Exista viatza dupa moarte?

  • Autor subiect the patriot
  • Data de început

DeletedUser28580

mai baieti , reincarnarea nu e sinonim cu invierea , sau am citit eu repede ce aţi scris voi
Iisus Hristos a inviat , restul e altceva, de aici de unde privesc eu

si nu aş baga mana in foc pt biserica, de cele mai multe ori sunt lucruri diferite , biserica si credinta

Singurul post pe care l-am citit.
Deci , in primul rand,daca Hristos tot a inviat,de ce spune in biblie ca nimeni nu l-a mai putut recunoaste?De ce spune ca trupul lui nu mai arata la fel,dar sufletul era acelasi.Mie imi suna a ceva cunoscut..aa da,reincarnare! (Mutarea sufletului dintr-un trup in altul)
In al doilea rand

In al doilea rand,la a doua afirmatie sunt perfect de acord cu tine:)
Biserica,inchizitia si tot ce vrei tu si apartine de biserica este cea mai mare coruptie din toate timpurile.Unde sunt manuscrisele de la marea moarta.unde e evanghelia lui maria magdalena?iti zic eu.inchise la dracu' in vatican.daca totul e asa frumos cum zice in biblia aia si cum predica omul in sutana neagra,care e una din cele mai bune persoane din lume,dar pe strada sta cu castile in urechi si asculta death metal,lucru pe care l-am descoperit eu,atunci de ce ni se ascund sute -mii de lucruri care probabil ne-ar clatina credinta.Eu cel putin am mari semne de intrebare dupa ce am citit cateva carti care explicau foarte logic toate mega-ultra-minunile din biblie si toate metaforele in care se ascunde de fapt ADEVARUL.

Scuze daca v-am plictisit,dar nu m-am putut abtine de la a comenta.
Si mai vreau sa fie un lucru clar:eu cred in ceva care e mai presus de noi, ceva mult mai puternic care ne conduce constiinta,il putem numi si Dumnezeu,dar nu acela care e propovaduit de biserica.
P.S. Dupa spusele omului care comunica cu Dumnezeu,tocmai am murit sambata noaptea la ora 4.Va scriu din Rai , nu va lasati pacaliti..
Cu asta am incheiat.
 

DeletedUser28580

mie sincer mi-a fost lene sa dau 2 pagini in spate sa vad despre ce vorbeati,dar am vazutl anofelu propozitia "nu ma intereseaza inchizitia" ei bine ,pe mine ma intereseaza, si cand spun inchizitie nu spun excomunicari/exilari ci torturile care au fost aplicate "ereticilor" (desi nu stiu cat drept are biserica sa decida soarta unui om,caci din cate stiu eu Dumnezeu da viata,si tot El are voie sa o ia.

Despre arhiva Vaticanului in schmib ce spui?poate ca exemplele date de mine nu au fost cele mai concludente,dar toata lumea a auzit de cele doua.
Poftim o mostra:
Potopul lui Noe
Potrivit unuia dintre manuscrisele secrete ale lui Ioan Gura de Aur, Noe si familia sa au supravietuit nu unui potop universal, ci eliberarii in aer a unei cantitati mari de gaz, care a influentat mintea oamenilor facandu-i sa isi uite trecutul. In momentul in care a avut loc acest eveniment unic, omenirea era supusa influentei Demiurgului, de aceea Dumnezeu a hotarat sa stearga din mintea oamenilor tot ceea ce ei stiau. Numai marele Noe nu a trebuit sa fie supus acestei proceduri, tocmai pentru a putea sa le povesteasca oamenilor despre Dumnezeu. Noe s-a salvat nu plecand cu o corabie, ci ascunzandu-se intr-o biserica inchisa ermetic
(Demiurgul fiind un fel de Satana,un inger cazut din cer venit pe Pamant sa ispiteasca oamenii.

