discutii privind viitoarele modificari ale regulamentului forumului

  • Autor subiect DeletedUser184
  • Data de început

DeletedUser3919

Avand in vedere ca anumite persoane, fara bun simt (caci astea sunt reguli de bun simt), imi folosesc numele personal pe forum (desi am atras atentia o data asupra acestui fapt), propun sa se introduca o regula in care sa se interzica folosirea numelui personal fara acordul persoanei in cauza.

Daca chiar vroiam sa mi se spuna pe numele meu, imi puneam numele ca nick, nu am facut-o, deci pe forum sunt Megara si atat.

Si daca tot am scris aici, pun si o intrebare. Cand se implementeaza noile reguli care au fost discutate acum vreo 2 saptamani?
 

Vis Lo Lop

member
Scor reacție
0
Mie chiar imi place sa folosesc prenumele celor cu care relationez (nu doar pe forum), recunosc. De aceea, de indata ce am aceasta informatie, nu ezit sa o folosesc, chiar inainte de a cere acordul, dand discutiei un ton mult mai personal si prietenos.

Cred ca este putin cam exagerata propunerea.
 

DeletedUser3919

E un forum de discutii, avem nickname-uri sub care scriem. Nu e normal, atat din bun simt fata de persoana respectiva cat si fata de ceilalti utilizatori care citesc forumul si poate nu cunosc persoana (ca nu esti singur si nici in padure) sa folosesti numele personal si nu nickname-ul.
Ba mai mult, poate persoana respectiva nu are chef sa stie toata lumea care se perinda pe aici ce nume are. Sunt reguli de bun simt si daca unii utilizatori nu vor sau nu pot sa le inteleaga, consider ca ele trebuie reglementate prin regulament.

Majoritatea forumurilor mari care se respecta, au acest lucru reglementat prin regulament deoarece sunt inregistrate ca operatori de date cu caracter personal, asa cum prevede si legea 677/2001 (parca). In consecinta, au un punct in regulament prin care se interzice colectarea si publicarea oricarui gen de informatie indentificabila personal.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Nu am citit restul posturilor, voi incerca un o opinie personala ca raspuns la demersul initiat de admin.
Multiacontul trebuie regandit. Nu sunt cazuri izolate si prezinta mai multe dezavantaje decat avantaje pentru jucatori. Reprezinta o portita pentru prea multe paradoxuri, nereguli si ocoliri elegante de regulament prin scaparile pe care acesta le are.
Art. 2.1 este foarte clar, general acceptat pe orice forum cu tema diferita, de bun simt si fara extensii sau flexiuni inutile. Nu cred ca trebuie modificat in vreun fel decat, poate, printr-o reformulare care sa exprime mai clar si pe intelesul tuturor ca se respinge categoric xenofobia si rasismul iar pornografia si politica este lasata altor forumuri.
Nu doar corpul text al mesajelor se inscrie la art 2.1 ci si semnaturile si avatarul. Se pare ca este inteles gresit dreptul la libera exprimare. Acesta se supune unor reguli dupa care, dupa respectarea acestora, este inviolabil. Aceste reguli sunt: libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine (art 30.6 din constitutie) respectiv "sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri" (art 30.7).
La articolul urmator se prevede ca "raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege.". Prin urmare nu doar ca un moderator sau admin are dreptul de a va forta sa va masurati cuvintele ci chiar este obligat sub masuri punitive.
Ca sa folosim spete concrete: BPR se incadreaza la 30.6 (incitare la separatism teritorial), afisarea la avatar a imaginii unui anumit personaj contravine legii 107/2006 cu o.g. 31/2002 (privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ) iar personajul in cauza este condamnat oficial si definitiv pentru genocid, etc.
Cu scuze pentru limbajul academic, citatele de lege si postul lung, incerc sa reformulez pentru intelesul tuturor: regulamentul este bine intocmit, libera exprimare nu inseamna sa spui ce-ti taie capul, nu mai folositi mesaje cu scopul dorit (sau cu efectul involuntar) de a inflama spiritele dovedind ca sunteti doar troli.
PS Nu doresc replay-uri la acest post.
Imi plac ardeii umpluti.
 

DeletedUser6558

Am o parere vizavi de interzicerea expresiilor gen "Basarabia pamint romanesc". Cred ca ar fi bine sa se interzica si numele "Ion Iliescu", cel care este responsabil pentru faptul ca Basarabia nu e pamant romanesc. ( ma refer la anul 1991)
 

Vis Lo Lop

member
Scor reacție
0
Ca sa folosim spete concrete: BPR se incadreaza la 30.6 (incitare la separatism teritorial)...

Eu zic ca inainte sa facem afirmatii sa ne informam. Asta daca vrem ca ele (afirmatiile) sa fie credibile si luate in seama. Altfel vom fi etichetati ca amatori si superficiali. Desigur, suntem liberi sa facem afirmatii dar asta nu ne scuteste de judecata celor care ne adresam.
Deci, inainte de a ne pronunta unde incadram anumite formulari ne informam, consultam un specialist ... cale lunga pana la "pareri" de genul asta.

Campania

Sătui de monotonia pe care am ajuns să o numim “viaţă”, sătui de false valori, sătui de politică şi patriotism mincinos, sătui de îndobitocire, sătui de ceea ce lumea aşteaptă ca noi să fim, sătui de comercialism şi interese materiale, sătui de prejudecăţi, sătui de frică şi laşitate, sătui de comoditate, sătui de “corectitudinea politică” care ne face să ignorăm glasul sângelui ce ne curge prin vene, am decis să ne oprim o clipă şi să privim în faţă sufletul românesc…acum, până nu e prea târziu!

-Basarabia- aşa cum e ea! -

Românism

Scopul campaniei este de a oferi cetăţenilor români accesul la informaţii reale referitoare la românii basarabeni, de ieri şi de azi, informaţii la care accesul a fost practic imposibil în perioada comunistă dar care, din păcate, nu au fost oferite decât parţial şi uneori trunchiat chiar şi în aceşti ultimi 18 ani de la căderea comunismului.

Este un citat de pe site-uri care promoveaza campania BPR ... la ce fel de separatism si incitare te referi ? Nu ar fi mai bine sa intelegem despre ce este vorba inainte sa ne pronuntam ?

Cum spuneam, va trebui sa consultam un expert daca vrem cenzura pe forum. Altfel vor fi mereu discutii.
 

DeletedUser

Mie chiar imi place sa folosesc prenumele celor cu care relationez (nu doar pe forum), recunosc. De aceea, de indata ce am aceasta informatie, nu ezit sa o folosesc, chiar inainte de a cere acordul, dand discutiei un ton mult mai personal si prietenos.

Cred ca este putin cam exagerata propunerea.

Va trebui sa ceri acordul persoanei careia te adresezi inainte sa utilizezi date cu caracter personal (numele si prenumele reprezinta date cu caracter personal) pe un forum in caz contrar persoana respectiva se poate constitui parte civila in eventualitatea unui proces. Propunerea este exagerata deoarece o reglementare cu privire la folosirea datelor cu caracter personal exista desi este in limba engleza:

Data Protection Provisions

By viewing and using InnoGames GmbH games and websites ("website"), you hereby declare your agreement with the present regulations. You shall be entitled to object to any use of data. You may withdraw your consent to the present provisions at any time with immediate effect. If you have questions about the use of your personal data by InnoGames and business partners entrusted by us which are not covered in this information, please contact us (see Contact under no. 8).

Puteti gasi intreaga informatie privind protectia datelor cu caracter personal de unde am extras si fragmentul de mai sus pe pagina principala www.triburile.ro. In cazul in care considerati ca cineva foloseste fara acordul dumneavoastra date cu caracter personal va puteti adresa aici:

InnoGames GmbH
Tempowerkring 6
21079 Hamburg, Germany

Fax: +49 (0)40 7889335 21
privacy@innogames.de

Last updated: 6 April 2009
Copyright InnoGames 2009 – All rights reserved.
 

DeletedUser3919

Este un citat de pe site-uri care promoveaza campania BPR ... la ce fel de separatism si incitare te referi ? Nu ar fi mai bine sa intelegem despre ce este vorba inainte sa ne pronuntam ?

De la informaţii reale referitoare la românii basarabeni pana la Basarabia, pamant romanesc, e distanta mare
 

Vis Lo Lop

member
Scor reacție
0
Daca discutam de prenume referindu-ne la date cu caracter personal ... am dat-o naibii.

Megara : Trebuiau sa denumeasca cumva campania asta, i-au spus asa. Puteau spune California, glie stramoseasca. Era incitare, nu ?
 

DeletedUser3919

Daca discutam de prenume referindu-ne la date cu caracter personal ... am dat-o naibii.

Megara : Trebuiau sa denumeasca cumva campania asta, i-au spus asa. Puteau spune California, glie stramoseasca. Era incitare, nu ?
1. Da, numele si prenumele sunt date cu caracter personal... si tin sa-ti atrag atentia ca mi-au fost publicate nu numai prenumele ci si numele de familie chiar dupa ce am atras atentia ca nu doresc sa-mi fie publicat numele.... nesimtirea a fost comisa de catre dieratte.

2. Puteau sa gaseasca alt nume care sa nu genereze polemici aiurea.
 

DeletedUser

Te poti risca sa vezi daca te poate da cineva in judecata sau nu daca ii folosesti prenumele unei persoane cu referire directa la persoana respectiva. Eu sincer nu ti-as recomanda, este alegerea ta.
 

DeletedUser26904

E un forum de discutii, avem nickname-uri sub care scriem. Nu e normal, atat din bun simt fata de persoana respectiva cat si fata de ceilalti utilizatori care citesc forumul si poate nu cunosc persoana (ca nu esti singur si nici in padure) sa folosesti numele personal si nu nickname-ul.
Ba mai mult, poate persoana respectiva nu are chef sa stie toata lumea care se perinda pe aici ce nume are. Sunt reguli de bun simt si daca unii utilizatori nu vor sau nu pot sa le inteleaga, consider ca ele trebuie reglementate prin regulament.

Majoritatea forumurilor mari care se respecta, au acest lucru reglementat prin regulament deoarece sunt inregistrate ca operatori de date cu caracter personal, asa cum prevede si legea 677/2001 (parca). In consecinta, au un punct in regulament prin care se interzice colectarea si publicarea oricarui gen de informatie indentificabila personal.


Art. 1.
(1) Prezenta lege are ca scop garantarea si protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice, in special a dreptului la viata intima, familiala si privata, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.
(2) Exercitarea drepturilor prevazute in prezenta lege nu poate fi restransa decat in cazuri expres si limitativ prevazute de lege.

Domeniu de aplicare

Art. 2.
(1) Prezenta lege se aplica prelucrarilor de date cu caracter personal, efectuate, in tot sau in parte, prin mijloace automate, precum si prelucrarii prin alte mijloace decat cele automate a datelor cu caracter personal care fac parte dintr-un sistem de evidenta sau care sunt destinate sa fie incluse intr-un asemenea sistem.
(2) Prezenta lege se aplica:
a) prelucrarilor de date cu caracter personal, efectuate in cadrul activitatilor desfasurate de operatori stabiliti in Romania;
b) prelucrarilor de date cu caracter personal, efectuate in cadrul activitatilor desfasurate de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale Romaniei;
c) prelucrarilor de date cu caracter personal, efectuate in cadrul activitatilor desfasurate de operatori care nu sunt stabiliti in Romania, prin utilizarea de mijloace de orice natura situate pe teritoriul Romaniei, cu exceptia cazului in care aceste mijloace nu sunt utilizate decat in scopul tranzitarii pe teritoriul Romaniei a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrarilor respective.
(3) In cazul prevazut la alin. (2) lit. c) operatorul isi va desemna un reprezentant care trebuie sa fie o persoana stabilita in Romania. Prevederile prezentei legi aplicabile operatorului sunt aplicabile si reprezentantului acestuia, fara a aduce atingere posibilitatii de a introduce actiune in justitie direct impotriva operatorului.
(4) Prezenta lege se aplica prelucrarilor de date cu caracter personal efectuate de persoane fizice sau juridice, romane ori straine, de drept public sau de drept privat, indiferent daca au loc in sectorul public sau in sectorul privat.
(5) In limitele prevazute de prezenta lege, aceasta se aplica si prelucrarilor si transferului de date cu caracter personal, efectuate in cadrul activitatilor de prevenire, cercetare si reprimare a infractiunilor si de mentinere a ordinii publice, precum si al altor activitati desfasurate in domeniul dreptului penal, in limitele si cu restrictiile stabilite de lege.
(6) Prezenta lege nu se aplica prelucrarilor de date cu caracter personal, efectuate de persoane fizice exclusiv pentru uzul lor personal, daca datele in cauza nu sunt destinate a fi dezvaluite.
(7) Prezenta lege nu se aplica prelucrarilor si transferului de date cu caracter personal, efectuate in cadrul activitatilor in domeniul apararii nationale si sigurantei nationale, desfasurate in limitele si cu restrictiile stabilite de lege.
(8) Prevederile prezentei legi nu aduc atingere obligatiilor asumate de Romania prin instrumente juridice ratificate.

exact unde se aplica? oare nu exagerezi?
 

DeletedUser

Lord Adex, puteam lungi postul si explica in detaliu dar as fi scris o trilogie. Am totusi pretentia ca e usor de inteles ce am avut de spus iar Constitutia este creata cu un caracter general, elementar si usor de apreciat ideile esentiale de catre orice cetatean. Asta si este scopul sau definitoriu. Pentru aceasta nu ai nevoie de un specialist si nici sa aprofundezi dreptul.
Nu ai suficiente ipoteze ca sa poti trage o concluzie si sa cuantifici nivelul meu de intelegere asupra subiectului.
Dai un citat care detaliaza ceea ce sintetic se contrage in cele trei cuvinte BPR. Cred ca subtilitatea si lipsa de metafore, adjective si verbe ti-a abatut asa de tare atentia de la ceea ce exprima ele. BPR este o afirmatie care combate statutul international privind granitele nationale ale diferitelor state pe care Romania le recunoaste si le respecta.
...
Cum spuneam, va trebui sa consultam un expert daca vrem cenzura pe forum. Altfel vor fi mereu discutii.
Este utopic ceea ce spui. Refuzul de a accepta posturile care contravin regulilor elementare stabilite prin lege nu se numeste cenzura. Voi respectati un regulament intern care are la baza intocmirea sa de catre un expert ce l-a creat pe baza legilor. Voi trebuie sa respectati doar regulamentul intern, redactarea sa este treaba expertilor.
Replica ta asupra postului meu nu apara vreun punct de vedere, este pur si simplu o provocare pe care am acceptat-o acum dar nu si pe viitor. Doar ca nu ma asteptam sa vina din partea unui moderator.
Dixit.
 

DeletedUser

Sincer eu nu inteleg un anumit lucru.
In cazul in care nu doresti sa ti se faca public numele, de ce il faci cunoscut tu insati? L-ai facut cunoscut (indiferent daca este pe acest forum sau intr-o discutie privata in alta parte) se poate considera ca ai facut cunostinta cu persoana respectiva, deci....ti-ai dat implicit acordul.
Din cate stiu eu (si stiu bine) un fost moderator, Bloom, nu s-a prezentat niciodata cu numele adevarat nici macar in alte discutii particulare. Astfel, toata lumea i s-a adresat doar cu Bloom.
Problema e simpla, nu vrei sa ti se spuna pe nume, nu te prezinti si te ascunzi peste tot.
Nu se poate sa te prezinti tu singurel (fie ca e pe mess, fie la o intalnire, fie oriunde altundeva ) si apoi sa incepi sa chitai ca "vai, imi lezezi imaginea" ca nu ti-o lezeaza nimeni daca iti spune pe numele cu care te-ai prezentat mai demult si pe care ti l-au ales chiar proprii parinti.
Hai ca numai aici nu se ajunsese, sa dam in judecata www.triburile.ro pentru ca ni se adreseaza cineva cu numele cu care ne-am prezentat.

. Refuzul de a accepta posturile care contravin regulilor elementare stabilite prin lege nu se numeste cenzura. Voi respectati un regulament intern care are la baza intocmirea sa de catre un expert ce l-a creat pe baza legilor. Voi trebuie sa respectati doar regulamentul intern, redactarea sa este treaba expertilor.
Replica ta asupra postului meu nu apara vreun punct de vedere, este pur si simplu o provocare pe care am acceptat-o acum dar nu si pe viitor. Doar ca nu ma asteptam sa vina din partea unui moderator.
Dixit.
BPR este o miscare perfect legala. Atata timp cat aceasta campanie este in deplina conformitate cu legea romaneasca nu se poate interzice afisarea acestui lait motiv definitoriu ,pe motiv politic, pe un forum romanesc. Ar insemna sa fim mai catolici decat papa.
Si asta o spun eu, un om care nu promoveaza miscarea BPR.
Este legal, este acceptat.
Quem dii oderunt.....
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser3919

exact unde se aplica? oare nu exagerezi?
Ia citeste si completarile ulterioare... a mai fost una prin 2004 care se refera chiar la protectia in sectorul comunicatiilor electronice.

Sincer eu nu inteleg un anumit lucru.
In cazul in care nu doresti sa ti se faca public numele, de ce il faci cunoscut tu insati? L-ai facut cunoscut (indiferent daca este pe acest forum sau intr-o discutie privata in alta parte) se poate considera ca ai facut cunostinta cu persoana respectiva, deci....ti-ai dat implicit acordul.
Mi-am dat acordul in viata privata nu pe forum.
Poti sa-mi spui pe nume la o cafea, pe YM sau skype unde e o dicutie privata dar nu public pe forum. Fa diferenta, daca poti.

Hai ca numai aici nu se ajunsese, sa dam in judecata www.triburile.ro pentru ca ni se adreseaza cineva cu numele cu care ne-am prezentat.
Nu neaparat triburile.ro tre sa dai in judecata caci nu ei nu au responsabilitatea continutului mesajelor ci cel care posteaza o are. Eu pot sa te dau pe tine in judecata pentru ca mi-ai dezvaluit identitatea iar triburile.ro sunt obligate sa prezinte organelor competente toate datele cu caracter personal pe care le are in privinta ta, nume, prenume, IP .... asa spune legea.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

sa nu uitam ca moderatorii sunt in primul rand jucatori si membri ai forumului.
partea nasoala este ca de multe ori cand isi expun pareri personale, de simplu membru, nu anunta. si atunci de multe ori se poate interpreta ca este pozitia oficiala a teamului.
cred ca nu este greu pentru ei ca atunci cand isi spun o parere personala despre un subiect sa si specifice asta printr-un text scurt gen:"este o parere persoanala si nu implica innogames in nici un fel"
 

DeletedUser

Fratilor, lasati naibi politica..."Triburile" e un JOC...poate ca unii jucatori se refugiaza in acest joc sa mai uite de problemele din aceasta tara cauzate de o politica de rahat dusa din '90 si pina in prezent...Haideti , impreuna , jucand acest joc sa uitam putin de politica...
 

DeletedUser

www.triburile.ro nu poti da in judecata eventual pe proprietarii site-ului este vorba de firma Innogames. Desigur nu stiu ce se intampla daca depui o plangere la adresa oficiala specificata de mine intr-un post anterior dar am convingerea ca se iau masuri impotriva persoanelor care savarsesc abuzuri cu privire la protectia datelor cu caracter personal.
 

DeletedUser

innogames e firma germana si nu cred ca se supune legilor romanesti. un domeniu .ro poate cumpara oricine de oriunde din lumea asta. costa vreo 200 ron parca si il ai in cateva minute on-line.
 

DeletedUser

Inteleg ca unii au ceva cu alti useri, dar de aici pana la a vedea probleme generale acolo unde sunt doar problemele lor personale e deja cam mult.

E o exagerare propunerea propunerea Megarei. Nimeni nu a mai avut asemenea probleme pana acum, iar forumul asta e de ceva vreme.

ps: opinie personala

xblaandy ce abuz ? Cand cineva se prezinta singura sa ii spui pe nume e un abuz? Astept sa fiu dat in judecata ptr ca voi continua sa spun pe nume userilor care ii cunosc :)
 
Sus