Învață să te aperi- Ghid

quz0r

member
Scor reacție
144
Notă: Premiumul este esențial, dacă vrei să aplici aceste tehnici

Știm cu toții că pe jocul ăsta nu e foarte greu să ataci, sau să coordonezi atacuri..greul dă peste noi atunci când trebuie să ne apărăm.
Ne băgăm picioarele în el joc și în ele strategii,lăsăm sitter pentru "5 minute, că e urgent", dăm mesaje de supărare prin trib, ne luăm la ceartă cu vecinii și cu vrăbuițele din cartier..dăm vina pierderii de sate pe probleme personale, pe ultimul uptade și pe calitatea slabă a conducerilor de triburi de pe .ro :rolleyes:..

Mi-au zis și mie alții, că mă pricep la vorbe. La sinteză. Nu aș putea spune că mă pricep la joc, însă, legat de subiectul ăsta aș zice că eu sunt un conservator agresiv, nu un defensiv. Încerc mereu să conserv pierderile de trupe, astfel încât să pot relua lupta prin ofensivă. Mă întreabă lumea de ce îmi pierd timpul ca să fac ceva util altora chiar dacă știu că voi fi "înțepat" și criticat ..e simplu. Ce fac eu nu are cum să mulțumească pe toată lumea, dar fac aceste tutoriale în special pentru cine apreciază și are nevoie de ele.
Prin acest ghid o să încerc să vă ajut să înțelegeți cum trebuie abordată apărarea (aproximativ) - recomand acest ghid jucătorilor noi, lipsiți de experiență, mai mult decât celor cu experiență.Deci, tocmai te-ai conectat după un somn frumos și lung. Din păcate, observi că inamicii au lansat foarte multe atacuri pe tine și riști să încasezi tone de full-uri și o corecție zdravănă pe joc. Dacă sunteți începători, leneși sau fără experiență în apărarea atacurilor grele, atunci ghidul ăsta vă va fi de folos.

Pasul 1 - Ia o pauză
Du-te departe de calculator pentru câteva minute - cel mai rău lucru pe care il poti face este să te panichezi și să greșești. Citește începutul ghidului.

Pasul 2 - Caută probabilele trenulețe
Mergeți la sosiri, la comenzi pe sate, și căutați toate satele proprii care au un număr semnificativ de atacuri în comparație cu celelalte. Apreciați dacă sunt sau nu nobili și adăugați o notă în carnetul de notițe al satului respectiv.

Pasul 3 - înștiințează-ți tribul
Postează pe forumul tribului tău, alertează oamenii de faptul că aveți musafiri nepoftiți. În acel post spuneți că încercați să puneți cap la cap sosirile și că actualizați firul lor imediat cum aveti informațiile necesare. Și să o și faceți. Comunicarea este esențială într-o echipă.
Mai repede tribul tău este avertizat că s-ar putea să ai nevoie de ajutor, mai repede se va răspunde din partea colegilor. Este o idee bună dacă rata de intrare este în creștere, de a cere oamenilor să trimită falsuri / atacuri reale pe jucătorii care te atacă - ei vor avea atunci rolul de a încetini / opri trimiterea de trupe pe tine, ținând cont că și adversarii tăi vor fi nevoiți să se apere.


Pasul 4 - redenumește și selectează​
Un ghid mai profund o să-l public în curând, până atunci urmați metoda "Rush tagging". Începeți cu posibile trenuri prima dată, apoi să lucrați și să selectați/redenumiți atacurile până la sfârșit. Dacă aveți îndoieli, verificați ultima dată când ați fost online - dacă ați avut sosiri din acel moment, sau le-ați marcat pe toate până în acel moment.Este posibil să găsiți ferestre între atacuri,timpi duri în care ei au fost nevoiți să coordoneze mai multe atacuri de pe un singur sat, ș.a.m.d. Puteți găsi trenulețe care sunt de fapt fake sau incomplete. În cazul în care ești online când apar alte atacuri, marchează-le cu ajutorul scripturilor puse la dispoziție de comunitate, sau cu ajutorul filtrului pus la dispoziție de joc.


