Eseuri

Discuție în 'Off-topic' creată de kspr, 16. Apr 2009.

Distribuie această pagină

 1. posi.alexandru

  posi.alexandru member

  Înscris:
  16. Apr 2009
  Mesaje:
  2.715
  te pricepi destul de bine:)..daca mai ai mai pune:D
   
 2. ce am mai scris eu e putin prea porno-idealistic pentru forumul asta:)
   
 3. posi.alexandru

  posi.alexandru member

  Înscris:
  16. Apr 2009
  Mesaje:
  2.715
  m-ai facut oarercum curioasa....:)..imi poti arunca un pm..evident,daca vrei:)
   
 4. Falcon Lady

  Falcon Lady member

  Înscris:
  16. Aug 2008
  Mesaje:
  1.349
  hai sa-l scoatem de la naftalina.daca vreti...tema urmatoare este:
  "invingatorul" (sau invingatoarea, cum va place mai mult);):)
   
 5. Eu sunt un învingător. Și, totuși...

  Am atâta mânie în mine, încât îmi pot permite să port în stern şi în măduvă frustrările acestei lumi. Mi-am început periplul aici, între oameni, la fel de nefericit şi de disperat ca oricare. Creştinizat în păcat, am gustat din iertările Divinităţii la fel de mult pe cât tot El m-a hrănit cu pedepsele aplicate acestei lumi, cu precădere semenilor.Încerc în fiecare dimineaţă să uit durerea şi dezamăgirea din privirile de ieri ale contemporanilor, priviri uitate între blesteme şi neputinţă. Capitularea lor adună în mine regretul imunitaţii care îmi completează existenţa, imunitate reflectată la toate nivelele existenţei mele. Nimic nu mă atinge, nimic nu-mi devorează liniştile. Setat pe rutină, obişnuit cu regresul, împăcat cu involuţia, îmi reproşez până în oase cunoaşterile, răbdarea cu care m-au iubit, iertat şi înţeles semenii. Incapabil de orice forma de reciprocitate, inexorabil în faţa mediocritaţii, imun la fericirile mărunte ale semenilor aparţin acelui anturaj individual, solitar şi antisocial. Am ales solitudinea ca formă de protest a ceea ce sunt. Ceea ce poate avea iz de masochism este în fapt o coagulare a sangvinitaţii rezultate din suferinţele altora. Raţiunile colective percep doar eşecul afectului la nivel de grup. Ne putem purta mânia viscerală pe chip, în gesturi, în privire. Suntem invizibili pentru că aceasta a fost alegerea noastră. Lipsa implicării se compensează prin tendinţa de dominaţie asupra semenilor, aplicată prin experimentarea fatidică a eşecului. Nimeni nu ar face faţă unui proces public al conştiinţelor noastre. Condamnaţi la simularea unor destine reuşite, ne vom păstra pure doar igoranţa, instinctul supravieţuirii şi împlinirile de la periferia raţiunii afectului. Suntem capabili de a ne provoca rău mai abitir decât orice oştire a duşmanilor închipuiţi. Cât mai pot asista impasibil la acest masacru colectiv, la acest genocid afectiv pe care îl acceptăm cu resemnarea, dar şi cu mândria nulă a condamnatului? Cât voi mai suporta această invidie care mă încearcă atunci când privesc savoarea cu care semenii îşi devorează eşecurile? Voi ceda aprecierea avariţiei şi lăcomiei avarului, desfrânarea le-o cedez celor care preferă prostituţia - fie ea şi intelectuală, lenea şi comoditatea ni le-am însuşit genetic. Mânia nu ne aparţine decât superficial. Mânia i-o lăsăm Lui. Va veni momentul în care va fi necesar să ne convingă că Există. Prefer tagma celor nefericiţi în incertitudini. Am auzit, cândva chiar am ştiut, că El este, că El drege, că El ne iubeşte! Aş dori să-L cred, dar nu Îl simt aproape de mine, de tine, de nimicurile noastre!
   
 6. Falcon Lady

  Falcon Lady member

  Înscris:
  16. Aug 2008
  Mesaje:
  1.349
  multam fain pentru ca ai raspuns invitatiei.
  imi place.;)
   
 7. Mie, nu. Nu îmi place.
  Revin, promit.. când voi fi ceva mai optimist. Sau..mai beat.
  De viaţă...desigur. :)
   
 8. ingerasa

  ingerasa member

  Înscris:
  9. Mai 2008
  Mesaje:
  6.048
  revino cand ti se face dor de mine :*
   
 9. Nu pot sta departe de tine...deci...here i'm. :*
   
 10. ingerasa

  ingerasa member

  Înscris:
  9. Mai 2008
  Mesaje:
  6.048
  pai si eseul? lipseste eseul :rolleyes:
   
 11. Deocamdată...
   
 12. posi.alexandru

  posi.alexandru member

  Înscris:
  16. Apr 2009
  Mesaje:
  2.715
  aici nu a mai scris demult dragul nostru kspr....:)
   
 13. kspr

  kspr member

  Înscris:
  18. Mai 2007
  Mesaje:
  852
  M-am mutat pe blog şi m-am orientat mai mult pe informaţii factuale, dar mai am şi câteva poveşti ascunse pe acolo :) Sunt puse pe categorii deci ai cum să le descoperi.
  Revin şi cu eseul meu despre învingători, învinşi şi competiţie :)
   
 14. posi.alexandru

  posi.alexandru member

  Înscris:
  16. Apr 2009
  Mesaje:
  2.715
  ti-am studiat si blogul:D...deh,curiozitatea asta :)
   
 15. kspr

  kspr member

  Înscris:
  18. Mai 2007
  Mesaje:
  852
  Kit-ul învingătorului

  Perseverenţă
  Ai căzut, te ridici şi mergi mai departe. Ştergi lacrimi, alungi gânduri negre, arunci lama, ştreangul şi te aşezi la masă. Iei o foaie de hârtie, un creion şi-ţi scrii memoriile. Ce-ai făcut? Ce-a dat greş, ce-a dat rezultate, le treci pe foaie, le citeşti, le reciteşti, adaugi, nu ştergi nimic, completezi şi memorezi. Refaci planul, îl aplici şi dai greş din nou. Retrăieşti aceleaşi sentimente şi renunţi? NU. Mergi în parc, te aşezi pe bancă, priveşti florile, trecătorii, cerul, citeşti o carte, te relaxezi. Ajungi la aceaşi masă, iei o altă foaie de hârtie, o aşezi lângă cea pe care ai scris anterior, îţi scrii memoriile şi le compari. Ce apare în plus? Ce-a dispărut? Reciteşti ambele foi, adaugi, nu ştergi nimic, completezi şi memorezi. Apoi aplici.

  Cunoştinţe

  Nu te grăbi! Ia o carte, citeşte-o. Mai ia una. Citeşte. Nu te grăbi! Sintetizează. Apoi treci la masă, deschide calculatorul, caută idei, caută situaţii asemănătoare, caută sfaturi. Închide calculatorul, ieşi în parc, intră în vorbă cu străini, află păreri. Întâlneşte-te cu prietenii, bea o bere, află păreri. Absoarbe informaţia, pune-o pe foaie, creează o poveste şi citeşte-o. Nu te grăbi! Asimilează fiecare cuvânt, descoperă-i fiecare sens.

  Curaj
  Stai drept! Strânge mâna cu fermitate, pune două degete pe încheietură, întoarce mâna cu dosul palmei în sus, discret. Vorbeşte clar, răspicat astfel încât să te faci înţeles uşor. Muşcă, zgârie, loveşte dacă ai dreptate. Dar nu te baza pe idei. Ideile se demontează la fel de uşor cum apar. Înjură dacă eşti înjurat, respectă dacă eşti respectat. Şi stai drept!

  Nervi tari
  "Nu-i bine, nu trebuia să faci aşa, nu merge aşa, mai bine era dacă..". Le auzi destul de des la început. Le auzi destul de des şi pe parcurs. Numai pe astea le auzi la sfârşit. Nu le băga în seamă, treci peste ele. Treci peste "Nu", taie-l din ecuaţie. Ascultă cu atenţie, dă din cap aprobator, zâmbeşte frumos, câte-un "Da" pe alocuri, "Mhm", "Ai dreptate", zâmbeşte frumos, mulţumeşte. Du-te la masă, ia o foaie, un creion şi scrie tot ce-ai auzit. După ce-ai terminat, ia foaia şi bag-o în sertar. O citeşti tu altă dată.

  Integritate
  Foarte multe oferte, idei în care tu nu crezi, oameni cu care nu vrei să ai de-a face, o să apară atunci când nu te aştepţi. Clişeic, nu? Nu merită ascultaţi dacă nu-ţi împărtăşesc credinţele. Reprezinţi o entitate şi vrei să fie foarte bine definită. Vrei să fii un învingător! Vrei să ai recunoaştere şi o poţi avea doar dacă urmezi o singură cale, nu 7. Nu te contrazice în idei, în păreri, în mesaje. Vei deruta, vei pierde! Te vei încurca.


  Ai fost învins? Foloseşte kit-ul! Orice învins devine învingător, orice învins.. Nu există învinşi, doar cei ce renunţă la a mai încerca, laşi.

  Mulţumesc Bubule! Aveam nevoie de un astfel de stimul. Mulţumesc Falcon Lady! Aveam nevoie de o astfel de temă.
   
 16. posi.alexandru

  posi.alexandru member

  Înscris:
  16. Apr 2009
  Mesaje:
  2.715
  o sa te mai stimulezi si alta data:D

  de asta ar trebui sa tin eu cont...:)
   
 17. kspr

  kspr member

  Înscris:
  18. Mai 2007
  Mesaje:
  852
  :)
  Aştept şi următoarea temă :D
  Cât despre ce trebuie ţinut cont, într-un fel sau altul toate se leagă şi mai sunt destule lucruri ce trebuie luate în considerare pentru a fi un învingător. După umila mea părere, învingător eşti în fiecare zi în care te decizi să te trezeşti atunci când sună ceasul şi nu 5 minute după.
   
 18. posi.alexandru

  posi.alexandru member

  Înscris:
  16. Apr 2009
  Mesaje:
  2.715
  temele vin singurele din propia imaginatie :)
   
 19. Falcon Lady

  Falcon Lady member

  Înscris:
  16. Aug 2008
  Mesaje:
  1.349
  dragilor, tema urmatoare este:
  "RASTIGNIRI"":D
  stiu ca nu e o tema obisnuita dar obisnuiam sa lucram astfel la cenaclul literar cu regretatul (cel putin pentru mine) Adrian Paunescu.;)
   
 20. Lady Godiva

  Lady Godiva member

  Înscris:
  23. Aug 2009
  Mesaje:
  39
  foarte frumos.....dar atit de trist........