IbidemGaming / 41 / 2-09-2014

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

quz0r

member
Scor reacție
144
Trecutul nu se uită..​

E o zi fierbinte de vară.
Când l-am cunoscut pe „neguțător” pe lumea 16, era deja bătrân. Cred că așa a fost dintotdeauna - bătrân. În ziua când l-am adus prima oară în casa mea, avea cu el un baston din lemn de salcie în care se sprijinea de două ori la fiecare pas, câteva plante pentru durerile de oase și sandalele cu talpă învelită în pannus pentru piciorul drept, care îi șchiopăta puțin. Părea pierdut. Oriunde s-ar fi dus părea pierdut. Asta se întâmplă celor care știu multe – par de multe ori să nu știe nimic și când te privesc au ochii aproape străvezii de parcă te-ar lăsa să le citești sufletul. Dar acest bătrân avea mult prea mult suflet pentru umilul nostru cămin. Pe atunci avea puțin păr alb deasupra urechilor și o barbă sură, tunsă în vechiul stil grecesc. Azi are tâmplele goale și obrazul curat dar așa pleșuv pare mai semeț ca într-o oarecare tinerețe demult apusă. Stă încă drept în șa și își tine bastonul mai strâns ca niciodată. Vorbește din ce în ce mai puțin și tușește tot mai mult dar e bătrân. Dintotdeauna a fost bătrân.

S-a întors acasă după o lungă vreme de aventură, de război..sunt sigur că are atâtea să-mi povestească.
Mi-a bătut la poartă după-amiaza, puțin înainte de ultimul strigăt de "adunare" a fermierilor. Am trimis o litieră după el dar a venit la pas, cu bastonul de salcie, cu sandalele și cu un zâmbet larg.
-Salve! mi-a spus înainte ca măcar să deshid poarta grea din lemn pe care a dat-o laolaltă aproape fără efort. Salve! Comandantul? Ai crescut, flăcău!
-De unde... am încercat să spun dar înainte să apuc să îmi închid gura, bătrânelul a continuat:
-Ehe... liniștește-te. Mi-au povestit servitorii pe drum. Nu crede tot ce se aude. Haidem.
L-am urmat.
-De ce nu ați venit cu litiera? Păreți a avea probleme cu piciorul și dealurile astea nu sunt chiar ușor de urcat. Nu pe căldura asta.
-Am încă două picioare. Cât timp omul are picioare, are datoria să umble cu ele și să se teamă de ziua când nu va mai putea. Cât timp are minte să gândească și cât timp are inimă să iubească. Și oprindu-se, își propti bastonul în trunchiul unuia din merii care străjuiau cărarea. Fratele meu, unde sunt tovarășii noștri?
O tăcere de gheață mă cuprinde ...
-Unii dintre ei s-au pierdut în luptă. Alții acum nu mai au putere de război ..Pe alții îi ascund în casa mea. Nu mai bine mergem înăuntru?
-Desigur..


- Neguțătorule! Am fost trădați. De două ori, zice W.
- Știți că mă interesează dragii mei, povestiți.

era februarie
Îl cunoșteam pe comandantul oastei de susținere din spatele nostru. Cândva l-am adăpostit în castelul meu. L-am ospătat, l-am respectat..deși vedeam acei ochi întunecați și sălbatici. W. m-a avertizat în privința lui, îl privea mereu cu dispreț de parcă l-ar fi plesnit cu pleoapele. Știa că trebuie să țină cont de etica și renumele familiei noastre, știa că oricât de evidente ar fi dovezile trebuie să-ți menții calmul..orice greșeală poate fi fatală, când ai atât de mulți inamici și atât de puțini prieteni..
Se auzeau voci de la han că el adună oaste și ține legătura cu dezertații, cu trădătorii, iertații și cu exilații din Ibidem. Se auzea și că are de gând să înfrunte Ibidem. N-am băgat în seamă, cu toate că uneori era atât de evident.
Cum să facă așa ceva? Trebuie să țină cont de blazonul alianței.