Apropo, http://2012en.wordpress.com/2008/10/07/secretele-vaticanului-biblia-falsificata/ citeste sa nu spui ca sunt eu deplasat,uite am dat un google search:)
Astept contraargumentele.
 

DeletedUser

Nu tot cer zboară pe gugăl, e și bun de papa! Serios, chiar nu!
Sunt multe planuri în care se poate duce această discuție...multe puncte de vedere și multe ,,unghiuri'' din care să privești problema.
Discuțiile pe marginea biblotecii sau arhivei secrete a Vaticanului sau ce ascunde ea...simple speculații. Când voi ajunge să o sparg - așa cum am de gând- revin cu amănunte.
Ea există..dincolo de orice dubii, cu secretele ei. Ce ascunde însă...doar putem specula...sau discuta la nesfârșit. Nu veți putea , prin acest gen de discuții, decât să arătați ,, cât de deștept sunt eu''. Sau cât timp am petrecut pe google search. Și dând cu copy /paste sau arcuncând cu link-urile a diverse site-uri, care mai de care mai ,,erudite'', nu faceți nimic altceva decât să luați de bune părerile unora sau altora. Care uneori, nu sunt nimic altceva decât intoxicare. Din prostie..uneori...de cele mai multe ori, intenționat.
În ceea ce privește Biblia.. Vechiul și Noul Testament... cu tot cu Evanghelii și Epistole...multe dintre ele, la o analiză lucidă...obiectivă, pe cât posibil...nu sunt nimic altceva decât o adunătură de ,,povești'' spuse din gură și mai apoi, culese de către Biserică si transpuse, după bunul lor plac... toate adunate întro sumedenie de așa zis ,,reguli de morală creștină'' .
Un lucru, este cert. Fără Biserică- ca instituție în sine-, fără setea ei de putere...fără corupția și nevoia ei de a manipula și controla, politic, economic și social omenirea, astăzi, poate am fi ajuns să călătorim printre stele.
 

DeletedUser19095

pentru persoana de sex feminin cu nume foarte schimbator...:)

observ cu tristete in suflet si cu lacrima apoape iesita din coltul ochiului ca tu ai doua modalitati de a purta un dialog:
1. "publicarea" unor texte ai caror autori nici macar nu ii mentionezi.
2. mesaje scurte care contin caracterizari ale interlocutorilor si atat.

am sa zabovesc putin la pct.1

textele astea, in afara faptului ca nu au o valoare de adevar, sunt si foarte stufoase...crede-ma pot gasi pe google texte mult mai interesante si mai pline de idei ca cele "publicate" de tine...eu nu scriu aici pentru a primi ca replica texte de pe google...
ce vreau sa spun...daca e sa ne rezumam la crestinism pai hai sa ne rezumam la "sfanta" scriptura, singurul text "inspirat divin" si sa nu introducem interpretari si speculatii dupa cum ne convine sau da bine.

avand in vedere ca e greu de dialogat cu tine pentru ca ai tendinta de a arunca cisterna de cuvinte impreuna cu grauntele de idei, si pentru ca am amintit de "restantele" pe care le ai, am sa ma rezum in postul asta la o singura restanta...cea a anului biblic...

Quote: Text original anofelu
sapaturi arheologice au revelat oseminte umane care dateaza de acum peste 5 milioane de ani;
biblia sustine ca adam si eva au fost alungati din eden acum aprox 5 mii de ani.

"Asa... si se spune undeva cat este anul biblic?
Adam cica a trait 900 ani"


si daca nu se spune cat este anul biblic...tu ce concluzie tragi?

pentru a nu mai spune ca "sunt greu de urmarit"...textul ingrosat iti apartine
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Cruce, un fel de 66!
La o bere tura! Care ajunge primul la 21, plus 50 de bani fiecare minus! :D
 

DeletedUser

e vreun inginer care sa readuca ordinea aici? nu crede nimeni ca daca la moarte sufletul trece intr-o alta dimensiune, e posibila contruirea unui dispozitiv de comunicare si pana atunci ne putem ocupa de lucruri concrete?
 

