Moderatorii va raspund (discutii libere)

DeletedUser4133

Cand eram jucator priveam moderatorul ca fiind persoana care ma ajuta, persoana care ma apara de jignirile celor rau intentionati si ca persoana care are grija ca atunci cand vreau sa citesc o tema care ma intereseaza sa nu fiu nevoita sa dau peste pagini intregi de onomatopee pana sa ajung la un post care e la subiect. Si atunci de ce sa nu respect moderatorul ? De ce sa nu-i apreciez serviciul pe care mi-l face ?
Am ajuns moderator si incerc sa ofer exact ceea ce mi-am dorit si eu sa primesc. Nu zic ca este solutia optima, dar zic ca merita sa incerc. Si pe parcurs imi mai vin idei pt acest forum si le pun in aplicare. Nu spun ca toate ideile sunt ale mele, poate unele dintre ele vin direct de la utilizatori. Dar sunt convinsa ca trebuie sa existe o colaborare intre toti membri acestui forum fie ei cu functii sau nu. Diferenta dintre simplu utilizator si moderator este ca moderatorul are mai multe responsabilitati. Puteti spune ca el a ales acest lucru si este foarte corect. Dar asta da dreptul unora sa-si bata joc de ei ? Va legati de faimoasa regula 6.3, dar ea nu face decat sa protejeze moderatorul de cei care cu rea intentie nu fac decat sa isi bata joc de o munca depusa aici. Subiectul cel mai iubit pe acest forum este "moderatorul - viata si activitatea lui". De ce ? Pt ca e simplu de criticat , dar e mai greu de pus osul la facut treaba. Puteti afirma ca "voi ati vrut sa fiti". Da, corect, dar daca noi am vrut atunci dati-ne ocazia sa putem face, ajutati-ne sa realizam ceea ce ne dorim toti si anume un forum in care sa gasim tot ce ne place, un forum in care sa putem discuta pe toate temele de interes, un forum in care sa ne faca placere sa revenim ori de cate ori avem chef de vorba.
 

DeletedUser

nimeni nu critica degeaba mai oameni buni :)
trebuie sa va dati seama ca ceva nu este ok daca tot apar critici. si voi ce faceti? cand cineva va critica, poc ban pentru 6.3 :)))
 

DeletedUser

Dana, Dana....

Diferenta dintre simplu utilizator si moderator este ca moderatorul are mai multe responsabilitati.
Un user poate fi criticat, un moderator nu; ca sa aduc aminte doar de una din principalele diferente.

Dar asta da dreptul unora sa-si bata joc de ei ? Va legati de faimoasa regula 6.3, dar ea nu face decat sa protejeze moderatorul de cei care cu rea intentie nu fac decat sa isi bata joc de o munca depusa aici.
Fiecare la randul lui, cand a decis ca vrea sa devina moderator trebuia sa stie la ce sa se astepte; asta nu e o scuza, dar nici o aprobare pt cei ce traiesc pt a "ataca" echipa de moderare.

Da, corect, dar daca noi am vrut atunci dati-ne ocazia sa putem face, ajutati-ne sa realizam ceea ce ne dorim toti si anume un forum in care sa gasim tot ce ne place, un forum in care sa putem discuta pe toate temele de interes, un forum in care sa ne faca placere sa revenim ori de cate ori avem chef de vorba.
Si cand un user mentine o discutie frumoasa pe 1,2 sau 10 topicuri, irelevant numarul, dar greseste pe altul si e banat; ce e mai important? Ce a facut bine sau ce a facut rau?

Intrebare retorica, oricum.
 

DeletedUser

Un user poate fi criticat, un moderator nu; ca sa aduc aminte doar de una din principalele diferente.

sa n-o uitam pe aia mai delicata : un user poate fi injurat, un moderator nu :))
 

DeletedUser

@jerome le banner Mai exista si din aia care se plictisesc si critica degeaba.

Si un moderator poate fi criticat insa nu pe forum ci prin intermediul sistemului intern de suport.
Un moderator nu stie cel asteapta cand accepta pentru prima data o astfel de functie asta e 100% sigur. :D
 

DeletedUser

blandy, degeaba il critici la suport...si crede-ma ca stiu bine ce vorbesc :))
 

DeletedUser18865

Merge foarte bine daca ii trimiti un e-mail lui carmi.
100% verificat de asociatia joyman ;).
 

