Propunere

  • Autor subiect cavalleras
  • Data de început
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

DeletedUser

Vin si eu cu o propunere - o pun aici ca e o tema mai citita si de raka, si de sefa, si poate - daca ei o vor considera ca fiind "de luat in seama" o vor da mai departe.

Asadar - lumea a inceput sa cam "stie" joaca, orice jucator care are 2-3 luni de joaca a invatat sa deosebeasca un atac care vine, sa fereasca trupe, s.a.m.d.

Printr-o simpla "modificare" a parametrilor jocului s-ar da toate strategiile peste cap, ar trebui cel putin cateva luni bune de joaca pentru a se obisnui lumea cu noile tactici.

Ce ar fi daca, in loc sa controlezi pietele centrale ale satelor tale, ai putea sa controlezi pietele centrale ale tuturor satelor in care ai trupe?

Sa fiu mai explicit.
Eu vreau sa atac - sa zicem - satul X - care se afla in apropierea satului Y al unui coleg. Bag trupele mele in satul Y, si astfel voi obtine un avantaj - ca timp - in loc sa trimit atacurile de la o zi distanta, le voi trimite de la o ora - doua.. adica din apropiere.
E o chestie de strategie pura - asa cum pe front armatele se misca si creeaza superioritati numerice in anumite zone, la fel s-ar intampla si pe harta.

Sau - sa se poata folosi pietele centrale ale satelor de barbari. Daca am sprijinit un sat de barbari, sa pot sa dau din el - mai departe - trupele, sa-l folosesc ca si cum ar fi al meu. Dezavantajul meu ar fi ca - daca ocup un sat de barbari cu zid zero - imi prinde unul trupele si mi le face zob.

Atentie - ca regula de pornire - doar cine are trupe in piata centrala a unui sat care nu-i apartine - sa se poata folosi de aceasta piata centrala. Daca doi jucatori trimit sprijin, unul dintre ei (al doilea) sa primeasca mesaj cand ajung trupele - piata centrala ocupata, si se intorc trupele, fara prada, fara nimic.

Nu poti controla satele care nu sunt ale tale. Adica, nu ai innobilat satul, nu e sub administratia ta - nu-ti produce trupe, nu poti ridica zid, cladiri etc. - dar piata centrala a unui sat care nu-ti apartine, fiind un loc loc de adunare a soldatilor sa poata fi folosita in strategia unui atac. Sau - si prin asta cred eu ca ar scadea numarul "infractorilor, trisorilor" un sat care tocmai a fost luat drept pedeapsa si transformat in barbari - sa poata primi trupe sprijin de la jucatorii dusmani (Daca nu cumva tribul sau jucatorul aflat in culpa a trimis inainte sprijin pe satul luat) - si astfel, pe langa miile de spade si lancieri veniti de la TT in satul ala - sa vina si sprijin exterior - ori din trib, ori de la dusman - caz in care satul respectiv devine o amenintare foarte mare.

Nu mai zic de ce mutari de trupe s-ar face, granitele blindate, satele din mijloc goale, si bagi si tu o comanda de sprijin printre alte douazeci de comenzi, fraierul nu vede ca vine de la tine sprijinul, il accepta, si tu de fapt te folosesti de piata lui centrala si lansezi atac (daca nu cumva se reglementeaza sa poti folosi doar pietele centrale ale barbarilor sau ale tribului propriu/aliatilor), caz in care si aliantele cu triburile mici devin interesante pentru oricine.. :)

Nu mai zic de scoaterea regulilor interne din triburile de profesionisti - o sa fie bataie pe crescatorii de sate de barbari, n-o sa mai fie ca pana acum - cresti barbari? esti noob, te concediez! :D

Cam asta e.
Din punct de vedere tehnic e perfect realizabila, practic nu bagi nimic nou in joc, in programare, in bazele de date, ci doar functionezi cu ceea ce deja exista - doar cu mici ajustari..
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

cavalleras, tu vrei un nou tip de tabara militara ? mi-ar placea sa fie reintroduse :)
 

DeletedUser

nu e tabara militara ma, nu platesti nimic, practic e orice sat. Dar cavalleras, te-ai gandit ca are sa zicem unu 100 lancieri, trimite pe toti in 100 barbare si le tine ocupate. La 1000 la fel, 1000 de sate, asa am ajunge ca un jucator (dezvoltat) sa detina toate aceste''puncte de trecere''. Totusi, imi place mult sugestia si ar adauga mult realism, dar mai trebuie putin modificata zic eu.
 

DeletedUser

Daca are unul 100 lancieri, ai si tu 100 topoare, sa trimiti 100 de atacuri pe toate satele din jurul tau, si ii faci praf toata apararea.. :) Lancierii, cat stau in satele de barbari, sunt aparati de zidurile respective, care - in general sunt mici.. :)
 

DeletedUser

Pai da dar e timp pierdut de tine pana trimiti spionajul sa vezi ce are in sat, vezi ca e 1 lancier, trimiti 1 topor ala vede ca a fost atacat, blindeaza satul si gata toporul. Plus ca ai zis ca poate fi orice sat, deci poate fi si zid 20.
 

DeletedUser

exista multe solutii in ambele parti, n-are rost sa discutam acum asupra unui aspect singular.. :)
 

DeletedUser39703

Contra... ce propui tu e haos general nu strategie... in zone cum sunt cele mentionate de chevyx la o alta propunene ( cred ca cea cu monitorizare atacuri pe harta) unde sunt inghesuite cate 30 de sate unu langa altu care pot apartine a 7 jucatori ... e nebunie... nu ai cum sa vezi ce urmeaza .. sa te aperi.. te trezesti ca te ataca toti (cei 7 plus orice membru al fiecarui trib din care fac parte cei 7..plus unii care au acces la barbare de langa tine)...la fel cu atacul... acu il spionezi pe unu si e gol acu il ataci si e plin... jucatorii din granita ar incasa fiecare sat pe masura ce el s-ar face pur si simplu ca e prea usor sa il trimiti imediat ce s-a facut ...nu mai dureaza ca acuma sute de ore pana ajunge la tinta... unii ar da stergere din prima zi pt altii razboaiele ar dura ani prea multi... Jocul asta e frumos pt ca poti sa te aperi ...sa imaginezi o strategie ( chiar daca numarul lor e limitat) la o problema.. daca esti atacat poti sa ai un raspuns... daca vrei sa ii iei un sat poti sa imaginezi o tactica ... unele mai bune altele mai proaste.. daca se introduce ce spui tu nu o sa mai stii de unde si ce si cat vine.... granite nu vor mai exista ..Practic distantele si timpii sunt anulate... ce folos ca unu e la 400 de ore de granita ca el sprijina granita cu sute de full-uri in doua ore....ce conteaza ca e in capatul celalalt de harta ca el trimite tot atacul lui in 35 min....nu e ok... ca sa nu mai ** ca piata centrala e locul unde se strang trupele , unde se intalnesc toate trupele dintr-un sat... din satul de unde au si fost recrutate.. cum sa trimit eu trupele mele in piata centrala a satului unui coleg sau barbar?!? Si sa le mai si manevrez de acolo... pai asa de ce nu as putea sa le manevrez si pe ale lui daca tot am ajuns in piata centrala a aluia? m-ar interesa mai ales pt dusmani asta...Iar nobilii? cum ar fi cu ei? unu de la 400 de ore de granita ar putea innobila lejer in granita la orice ora...cu conditia sa fie un coleg in zona... sau chiar in mijlocul tribului advers daca apar niste barbare acolo....ce e asta? ce joc ar fi? imbarligaciunea?