DeletedUser

Am gasit doua articole interesante, zic eu. Nu stiu in ce masura se potriveste cu tema topicului, dar, cred totusi ca ar putea starni niste controverse. :eek:

ps:
1.pot fi verificate. chiar am facut-o (cele in bold).
2.repet, articolul de mai sus nu-mi apartine...asadar, evitati criticile la adresa mea. :p

pot fi gasite aici:

articol 1
articol 2

Cel mai mare criminal din istorie - I.

O să începem mai întâi cu istoria fictivă. Conform acesteia, premiul este câştigat de la distanţă de entitatea malefică din Vechiul Testament, numită Yahve, venerată în ziua de astăzi de creştinii din toate ţările, inclusiv de cei din republica noastră teocrată. În acest prim articol, doar crimele în cazul cărora se stipulează cifre aproximative:

- Dumnezeu ucide pe soţia lui Lot, pentru că s-a uitat peste umăr. (Geneza 19:26) +1
1+
- Tot Dumnezeu, îl ucide pe Er (pentru că nu-i plăcea de el). (Geneza 38:7) +1
2+
- Onan este executat pentru că folosea o metodă primitivă de contracepţie (Geneza 38:10) +1
3+
- un număr de 3000 de evrei sunt trimişi în nefiinţă pentru că se distrau pe lângă viţelul de aur al lui Aaron (Exodul.32:27-28, 35) +3000
3003+
- Fii lui Aaron, Nadab şi Abihu, prajiţi deoarece au adus jertfă Domnului cu un tip de foc neaprobat (Leviticul 10:1-2) +2
3005+
- Un individ care a făcut băşcălie de numele Domnului, este omorât cu pietre la porunca lui Dumnezeu (cel iertător) (Leviticul 24:10 - 23). +1
3006+
- Tot cu pietre este omorât alt nefericit care s-a găsit să strângă vreascuri în ziua Sabatului. (Numeri 15:32 - 36) +1
3007+
- Core, Datan şi Amirab, împreună cu familiile lor, îngropaţi de vii pentru că se certaseră cu Moise (Numeri 16:27 - 33). +12
3019+
- Din nou, executaţi prin prajire cu focul divin, 250 de evrei, pentru că aduceau tămăie când Dumnezeu nu era în toane bune (Numeri 16:35). +250
3269+
- Tot pe aici aflăm ca în afara de aceşti 250 Dumnezeu a mai mântuit încă 14700 deoarece se plângeau că în deşert nu curgea lapte şi miere, aşa cum li se promisese (Numeri 16:49) + 14700
17969+
- Fii lui Israel păcătuiesc cu femeile moabite (ce dracu era să facă în deşert?), Dumnezeu, da, aţi ghicit, se supără din nou (era probabil invidios), şi mai adaugă 24000 la scor (Numeri 25:9).
41969+
- Dumnezeu se răzbună pe madianiţi care fac cunoştinţă toţi cu săbiile lui Israel, afară de 32000 de virgine care sunt lăsate în viaţă (oare la ce le-or fi folosit?) (Numeri 31). +90 000
131969+
- Acan şi toţi membrii familiei sale sunt ucişi cu pietre şi arşi deoarece ascunseseră sub cort o pradă de război (Iosua 7:24 - 26).+5
131974+
- Prin puterea lui Dumnezeu, Iosua trece prin ascuţişul sabiei pe toţi locuitorii cetăţii Ai (bărbaţi, femei şi copii) 12000 de oameni în total. (Iosua 8:25). +12000
- 10000 de canaaniţi şi fereziţi sunt distruşi de data asta de către Iuda (Judecătorii 1:4).
+10000
153974+
- Ehud ucide pe Eglon, împăratul moabiţilor, la sugestia lui Dumnezeu (Judecătorii 3:15 - 21) +1
153975+
- După această întâmplare, îi dă în mâinile evreilor pe moabiţi, care nu iarta nici de data asta (Judecători, 3:29). + 10000
163975+
- Creatorul Universului îi face pe madianiţi să se ucidă între ei (Judecători 7:2 - 22, 8:10) + 120000
283975+
- Sfântul Duh intră în Samson şi curăţă cu ocazia asta vreo 30 de oameni (Judecători 14:19). +30
284005+
- Sfântul Duh intră şi mai tare în Samson, care de data asta omoară 1000 de filisteni (Judecători 15:14-15). +1000
285005+
- Sfântul Duh intră cel mai tare în Samson şi acesta mai adaugă la suma totală 3000 de filisteni, după modelul teroriştilor sinucigaşi (Judecătorii 16:27 - 30). +3000
288005+
- Domnul a bătut pe Beniamin (probabil de aici sintagma - să te bată Dumnezeu), 25000 trecură în nefiinţă(Judecătorii 20:35 - 37). +25000
313105+
- Acceaşi treaba cu alţi 25000 de beniamiţi (Judecătorii 20:44 - 46). +25000
338105+
- nişte curioşi care s-au uitat la chivotul legământului au o soartă crudă (1 Samuel 6:19). +50070
388175+
- Un număr insignifiant de filisteni sunt căpătuiţi prin puterea divină (1Samuel 14:12 - 14) +20
388195+
- Samuel (la comanda divină) îl măcelăreşte pe Agag (1Samuel 15:33 ). +1
388196+
- Domnul îl loveşte (cu moartea) pe Nabal, deoarece nu a vrut să-i dea de pomană lui David (1Samuel 25:38). +1
388197+
- Tot Domnul este mâniat foarte tare de bunul samaritean Uza, care văzând chivotul legământului în pericol de a se răsturna, a vrut să-l sprijine, astfel atingându-l; un gest necugetat care i-a atras moartea (2Samuel 6:7). +1
388198+
- Pentru că David a păcătuit, Dumnezeu i-a omorât copilul (2Samuel 12:14 - 18). +1
388199+

- 7 fii ai lui Saul spanzuraţi pentru a potoli furia dumnezeiască (2Samuel 21:6 - 9). +7
381206+
- David are ideea foarte proastă de-a face un recensământ, recensământ care atrage mânia lui Dumnezeu, manifestată prin cei 70000 de morţi (ciumă în acest caz) (2Samuel 24:13). +70000
458206+
Un leu este venit direct de la Domnul pentru a consuma carnea unui profet, care se făcuse vinovat de a fi naiv şi de a crede pe alt profet(mincinos) (Împăraţi 13:1 - 24). +1
458207+
Din cauză că sirienii au afirmat că Dumnezeu este doar un dumnezeu al munţilor şi nu şi al văilor, acesta s-a simţit jignit şi a dat 100000 dintre ei pe mâna evreilor, care au făcut ceea ce ştiu să facă ei cel mai bine în Vechiul Testament (1Împăraţi: 20:28 - 29). +100000
558207+
Minune dumnezeiască: un zid cade peste restul sirienilor rămaşi în viaţă (1Împăraţi 20:30) +27000
585207+
Alt leu este trimis de către Dumnezeu să ucidă un om care a refuzat să bată un profet (pesemne profetul respectiv era masochist)(1Împăraţi 20:35 - 36). +1
585208+
Ahazia s-a rugat la alt dumnezeu (deşi stătea scris că nu are voie) şi nu este greu de imaginat ce s-a întâmplat cu el. (2Împăraţi 1:2-4, 17). +1
585209+
Tot cu ocazia asta, pentru a demonstra că Ilie este omul lui, Dumnezeu prăjeşte la focul divin nişte nefericiţi soldaţi (2Împăraţi 1:9 12). +102
585311+
Pentru că au râs de faptul că Elisei era chel, 42 de copii au fost sfâşâiaţi de nişte urşi trimişi providenţial de către Dumnezeu, pentru a-i face dreptate marelui profet, a cărui orgoliu fusese rănit (2Împăraţi 2:23 - 24). +42
585353+

Un nefericit, călcat in picioare pană la moarte, deoarece nu l-a crezut pe Elisei (crede şi nu cerceta, aviz amatorilor) (2Împăraţi 7:17 + 20). +1
585354+

Dumnezeu se razbună pe o femeie numită Izabela (2Împăraţi 9:33 - 37). +1
585355+
Lei sunt trimişi din nou, pentru a ucide nişte nesimţiţi care nu se temeau de Dumnezeu (2Împăraţi 17:25 - 26).+3
585358+
Îngeraşul Domnului (acela din rugăciunea "înger, îngeraşul meu") ucide (în timp ce dormeau) 185000 de asirieni (2Împăraţi 19:35). +185000
770358+

Saul n-a păzit foarte bine cuvântul Domnului, aşa că a păţit-o (1Cronici 10:14). +1
770359+
Pentru că erau prea mulţi, 500000 de israeliţi sunt daţi pe mâinile lui Iuda (2Cronici 13:17). +500000
1270359+
Domnul l-a lovit pe Ieroboam, care, bineînţeles, a murit (2Cronici 13:20). +1
1270360+
La fel au păţit şi 1000000 de etiopieni (2Cronici 14:9 - 14). +1000000.
2270360+
Pentru puţină diversitate, Dumnezeu îl loveşte pe Ioram cu o boală care face ca intestinele să-i iasă pe afară. Moare în chinuri groaznice (2Cronici 21:14 - 19). +1
2270361+

Din motive care îmi scapă Domnul omoară pe soţia lui Ezechiel (Ezechiel 24:15 - 18). +1
2270362+
2 oameni sunt ucişi deoarece nu i-au dat Sf. Petru toţi banii lor (Faptele apostolilor 5:1 - 10). +1
2270363+
De o soartă meritată are parte şi Irod (Faptele apostolilor 12:23). +1
2270364+
Cel mai mare criminal din istorie - II

- După ce în prealabil Dumnezeu cel omniscient şi nechimbător a declarat că ceea ce a făcut era bine, a realizat că de fapt nu era, şi prin urmare a înecat toată specia umană, toate animalele terestre şi păsările. Doar vieţuitoarele acvatice le-a lăsat. ?? A scăpat doar un beţiv pe nume Noe, care era cel mai moral dintre toţi. Acesta şi-a blestemat fiul să fie sclavul celorlalţi, deoarece l-a văzut dezbrăcat pe ta-su din greşeală, atunci când acesta era mort de beat. (Geneza 6:11 -17)

- Dumnezeu distruge Sodoma şi Gomora deoarece oamenii de acolo se distrau prea tare. (Geneza 19:24).

- O ploaie de pietre vine de la Dumnezeu şi distruge tot ce prinde în ţara Egiptului (oameni, animale, plante), dar ocoleşte regiunea în care trăiau evreii. (Exodul 9:23 - 29)

- Dumnezeul atoatebun şi iertător ucide pe toţi întâii născuţi ai Egiptului, cu cei ai animalelor cu tot. (Exodul 12:29)

- Deoarece nici după această întâmplare slava lui Dumnezeu nu se revelase la adevărata ei valoare, Dumnezeu îneacă pe faraon şi toată armata lui. (Exodul 14:26 - 30)

Motivele pentru care Domnul devastează Egiptul includ, printre altele, urmatoarele: să arate că el este Dumnezeu, să arate că nu mai e altul ca el pe faţa pământului, ce puteri mari are, să le dea israeliţilor un subiect pe marginea căruia aceştia să poată discuta cu copiii lor şi faptul că face deosebire între Egipt şi Israel.

- Cu aprobarea divină, Iosua îi distruge pe amaleciţi. (Exodul 17:13)

- O plagă venită de la Dumnezeu vine peste israeiliţi, din cauză că se săturaseră de mană cerească şi au poftit nişte carne - ceea ce a mâniat pe Domnul. (Numeri 11:33)

- Tot Domnul a dat în mâna lui Israel pe nişte canaaniţi care sunt distruşi complet, adică nu scapă nici unul. (Numeri 21:3)

- Dumnezeu trimite nişte serpi care ucid mulţi israeliţi. Motivul este că aceştia se plângeau prea mult şi nu le plăcea viaţa în deşert. (Numeri 21:6)

- Og şi al său popor sunt raşi de pe suprafaţa pământului de către israeliţi prin puterea divină. (Numeri 21:35)

- Pentru ca nişte israeliţi s-au închinat (până la pământ) în faţa altor dumnezei, Yahve dă dispoziţie să fie spânzuraţi cu faţa în soare. (Numeri 25:4)

- Din ciclul - epurarea etnica este un sport plăcut lui Dumnezeu şi poporului său preferat menţionăm următoarele cetăţi şi triburi distruse într-un mod complet dumnezeiesc:
- Ierihonul (Iosua 6:21 - 27)
- Gabaonul (Iosua 10:10 - 27)
- Macheda (Iosua 10:28)
- Libna (Iosua 10:30)
- Lachis (Iosua10:32 - 33)
- Eglon (Iosua 10:34 - 35)
- Hebron (Iosua 10:36 - 37)
- Debir (Iosua 10:38 - 39)
- o alianţă sub împăratul Haţorului (Iosua 11:8 - 15 )
- Anachim (Iosua 11: 22 - 23)

- Ierusalimul este trecut prin ascuţişul sabiei (Judecătorii 1:8)

- Alţi canaaniţi care nu au parte de mila dumnezeiască (Judecători 1:17)

- Ghedeon visează că îi distruge pe madianiţi, iar visul lui (venit de la Dumnezeu) devine realitate. (Judecătorii 7:19 - 25)

- Samuel mai omoară nişte filisteni care oricum nu aveau nici o şansă deoarece îi speriase Dumnezeu mai înainte. (1Samuel 7:7 - 11)

- Sfântul Duh pătrunde în Saul, care se enervează şi îi aduce la exctincţie pe amoniţi. (1Samuel 11:11)

- Iată ce-i transmite Domnul lui Saul: "Du-te acum, bate pe Amalec, şi nimiceşte cu desăvârşire tot ce-i al lui; să nu-i cruţi, şi să omori bărbaţii şi femeile, copiii şi pruncii, cămilele şi măgarii, boii şi oile". (1Samuel 15:3) Zis şi făcut! (1Samuel 15:7)

- Domnul comandă prin intermediul lui Ilie uciderea tutror ahabiţilor. (2Împăraţi 10:10 - 17)

- Iehu îşi face de lucru cu credincioşii în Baal, care evident nu plăceau Domnului (2Împăraţi 10:19 - 27)

- Cei care nu-l acceptă pe Cristos sunt trimişi în Iad (unde se găseşte plânsul şi scrâşnirea dinţilor) (Matei 13:42, Luca 13:28)

Aceste fapte arată exact cum ar trebui să arate faptele unei entităţi transcendente, omnisciente, omnipotente, benevolente şi omniprezente, nicidecum a poveşti inventate de un popor de barbari iliteraţi, transmise pe cale orală prin procedeul numit "a face din ţânţar dinozaur".
 

DeletedUser19095

beton!:))

maret si iubitor de oameni yahweh esta...:)
degeaba ii spuneam eu persoanei de sex feminin cu nume foarte schimbator sa mai lase inchizitia?
ea nu...batman! batman!
 

DeletedUser

doar pentru ca va puneti asemenea intrebari si deja sunteti pe drumul catre El :D
alegeti o traducere a bibliei care sa va atraga cat de cat si apoi cititi-o de cateva ori cap-coada cu mintea vigilenta; garantat lecturile ulterioare le veti percepe diferit
a da, si inca un lucru: incercati sa experimentati mai mult, sa traiti mai intens, in momentul in care veniti doar cu citate din altii (e adevarat ca e greu sa mai apari cu ceva original) si le tratati ca pe niste adevaruri absolute lasati impresia ca va lipseste ceva esential - viata, vorbiti de parca ati fi deja morti inainte de a trai :))
 

DeletedUser

'neata :)!...

Dupa ce am stat cateva ore aseara sa citesc tot ce s-a dezbatut pe tema acestui controversat subiect, "existenta vietii dupa moarte", ... nu am sa ma amestec in a-mi da si eu cu parerea despre cele dezbatute aici... s-a spus cam tot ce era de spus... insa am cateva observatii pentru The Patriot...

indiferent unde deschizi un subiect, indiferent ce subiect deschizi... ar cam trebui sa fi pregatit sa asculti si oameni care nu au aceleasi pareri ca si tine... daca consideri ca stii tu care e adevarul ala absolut pe care il cautam cu totii, convinge-i si pe cei care au o alta parere, insa cu argumente...

eschivari de genul: "cu tine nu ** ca tu oricum esti degeaba" sau "tie de acum iti dau ignor" - sunt chestii de clasa a 4-a...

Daca nu esti pregatit pentru anumite raspunsuri, nu pune intrebari in directia aia;)... daca ai ales sa dezbati subiectul vietii si al mortii, asteapta-te ca altii sa aiba si alte pareri, combate-le daca ai cu ce... da' nu te purta ca un copil de 6 ani, "nu-mi convine imi iau jucarile si plec ca tu esti inutil"... nu merge asa!

toti au pareri, chiar daca sunt diferite de ale tale, ...!

daca vroiai sa primesti doar confirmari puteai scrie de la inceput - "sunt rugati sa comenteze doar cei care sunt pe aceeasi lungime de unde cu mine! multumesc!" - si rezolvai problema :D


O dimineata frumoasa tuturor :D!
C
 

DeletedUser

'neata :)!...

Dupa ce am stat cateva ore aseara sa citesc tot ce s-a dezbatut pe tema acestui controversat subiect, "existenta vietii dupa moarte", ... nu am sa ma amestec in a-mi da si eu cu parerea despre cele dezbatute aici... s-a spus cam tot ce era de spus... insa am cateva observatii pentru The Patriot...

indiferent unde deschizi un subiect, indiferent ce subiect deschizi... ar cam trebui sa fi pregatit sa asculti si oameni care nu au aceleasi pareri ca si tine... daca consideri ca stii tu care e adevarul ala absolut pe care il cautam cu totii, convinge-i si pe cei care au o alta parere, insa cu argumente...

eschivari de genul: "cu tine nu ** ca tu oricum esti degeaba" sau "tie de acum iti dau ignor" - sunt chestii de clasa a 4-a...

Daca nu esti pregatit pentru anumite raspunsuri, nu pune intrebari in directia aia;)... daca ai ales sa dezbati subiectul vietii si al mortii, asteapta-te ca altii sa aiba si alte pareri, combate-le daca ai cu ce... da' nu te purta ca un copil de 6 ani, "nu-mi convine imi iau jucarile si plec ca tu esti inutil"... nu merge asa!

toti au pareri, chiar daca sunt diferite de ale tale, ...!

daca vroiai sa primesti doar confirmari puteai scrie de la inceput - "sunt rugati sa comenteze doar cei care sunt pe aceeasi lungime de unde cu mine! multumesc!" - si rezolvai problema :D


O dimineata frumoasa tuturor :D!
C

A apucat Chevyx sa puna alt post la "Postul zilei" si nu vreau sa ma bag peste el, dar ce spui tu aici este, de departe, postul zilei!
Toata stima! :)
 

DeletedUser

iata parerea mea despre viata dupa moarte, exista sau nu dumnezeu

Dumnezeu a facut cerul si pamantul, a facut omul(l-a creat), i-a spus clar sa nu manance din acel pom dar totusi omul n-a ascultat si a mancat.Din clipa aceea pacatul a intrat in om si cu trecerea timpului omul a devenit tot mai rau si mai pacatos.Iar daca Dumnezeu a trecut omul prin multe probleme, ba chiar a omorat omul cine suntem noi sa ne punem cu cel ce ne-a creat pe noi? noi suntem limitati, nu suntem in stare sa intelegem aceste lucruri...dar a venit pe planeta noastra fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos ca sa ne mantuiasca(acesta a fost planul lui dumnezeu de cand a intrat pacatul in om) si noi Crestinii credem in Iisus Hristos ca a murit si a 3-a zi a inviat si ne-a promis ca la fel se va intampla si cu noi la sfarsitul veacului daca vom crede in el

asta cred eu si am spus pe scurt ce cred eu :)
 

DeletedUser

Definește ,,păcatul'', te rog, Alex. Sau ceea ce înțelegi tu prin păcat, atunci când spui ,,[...] Din clipa aceea pacatul a intrat in om[...]''.
 

DeletedUser

chiar asa alex, defineste-l si nu uita sa adaugi 5-10 pacate personale ca exemplificare :)
 

DeletedUser

ai intratin gura lupilor Alex,... mai bine ramaneai la numarat :D

on topic: ceva pacate am si eu, banuiesc... poate dupa ce ne dai tu definitia ma prind si eu daca a intrat pacatul in mine sau doar mi se pare :p
 

DeletedUser19095

iata parerea mea despre viata dupa moarte, exista sau nu dumnezeu

Dumnezeu a facut cerul si pamantul, a facut omul(l-a creat), i-a spus clar sa nu manance din acel pom dar totusi omul n-a ascultat si a mancat.Din clipa aceea pacatul a intrat in om si cu trecerea timpului omul a devenit tot mai rau si mai pacatos.Iar daca Dumnezeu a trecut omul prin multe probleme, ba chiar a omorat omul cine suntem noi sa ne punem cu cel ce ne-a creat pe noi? noi suntem limitati, nu suntem in stare sa intelegem aceste lucruri...dar a venit pe planeta noastra fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos ca sa ne mantuiasca(acesta a fost planul lui dumnezeu de cand a intrat pacatul in om) si noi Crestinii credem in Iisus Hristos ca a murit si a 3-a zi a inviat si ne-a promis ca la fel se va intampla si cu noi la sfarsitul veacului daca vom crede in el

asta cred eu si am spus pe scurt ce cred eu :)

ce-mi place la voi "credinciosii" si "bisericosii" e ca sunteti umili...extrem de umili si cu fruntea in tarana...:D

ai si cateva "vorbe" delicioase...:)
Iar daca Dumnezeu a trecut omul prin multe probleme, ba chiar a omorat omul cine suntem noi sa ne punem cu cel ce ne-a creat pe noi?

ce "uman" e yahweh asta...a mers pe principiul "eu te-am facut, eu te omor" nu?:D

noi suntem limitati, nu suntem in stare sa intelegem aceste lucruri...

te-ai gandit ca doar unii dintre noi sunt limitati?:)

cine suntem noi sa ne punem cu cel ce ne-a creat pe noi?

cine suntem noi?
suntem cei care am descoperit multe dintre "misterele" creatiei...
suntem la randul nostru creatori, capabili in prezent sa ne recream sau sa cream alte fiinte...

tu...tu stai cu fruntea in tzarana ca e bine...:)
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

ce-mi place la voi "credinciosii" si "bisericosii" e ca sunteti umili...extrem de umili si cu fruntea in tarana...:D
umilinta e consecinta fireasca a credintei si e un privilegiu; cu cat esti mai revoltat din fire, cu atat e mai greu de obtinut dar si satisfactiile sunt mai mari
 
Sus