Pasul 5 - început de apărare​
Se presupune că ați redenumit tot ce se putea. Este probabil să nu fi reușit să le depistați pe toate, dar nu vă panicați.
Avem câteva tehnici variate pentru a ne apăra:
Sniping/split
Blindaj
Dodging/Evitare
Backtiming/Ripostă
Pre-Nobling/Preînnobilare-recuperarePuteți găsi explicații despre cum se pot aplica aceste tehnici în joc, în această pagină ->http://forum.triburile.ro/forumdisplay.php?110-Wiki-triburile


Nu v-aș recomanda backtiming/riposta dacă nu sunteți apărători cu experiență - poți pierde cu ușurință full-uri pe sate pre-aranjate, dacă ripostostezi la distanță mare. Singura dată când acesta este mai recomandat, este pe lumile cu pachete- backtiming nobili. Acest lucru se datorează faptului că uciderea nobililor la domiciliu face inamicului mult mai multe daune decât poate face el cu un full în satul tău.

Fenta atacului (dodge) trebui să fie utilizată atunci când aveți un număr mic de atacuri pe satul respectiv (mai multe viteze de berbec ne ajută să suspectăm fake-urile). Nu folosiți NICIODATĂ trupe ofensive la grămadă într-un sat, chiar dacă este bine apărat. Evită întotdeauna aceste trupe în cazul în care este posibil. Poate pierzi un zid pentru că un atac full este bine ascuns printre fake-uri, și ce? Puteți păstra un sat în mod eficient.. fără un perete. Dar cu trupe.


Blindaj. Dacă puteți obține cantități mari de sprijin într-un sat lovit puternic, acesta este, în general (nu întotdeauna, dar, în general), cel mai bun lucru de făcut. Vă recomand, în general, trei fulluri de sate defensive minime ca un blindaj, ca în acest fel pierderile să poată fi distribuite între sate și, în medie, pierderile lor ofensive ar depăși pierderile de apărare, în funcție de cât de multe sate defensive vă poate trimite tribul.


De sniping. Aceasta este tehnica cel mai valoroasă în apărarea de unul singur. Asta este o modalitate foarte bună de a organiza un sat cu trupele minime necesare pentru o perioadă de timp. Scopul este de a ucide o parte din nobilii în sosire. Țineți cont de faptul că atunci când omorâți un număr mare de nobili îl duceți pe inamic înapoi cu mai multe ore.
Poți învăța cum să faci un snipe, citind ghidul de - aici.

Ultima tehnică eu prefer să o numesc re-plafonarea. Această metodă constă în cedarea unui sat, dar reluarea aceastuia imediat după.Această tehică poate fi utilă pentru organizarea de sate - mai ales dacă aveți în apropiere nobili disponibili pentru pre-înnobilare și recuperare. Din nou, mai eficient pe lumi de pachete decât lumi cu taleri.


Cei mai buni apărători sunt aceia care pot rezista la majoritatea atacurilor, cu pierderi mici de trupe. Țineți minte acest lucru atunci când vă apărați.
După ce acumulezi ceva experiență în a te apăra corespunzător, vei ști că totul se reduce la capabilitatea de apreciere și judecată. Nu îți fă griji dacă pierzi câteva sate. În cazul în care inamicul are o coordonare pe tine pentru a lua 30 de sate și doar ia 6, acesta va fi mai demoralizat ca voi. Cu toate că va fi enervată pierderea satelor, mai contează? Nu! Ai provocat inamicului mai multe probleme decât a vrut și ai creat mai multe pagube lui decât ți-a făcut el ție. În plus, ar trebui să ținem cont și să recapitulăm satele tale cu zidul mic/redus și să încercăm recuperările, știind dacă acestea au avut sau nu sprijin după nobili.

Felicitări dacă ai ajuns din nou în josul paginii. Nu uita că jocul oferă mai multe avantaje și variante celui care se apără...satul e la tine, tu ai avantajul.

Spor la joc,
Q​
 
Ultima editare:
Sus