Descopera lumea!

  • Autor subiect DeletedUser46851
  • Data de început

Iti place ce inveti pe aceasta pagina?


  • Total votanți
    3

DeletedUser46851

Pe aceasta pagina puteti sa descoperiti diferite colturi ale lumii,invatand in acelasi timp .


AUSTRALIA

Australia este o tara cu o istorie foarte scurta, fiind descoperita abia in anul 1606 de exploratori Europeni ,ca apoi si mai tarziu sa devina o tara in adevaratul sens al cuvantului. In ciuda acestui fapt,Australia este un model,reusind in acest scurt timp sa se dezvolte cum multe alte tari nu au reusit in multi ani de existenta.
Australia are capitala in orasul Canberra si este una dintre cele mai mari tari din lume ,dar in acelasi timp cel mai mic dintre continentele locuite,cu o suprafata de aproximativ 7,6 milioane de km patrati.
Acest teritoriu si-a inceput existenta ca inchisoare pentru detinutii din Anglia ,care nu mai aveau loc in inchisorile clasice. Aici erau trimisi oamenii cei mai periculosi ,care au contribuit la construirea inceputului care a adus tot ce a urmat.
Australia,o bucata de pamant care pare a fi la capatul lumii,este si un teritoriu foarte bogat in specii de animale si plante ,unele mai interesante ca altele,foarte diferite de ce vedem noi zilnic pe batranul continent,Europa.

Australia se evidenteaza insa nu doar prin cele enumerate mai sus,ci si prin minunatele tablouri naturale pe care le expune.


Sydney,Opera din Sydney

370282.jpg

Una din cele mai frumoase cladiri din lume, inconjurata de ape.

20117showing.jpg







In plus,pe langa toate acestea ,Australia ofera si cateva informatii interesante care pot surprinde pe oricine:

-

  • Este singurul continent care nu are vulcani
    - Iarna incepe in Iunie si Vara incepe in jurul Craciunului
    - Majoritatea florei si faunei exotice intalnite in Australia nu se gaseste altundeva in lume
    -In Australia există cel mai lung gard din lume. Constructia acestuia a durat 5 ani (1880-1885), scopul sau fiind tinerea la distanta a cainilor Dingo fata de turnele de oi din partea de sud-est a continentului, parte relativ fertila. Este una dintre cele mai lungi structuri din lume şi cel mai lung gard, măsurând 5.614 km!
    - Pana in 1967, alcoolul a fost interzis in capitala Canberra
    -Harbour Bridge unul dintre cele mai lungi poduri din lume – 4 km, leaga centrul orasului Sydney de cartierele din nord.


    DACA AVETI ALTE DETALII INTERESANTE DE ADAUGAT,SCRIETI MAI JOS !!!
 

DeletedUser46046

Te deranjeaza daca o sa postez si eu aici despre diverse tari?
 
Sus