DeletedUser

sa n-o uitam pe aia mai delicata : un user poate fi injurat, un moderator nu :))

pentru un user "injurat" se aplica regulamentul, iar pentru un moderator tot "injurat" se aplica din nou regulamentul.

Un user poate fi criticat, un moderator nu; ca sa aduc aminte doar de una din principalele diferente.

critica e una - eu am permis, provocarea este alta (luati exemplu Rh@dookoo)
 

DeletedUser

Pai pentru un user injurat iei 5 puncte pentru un mod injurat iei permanent...acum vin pe cealalta parte : moderatorii nu sunt tot useri? sau au 3 cojones? :D

ps : raducu are dreptate mereu pentru ca e negru :p
sa nu uiti asta ;) :))
 

DeletedUser

Imi spune si mie cineva... Cine mi-a sters mie ultimul post de aici? :) Si din ce motiv ;)
 

DeletedUser4133

Bloom, Bloom tin minte cand un prieten mi-a zis "blocheaza la mesaje daca n-ai chef de discutii"...si eu nu l-am ascultat. Oare de ce ? Pt ca eu consider ca toti au dreptul la o explicatie daca o doresc. Poate ca nu imi face placere discutia respectiva, poate ca omul ma jigneste in mod repetat pe privat, dar cu toate acestea am incercat sa aduc conversatia la un nivel decent si sa-i lamuresc omului, pe cat posibil , dilema pe care o are.

Un user poate fi criticat, un moderator nu; ca sa aduc aminte doar de una din principalele diferente.

Diferendele astea stii si tu prea bine de ce s-au pus. Dar chiar si cu aceasta regula daca discutia este in limitele bunului simt nu am vazut nici un moderator sa se eschiveze de la explicatii sau sa nu reia ceea ce a facut si sa verifice inca o data daca nu cumva a gresit.
Faptul ca ii critici intreaga munca unuia din moderatori ... este exact asa cum ai spus si esti convins de afirmatia ta din postul de inceput al acestei discutii: "nu cred ca exista cineva care sa poata spune ca a primit warn/ban de la mine pentru nimica toata sau pe nedrept." Tu esti convins ca nu ai gresit si esti asa pt ca tot ce ai facut a fost cu implicare si daruire si cu respectarea regulamentului. Oare nu fiecare moderator este convins de acest lucru ? Sau vrei sa spui ca acum , dupa 20-30 posturi ti-ai adus aminte totusi ca ai gresit si trebuia sa fii criticat ? Nu cred. Dar ceea ce cred este ca gandindu-te la munca pe care ai depus-o aici si cunoscand exact care este limita pe care o ai ca simplu utilizator ai realizat ca , probabil , se poate face mai mult si recunosti , chiar daca ai afirmat altceva , ca uneori ai gresit. Hai sa vedem Bloom drag, unde ti se bat un pic cap in cap afirmatiile ? Te-am respectat ca moderator, te respect ca simplu membru si te respect ca prieten. Recunosc ca au fost , sunt si vor fi momente cand iti cer sfatul. Dar daca tot ai vrut sa discutam deschis atunci hai si tu cu ceva realizabil si fara sa uiti nici un moment tot ce se poate posta sau comenta la un moment dat. As vrea sa nu uiti ca avem pe forum tot felul de oameni. Daca tu excluzi o anumita categorie de posturi din calculele tale cand spui ceva, da-ne voie noua sa iti reamintim ce ai uitat. Si cu noile date te rog regandeste propunerile.
Ai zis ca fiecare moderator stia la ce sa se astepte cand a intrat aici. Nu sunt de acord cu tine. Eu poate stiam, dar nu ma da exemplu, eu pot fi o exceptie. Majoritatea s-au trezit in fata situatiilor fara un "previz" si a trebuit sa "faca fata" fie ca le-a convenit fie ca nu.

Acum m-ai pornit...of of...
 

DeletedUser

voi mozii n-o sa aveti niciodata sustinerea marii majoritati a jucatorilor si nici sustinerea lor oricat ati incerca ci dimpotriva , pe unde va vor prinde pe harta ori pe forum vor incerca sa v-o traga asa cum pot ( unii dintre ei ) . de ce ? raspunsul este foarte simplu , voi reprezentati o autoritate pentru ei iar ei ... ( si asta are corespondent in viata de zi cu zi ) nu suporta autoritatea si au probleme in a o accepta .


- nu acordati warn la orice abatere

Am facut asta la inceput, dar m-am invatat minte, acum nu umblu la butoane decat atunci cand se jignesc rau tare (cei de pe lumea 24 ar putea confirma asta), spamul imi place dar daca se degenereaza prea tare sterg sau ii mut la topicul corespunzator.

cam asa as vrea sa vad eu toti mozii ca-si fac treaba , fie lasa omul sa-si faca de cap si apoi sterge fie posteaza un avertisment 2 sau 3 de incetare a spamului si apoi face curatenie . in felul asta omul va reveni cu placere pe forum pentru ca se simte bine , daca va primi in schimb warn la orice off topic ... nu va mai reveni cu aceeasi placere si desigur va avea si un dinte contra tt-ului :(
 

DeletedUser

Pentru inceput, sa stabilim clar un lucru. Nu am criticat nici un moderator sau munca lui pe acest forum.

Si ca sa continui ideea ta...Intr-adevar, cunosc limitele si ale unui moderator si ale unui user (cele tehnice). Cat despre faptul ca am gresit...draga mea Dana, ca user simplu imi permit sa gresesc :) Ca moderator intotdeauna mi-am verificat actiunile inainte de a le aplica; si am incercat sa privesc o greseala a unui user in context, nu in afara lui pentru a vedea daca este intr-adevar o greseala intentionata sau doar o eroare.

Si intr-adevar exclud o serie de postari din calculele mele. Cele stupide (nu inocente prin necunostinta), cele intentionat rauvoitoare si cele inutile (gen spam). Motivele sunt simple, nu merita luate in calcul; nici ele nici userii care le-au postat. Fiecare considera ca un post e mai bun sau mai putin bun din prisma lui, nu?

Si nu, propunerile mele, care de fapt au fost sugestii; nu am de ce sa la regandesc sau sa le reformulez. Si referitor la faptul ca un moderator nu stie la ce sa se astepte...joyman2 a spus-o mult mai bine ca mine.
Inseamna ca nu e activ pe forum :p.

Dana, ne cunoastem de ani de zile si te respect, dar in ceea ce priveste forumul noi am avut pareri relativ diferite mai mereu si o stii. Nu neg ca si situatia difera, ce era acum cativa ani si ce e acum. Dar ce vad eu de cand am postat si nu ar trebui sa fie, e faptul ca fiecare moderator care a postat, intr-un fel sau altul incearca sa se scuze pentru actiunile lui.

Dragii mei moderatori, nu luati postul meu ca o critica sau ca o acuzatie. Acele sugestii sunt doar niste simple sugestii, eu nu sunt in masura sa spun daca voi faceti asa ceva sau nu; nu e treaba mea sa va spun cum sa va faceti treaba; dar consider ca fiecare user al acestui forum isi poate exprima opinia referitoare la moderare si la echipa de moderatori, in limitele bunului simt si ale regulamentului, bineinteles.

Si pentru ca te-am ponit...sa-ti dau si 2 exemple, ca sa aveti studiu de caz referitor la moderatori, useri si colaborarea intre ei. Cateva topicuri candva foarte dezbatute:

1. Discutii privind viitoarele modificari ale regulamentului forumului - ultimul post pe 18.12.2010
2. Noile reguli ale forumului - lamuriri si discutii - ultimul post pe 26.08.2009 , cu doar 2 postari ulterioare in mai 2011.

Ideea e ca acele topicuri au fost deschise tocmai pentru a imbunatati relatia mod-user ; zic eu, cu succes. Au fost si cazuri cand unele reguli pregatite au fost modificare/schimbate conform dorintei majoritatii. Si daca nici asta nu mai e colaborare...atunci nu stiu ce e.
 

DeletedUser40272

daca nu ai observat eu nu dau warn "usor"; ceea ce ma deranjeaza si ma va deranja sunt jignirile...asa aplicarea regulamentului dupa cum spui tu ca s-ar realiza cu cea mai mare usurinta pe tot feluri de posturi nu este;




s-a trecut cu vederea, nu s-a dat warn la prima greseala, daca te uiti fata de acum ceva timp (perioada de timp nu pot sa-ti spun cu exactitate) regulamentul s-a schimbat radical.
moderatorii vegheaza doar si intervin in cazurile unde este necesara interventia, si nu nu suntem moderatori ca sa aplicam "regulamentul la sange" ci ca sa veghem si sa tinem o limita a decentei.




implicare a fost si va fi in continuare :D

Bloom in vremea cand moderai tu era alta situatia, din ce punct de vedere doresti sa privesti..nu cred ca era atat de mult lipsa de interes fata de forum..cum a spus si Chevyx mai sus multi nu stiu de forumul extern (desi este impropriu spus, poate doar nu vor sa intre).
Se incearca imbunatatirea acestuia prin diferite idei - cum a fost cea cu concursurile, o sa mai fie idei..insa asta nu inseamna ca daca acum nu este nimic sa spunem asa va fi mereu.
Am mai spus si imi voi sustine in continuare punctul de vedere, forumul degeaba este intretinut de catre echipa daca userii nu-si dau interesul.
Cate teme/discutii sau alte lucruri de acest gen ai vazut tu ca le-au facut userii?
A se tine cont ca nu incerc sa dau vina pe nimeni, pentru ca vina este impartita si de partea noastra a echipei si de partea voastra a userilor.
Daca ai sa faci o paralela din trecut cu ceea ce este acum pe forum referitor la punctul de bun simt ai sa vezi, ca limita nu prea mai exista, nu prea se mai tine cont de respect...iar respectul nu il poti impune si nici bun simtul, respectul se castiga pe parcurs, insa bunul simt nu.

Sper sa te fi multumit raspunsul meu, iar daca am lezat pe cineva prin ceea ce am spus mai sus imi cer scuze, nu aceasta a fost intentia mea.

Un mic sfat daca imi pemiti, si iti dau si exemplu ca gresesti in fata noastra

da, corect...eu am sters
va rog sa incetati cu provocarile/jignirile
daca nu eram on, asta nu insemna ca nu urma sa citesc...

jignirile de orice fel precum si provocarile nu le accept...
fiti va rog cuminiti :p


Ni s-au sters posturi in care nu a fost vorba de jigniri, stai si te chinui sa faci pe cineva sa inteleaga cat de noob e, cand se bate cu pumnu' in piept ca el e "zeu" daca schimba n-spe triburi dupa ce nu mai gaseste ce sa innobileze intern si vine cineva si da cu buretele, pentru ce? nu inteleg...au fost mici provocari, regulamentul permite asta...


Un mic sfat pentru totata lumea, in care intra si moderatorii si userii...mai cititi un pic regulamentul ala, poate ne va fi mai bine tuturor...


P.S. discutiile purtate erau la "of topic"...
Daca voi pe un forum al unui joc de razboi doriti doar fluturasi si cafelute e clar, de asta moare forumul, incet...incet
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

au fost pe lumea 25, da stiu insa, daca te uiti tu ai bine posturile apar.

Pai pentru un user injurat iei 5 puncte pentru un mod injurat iei permanent...acum vin pe cealalta parte : moderatorii nu sunt tot useri? sau au 3 cojones?

ps : raducu are dreptate mereu pentru ca e negru
sa nu uiti asta

Gabi uite exemplu : tu te duci si-l bati pe unu ce patesti?..in cele mai multe cazuri nimic (exceptii exista)
te duci si bati un organ de politie, ce patesti? (ti se face dosar penal pentru ultraj)
Mereu va exista o ierarhie ce trebuie respectata.
Referitor la Radu: daca doriti si tu si el, putem discuta situatia actuala pe privat..nu intereseaza pe nimeni ce "pitici" aveti voi cu mine
 

DeletedUser

Pai pentru un user injurat iei 5 puncte pentru un mod injurat iei permanent...acum vin pe cealalta parte : moderatorii nu sunt tot useri? sau au 3 cojones? :D

ps : raducu are dreptate mereu pentru ca e negru :p
sa nu uiti asta ;) :))

Sa revenim la partea cu respectul, de care amintea si Maru; In primul rand aici, ca si oriunde altundeva, trebuie sa existe respect intre oameni, sau, si aici vreau sa punctez, trebuie sa existe un respect pentru munca. Abia acum apare diferenta intre moderator si user; moderatorul , chiar si in postura de voluntar ( asa cum e cazul aici), depune o munca, care trebuie respectata! pe de alta parte, userul nu are nici o obligatie la capitolul asta; e liber, participant
De aceea exista acea diferenta intre pedepse...pentru ca munca trebuie respectata, sub orice forma de manifestare.
 
Sus