Discutii in contradictoriu

DeletedUser

thomas... da-mi te rog o adresa de email pe privat sau de mesS:D vreau sa-ti trimit o melodie si nu cred ca o gasesc pe youtube...:D ;;)



___________YM!):rolleyes:
moamaaa ce prost sunt...mi`am pus ID`u pe forum....din greseala..
 
Ultima editare de un moderator:

Gabyy89

Clone Wars
Scor reacție
38


___________YM!):rolleyes:
moamaaa ce prost sunt...mi`am pus ID`u pe forum....din greseala..

iti dai seama, acum sar toti pe tine cu add-uri cu alea alea, sa le dai autograf :))
78.gif
 

DeletedUser

mda deci... droguri legale vs droguri ilegale (droguri usoare gen marijuana) aveti chef de dezbateri?:D
 

DeletedUser

______________¶___
| The STFU Truck ||l ""|""\__,_
| _____________|||__|__|__|]
(@)@)*********(@)(@)**(@)
 

DeletedUser2821

mda deci... droguri legale vs droguri ilegale (droguri usoare gen marijuana) aveti chef de dezbateri?:D

Niciunele , simte-te bine asa cum esti , ai nevoie de droguri sa te simti bine ?

Si daca vrei un stimulent , alcoolul e mult mai ok !
 

DeletedUser

mich, total in dezacord... alcoolul face de 5 ori mai mult rau decat marijuana :) de la maria nu esti agresiv sau asa:D
ai vazut tu vreo baba violata din cauza marijuanei? eu am vazut doar nepoti BETI care si-au violat bunicile/matusile/mamele etc:)
ai vazut tu oameni violenti care sa fumeze? pai crede-ma... esti cel mai chill om daca fumezi... te doare in 14 de orice altceva :)))
 

DeletedUser23722

dar nu ar fi mai bine sa nu te droghezi si nici a nu bei?nu te poti distra doar un pic ''ciupit''? de ce trebuie o persoana sa bea mai mult ca sa aibe mai mult curaj ca sa faca ceva?sau...de ce te apuci sa fumezi marijuana ca sa vezi cum e si fii high?sau si mai rau,de ce te apuci sa tragi pe nas din curiozitate?de la chestii minore se ajunge la chestii majore....nu e mai bine sa stai pe fundul tau si sa faci totul cu cap?
eu sincer...nu fumez nici macar tigari normale si nici tentata nu sunt si majoritatea persoanelor din jurul meu fac asta.nu vreau sa mai zic de tars oe nas,fumat marijuana,si sa beau pana nu mai stiu de mine.da,am baut,m-am imbatata dar am stat frumos in casa si nu m-a vazut nimeni,si m-am si distrat de mama focului.
din punctul meu de vedere,ma pot distra fara sa fac ''sporturi'' extreme:)
 

DeletedUser

V-ati oprit din dezbateri?:rolleyes:
Ei bine, v-am adus zece discutii contradictorii.
Sursa: descopera.ro

1.Evolutie sau Creatie?

De secole, aceasta controversata tema este un veritabil mar al discordiei intre teologi si oameni de stiinta. Discutia dateaza aproximativ din vremurile in care grupuri religioase erau la fel de puternice si influente precum capetele incoronate care guvernau regatele si principatele medievale. Atunci cand oameni precum Nicolaus Copernic au inceput sa postuleze teorii conform carora Pamantul nu s-ar afla in centrul Universului, ideea celor sase zile de plamadire a planetei precum si rolul lui Dumnezeu in aceasta chestiune au inceput sa fie supuse circumspectiei si contestate. Nu a mai fost necesar decat pasul intrarii in scena a lui Darwin si a teoriei sale evolutioniste, pentru ca dezbaterea dintre evolutie si creatie sa erupa fervent si neobosit. Mai mult, luand in considerare si faptul ca exista cam tot atatea versiuni ale "Facerii" pe cate religii sau credinte sunt, devine evident faptul ca inclestarea "evolutionism vs creationism" nu isi va afla prea curand invingatorul si invinsul.

evolutie-vs-cratie.jpg


2.Ereditate versus Mediu?

cultura-vs-natura.jpg


Oare modul si conditiile in care suntem crescuti ne afecteaza cu adevarat caracterul si personalitatea la maturitate mai mult decat informatia intiparita in codurile noastre genetice? Daca un om se naste, spre exemplu, intr-o familie de muzicieni, el insusi este astfel facut incat sa devina muzician din pricina genelor sale sau ca urmare a educatiei primite? Atunci cand gemenii identici sunt separati la nastere si cresc avand preferinte identice este aceasta o dovada ca natura joaca un rol mai important decat cultura? Pe de alta parte, cum se face ca, fiind crescuti impreuna, ani de zile, in aceeasi familie si adesea in acelasi anturaj, doi frati o iau pe drumuri cu totul diferite si dezvolta personalitati distincte? Deocamdata, este imposibil de spus daca ajungem sa fim cine suntem gratie bagajului genetic sau a conjuctuncturilor sociale. Cel mai probabil, avem de-a face cu o medie a celor doua, dar cat de puternic ne influenteaza una sau alta este o chestiune aprins dezbatuta de cateva sute de ani incoace.

3.Libertatea sau restrictionarea posesiei de arme?

controlul-armelor.jpg


Un aforism deja celebru spune ca "Nu armele ucid oameni, ci oamenii ucid oameni". In SUA, cetatenii au dreptul legal de a poseda arme de foc, fapt care este evident primejdios pentru integritatea fizica sau viata persoanelor. Pe de alta parte, in proportie de peste 90%, cei care cumpara armament sunt cetateni responsabili, care nu au incalcat niciodata legea, nu au facut abuzuri de niciun fel si nici nu ajung sa le foloseasca vreodata. Ar trebui ingradit dreptul de a purta arma si a se autoapara al unor oameni doar fiindca alti indivizi se simt amenintati? Pe de alta parte, de ce li s-ar permite unora sa posede armament de foc, pe timp de pace, intr-un teritoriu controlat, cu cetateni pasnici? Teoretic, este normal ca oamenii sa aiba arme pentru a se apara de raufacatori. Pe de alta parte, inclusiv raufacatorii au acces la arme, iar acest lucru le faciliteaza exponential crimele. Se poate decide, dinainte, cine este un om bun si nu va folosi in mod abuziv arma din dotare si cine are intentii nefaste si o va folosi pentru a comite crime?

4.Eutanasia sau viata in chin?

eutanasia.jpg


Doctorul american Jack Kevorkian a ajutat multi oameni sa se sinucida, ca urmare a dorintei acestora exprimate expres in acest sens, dar si din pricina conditiilor precare si chinuitoare de sanatate pe care le aveau. Motivele lui au fost supuse criticilor, deoarece se presupune aprioric ca viata, in orice forma ar fi ea, este pretioasa. Totusi, pacientii controversatului doctor (unul dintre cei mai mari activisti la nivel mondial ai dreptului bolnavilor la sinucidere asistata), au dorit sa isi incheie socotelile cu aceasta existenta. Oare bolnavii nu au dreptul sa hotarasca pentru ei insisi? De ce ar decide altcineva (guvernul, societatea civila, morala?) in locul lor pentru o viata in suferinta, agonie si impotriva vointei lor? Si, pana la urma, care este alegerea mai buna? Daca exista Dumnezeu si condamna, intr-adevar, sinuciderea, sunt trasi la raspundere si cei care au mijlocit-o? Pe de alta parte, merita traita o viata de durere constanta, nesomn, agonie, tristete, inutilitate si stare vegetativa?

5.Pedeapsa cu moartea sau inchisoare?

pedeapsa-moartea.jpg


Pe tot parcursul Antichitatii si a Evului Mediu, cu mici nuante legate de diversele organizari politice si stratificari sociale, societatile si-au alcatuit sistemul de legi dupa regula "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", ceea ce se traducea si prin "o viata pentru o viata". Cel care lua o viata, trebuia sa plateasca, la randul sau, cu cea proprie. Intrebarea care se impune este daca societatea moderna a evoluat suficient de mult incat pedeapsa cu moartea sa fie abolita. O alta intrebare legitima ar fi aceea daca pedeapsa cu moartea este cu adevarat justa, daca foloseste evolutiei sociale sau este un procedeu barbar. Cand este condamnarea la moarte justificabila? Se impune in cazul unei omucideri accidentale? Dar unei crime in masa? Cine decide cand ar trebui sa se aplice o asemenea pedeaspa si cand nu?

6.Avort sau pro-viata?

avort.jpg


Are o femeie dreptul sa isi controleze propriul trup, astfel incat sa puna capat unei noi vieti care ii creste in pantece? Care este momentul in care un fetus poate fi considerat viu, iar avortarea sa o crima? Ce se intampla daca o femeie ramane insarcinata in urma unui viol si poarta in pantece un copil pe care, evident, nu si l-a dorit? Acea viata este menita sa existe, are valoare? Mai mult, merita adus pe lume un copil al carui viitor handicap, identificat la ecograf, i-ar transforma intreaga viata intr-un chin si intr-un sir nesfarsit de suferinte? Pe de alta parte, nu avem nicio certitudine daca suntem inzestrati cu suflet sau nu. Daca da, atunci viata este dorita de Dumnezeu si, intr-o asemenea situatie, cine suntem noi sa decidem in locul Lui?

7.Liber arbitru sau Destin?

liber-arbitru-destin.jpg


Dezbaterea liberului arbitru versus destin se intersecteaza in dezbateri cu doctrina crestina conform careia Dumnezeu este omniscient si cunoaste tot ce s-a intamplat si mai ales tot ce se va intampla. Daca Dumnezeu vede dinainte totul, inseamna ca totul este deja scris, prestabilit. In acest caz, destinul sau liberul arbitru este cel care ma face pe mine acum sa scriu, iar pe tine sa continui sa citesti materialul de fata? Unii sustin ca Dumnezeu stia dinainte ca vei ajunge dinaintea acestui articol si il vei citi, dar in acelasi timp exista persoane de parere ca intotdeauna ai de ales. Ideea de destin contravine actiunilor noastre cotidiene, pe care le executam luand constant decizii. Este, asadar, un destin prevazut sau alegem cu adevarat liber si independent ceea ce facem?

8.Morala - relativa sau universala?

moralitate.jpg


La fel ca si in problema controlului armelor si munitiilor, discutia daca etica este relativa sau universal valabila se reduce la problematica urmatoare: binele unuia cantereste mai mult decat binele multora? Daca este in regula sa te culci cu sotia unui alt barbat intr-o societate iar in alta - nu, atunci moralitatea este relativa in functie de societate si de persoana. Un fel de "scopul scuza mijloacele". De ce multe tabu-uri sociale nu sunt considerate universal imorale? De ce in tari diferite exista legi si percepte etice diferite? Pe de alta parte, daca nu ai fi niciodata in stare sa ii furi geanta unei femei, atunci de ce piratezi un DVD cu dezinvoltura?

9.Oul sau gaina?

oul-gaina.jpg


Este, practic, o versiune mai plastica si mai amuzanta a vesnicei opozitii dintre evolutionism si creationism. Dezbaterea "Cine a fost primul? Oul sau gaina" a staruit peste secole mai ales pentru ca se intreaba daca animalele au evoluat si apoi s-au reprodus sau au eclozat direct? Pentru filosofii antici, discutia despre primordialitatea oului sau a gainii evoca in general intrebarea referitoare la cum au inceput viata si Universul in general; cauza si efectul. Intrebarea ar putea fi reformulata astfel: Cine a venit primul, X care nu poate aparea fara Y, sau Y care nu poate aparea fara X? In budism, dar si unele culturi mezoamericane (azteca, mayasa) exista convingerea existentei unei ciclicitati a timpului, cu ere repetitive. Aceasta perspectiva asupra timpului ofera un raspuns diferit pentru intrebarea "cine a fost primul", mai ales atunci cand este invocat conceptul Eternei Reintoarceri: timpul se repeta etern si, ca atare, nu exista un "prim" in eternitate si nu exista creatie.

10.Credinciosi versus atei

dumnezeu.jpg


Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au imaginat, au crezut in si au incercat sa dovedeasca existenta unei Fiinte superioare, supreme si atotputernice, care sta la baza crearii omului, a lumii si, in general, a tuturor lucrurilor. Cele mai multe sisteme religioase pornesc de la evidenta relevata a existentei lui Dumnezeu si a faptului ca mai exista si viata dupa moarte, un loc unde sufletele oamenilor ajung dupa ce murim. In general, credinciosii - unii sinceri, altii mai sceptici, dar care incearca sa se autoconvinga de acest adevar nedemonstrabil - gasesc in credinta confort si refugiu, dar mai ales o explicatie si un sens pentru toate care se intampla in viata lor, cu bune si cu rele. Pe de alta parte, ateii cauta aceeasi explicatie si acelasi sens intr-o serie intamplari de natura stiintifica, observabila si demonstrabila. Pentru ei, aparitia vietii a fost "un accident" - rezultatul unor reactii chimice si legi fizice, iar evolutia speciilor si aparitia omului au avut loc datorita schimbarii diverselor conditii naturale de pe planeta noastra. Cine are dreptate?

Deci, pe care o alegem? :D:p
 

DeletedUser

:))) imi place linkul
baremi a avut omu initiativa, nu mai conteaza acu ca nu a fost idea lui
 

DeletedUser6843

Puteti sa va drogati cat doriti , iar apoi incercati sa inghititi o roaba plina de nisip , pentru a reusi sa fiti cu adevarat high.
 

DeletedUser28580

Eutanasia sau viata in chin?


despre asta ar fi multe de discutat zic eu:)
 

DeletedUser24374

10.Credinciosi versus atei

Eu cred ca e mai important de discutat asta decat altele
 

DeletedUser

Se poate lua fiecare tema in parte si sa discutam pana la adanci batraneti...
Interesante temele numai ca:
Zece discutii contradictorii fara raspuns


Foarte interesanta propunerea.. singura pana acum care m-a facut sa ies pe off topic.

Link-ul de mai sus, m-a dus la o pagina unde fiecare dintre idei avea posibilitate de vot. Banuiesc ca fiind in limba romana, toti votantii sunt romani, deci se supun aceleiasi culturi.... si mai cu seama, aceleiasi educatii. Deci ca o romanca ce sunt, crestina si conservatoare, nu m-am mirat cand la majoritatea raspunsurilor am votat la fel ca cei mai multi. Cu mici exceptii. Nu o sa comentez prea mult alegerile mele si le iau punctual.

1. Evolutie sau creatie
Nu sunt o persoana religioasa, dar cred ca exista ceva sau Cineva acolo sus, care vede, stie si supravegheaza. Mai ales ca si majoritatea oamenilor de stiinta (paradoxal) cred si chiar au demonstrat ca totusi, exista o energie superioara. Si atunci de ce sa nu cred ca aceea energie si-a pus amprenta si asupra evolutiei Terrei. Si daca a existat un amalgam de factori care implicau atat creatia cat si evolutia, cum sa zic ca e doar evolutia? Eu si restul pana la 68% dintre votanti credem in creatie, restul in evolutie.

2. Ereditate versus Mediu?
De la Aristotel incoace, majoritatea pedagogilor si psihologilor spun ca mintea unui copil e o tabula rasa la nastere. Intregul caracter si implicit alegerile ce le facem in copilarie, pana la deplina formare a comportamentului ne sunt dictate de ceea ce reusim sa "scriem" pe aceasta tabla goala. Si scrisul vine cu simturile si experienta. Sa nu uitam insa ca viata ne-o incepem in pantec, cand suntem bombardati cu hormonii mamei. Astfel, se poate explica comportamentul gemenilor care o apuca pe cai diferite, chiar daca au trait in acelasi mediu sau gemenii care au aceleasi gusturi chiar daca au trait despartiti. Din nou adevarul e la mijloc. Ciudat e ca majoritatea de 81% am votat ca mediul e mai important ca ereditatea.

3. Libertatea sau restrictionarea posesiei de arme?
Nu o sa comentez prea mult aici. Pentru mine e simplu. Daca nu este legal sa ai o arma, criminalii o vor putea procura mai greu. Iar daca intr-adevar s-ar dori restrictionarea accesului la arme, nu ar mai putea-o procura deloc. Pacat insa ca la nivel mondial, Industria de Arme si Munitii, e pe primele locuri in incasari, iar ceea ce produce bani, nu dispare din cauza unui dereglat mintal care impusca oameni nevinovati. Culmea, sunt totusi 23% votanti care nu sunt de acord cu restrictionarea.

4.Eutanasia sau viata in chin?
74% au raspuns ca sunt de acord cu euthanasierea, 26% contra. Parerea mea este ca e totusi un pacat. E parerea mea, mi-o asum, e dictata de morala crestina si educatie. Pe de alta parte, mi-e totusi mila. A fost greu sa votez, dar am votat CONTRA. Ma mir ca sunt totusi atatia romani cu gandire liberala... nu stiu daca e bine. Poate totusi s-ar fi pretat si aici un fifty-fifty!

5. Pedeapsa cu moartea sau inchisoare?
Este justa pedeapsa cu moartea?
Da 49%
Nu 51%

Nu pot sa ma intreb: dintre cei care au votata DA la euthanasiere, ce a fost in mintea lor cand au votat Nu aici. Chiar ca suntem un popor interesant :)). Am votat NU, dar cred ca in special in Romania, pedepsele ar trebui inasprite...foarte mult! Si nu neaparat in ani de inchisoare, ci cu munca in folosul comunitatii. Eventual inchisoare pe viata.


6. Avort sau pro-viata?
56% pro-viata
44% pro-avort
Am votat pro-avort. Nu pentru ca sunt de acord cu aceasta practica ci pentru ca m-a pus mai mult pe ganduri situatia unei femei violate care ramane gravida, sau a unui copil care este diagnosticat cu grave probleme medicale, in faza incipienta a dezvoltarii embrionare. Atat... si doar in aceste situatii. Sa nu uitam totusi ca exista situatii dramatice cu fetite de 10-12 ani care nasc si bunicii arunca copilul (in stilul grosso modo) la pubela. Astfel de situatii ar putea fi evitate cu un simplu control ginecologic sau prin metode contraceptive... dar asta se poate numai cand educatia parintilor permite si "radio santul" nu va mai avea semnal. Adica in termeni care privesc strict poporul roman "cand o face plopul pere...!"

7. Liber arbitru sau Destin?

Cred in existenta:

liberului arbitru: 56%
destinului: 31%
nu stiu: 13%

Eu cred in liberul albitru pana la un punct, in sensul ca: Probabil ca am o anumita "traiectorie" impusa in viata, dar din cand in cand, mai apare cate o intersectie. Ma si pufneste rasul de cate ori am imitat vocea GPS-ului "Reconfigurare traseu". Destinatia e aceeasi la toti... ;)

8. Morala - relativa sau universala?
69% au zis relativa, inclusiv eu
31% universala

Categoric, morala ne este dictata de educatie si cultura.

9. Oul sau gaina?

eu si 41% - Oul
59% - Gaina

Problema asta m-a depasit intotdeauna :p

10. Credinciosi versus atei
eu si 64% Credinciosi
22% Atei
14% Nu stiu

Aia 14% is culmea!

Cam astea is parerile mele. Subiective 100% si dictate de experienta mea de viata de pana acum. Mi le asum si nici nu ma voi contra cu cineva care crede altfel.

Astept si parerile voastre.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

10.Credinciosi versus atei

Eu cred ca e mai important de discutat asta decat altele

Exista patru puncte (nu-mi apartin, sunt ale unui filozof, Pascal, corectati-ma daca gresesc)

1. Cred si Dumnezeu exista
2. Cred si Dumnezeu nu exista
3. Nu cred si Dumnezeu nu exista
4.Nu cred si Dumnezeu exista.

Cum e mai bine?


@aldana: foarte interesant, vin maine cu niste comentarii :)
 

DeletedUser

@Carrhae - nu cred ca condamnarea cu inchisoare pe viata este o condamnare la moarte. Cu atat mai mult cu cat are scop dublu: in primul rand pedepseste o greseala, iar in al doilea rand serveste ca exemplu. Data viitoare cand cineva se hotaraste sa dea in cap cuiva pentru un portofel cu 50 lei, poate se va gandi mai bine!
 
Sus