discutii despre noul regulament al jocului

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

DeletedUser8255

Nu e chiar cum zici ca daca e incalcat suntem inchisi. Inca o chestie, regulamentul intra in vigoare doar din 13 octombrie dupa cate am inteles. Deci pana atunci pot sa sterg de la impartirea legaturii de net si pot lua sate si asa am rezolvat problema?
 

DeletedUser1195

Daca tribul x intra in razboi cu tribul y, printre membrii tribului x se numara si un admin de pe alta lumea decat cea pe care s-a iscat acest razboi atunci acest admin poate citi forumul ascuns al tribului y? (intreb asta deoarece am citit in primele pagini si asa zisele abuzuri facute de admini, dupa parerea unor useri)

nu e aici locul unde ar trebui sa raspund,tema topicului fiind alta,dar daca ai intrebat iata si raspunsul:
nu,un admin nu are nici un drept in lumea in care joaca.Nu poate intra in forumul altui trib decat daca primeste invitatie in tribul respectiv ca un jucator obisnuit.
 

DeletedUser3643

ok acel pe admin e pe lumea 3 de ex..isi face alt cont si intra tot pe lumea 3..si astfel uite frauda
 

DeletedUser1195

daca adminii nu sunt platiti acesti se ofera pt a deveni admini ,astfel putand avea anumite privilegii in joc.Cum ca la 20.000jucatori(un nr modest) se aduna 60.0000euro daca isi cumpara cel mai ieftin Cp+banii care se obtin din reclamele de pe browser....se ajunge undeva la 100.000 de euro.Dupa ce isi scot atatia bani de la noi ne mai impum si un regulament aiurea...regulament care e facut pt a fi incalcat..ca toate regulile

ce-ar fi sa nu pui in seama altora ceea ce ai face tu.Ti-a trecut vreun moment prin cap ca sunt oameni cu simt moral ridicat si care fac o munca voluntara (oricat de greu iti vine a crede,e adevarat) doar pentru ca doresc ca jocul sa fie corect si jucatorii sa aiba sanse egale.
Bun sau rau (discutiile de pe acest topic au loc tocmai pentru a indrepta ceea ce nu e bine,iar unii dintre participanti au luat asta in serios si au avut opinii stimabile) regulamentul este regulament,iar cei care il vor incalca vor suporta consecintele.
Majoritatea sesizarilor de incalcare a regulilor vin de la jucatorii care se simt nedreptatiti de faptul ca unii incalca regulamentul,rareori se fac razii si se descopera incalcarile de regulament.Noi pentru victimile celor care incalca regulamentul ne pierdem timpul si un multumesc din partea lor pentru mine are o valoare mult mai mare decat injuraturile celor pedepsiti.
 

DeletedUser1195

ok acel pe admin e pe lumea 3 de ex..isi face alt cont si intra tot pe lumea 3..si astfel uite frauda

o aberatie mai mare nici nu puteai spune.Daca toate datele despre logarile jucatorilor sunt inregistrate ce te face sa crezi ca adminii scapa de asta?
Orice miscare facem,orice logare,orice banare,orice raspuns sunt inregistrate si raman in baza de date a serverului.
 

DeletedUser

joc de 1 an si 1/2 dupa anumite reguli pe care le-am invatat si incerc sa le respect .pentru care motiv se schimba regulamentul? ,la nivelul actual al jocului (ma refer la lumile mai vechi ) chiar credeti ca trebuia sa schimbati regulamentul? nu mi se pare corect sa modifici un regulament in timpul jocului ,pornim de la niste reguli de baza si jucam dupa ele ,daca regulamentul este depasit ,sa se aplice pe lumile noi care se vor deschide dar pe noi care jucam dupa anumite reguli de atata amar de vreme ,credeti ca in timp ce avem razboaie de dus trebuie sa mai stam sa invatam regulamentul cel nou printre 2 dodge-uri si un atac in asa fel incit sa nu riscam sa fim inchisi ?


o intrebare retorica ...
 

DeletedUser13778

Simt moral

ce-ar fi sa nu pui in seama altora ceea ce ai face tu.Ti-a trecut vreun moment prin cap ca sunt oameni cu simt moral ridicat si care fac o munca voluntara (oricat de greu iti vine a crede,e adevarat) doar pentru ca doresc ca jocul sa fie corect si jucatorii sa aiba sanse egale.

Poate ca sunt si astfel de oameni, dar din pacate ei sunt informaticieni {chiar daca nu au si studii pe un astfel de profil}...
Nu am nimic in general cu aceasta profesie, dar sa pui un informatician sa judece faptele de acest gen mi se pare cel putin deplasat... Am cunoscut si cunosc numeroase persoane din categoria respectiva si stiu ce vorbesc. Ei sunt pur si simplu incapabili sa analizeze o fapta altfel decat in sistem binar: 1 sau 0...
 

DeletedUser1195

adminii nostri sunt informaticieni ?
Asta de unde ai mai scos-o?
Ai fi uimit ce profesii au adminii,o paleta foarte diversificata.Iar pentru a fi un bun admin nu are nici o importanta profesia,chiar nici una.Trebuie sa stii foarte bine regulamentul si sa intelegi jocul.Inregistrarile actiunilor jucatorilor sunt automate ,restul depinde de cat timp este dispus un admin sa aloce pentru aceasta activitate.
 

DeletedUser13778

Nu trebuie sa aiba neaparat studii de acest gen. Simplul fapt ca au un astfel de hoby e suficient...
 

DeletedUser1873

multe discutii :D...dupa parerea mea raman totusi cateva neclaritati:
1. cum se procedeaza cu cei care dau sitter pt 1 saptamana si nu revin in joc nici dupa 1-2-3 luni? exista varianta sa incetez modul de vacanta inainte de a deveni cont limitat altfel imi iau ban, dupa 14 zile satele devin parasite si se pot nobila de catre orice jucator de pe lumea respectiva care ajunge cu nobilul la acele sate...deci am grija de contul unui coleg de trib dar satele se pot lua si in afara tribului...dezvolt sate care pot ajunge in trib dusman cand vor deveni parasite
2. nu am voie sa golesc satele fiind sitter...as vrea detaliata aceasta interdictie din urmatoarele motive:
-trimit atacuri de curatare din sate de atac...e posibil sa imi moara toate trupele si satul ramane gol...cine e vinovat cand satul de atac e cucerit in timp ce trupele sunt pe drum cu scopul de a ataca alt sat sau dupa au murit toate in atac?
-trupele trimise cu ultimul nobil raman in satul cucerit...aceeasi intrebare
-pana fac trupe in satul nou trebuie sa trimit sprijin...am voie?
-un coleg de trib cere sprijin urgent si satele de pe sitter sunt cele mai apropiate...am voie sa trimit sprijin in aceste conditii? precizez k nu trimit si de pe contul meu sau de pe alt cont unde am sitter
3. primesc msje de genul: ma las de joc, iti dau sitter sa imi imparti satele in trib...in secunda urmatoare am sitter fara sa mai am timpul necesar sa ii spun sa anunte la suport...va asigur k sunt multi care habar nu au de regulament, forum extern sau orice altceva in afara de satele lor...se poate trimite acest msj la suport drept dovada a dorintei titularului?
4. a fost pusa de cateva ori intrebarea asta dar nu am vazut un raspuns clar: pe o perioada limitata am impartit legatura internet...dupa cateva luni respectivul se lasa de joc...fiind prieteni imi lasa satele (toate sau o parte din ele)...conform regulamentului nu am voie sa le iau indiferent cat a trecut de la impartirea legaturii chiar daca titularul este pe cont cand atac cu nobil satele?
5. ce se intampla cand s-au adunat deja 60 zile de sitter dar acum titularul este pe cont?
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Prin ceia ce voi incerca sa spun nu vreau sa creez o polemica sau stiu eu ce vor mai considera altii. Vad ca incet incet se descopera si scopul acestui thread.
In primul rand fiecare avem opinii indiferent de varsta, sex, religie, apartenenta politica .... Deci daca avem aceste opinii asta nu inseamna ca toti trebuie sa si fim de acord cu ele. In definitiv ne dam fiecare cu parerea pentru ca asta era ideia si asta trebie facut in mod civilizat fara a ne ironiza si acuza.
Toata lumea spune pe aici ca regulile au fost luate de pe .net sau ca au venit de la cei de la Inno Games. Indiferent de unde provin nu inseamna ca sunt 100%corecte sau ca se pot pune 100% in practica. Deci daca ni se baga ceva fortat in fata nu este neaparat sa si "rumegam".Este culmea culmilor ca in afara suntem apreciati pentru idei si pt gasirea de solutii optime la orice dar aici acasa parca suntem niste marionete. Ideii de modificari de regulament sau reguli noi pot veni si de la jucatorii sau administratorii .ro . Marea majoritatae dintre noi isi doresc un joc curat si fairplay dar cum sa mai spus pe aici nu cred ca este corect sa modifici regulamentul in timpul jocului. Dar totusi traim in Romania si din pacate totul este posibil :(
Adminii nu primesc bani pentru ceea ce fac..
Mater nu mi-o lua in nume de rau nu am nimic personal cu tine, nu ne-am intalnit prin nici un colt de harta, nu stiu cine esti. Dar lucrul asta e o mare problema. Tocmai din aceasta cauza administratorii ar trebui sa nu joace pe serverul romanesc. Voi aveti altfel de avantaje pe care noi ceilalti nu le avem si le puteti fructifica in favoarea voastra. Nu mi se pare corect. Atata timp cat nu sunteti remunerati material vor fi aceste speculatii si din partea unor colegi de ai tai va exista o oarecare delasare si dezinteres pentru problemele din joc. Dar aceste foloase materiale nu le putem cere noi pentru voi celor de la Inno Games. Cred ca ar fi cazul sa va impuneti si voi opinia. Actul de voluntariat nu poate dura la nesfarsit. Nu cred ca pe celelalte servere ca administratia se face prin voluntariat. Vor gasi proprietarii serverului si pt voi ceva banuti cu singuranta
in afara de discutii contrare (zicea cineva ca s-a incercat modificarea de catre jucatori...sa imi arate si mie cineva ca nu am vazut..) - nu va convine ceva?
luati ideea de baza si "creati" regula - sa vedem si noi cam ce ati vrea...
Daca chiar se vrea reguli noi uite niste idei
1. Trebuie renuntat definitiv la modul de vacanta cu sitter. Modul de vacanta trbuie facut prin suspendarea temporara a tuturor activitatilor din acel cont (ciclu de constructii, cazarma, grajdi, atelier, ferme, targ, piata centrala).
Se va stabili si o perioada la care se va putea cere modul de vacanta dupa ultimul atac sau pt a se evita situatiile in care unii jucatori vor incerca evitarea unor atacuri prin modul de vacanta
Trupele care sunt trimise sprijin de pe contul care cere mod de vacanta pe alte conturi sa nu aiba nici o valoare in sprijiniraea acelor sate pt a evita astfel userii multicont care vor incerca sa triseze.
Pe perioada de vacanta contul nu poate fi atacat sau sprijint de un alt cont.
La intrarea modului de vacanta toate ofertele facute in targ vor fi oprite.
Limita de mod de vacanta se va intinde pe minim 24 de ore(in care nu vom avea posibilitatea sa interactionam cu contuirile noastre) si maxim ...?(se poate stabili de catre noi, administratori sau proprietarii serverului)

Aceasta este doar o alternativa a modului de vacanta atat de controversat care poate fi inbunatatita. Sincer am fost si in postura de a fi sitter si de a cere sitter si nu mi-a convenit in nici o postura motivele fiind aceleasi invocate de cam toti jucatorii de pe aici ("ingrasare" artificiala de conturi, instrainare de sate din trib, onoare .....) Sa fiu sincer din cauza acestei reguli am fost fortat sa incalc regulamentul si nu o data prin comunicarea parolei catre un tert(prieten, cunostinta) pt ca este greu sa gasesti o persoana de incredere in trib caruia sa ii incredintezi contul iar in anumite triburi sunt anumiti lideri care sunt impotriva sitterilor din alte triburi :(
2.Limita de timp petrecuta pe un cont de catre un juctor in 24 de ore este de 16 ore
(La asta sunt ferm convins ca imi vor sari multi in cap :))
Dupa expirarea celor 16 ore de joc jucatorul nu are voie sa interactioneze cu contul (restrictie de server) 8 ore.
Jucatorul are posibilitatea sa joace peste cele 16 ore pana la 20 de ore dar cu marirea perioadei de repaus. Ex: 17 ore joc -10 ore repaus, 18 ore joc - 12 ore repaus, 19 ore joc - 14 ore repaus, 20 ore joc - 16 ore repaus
Si acum sa explic scopul aceastei reguli
Dupa cum stim cu totii media de varsta a jucatorilor de triburi este destul de scazuta. Unii au vehiculat pe aici pe undeva pe forum ca varsta medie fiind de 13 ani. Personal cred ca e un pic mai ridicata dar nu cu foarte mult. La aceasta varsta acesti copii sau adolescenti nu stiu cum sa le spun sa nu se simta ofensati nu au un discernamant foarte dezvoltat (cateodata chiar si cei mai inaintati in varsta nu il avem :)). Unii dintre noi fac advarate pasiuni pentru acest joc si petrec in fata calculatorului zeci si zeci de ore in continu fara pauza. Daca aceste persoane nu se pot dezlipi de calculator le putem ajuta noi cu o astfel de regula. Punetiva si in postura de parinte care isi trimite copilul la scoala si el se opreste intr-o sala de net, apoi se intoarce acasa si se aseaza din nou in fata calculatorului fara sa il intereseze viata reala. Nu cred ca ati fi foarte fericiti daca copilul vostru ar urma o astfel de cale.
Si apoi pt cei cu experienta si va place actiunea cred ca o astfel de regula va mai inviora un pic jocul :) Eventual cu o astfel de regula se va putea renunta si la bonusul de noapte pentru aparatori sa facem jocul si mai picant :D

Acestea sunt doar niste idei. Le puteti dezvolta sau puteti veni cu altele. Cred ca mai sunt si altii care au astfel de idei sau poate chiar mai interesante sau care pot fi puse in practica mai usor. Propunetile si poate va iesi ceva pana la urma
 

DeletedUser

Mater nu mi-o lua in nume de rau nu am nimic personal cu tine, nu ne-am intalnit prin nici un colt de harta, nu stiu cine esti. Dar lucrul asta e o mare problema. Tocmai din aceasta cauza administratorii ar trebui sa nu joace pe serverul romanesc. Voi aveti altfel de avantaje pe care noi ceilalti nu le avem si le puteti fructifica in favoarea voastra. Nu mi se pare corect. Atata timp cat nu sunteti remunerati material vor fi aceste speculatii si din partea unor colegi de ai tai va exista o oarecare delasare si dezinteres pentru problemele din joc. Dar aceste foloase materiale nu le putem cere noi pentru voi celor de la Inno Games. Cred ca ar fi cazul sa va impuneti si voi opinia. Actul de voluntariat nu poate dura la nesfarsit. Nu cred ca pe celelalte servere ca administratia se face prin voluntariat. Vor gasi proprietarii serverului si pt voi ceva banuti cu singuranta

Personal, eu nu simt nevoia sa cer bani pentru ceea ce fac. Voi continua sa fac parte din team atata timp cat cei care imi sunt superiori in rang considera ca imi fac treaba in mod corect. Nu am de gand sa-mi castig existenta din adminatul intr-un joc sau din moderatul pe un forum.

Plus ca, odata devenita obligatie (ceea ce si devine, daca chiar ceri bani pentru ceea ce faci), se pierde o mare parte din placerea activitatii pe care o desfasori si apare elementul de constrangere.
Presupun ca daca adminii ar trebui platiti, banii aceia trebuie scosi de undeva. Pana la urma, sursa este plata contului premium...deci tot voua v-ar fi mai rau. Intelegi lantul logic, nu-i nevoie sa insist asupra ideii.

Pe de alta parte, speculatiile la adresa adminilor presupun ca nu vor inceta vreodata. Presupun ca face parte din natura umana cand exista o forma de autoritate si niste legi scrise sa existe in randul celor asupra carora se rasfrange acea forma de autoritate un anumit grad de nemultumire si revolta. Echilibrul perfect intre autoritate si libertate nu a fost obtinut pana acum in niciun aspect al vietii si nu putem pretinde ca il vom aduce noi.

totusi, sper ca cei care au postat aici vehement impotriva noului format al regulamentului sa inteleaga faptul ca schimbarea s-a vrut in beneficiul lor. Clarificarea mai multor aspecte si detalierea unor ambiguitati mai vechi incearca sa scada frecventa cazurilor in care regulamentul este interpretat in moduri diferite.

In acelasi timp, nu putem pretinde sa acoperim absolut orice aspect din joc cu un articol de regulament sau un exemplu. Ar rezulta un regulament extrem de stufos pe care l-ar citi mai putini decat il citesc acum.
 

DeletedUser

Se pare ca cei care fac pe moderatorii si adminii au preferinte in a raspunde la intrebarile userilor si se complac in a spune ce victime ale sistemului sunt adminii...
Poate ca ar fi bine sa raspunda la intrebarile userilor si sa mai lase vaicareala....

PS: tot mai vreau un raspuns oficial la intrebarea pusa de mine , vreau unul pe forum.
 

DeletedUser12180

Buna ziua,

O intrebare simpla ,atacam cu tribul cateva sate ,cucerim un sat vin si sprijinele si inca sunt atacuri din tribul nostru inclusiv cu nobili.Cine a cucerit satul nu are timp sa stea sa scoata sprijinele, si lasa sitter ,care asta trebuie sa faca sa scoata trupele afara ca ne macelarim trupele ca nebunii intre noi .Satul va fi cucerit de alt coleg.Sitterul e pasibil de ban in acest caz?
Cred ca ar fi ideal aplicarea regulii noi la satele cu adeziune 100.
 

DeletedUser

Intrebare referitoare la noua regula despre impartirea conexiunii.

Daca la sitter s-a gasit o solutie relativ acceptabila prin nuantarea problemei cu termenul de 60 din 120 zile sitter -> cont restrictionat, de ce nu se aplica aceeasi principiu la impartirea de conexiune?

Se poate sa existe un termen dupa care impartirea de conexiune sa devina "uitata"?(macar in viitor, la urmatorul update de regulament?)

Jocul asta oficial este despre crearea de legaturi si relatii umane intre useri (pe langa faptul ca creatorii fac bani) , deci daca ajung sa declar ca impart conexiunea cu cineva imi blochez definitiv sansa ca in momentul cand se lasa (si mai devreme sau mai tarziu toti ne lasam) sa aiba posibilitatea sa-mi lase mie satele.

Asta numai pt ca m-a vizitat intr-un weekend, ca am stat in aceeasi hotel/pensiune si stiam ca au o singura conexiune de internet, si am fost destul de corecti sa declaram acest lucru.


O intrebare referitoare la un caz real:

Plecam "la munte" cu cativa prieteni si de pe triburi, dar facand parte din triburi diferite, intr-o locatie unde cel mult de pe telefon avem posibilitatea sa accesam internetul si avem un nr limitat de telefoane(mai precis 1 tel :D ) cu acces de net deci clar ca va trebui sa intram de pe aceeasi "conexiune impartita"

Intrebare este: care e solutia in acest caz, fara sa incalcam regulamentul? (cu un sitter la toate conturile nu putem fiind din triburi diferite si la 8-10 conturi mari nu gasesti sitteri de incredere)

Eu personal nu vreau sa renunt la dreptul si placerea sa-mi las satele cui vreau asa ca singura solutie este sa asum riscul de a NU declara conexiunea impartita temporar...


Am pus intrebarea pt ca este si reala si demonstreaza absurditatea acestei reguli


PS : (Stiu ca si pana acum au fost cazuri cand jucatorii au fost penalizati ulterior si a fost citat ca "dovada" declararea impartirii de conexiune, declarare stearsa/anulata cu saptamani inainte de problema respectiva)
Asa ca sustin ca se acorda prea mare importanta impartirii de conexiune si este prea definitiva aceasta regula, cu impunerea unei limite de timp s-ar putea cerne multiaccount-urile fara a limita jucatorii sa-si lase satele "mostenire" la cine vor ei
 

DeletedUser8255

Astept inca un raspuns! Oricum dupa cat am citit tipicul asta imi dau seama ca aproape toata lumea e nemultumita de "noul" regulament. Daca tot vreti sa il aplicati, ca de modificat sau sters nu se pune problema, de ce nu faceti cum a zis oq...sa il aplicati doar pe noile lumi, ca majoritatea playerilor ca mine sau ca oq sau ca altii care au scris aici joaca de 1 an jumate dupa anumite reguli, si acum brusc apar altele!
 

DeletedUser

O intrebare referitoare la un caz real:

Plecam "la munte" cu cativa prieteni si de pe triburi, dar facand parte din triburi diferite, intr-o locatie unde cel mult de pe telefon avem posibilitatea sa accesam internetul si avem un nr limitat de telefoane(mai precis 1 tel :D ) cu acces de net deci clar ca va trebui sa intram de pe aceeasi "conexiune impartita"

Intrebare este: care e solutia in acest caz, fara sa incalcam regulamentul? (cu un sitter la toate conturile nu putem fiind din triburi diferite si la 8-10 conturi mari nu gasesti sitteri de incredere)

Eu personal nu vreau sa renunt la dreptul si placerea sa-mi las satele cui vreau asa ca singura solutie este sa asum riscul de a NU declara conexiunea impartita temporar...

Regulamentul spune ca declararea impartirii legaturii de internet trebuie facuta de toti cei care impart aceeasi conexiune daca se logheaza de pe acea conexiune mai mult de 4 ori pe saptamana.

Daca voi, dupa incheierea "vacantei", nu mai impartiti aceeasi conexiune, va scoateti de la impartirea legaturii de internet.
Asa ca: declarati TEMPORAR conexiunea impartita TEMPORAR, pana in momentul incetarii impartirii conexiunii. In perioada in care impartiti conexiunea si pana la 24 de ore de la scoaterea jucatorilor de la impartirea legaturii se aplica interdictia de a interactiona intre conturi.

Buna ziua,

O intrebare simpla ,atacam cu tribul cateva sate ,cucerim un sat vin si sprijinele si inca sunt atacuri din tribul nostru inclusiv cu nobili.Cine a cucerit satul nu are timp sa stea sa scoata sprijinele, si lasa sitter ,care asta trebuie sa faca sa scoata trupele afara ca ne macelarim trupele ca nebunii intre noi .Satul va fi cucerit de alt coleg.Sitterul e pasibil de ban in acest caz?
Cred ca ar fi ideal aplicarea regulii noi la satele cu adeziune 100.
Pe un cont nu poate juca cineva sitter pe o perioada mai lungă de timp doar pentru a da ceda satele contului la care este sitter.
Mai uite-te putin la regula. Nu iti interzice nimeni ca atunci cand primesti sitter cu instructiuni de genul "vezi ca vine un atac, scoate trupele" sa faci exact acel lucru. Chiar tu ai spus. Ai cucerit un sat, dar vezi ca nu-l poti apara, deci hotarasti sa-l lasi sa fie cucerit. Nu ai cont pe sitting permanent, nu e cedare de sate intre jucatori, este o actiune de razboi in cadrul jocului. Deci nu, eu cred ca nu-ti iei ban pentru asa ceva.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Am si eu o mare rugaminte. Daca tot v-ati apucat sa faceti acest topic, macar sa-l facem si util intr-o oarecare masura. Daca ar putea moderatorul formului sa extraga din acest amalgam de pareri si intrebari, intrebarile punctuale legate de regulament ce vizeaza anumite spete ale acestuia, si sa se posteze raspunsurile la aceste intrebari. Stiu ca e o munca in plus, dar zic ca merita pentru a avea o utilitate a acestui topic. (ceva de genu: I: "Cum procedez daca fac cutare lucru....?", R: "Asa sau Nu stim sau etc.")
Legat de parerea jucatorilor fata de noile interpretari ale regulamentului de joc se poate observa ca din cei care au postat majoritatea au o parere proasta, ceea ce totusi ar trebui sa ridice semne de intrebare legat de cat de bun este acesta.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus