FAQ forum - Intrebari frecvente

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Vis Lo Lop

member
Scor reacție
0
Folosirea generală a forumului

Ce este "bulletin board"?

"Bulletin board" este un site de discuţii online. Câteodată mai este numit "board" sau "forum". Poate să conţină mai multe categorii, constând în forumuri, topicuri sau post-uri individuale.

Cum este structurat totul?

"Bulletin board-ul" ca un întreg conţine diferite categorii (zonă largă de topicuri), care conţin ele însuşi forumuri (mai multe zone specifice de topicuri) care conţin subiecte (conversaţii pe un topic) care sunt realizate prin post-uri individuale (unde un utilizator scrie ceva).

Pagina de început a forumului are o listă de categorii şi forumuri, cu anumite statistici pentru fiecare - include şi numărul de subiecte, de post-uri şi ce membru a postat cel mai recent mesaj.

Cum găsesc ceea ce mă interesează?


Când dai click pe numele unui forum, vei fi direcţionat către lista de subiecte a acestuia. Un subiect este o conversaţie între vizitatori sau membrii. Fiecare subiect începe cu un singur post şi creşte pe măsură ce sunt adăugate mai multe post-uri individuale ale utilizatorilor. Subiectele pot fi evaluate pentru a arăta cât de folositoare şi populare sunt şi pot conţine poll-uri .

Pentru a începe un nou topic trebuie doar să dai click pe butonul "Topic/Subiect nou"
newthread.gif
(s-ar putea să ai nevoie de anumite permisiuni pentru a face asta).

Topicurile pot fi ordonate după mai multe criterii. Criteriul standard este să ai topicul cu cea mai recentă activitate în top. Dar poţi schimba foarte uşor ordinea, spre exemplu să ai topicul cu cele mai multe post-uri în top, sau să ai cel mai mare rating. Doar dă click pe coloana corespunzătoare aflată la începutul listei de subiecte (Subiect, Subiect început de, Rating, Ultimul post, Răspunsuri şi vizualizări). De asemenea, poţi să inversezi ordinea printr-un click pe săgeata de lângă numele opţiunii active. (Notă: subiectele "important" vor fi întotdeauna în top, nu contează cum schimbi opţiunile de vizualizare).

Vizualizări pagini multiple

Când sunt mai multe subiecte de afişat şi nu încap pe o singură pagină, poţi folosi câmpul "Pagină", care conţine numere de pagină. Acest lucru indică faptul că lista de subiecte a fost împărţită în 2 sau mai multe pagini.

Această metodă de împărţire a listei de subiecte în mai multe pagini este folosită în tot forumul.

Ce sunt subiectele importante ?

Subiectele "importante" sunt create de moderatori sau administratori şi rămân "blocate" la începutul listei, chiar dacă nu au avut nici un post recent. Scopul lor este de a păstra informaţia importantă vizibilă şi accesibilă în orice moment.

Cum citesc un subiect?

Pentru a citi un subiect, dă click pe titlul lui. Fiecare post într-un subiect este creat de un membru sau de un vizitator. Vei vedea informaţii pe scurt despre membrul care a creat subiectul, deasupra mesajului principal. În anumite cazuri, va fi în partea laterală a post-ului.

Pentru a posta un răspuns la un subiect existent, dă click pe butonul "Postează răspuns"
reply.gif
. Dacă butonul "Postează răspuns" nu apare, poate însemna că nu eşti logat ca membru, sau nu ai permisiunea de a da răspuns, sau subiectul a fost închis pentru răspunsuri noi.

Dacă este activ, va fi de asemenea un câmp "Răspuns rapid" unde poţi introduce un text ca răspuns fără a mai accesa pagina "Postează răspuns". S-ar putea să trebuiască să dai click pe butonul de răspuns rapid Quick Reply to this Message într-un mesaj pentru a activa câmpul de răspuns rapid înainte de a scrie mesajul tău.

La subiectele lungi, poate doreşti să schimbi ordinea post-urilor. Pentru mai multe căi de a vizualiza şi naviga subiectele, dă click .

Este vreo cale mai rapidă de a accesa forumurile?

Dacă ştii ce forum vrei să accesezi, poţi să foloseşti controlul "Sari la forum", care apare în partea de jos la multe din paginile forumului.

Cum pot afla mai multe detalii legate de membrii?


Pentru a vedea informaţii legate de un anumit membru, dă click pe numele utilizatorului. Te va direcţiona la pagina publică a profilului respectiv .

Ce este bara de navigare?


Bara de navigare din partea de sus a fiecărei pagini are linkuri ce te vor ajuta să navighezi prin forumuri. O zonă din partea de stânga sus îţi arată unde te aflii în momentul de faţă. Un formular din partea dreaptă îţi permite să te loghezi rapid. Cu un singur click poţi ajunge în zone precum: Panoul de control al utilizatorului , FAQ (versiunea engleza),Calendar, Cautare şi Linkuri rapide către alte caracteristici folositoare.

Ce este câmpul de "Ce se întâmplă?" din pagina principală a forumului?

Pe pagina principală a formului vei vedea o secţiune în partea de jos care îţi spune ce se întâmplă în acest moment. Îţi spune lucruri precum numărul de utilizatori înregistraţi care sunt online, numărul de vizitatori şi chiar lucruri precum zile de naştere şi viitoare evenimente.

Pot să schimb felul în care arată forumul?

Poţi să schimbi stilul forumului prin folosirea unei opţiuni (schimbă stilul) din partea de stânga jos a paginii. Această opţiune îţi permite alegerea unor diferite skinuri care schimbă culoarea schemei şi a apariţiei forumului. Dacă această opţiune nu apare, stilul forumului nu poate fi modificat.

Probabil administratorul îţi va cere să te înregistrezi pentru a folosi toate caracteristicile forumului. A fi înregistrat îţi oferă o identitate pe forum, un nume de utilizator fix la toate mesajele pe care le postezi şi un profil public online.

Înregistrarea este gratuită (numai dacă nu este specificat altfel) şi oferă o gamă mai largă de caracteristici, inclusiv:

* Postare topicuri noi
* Răspuns la subiectele altor utilizatori
* Editarea post-urilor tale
* Primire e-mail de notificare la răspunsurile trimise la mesajele şi subiectele specificate de tine
* Trimitere mesaje private către alţi membrii
* Creare albume de poze şi comentează pozele altor utilizatori
* Adăugare evenimente în calendarul forumului
* Setare a unei "liste de contaacte" pentru a vedea rapid care din prietenii tăi sunt online.

Cum mă înregistrez?

Te poţi înregistra printr-un click pe butonul de 'Înregistrare' aflat în partea de sus a paginii. Ţi se va cere să-ţi alegi un nume de utilizator, o parolă şi introducerea unei adrese de e-mail validă. În plus, sunt câteva câmpuri la care eşti invitat să răspunzi. Unele sunt obligatorii, în timp ce altele sunt doar opţionale. De îndată ce acest forumlar este complet, ori vei fi înregistrat direct, ori va mai fi nevoie de un click pe un link dintr-un "e-mail de activare" trimis către adresa menţionată în formular. Imediat ce ai terminat, vei fi înregistrat la forum.

Notă: introducând adresa de e-mail, nu va fi deschisă către "spam", având posibilitatea de a o ascunde de de alţi utilizatori ai forumului. Probabil vei putea permite altor utilizatori înregistraţi să te contacteze prin e-mail, dar sistemul nu va afişa adresa ta de e-mail numai dacă vei permite acest lucru.

Dacă ai până în 13 ani, administratorul poate cere ca un părinte sau un tutore să-şi dea acordul înainte de a-ţi permite completarea procesului de înregistrare. Mai multe informaţii sunt disponibile în timpul procesului de înregistrare.

Cum caut ceva anume?

Pentru a găsi rapid un topic sau un mesaj de interes oriunde în forum, dă click pe linkul "Căutare" din bara de navigare aflat în partea de sus în majoritatea paginilor de pe forum. Apoi, scrie în câmpul respectiv cuvântul cheie sau fraza pe care vrei să o cauţi şi selectează ori "Afişează sbiecte" ori "Afişează post-uri" pentru a vedea rezultatele. Prin selectarea post-urilor, se va afişa doar post-ul actual în care apare cuvântul căutat.

Pentru un control mai bun al căutării, selectează "Căutare avansată" din câmpul de drop-down. Pagina căutării avansate îţi permite restricţionarea căutării la forumuri individuale, găsirea post-urilor şi subiectelor utilizatorului, sau returnează rezultatele în funcţie de taguri . Sunt de asemenea opţiuni de a găsi post-uri de la o anumită dată, sau subiecte cu un anumit număr de răspunsuri.

Cum caut un anumit forum sau un anumit topic?

Dacă navighezi un forum, poţi să cauţi rapid un topic sau un mesaj printr-un click pe linkul "Caută acest forum", aflat în partea de sus a paginii (este lângă lista de subiecte). Poţi căuta post-uri individuale în interiorul unui topic printr-un click pe linkul "Caută acest topic"aflat în partea de sus a oricărei pagini al unui subiect.

Ce sunt anunţurile?

Anunţurile sunt mesaje speciale postate de administratori sau de moderatori. Ele sunt o simplă comunicare într-o singură direcţie cu utilizatorii şi nu poţi răspunde. Dacă doreşti să discuţi anunţurile, va trebui să creezi un nou topic pe forum.

Subiectele de tip anunţ sunt afişate în partea de sus a listării paginilor de pe forum, deasupra subiectelor importante.

Pot să schimb ordinea subiectelor?

Ai o variantă pentru modul de vizualizare al subiectelor. Când eşti într-un subiect, uită-te la bara de sus. În partea din dreapta vei vedea un "Mod afişare". Dă click pe acesta şi te va lăsa să schimbi ordinea post-urilor.

Ai 3 variante:

Modul liniar - subiectele sunt afişate cronologic, de obicei de la cel mai vechi la cel mai nou. Acestea sunt afişate într-un mod în care mai multe subiecte pot fi văzute simultan. Este posibil să schimbi ordinea prin schimbarea preferinţelor din Utilizator CP

Modul filetat - subiectele sunt afişate în modul "tree". Acest lucru îţi arată relaţia dintre post-uri. Este uşor de observat cine cui i-a răspuns. Numai un singur post se poate vizualiza o dată. Printr-un click pe un singur post, pagina îţi va arăta acel post şi toate răspunsurile la el.

Modul hibrid - acesta este o combinaţie între modul liniar şi cel filetat. Post-urile de tip "tree" sunt afişate exact ca la modul filetat, dar multe din post-uri sunt afişate în acelaşi timp ca în modul liniar.

Cum pot vedea ultimele post-uri?

Sunt 2 modalităţi de a vedea rapid subiectele create recent sau actualizate recent.

Dacă nu eşti logat, linkul către "Post-urile de azi" îţi va arăta o listă cu toate subiectele care au fost create sau actualizate în ultimele 24 de ore.

Dacă eşti logat, linkul cu "Post-urile de azi" se va schimba în "Post-uri noi", care îţi va da o listă cu toate subiectele ce au fost create sau actualizate de la ultima ta vizită

De asemenea, administratorul poate să seteze forumurile astfel încât fiecare subiect pe care îl citeşti să fie marcat în baza de date. Dacă această opţiune este setată, atunci subiectele (sau subiectele cu post-uri noi) nu vor mai fi marcate ca citite până când nu se va întâmpla acest lucru.

Totuşi este o limită de timp pentru asta, care va marca automat toate subiectele ca fiind "citite" după un anumit număr de zile, chiar dacă le-ai citit sau nu. Setarea standard este de 10 zile, dar administratorul poate să stabilească un termen mai mare sau mai mic.

Ce sunt rating-urile?

Forumurile îţi permit să evaluezi subiectele: 1 stea (Foarte slab) şi 5 stele (Excelent). De îndată ce s-au adunat suficiente voturi pentru un subiect, vor apărea stele în dreptul numelui din listă. Acolo se va afişa media voturilor şi poate fi o cale uşoară să vezi ce subiecte merită citite dacă te aflii pe un forum ocupat.

Pe pagina de forumului poţi de asemenea să ordonezi subiectele în funcţie de rating, cele mai bune la început sau cele mai slabe la început.

Evaluarea subiectelor este foarte utilă pentru toţi utilizatorii. Pentru a face asta, dă click pe linkul "Evaluează subiectul" aflat deasupra subiectului. Alege numărul de stele pe care îl consideri cel mai potrivit pentru calitatea unui subiect. Vei putea sau nu mai târziu să îţi schimbi alegerea rating-ului.

Ce sunt tagurile?

Tagurile sunt o cale uşoară de a căuta subiecte cu tematici similare. Acest lucru este complementul sistemului de căutare normal, care caută cuvântul exact sau fraze şi/sau post-uri ale anumitor utilizatori.

Pentru a folosi taguri, adaugi cuvinte sau fraze la subiecte pentru a te ajuta să descrii conţiutul. De exemplu, dacă subiectul care contează este "fotografie", atunci poţi adăuga tagul "fotografie" la lista de taguri. De asemenea poţi să adaugi taguri precum "imagine digitală" şi "cameră" (depinde, bineînţeles, de nautra subiectului).

Acesta va categorisii subiectul cu toate celelalte subiecte care au taguri de potrivire, chiar dacă ele conţin sau nu cuvântul "fotografie".

Cine adaugă taguri?


Tagurile sunt iniţial adăugate la subiecte de către utilizatorul care a început subiectul. Ceilalţi utilizatori pot de asemenea să adauge sau să şteargă taguri.

Cum folosesc tagurile?

Tagurile sunt afişate într-un câmp în partea de sus a paginii unui subiect. Printr-un click pe un tag, vei putea vedea alte subiecte care au acelaşi tag - şi care pot fi legate între ele. Printr-un click pe cuvântul "Taguri" aflat în partea de sus, te va direcţiona pe o pagină de ansamblu cu "tag cloud".

Acest "cloud" permite vizualizarea celor mai populare taguri - cu cât este mai mare cuvântul, cu atât mai mult a fost folosit pe subiectele de pe forum. Este de asemenea alt "tag cloud" pe pagina de căutare avansată care îţi afişează tagurile care au fost căutate (sau pe care s-a dat click) cel mai mult.

Ce este "logarea automată"?

Când te înregistrezi (şi de asemenea când te loghezi folosind formularul din partea de sus a ecranului), vei primi opţiunea de "Ţine-mă minte". Aceasta îţi va stoca identitatea în siguranţă într-un cookie pe calculatorul tău. Dacă foloseşti un calculator "shared", precum într-o bibliotecă, într-o şcoală sau la un internet caffee, sau dacă ai un motiv de a nu avea încredere în alţi utilizatori care ar putea să folosească acest calculator, îţi recomandăm să nu activezi această opţiune.

Cum şterg cookie-urile?

Poţi şterge toate cookie-urile setate de forum printr-un click pe linkul de "delogare" aflat în partea de sus a paginii. În anumite cazuri, dacă te întorci în pagina principală prin linkul ce îţi va apărea şi eşti încă logat, trebuie să-ţi ştergi cookie-urile manual.

În Internet Explorer 6 pe Windows XP: click pe meniul "Instrumente". Selectează "Opţiuni internet" din meniul care va apărea. Click pe "Şterge cookie-uri" din câmpul care va apărea. Va fi în zona centrală a tab-ului "General".

În Internet Explorer 7: click pe meniul "Instrumente". Selectează "Opţiuni Internet" din meniul care va apărea. Click "Şterge...", sub "Istorie navigare" pe câmpul ce va apărea.Va fi în zona centrală a tab-ului "General". Click "Şterge cookie-urile..." pe următorul câmp ce va apărea.

În Firefox: click pe meniul "Instrumente". Selectează "Opţiuni" din meniul care va apărea. Selectează "Intimitate" aflat în partea stângă a câmpului următor. Găseşte "Cookie-urile" pe pagină şi dă click pe butonul adiacent "Şterge".

În Safari: mergi la preferinţe, securitate, apoi arată cookie-urile şi ori selectezi "Şterge tot", ori selectezi cookie-urile individual şi click pe butonul "Şterge".

În Opera: mergi la Instrumente, preferinţe, opţiuni avansate, cookie-uri, administrează cookie-uri, apoi selectează numele site-ului şi click pe butonul "Şterge".

Cookie-urile tale trebuie să se fi şters acum. Poţi să restartezi calculatorul şi să reaccesezi forumurile pentru a fi sigur.

Alte browsere s-ar putea să aibă alte metode de a şterge cookie-urile. Verifică documentaţia pentru propriul browser dacă eşti nesigur.

Am uitat parola. Ce pot să fac?

Dacă ai uitat parola, poţi să dai un click pe linkul "Am uitat parola". Acesta apare pe orice pagină care cere introducerea parolei.

Acest link te direcţioneză la o pagină unde trebuie să introduci adresa de e-mail cu care te-ai înregistrat. Un e-mail va fi trimis la acea adresă imediat, cu instrucţiuni pentru resetarea parolei.

De când parolele sunt encriptate, nu este nici o cale de a retrimite parola originală. Această opţiune îţi dă posibilitatea să resetezi parola.

Cerinţa este să poţi primi e-mailuri la adresa înregistrată pentru a putea schimba parola. S-ar putea să trebuiască să verifici şi filtrele de spam şi directorul de spam dacă nu vezi acest e-mail în câteva minute.

Vei vedea un link "Calendar" în partea de sus a forumului (dacă această opţiune este activată de administrator). În mod implicit, forumurile vor avea un calendar care poate fi văzut şi folosit de toţi membrii.

Membrii pot adăuga viitoare evenimente care pot interesa comunitatea. Poţi de asemenea să te înregistrezi pentru a primi e-mailuri de alertare asupra viitoarelor evenimente.

În plus, administratorul poate crea calendare private pentru membrii individuali sau pentru grupuri de utilizatori specifici.

Cum adaug un eveniment în calendar?


Dacă ai permisiunile necesare, este un câmp pe Calendar numit "Adaugă eveniment nou". Administratorul poate să activeze pentru membrii înregistraţi opţiunea de a posta evenimente publice, dar, de obicei, nu e cazul. Este mai probabil ca să poţi posta numai evenimente private care pot fi vizualizate doar de tine.

Pot fi 3 tipuri de evenimente care pot fi adăugate la calendar:

* Singur, eveniment pentru toată ziua - un eveniment ce are loc întreaga zi.
* Eveniment de durată - evenimente ce au definite atât data de început, cât şi momentul terminării, nu neapărat amândouă în aceeaşi zi.
* Eveniment recurent - se repetă după o anumită perioadă de timp, bazat pe un anumit criteriu. Exemplu poate fi un eveniment care are loc în fiecare zi de luni a fiecărei luni, sau un eveniment care are oc în fiecare zi de luni şi miercuri.

Doar alege opţiunea potrivită pentru evenimentul pe care îl adaugi, completează-l cu informaţia necesară, apoi salvează evenimentul. Va apărea de acum pe calendar.

Unde sunt afişate zilele de naştere?

Zilele de naştere se pot vedea pe calendar dacă administratorul a activat această caracteristică. Ziua ta de naştere va apărea pe calendar automat dacă ai introdus data zilei tale de naştere în profil. Notă: dacă nu introduci anul în care te-ai născut când îţi editezi profilul, vârsta ta nu va fi afişată pe calendar

Dacă introduci ziua ta de naştere, numele tău va apărea de asemenea pe pagina principală a forumului atunci când va fi ziua ta.

Ce este lista de membrii?

Lista de membrii arată membrii înregistraţi pe forum. Dacă administratorul permite asta, poţi vedea lista de membrii ordonată alfabetic după numele de utilizator, după data în care s-au înscris, după numărul de post-uri sau după reputaţie .

Pentru a vedea lista de membrii, click pe linkul "Listă membrii" de pe bara principală de navigare aflată în partea de sus a paginii.

Pentru a găsi rapid un anume membru, click pe linkul "Căutare membrii" şi introdu un nume de utilizator (sau un nume parţial) în câmpul respectiv. Pentru opţiuni mai avansate de căutare - inclusiv căutare bazată pe data de înscriere, numărul de post-uri sau pagina principală - click pe "Căutare avansată" din meniul de căutare.

Sunt toţi membrii listaţi?

Anumiţi membrii s-ar putea să nu fie pe listă. Administratorul are opţiunea de a afişa sau nu toţi membrii pe listă. De exemplu, administratorul poate să omită pe cei care nu au postat multe mesaje, sau pe cei care aparţin anumitor grupuri de utilizatori.

Ce sunt notificările tale?

Când te-ai logat pe forum, un link către "Notificările tale" poate fi afişat în câmpul "Welcome" aflat în partea de sus a forumului. "Notificările tale" vor afişa dacă ai una din opţiunile următoare:

* Mesaje private necitite
* Mesaje publice necitite pe profil
* Mesaje publice pe profil ce aşteaptă aprobare
* Cereri de prietenie
* Cereri de a te înscrie pe grupuri sociale
* Invitaţii de a te alătura unor grupuri sociale
* Comentarii la poze necitite
* Comentarii la poze ce aşteaptă aprobare

Printr-un click pe linkul "Notificările tale", vei putea vedea rapid câte înştiinţări ai primit din fiecare categorie. Printr-un click la oricare din link-urile din meniu, te va direcţiona la pagina specificată în Panoul de control al utilizatorului sau în altă parte în sistem.

Dacă nu ai primit notificări, atunci acest link va fi înlocuit cu un link la "Mesaje private" .

Ce este meniul de link-uri rapide?

Bara de navigare din partea de sus a fiecărei pagini are câteva link-uri ajutătoare. Unul dintre ele este un meniu dropdown numit Link-uri rapide (apare numai la membrii înregistraţi care sunt logaţi). Printr-un singur click va apîrea un dropdown cu următoarele opţiuni:

* Link-uri rapide
o Post-urile de azi (afişează post-urile create în ultimele 24 de ore)
o Marchează forumurile ca fiind citite (marchează toate topicurile şi post-urile ca fiind citite pentru sesiunea curentă - aceasta este o scurtătură alternativă la citirea topicurilor şi post-urilor)
o Deschide popup pentru contacte (deschide o nouă fereastră cu o listă cu toate contactele)
* Socializare
o Contacte şi prieteni (o pagină de unde poţi administra lista de contacte şi de prieteni)
o Grupuri sociale (unde poţi administra grupurile sociale)
o Poze şi albume (unde poţi administra pozele şi albumele)
* Panoul de control al utilizatorului (printr-un click te direcţionează la panoul de control personal)
o Editează semnătură (editează semnătura ta personală care apare sub mesaje)
o Editează detaliile tale (editează detaliile profilului personal)
o Editează opţiuni (administrează setările comunităţii tale)
* Diverse
o Mesaje private (administrează mesajele tale private, citeşte inbox-ul, creează mesaje noi, etc)
o Subiecte la care sunt abonat (ai o imagine de ansamblu asupra subscrieri gratuite şi opţiuni pentru a le administra)
o Profilul tău (încarcă profilul tău social)
o Cine este online (vezi care utilizatori sunt momentan online şi ce fac pe forum)

Pot să trimit email-uri altor membrii?

Da. Pentru a trimite un e-mail altui membru, poţi să-i găseşti ori pe lista de membrii, ori dă click pe butonul de e-mail utilizator Email User pe oricare post pe care l-au scris.

Acesta va deschide în mod normal o pagină care conţine un formular unde poţi introduce mesajul tău. Când ai terminat de scris mesajul, apasă butonul "Trimite e-mail" şi mesajul tău va fi trimis imediat.

Pot să văd adrese de e-mail?


Din motive de intimitate, adresa de e-mail a destinatarului nu îţi este afişată în timpul acestui proces.

De ce nu pot să trimit un e-mail către cineva?

Dacă nu găseşti un buton sau un link de e-mail pentru un membru, înseamnă că administratorul a dezactivat funcţiile de e-mail pentru acest forum, sau membrii au specificat că nu vor să primească e-mail de la alţi membrii.

Pot să trimit un e-mail unui prieten cu un link?

O altă funcţie folositoare pentru e-mail este abilitatea de a trimite un e-mail unui prieten cu link către un subiect pe care-l consideri interesant. De fiecare dată când vezi un subiect, vei găsi un link undeva pe pagină care îţi permite să trimiţi un mesaj scurt oricui doreşti. Id-ul tău este adăugat la link-ul pe care îl trimiţi, dacă prietenul tău se înregistrează la forum ca rezultat al vizualizarii paginii respective, vei primi puncte automat pentru referinţă.

Ce este comunicarea privată?

Membrii înregistraţi pot de asemenea să trimită mesaje altor membrii ai acestui forum folosind sistemul de comunicare privată. Pentru mai multe informaţii despre comunicare privată, click
Dacă administratorul a activat sistemul de Comunicare privată, membrii înregistraţi pot trimite reciproc mesaje private.

Cum trimit mesaje private?

Mesajele private seamănă un pic cu e-mail-urile, dar sunt limitate pentru membrii înregistraţi ai foumului. Poţi introduce cod BB, emoticoane şi imagini în mesajele private pe care le trimiţi.

Poţi trimite un mesaj privat unui membru al acestui forum printr-un click pe link-ul "Trimite un mesaj privat" din secţiunea de comunicare privată din panoul de control al utilizatorului (mai multe informaţii), sau printr-un click pe link-ul "Trimite un mesaj privat" din meniul de tip drop down care apare în post-urile unui membru când dai click pe numele de utilizator.

Când trimiţi un mesaj, ai opţiunea de a salva o copie a acestuia în directorul "Elemente trimise".

Cum lucrez cu directoarele de Mesaje private?

Standard, vei avea două directoare în zona de mesaje private. Acestea sunt "Inbox" şi "Elemente trimise".

Directorul "Inbox" conţine toate mesajele noi pe care le primeşti. Îţi permite să vezi toate mesajele pe care le-ai primit, împreună cu numele persoanei ce ţi le-a trimis, data şi timpul când au fost trimise.

Directorul "Elemente trimise" conţine o copie a tuturor mesajelor pe care le-ai trimis, unde ai specificat că doreşti să păstrezi o copie pentru viitoare referinţe.

Poţi creea directoare adiţionale pentru mesajele tale printr-un click pe link-ul "Editează directoare".

Fiecare director are un set de controale pentru mesaje, care îţi permit să selectezi mesajele, decât să le muţi într-un director personalizat, sau să le ştergi. O dată ce ai selectat mesajele, poţi alege următoarele opţiuni în câmpul "Mesaje selectate" aflat în partea de jos a listei:

* Mută în directorul
* Şterge
* Marchează ca fiind citite
* Marchează ca fiind necitite
* Descarcă în format XML
* Descarcă în format CSV
* Descarcă în format TEXT

Va trebui periodic să ştergi mesajele vechi, întrucât administratorul probabil a setat o limită a numărului mesajelor primite pe care le poţi avea în directoarele tale. Dacă depăşeşti acest număr, nu vei putea trimite sau primi mesaje noi până când nu vei şterge câteva din cele vechi.

Dacă vei vrea să păstrezi o înregistrare înainte să ştergi mesajele, poţi folosi oricare din opţiunile "Descarcă.." listate deasupra pentru a face o copie şi stochează-le pe propriul calculator.

Oricând citeşti un mesaj, ai opţiunea să răspunzi sau să-l trimiţi altui membru al forumului. Ai de asemenea posibilitatea de a trimite acel mesaj mai multor membrii, in acelaşi timp, din lista ta.

Cum urmăresc mesajele?

Când trimiţi un mesaj privat nou, ai opţiunea de a cere confirmarea primirii mesajului de către destinatar. Asta îţi permite verificarea dacă mesajul trimis a fost citit sau nu de către destinatar. Pentru a face asta, mergi la pagina "Evidenţă mesaj".

Această pagină este împărţită în două secţiuni: mesaje necitite şi mesaje citite.

Secţiunea de mesaje necitite îţi afişează toate mesajele pe care le-ai trimis cu cerere de confirmare primire mesaj, care nu au fost citite de destinatar.

Secţiunea de mesaje citite afişează toate mesajele pe care le-ai trimis cu cerere de confirmare primire, care au fost citite de destinatar. Timpul la care mesajul a fost citit este afişat de asemenea.

Poţi alege să termini evidenţa pentru orice mesaj prin selectarea ei şi click pe butonul de "Terminare evidenţă".

Când primeşti un mesaj cu o cerere de confirmare primire, ai o opţiune de a citi mesajul în timp ce poţi nega această cerere. Pentru a face asta, click pe link-ul "Neagă primirea" decât pe titlul mesajului, dacă apare.
.

Ce sunt mesajele publice?

Membrii înregistraţi pot lăsa mesaje pentru alţi membrii pe pagina de profil personală. Aceste mesae pot fi văzute în general de toţi vizitatorii, inclusiv membrii şi motoare de căutare de tip păianjen. Pentru mai multe informaţii despre mesajele publice, click
Ce este pagina profilului public?

Fiecare membru are o pagină publică. Această pagină include informaţii oferite de membru, ori din timpul procesului de înregistrare, ori mai târziu prin panoul de control al utilizatorului.

Sunt mai multe căi de a vedea profilul unui membru. Oricând vezi numele unui membru, printr-un click eşti direcţionat către pagina de profil a acestuia.

Lista de membrii îţi permite să parcurgi toţi membrii înregistraţi şi click rapid pe profilele publice.

Când eşti logat, poţi vedea propriul profil public logându-te la forumuri şi dând click pe numele tău de utilizator afişat în partea de sus a paginii.

Poţi de asemenea să mergi direct la un profil dacă ştii numele de utilizator al membrului, prin scrierea următorului lucru în browserul web: http://www.example.com/member.php?username=<numele de utilizator al membrului>

Ce este pe pagina profilului public?

Profilul public listează informaţii despre membrul trecut sub tab-ul "Despre mine". Include de asemenea informaţii statistice, precum numărul de post-uri scrise de el şi data înregistrării. Această informaţie este afişată sub tab-ul "Statistici".

Altă informaţie include o listă de prieteni , poza lor de profil (dacă este setată de membru) şi o listă a membrilor care au vizitat recent pagina profilului.

O listă cu albumele membrilor şi statutul de membru al grupurilor sociale este de asemenea afişat.

Ce sunt mesajele publice?

Mesajele de tip vizitator sunt mesaje publice postate pe pagina de profil a membrului. Pentru a posta un mesaj, click pe tab-ul "Mesaje publice" şi foloseşte formularul aflat la începutul secţiunii. Poţi folosi doar un anumit format în aceste mesaje, descris sub câmpul de editat. Acest mesaj va fi afişat tuturor vizitatorilor acestui profil, inclusiv motoarelor de căutare robot, dacă administratorul a permis asta. Pentru a comunica privat cu un membru, trimite un mesaj privat în schimb.

Mesajele publice pot fi editate sau şterse de moderatorii site-ului sau de membrul ce deţine profilul. Dacă observi vreun mesaj inadecvat acestui forum, alertează moderatorii printr-un click pe link-ul "Raport". Link-ul "Vezi conversaţia" îţi permite să vezi toate mesajele publice dintre membru şi deţinătorul profilului.
.

Pot să blochez post-uri, e-mailuri şi mesaje de la un anume utilizator?

Dacă sunt anumiţi membrii care te deranjează şi nu doreşti să le vezi post-urile sau să primeşti mesaje private şi e-mailuri de la ei, atunci poţi să îi adaugi la "lista de ignorare". Sunt câteva modalităţi de a face asta:

Prin panoul tău de control: CP-ul utilizatorului, Setări şi Opţiuni, Editează lista de ignorare. Apoi, scrie numele lor în câmpul liber şi apasă butonul "Ok".

Ce se întâmplă dacă văd ceva jignitor?

Găseşti multe link-uri de "Raport" în multe locuri ale forumului. Aceste link-uri permit alertarea conducerii la orice găseşti a fi jignitor, neplăcut sau ilegal.
 

Vis Lo Lop

member
Scor reacție
0
Profilul meu public


Ce este pagina profilului public?

Fiecare membru are o pagină publică. Această pagină include informaţii oferite de membru, ori din timpul procesului de înregistrare, ori mai târziu prin panoul de control al utilizatorului.

Sunt mai multe căi de a vedea profilul unui membru. Oricând vezi numele unui membru, printr-un click eşti direcţionat către pagina de profil a acestuia.

Lista de membrii îţi permite să parcurgi toţi membrii înregistraţi şi click rapid pe profilele publice.

Când eşti logat, poţi vedea propriul profil public logându-te la forumuri şi dând click pe numele tău de utilizator afişat în partea de sus a paginii.

Poţi de asemenea să mergi direct la un profil dacă ştii numele de utilizator al membrului, prin scrierea următorului lucru în browserul web: http://www.example.com/member.php?username=<numele de utilizator al membrului>

Ce este pe pagina profilului public?


Profilul public listează informaţii despre membrul trecut sub tab-ul "Despre mine". Include de asemenea informaţii statistice, precum numărul de post-uri scrise de el şi data înregistrării. Această informaţie este afişată sub tab-ul "Statistici".

Altă informaţie include o listă de prieteni , poza lor de profil (dacă este setată de membru) şi o listă a membrilor care au vizitat recent pagina profilului.

O listă cu albumele membrilor şi statutul de membru al grupurilor sociale este de asemenea afişat.

Ce sunt mesajele publice?

Mesajele de tip vizitator sunt mesaje publice postate pe pagina de profil a membrului. Pentru a posta un mesaj, click pe tab-ul "Mesaje publice" şi foloseşte formularul aflat la începutul secţiunii. Poţi folosi doar un anumit format în aceste mesaje, descris sub câmpul de editat. Acest mesaj va fi afişat tuturor vizitatorilor acestui profil, inclusiv motoarelor de căutare robot, dacă administratorul a permis asta. Pentru a comunica privat cu un membru, trimite un mesaj privat în schimb.

Mesajele publice pot fi editate sau şterse de moderatorii site-ului sau de membrul ce deţine profilul. Dacă observi vreun mesaj inadecvat acestui forum, alertează moderatorii printr-un click pe link-ul "Raport". Link-ul "Vezi conversaţia" îţi permite să vezi toate mesajele publice dintre membru şi deţinătorul profilului.

Panoul de control al utilizatorului (cunoscut ca CP-ul utilizatorului) este locul unde îţi controlezi setările, opţiunile şi preferinţele personale. Pentru a vizita CP-ul utilizatorului, trebuie să fi mai întâi înregistrat pe forumuri. O dată logat, click pe "CP-ul utilizatorului" de pe bara din header aflată în partea de sus a paginii.

Pagina principală a panoului de control al utilizatorului va lista orice notificare nouă, inclusiv mesaje private noi şi cereri de prietenie. Pagini adiţionale şi formulare îţi permit să controlezi:

* Adresa ta de e-mail şi parola
* Setări ale profilului public
* Mesaje private
* Subiecte şi forumuri la care eşti abonat
* Contacte şi prieteni
* Grupuri sociale

Cum pot să schimb detaliile mele ca utilizator?

Poţi să schimbi informaţia contului tău folosind Panoul de control al utilizatorului. Pentru detaliile de bază ale profilului (inclusiv adresa de e-mail şi parola), click pe opţiunea "Editează detalii" din CP-ul utilizatorului. Această pagină îţi permite să setezi un număr de detalii obligatorii şi opţionale, dintre care vor fi afişate şi pe pagina profilului public. Cu excepţia adresei de e-mail, nu introdu informaţii pe care nu vrei să le vadă oricine.

Ce sunt semnăturile?

"Semnăturile" conţin informaţii pe care vrei să le incluzi în partea de jos a fiecărui post. Aceasta poate să includă poze, link-uri la site-ul(-urile) tale, citate, etc.

Ce sunt avatarurile?

Avatarurile sunt imagini mici pe care oamenii le folosesc pentru a se identifica sau deosebi de ceilalţi membrii ai forumului. În anumite cazuri, administratorul nu va permite avataruri sau le va permite doar anumitor membrii. Administratorul poate oferi câteva avataruri pe care oamenii le pot folosi, sau poate permite membrilor să încarce avataruri personalizate din propriul calculator. Aceste avataruri vor fi afişate ca parte de informaţie în post-uri despre utilizator, la fel ca şi în profilul public.

Pentru mai multe informaţii despre avataruri, click aici.

Ce sunt pozele de profil?


Pozele de profil sunt imagini pe care membrii pot să le încarce, ele fiind afişate pe profilul public. Această opţiune poate sau nu să fie activată de administrator.

Cum setez semnăturile, avatarurile şi pozele de profil?

Poţi să setezi şi să schimbi semnătura ta, avatarul şi poza de profil în Panoul de control al utilizatorului (administratorul a pus aceste opţiuni disponibile).

Pentru semnături, click pe "Editează Semnătură" sub aria de "Setări şi opţiuni" de pe bara de navigare din CP-ul utilizatorului.

Pentru a selecta un avatar deja existent sau pentru a încărca unul nou, click pe "Editează avatar".

Pentru a încărca o poză pentru profil, click pe "Editează poză profil" în secţiunea "Profilul tău".

La ce sunt folositoare celelalte setări?

În CP-ul utilizatorului, este o secţiune sub Setări şi opţiuni numită "Editează opţiuni".

* Logare şi Intimitate: setează
o "Modul invizibil" - setează dacă ceilalţi membrii pot vedea sau nu dacă eşti online şi ce pagină vizualizezi
o "Afişează nivelul reputaţiei" - îţi arată nivelul reputaţiei pe post-uri dacă această opţiune este activată de administrator
o "Permite descărcarea vCard-ului" - setează permisiunea celorlalţi membrii dacă pot sau nu să descarce un vCard conţinând adresa ta de e-mail şi numele de utilizator.
* Comunicare şi notificări - opţiunile includ:
o "Primire e-mail"' - dacă doreşti sau nu să primeşti e-mailuri de la alţi membrii şi de la administratori
o "Modul de abonare la subiecte standard" - cum vrei să fi înştiinţat de noile post-uri din subiectele la care te-ai abonat
o "Comunicare privată" - controlezi cum vrei să funcţioneze comunicarea privată pentru contul tău
o "Comunicare publică" - controlezi cum vrei să funcţioneze comunicarea publică pentru contul tău
* Opţiuni de afişare pentru subiecte - acestea includ:
o "Elemente vizibile ale post-ului" - dacă vrei sau nu să poţi vedea semnăturile, avatarurile şi imaginile din post-uri
o "Modul de afişare al subiectelor" - cum vrei să vezi subiectele standard (mai multe informaţii disponibile aici)
o "Numărul de post-uri afişate pe pagină"
o "Timpul după care post-urile sunt ascunse" - perioada de timp pentru subiecte pentru a fi afişate - subiectele mai vechi de această perioadă vor fi ascunse
* Opţiuni dată şi timp - acestea includ:
o "Fus orar" - fusul orar din zona ta geografică compensate de la GMT/UTC
o "Începutul săptămânii" - pentru calendar.
* Diverse opţiuni include:
o "Interfaţa editorului de mesaje" - Această opţiune îţi permite alegerea tipului de editor pe care să-l foloseşti când postezi mesaje. Opţiunile tale sunt: un editor simplu de text, un editor standard cu controale de formatare, sau un editor complet WYSIWYG (what you see is what you get) care îţi va afişa formatul tău în timp ce scrii.
o "Stilul forumului" - disponibil doar dacă este mai mult de o opţiune sau "skin" disponibil(ă) şi administratorul a activat această selecţie
o "Limba forumului" - disponibilă doar dacă este activată mai mult de o limbă. Această opţiune va schimba limba în care îţi vor fi afişate toate controalele şi mesajele. Nu va traduce post-urile membrilor.

Cum îmi personalizez pagina de profil?

Poţi să editezi designul şi stilul al paginii de profil (dacă această opţiune este activată de administrator) prin secţiunea "Personalizare profil" din cadrul CP-ul utilizatorului. Poţi ajusta culoarea, font-urile, marginile layout-ul elementelor de pe pagină.

De asemenea poţi folosi imagini pe fundal pentru anumite secţiuni ale profilului. În primul rând trebuie să încarci pozele de fundal într-un album pe care l-ai creat . Aceste imagini pot fi obţinute doar din albumele definite ca fiind publice sau tip "profil". Imagini din albumele private nu pot fi folosite.

Ce este un grup social?

Un grup social este un grup de oameni, în general, cu un anume interes în comun. Oferă o cale de comunicare între membrii la fel ca şi împărţirea de poze sau alte imagini.

Poţi ajunge la listă prin secţiunea"Statutul de membru al grupului" de pe profilul public .

Lista grupurilor sociale afişează toate grupurile ce au fost create. Poţi să listezi grupurile după numărul de membrii, numărul de mesaje sau poze, numele grupului, momentul în care a fost creat grupul sau după data a celor mai recente mesaje postate. Poţi folosi controalele oferite pentru a căuta un grup.

Cum mă alătur unui grup?

Pentru a te alătura unui grup, click pe titlul grupului, apoi click pe "Alătură-te grupului". Când te-ai alăturat unui grup, numele lui îţi va apărea în profilul tău public. Trebuie să fi logat, membru înregistrat pentru a te alătura grupurilor.

Pot să-mi creez propriul grup social?

Ca un membru înregistrat, poţi să-ţi creezi propriul grup social (dacă administratorul îţi permite asta). Accesează pagina grupurilor şi click pe "Creează un grup nou". Completează titlul şi descrierea grupului, apoi selecteazi tipul. Sunt trei tipuri de grupuri:

* Public - deschis la toată lumea. Nu sunt restricţii asupra căror persoane se pot înscrie sau ce persoane pot posta mesaje pe el
* Numai cu invitaţie - necesită o invitaţie trimisă pentru a se alătura. Invitaţiile se pot trimite doar de cel care a creat grupul sau de moderatorii şi administratorii forumului. Invitaţiile sunt trimise printr--un click pe "Membrii invitaţi şi în aşteptare" din partea de jos a paginii pentru acel grup individiual.
* Moderat - deschis la toată lumea, dar mesajele trebuie moderate înainte de a fi afişate. Ele sunt moderate de cel care a creat grupul şi de moderatorii şi administratorii site-ului.
 

Vis Lo Lop

member
Scor reacție
0
Citirea şi postarea mesajelor

Cum îmi formatez post-urile şi mesajele?

Când postezi mesaje vrei să incluzi şi formatări de genul text bold, text italic şi text subliniat.

Formatarea post-ului tău se face în două moduri:

* Folosind controalele similare cu cele ce se găsesc în majoritatea procesărilor de cuvinte
* Scrierea comenzilor de formatare în cod BB

Aceste controale sunt disponibile în editoarele standard şi îmbunătăţite de tip WYSIWYG (What You See Is What You Get). Diferenţa dintre acestea este că editorul standard va arăta codul BB în mesaj şi va fi procesat când va fi afişat. Editorul WYSIWYG îmbunătăţit va arăta mesajele cum vor fi afişate în timp ce tu scrii mesajul.

Pentru a le folosi, doar click pe buton, de exemplu butonul B (Bold) şi apoi scrie pentru a afişa text de tip bold. Click pe buton încă o dată pentru a opri folosirea formatării respective. Poţi evidenţia textele deja scrise şi apoi click pe butonul de formatare pentru a formata textul existent.

Codul BB este un set special de coduri similar cu cel HTML care poate fi folosit în post-uri pe forum.

Pe anumite forumuri poţi să postezi şi să răspunzi chiar dacă eşti utilizator vizitator. Dar majoritatea comunităţilor cer înregistrare.

Ca utilizator înregistrat poţi merge pe un forum unde ai permisiunea de a vedea subiecte şi de a lăsa răspunsuri la acestea. Pentru a răspunde ai câteva opţiuni. Click pe butonul "Postează răspuns" Quick reply şi adaugă un post nou la sfârşitul subiectului. Alternativ, poţi lăsa un răspuns rapid într-un editor de text aflat sub post-urile din subiect.

Când foloseşti "Răspuns rapid" poţi alege să citezi un post particular dacă răspunzi unei persoane ce a scris ceva. Trebuie să dai click pe butonul de "Răspuns rapid" Quick Reply într-un post pentru a activa câmpul de răspuns rapid înainte de a scrie în el.

Dacă vrei să postezi răspunsuri la post-uri multiple, poţi să le selectezi printr-un click pe butonul "Citări multiple" Multi quote. Dând click pe răspuns post îţi va aduce editorul complet cu toate post-urile citate.

Pot să editez sau să şterg post-urile mele?

Dacă te-ai înregistrat şi te-ai logat, poţi să editezi şi să ştergi post-urile tale (În cazul în care administratorul nu a dezactivat această opţiune). Posibilitatea de a şterge post-urile poate fi limitată în timp, depinde de cum a setat administratorul forumul.

Pentru a edita sau pentru a şterge post-urile tale, click pe butonul Editare Edit / Delete Message la un post anume. Dacă post-ul tău era primul din subiect, atunci prin ştergerea lui poţi şterge tot subiectul.

O dată ce ai făcut modificările, poate apărea o notificare pentru a te informa alţi utilizatori că ai editat post-ul tău.

Dacă timpul şi data editării apar ca un link, poţi da un click pe acestea pentru a vedea diferenţa dintre versiunea originală a post-ului şi cea editată, sau între editări dacă au fost mai multe.

Alte persoane pot să-mi editeze post-urile?

Administratorii şi moderatorii pot de asemenea să-ţi editeze mesajele. Dacă o fac, s-ar putea să nu mai apară notificări să informeze ceilalţi utilizatori că post-ul a fost modificat.

Poţi observa că anumite subiecte de pe acest forum includ o secţiune unde poţi vota la o întrebare sau o anumită problemă. Aceste subiecte sunt numite "Sondaje".

Cum creez un nou poll?

Momentan, doar administratorii forumului si moderatorii pot crea sondaje. Va rugam sa luati legatura cu ei daca aveti propuneri de sondaje noi. Sondajul îţi permite să adresezi o întrebare şi să specifici un număr de posibile răspunsuri. Alţi membrii vor putea atunci să voteze răspunsul pe care îl vor, iar rezultatele votului vor fi afişate în subiect.

Un exemplu de poll ar putea fi:

Care este culoarea ta favorită?

* Roşu
* Albastru
* Galben
* Verde
* Albastru deschis
* Roz cu puncte galbene


Cum pot vota într-un poll şi cum pot vedea rezultatele?


Pentru a vota într-un poll, selectează ce opţiune vrei să o votezi şi click pe butonul de "Votează!". Câteodată poţi alege mai multe opţiuni. Poţi vedea rezultatele curente ale unui sondaj înainte să votezi printr-un click pe link-ul "Vezi rezultate". Votarea într-un poll este opţională. Poţi să alegi una din opţiunile disponibile, sau poţi să nu votezi deloc..

Notă: sondajul este public. whether or not a poll is a public poll. Dacă există un poll, orice vot pe care îl exprimi ţi se va atribui.

În general, o dată ce ai votat într-un poll, nu vei putea să-ti schimbi votul mai târziu, deci alege-ţi opţiunea cu grijă!

Cum ataşez un fişier unui post?

Pentru a ataşa un fişier unui post, trebuie să foloseşti pagina principală de "Post nou" sau "Subiect nou" şi nu "Răspuns rapid". Pentru a folosi pagina de "Post nou", click pe butonul "Răspuns post" în subiectul dorit.

Pe această pagină, sub câmpul de mesaj, vei găsi un buton numit "Administrează ataşamente". Un click pe acest buton va deschide o fereastră nouă pentru încărcarea ataşamentelor. Poţi încărca un ataşament ori din calculatorul tău, ori de la un alt URL folosind câmpul corespunzător. Alternativ, poţi da click pe Icon-ul pentru ataşamente pentru a deschide această pagină.

Pentru a încărca un fişier din calculatorul tău, click pe butonul "Browse" şi localizează fişierul. Pentru a încărca un fişier de la alt URL, introdu URL-ul complet al fişierului în al doilea câmp de pe această pagină. O dată ce ai completat unul din aceste câmpuri, click pe "Încarcă".

O dată ce încărcarea s-a terminat, numele fişierului va apărea sub câmpurile din aceastp fereastră. Apoi poţi închide fereastra pentru a te întoarce la pagina post-ului nou.

Ce tipuri de fişiere pot folosi? Cât de mari pot fi ataşamentele?

În fereastra de ataşamente vei găsi o listă cu tipurile de fişiere permise şi dimensiunea lor maximă. Fişierele care sunt mai mari decât aceste mărimi, vor fi respinse. S-ar putea să fie şi o limită per total pentru numărul de ataşamente pe care le poţi posta pe forum.

Cum pot adăuga o imagine la un post?

Dacă ai încărcat o imagine ca un ataşament, poţi da click pe săgeata de lângă "Icon-ul ataşamentului" şi îl selectezi din listă. Aceasta va fi inserată în postul tău şi poate fi localizată unde vrei tu să fie afişată.

Pentru a include o imagine care nu este încărcată ca un ataşament şi este localizată pe un alt site web, poţi face asta copiind URL-ul complet al imaginii, (nu pagina unde este localizată imaginea) şi fiecare apăsare pe icon-ul "Inserare imagine" sau prin scrierea
după el, asigură că nu vei avea spaţii înainte sau după URL-ul imaginii. Poţi insera poze din albumele tale tot pe această cale.

Ce sunt emoticoanele?

Emoticoanele sunt icon-uri care pot fi folosite în post-urile tale pentru a exprima emoţii şi sentimente. Poţi să le foloseşti pentru a arăta că eşti fericit, trist, că glumeşti sau că eşti ruşinat. De exemplu, dacă spui o glumă sau eşti sarcastic ai putea folosi un emoticon în loc să scrii "aceasta este o glumă".

Emoticoanele de bază sunt aceleaşi pe care le găseşti pe orice sistem de comunicare instantă. Ele sunt făcute dintr-o combinaţie de caractere care adesea îţi arată rezultatul imaginii. De exemplu, :) este convertită într-un zâmbet şi :( într-o faţă tristă.

Cum adaug emoticoane?


Unele emoticoane pot fi accesate din paginile "Post nou" sau "Subiect nou" dacă administratorul a activat această funcţie. Printr-un click pe ele se vor insera automat în mesajul tău. Poţi de asemenea să scrii direct combinaţia de caractere.

Ocazional, vei dori să previi convertirea textului din mesaj în emoticoane. Vei vedea o căsuţă pe care o poţi selecta când postezi un mesaj nou, care îţi va permite dezactivarea acestora.

Ce sunt icon-urile pentru mesaje?

Icon-urile pentru mesaj, cunoscute ca icon-uri pentru post, sunt icon-uri mici ce apar în titlul post-ului tău. Dacă post-ul tău este primul din subiect, atunci se vor afişa în listările subiectului. Dacă administratorul forumului a activat asta, poate fi găsită după câmpul de mesaj de pe paginile "Post nou" sau "Subiect nou". Doar selectează icon-ul pe care vrei să-l foloseşti şi acesta va fi afişat înainte de titlul subiectului.

Ce sunt prefixele unui subiect?

Prefixele unui subiect pot fi folosite pentru a identifica dacă subiectul tău conţine un text particular din forum. Dacă administratorul a activat asta, vei vedea un câmp înainte de titlu care conţine un meniu cu prefixele disponibile din care poţi alege.

Ce sunt moderatorii şi administratorii?

Moderatorii supraveghează anumite forumuri. În general ei au puterea de a edita şi a şterge post-uri, de a muta subiecte şi a realiza alte acţiuni. A deveni moderator pe un anumit forum este, de obicei, o recompensă pentru utilizatorii care ajută la forum şi au cunoştinţe legate de acesta.

Administratorii sunt oamenii care au control total asupra tot ce se întâmplă pe forum. Ei supraveghează ce stil are forumul respectiv, cum sunt create forumurile şi cum sunt organizate, ce informaţii să ceară de la membrii şi pe cine să pună ca moderatori.


image.png
 
Ultima editare de un moderator:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus