Dezbatere Economica

DeletedUser

Uite aici spam excesiv !!! Si aia tipau dupa mine ca dau eu c/p la toate porcariile!!! Sa zica mersi ca nu le-am explicat cum se imperecheaza sobolanii ...hahaha
 

DeletedUser

Cipru

Urmatoarea tara din UE care a ajuns la milogeala este Cipru care are nevoie de 10 Miliarde de euro pt a-si salva sistemul bancar ,ce este mai interesant este ca printre beneficiarii acestui ajutor de la UE ar putea fi si mafiotii si oligarhii rusi care si-au depus banii in bancile cipriote ,care banci cipriote au pierdut banii deponentilor investindu-i in falimentara Grecie .

Raport secret: Mafioţii ruşi ar urma să fie principalii beneficiari ai ajutorului UE pentru Cipru

05 Noiembrie 2012

Oligarhii şi mafioţii ruşi care şi-au depus câştigurile ilegale în Cipru ar urma să beneficieze cel mai mult de planul de ajutor al Uniunii Europene pentru Nicosia, conform unui raport secret al agenţiei germane de informaţii, relatează The Telegraph.

Cererea de ajutor din partea Ciprului a creat probleme cancelarului german Angela Merkel din cauza temerilor că bogaţii Rusiei ar putea fi principalii beneficiari, a relatat duminică revista Der Spiegel, citând un raport pregătit de agenţia germană de informaţii (BND).


Nicosia poartă negocieri cu creditorii internaţionali privind condiţiile planului de ajutor aşteptat a se situa la 10 miliarde de euro, după ce două din cele mai mari bănci cipriote au suferit în acest an pierderi uriaşe din cauza crizei datoriilor din Grecia.



Valoarea ajutorului este mică în comparaţie cu sprijinul primit de Grecia şi de alte economii cu probleme din zona euro.

Raportul BND privind spălarea de bani în Cipru a dezvăluit riscurile politice implicate, precizează Der Spiegel. 'Raportul BND arată cine va profita cel mai mult de miliardele provenite din contribuţiile plătitorilor europeni de taxe - oligarhii, oamenii de afaceri şi mafioţii ruşi care şi-au depus câştigurile ilegale în Cipru', scrie revista germană.

Cipru este un cunoscut 'paradis fiscal' offshore pentru companiile ruse care încearcă să se protejeze de climatul investiţional imprevizibil din propria ţară.

Nicosia, care a aderat la Uniunea Europeană în 2004, afirmă însă că şi-a consolidat în ultimul deceniu reglementările împotriva spălării banilor şi că respectă pe deplin regulile internaţionale.

Citând raportul 'secret' al BND şi oficiali europeni, Der Spiegel susţine însă că există în continuare dubii puternice în privinţa implementării acestor reglementări.

Potrivit revistei germane, raportul BND relevă că cetăţeni ruşi deţin circa 26 de miliarde de dolari în conturi bancare cipriote, sumă care depăşeşte ajutorul de urgenţă pe care ar urma să-l ofere zona euro, precum şi produsul interne brut, care se situează la 17 miliarde de euro.

Autorităţile cipriote nu oferă o împărţire a depozitelor bancare pe baza cetăţeniei, însă ruşii sunt consideraţi a constitui cel mai mare procent de deţinători străini de conturi.

Germania, cea mai mare economie din zona euro, ar oferi peste două miliarde de euro la viitorul ajutor pentru Cipru. Germanii sunt însă nemulţumiţi că trebuie să plătească miliarde de euro pentru a ajuta Grecia şi alte economii puternic îndatorate.

Carsten Schneider din partea Partidului Social Democrat, principala formaţiune de opoziţie care speră să-i înlăture de la putere la alegerile de anul viitor pe conservatorii conduşi de Merkel, a spus că partidul său va vota în favoarea ajutorului pentru Cipru doar în anumite condiţii.

El a spus că Cipru trebuie să fie pregătit să-şi ajusteze taxa corporativă, considerată scăzută, şi să combată spălarea de bani.

Camera inferioară a Parlamentului, Bundestag, trebuie să aprobe plata ajutoarelor financiare pentru statele din zona euro.

http://www.capital.ro/detalii-artic...eneficiari-ai-ajutorului-ue-pentru-cipru.html
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Urmatoarea tara din UE care a ajuns la milogeala este Cipru care are nevoie de 10 Miliarde de euro pt a-si salva sistemul bancar ,ce este mai interesant este ca printre beneficiarii acestui ajutor de la UE ar putea fi si mafiotii si oligarhii rusi care si-au depus banii in bancile cipriote ,care banci cipriote au pierdut banii deponentilor investindu-i in falimentara Grecie .

Cateva adaugiri despre Cipru :

Republica Cipru a luat deja un imprumut anul trecut de la Rusia in valoare de 2,5 miliarde de euro

Cipru, al cincilea stat din zona euro nevoit să ceară ajutor financiar internaţional, este afectat de expunerea mare la Grecia. Mai multe bănci cipriote deţin portofolii mari de obligaţiuni suverane elene, care au fost puternic devalorizate.

Ratingul suveran al Ciprului a fost retrogradat în categorie speculativă, nerecomandată investiţiilor, de către cele trei mari agenţii de rating, astfel că ţara nu se mai poate finanţa de pe pieţele internaţionale.

Analiştii estimează că necesarul de finanţare al Ciprului este de până la 10 miliarde de euro.

La nivel minim, ar fi nevoie de 2,3 miliarde de euro pentru recapitalizarea celor mai mari două bănci din ţară, Cyprus Popular Bank şi Bank of Cyprus.

Bank of Cyprus este prezentă în România sub brand propriu, iar Cyprus Popular Bank prin Marfin Bank.

Cipru a cerut Rusiei un al doilea imprumut in mai putin de un an, de 5 miliarde de euro, pentru a sustine stabilitatea economiei tarii, devenind al cincilea stat din zona euro care are nevoie de ajutor financiar extern, potrivit Bloomberg.

Rusia va garanta un imprumut pentru Cipru in cadrul programului de asistenta financiara acordat de Uniunea Europeana pentru statul mediteranean. Ciprul solicita un ajutor financiar de 20 miliarde de euro.

Ministrul rus de finante, Anton Siluanov, a declarat ca Rusia inca ia in considerare cererea Ciprului privind un credit de cinci miliarde de euro si a adaugat ca Nicosia cauta inca 15 miliarde de euro de la UE.

Cipru ar putea obtine un imprumut de cinci miliarde euro de la Rusia

Reprezentantii guvernului cipriot nu au comentat declaratia ministrului rus de Finante.

Discutiile guvernului de la Nicosia cu reprezentantii UE, BCE si FMI nu au fost pana acum incununate de succes. Acestia cer Ciprului reducerea salariilor si a pensiilor, reformarea sistemului de pensii si privatizari.

Ciprul, stat membru al zonei euro, cu un Produs Intern Brut de doar 17 miliarde de euro, a cerut in iunie ajutor pentru salvarea celor mai mari banci ale sale, expuse puternic la datoria Greciei.

Desi poarta discutii cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana, Ciprul a solicitat anterior si Rusiei un imprumut, bazandu-se pe relatiile economice stranse dintre cele doua tari. Rusia a acordat deja Ciprului un imprumut de 2,5 miliarde de euro, la finele lui 2011.

Dificultatile cu care se confrunta bancile din Cipru nu sunt cauzate numai de expunerea lor la Grecia, ci si de presiunile ridicate asupra calitatii activelor, din cauza detinerilor de obligatiuni suverane elene, si de dificultatile macroeconomice interne, sustin analistii.


-----------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
ROMANIA

Încă doi ani de coşmar, încă un deceniu pierdut
7 noiembrie 2012

Nici unul dintre partidele care se întrec zilele acestea în programe de guvernare nu îndrăzneşte să spună care este prima măsură “economică” pe care o vor lua după instalarea la guvernare.

E vorba de semnarea unui nou acord de finanţare cu FMI, aceasta fiind cam singura posibilitate de-a plăti creditul vechi, ajuns la scadenţă. Fondul evită să facă el însuşi anunţul, dar aruncă buzdugane: vreţi prăbuşirea monedei, stagnare, inflaţie scăpată de sub control?

Cifrele nu arată bine deloc. Pentru a finanţa datoria publică (deficit şi rostogoliri), dar şi deficitul de cont curent, România trebuie să găsească în următorii doi ani 50 de miliarde de euro. Componenta privată – investiţii străine şi bani trimişi de românii plecaţi la muncă – a scăzut la un nivel neglijabil. Componenta publică tocmai a dat statutul de “încasator de tranşe” pentru cel de “plătitor de rate”. Din fosta speranţă a fondurilor europene n-a mai rămas nimic.

Aparatul bugetar care ar fi trebuit să se ajutorul “măştii de oxigen” de la FMI, cheltuie acum mai mult. Din 2008 până acum, cheltuielile publice au crescut în fiecare an, fără excepţie, iar încasările au scăzut doar în 2009, pentru ca apoi să recupereze cu vârf şi-ndesat. În schimb, creşterea economică pare să întârzie pe termen nedefinit. Practic, România a reuşit contraperformanţa rară de-a bifa toate punctele negative şi nici unul pozitiv, condiţii în care orice adiere în finanţele europene e în stare să o îngroape pe fundul prăpastiei – acolo unde se află deja.

Şansele să se mai schimbe ceva sunt, deja, “strict matematice”. Ar fi nevoie de politicieni care să înţeleagă că au epuizat tot ce aveau de spus şi să facă un pas înapoi, de o revoluţie fiscală cu toate consecinţele (inclusiv negative) pe care le implică şi de o conjunctură internaţională favorabilă: victoria “inflaţioniştilor” asupra “austerienilor” în Europa (inflaţia zonei euro este rea pentru statele membre, dar bună pentru cele marginale). Condiţiile sunt cumulative, astfel că scenariul cel mai probabil e cu totul altul.

Primul lucru pe care îl va face viitorul guvern va fi să uite complet toate promisiunile electorale (actualul a făcut-o deja, char dacă acum le mai flutură puţin). Scăderile de taxe vor fi, probabil, înlocuite cu măriri de taxe iar măririle de salarii vor fi înlocuite, posibil, cu tăieri de salarii. Fără investiţii, cu o administraţie nereformată şi cu contribuabili copleşiţi de taxe, şansele de revenire sunt aproape de zero. Principala strategie – aplaudată şi de FMI – va fi “capul la cutie până trece şi asta”.

Nu va trece! Două “decenii pierdute” consecutiv în interiorul unei singure generaţii – anii 80 şi 90 – au făcut deja ca naţiunea să arate ca după război: 3 milioane plecaţi la muncă în străinătate, doar 4 milioane de angajaţi în ţară (din care jumătate la stat şi un sfert pe salariul minim), mai puţini angajaţi decât pensionari.

Al treilea deceniu de agonie economică în interiorul a doar 40 de ani poate lăsa în urmă un singur tip de structură socială: satul părăsit.

http://www.riscograma.ro/7121/inca-doi-ani-de-cosmar-inca-un-deceniu-pierdut/
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Rusia a şters 90 la sută din datoria Coreei de Nord de 11 miliarde de dolari pt ca nordcoreenii nu-si puteau plati datoria dar nu a sters-o inainte de a obtine cateva avantaje ,nu cum au facut desteptii de conducatori romani in 2005 cand au iertat Irakul de 2 miliarde de dolari datorie catre Romania fara niciun avantaj pt noi .
Rusia a anulat 90 la sută din datoria de 11 miliarde de dolari (8,4 miliarde de euro) pe care Phenianul o are faţă de Moscova, a anunţat marţi adjunctul ministrului rus de Finanţe, Serghei Storciak.

Serghei Storciak a declarat pentru agenţia RIA Novosti că un acord în acest sens a fost semnat luni.

Adjunctul ministrului de finanţe, care s-a deplasat în Coreea de Nord în iunie pentru a discuta despre această datorie, a precizat la postul de radio Ecoul Moscovei că aceasta a fost anulată în proporţie de 90 la sută întrucât regimul de la Phenian nu poate rambursa suma, transmite AFP citată de Mediafax.

Restul datoriei (10 la sută), reprezentând circa un miliard de dolari, va servi la realizarea unor proiecte în Coreea de Nord în domeniile energiei, sănătăţii şi educaţiei.

Moscova este interesată să demareze mai multe proiecte cu Phenianul, printre acestea numărându-se o cale ferată transcoreeană, o linie electrică şi un gazoduct care să transporte gazul rusesc spre Coreea de Sud via Coreea de Nord.

--------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------
Ungaria
Ungaria salveaza de la faliment 1.700 de localitati. Guvernul preia datorii de 2,8 mld. dolari de la autoritatile locale

Orban a aratat ca Guvernul va prelua integral datoriile primariilor a 1.700 de localitati care au pana la 5.000 de locuitori, in valoare de 97,3 miliarde de forinti (445 milioane dolari). Executivul va prelua totodata o parte din datoriile unor orase mai mari, totalizand 515 miliarde de forinti (2,36 miliarde dolari).

Primariile din Ungaria au dificultati sa isi ramburseze datoriile, majoritatea in franci elvetieni, dupa ce forintul s-a depreciat, iar o perioada de gratie pentru returnarea principalului obligatiunilor a expirat in 2011.

Municipalitatile s-au imprumutat tot mai mult in valuta, din 2007, dupa ce Guvernul a restrans finantarea pentru a reduce deficitul bugetar.

Forintul s-a depreciat cu 59% fata de francul elvetian, de la jumatatea anului 2008, cand au fost emise majoritatea obligatiunilor denominate in franci elvetieni

Afaceri paguboase. Romanii care s-au mutat in Ungaria fug din calea crizei, dar n-au cui sa vanda casele

Un roman a cumparat acum 5 ani o casa in Batania, un orasel aflat la numai 30 de minute de Arad. Pe atunci viata peste granita era mai ieftina decat in tara. Intre timp insa lucrurile s-au schimbat.

"E mai scumpa viata la Batania, gazul e mai scump cu 40% si e mai de proasta calitate, curentul e la fel, apa la fel, motorina e scumpa si e foarte greu. Nici jumatate nu scot cat am investit", spune romanul.

Pentru o casa cu 3 camere, bucatarie mare, camara, hol si baie, domnul Dolcu a platit, in 2007, 50 de mii de euro, a mai investit 15 mii, iar acum spera sa o vanda cu 40-45 de mii. Ca sa scape mai repede, omul ar lasa tot ce are in casa, inclusiv mobila.

-------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------
Spania

Oras de vanzare. Localitatea care a trecut de la cele mai multe masini de lux pe cap de locuitor la cel mai mare somaj din UE

Masinile Audi si BMW, parcate pe marginile strazilor din Benalup inca mai aduc aminte de perioada in care micul orasel din Andaluzia era in expansiune si avea cel mai mare numar de masini de lux pe cap de locuitor din sud-vestul provinciei Cadiz. Acum singurul record pe care il mai bate localitatea este ca are cea mai mare rata a somajului din toata Uniunea Europeana, scrie The Guardian.
Nu stiu daca se mai poate rezolva ceva”, spune Juan Carlos Gutiérrez, de 19 ani, unul dintre miile de tineri care au terminat scoala si acum nu-si gasesc decat munci sezoniere si prost platite. “Am cules asparagus si am lucrat si intr-o fabrica, dar nimic nu este de durata. Viitorul este sumbru”, explica tanarul.

“Toti cei de varsta noastra sunt someri”, explica si Nora Pérez, de 22 de ani. “Tatal meu a mumncit in Germania cand era tanar. Acelasi lucru l-as putea face si eu, mai ales ca multi dintre prietenii mei au emigrat.”
Multi s-au indatorat atunci vremurile erau bune, si-au cumparat case, masini si si-au intemeiat o familie”, explica Ricardo Jiménez, care conduce o asociatie caritabila. “Familiile sunt foarte apropiate intre ele si se ajuta reciproc, dar noi deja ajutam 80 de familii si de la Luna la luna numarul acestora creste. Unii dintre parinti ne roaga sa-i ajutam sa-si hraneasca copiii”, spune Jimenez.

Altii primesc ajutoare sociale de la primarie sau sunt angajati temporar pe joburi pe care autoritatile locale le creeaza special pentru ei. “Daca vrem sa sapam un sant, preferam s-o facem manual, nu cu o masina, pentru a angaja cat mai multi oameni”, spune consilierul local Manuel Moguel.
Insa si banii de la stat sunt pe terminate. In conditiile in care costurile de imprumut ale Spaniei au atins maxime istorice, iar Uniunea Europeana ii cere sa taie din cheltuielile publice, oamenii fara loc de munca se vor trezi fara niciun ajutor de la stat.

Acum tot orasul este impanzit cu anunturi “De vanzare”, puse de banci pe imobilele pe care proprietarii nu si le-au mai putut achita si au fost confiscate, dar pe care tot trebuie sa le plateasca.

“Nu este corect. Nu se poate ca banca sa evalueze un apartament la 180.000 de euro, sa-mi impumute banii astia, dupa care sa-l ia inapoi si sa-l vanda la jumatate de pret”, spune Moguel, vizibil deranjat de capitalismul speculativ care a luat amploare in timpul premierului Jose Luis Rodríguez Zapatero.

Nu mai este absolut nimic de lucru in Spania". Tragedia romanilor nevoiti sa se intoarca in tara

Visul spaniol, care i-a facut pe romani sa lase totul in tara, se sfirseste brutal si ii aduce inapoi valuri-valuri. Criza mondiala a lovit crunt in agricultura si constructiile ibericilor, asa ca romanii n-au incotro.

Se intorc de unde au plecat. Cu sau fara bani agonisiti, incearca sa ia acum viata in piept acasa. Unde situatia nu este deloc roz.

Ramasi fara angajatori, tot mai multi romani si-au spus ca nu mai are niciun rost sa spere ca lucrurile se vor redresa in Spania.

Dan are 37 de ani si este din Bistrita Bargaului, iar criza de pe piata constructiilor i-a incurcat planurile. "Am lucrat 8 ani in Spania, mi-am luat casa si masina, de acum nu stiu ce o sa fac", a recunoscut Dan.

Pe Eugen, criza l-a lasat fara casa la care visa. Acum doi ani a pus prima caramida, insa nu a mai reusit sa o termine.
Nici agricultura nu mai este o sursa de venit pentru romanii din Spania. Domitian a muncit la culesul viilor, insa a fost anuntat de pe-o zi pe alta ca nu mai este nevoie de el.

"Nu mai este absolut nimic de lucru, nu m-am gandit niciodata la asa ceva, la ce viata si trai au avut spanioli, totul s-a schimbat la 180 de grade", a spus Domitian Galben. Obisnuiti sa lucreze pe bani frumosi, conationalii intorsi de peste hotare vor trebui sa o ia de la capat, in Romania.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Vreau sa va anunt oficial ca voi o sa-mi platiti datoria la banca . :D
De vreo cateva luni nu le-am mai dat nimic . Astept sa vina acas' la mine si sa mi-o toarne pe-aia cu vecinii . Daca stiu vecinii ca eu nu-mi platesc ratele . Mi-a zis un coleg ca dupa vreo 6 luni au venit 3 gugustiuci acasa la el la intimidare si au turnat-o pe-asta : Vecinii dumneavoastra stiu ca nu va platiti ratele?!!! Atunci imi vin nervii nervosi la mintile capului si ii descurajez eu de astfel de intimidari.Pai ce kilu meu au vecinii cu ratele mele?!! Sau imi dau vecinii sa mananc!!? Auleo mama, abia astept sa ajunga la usa mea cu duma asta ca nu raspund de intergitatea lor fizica . Le-am zis ca eu nu le mai dau niciun franc si sa imi faca poprire pe salariu ca sunt super multumit !?!! Treaba lor daca nu inteleg ce le-am zis . Mai nou , de vreo 2 saptamani nu ma mai suna zilnic ca i-am disperat cu injuraturile . Dupa ultimele convorbiri cred ca nici nu or sa indrazneasca sa vina la usa la intimidare . Treaba lor daca vin , eu le-am zis ca le rup mainile la usa liftului daca ii prind ca apasa pe sonerie . Sa faca demersurile legale si sa-mi opreasca din salariu . Stiu ca nu le convine dar ce kilu meu sa le fac ?!!! E pe-aici vreun econom bancar?!!!:D
 

DeletedUser

Eu ii inteleg ca isi vor bani inapoi dar ce kilu meu treaba au vecinii in ecuatia asta?!! Ma mir ca nu se duc la mama sa ma reclame ca nu le mai dau banii inapoi?!!! Ei incearca,merge bine, nu merge?!! Iar bine . Dar eu i-am avertizat ca daca ii prind la usa mea si mi-o toarna pe-aia cu vecinii ,ii joc in picioare pe palier . Le-am zis ca degeaba vin acasa la mine ca nu au cum sa ma intimideze si ca este mult mai bine pt ei sa-mi opreasca din salariu . Daca ii mananca in dos si nu asculta ce i-am prevenit eu si or sa ma scoata din sarite ,au belit-o cu mine . Deja am draci de-acum si ma mananca palma cu care pic bine,numai cand ma gandesc ca aia isi calca pe inima si or sa vina la usa mea cu intimidari ...hahaha .Pe bune acum?!!! Ce treaba au vecinii cu ratele mele?!! Nu vrea stegozaurul meu sa mai plateasca la banca . Ce dume scot astia sa-i faca pe cei slabi de ingeri sa le mai plateasca . Da-le in kilu meu de banci, sa dispara toate . Il stiu pe unu care a luat de la vreo 6 banci in jur de vreo 80000 de euro si de vreo 3 ani aproape nu a mai platit nimic niciuneia din ele . Astia nu-s normali daca vor ca eu sa ma lipsesc de vicii ca sa le platesc lor ratele?!! :D
 

Rakanishu

Community Manager
Scor reacție
145
Asa fac, si pe mine ma sunau la un moment dat unii de la o banca ( vorbeau frumos intr-adevar ), ca vecinu' de la scara aialalta nu isi plateste ratele si daca ii stiu vreun numar de telefon, etc...idioti, ce treaba am eu cu ala ? Ala saracu cred ca si-a schimbat toate telefoanele numa sa nu il sune aia, ca sunt extrem de stresanti. :D
 

DeletedUser

Stiu ca vorbesc frumos dar pe mine ma doare la bascheti de frumusetea vorbelor lor. Din partea mea, poate sa-mi recite la telefon ceea ce vor sa-mi spuna direct pe versuri eminesciene ca nu ma atinge nicaieri frumusetea vorbelor lor . Am porcait-o pe una mai acum vreo 2 saptamaniu de s-a crucit, cred. Cine mama dreacu a pus-o sa ma sune la 10 dimineata cand abia atipisem si eu dupa tura de noapte?!!! Iti dai seama cand am auzit cine ma suna si de ce ca am turbat :
-Fah tufuti mortii matii ,m-ai trezit din somn si abia adormisem si eu .Pai nu ti-e rusine asa un pic ?!!!
De parca ar fi trebuit sa ii fie rusine sau sa-mi stie programul meu cand sa ma sune si cand nu ...hahaha
Mi-e mila de ele ca in general mai mult femei suna din partea bancii . Dar eu ce sa le fac?!! :D
Ce-or zice alea dupa ce-mi inchid nu stiu dar fix ma doare la ciripitor de ce zic si ce-or crede . Daca vor intimidare , le dau intimidare .Eu am si un numar de fix pe romtelecom si mai suna dobitocii de la banca ( de la aceiasi banca unde am eu rata) sa intrebe de unul cu nume de moldovean : APARASCHIVOAIEI, dreacu sa-l ia ca am uitat de cine ma intreaba dar ceva de genul asta . Eu le zic mereu ca nu sta nimeni cu numele asta si cine stie al cui a fost numarul de telefon inainte dar ei tot suna . Prima oara am crezut ca dobitocii mi-au aflat fixul. Mai ales cand am auzit cine sunt. Dupa ce mi-au zis pe cine cauta ,m-am linistit :D Vroiam sa scot fixu dar daca scot fixu trebuie sa scot si netu de la romtelecom .Asa ca il pastrez. E degeaba dar din cand in cand mai injur si eu pe cineva din partea bancii . Chiar daca ei nu stiu ca ii injur si la fix si la mobil :D Numarul de cosmote l-am schimbat ,inca nu l-au aflat dobitocii . I-am zis vecinului de palier daca suna cineva la interfon si intreaba de mine sa nu deschida ca eu stiu cine vine la mine si cine nu .Cine vine la mine in vizita ma suna dinainte , nu vine neanuntat . Asa ca daca suna la el la interfon cineva sa intrebe ceva de mine sa nu bage in seama si sa nu-l puna dreacu sa deschida ca cine stie cu cine se trezeste pe cap ,vreun cersetor ceva sau vreun hot :D Vecinul e mai suspect asa din fire si nu cred ca deschide la oriscine . E treaba lui daca o face . Stiu ca bulangii astia de la banci o fac si pe-asta de suna pe vecini ca sa afle numere de telefon . Ei incearca orice metoda, prinde bine, nu prinde ,iarasi bine . La fel ca si cu firmele alea de recuperari. Aveam un coleg care mai acum vreo 5 ani a luat de la banca pt varul sau vreo 9000 de euro . Varu a platit vreo 6 luni la banca apoi s-a facut nevazut din tara . Si a ramas colegu cu ratele .Asta bineintels ca nu a platit. La un momendat in sunau unii de la nu stiu ce firma de recuperare si-l amenintau ca vine sa-i ia bunurile . Dobitocii l-au intrebat ce are pe numele lui. Asta zice : UN CUPTOR CU MICROUNDE dar nu e nou. Am dat pe el vreo 70 ron ,la chilipir . Veniti sa-l luati daca mai scade din rata cel putin jumate . Daca nu , nu va obositi sa va deranjati :D
Chiar ,astia de la banca si mie mi-au zis la telefon ca o sa-mi ia bunurile din casa daca nu platesc si ma intrebat ce am pe numele meu .Le-am zis ca am o pereche de chiloti plini cu rahat . Sa vina sa-i ia daca ii vor :D Chilotii sunt ai mei ,proprietate personala dar renunt la ei si ii trec pe numele lor ...hahaha
Ce kilu meu sa le mai zic !!! Radeam ca prostu singur dupa ce a inchis mestera aia de la banca :D Ce-o fi zis sarmana fata?!! Dupa voce era o gagica pana in 27-30 de ani ,maxim . Tu stii ce rapid a inchis aia cand i-am zis de perechea de chiloti plini cu rahat ( bine, eu le-am zis cu C dar sa fim un pic diplomati ca suntem pe un forum civilizat ...lol )
 

DeletedUser

Vreau sa va anunt oficial ca voi o sa-mi platiti datoria la banca . :D
De vreo cateva luni nu le-am mai dat nimic . Astept sa vina acas' la mine si sa mi-o toarne pe-aia cu vecinii . Daca stiu vecinii ca eu nu-mi platesc ratele . Mi-a zis un coleg ca dupa vreo 6 luni au venit 3 gugustiuci acasa la el la intimidare si au turnat-o pe-asta : Vecinii dumneavoastra stiu ca nu va platiti ratele?!!! Atunci imi vin nervii nervosi la mintile capului si ii descurajez eu de astfel de intimidari.Pai ce kilu meu au vecinii cu ratele mele?!! Sau imi dau vecinii sa mananc!!? Auleo mama, abia astept sa ajunga la usa mea cu duma asta ca nu raspund de intergitatea lor fizica . Le-am zis ca eu nu le mai dau niciun franc si sa imi faca poprire pe salariu ca sunt super multumit !?!! Treaba lor daca nu inteleg ce le-am zis . Mai nou , de vreo 2 saptamani nu ma mai suna zilnic ca i-am disperat cu injuraturile . Dupa ultimele convorbiri cred ca nici nu or sa indrazneasca sa vina la usa la intimidare . Treaba lor daca vin , eu le-am zis ca le rup mainile la usa liftului daca ii prind ca apasa pe sonerie . Sa faca demersurile legale si sa-mi opreasca din salariu . Stiu ca nu le convine dar ce kilu meu sa le fac ?!!! E pe-aici vreun econom bancar?!!!:D

Asta cu vecinii o baga la inaintare pt ca ei mizeaza ca oamenii nu vor sa se simta aiurea cand se intalnesc cu vecinii pe scara si la multi merge faza asta:) ,chiar fac asta ii suna pe alti vecini sau vin personal acasa la dotornici si vorbesc si cu alti vecini de scara ai datornicului ,aici conteaza foarte mult si ce fel de vecini ai ,poti sa ai unul care da tot din gusa :D

Am un prieten care a avut o firma mica si din cauza datoriilor i-a bagat fiscul firma in insolventa la vreun an de la inceputul crizei ,el avea un credit la o banca pe firma si cum firma a fost radiata nici banca nu si-a mai recuperat creditul ,amicul asta mai avea de platit din credit vreo 6.000 RON ( 60 de milioane lei vechi ) ,banca a vandut datoria amicului la o firma de recuperari ,acum sa vezi faza ,firma de recuperari il tot suna pe amicul meu de vreo 3 ani de zile si ii trimite plicuri cu ce suma are de returnat ,astia de la firma de recuperari au calculat si penalizari la datorie si de la 6.000 RON a ajuns acum datoria la 14.000 RON :D din cauza penalizarilor ,prietenul meu nu le raspunde niciodata la telefon ,astia suna de pe numere diferite :) de vreun an de zile il ameninta cu trimiterea in judecata in scrisori :) ,intrand pe net si cautand despre firma asta de recuperari am aflat ca de fapt in Romania nu este reglementat domeniul asta ,in alte tari este dar la noi nu, practic tu daca ai un contract il ai cu banca nu cu firma de recuperari ,ei se bazeaza ca unii se sperie si o sa plateasca si asa fac bani , citez
Societatile de recuperare de creante sunt niste SRL-uri fara o acreditare in materia bancara, care nu au nici un fel de raport direct, nici macar contractual, cu creditorul", explica avocatul Codrin Cardu.
-----------------------
De aceea, aceste societati nu pot cere restituirea creditului, nu pot cere dobanzi, pentru ca dobanzile penalizatoare se stabilesc de instanta de judecata, si nu pot exercita nici un fel de masuri impotriva unor persoane cu care nu au raporturi juridice de nici o natura, chiar daca pretind ca ar fi cumparat dreptul de creanta, respectiv datoria.
Firmele astea de recuperari cumpara de la banci creditele cu un procent intre 5%- 10% ,ca sa iau exemplul amicului care avea de dat 6.000 Ron firma de recuperare a platit la banca pt creditul asta 600 Ron maxim si ei vor sa ia acum 14.000 RON hahaha :D

La tine situatia este un pic diferita pt ca creditul a fost luat pe persoana fizica ,nu am ce sfaturi sa-ti dau decat sa cauti pe net despre banca ta si sunt discutii cu alte persoane care sunt in aceeasi situatie care nu mai pot plati sau nu mai vor o sa gasesti forumuri citeste discutiile de acolo , depinde si de suma datorata daca este mica probabil ca renunta la recuperarea ei ,o sa ramai inregistrat la Biroul de credit in urmatorii 4 ani nu o sa mai poti lua alt credit ,am inteles ca datele se pastreaza numai 4 ani , nu esti singur in situatia asta am citit acum cateva zile pe net au crescut creditele neperformante in Romania ,oameni care nu mai vor sau nu mai pot sa plateasca .
-----------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------
Tot azi am prins si un articol interesant care dovedeste ca daca esti atent ,studiezi bine ofertele se poate sa faci si credite OK ,nu doar din alea sclavagiste .

EXCLUSIV. Cazul clientei cu cea mai mică dobânda din România.Cu executorul la poartă şi sub spectrul unui proces penal, ... a aplicat, în sfârşit, decizia Înaltei Curţi

O femeie din Târgu Mureş plăteşte una dintre cele mai mici dobânzi la credite în euro. După ani de judecată şi luni de zile de insistenţe cu o decizie definitivă şi irevocabilă în mână, avocatul clientei a reuşit, în sfârşit, să determine ... să aplice decizia instanţei şi să plătescă drepturile femeii. ... nu se opreşte însă aici. Continuă procesele

O clientă ... din Târgu Mureş plăteşte, în acest moment, o dobândă de doar 1,7% pe an la creditul în euro garantat cu ipotecă pe care îl are. După luni de zile în care au refuzat să aplice o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care fixa dobânda la credit la formula EURIBOR+1,5% pe an, cei de la ... au pus în practică noile condiţii însă nu de bunăvoie şi nici măcar siliţi “doar” de executorul judecătoresc.


“Au pus până la urmă în aplicare decizia Curţii. Au plătit şi diferenţa de dobândă între momentul începerii acţiunii şi momentul aplicării decizie definitive. Nu a fost însă uşor. Au refuzat până şi decizia de executare silită. S-au conformat însă aproape instantaneu după ce am depus o plângere penală pentru abuz în serviciu.”, ne-a explicat Alexandru Şeulean, avocatul clientei.

Banca nu se opreşte niciodată

Existenţa unei hotărâri definitive şi irevocabile emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a pus însă capăt disputei dintre bancă şi clienta sa. Aceasta pentru că instituţia de credit apelează la toate metodele legale pentru a-şi reduce pierderea, chiar dacă aceste proceduri au, în general, şanse mici de succes şi chiar dacă ele presupun costuri substanţiale cu avocaţii.

Astfel, în acest moment, ... a făcut contestaţie în anulare, a cerut revizuirea sentinţei, a înaintat contestaţie la executare şi, de asemenea, a cerut anularea contractului de credit şi plata anticipată a sumei împrumutate. De altfel, când am scris pentru prima dată despre cazul femeii cu cea mai mică dobândă, cei de la ... au declarat că “Este un caz în derulare în instanţă ceea ce impune obiectiv excluderea comentariilor. ... respectă întocmai prevederile legale făcând uz de drepturile procesuale puse la dispoziţie de lege şi are o conduită corectă şi transparentă.” Menţionăm că, potrivit avocatului Şeulean, în acest moment contractul dintre bancă şi client merge în continuare iar clientul este cu toate ratele la zi.

am inlocuit numele bancii

http://www.capital.ro/detalii-artic...omaniacu-executorul-la-poarta-si-sub-spe.html
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Eu nu mai vreau sa le platesc . Inca 6 ani de zile sa le dau atatia bani?!! Cate 1500 ron pe luna?!! Pai ce-am tampit?!!! De banii astia mai bine ma duc in Canare sau in Bora Bora . S-o vad si eu ca destul am aterizat pe-acolo din avionul cu bilete gratis . :D Daca adun banii astia pana in vara ,imi fac concediu la Bangkok . Nu e credit ipotecar, este garantat cu salariu . Sa fie sanatosi, ce i-am pus eu sa-mi dea atatia bani?!!! La partea cu firmele de recuperare stiu ca nu au nicio baza legala. Ei tot pe intimidare merg si reusesc sa scoata banii doar la aia pe care ii sperie . E suma mare la mine, mai sunt aproape 60000 ron, asa ca nu cred sa renunte banca la atata banet . Dar in afara de poprire pe salariu nu au ce sa faca?!! Sa-mi execute bunuri din casa sau casa?!!! Casa nu au cum sa mi-o execute si sa mi-o ia ca nu e cu garantie ipotecara. E credit de nevoi personale garantat cu salariu . Daca vinde banca creanta la vreo firma de recuperare ,m-am scos REZONABIL ...hahaha
 

Rakanishu

Community Manager
Scor reacție
145
Ce banca ti-a dat tie peste 10.000 de euro fara garantie ??
Zi sa ma duc si io :D

Acum serios, am o ruda care lucreaza la o banca exact pe departamentul recuperari, si stiu ca atunci cand nu mai au ce popri ( salarii, conturi bancare ), trec la bunuri...dar trebuie hotarare judecatoreasca definitiva si cu titlu executor, si nu prea au ce face debitorii in cazul asta, nu se vor lega decat de bunuri care au valoare si pot fi valorificate rapid ( case, terenuri, masini ), dar ei vor sa evite asta ca este o procedura greoaie si de multe ori raman cu ele pe cap ca nu le vrea nimeni :D
 

DeletedUser

Niste greci , da-i in criza masii :D
Pai au ce popri, salariul :D N-ajung ei sa-mi ia casa ca o vand fictiv si mai ia din parti :D
 

DeletedUser

nu stiu cat mai raman cu ele pe cap; am vazut tot felul de portaluri cu licitatii de bunuri executate silit (cel putin asa pretindeau site-urile alea)
tu ai avea curaj sa cumperi un bun pe care stii ca l-a pierdut altcineva pentru ca nu si-a achitat datoria? eu n-as avea tupeu, mereu mi-a fost frica sa nu vina si sa-mi distruga bunul cumparat, de nervi. pretul mult mai mic cu care se vinde nu ar compensa frica, stresul si nervii. oamenii nu renunta la bunurile lor asa usor...
 

DeletedUser

Tot pe aceasta tema a bancilor un articol de bagat la cap .

O familie a primit de la bancă doar 10 lei pentru banii depuşi pentru apartament
06 dec 2012

O familie a depus la CEC, în 1989, bani cu care se putea cumpăra un apartament, însă oamenii au primit înapoi doar 10 lei. Totul, după 20 de ani de la depunere


În 1989, o familie de ieşeni a depus la CEC suma de 85.000 de lei, sumă cu care, la acea vreme, putea fi cumpărat un apartament cu două camere.

După 20 de ani, în 2009, oamenii s-au gândit să-şi retragă banii, însă suma care li s-a returnat a fost 10 lei.

Scandalizaţi, au cerut explicaţii, dar banca le-a spus că "topirea" economiilor a fost cauzată de inflaţie.

Motivul nu i-a convins şi au dat banca în judecată dar, după trei ani de proces, instanţa a dat dreptate instituţiei financiare susţinând că suma a fost calculată corect.

"Am făcut o cerere către conducerea CEC Bank, să mi se dea banii pe care îi aveam pe cele şapte librete, respectiv 84.429 de lei. Pentru că reprezentanţii instituţiei nu mi-au oferit niciun răspuns, am făcut o notificare. În cele din urmă, mi s-a răspuns că, la reforma monetară făcută în 2005, prin transformarea leului vechi în cel nou, moneda s-a micşorat de 10.000 de ori, motiv pentru care valoarea celor 7 librete este acum, cu tot cu dobanda, de 10,8 lei", a declarat Constantin Nuţă, potrivit bzi.ro.

Bărbatul susţine ca, după datele Institutului Naţional de Statistică, moneda s-a devalorizat foarte mult, însă tot ar fi trebuit să-i dea 27.391 lei.

Magistraţii de la Tribunalul Iaşi au decis în mod definitiv şi irevocabil să respingă cererea formulată de familia Nuţă şi să nu acorde niciun leu despăgubiri. Practic, judecătorii au considerat că cei de la CEC au stabilit în mod corect suma pe care trebuie să o acorde familiei Nuţă, pentru depozitul făcut în anul 1989.

http://www.rtv.net/o-familie-a-prim...tru-banii-depusi-pentru-apartament_56628.html
 

DeletedUser

Nu am mai postat de mult pe la tema asta ,aveam ceva articole in bookmark de la ultima discutie despre banci dar am tot amanat sa la citez :) ,deci pe acelasi subiect al bancilor si al situatiei bancare din Romania .

BNR spune că 40% din "creditele cu buletinul" sunt neperformante
Publicat: 15 sep 2011
Banca Naţională a României spune că 40% din creditele sub 5.000 de euro sunt neperformante, situaţie mult mai proastă decât cea a creditelor cu valori mai mari.
Bilanţul creditului cu buletinul este foarte prost pentru bănci. Oamenii care au luat credite facile au uitat să le şi plătească, cel puţin aşa spune BNR, ca reacţie la declaraţiile omului de afaceri Dinu Patriciu, care comenta situaţia precară a sistemului bancar din România. Situaţia este considerabil mai bună în zona creditelor garantate cu ipoteci, unde perspectiva pierderii locuinţelor i-a stimulat pe debitori să plătească.

“În totalul creditelor mari (de peste 5000 de euro) restanţele însumează abia 4% din totalul creditelor. Cele mai multe restanţe sunt la creditele mici (sub 5000 de euro) unde restanţele au o pondere de 40 la sută din total”, se arată în comunicatul BNR.

Potrivit Băncii centrale, la 31 iulie 2011, creditele pentru locuinţe însumau 30,47 miliarde lei, dintr-un total de credite de 217,89 miliarde lei. Raportul BNR pentru luna iulie arată că restanţele populaţiei la bănci reprezentau un total de 6,9 miliarde lei.

insă, situaţia băncilor este una bună, creditele neperformante sau îndoielnice fiind în mare măsură acoperite cu provizioane, în timp ce solvabilitatea băncilor se păstrează la un nivel ridicat, de peste 14%.

“În momentul de faţă, creditele neperformante din sistemul bancar românesc sunt acoperite în proporţie de 96 la sută cu provizioane. Iar dacă luăm în calcul şi garanţiile colaterale, gradul de acoperire depăşeşte 100 la sută”, potrivit BNR.

http://www.money.ro/bnr--40prc--din-imprumuturile-mici-sunt-neperformante_1093396.html
----------------------------------------
BNR va cere băncilor majorarea provizioanelor
13 Nov 2012
Banca Naţională a României va solicita probabil unor bănci comerciale să-şi majoreze provizioanele începând cu începutul anului viitor, a declarat viceguvernatorul Bogdan Olteanu.
Noile provizioane vor fi stabilite după reevaluarea garanţiilor depuse pentru creditele acordate de bănci, a declarat Olteanu cu ocazia unei conferinţe ţinute la Bucureşti.

BNR a cerut băncilor comerciale să-şi reevalueze valoarea garanţiilor pentru creditele acordate înainte de iybucnirea crizei financiare. Valoarea activelor a fost puternic afectată, mai ales în ultimii doi ani, şi trebuie să fie corelată cu valoarea actuală de piaţă.

“În prezent sunt în proces de revizuire valorile garanţiilor depuse şi unde este necesar, probabil la începutul anului viitor, vom solicita crearea de noi provizioane”, a declarat Olteanu.

El a adăugat că în prezent, creditele neperformante din portofoliul băncilor din România se ridică la 17% din totalul sumelor împrumutate.
http://www.money.ro/bnr-va-cere-bancilor-majorarea-provizioanelor_1232938.html
-------------------------------
BNR: Rata creditelor neperformante a crescut la 14,18%
30 ian 2012
Rata creditelor neperformante înregistrate de instituţiile de credit din România, pe total sistem, ajunsese la 14,18 la sută, la sfârşitul trimestrului trei 2011, faţă de 11,67 la sută, la 30 septembrie 2010, arată datele Băncii Naţionale.
Expunerea brută aferentă creditelor nebancare şi dobânzilor, clasificate în pierdere, în cazul cărora serviciul datoriei era mai mare de 90 zile şi pentru care au fost iniţiate proceduri judiciare faţă de operaţiune sau faţă de debitor, a crescut cu 2,51 la sută, din septembrie 2010, până în septembrie 2011.

Creditele restante şi îndoielnice, în total portofoliu de credite (valoare netă), reprezentau 2,45 la sută, pe total sistem, iar în total active bancare reprezentau 1,64 la sută.

Totalul activelor nete deţinute de sistemul bancar era de 343,9 miliarde lei, la 30 septembrie 2011, faţă de 326 miliarde lei, la finele trimestrului trei 2010, în scădere cu 17,9 miliarde lei.

La 30 septembrie 2011, 92,7 la sută erau active bilanţiere ale instituţiilor de credit cu capital privat sau majoritar privat (inclusiv sucursalele băncilor străine), iat 84,6 la sută erau active bilanţiere ale instituţiilor de credit cu capital străin sau majoritar străin (inclusiv sucursale ale băncilor străine).

Totalul creditelor în lei se ridica, în decembrie, la 81,821 miliarde lei (plus 0,21% faţă de luna precedentă), din care 44,745 miliarde lei contractate de agenţii economici şi 35,035 miliarde lei de populaţie.

Creditele în valută totalizau 143,34 miliarde lei (minus 0,63%), din care 72,348 miliarde lei contractate de agenţii economici şi 69,495 miliarde lei de populaţie.

Restanţele populaţiei şi firmelor la credit ajunseseră la 9,296 miliarde lei, la 31 decembrie 2011, în scădere cu 2,23 la sută, faţă de noiembrie 2011.

Datoriile neachitate în valută au fost de peste 12,033 miliarde lei (denominat), în scădere cu 2,85 la sută.
http://www.money.ro/bnr--rata-credi...ancar-a-crescut-la-14-18-la-suta_1214738.html

----------------------------------------------
Creditele neperformante au şters aproape tot profitul BRD pe primele nouă luni
06 Noiembrie 2012
BRD – Groupe Societe Generale a raportat pentru primele nouă luni din acest an un profit de numai 10 milioane lei (2,2 milioane euro), pe standarde internaţionale de contabilitate (IFRS), în scădere puternică faţă de perioada similară din 2011, cu 97,6%, sub presiunea costurilor cu creditele neperformante, care au crescut cu 58%, a anunţat azi banca.

La finele lunii primelor nouă luni din 2011, BRD a afişat un profit net de 446,6 milioane lei, pe IFRS.

Rezultatul brut din exploatare al BRD a fost de 1,177 miliarde lei în perioada ianuarie-septembrie 2012, în scădere cu 7% faţă de intervalul echivalent din 2011. Din acest rezultat au muşcat puternic creditele neperformante, costul net al riscului crescând consitent, cu 58%, până la 1,162 milioane lei.


Raportul creditelor neperformante a continuat să urce în perioada iulie-septembrie, până la un nivel record, de 20,14%, cu circa două puncte procentuale peste nivelul din iunie (18,22%) şi cu aproape cinci puncte procentuale peste nivelul din septembrie 2011.

Astfel, profitul net s-a cifrat la doar 10 milioane lei, de 43 de ori mai mic decât cel din perioada ianuarie-septembrie 2011.

Avans mai rapid pe creditare, decât pe depozite

Portofoliul de credite al BRD a avansat cu 8,1% faţă de finele lunii septembrie 2011, până la 36,25 miliarde lei, depăşind în viteză sistemul bancar care a avansat pe medie cu 5%. În acest fel, cota de piaţă pe creditare a BRD a urcat la 14,7%.

Performanţa a fost impulsionată de creditele acordate clientelei de persoane juridice, în special marilor corporaţii, şi de campaniile comerciale destinate promovării vânzărilor de credite imobiliare (în special prin programul Prima Casă) şi de credite de consum, precizează banca.

În acelaşi timp, portofoliul de depozite atrase de BRD a crescut cu 5,4% în ultimele 12 luni, până la 31,66 miliarde lei.

Venitul net bancar (VNB) a scăzut cu circa 6% la sfârşitul trimestrului III faţă de nivelul din urmă cu un an, în special din cauza reducerii cu 9% marjei nete de dobândă pe primele nouă luni. Totuşi, în ultimele 3 luni marja netă de dobândă a avansat cu 13%, faţă de nivelul din trimestrul II.

Veniturile din comisioane şi dobânzi au rămas stabile faţă de aceeaşi perioadă din 2011. Chetuielile operaţionale au fost reduse cu 4% în primele 9 luni.
http://www.capital.ro/detalii-artic...profitul-brd-pe-primele-noua-luni-173828.html

-------------------------------------------
Isărescu: Cele mai multe credite neperformante sunt la 2-3 bănci
05 oct 2011
Cele mai multe credite neperformante sunt la 2-3 bănci, care au acordat credite de consum pe perioade foarte lungi, de 20 de ani, a declarat miercuri, la Romania Financial Forum, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
'Au fost bănci care, în goana după cota de piaţă, după bonusuri, şi mă opresc aici cu 'răutăţile', au dat credite de consum pe 20 de ani. Nu sunt multe, sunt 2-3. Exact acolo sunt cele mai multe credite neperformante', a spus Isărescu.

Potrivit oficialului BNR, creditele de consum pe o perioadă mai mare de 5-7 ani nu îşi au rostul iar creditul în valută trebuie păstrat, pentru că nu există resurse în lei pe termen lung.

'Creditul pe termen lung trebuie finanţat din resurse pe termen lung. În România nu avem niciun fel de resurse pe termen lung', a spus guvernatorul BNR.

În ceea ce priveşte creditul în valută, Isărescu le-a recomandat bancherilor să pună corect riscul acestuia în preţul creditului şi să le explice clienţilor aceste riscuri.
http://www.money.ro/isarescu--cele-mai-multe-credite-neperformante-sunt-la-2-3-banci_1114381.html
 

DeletedUser28967

Bancile astea comenteaza??pun 40% dobanda asta inseamna 2.000 euro daca ai 5.000,mai bine iau bani imprumut de la camatari..fac un scandal apar pe la tv mor 2-3 persoane si tot cu atat tre sa dau mai mult,si aia se plang de mila ca se duce profitu pe primele 2-luni??pai asta trebuie sa fie o bucurie ca in 2 luni scapa de probleme,da nu scapa ei asa usor.. :)) in primu rand nu inteleg de ce nu amendeaza statu bancile pentru contractele astea unde afli peste un an ca ai o dobanda "crescatoare" sau ca scrie ceva frumos acolo jos cu litere foarte foarte mici ca in caz ca "bla bla bla" sau ca tre sa platesti plus o dobanda pentru"sa trezit ala dimineata,a trebuit sa manance a f*t*t 2 c***e sa fie relax la servici ca sa ai tu sansa sa platesti la ei creditu.. :))))))
 

DeletedUser

In principal ai dreptate bancile au castigat la greu in Romania bani in perioada aza zisei "cresteri economice" din perioada Tariceanu ,principala vina o poarta Banca Nationala plus politicienii care nu au facut legi sa protejeze clientii si care au distrus sistemul bancar romanesc in anii 90 ,am vazut intr-o zi la tv cum au facut multe banci bani ,sistemul era in felul urmator Banca Centrala Europeana tiparea euroi pe care ii dadea bancilor din zona euro cu 1% dobanda ,numai bancile din zona euro puteau lua bani de la BCE si veneau in Romania si dadeau credite cu 3% la euro ,bancile faceau profit foarte usor fara sa se chinuie sa stranga banii aia pe care ii dadeau imprumut ,si daca ar fi dat credite cu 2 % dobanda ei castigau dar lacomia e mare peste tot nu numai la noi .
Un lucru e sigur sistemul economic si politic actual este putred total si va crapa cat de curand este evident pt foarte multi ,daca as avea banii maine as pleca din Romania definitiv m-am gandit si la tara unde ar fi bine de mers :) .
 

DeletedUser28967

Deci Basescu asta isi bate joc de tara asta,adica s-o batut ca nu mai sta mult,eu las intreba prima data unde a disparut flota romana,ca am ramas cu cateva barcute de jucarie peacolo,se vede ca a trecut el pe-acolo...in al doilea rand mas intreba cum de cand tara facea proteste el se prezenta pe la ambasada Japoniei sarbatorind ziua Japoniei..asta tre impachetat si trimis in africa fara drept de a parasi tara aia,sal mance caini acolo...sa nu mai zic ca de cate ori aparea la Tv spunea contrariul a ce a spus data trecuta ca a vazut ca se poate...sa nu mai zic ca zambeste cand anunta ca vor fi taiate pensile si salarile, si mai are curaju sa spuna ca avem pensi nesimtite EL care minte neincetat si furaa fara limite,ei zic ca o batrana care are 500 lei pensie e o pensie nesimtita cand ei furaaaaa si mint in fiecare ziii,care zic cand sunt alegerile ca vor creste bani in copaci,ei ne spun noua ca avem pensi NESIMTITE,si cand ii referendum sa ca sa cada Basescu culmeaaaa.lovitura de stattt,pai cum ne permitem noi sa dam in stat??>????? asa ceva deci am ramas fara cuvinte..:( :( :(
 
Sus