Doriti sa facem o "istorie" a L20 ?

Doriti sa facem o "istorie" a L20 ?


  • Total votanți
    56
  • Sondaj închis .

DeletedUser

Ce ar presupune acest proiect?

O istorie pe care nu o gasim in statistici,o amintire a ceea ce ati facut in anii de joc pe L20...

Dar pt asta am nevoie de ajutorul vostru...ce triburi s-au infiintat,cand,de catre cine,ce razboaie au avut,cine le-a castigat,ce diplomatii au fost....tot ce va amintiti de cand ati inceput sa jucati si pana astazi!

Iar cei ce citesc acest forum pot transmite si colegilor din joc propunerea mea si poate vin si eu cu un vot si/sau cu o amintire :)


Sondajul va fi deschis 30 de zile!
 

DeletedUser

Se poate da un exemplu de topic asemanator?:D

Se iau evenimente majore si direct la obiect sau fiecare isi expune "istoria" tribului sau din perspectiva sa?:D

Cate pagini a4 maxim?:))

garantezi ca vei citi macar tu?:))
 

DeletedUser23756

Tin minte ca aici am inceput sa joc pe acest server cu nishte buni prieteni, fiind "racolat" de acestia cum ca vor sa faca un trib de top.Aveam incredere ca jimmymacel nu ma invita intr-un trib oarecare si am acceptat invitatia (facuta pe mess)
Intru la ora si data stabilita si imi zice sa iau legatura cu johnny walker.ro cica ne stiam de pe un speed din brazilia, era cu alt nick acolo si nu am avut de unde sa stiu ca e acelasi jucator.
Tribul se numea Escape, mergea bine si imi placea ca era un sistem de sitting prin care ne ajutam si ca erau cateva persoane care se implicau...Mi-a placut tribul si chiar la un moment dat aveam conducere.
Dupa ce am vazut ca totul merge bine si ca ne mentinem, am cerut ajutorul lui Copran, jucatorul pe care ma bazez cel mai mult si l-am rugat sa intre pe Ro20 si sa puna mana pe un trib.
Zis si facut, a intrat pe Ro20 si a preluat conducerea tribului Vag-Al, trib care se afla in partea exterioara a Escape-ului si domina zona.
Cu Vag-Al nu aveam diplomatie insa urma sa fac ulterior o selectie de jucatori care sa-i luam in Escape.
Intre timp lucrurile nu au mai mers asa de bine, o singura persoana...culmea..din conducere dadea cu stangu in dreptu si de aici m-am rupt de acel trib.
Dupa plecarea mea Escape a devenit academia STF (Suntem trib de femei) cunoscut si sub numele de KEGEL, tribul lui mine, pe atunci eram la cutite cu ea, pana ne-am intalnit la un bar si am "rezolvat-o" la o bere.
In loc sa aleg ca trib Vag-Al, am ales in schimb Acvila, un trib mic care urma sa-l preiau pentru a-l atasa Vag-Al.
In Acvila era un grup strans de jucatori insa cam rasfirati...din Acvila pot mentiona ca a ramas pe server bunul meu prieten Formator-4 care nu stia de scriptul de farm :))
Acvila nu a rezistat mult...eram la confluenta a 3 triburi de top si trebuia sa ne alegem unde vom juca.Am hotarat cu Formator sa mergem in triburi diferite pentru a creea o zona tampot care a tinut foarte mult timp.Eu am ales intr-un final Vag-Al, Formator in schimb BW-ul.
Vag-Al era un trib ok, format de nishte jucatori ce formasera un nucleu pe o lume anterioara...Aici am trait si un moment mai trist cand o colega a trecut in nefiinta...Link.
Am stat o perioada la ei insa erau cateva divergente acolo care m-au dezgustat si am preferat sa raman fara trib pana se rezolva disputa dintre colegi insa fara succes...

Cum spuneam mai devreme, cu "mine" (Catalina) ne-am gasit intr-un bar si acolo am hotarat sa intru in tribul ei, STF trib in care trecusera si o parte din cei din Escape.Seamana un pic cu povestea fiului ratacitor :)
Acolo am ramas pana la un anumit punctaj...jucator de start fiind am cedat destul de repede satele in trib.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser34828

ai cam uitat istoria draga tullio:)
ai trecut dinou in stf (parca inca era stf numele acelui trib)...scuza ta a fost ca noi eram cam trubaduri:)...apoi nu mai stiu ce s-a intamplat cu tine ,doar ca ai cedat satele.parca ti-au fost luate de blue alisa?sau poate ma insel.
din pacate cu micile neintelegeri din vag ai dreptate.prin urmare odata cu plecarea mea s-a rupt acel trib.o parte hlr si o parte au trecut in kegel .
cat despre tine ca si jucator,tot respectul.din pacate esti prea serios cand joci si de aici noi cei din vag nu prea te-am inteles:).
dar oricum consider ca esti un jucatorde nota 10.si la fel si fostul meu copran.pacat ca a parasitsi el aceasta lume.
 

DeletedUser34828

ai trecut in kegel:)mai exact (acolo unde am scris stf era kegek deja).iar satele au fost luate de catre akbu.
acuma am studiat istoria ta pe aceasta lume.
 

DeletedUser23756

Da...imi place seriozitatea dar si glumele de bun gust insa cearta intre fetele alea 2 chiar nu mi-a placut si in special ca voi in loc sa aplanati conflictul, mai mult puneati paie pe foc amuzandu-va de situatie.Mi-a placut tribul pana la un punct...ca nu ati inteles semnalul meu de alarma asta e alta poveste.
Contul il lasasem in sitter lui akbu si Blue Alisa.Cu ele ma intalnisem la Sulina si am preferat sa le ramana lor satele
Iti multumesc de aprecieri si poate cine stie...pe viitor ne vom revedea pe vreun server.
Oricum, de pe Ro20 am amintiri placute chiar daca am jucat atat de putin, vorba aia esentele tari vin in sticlute mici :)
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Ok, frumoasa poveste.A atins atat trecutul unor triburi, cat si a unor jucatori. Se mai inscrie cineva?
Vreau sa multumesc moderatorului pentru propunerea de tema cat si pentru hartile actulizate in permanenta.
 

DeletedUser

:)) am eu povestea cum sa format OLDTKL care s-a format dupa o fuziune ...... etc . , dar nu cred ca vrea sa o auda nimenea
 

DeletedUser

eu sunt usor confuz?

sondajul e facut sa intrebe daca vom face un topic cu istoria fiecarui trib si dupa rezultatul ei, vom face :)

sau putem incepe deja ?:))

Eu scriu tot ce stiu despre familia Crash, daca unul are rabdare sa citeasca, sa meritat:))
 

DeletedUser

eu nu vad ce e atat de scris ... adica .. am fost intr-un trib mic .. am intrat in fr ca ii cunosteam pe multi de pe l7 .. ei s-au certat .. vivip si compania si-au sters conturile .. am fuzionat cu burn .. si aia e .. ce mare istorie?
 

DeletedUser

nu asa se scrie istoria. o istorie nu se invarte in jurul unui singur jucator si pe unde umbla el si cine l-a suparat si cine nu. unii sunt mai egocentristi si cred ca triburile pe unde au umblat ei au facut istorie sau nu...mare chestie, asta e istoria unui singur jucator, nu a unui server intreg.

cand scri o istorie trebuie sa cunosti ce triburi s-au perindat prin lume, ce aliante s-au facut desfacut...ce razboaie s-au declarat si tot asa...
 

DeletedUser

Din cate imi amintesc a fost 2 triburi mici dar puternice , OLDTKLsi DR-L ....Cand sa'u intalnit sa pornit un mic razboi DR-L a fuzionat si nu a mers totu cum sa planuit si s'a infiintat iar DR-L dupa un timp devenind iar neutrii cu OLDTKL s'a constat ca: aveam 2 variante :
1. Sa ne razboim cu OLDTKL si cu inca 4 triburi [ cele 4 triburi nu mai exzista in momentu de fata]
2.Sa fuzionam cu ODTKL si sa cucerim k 23
Sa ales varianta 2, s'a cucerit k 23 , devenint neutrii cu BURN sa facut o alianta, urma k 22 , a devenit o provocare razboi cu PHX dupa un timp indelungat , am inceput sa castigam si s'a ales 2 variante:
1.Ne razboim cu ei
2.Fuzioneaza ei la noi si castigam k22
Asa si a fost , s'a ajuns pe k 33si k32 s'a iscat razboi cu SPQR si academia lor a fost un razboi indelungat si cu sanse mari de reusita , fiind primu razboi nu eram chiar asa de experimentati , dar era o egalitate , dupa ceva timp s'a ajuns la concluzia sa se formeze o alianta bazata pe respect reciproc , si asa si a fost. In momentu de fata OLDTKL nu poarta nici un razboi






Nu sitiu daca ati inteles ceva ... dar sper sa intelegeti ceva
 

DeletedUser

istoria formarii tribului burn din toate punctele de vedere o sa le aflati abia cand se termina lumea :))) pun pariu ca pana si eu o sa fiu surprins de anumite chestii care nu le stiam
 

DeletedUser39005

da istoria mea ;;) se va afla cand va disperea jocul :)) pot spune si in numele unui trib ca exista cand era un trib doar cu membri sub acelasi proprietat :-"
 

DeletedUser

Am incercat sa fie cat mai scurt:)))

Dar nu prea am reusit :D

Daca se face sau nu un topic nou, voi posta si acolo


Istoria familiei Crash

In primul rand vreau sa incep sa evidentiez ca tot ce voi scrie este din perspectiva mea, din perspectiva intemeietorului, obiectivitatea asupra ce voi scrie poate fi criticata, iar exagerarea evenimentelor este probabil rezultatul mandriei pe care o am fata de ce a ajuns familia Crash in momentul de fata.
Tot ce este scris aici, este 100% adevarat, nimic fictiune, doar ca este versiunea mea a evenimetelor ce s-au intamplat. Chiar daca probabil voi mentiona cateva persoane, iar cel mai probabil voi mari sau diminua efectele individuale a unora asupra tribului, vreau sa stiti ca tot ce s-a realizat si ne-a dus in acest moment al jocului este realizat direct sau indirect de decizile individuale a tuturor jucatorilor care au fost si sunt in familia Crash, incepand de la primul inactiv nobilat intern pana la jucatorul cu cel mai mare agresor sau cu cele mai multe sate inamice luate.
Va multumesc si va felicit in aceasi timp pe toti care ati facut si faceti parte din aceasta familie. Fara voi nu ar fi fost posibil.
Va felicit si pe cei care a-ti stat pana la ultima spada impotriva noastra si ati cazut cu capul sus cu bun simt si demnitate!

Cap 1 -> Crash
Cap 2 -> Marea fuziune
Cap 3 -> Rebeliunea lui @l3x3y cel mic
Cap 4 -> Diplomatia
Cap 5 -> Realizari

Capitolul 1 -> Crash
Tribul Crash a fost creat in data de 5 mai, de catre mine, inca 4 prieteni si o persoana. Acesti prieteni sunt r3alw4r, gokats, agentpussy, broscutza112.
Spre disperarea prietenilor mei, stiau ca am jucat pe lumea 8 unde am ajuns pana la 7 mil pct si cea mai buna clasare a fost locul 4, fiind mai mereu in top20 jucatori pe lume, fiind implicat si in mai multe conduceri a unor triburi de top. Din start, le-am spus/explicat tot ce trebuie sa stie si sa faca, respectiv am facut o tactica ca sa ne putem ajuta reciproc si sa rezistam.
Eu personal am inceput pe continentul k62, iar ceilalati au fost pe k63 in apropiere. Lumea 20 incepuse de ceva vreme, de peste o luna, astfel ca noi am inceput direct la margine. Ne-am format propriul trib pentru ca stiam ca multe triburi mici au tot felul de diplomatii fara sens si pana sa cunoastem zona si sa ne orientam mai bine, mai bine stam in propriul trib. Imparteam invitatii aleator, desi eram destul de micuti fata de toti. Nu multa lume ne-a bagat in seama, dar incet, incet incepeau sa vina.
Dupa doar 5 zile, venise in trib jucatorul Wolveren, care a reusit sa se impuna imediat cand era vorba de “munca de jos”. Impartea invitatii aleator pe zona noastra (dar facusem niste reguli sa nu recruteze mai mult de 2-3 jucatori pe o zona de 10x10). Intentia nu era sa avem un numar mare de jucatori, ci sa gasim jucatori cu care sa socializam, sa jucam impreuna, sa formam un trib.
Incepeam sa calcam pe nervi multe triburi mult mai mari din zona, in special ASS si G~E si altele care mai avea N academii, N aliante etc. Stiam ca o diplomatie buna va face diferenta si stiam ca una proasta ne va limita mult, asa ca nu am facut nici o alianta/nici un PNA cu absolut nimeni. Doar recrutam, daca veneau. Dupa un timp, am reusit sa depistez jucatori cu potential pe harta si prin zona (prin spionari, invitatii aleatorii, inamici activi etc). Printre altii, o recrutare buna a fost cea a jucatoarei ramona.c20. Avea cea mai multa aparare de pe continentul meu subdezvoltat, ceea ce era un plus enorm. Au urmat si alti jucatori pe care i-am vazut active: Arne, lakonik, george zycu si multi altii.
Chiar daca pare tipic, dar ca si in fotbal sau alte sporturi, mentalitatea unui grup conteaza enorm! Spre disperarea lor, mereu le-am reamintit de experienta mea si ce trebuie sa faca, incepand cu sprijin, cu atac, etc.
Am reusit sa formez un grupulet mic de cei mai activi jucatori din trib cu care sa pornim spre meleaguri ce au multe resurse si sate mari, iar strategia a fost la comun: unii si-au facut mai multa aparare, unii strict atac. Eram un grup de 7-9 persoane care jucam ca si cum ar fi acelasi cont. Nimeni nu facea ceva fara sa stie celalalt.
Automat asta ne-a garantat succesul, atacam jucatori care erau de 10-15 ori mai mari ca noi, atacam pe timp de noapte impreuna, cu spionari si nobili facuti toate in interval mic de timp, fara ca victima sa banuie ce i se va intampla! Cum imparteam prada, iar grupul era mereu fericit si sucessul a continuat, cresteam in punctaj foarte repede, ceea ce a impresionat tot mai multi jucatori sa vina la noi. Cum continentul era in plina dezvoltare, noi am vrut sa mergem cu cei activi spre granite puternice, dar nu trebuia sa pierdem spatele, asa ca recrutam.
Tin minte ca erau cateva triburi de aceasi marime ca si noi sau poate putin mai mici, pe care le-am desfiintat de unul singur, nefiind la granita cu ei!
La nivelul acela, era mare, mare secret diplomatia, asa ca am dat mesaj la un trib inamic din spatele nostru cu diplomatia noastra. Le-am spus, ca m-am inteles cu 5 jucatori de la ei sa vina la noi, doar ca nu au curajul sa vina primii si daca mai sunt si altii interesati si curajosi sa-mi spuna si vor primi invitatie! Automat apareau 3-4 curajosi, le dadeam invitatie, veneau imediat si incepeau lupta cu fostele triburi aliate sau chiar cu fostii colegi. Automat cum veneau 3-4, se adeverea ce spusesem si vroiau si altii sa vina. Asa incat, in 3 zile am reusit sa “inving” 2 triburi pe continent, iar recrutarea deja ajungea la discretia mea. Cei care veneau erau sprijiniti de cei din fata care erau ceva mai dezvoltati deja.
Totdeauna am mers pe tactica aceasta, pe cei din spatele tribului ii recrutam, iar pe jucatorii activi incercam sa-i implic si sa-i duc spre granita mai puternica.
NU am dat afara niciodata un jucator pentru ca a fost incepator, am facut in jur de 3 randuri de verificari la tot tribul (ajunsesem sa fim chiar si 160 la un moment dat, in 2 triburi). Le-am facut la toti verificare + un formular cu niste intrebari standard ce trebuia completat: pareri despre trib, ce nu stie, ce stie, cu cine socializeaza, cu cine nu, etc. Automat s-a creat un dialog intre intemeietor si jucatori, automat am depistat jucatorii activi, pe cei care stiu sa lege 2 cuvinte fara sa astepte nota de trecere si mai ales am vazut care vor fi jucatorii-problema ori din pct de vedere al mentalitatii ori a jocului.
Multi au invatat, dar altii nu, iar in timp cei foarte slabi au cazut, altii s-au plictisit, dar cel mai important e ca o parte au invatat si in timp au devenit jucatori mari ai acestui trib.
Tribul se face in functie de zona, in functie de oameni si de ce vrei sa realizezi. Avand in vedere ca nu am vrut sa realizez nimic, eram pe margine si stiam ca nivelul este mic, trebuia doar rabdare si sa-i inveti si sa ii cordonezi. Totdeauna am verificat cererile de sprijin si absolut toti au primit care au cerut (la timp bineinteles) de la jucatori mici la jucatori mari.
Crash deja devenise familie, avand un al doilea trib, multi fac greseala, ca sa isi faca ACADEMIE. Parerea mea e ca e gresita notiunea de ACADEMIE, eu facusem un al doilea trib doar pentru locuri, aceeasi diplomatie, acelasi intemeietor (eu, am pus pe altcineva de forma bineinteles), acelasi forum, aceleasi rezervari! Si toti erau tratati la fel. Eu zic ca asta a facut diferenta intre familiile cu care ne-am batut. Multi se mirau cum de primesc sprijin jucatori mici asa usor. Pai e simplu, daca au cerut…! E tot coleg chiar daca are 50,000 sau 500,000 puncte.
Dupa ce s-au introdus taberele am fost foarte fericiti. Ne-au ajutat enorm la atacuri organizate si ne-a parut rau ca au fost scoase.
Principalul razboi al tribului Crash a fost cel cu Vasile, trib mult mai mare, mult mai dezvoltat, dar cu munca in echipa am reusit sa avem castig de cauza, inca unul categoric, avand in vedere ca atunci cand incepusem interactionarea eram de cel putin vreo 10 ori mai mici. Luptasem inainte contra celor din ASS, dar si impotriva lor am avut castig de cauza, dar era diferenta mare intre acesti doi inamici. Chiar si ASS erau mult mai mari si mai dezvoltati, ulterior fuzionand cu o parte din ei cu GODz cu care intrasem in razboi dupa marea fuziune.

Harta din data 18.07 (nu include triburile CrashB/CrashJ care faceau parte din familie, erau fix in spatele tribului principal, mai micuti in punctaj)
1807crashfoculvasile.png
Capitolul 2 -> Marea fuziune
Crash venea puternic dinspre k62 unde deja il domina complet. Expansiunea era spre k63 unde tot castiga teren in fata tribului ASS, apoi in fata tribului Vasile. Continentul k63 deja se impartea intre 3 puteri: principala era Focul in partea de est, in mijloc Vasile, iar din vest venea Crash. Triburile Vasile si Focul aveau alianta, noi eram dusmani cu Vasile si neutri cu Focul. In vest Focul ducea o batalie grea, incerca sa opreasca expansiunea familiei BW. Daca tribul Vasile era considerabil mai mare ca noi, iar Focul era si mai mare, familia BW ca punctaj era, mult prea mare ca sa indraznesc sa fac o comparatie.
In conducerea tribului Focul se afla si bondy87 care era in top15 jucatori, respectiv un fost coechipier si inamic de pe lumea 8. La mijlocul lui mai el a venit la mine cu prima propunere de alianta/fuziune impotriva BW-ului. Prima data a trebuit sa-l refuz sau mai degraba sa amanam discutia, pentru ca noi eram subdezvoltati. Cand ai cateva zeci de sate cel mult, nu-ti arde sa blochezi toata granita si sa sari un continent de dragul unui alt trib. Vasile motiva ca nu-i ajuta cu sprijin concret pe Focul datorita razboiului impotriva noastra.
Familia BW m-a contactat in mai multe randuri sa facem o alianta impotriva Focului. Propunerea lor era sa ne aliem cu Vasile si sa incepem razboi cu Focul, iar daca Vasile nu vor, atunci sa fim impotriva amandurora. Am amanat discutia in mai multe randuri, iar ulterior am refuzat alianta pentru ca ei deja invadasera k54 (un continent la nord de Vasile/Crash/Focul) si stiam ca odata ce vor trece de ei, care ar fi sensul sa stea aliati cu un trib de zeci de ori mai mici ca ei? Era clar ca dupa ce vor trece de ei, vor incepe razboiul cu noi, pentru a ajunge la margine, un tel pe care cei din centru il spera mult si bine deobicei.
Am asteptat momentul potrivit. Stiam ca in tribul Focul s-a inrautatit situatia si razboiul era foarte greu pentru ei. Vasile pierdeau sate in favoarea noastra, stiam ca noi suntem pe val si nu trebuie lasat nimic, dar trebuia san e gandim si pe termen lung. Asa ca desi nu prea eram confortabil, eram dispus sa fac fuziune, dar sa acord doar drept de conducere la 2 jucatori. Prima negociere a fost cu un anume Misu Viteazu care reprezenta Focul si care imi ceruse niste conditii de neaceptat. Eu eram un singur intemeietor/conducator, iar el imi propunea un trib bazat pe 3 intemeietori si undeva la 6 conducatori si pe baza de vot, iar eu vroiam 2 consilieri (sau in conducere), decizie comuna asupra diplomatiei, putere absoluta asupra deciziilor in trib, respectiv doar o parte din jucatorii din Vasile sa vina, fiind multi inactivi.
Nu am ajuns la un comun acord si discutia s-a amanat inca o saptamana, moment in care a venit bondy87 la negocieri din partea tribului Focul, iar danutz din partea tribului Vasile. Atunci a mers usor si ne-am inteles. Probabil a fost cea mai importanta decizie a familei Crash. A urmat sa fie danutz conducator din partea lui Vasile, bondy87 din partea lui Focul, iar eu intemeietor din partea Crash-ului. Cum Vasile pierdea razboiul si era si fix intre noi, negocierea a dus posibilitatea in final sa vina cu toti jucatorii si apoi sa fie nobilati intern cei pe bulina/sitter/etc.
Numele s-a decis sa fie “Crash se joaca cu Focul” prescurtare CrashF.
Ulterior, bondy87 / danutz au fost consilieri o parte din timp, dar datorita faptului ca nu mai aveau timp din diverse motive, de comun acord am hotarat sa le retrag drepturile. M-am inteles foarte bine cu cei doi, nu au fost conflicte, au mers pe mana mea si au avut incredere mereu si cand a fost sa ajute cu ceva si au putut, au facut-o.
Automat triburile Crash+Vasile+Focul au devenit o familie formata din 3 triburi. Iar marea expansiune a Crash-ului continua avand in fata un nou dusman, unul mare si foarte puternic: familia BW in nord-est(k54,k64, etc) iar in sud era familia Godz. (k72-k73).
Foarte multi jucatori buni din fostul Vasile/Focul inca se afla alaturi de CrashF. Unii jucatori din Focul au o experienta foarte mare de pe alte lumi si au dus un plus mare tribului (oanacristina85, Titan, bondy87, etc). Si din Vasile s-au remarcat mai multi (Jokerooo, trok, trisanu,etc). Sunt multi jucatori cu experienta, ii puteti vedea in clasament sau puteti intreba dusmanii de ei.

Harta (20.08.2010) cu tribul CrashF dupa fuziune (Nu include triburile CrashB/CrashJ care erau in spate la k62, mult mai mici)
2008fuziune.png
Capitolul 3 -> Rebeliunea lui @l3x3y cel mic

Cum expansiunea noastra era in toate directiile, am recrutat un grup de jucatori prieteni, pe k52, printre care era si @l3x3y, cam pe cand avea 45,000 pct. El ceruse drepturi din prima ca vine cu mai multi oameni. I-am explicat ca acest lucru nu este posibil, dar nu exclud niciodata posibilitatea ca cei care se implice intr-o buna zi sa primeasca drepturi.
El a urmat sa se ocupe de continentul k52, avand in vedere ca cunostea zona mai bine, iar eu eram ocupat cu multe altele legate de partea interna a tribului, respectiv organizarea atacurilor etc. El avea libertatea sa propuna idei noi si daca consideram ca e o propunere buna, era luata in considerare si pusa in aplicare. Ceruse cu insistenta un PNA cu tribul last (desi nu eram de acord), ar dupa insistentele lungi din partea lui, iam dat ok-ul si s-a validat pna-ul. Dupa cum ma asteptam, tribul last profitase de acest pna sa recruteze jucatori inamici si sa se bage intre satele noastre. PNA-ul a fost de scurta durata, undeva la 2 saptamani, pentru ca cel putin teoretic am ajuns amandoi la concluzia ca a fost o decizie proasta.
Tribul Viitorul era in nord-ul k52, iar eu si alexey am fost deacord sa incercam sa blocam nord-ul si sa ne ocupam de invazia celor din BW. Impreuna cu diplomatul/intemeietorului din Viitor am avut o discutie despre o posibila alianta in care m-a luat la misto zicand ca sa-i cedez cateva milioane de puncte care le avem din k52 si apoi sa ne facem toate satele de aparare si sa-i sprijinim pe ei ca sa lupte impotriva celor de la BW. In mod logic am incheiat discutia, @l3x3y a vrut in continuare o alianta, pe care din motive strategice credeam si eu ca e nevoie. L-am lasat pe el sa poarte discutiole sau sa incerce sa ajunga la un comun acord. Discutiile dintre acestia au durat vreo 2-3 saptamani, timp in care, era un PNA intre jucatori pana se ajunge la o concluzie a negocierilor.
Intre timp, alex3y a primit drepturi de conducator, avand in vedere ca si-a castigat increderea si s-a ocupat bine de continentul k52 Dupa o perioada in care nu mai discutasem de ceva timp cu el, motivand ca nu prea a intrat pe joc atat de des din diverse motive, pe 27 august, a iesit din trib impreuna cu mai multi jcatori de pe k52 (majoritatea) mergand in tribul Viitor, trib care a fost pusi la inamici. Stiam ca aceasta rebeliune trebuia sa fie strivita cat mai repede chiar daca aveau un punctaj mare. Cred ca punctajul celor care au plecat a fost undeva la 2-2.5mil.
Tribul Viitor a mai rezistat maxim o luna dupa acest eveniment. Stiam ca era o problema de care trebuia sa ma ocup personal pentru a evita amploarea ei, respectiv sa nu se mai intample alte asemenea incidente si sa recastig increderea celorlalti jucatori si mai ales sa-l dau drept exemplu. Trebuia sa dau lovituri la fel de surprinzatoare, rapide si fara mila.
Primul lucru ce l-am facut a fost sa realizez o alianta cu un trib nordic (lucru pe care il vroiam de multa vreme). Alianta a fost cel cu tribul SPQR si le-am declarat razboi celor din Viitor care era intre noi. Alianta s-a incheiat in 30 august la doar 3 zile de la declansarea rebeliunii. Pe data de 31 deja a trebuit sa trec la fapte concrete si s-a inceput un atac organizat impotriva celui care a pornit toata rebeliunea.
In data de 31 ora 2:56 @l3x3y deja pierduse un sat in favoarea mea, iar in urmatoarele 20 de ore a pierdut un total de 22 sate din 70, din care 13 le-am luat eu. Atacurile asupra lui au fost fara oprire, pierzand in curs de 20 de zile, peste 100 sate, inclusiv tentativa lui de a supravietui nobiland intern un alt jucator tradator, ajugand in mai putin de o luna sa piarda un total de 125 sate, fiind sters de pe harta.
In paralel, alti tradatori au fost nobilati la fel de repede in aceasi luna. Doar 2 jucatori dintr-un total de 15 au fost recrutati inapoi ca au dovedit ca au fost plecati si au fost mutati fortat de al3x3y, iar apoi nu au mai putut pleca atat de usor inapoi fiind inconjurati.
Mai mult de atat, in aceeasi luna, au fost mai multe nopti “sangeroase”. Dintr-un motiv de neinteles, @l3x3y mi-a dat 5 mesaje in care anumiti actuali membri cereau invitati de la el sa-l urmeze. Rand pe rand, o data la 3-4 seri, au fost atacati pe toate satele de oameni de incredere si loiali tribului anihiland potentialii tradatori si dupa ce am terminat curatenia, s-au postat pe forum dovezile impotriva celor care au fost nobilati.
Nu au avut parte de o judecata corecta, a fost masacru al proprilor membri. Nu am stat peg and nici o secunda: cine ceruse invitatie, a fost nobilat fara doar si poate, la fel s-a facut si cu cei care au tradat familia Crash.
Probabil @l3x3y este principalul vinovat de ce k52 acum nu este sub dominarea completa a familiei Crash, iar el impreuna cu un alt sir de evenimente a dus la limitarea expansiunii spre nord. Nu am inteles niciodata de ce a facut-o, nici nu mai sunt curios, putea sa faca parte dintr-o familie mare si puternica, dar a incercat sa o saboteze pentru beneficii proprii, iar asta a dus sfarsitul contului sau.
Dintre toti inamici cel mai mult rau ne-a facut @l3x3y prin faptul ca a trebuit sa ne ocupam de rebeli si nu de inamici.

Harta cu tribul CrashF si triburile dusmane principale (nu include triburile mai mici) si mai ales cu zona rebelilor.
3008rebeli.png

Capitolul 4 -> Diplomatia
La inceput tribul Crash nu a avut deloc diplomatie, pentru ca doream sa avem continentul-mama care sa fie 100% al nostru, pentru a putea incepe razboaie cu triburi mari si puternice. Stiam ca e nevoie de multa aparare, rar cel mai loial aliat pe triburi este nimeni altul decat MARGINEA. Asa ca diplomatia a fost sa-mi asigur marginea prin recrutari/nobilari etc si mergand pe ideea ca cei de acolo vor trimite aparare la cei de pe granitele puternice.
Decizii grele diplomatice au fost cand am refuzat alianta BW-ului si am decis sa lupt impotriva lor desi erau in numar considerabil mai mari si aveau un punctaj in care lupta din start pornea aproape ca si pierduta. Totdeauna am mers pe ideea ca cine are mult, are mult de pierdut! Iar noi aveam prea putin de pierdut ca sa nu risc. De asta am asteptat momentul potrivt pentru o fuziune pentru a obtine tot ce imi doream pentru tribul meu si pentru a imi pune ideeile in practica fara deranj.
Dupa fuziune, recrutarile se faceau rar si erau putine. Mai ales dupa fiasco-ul cu “grupuletul al3x3y” inveti, desi ma asteptam ca o data si o data sa se intample ceva asemanator. E greu sa anticipezi, cel mai sigur e sa recrutezi 1-2 persoane il inconjori cu jucatori loiali si tot asa.
Initial vroiam sa blochez nord-ul harti (k52 fiind cel mai nordic continent pe care doream sa-l cucerim) ca sa nu ne intindem pe prea multe continente care ne-ar face vulnerabili. Cand au plecat rebelii, dintr-un motiv sau altul, am reusit sa fac acest lucru printr-o alianta cu SPQR avand inamic comun pe Viitor. Noi mai aveam inamici si pe Dacia/last (care erau pe k51, aliati cu SPQR) . Dupa o perioada SPQR a incalcat actul diplomatic, care spunea clar fara recrutari de tradatori.
Alianta cu KEGEL a fost prima, erau pe primul loc, iar noi nici macar nu intrasem in top10. Era o alianta de moral pentru cei care vroiau aliati, fara granita comuna (ne desparteau cam 2-3 continente). Singura greseala diplomatica a fost PNA-ul cu last care nu a durat mult. Aceasta a fost probabil printre putinele decizii unde m-am lasat influentat de altii.
Avand in vedere ca zona k64, unde ne mutasem un grup de jucatori activi cu ajutorul taberelor sa luptam impotriva familiei BW, impreuna cu bondy-trok-jokeroo care erau cei mai atacati din tot tribul si necesita multa aparare, trebuia sa fac un efort diplomatic sa ajut zona, pentru ca eu credeam ca orice inamic invata din greseli si chiar daca isi pierdeau sute de full-uri fara sa ia sate, mai devreme sau mai tarziu invatau sa atace, respectiv sa reuseasca. Din motivul acesta am facut PNA care s-a transformat in alianta cu tribul ORG. Vroiam sa cuceresc URGENT k84-74, pentru ca varful nostru din k64 sa nu mai fie atacat din toate partile. Aveam multi jucatori activi care isi faceau treaba pe k73, deci categoric nu vroiam sa-i blochez, dar nici nu vroiam sa mearga in sud spre k84. Doream sa mearga unde e bondy87 sa elibereze zona si sa putem avansa. Spre displacul mai multora am recrutat o parte din k84, undeva la 30%-40% facilitand cei din zona sa cucereasca tot continentul in scurt timp, iar pe k74 cred ca facusem 1-2 recrutari dar nu prea multe.
Cu ajutorul PNA-ului automat am blocat migrarea jucatorilor activi spre est, respectiv prin recrutatrea k84 am blocat spre sud, asa ca puteau merge doar spre a-l ajuta pe bondy87 si pe ceilalati. In scurt timp tactica si alegerea facuta cu alianta/PNA-ul cu ORG si cateva recrutari au dus la indeplinirea obiectivului.
A doua alianta cu SPQR, respectiv cu BURN a fost facuta datorita faptului ca TI-BW parea un trib care arata o amenintare serioasa la adresa noastra si celor din jur si nu puteam sa ne abatem de la planul principal datorita unor persoane care nu gandesc.

Rezumat diplomatie (all-time):
5 Aliante BURN, 2xSPQR, KEGEL(nu am avut granita comuna niciodata),ORG
2 PNA Last,ORG
Printre multi alti inamici care au fost trecuti la diplomatie, principalii sunt:
-BW-, Ti-BW, 2011, BW, B~W~F, CEATA, Dacia, G~E, F4L, GodZ, GodZ.A, Gr.24, Last, Persia, phx., Vasile, Viitor, ~BW~ ,SPQR
Si probabil mai sunt si multe alte triburi

Capitolul 5 -> Realizari ca si familie

Binenteles ca aici voi trece unele realizari care cred eu ca ne favorizeaza. Acum fiecare va avea o parere diferita asupra acestora. Evident nu iau in considerare conspiratiile/influentele si alte telenovele: inamicii care se joaca de-a inamici, etc.Aici ma refer strict la ce s-a vazut CONCRET pe harta si la lucrurile cu care ne putem mandrii doar noi in momentul de fata.
Suntem in continuare pe primul loc la punctaj total la triburi, unde ne mentinem deja de o perioada destul de mare, fara sa recrutam masiv/fuzionam. (inca valabil 07.02.2011).
Suntem prima familie care a depasit oficial bariera de 200 mil pct (2 triburi care formeaza o familie: CrashF + CrashB in cazul de fata).
Am reusit sa fim prima familie ca si punctaj pe o durata mai lunga de timp, detronati recent de familia BURN prin recrutari masive (07.02.2011).
Suntem primul trib (CrashF) care a depasit 500 mil puncte ca agresor (inca valabil 07.02.2011 -> actual 575mil ) diferenta de 100mil fata de locul 2 BURN.
Suntem aproape sa fim primul trib care depaseste 1mild inamici invinsi total (967mil, locul 2 are 714m).
Suntem tribul cu cea mai mare medie de jucator/punctaj desi avem mai multi membri decat celelalte triburi din top, respectiv avem si cea mai mare medie de punctaj/sat 9.892.
Suntem tribul/familia cu cei mai multi milionari (oficial in trib/familie).74 de persoane au peste 1.000.000 din CrashF, respectiv 87 de jucatori in total in toata familia, dintr-un total de 489 (inca valabil 07.02.2011).
Suntem singurul trib care are 6 continente dominate pe margine, respectiv 13 in total (tribul dominant pe un continent) iar pe al14lea avem 41%.
Avem cea mai activa perioada de innobilari pe o durata de 7 zile (10.400.000 mil/7 zile ca si familie). Sursa: forum extern, harta lumii la statistici.
Avem ca si trib (CrashF) cele mai multe cuceriri de pe aceasta lume (18,606) BURN find pe locul al2lea cu (15,013). Din cele 18,606 cuceriri, 14,132 de sate aveau punctaj peste 1,600 pct. Tribul BURN locul 2 la acest capitol are 9,995 sate cucerite cu punctaj peste 1,600.

Harta (30.08.2010) cu zona fierbinte in care se faceau cei mai multi inamici invinsi (r3alw4r/gokats/bondy87/agentcrash/agentpussy/gokats/ramona.c20/trok/Jokerooo) mii de fulluri inamice pierdute fara sa cucereasca sate.
zonabondy.png
Sir de evenimente:

05 Mai 2010 -> Tribul Crash (Crashmakers) a fost creat
05 Mai 2010 -> 02 August 2010 razboaie cu tribul ASS,Dacia si alte triburi
02 August 2010 -> Marea fuziune (Crash+Vasile+Focul)
02 August 2010 -> Declararea unui razboi familiei ~BW~
10 August -> aprox 20 August (nu se mai stie perioada exacta) - PNA cu tribul Last pe durata unei saptamani. In scurt timp sa transformat in razboi, ulterior fuzionand cu tribul Dacia (un alt inamic al nostru).
27 August 2010 -> Rebeliunea lui @l3x3y cel mic
27 August 2010 -> Declararea unui razboi impotriva tribului Viitor (unde au fugit rebelii)
30 August 2010 -> Alianta cu tribul SPQR impotriva tribului Viitor incheiand un act diplomatic intre triburi cu niste conditii referitor la recrutari/planificator/expansiune pe zona/etc.
August 2010 -> Declararea unui razboi impotriva tribului Godz
02 Octombrie 2010 -> Tribul SPQR a incalcat actul diplomatic si au fost trecuti la dusmani (Au recrutat jucatori inclusiv rebeli)
22 Octombrie 2010 -> Momentul cand am terminat alianta cu tribul KEGEL datorita faptului ca au fuzionat cu familia ~BW~ intrand automat in razboi impotriva noastra.
22 Octombrie 2010 -> Declararea unui razboi impotriva tuturor triburilor care s-au asociat cu familia BW si cu tribul TI-BW (erau in jur de 5 triburi)
25 Octombrie 2010 -> A doua alianta cu tribul SPQR semnand un alt acord diplomatic pornind un razboi comun impotriva familiei BW (tribul SPQR era aliat cu noua familie TI-BW inaintea acordului)
30 Octombrie 2010 -> S-a incheiat o alianta cu familia BURN impotriva familiei TI-BW (care erau aliati cu fostul KEGEL avand granita comuna)
Noiembrie 2010 -> S-a incheiat un PNA cu familia ORG care s-a transformat in timp intr-o alianta, cu niste conditii de recrutare exclusive in functie de continent.
Ianurie 2011 -> Familia a atins 200,000,000 pct (CrashF+CrashB) si a ajuns pe locul 2 ca si top40 jucatori

Harta 07.02.2011 include toate triburile si toate familie facute publice
070211.png
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser39005

Side 1:
Players: @CORY
Side 2:
Tribes: -SPQR-, -SPQA-

Timeframe: Dintotdeauna


Număr total de cuceriri împotriva taberei opuse:

Tabăra 1: 153
Tabăra 2: 7
Diferență: 146

chart




Numărul total de puncte al cuceririlor împotriva taberei opuse:

Tabăra 1: 1,271,159
Tabăra 2: 66,571
Diferență: 1,204,588

chart
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

se apara si singur dar eu vreau sa punctez o singura chestie .. ce ai pus tu e irelevant

inamici invinsi ca agresor

9 @CORY [-SPQR-] 25,34 Mio.



nu conteaza cate interne ai ci cat iti ajuti tribul
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser39005

nu stiu ce si cum a fost pe cont inainte dar de cand sunt eu nu am pierdut niciun sat , iar cu burnu nu stiu ce sate a luat cel care a fost inainte doar ca ce a incercat acum burnu sa ia nu au prea reusit ;)

~Fr~ sfârşit
BURN sfârşit
Enemy? sfârşit
Pirate sfârşit



fa o harta si vezi diferenta dintre noi ;)


+73,200 +526,588 +1,227,881 +2,294,844 +4,873,550 +1,062,346 +138,571

aici ai evolutia la inamici invinsi in ultimele zile ca sa vada si ochiul tau de ce nu mai ia BURN sate ;)

1x Agresorul zilei
Ai învins în în 04.02.2011, ca agresor, cel mai mare număr de trupe de pe lumea aceasta (582.569 de trupe)!

si asta replica data celor din enemy


Side 1:
Players: El Calle 13
Side 2:
Tribes: Enemy?

Timeframe: 02/02/2011 00:00:00la07/02/2011 20:14:52


Număr total de cuceriri împotriva taberei opuse:

Tabăra 1: 38
Tabăra 2: 0
Diferență: 38

chart




Numărul total de puncte al cuceririlor împotriva taberei opuse:

Tabăra 1: 371,088
Tabăra 2: 0
Diferență: 371,088

chart
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser3504

Salutare!Am citit cu interes povestioara lui crashooo(cine stie cunoaste) si pot sa zic ca mi s-a parut foarte interesanta. "Baiete" (aici vorbind strict cu florin) pot sa spun ca in spusele tale am gasit o buna parte din strategia Sph-ului de pe lumea 8. Ma bucur ca ai tinut seama si de sectorul defensiv capitol la care triburile din centru(de obicei triburile cu atacanti foarte buni) sunt corigente cu prisosinta. Se pare ca ai creat un trib perfect, e bine ca ai o vizune clara asupra intregii harti si e foarte bine ca reusesti sa iti tii colegii conectati la joc odata cu trecerea timpului cand majoritatea celor care au inceput odata cu lumea tind sa se plictiseasca si sa se lase. Sper ca greselile noastre de pe l8 sa te ghideze in continuare, si atunci am avut sansa de a inchide lumea dar ne-am distrus singuri. E foarte buna ideea cu un singur conducator atunci cand el are o viziune echilibrata asupra jocului, fiind si un bun "fermier" dar si un foarte bun "atacator". Iti doresc mult succes pe viitor !


Imi permit si un mic offtopic cu scop constructiv si educativ.
Aceasta tema este una foarte interesanta, din acest motiv ii rog pe cei care ceva sa-si spuna sa o faca prin intermediul pmului sau in rubrica de spam, nu fac pe moderatorul(oare unde o fi) dar sincer nu ma intereseaza ce aveti sa va spuneti , ma intereseaza istoria lumii 20.
Cu stima si respect,
Nicu
 
Sus