Club tribal de carte

Discuție în 'Off-topic' creată de waterloo1815, 12. Feb 2014.

Distribuie această pagină

 1. waterloo1815

  waterloo1815 member

  Înscris:
  6. Iul 2013
  Mesaje:
  936
  Stimati colegi de forum si de joc

  Ma uitam adineauri pe internet sa cumpar o Istorie a Romei ( ca tot m-a starnit concursul ala cu Valentin ). Am gasit, cum era si normal, cele patru volume ale lui Mommsen (pentru care a si luat Nobelul in 1902) si le-as fi cumparat daca nu aveau un pret de pornire de 100 de lei.

  Si cum comunitatea Triburile este pana la urma o comunitate in care se gasesc si oameni cu dragoste de cultura (nu d'aia care mananca seminte si se râgâie in conferintele de Skype) m-am gandit sa facem un fel de club de carte. Mai dam carti pentru PPuri sau sate, mai facem schimburi sau ma rog... stam si mai pierdem vremea :D


  Pentru moment si pentru inceput, as fi eu interesat de o carte (sau carti) serioase despre Istoria Romei. Nu varianta pentru copii sau vreo editie scrisa de Cartarescu seara pe toaleta. Ceva mai sanatos. Astept oferte.
   
 2. quz0r

  quz0r member

  Înscris:
  16. Ian 2009
  Mesaje:
  2.445
  Simon Baker- The rise an fall of an Empire
  Edward Gibbon- History of the decline and fall of the Roman Empire

  Eu pe astea 2 le-am răsfoit. Nu ştiu dacă le găseşti la noi în librării, nici eu nu le-am luat sigilate. Al doilea are 6 volume şi te asigur că sunt mult mai complexe decât cele ale lui Mommsen, chiar dacă Gibbon n-a luat nici un Nobel pentru asta. :D
  Încearcă la un anticariat sau la o bibliotecă de stat, casa de cultură de la tine din oraş. E imposibil să nu deţină măcar 1 carte despre istoria imperiului Roman.

  Ce m-a uimit pe mine în cărţile astea este în primul rând adevărul din spatele foilor.
  Roma, acum 2000 de ani avea acelaşi număr de locuitori ca New York-ul din 1991. Iar asta-i o realitate decentă..
   
  Ultima editare: 12. Feb 2014
 3. waterloo1815

  waterloo1815 member

  Înscris:
  6. Iul 2013
  Mesaje:
  936
  Pe Mommsen l-am rasfoit si eu si cred ca a luat Nobelul pentru ca a sintetizat foarte bine si a scris destul de "citibil" aceasta istorie. Carti despre Istoria Romei am mai citit dar majoritatea mi-au parut copilaresti. O sa il caut pe Gibbon si o sa-l gasesc.

  La mine in oras nu avem anticariat, in biblioteca municipala sunt interzis iar la casa de cultura nu au carti. Dar ma intorc la facultate pe 25 si gasesc eu pe acolo pe Gibbon. Mersi de sfat.