"asa cum pe front armatele se misca si creeaza superioritati numerice in anumite zone, la fel s-ar intampla si pe harta."...corect dar armatele nu se teleporteaza... direct prin introducerea unor coordonate... deci armata romana participanta la razboiul din afganistan, vara coordonatele bazei americane de la Kandahar, gen longitudine si latitudine si se teleporteaza acolo direct?! si de acolo ataca talibanii cei uraciosi?!...
as fi inteles si as fi fost de acord sa ceri ca un jucator care primeste sprijin de orice fel chit ca e aparare chit ca e atac sa aiba posibilitatea sa il foloseasca el cum crede de cuviinta ..si chiar si cumulat... adica daca eu ii triimit lui x 10 full-uri aparare intr-un loc si el de fapt are nevoie de ele altundeva sa si le poate el triimite direct mai departe... nu sa le rechem si sa le retrimit eu unde ii trebuie... in definitiv odata ce i le-am trimis lui, pai lui ii servesc... la el e pun ca morti... iar eu ma cam astept sa nu se mai intoarca din moment ce i le-am dat lui...Treaba cu cumulat ar fi ceva ciudat pt ca s-ar strange armate fabuloase... la dispozitia unui singur om..ceea ce poate fi si interesant si rau de tot... cu asta as fi de acord... ca odata ce ai trimis unuia ca sprijin niste trupe ( de exemplu 20.000 topoare si 10.000 usori si 2000 berbeci) acea persoana sa ii foloseasca cum crede ea... si adunand zece de mii de trupe sa atace cu astia sau sa se apere daca e cazul... dar nu cu teleportarea...cu asta nu..contra
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Ar fi o chestie... Dar ar da peste cap totul...Sa faci dodge cu sprijinul?!? Jucatorii nu s-ar mai blinda cu aparare, ci cu atac...
Sa zicem ca ai un sat x, blindat cu 15 full-uri atac si 1 aparare. Te ataca jucatorul Y, 69 de atacuri, ultimele 4 cu nobili. Evident, in mod normal, ti-ar curata sprijinul si ti-ar lua satul. Cu regula asta, tu folosesti alea 15 sate sa iesi pe contra atac, iar cu satul de aparare faci "doage" si il bagi intre nobili...
 

DeletedUser

Hai s-o luam pe rand..

Contra... ce propui tu e haos general nu strategie...
******* e in capul tau... si am sa detaliez mai jos.

in zone cum sunt cele mentionate de chevyx la o alta propunene ( cred ca cea cu monitorizare atacuri pe harta) unde sunt inghesuite cate 30 de sate unu langa altu care pot apartine a 7 jucatori ... e nebunie... nu ai cum sa vezi ce urmeaza .. sa te aperi.. te trezesti ca te ataca toti (cei 7 plus orice membru al fiecarui trib din care fac parte cei 7..plus unii care au acces la barbare de langa tine)...
In mod sigur situatia asta in niciun caz, niciodata nu s-ar intampla excluzand propunerea mea. Adica in mod sigur daca 7 insi se pun pe tine, tu, ca un erou, vei supravietui si le vei arata tuturor cat de bun jucator esti.
Am si detaliat - daca gasesti armata bagata intr-un sat de barbari - poti sa o distrugi mult mai usor, datorita zidului, adica e o arma cu doua taisuri. In afara de asta, satul de pe care provine respectiva armata obligatoriu va fi gol, deci usor de innobilat/atacat.



Jocul asta e frumos pt ca poti sa te aperi ...sa imaginezi o strategie ( chiar daca numarul lor e limitat) la o problema.. daca esti atacat poti sa ai un raspuns... daca vrei sa ii iei un sat poti sa imaginezi o tactica ... unele mai bune altele mai proaste.. daca se introduce ce spui tu nu o sa mai stii de unde si ce si cat vine....
Asta imi dovedeste ca n-ai citit cu atentie postul meu.
Evident, daca atacul se da de pe un sat parasit - e o totala imposibilitate calcularea timpilor, si aici probabil te referi la consecintele teoriei lui Einstein - contractia lungimilor si dilatarea timpului..
Sau - nu gandesti, ca procedeul de calcul al timpilor ramane acelasi, aceleasi viteze pentru unitati, si propunerea mea ar face mai atractive lumile de viteze mici (care sunt prea plicticoase pentru creierul meu obosit, n-as avea rabdare sa mai joc pe o lume de viteza 1 pentru nimic in lume).


ce folos ca unu e la 400 de ore de granita ca el sprijina granita cu sute de full-uri in doua ore....ce conteaza ca e in capatul celalalt de harta ca el trimite tot atacul lui in 35 min....nu e ok... ca sa nu mai ** ca piata centrala e locul unde se strang trupele , unde se intalnesc toate trupele dintr-un sat... din satul de unde au si fost recrutate.. cum sa trimit eu trupele mele in piata centrala a satului unui coleg sau barbar?!? Si sa le mai si manevrez de acolo... pai asa de ce nu as putea sa le manevrez si pe ale lui daca tot am ajuns in piata centrala a aluia? m-ar interesa mai ales pt dusmani asta...Iar nobilii? cum ar fi cu ei? unu de la 400 de ore de granita ar putea innobila lejer in granita la orice ora...cu conditia sa fie un coleg in zona... sau chiar in mijlocul tribului advers daca apar niste barbare acolo....ce e asta? ce joc ar fi? imbarligaciunea?
Astea sunt intrebari produse de o minte *****, aici vad diverse ****** produse in anumite etape ale jocului, exista editat.



"asa cum pe front armatele se misca si creeaza superioritati numerice in anumite zone, la fel s-ar intampla si pe harta."...corect dar armatele nu se teleporteaza... direct prin introducerea unor coordonate... deci armata romana participanta la razboiul din afganistan, vara coordonatele bazei americane de la Kandahar, gen longitudine si latitudine si se teleporteaza acolo direct?! si de acolo ataca talibanii cei uraciosi?!...
Sa-mi dai si mie copy-paste dupa paragraful din postul meu in care am pomenit eu toate idioteniile astea..
Evident, alte frustrari, alte refulari.. probabil ai vreun iubit care a plecat in Kandahar si nu-ti mai scrie de ceva timp..



Treaba cu cumulat ar fi ceva ciudat pt ca s-ar strange armate fabuloase... la dispozitia unui singur om..ceea ce poate fi si interesant si rau de tot... cu asta as fi de acord... ca odata ce ai trimis unuia ca sprijin niste trupe ( de exemplu 20.000 topoare si 10.000 usori si 2000 berbeci) acea persoana sa ii foloseasca cum crede ea... si adunand zece de mii de trupe sa atace cu astia sau sa se apere daca e cazul... dar nu cu teleportarea...cu asta nu..contra
Asta cu cumulat nu e ideea mea, eu n-am spus sa se cumuleze, am spus doar folosirea pietei centrale a unui sat care nu-ti apartine. E situatia in care trupele unei tari intra intr-un orasel de provincie, si de acolo vor pleca in 48 de ore catre alta destinatie, lasand oraselul in pace, nu isi baga propria administratie, nu produc alte schimbari oraselului. In cazul nostru satului.



dap , bine argumentat akerono
Chev, daca asta la tine inseamna bine argumentat, atunci eu am sa renunt a mai posta pe un forum, pentru ca se pare ca sunt in urma cu noutatile, nu mai sunt deschis la nou, m-am ramolit si nu mai tin pasul cu timpul.
Un post kilometric plin de bazaconii, in niciun caz bine argumentat.. si care n-are nicio legatura cu postul meu initial.

1.1. Trataţi-i pe ceilalţi cu respect şi menţineţi discuţiile în limitele bunului simţ. Nu uitaţi că pe forum sunt membri de vârste diferite şi a căror experienţă de joc diferă de la caz la caz, motiv pentru care vă rugăm să fiţi răbdători dacă uneori apar întrebări care pot părea "stupide" sau "infantile"
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

cavalleras , n-am zis nici pro nici contra propunerii tale . de ce am zis 'bine argumentat' ? n-am zis-o ca pe un contra propunerii ci doar pentru ca fata de alti colegi ai nostri ( nu ma refer strict la cei ce si-au dat cu parerea despre propunerea ta ) a explicat de ce este contra ei . ii era de ajuns un contra si nimic mai mult cum fac majoritatea desi unii habar nu au sa explice de ce isi dau votul ( poate unii vor sa fie in trend ) insa a ales varianta de a explica de ce se opune acestei idei . ca a facut-o intr-un mod placut sau nu pentru tine nu ma priveste pe mine .

n-am avut placerea sa jucam impreuna prea mult timp , un pic pe lumea 25 doar . stim amandoi dupa anii de joc pe care-i avem in spate ca atunci cand intervine monotonia iti sa iti bagi piciorul in el de joc , eu mai am putin si transform peste 600 sate in barbar din acest motiv . din punctul de vedere al unui jucator ce joaca zi de zi acest joc si nu il joaca doar in cele 5 minute de pauza intre alte activitati orice propunere ce sporeste dinamismul jocului este interesanta si binevenita . poate propunerea ta ar aduce acest dinamism dorit de noi toti sau nu , din pacate cu 1 sau cu 100 pro-uri cei ce vor decide daca va fi luata in seama nu suntem noi ci altii din germania impreuna cu carmi . ma abtin la a vota pro sau contra pentru ca am o mare nelamurire :
trimit trupele 'sprijin' de la 50-75 ore pe un sat aflat langa satul unui coleg pentru a-l ajuta si a ataca impreuna un alt jucator . in timpul asta nenea vasilica ( din alt trib pentru ca eu pot da circulara in trib de exemplu cum ca eu folosesc acel sat ) se gandeste sa bage si el niste trupe ( sa zicem 100 lanci ) in acel sat . fiind deja trupe in sat eu primesc un mesaj sau un raport cum ca satul era deja ocupat si astept inca 50-75 ore ca sa imi revina trupele si sa le pot folosi iarasi si inca 50-75 ore ca sa ajunga din nou la tinta ca 'sprijin' sau ca atac direct . in loc sa atac jucatorul tinta in 50-75 ore o pot face abia in 150-225 ore de cand am inceput sa pun planul in aplicare :( in cazul acesta ( cele de mai sus nu reprezinta un tipar si nu inseamna ca se va intampla de fiecare data cand incerci sa aplici acest mod de a juca ) va mai fi folosita aceasta posibilitate de a folosi satele de pe harta sau se va ataca in stilul clasic ?

am intrebat pe prima pagina daca tu vrei un nou tip de tabara militara pentru ca principiul folosirii unui alt sat este acelasi cu al taberei militare . mi-ar placea ca tabara militara sa fie reintrodusa fiind unul dintre cei ce au folosit-o cu succes . ramane de vazut ce va face inno pentru a ne tine in priza si in continuare sau ce modificari utile noua va aduce versiunea 8 .
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

chev, n-am jucat cu tabere, nu stiu cum se folosesc, n-am avut pe nicio lume pe care am jucat tabere militare.. si nici n-am avut curiozitatea sa vad cum functioneaza.

Pe scurt propunerea mea se refera la folosirea pietelor altor sate ca punct de plecare.
Ca o masura de protectie - fiindca am primit informatia ca nu te mai poti apara de astfel de incursiuni neasteptate - rupi toate pietele centrale de la barbarele din jurul tau, si poti dormi linistit ulterior..
 

DeletedUser

asta chiar ar fi foarte interesant :) ideea ta incepe sa prinda contur dar tot cred ca trebuiesc stabilite mai clar niste mici detalii. E adevarat totusi ca propunerea ta ar revolutiona jocul, si modul de joc al tuturor.
 

DeletedUser

chev, n-am jucat cu tabere, nu stiu cum se folosesc, n-am avut pe nicio lume pe care am jucat tabere militare.. si nici n-am avut curiozitatea sa vad cum functioneaza.

Pe scurt propunerea mea se refera la folosirea pietelor altor sate ca punct de plecare.
Ca o masura de protectie - fiindca am primit informatia ca nu te mai poti apara de astfel de incursiuni neasteptate - rupi toate pietele centrale de la barbarele din jurul tau, si poti dormi linistit ulterior..

deci pana la urma se rezuma la a alege intre a le rupe vs. ale folosi?

propunerea cu folosirea sprijinului stiu ca s-a mai facut, noutatea absoluta pentru mine cel putin este "Din punct de vedere tehnic e perfect realizabila" - chiar asa e?:eek:
 

DeletedUser40272

va dati seama ca ar fi un haos? au fost taberele unde era o limita la trimiteri de armata, nu am citit toate postarile dar imi imaginez ca nu ar fi vreo limita aici...asa iau un sat de barbari, sau chiar de la un jucator in mijlocul inamicilor si imi mut tot contul acolo, va dati seama ce ravagii se fac avand 300 sate (ex) intr-un sat bine pozitionat? asta nu se mai cheama triburile, care e mai activ castiga mereu daca prinde un sat bine pozitionat, invers nu faci mare branza cu un sat bine pozitionat, granitele nu ar mai trebui sprijinte, echipa (ceea ce conteaza pe jocul asta) dispare...parerea mea
 

DeletedUser

chev, n-am jucat cu tabere, nu stiu cum se folosesc, n-am avut pe nicio lume pe care am jucat tabere militare.. si nici n-am avut curiozitatea sa vad cum functioneaza.
mie mi-au placut , erau niste sate create de tine pe harta in care trimiteai trupele sprijin si din care le comandai mai departe ( sprijin - atac ) , intr-o astfel de tabara puteau trimite trupe mai multi jucatori nu doar 1 singur si se puteau trimite maxim 20 fuluri dar daa trimiteai un full atac sau sprijin faceai loc pentru altul ;) taberele nu aveau zid dar puteau fi atacate doar cand ajungea primul soldat in ele . daca rupeai toate trupele din ele le demolai , dispareau de pe harta . cam ceea ce vrei cu propunerea asta .
Pe scurt propunerea mea se refera la folosirea pietelor altor sate ca punct de plecare.
Ca o masura de protectie - fiindca am primit informatia ca nu te mai poti apara de astfel de incursiuni neasteptate - rupi toate pietele centrale de la barbarele din jurul tau, si poti dormi linistit ulterior..
pai daca le pot demola preventiv ( stiind ca o piata o demolezi doar cu o catapulta ) care mai e sensul aceste modificari majore ? demolez tot pe o raza de 20-30 ore si am scapat de griji
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

@ cavalleras - Cu setarea asta, pe un jucator bun cu 15 sate full de aparare nu-l scoate nici Chuck Norris de pe harta...
Si totusi, ar fi destul de interesant, chiar as vrea sa vad ceva nou, nu stiu daca chiar in sensul asta... Poate ca ar mai trebui facute cateva modificari la propunerea ta.
@chevyx - bine punctat, la faza cu demolatu' m-am gandit si eu... :)
 

DeletedUser39703

cu siguranta tu, stimate cavaleras ai un *******... Nu ma obosesc sa iti mai explic odata ceea ce am spus deja ca nu vei pricepe...E o aberatie tot ce ai propus tu.
Ceea ce trebuie sa vezi tu este doar atat CONTRA

A, si inca ceva.. Eu am dat un exemplu cu armata pt ca tu ai inceput spunand "asa cum pe front armatele se misca si creeaza superioritati numerice in anumite zone, la fel s-ar intampla si pe harta"... pur si simplu ti-am spus ca e adevarat ce spui doar ca nu se teleporteaza armatele...ci se duc din pct a in pct b fie ca merg pe uscat pe apa prin aer... fac un timp.... si ajung in oraselul ala de care vorbeai tu..de unde pleaca mai departe si iar fac un timp nu sar din orasel in orasel , nu sar ca iepuroii verzi asa cum mai vezi tu dupa ce tragi etnobotanicele alea... Ce iubit ce prostii visezi "amice"?
1.1. Trataţi-i pe ceilalţi cu respect şi menţineţi discuţiile în limitele bunului simţ. Nu uitaţi că pe forum sunt membri de vârste diferite şi a căror experienţă de joc diferă de la caz la caz, motiv pentru care vă rugăm să fiţi răbdători dacă uneori apar întrebări care pot părea "stupide" sau "infantile".
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser41831

Buna, ti-am citit ideea, vad ca ai pus-o acum mult tima dar eu as fi fost PRO, ideea e foarte buna si realista, dar mai trebuia putin ajustata
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus