DeletedUser7039
mai trebuiesc si masa de oameni "prosti si inculti" care sa faca si munca de jos, chair daca aia strica reputatzia tarii si ne fac de ras oriunde ar merge....
Aici ai pus punctul pe i .. E cea mai mare problema! Cine mai munceste?!
Intr-un oras clasele din licee sunt profilate cam asa: 20% mate-info , 15% filo , 15% socio uman, 15% biochimie, 15% protectia mediului si doar 20% apartin profilului tehnic!
Asta inseamna 80% oameni care o sa se certe pe birouri si 20% oameni care o sa munceasca efectiv in constructii, fabrici si alte domenii de activitate corespunzatoare profilului lor, iar asta daca nu o sa plece in strainatate, pentru ca aici nu o sa ia mai mult de 7 MILIOANE pe luna ..
Cu 7 milioane pe luna nu poti nici sa supravietuiesti.. Nici macar daca esti singur..
Daca fumezi 2 pachete de tigari/zi inseamna ca scoti din buzunar 4 milioane jumate pe luna ..
Daca bei apa dai un milion pe luna ..
Daca joci triburile si te uiti la televizor, mai dai un milion ..
Si daca esti de-a dreptul risipitor si mananci doar paine, se facura banii!
Si nu am adunat intretinere, sau ca mai iesi si tu ca omul la o bere sau ca ai mai manca si altceva decat paine goala ..
Dar noua intelectuali si absolventi ne trebuie ....... Ma uit la mine la primarie, pana sa mi se semneze o amarata de cerere trebuie sa trec prin birourile a 10 directori sau sefi .. Acolo toti sunt frate cate un pui de sef: director executiv, director adjunct, director administrativ, director plin, contabil sef, semi-contabil sef, ajutor de contabil sef, draci ....... In loc sa ii ia naiba sa ii bage la munca sa sape canale, ii tin bine-merci la cate un birou si sunt niste analfabeti si niste inculti de te doare capul .. cand iesi de acolo iti dai pumni in cap ca nu ai luat si mitraliera cu tine sau macar bata de baseball ca sa le desumfli fundurile grase si sa le transezi slanina de pe falci .. Ce produc tampitii astia .. De ce trebuie sa fie atat de multi?!
Eu imi imaginez un oras ca pe o firma .. Si orice firma trebuie sa produca ceva ca sa poata rezista pe piata .. Un oras de-al nostru ce produce? deGENERATII de copii emo si actuale generatii de intelectuali care mor de foame cu diploma in mana, dar romanul nostru snob chiar e in stare sa nu manance decat sa se indrepte spre munca de jos .. ca prostu nu e suficient de prost daca nu are si orgoliu ..
Daca as avea o functie pe sus, as lua pana si puscariasii sa munceasca .. chiar daca ar trebui sa munceasca fara sens, dar macar sa nu se invete lenesi .. as impune insectoratelor de orice domeniu regimuri draconice si as sanctiona spaga cu injectia letala .. as da afara tot ce inseamna personal in punctele de frontiera si as baga armata dupa modelul mexican .. vai si cate as mai face )