Eram pe flancuri paralele cu oastea lui W mergând spre nord. Sigur îți aduci aminte de el și de puținii lui mercenari. Îi mai știi, nu?
Nu ne simțeam în siguranță, știind că dreptatea din fiecare decizie a fost boicotată, știind că în spatele frontului se poate stârni o revoltă. În nord ne așteptam la o luptă grea, dar nu imposibilă.
Mergem înainte! Continuăm!

Săbiile frigeau în mâinile fraților noștri, dar pedeștrii lui W nu puteau ține pasul. Am fost nevoiți să schimbăm concentrarea, ajutând și flancul lui.
Ei?! păreau de neînvins..erau căliți în lupte și luptau atât de elegant! Am făcut semn arcașilor, iar cerul s-a făcut negru.Aveam de gând să lovim linia a doua, dar nu-mi imaginam că-i vom deruta în așa hal..
Sunt aproape de retragere, înainte ostași!
N-am apucat să-mi dau seama ce se întâmplă. Din ceața deasă si luminoasă care a înconjurat întreaga noastră armată, o strălucire puternică și strigăte sfâșietoare auzeam cu toții…

-Da neguțătorule, W. avea dreptate.
-Vrei să zici că a mușcat mâna care l-a hrănit? Cum oare este posibil să se întâmple așa ceva? Nu mai există omenie pe lumea asta?
-Din voința de faimă, de glorie, au vrut pământ și au călcat peste cadavrele prietenilor lor. Am pierdut lupta, au pierit frații noștri acolo. W. s-a retras de atunci, dar crede că singurătatea nu trebuie să fie cu preț.
A fost momentul nostru vulnerabil, a fost momentul lor potrivit și au întors armele. Aliații noștri ne-au trădat și ne-au împins spre inamici. Am scăpat câțiva, am dezamăgit. Am găsit pacea, e bine aici..dar parcă mă bântuie visul răzbunării.
- Cum adică "am dezamăgit"? Ibidem nu a dezamăgit niciodată. De atunci, vrei să-mi spui că ai permis ca numele ăsta să fie dat uitării? N-ai înțeles nimic, tinere..Eu sunt mândru de tine.

Trimite în zori vești în regat. Ce nu li se cuvine, nu trebuie să fie a lor.
Hai să luăm ce-i al nostru! Mâna pe topoare oameni buni, auziți? Puneți mâna pe topor, Ibidem este ordine, Ibidem este teamă, Ibidem este unic!



În altă ordine de idei,
Ibidem revine pe lumea 41 pentru a 3-a oară, după 4 lumi de pauză.
Echipa este incompletă, dar după cum am încercat să desenez în textul de mai sus ..mai avem de demonstrat multe. În povestea asta am acoperit câteva detalii despre echipa ce va intra pe lumea 41 și am descoperit niște detalii cu referire la trădarea rușinoasă din spatele granițelor noastre, a aliaților noștri de pe ultima lume unde am jucat - 36.

Recrutăm, dar selectiv. Și să nu fie cu supărare..am învățat din experiențele trecute că pe jocul ăsta nu poți avea încredere în nimeni. Nici măcar în cineva care te susține necondiționat, nici măcar în principianții noștri.
Nu mai există strategie calitativă, ci o împerechere voită. Nu mai există un joc de statistică, ci un fel de a arăta proasta educație.
Înainte să te gândești dacă vrei să joci cu noi, întreabă-te dacă meriți.

În Ibidem nu există bătaie de joc, dar există joc.

user_image.php

Inspirație din textul lui Daniel.Toate laudele, prietene.

------

edit:


Am petrecut mai mult timp în acest joc, este înfricoșător să cred că au fost mai bine de șase ani. Dar, după o mână de succese, dar și câteva eșecuri corecte, pot să spun Ibidem este pus să se odihnească. Deși acest lucru nu este un fir de "la revedere", ci mai bine zis : Bine v-am regăsit pe lumea 41.

Asta nu vrea să fie un sfat, ci un fel de ghid, sau de fapt mai mult ca o colecție de sfaturi puse împreună într-unul singur. Nu citiți în diagonală, fiți atenți la detalii.
Vreau să vă prezint această strategie într-un mod cât mai complex și în profunzime, fără confuzii și fără a fi prea ideologic. Acest lucru va fi pur și simplu unul dintre cele mai bune sfaturi și comentarii cu privire la problemele pe care cred că un lider le-ar putea avea, așadar vă invit să lecturați cu răbdare până începe jocul, ca să nu avem probleme de adaptare după începerea lumii. Doar așa puteți înțelege cum funcționează echipa [ally]Ibidem[/ally], doar așa vă puteți găsi locul în ea.

Cât de util este un lider?


Răspunsul nu este la fel de ușor ca "da" sau "nu", nu pentru că eu îl pot complica, ci pentru că există două părți în problema asta. În esență, problema este aproximativă.
Ce-i mai important într-un trib: calitatea bazei de membru? Sau calitatea liderului?
Răspunsul nu este atât de greu de înțeles. Privind pe o scară de la 1 la 10, 1 reprezintă baza de membru. Cel mai important (10-le) fiind liderul;
La începutul unui joc, poziția pe scară este la 10. Conducerea fiind cea mai importantă. În timp ce jocul se mișcă pe scara asta, scade încet de la 10 la 1. Acest lucru nu se intampla repede. Acest lucru nu este întâmplător..că mi-am scuturat eu cuvintele pe forumul ăsta, dar ajunge până un ideal autentic. Impactul unei conduceri într-un trib la începutul lumii, indiferent de premade sau altele, este foarte mare; diplomație, recrutare, management general al tribului și Politică & Propagandă au cel mai mare efect. Datorită acestui fapt, un succes al tribului se bazează pe capacitatea de lider. Ajuns mai departe în joc, coordonarea și jucătorii preiau mai mult rolul și modul în care tribul se mișcă, iar mobilitatea jucător - trib se leagă, succesul tribului începe să se bazeze încet pe o singură - baza de membru. Liderul devine mai mult un motivator și luptător mai degrabă decât un diplomat, recrutor, sau propagandist.

Structura conducerii


Spun că la începutul unei lumi, în Ibidem există un lider unic + un consiliu; și că acest unic lider este până la standard. Înseamnă bine pe P & P, bun la a convinge oamenii, fiind pro-activ și prietenos. În acest sens, singurul gând în măsură să ofere tribului direcția de care are nevoie, în măsură să recruteze în funcție de domenii. Este mult mai eficient de a avea doar un singur lider, în ceea ce privește luarea deciziilor, cunoștințe, și modul de lucru al unui trib. Cu toții iubim democrația, dar amintiți-vă că a avea un lider în favoarea altora 100, este un fapt mult mai democratic, atâta timp cât toată lumea este de acord cu faptul că liderul poate fi lider. Voi faceți acordurile în trib.

Când obținem mai multe în joc și coordonarea devine mai importantă, conducerea devine mai puțin influentă în succesul tribului. Responsabilitatea liderilor principali (trecuți în profil) este mai puțin sau egală cu cea a unui diplomat, dar mai mare ca a unui lider de război. Susțin în continuare pentru o structură de conducere definită, astfel încât procesul de luare a deciziilor poate fi decisiv în cazul în care lucrurile sunt în căutarea disperată, sau argumentele încep să degenereze; dar, vă asigur că delegarea conducerii va începe să crească pe măsură ce jocul avansează. Drepturile în Ibidem nu se pretind a fi cuvenite. Dacă le meriți, primești și drepturi și o căruță de responsabilități.


P5XV4F.gif

...
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser40689

'' am învățat din experiențele trecute că pe jocul ăsta nu poți avea încredere în nimeni. Nici măcar în cineva care te susține necondiționat ''
trist daca dupa atata timp ai ajuns la concluzia asta .
 

DeletedUser43681

cineva a scris despre mine "nu lasa de la el". asa ca aliantele si pactele la primul semn de deraiere vor fi investigate de fisc si de politia criminalistica. la al doilea semn rau-facatorii fi-vor arestuiti. amendez!
 

DeletedUser36524

Cred că lumea 41 tocmai a devenit mai interesantă. Mult succes Ibidemului.
 

19nyc

member
Scor reacție
0
Sergiule,sa inteleg ca esti pus pe fapte mari de data aceasta? Mult succes ! ;)
 

DeletedUser39475

Ai domnle loc și pentru un nub dezinvolt și fără scrupule?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus