Interviuri Lumea 41

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

mythra

SuperModerator GameSuport
Membru personal
Scor reacție
91
images



In cadrul acestui topic vom posta interviurile ce au loc pe lumea 41 ca urmare a propunerilor facute de catre voi.

Acesta va ramane inchis. Pentru discutii si noi propuneri puteti folosi sectiunea realizata special in acest scop! Va amintesc ca trebuie sa respectati regulamentul si sa mentineti discutiile in limitele bunului simt.​
 

DeletedUser

Quzor
Nyx. In primul rand iti multumesc pentru ca ai fost de acord cu acest interviu.
Pentru inceput spune-ne cateva cuvinte despre tine, despre persoana ce se afla in spatele acestui nick de joc.
Quzor: Salut, Florine! Persoana ce-ți tastează se cheamă Sergiu, simplu și direct de caracter, critic exagerat și mare iubitor de literatură.Prin zonă de aproape 7 ani, fost membru TT în două rânduri.

Nyx. Quzor are vreo semnificatie anume sau este un nickname ales la intamplare in functie de inspiratia de moment?
Quzor: Când am început eu să joc Triburile, eram obișnuit să-mi pierd timpul prin sălile de net'cafe de pe Panduri (București, s5). Mă jucam CS.
Acolo am folosit pentru prima dată numele, culmea sau nu, fiind calculator public am găsit numele salvat și..l-am folosit :).
Primul meu cont pe joc a fost apoklipsa, am început pe lumea 2 dar abia pe lumea 5 am priceput jocul.
Am mai folosit pivot, piciu-xxx și newtian mazepa și am mai jucat pe andy2006 (lumea 16).
Atunci când era o mare realizare să te afli într-un trib de locul 50..


Nyx. Despre experienta ta pe acest joc, ce ne poti spune? Cand si cum ai descoperit jocul si ce te-a facut sa il joci?
Quzor: Jocul l-am descoperit din vina unui coleg de liceu, de bancă.A insistat să mă înscriu și m-am înscris.
Mi-a plăcut să caut responsabilități pe jocul ăsta, nu să cuceresc sate. Mi-au zis mai mulți că mă pricep și eu i-am crezut..
Am condus pentru puțină vreme o părticică din +SaS+ul de pe 5, am fost primul membru în AT pe lumea 9, am înființat Potop pe lumea 16 alături de analist, Ibidem pentru prima oară pe 31, cu mangotaru. N-am depășit 150 de sate și nu am jucat mai mult de 1 an pe o lume. Am preluat conturi pe aceeași lumi, în același trib, dar mereu după pauze lungi.



Nyx. Care dintre lumile jucate ti-a placut cel mai mult si de ce? Esti genul de jucator care joaca in echipa sau unul individualist?
Quzor: Lumea 16 a fost prima pe care am descoperit jocul în echipă, lumea 13 a fost una dintre cele mai frumoase jucate, iar lumea 36 a fost cea mai dezamăgitoare. Am jucat pe 2,5 (sas),9(AT),11(INQ),13(sas),16(Potop),31,32,36 si 41 toate cu Ibidem.
Pe lumea 13 am descoperit prima dată forumul extern, atunci când +Sas+ul de loc 2 reușise să convingă o mână de jucători buni să joace pentru bruscarea marilor forțe politice pe lumea respectivă. Ne-au mâncat cu tot cu fulgi =nbz=-ul lui illidan, Michelle2007 și al lui ciura, clocitorile lui rakanishu, iar eu am primit o lecție de bună purtare pe joc de la craus, fiind vecini.
Cele mai frumoase clipe pe jocul ăsta, le-am împărtășit cu Bogdan, Mariana, Artur, Alexandra, Vlad, Cristina, Ramona, Liviu, Robert, Ramona, Cătălin, Ionuț, Marian, Cristi, Alex, Nelu, Boris, Florin, Alin....si lista poate continua până maine dimineață. Poate dacă băteam cu biciul în cavaleria lor pe fiecare lume ajungeam și rămâneam în top, poate dacă trădam și noi diplomația și ne foloseam de ăia mai slabi chiar câștigam vreuna.
Eu chiar am echipă..ar fi culmea să fiu individualist.
:)

Nyx. Tinand cont de evolutia jocului incepand cu lumea 1 si pana la lumea 42, recent deschisa, ce parere ai despre modificarile/update-urile aduse acestuia?
Quzor: Sunt dezamăgit. Prea puține lucruri pentru încurajarea jocului colectiv, prea multe lucruri pentru individualiști.
Ca oameni, ne definim logic având caractere și gândiri diferite. Fie că vorbim de jocurile de management, jocurile de statistică militară precum Triburile sau jocurile de acțiune cum sunt C Strike, categoriile de jucători vor fi intotdeauna 2.
Jucatorii care caută afirmare sau cei care vor să primească lauri pentru modul de joc si locul in clasament, si cei care nu se incalzesc din afirmari.


Nyx. Ce anume te-a determinat sa continui jocul atatia ani?
Quzor: Sincer, nimic*. Poate frica de necunoscut, ambiția.
* de pe lumea 31, de când am înființat pentru prima dată Ibidem...echipa asta mă ține pe joc. Ei trag de mine să pășesc înainte
. :)

Nyx. De-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat sau ai invatat totul de unul singur?
Quzor: Da, bineînțeles că am avut și eu profesori pe joc. Ultimul, Bad rullz.Mi-a demonstrat că se poate face un split imposibil din punctul meu de vedere. Primul, sp1suletz pe 5.
Am învățat jocul de la cei mai buni, iar la teorie sunt brici. La practică e mai greu, că n-am avut ocazia să exersez ceea ce învăț eu (bine) pe alții. E ciudat, așa-i?
:D

Nyx. Consideri ca mai ai ceva de invatat in joc?
Quzor: Da, multe. Învăț cu cea mai mare plăcere, iar la rândul meu întorc favoarea celor care merită. E plin serverul de nesimțiți și ofticați.
Greu găsești principianți dispuși să învețe. Toți gândesc și practică bulgăreala cu zăpadă : "săriți bă pe ăla, că e slab", sau "Hop, la tribul de pe 1 și cu cele mai multe academii..să ne apărăm cocoașa". Suntem oameni
.

Nyx. Sa trecem la lumea actuala pe care joci. Ce anume te-a determinat sa intri aici? Ai intrat singur sau cu un grup de prieteni, un trib premade?
Quzor: Pe 41 am intrat de nebun, de unul singur. Doar ca să ocup numele tribului.
M-a contactat la puțină vreme analist, solicitând invitație. După acceptul lui mi-au apărut pripașii și ne-am strâns vreo 20. Abia atunci m-am convins să mai pierd puțină vreme și pe lumea asta alături de ei.


Nyx. Despre stilul tau de joc, ce ne poti spune? Preferi sa joci agresiv, defensiv, pe granita sau in marea albastra?
Quzor: Mi-e totuna. Eu sunt cel mai folosit și mutat cont/sitter din trib.
Atunci când stăteam cu baxul de energizante sub birou și aveam timp îndeajuns, îmi plăcea să joc agresiv, să disper inamicii (jucătorii din Yakuza de pe 16 cred că și acu' mai înjură numele pivot). Pe 41 am fost demolat de 6,7 ori..și mi-am rupt trupele de 4 ori pentru interesele colegilor. Am cucerit primul sat când alții aveau deja 10, 15
.

Nyx. Dar despre tribul din care faci parte acum? Crezi ca isi merita locul actual in clasament si care crezi ca va fi evolutia lui in perioada urmatoare?
Quzor: Ibidem nu este un trib care joacă pentru clasament. Noi avem obiective clare atunci când începe lumea, eventual aliați. Ne păstrăm poziția indiferent de cum evoluează harta.
Ibidem nu are benzină suficientă ca să joace multă vreme pe o lume, cel puțin asta este impresia mea de până acum (31, 32, 36).
Am colegi excelenți la start, corecți, care știu să joace în echipă.
Ei știu ce au de făcut, eu sunt în Ibidem doar pentru prezență, orientativ, diplomatic. Eu cu cu responsabilitățile, ei cu toporul.
Răspunsul nu este la fel de ușor ca "da" sau "nu", nu pentru că eu îl pot complica, ci pentru că există două părți în problema asta. În esență, problema este aproximativă.
Cel mai important în trib: calitatea bazei de membru.
Răspunsul nu este atât de greu de înțeles. Privind pe o scară de la 1 la 10, 1 reprezintă baza de membru. Cel mai important (10-le) fiind liderul;
La începutul unui joc, poziția pe scară este la 10. Conducerea fiind cea mai importantă. În timp ce jocul se mișcă pe scara asta, scade încet de la 10 la 1. Acest lucru nu se intampla repede. Acest lucru nu este întâmplător..că mi-am scuturat eu cuvintele în discuția asta, dar ajunge până un ideal autentic. Impactul unei conduceri într-un trib la începutul lumii, indiferent de premade sau altele, este foarte mare; diplomație, recrutare, management general al tribului și Politică & Propagandă au cel mai mare efect. Datorită acestui fapt, un succes al tribului se bazează pe capacitatea de lider. Ajuns mai departe în joc, coordonarea și jucătorii preiau mai mult rolul și modul în care tribul se mișcă, iar mobilitatea jucător - trib se leagă, succesul tribului începe să se bazeze încet pe o singură - baza de membru. Liderul devine mai mult un motivator și luptător mai degrabă decât un diplomat, recrutor, sau propagandist.
Despre structura conducerii, în Ibidem pot spune că că la începutul unei lumi, în Ibidem există un lider unic + un consiliu; și că acest unic lider este până la standard. Înseamnă bine pe P & P, bun la a convinge oamenii, fiind pro-activ și prietenos. În acest sens, singurul gând în măsură să ofere tribului direcția de care are nevoie, în măsură să recruteze în funcție de domenii. Adică, modestul eu.
Este mult mai eficient de a avea doar un singur lider, în ceea ce privește luarea deciziilor, cunoștințe, și modul de lucru al unui trib. Cu toții iubim democrația, dar amintiți-vă că a avea un lider în favoarea altora 100, este un fapt mult mai democratic, atâta timp cât toată lumea este de acord cu faptul că liderul poate fi lider. Colegii mei fac acordurile în trib.

Când obținem mai multe în joc și coordonarea devine mai importantă, conducerea devine mai puțin influentă în succesul tribului. Responsabilitatea liderilor principali (trecuți în profil sau privire de ansamblu) este mai puțin sau egală cu cea a unui diplomat, dar mai mare ca a unui lider de război. Susțin în continuare pentru o structură de conducere definită, astfel încât procesul de luare a deciziilor poate fi decisiv în cazul în care lucrurile sunt în căutare disperată, sau argumentele încep să degenereze; dar, asigur că delegarea conducerii va începe să crească pe măsură ce jocul avansează. Drepturile în Ibidem nu se pretind a fi cuvenite. Dacă le merită cineva, primește și drepturi și o căruță de responsabilități.
Motivația este o influență de grup. Poate fi dată chiar prin joc, de la început până la sfârșit. Jucătorii inițiază activitatea, agresivitatea, și sunt receptivi comenzilor. În Triburile, cum ar putea fi multe lucruri de discutat pe marginea asta, fiecare bit de motivație dată prin circulare sau prezența activă pe propriul forum poate avea un mare efect de ansamblu. Este de ajuns un paragraf mic pe forum ca să sproneze jocul echipei în general.
Ne-am obișnuit să fim vânați verbal, așa că ce se întâmplă în exterior nici nu ne deranjează nici nu ne încântă. Suntem imuni la înjurăturile de mamă, soră și morți.

Când am început 41, am comunicat strategia așa:
Atacanții să înnobileze primii, apoi aparatorii. Dar nu la diferențe mari ca nr de sate.
Cluster zonal pe K44, început nou în marginea NV jucătorii selectați de mine.
Este greșit ca unul să aibă 10 sate și altul 1. Se pierde din puterea cumulată ca forță.Echilibru!
Pasul unu. Până la 10 sate, trebuie să se innobileze echilibrat, apoi, in funcție de factori, putem exploda în înnobilari.

Zis și făcut.
Nu știu dacă merităm să fim pe locul 1 în clasament, locul 1 la ODA, locul 2 la ODD, locul 1 la războaie, locul 1 pe 2 continente și cea mai mare dominație. Sunt alții care le știu pe toate. Cred că ne-am distrat pe lumea 41 mai mult decât cei care vor închide lumea. :)
E ușor să conduci un trib unde toată lumea știe ce are de făcut, nimeni nu comentează deciziile, toată lumea e activă. Nu-i deloc ușor însă să fii răspunzător de activitatea tuturor, de timpul pierdut pe joc, de diplomațiile făcute/nefăcute și de expunerea unui întreg grup de oameni. Au ținut cont de chestiile astea și nu am primit mesaje cu "te rog, poți să..". Eu sunt responsabil dacă greșesc o diplomație, o invitație sau o concediere, pentru că pun în pericol (sau nu) conturile lor, activitatea/realizările și reputația.

La ultimul organizat am țintit 32 de sate, dar am luat 54 (24 de ore).

Nimeni nu e de neînlocuit. Bişnita se pupa bine de tot cu şomaju', n-am vândut pp-uri, am avut doar un singur coleg banat. Dar, ne asumăm toți vina. Am aprobat introducerea unui coplayer nou..care ne-a cam păgubit. djandy, travestit în cilnic squad.

Așa arată harta, așa a arătat mereu forumul + câteva alte mici detalii pe care cei interesați le-au aflat deja:


rsz_screenshot_from_2014_11_15_091809.png


rsz_screenshot_from_2014_11_15_091921.png


rsz_screenshot_from_2014_11_15_092015.png


rsz_screenshot_from_2014_11_15_092136.png


Nyx. Ne povestesti putin despre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii) ?
Quzor: Lumea 36, United.
Am fost atacați pe granița lăsată goală, după ce am fost păcăliți 3 săptămâni că se vor alătura alianței în conflictul Ibidem/T-J.
Am aflat atunci câ aliații noștri au PNA cu inamicul de când am început noi războiul.
Un aliat care și-a pregătit nobilii pe satele din apropiere, așteptând comentariul meu referitor la marea lor realizare. N-am fost fericit să aflu, așa că am solicitat un PNA din alianță. Le-am dat motivul, ne-au ars.
N-am ripostat, foștii mei colegi închid acum lumea în tribul inamic. Sper să nu, pentru că United nu merită.

Liderii United pe 32, conducători în Ibidem, au început separat pe 36, în partea opusă a hărții. Tribul SR, parcă.
N-am avut confidențe pe lumea respectivă până la o fuziune cu un trib apropiat. Atunci, s-a semnat diplomația pe criteriile următoare:
Nu cuceriri și invitații în zona lor de interes și reciproc, susținere militară în orice conflict, diplomație discutabilă (dacă apar noutăți, ne consultăm). Noi în SudVest, ei în NordEst, ei se dezvoltă în nord, noi în sud. Știu că au semnat o diplomație și cu Hugo, deci devenise un trio.
Noi aveam deja, atunci, un PNA cu AUR-ul învecinat condus de heath ledger, un PNA de 6-8 luni de zile cu T-J și o alianță sigură cu Hugo-ul lui waterloo1815.
Ibidem n-ar fi avut cum să se dezvolte în nord, fiind blocat de Hugo și de diplomația cu T-J.
Am trecut prin conflicte cu Thor, .A. și cu alte triburi menite să umple centrul hărții.
United au încercat să pregătească terenul pentru o răfuială cu AUR, făcând o alianță cu Skin. Trib pe care l-au și atacat, înainte să se bată cu Aur "pentru că deveniseră prea periculoși".

Când a început conflictul lor cu AUR, trib majoritar în zona de sud, ne-a fost solicitată participarea. Fără să ezităm deși aveam un PNA cu respectivii, în 24 de ore am încheiat diplomația și am început și
noi să atacăm. Era și interesul nostru, fiind zona de hartă distribuită Ibidem-ului. Alianța are întotdeauna prioritate, în cazul conflictelor diplomatice.
În câteva săptămâni împreună cu United am decimat zona și am ajuns la o graniță comună (și prin recrutări).
Cu Mvp's s-a întâmplat la fel. Deși nu aveam voie conform criteriilor impuse, să depășim linia trasată politic, am fost invitați de United în războiul lor și am acceptat. În alte 2,3 săptămâni a prins și Hugo o bucățică de hartă, Ibidem a urcat, iar United a ajuns prin recrutări la porțile T-J.
La scurt timp, primesc o hartă cu o linie trasată pentru impunerea cuceririlor în sudest. Deși eram în discuții cu 2 triburi în eventuala realizare a unei fuziuni, am acceptat să le cedăm teritoriul. Că au venit cu 3,4 hărți diferite fiindcă nu vorbeau între ei, astea sunt detalii.
La scurt timp, un Hugo asaltat militar de T-J (trib neutru pentru acest United, și Hugo), le declară război.
Ne-am consultat cu United și am căzut de comun acord să ne implicăm în conflictul aliaților.
Știu că Hugo a înființat o academie, în spatele (marginea) tribului T-J. Nu știu de ce, United nu au recunoscut acțiunea și au intrat în conflict cu academia aliaților. Oferind așadar, un prim ajutor T-Jului.
Văzând că Hugo nu rezistă în conflictul cu T-J, pe același principiu *alianța are prioritate, am încheiat diplomația cu T-J, iar în 48 de ore am început să atacăm. United și-au păstrat neutralitatea (credeam eu) aproape 1 lună de zile.
Întrebam zilnic, dacă și când se vor implica..și eram dus de nas cu motive: "avem de înnobilat intern" , "mâine, că azi mutăm sprijinul pe graniță" , "ne-au plecat 2 conducători pe lumea 37 și trebuie să cedăm conturile".. etc.
După 1 lună de zile de evitat, am căutat o discuție cu liderii United.
Atunci, însoțit de catalin cojo, seven7six6 și mangotaru am intrat într-o conferință pentru a lămuri treaba asta cu amânarea. Am aflat, din păcate, că United aveau un PNA cu T-J. Unul făcut recent, pe care n-ar fi fost dispuși să-l rupă. Ba chiar, erau deciși să atace Hugo.
N-am fost de acord cu decizia luată de colectiv, așa că le-am comunicat un ultimatum referitor la diplomație: "Dacă voi nu țineți cont de alianța asta, atunci s-o transformăm în PNA. Vom apăra Hugo, nu-i corect ce faceți. 24 de ore" și am părăsit conferința respectivă. Mă așteptam la atacuri, dar, când intru pe joc aveam deja 2 mesaje de la colegi : "sunt atacat de United, ripostez?". Aliații noștri aveau fulluri de atac pe o graniță rămasă bleu 6 luni de zile, aveau câte 8 nobili pe sat..deci, nu răspunsul meu a fost motivul ruperii diplomatice. Am pierdut câteva sute de sate, T-J au început și ei să atace. Am invitat Hugo în Ibidem, unde am "încheiat" împreună jocul. Eu am renunțat la scurt timp după, colegii mei au continuat în alt trib (CD) războiul cu T-J, tot în avantajul United..care a păstrat PNA-ul cu ei, dar a făcut unul și cu CD.
Recent, CD au fuzionat cu United..trib care, după multe luni de diplomație, prin reprezentația unui lider comunică întemeietorului T-J:
-Veniți la noi 10 jucători ca să închidem lumea, pe restul îi înnobilăm.
răspunsul T-J: Hai sictir.
O parte din foștii mei colegi s-au opus acestei pupări în dos și nu au migrat în United.
Culmea sau nu, tot foștii mei colegi se luptă acum cu T-J.

Sunt sigur că nu toți văd situația așa, dar pentru mine contează prea puțin, deloc, alte variante cu înflorituri.


Nyx. Ati intrat pana acum intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig? Daca da ne poti spune si cum s-a terminat acest razboi?
Quzor: Relativ. Am intrat pe 36 împotriva T-J ca să susținem aliații Hugo. T-J este un trib care joacă elegant, greu de învins.
Pe 16 am intrat într-un război greu împotriva Yakuza și , alături de aliații Snow. Trib distant geografic, se afla în partea opusă a hărții.
N-am prins finalul ambelor conflicte.
Pe 16 am biruit, acolo aliați pe măsură (Hard). Nu pot spune același lucruri și despre aliații de pe 36.
În conflictul nostru cu t-j conduceam în statistică, aveam o graniță activă și promițătoare comparativ cu cea blocată de United 6 luni de zile prin diplomație.
Strategic, mare scofală n-am făcut. Am încercat să împingem granița noastră, dar Hugo pierdea pe cealaltă parte neavând susținere militară din partea aliaților apropiați (United, motivul necolaborării l-am evidențiat mai sus).
Înainte să fim atacați pe diplomație, ne-am transferat 25 de jucători în spatele primei linii de graniță, pe teritoriul T-J. 25 de sate barbare cucerite și blindate într-o noapte, cu zid 20 și cu nobili făcuți până dimineață. Câteva sute de puncte premium investite, resurse gârlă și sprijin din nucleu. Am denumit acțiunea aia, generic, "Ikabana".
N-am apucat să finalizăm acțiunea pentru că a fost simultană cu atacurile aliaților noștri...pe noi.
:)

Nyx. Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit? Dar la alte lumi?
Quzor: Nimic, niciodată. N-am făcut mereu lucrurile așa cum mi-aș fi dorit, dar și ele au rostul lor. Dacă nu aș fi gresit, nu aveam cum să învăț.
Tot răul duce la mai bine..


Nyx. Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?
Quzor: Da. Cred că atunci când a început lumea, 15 conturi banate în top 20 mi s-a părut un record. Mult așteptat. Pozitiv nu m-a mai surprins nimic pe jocul ăsta de foarte multă vreme.

Nyx. Care consideri ca sunt calitatile si defectele tale ca jucator si/sau conducator?
Quzor: N-am răbdare, sunt arogant (zic alții). De calități, n-am ce să comentez. Sunt așa cum sunt, mă acceptă și mă urmează Ibidem pe fiecare lume, zic eu..pentru că nu sunt tocmai un incompetent.

Nyx. Ai accepta vreodata sa fii condus nu doar sa conduci (pe acest joc evident)?
Quzor: Da, bineînțeles. Pe ultima specială am fost condus și sper eu, că n-am dezamăgit conducerea, deși tribul din care făceam parte (Hard) a fost învins..tot de un aliat. Așa-i pe jocul ăsta.

Nyx. Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori/conducatori de pe L41, care ar fi acesta? Imi poti argumenta alegerile?
Quzor: Un bun lider, indiferent de reacțiile de pe forum, felul prin care joacă (zic unii că n-o face corect) este Immortal R. Să duci un trib de 25 de jucători în top 3, pe actualul joc..îți trebuie ori o căruță de pp-uri, ori o diplomație grosonală în spate. Cu sau fără astea 2, pentru ca nu mă pot pronunța, a jucat admirabil pe 41.
Aprecieri sincere către mesagerul. și liderul GTG, pentru că pot controla atâtea academii.


Nyx. Cat de importanta este diplomatia in tribul din care faci parte? In conflictele aparute pana acum cu aliatii sau triburile aflate la PNA, s-a ocupat cineva anume de medierea acestora sau ati lasat sa se rezolve de la sine?
Quzor: Diplomația este importantă, dar nu cea mai importantă. Am învățat asta de pe lumea 36. Diplomația a devenit un mecanism de apărare..
Ibidem are un aliat din prima zi de joc, a întrerupt un PNA pentru o fuziune (eșuată inițial).
Suntem aliați cu -Nerv, On, W.L, Tactic și AKA.
Nu avem PNA-uri, GTG și R.S sunt trecuți cu roșu pentru orientare. RS au avut o tentativă de șterpelire de sate de la adriada. Dar, am avut colegi promți..și încă n-am ripostat. 370k de trupe ofensive pierdute și niște nobili omorâți de la câteva ore pe un coleg de-al nostru, mai distant.
Am avut 15 războaie, cu 18 triburi. Doar 9 au putut fi învinse statistic, restul ba s-au retras, ba s-au refugiat.
Scorul oficial e ăsta: 192-3 . Neoficial, e aproape dublu în favoarea noastră.
Eu mă ocup de diplomație , aparent, pentru că în spatele meu se află o echipă de 13 consilieri/lideri. Fiecare cu responsabilitate separată..dar cu ochii și vorba pe fiecare decizie de-a mea.


Nyx. Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?
Quzor: Nu trebuie să dau exemplu, e suficient să se citească arhivele forumului de pe 36.

Nyx. De fiecare data cand apare o lume noua, exista o tentatie mare a jucatorilor, inclusiv a celor activi, sa inceapa si pe aceasta. Ai intampinat astfel de dificultati, cum ti-ai tinut colegii alaturi de tine?
Quzor: Eu nu țin pe nimeni cu forța în Ibidem. Cine vrea să joace pe altă lume, e liber. Dar, cine prinde Ibidem la capacitate maximă, nu mai vrea să plece.. :)


Nyx. Ce parere ai, in general, despre schimbarea tribului si despre fuziuni? Esti pro sau contra lor?
Quzor: Și pro și contra. Depinde de condițiile în care se fac, între cine și cu ce scop.
Sunt contra dacă fuziunea se face în timpul unui conflict. Sunt pro, dacă se face între aliați.


Nyx. A fost si cazul tau/vostru pana acum?
Quzor: Da. A fost. Ibidem a invitat și selecționat jucători din 2 triburi, DAC și Moft în marginea NordVest și centrală. Cu DAC, din neutralitate, cu Moft,direct din diplomație. E relativ și aici, pentru că aliații -nerv intraseră în conflict și eram nevoiți să luăm atitudine. Am făcut un pact și am ușurat jocul

Nyx. Dar cu privire la recrutarile de la dusmani in timpul razboiului, ce parere ai?
Quzor: Fac și ele parte din joc. Nu se mai poate câștiga un război doar prin cuceriri.

Nyx. Ai fost pus vreodata in situatia de a face o alegere dificila pt binele tribului ? Dar pt binele tau ?
Quzor: Mi-am concediat mulți prieteni din Ibidem. O lume nu se compară cu alta..aici, o bulină verde nu te declară jucător activ. A fost o alegere dificilă, dar pentru binele tribului. Nu sunt resentimente, pentru că cine a mai jucat cu noi poate înțelege "de ce".
Binele meu nu există pe jocul ăsta, prefer să fiu eu cel răspunzător, tras de urechi și hulit, dar să le ușurez lor jocul..diplomația, războaiele. Să-i ajut să joace, nu să-și bată joc. Cred că dacă ar fi să fac ceva pentru binele meu, ar fi să renunț la joc. :)) Sunt 6 ani de zile de când pierd vremea pe aici, cu întreruperi mai lungi sau mai scurte.
Toate alegerile sunt dificile, pentru că răspund de activitatea a 100 de jucători..care au băgat bani în joc, care și-au pierdut nopți. Este responsabilitatea mea să nu-mi bat joc de realizările lor, tocmai de aia și un concediat sau un simplu atac organizat trebuie studiat și analizat bine, să evităm greșelile viitoare..dar și cele făcute în trecut.


Nyx. Daca tribul tau s-ar dizolva ai renunta la l41 sau ai continua in alt trib?
Quzor: Nu. Și cred că sunt susținut de părerile întregului trib. Am ajuns la o componență Ibidem 80% perfect loială.. cu jucători pe care în alt trib nu-i va mai vedea nimeni. Cred că dacă ar fi să renunț la 41, cel puțin jumătate din colegii mei ar renunța. Nu satele contează.

Nyx. Ce preferi mai mult: un jucator foarte bun si activ dar problematic....sau subaltern de incredere dar mai putin pregatit/activ?
Quzor: Ambii. Depinde ce înseamnă problematic, dacă te referi la individualism, să știi că nu-i o boală incurabilă. Ibidem are tratament testat pentru așa ceva.
Dacă e vorba de nesimțire, nu discut. Nu protejez nesimțirea în Ibidem, concediez direct. Sunt alți jucători buni și activi gata să-i dea peste ghete.


Nyx. Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?
Quzor: Da, tot pe 36. Când mi s-a luat numărul de telefon de pe forumul ascuns și s-a dat mai departe..a ajuns undeva printr-o conferință skype a inamicilor. N-am apucat să răspund eu la telefon, ci soția.
Nu-i de lăudat, așa ceva nu se face. Motiv pentru alți tăntălăi ca să se răzbune pe mine, iar acum, ca să mă provoace.


Nyx. Ti-ai facut vreun prieten in acest joc cu care sa extinzi aceasta relatie de prietenie si in viata reala? Ce anume te nemultumeste la ceilalti jucatori? Ai devenit 'prieten' bun cu un fost inamic din joc?
Quzor: Bună întrebarea asta. Haha :))..
Da, păi, dentistul meu joacă triburile. Fotograful de la nunta mea a jucat triburile, cabana din Parâng unde voi merge de revelion este administrată de un jucător de triburile. Când eram în țară, taximetristul care mă aducea zilnic acasă era jucător de triburile, iar cafele am băut destule cu prietenii de pe joc.
Ca jucători.. LegionNegro, Dark Eternal, Bad rullz, sunt doar 3 exemple de inamici care mi-au devenit prieteni. Pe 32, Legion ne-a rezolvat 4 războaie și ne-a scos de pe hartă. Acum toți 3 sunt lideri în Ibidem. Războiul și "ura" s-a limitat la joc, cred că asta ne-a împrietenit
.

Nyx. Sunt jucatori pe care ii consideri cei mai mari inamici ai tai, de pe aceasta lume sau altele? Daca da, cum s-a ajuns aici? (strict la joc ma refer, bineinteles)
Quzor: Nu, nu păstrez si nu pot muta aminitirile de pe-o lume pe alta.
Cei care au trădat se feresc de noi, n-avem ocazia să ne întâlnim pe hartă..nici nu putem să-i alergăm pe aici.


Nyx. Esti de parere ca "scopul scuza mijloacele" in jocul triburile ? Cateva exemple din experienta proprie?
Quzor: Nu. Alianțele trebuie respectate, cuvântul dat trebuie onorat.
Degeaba facem ca japonezii la Pearl Harbour, știm că minciuna și trădarea au picioare scurte.


Nyx. Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?
Quzor: Cât mai multe îmbunătățiri pentru echipă/trib, nu pentru individualiști.
Un copyright al triburilor, extensie de activitate tip twstats și pentru triburi, nu doar pentru jucători, niște echipe. Update pentru forum, cu buline colorate în funcție de importanța postărilor, nici eu nu sunt adeptul și susținătorul spamului.
Dar în primul rând, aș vrea să văd o comunitate pe Triburile.


Nyx. In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?
Quzor: Mult succes, jucați corect.
Lăsați orgoliile deoparte, nu amenințați cu brișca și nu implicați viața reală. E un joc.


Nyx. Inca un aspect, pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu si de ce?
Quzor: Știu că LegionNegro nu este un cititor al forumului extern, dar sunt sigur că are foarte multe de povestit.
Onra, cavalerul dodo, alți colegi de-ai mei care au ce povesti.


Nyx. Iti multumesc pentru raspunsuri, o seara frumoasa.

Quzor: La fel, mulțumesc.
 
Ultima editare de un moderator:

mythra

SuperModerator GameSuport
Membru personal
Scor reacție
91
cristian ciura octav

mythra: In primul rand, multumesc ca ai acceptat sa ne ajuti cu acest proiect ce incercam sa il reactivam. Pentru inceput, spune-mi te rog cateva lucruri despre tine, despre persoana ce se afla in spatele acestui nick de joc.


cristian ciura octav: Placerea e de partea mea.
Autocaracterizarea,de cele mai multe ori implica o doza substantiala de subiectivism,asa ca ma voi la rezuma la niste informatii de necontestat.Am 25 de ani,sunt student in anul 3 la Psihologie,absolvent al Facultatii de Stiinte Economice,si al unui masterat in cadrul aceleasi facultati,de curand am inceput sa invat limba germana,si lucrez in masura in care e nevoie de mine,la afacerea familiei.Imi place sa practic diverse sporturi in timpul liber,si agreeez aproape orice activitate care presupune interactiune inter-umana :)


mythra: Iar printre activitatile ce implica interactiunea inter-umana presupun ca se numara si acest joc :) Ce imi poti spune despre experienta ta in cadrul acestuia? Cand si cum ai luat pentru prima data contact cu "triburile"?


cristian ciura octav: Pai,eram pe clasa a 11-a daca nu ma insel.Colegii mei se jucau tot felul de jocuri de strategie online,printre care si triburile.Am fost tot timpul un fan al jocurilor de strategie,dar pe atunci,nu stiam nimic despre conceptul asta de "joc online".Ma jucasem o gramada de jocuri in retea,gen Starcraft,Warcraft,Age of Empires..etc,dar acuma,pentru prima data aveam ocazia de a ma juca un joc care urma sa ma solicite cognitiv pe termen mediu si lung.Asa ca m-am apucat,si din pacate nu m-am mai lasat.


mythra: Ai jucat pe mai multe lumi sau chiar si pe alte servere?


cristian ciura octav: Am jucat pe .ro in jur de 20 de lumi,pe .hu(Ungaria) 2 lumi,pe .de(Germania) 2 lumi,pe .uk(Marea Britanie) 2 sau 3 lumi,pe br(Brazilia) 2 lumi,pe .net 1 lume,pe serverul arab,1 lume pe .it(italia),1 lume pe .us(America),respectiv pe alte servere despre care nu pot sa zic ca mai stiu mare lucru,data find perioada scurta in care am activat acolo.


mythra: Dintre toate acestea, care ti-a placut cel mai mult si care ar fi motivele?


cristian ciura octav: Dupa principiul "nicaieri nu e mai bine ca acasa",pot spune ca cele mai multe amintiri si cele mai mari satisfactii le-am trait pe serverul nostru.Acuma,e o intreaga discutie legata de felul in care inteleg oamenii apartinand diverselor culturi sa trateze un joc online.Ce pot sa iti spun e ca,noi romanii suntem mai inteligenti(posibil nu si la fel de culti) si mai primitori decat vesticii,pe care din pacate am ajuns sa ii respectam mai mult decat e cazul.


mythra: Poate se datoreaza faptului ca vesticii nu au aceeasi "agresivitate verbala" cand vine vorba de comunicare. :) Dintre lumile deschise pana in prezent pe serverul romanesc, este vreuna ce ti-a placut mai mult decat toate celelalte? Daca da, de ce anume?


cristian ciura octav: Eu zic ca respectul asta pe care eu il consider nefondat vine ca urmare al interesul material al romanului,care in lipsa unor oportunitati profesionale care sa ii asigure linistea in tara,pleaca in strainatate,unde desigur pe fondul unui context mult mai favorabil in plan material,e tentat sa ii ridice in slavi pe cei care vezi doamne l-au scapat de perspectiva unei vieti complicate.Ce nu constientizeaza multi,e faptul ca,odata plecati din tara,is dispusi sa munceasca zi si noapte pentru traiul mult visat,lucru pe care nu ar fi fost dispusi sa il faca in tara.

Revenind la intrebare,nu pot sa zic ca am o lume preferata.Mi-a placut l8 de exemplu,deoarece eram pe atunci un copil dornic de afirmare,iar contextul respectiv mi-a permis sa ma evidentiez.Pot sa zic ca mi-au placut si l2,l13,l14,l17,l24,dar nu tin neaparat sa enumar razboaie,"dusmani",tradari..etc.Consider ca lumea citeste pe diagonala o insiruire de evenimente in care nu au fost implicati.


mythra: Avand in vedere faptul ca esti un jucator foarte vechi si tinand cont de evolutia jocului incepand de la prima lume si pana in prezent, ce parere ai despre modificarile/ update-urile aduse acestuia? Dar despre jucatori si calitatea jocului, in general?


cristian ciura octav: Practic,parerea mea e impartasita de marea majoritate a jucatorilor cand vine vorba de modificarile care au vizat jocul in ultimii ani.Din punctul meu de vedere,politica lor(INNO) de marketing e extrem de neinspirata.Chiar aduce un pic a amatorism.Tu cand ai un serviciu pe care il furnizezi unui numar nesperat de mare de clienti,cum din punctul meu de vedere se intampla acum 5-6 ani,iar tu iti indrepti eforturile spre realizarea unui profit cat mai mare intr-un termen cat mai scurt,(ceea ce s-a intamplat odata cu introducerea diverselor facilitati premium),in loc sa urmaresti daca nu creearea altor nevoi,macar satisfacerea celor existente,care pe termen mediu si lung ti-ar fi oferit atat un avantaj in fata competitiei,cat si o extindere prin prisma unui numar mai mare de utilizatori atrasi,si automat un venit constant mai mare,e clar ca te pricepi mai bine la partea de programare decat la cea de promovare.

Legat de jucatori,ce pot sa zic...Acum cativa ani,citeam forumul cu interes,atat cel extern,cat si cel intern.Motivul e simplu.Calitatea postarilor era alta.Media de varsta a utilizatorilor era alta.Nivelul de cultura al jucatorilor era altul.Pe atunci,desi era un joc online,era mai mult un joc de strategie decat un joc de masa.Acuma e un joc de masa,iar asta se vede si simte.


mythra: Totusi, in ciuda acestor considerente, ai continuat sa joci. Ce anume te-a determinat sa ramai pe triburile?


cristian ciura octav: Pai,am facut destule pauze.De cateva ori chiar am sustinut ca ma las definitiv.Acuma,ma joc mult mai putin decat o faceam inainte,iar obiectivele mele s-au schimbat inevitabil.Ma intereseaza mai putin "performanta",si mai mult oportunitatea de a lua pulsul societatii prin intermediul jocului(daca in viata de zi cu zi am de-a face mai mult cu persoane de o varsta similara cu a mea,si cu preocupari asemanatoare,respectiv nivel de cultura asemanator,aici am parte de toata diversitatea de care poti avea parte:) ).Ai putea spune chiar ca am un oarecare interes profesional.


mythra: Pe aceasta lume ai intrat singur sau cu un grup de prieteni? In afara de obiectivele mentionate anterior, ti-ai mai propus si altceva?


cristian ciura octav: Pe lumea asta nu aveam de gand sa intru deloc.M-a rugat Memo14 sa intru,printr-un mesaj privat pe contul de pe forumul extern.Sincer sa fiu,nici nu stiam de unde sa il iau,dar pana la urma m-a convins sa intru.Am intrat,dar cu mentiunea ca voi juca doar pentru pp-uri.Cel mai probabil,el s-a gandit ca,la un moment ar urma sa pun un pic osul si sa-i ajut cu una,alta.Nu pot sa zic ca am pus prea mult osul,dar cu siguranta m-am jucat deja mai mult decat credeam ca o voi face.

Daca am un obiectiv.As fi putut sa am daca eram razbunator.Acum cativa ani, cu siguranta imi faceam un obiectiv din a da unui jucator anume din ON peste nas.Acuma obiectivul meu e sa ofer unor jucatori posibilitatea de a vedea jocul asta si altfel decat o fac in prezent.Desigur,in masura in care imi permite timpul.


mythra: Legat de obiectivul tau, in speta, cel de a oferi altor jucatori posibilitatea de avea o alta perspectiva asupra jocului, in trecut, tu ai intalnit pe acest joc o astfel de persoana care sa te indrume sau ai "invatat" totul de unul singur?


cristian ciura octav: Primul meu duel serios(pentru mine,nu si pentru el),a fost cu Uscatelul.De la el nu pot sa zic ca am invatat triburi,dar am deprins cateva aspecte legate de atitudine. Plus ca,a fost primul care m-a fortat sa gandesc,si indirect a contribuit la evolutia mea ca jucator.

Mai tarziu,a aparut un anume Illidan Stormrage.Era cel mai bun din tara.E singurul de la care pot sa zic ca am invatat cate ceva.In rest,am invatat singur.Tot din dorinta asta de a progresa,m-am dus de capul meu si pe serverele amintite mai devreme.


mythra: In acest moment, consideri ca mai poti invata lucruri noi pe acest joc sau crezi ca nimic nu te mai poate surprinde?


cristian ciura octav: Da.Jocul asta e extrem de complex.Ai nenumarate variabile de care trebuie sa ti cont.Valoarea individuala e data de eficienta mutarilor pe care le faci,iar inca nu s-a inventat jucatorul care sa fie cu adevarat eficient.Exista doar jucatori care is eficienti in raport cu altii.In plus pot invata tot ce tine de tehnologie.Adica scripturi,programe,si alte inovatii care iti fac jocul mai simplu,dar eu nu voi face asta.Nu am script de split,script de backtime,script echilibrare resurse..etc,si nu voi avea niciodata.Eu is atat ca om cat si ca jucator,conservator.


mythra: Despre stilul tau de joc, in general, ce ne poti spune? preferi sa joci agresiv, defensiv, pe granita sau cat mai departe de aceasta?


cristian ciura octav: Cand am inceput jocul asta,fara sa stiu despre ce e vorba,mi-am zis asa.."ridic zidul la 20 si fac trupe,astfel incat sa nu ma sparga nimeni".Cu timpul am vazut ca se poate mai mult,dar am ramas fidel aceluias principiu.Momentan am 16 sate,din care 10 sunt de aparare.

Acuma,legat de granita,ce sa zic.Nivelul serverului a ajuns destul de slab,motiv pentru care,chiar daca am sate in granita,nu ma streseaza prea tare.De preferat,prefer sa am cateva sate in mijlocul dusmanului.De acolo ai posibilitatea de a jongla cu trupele dusmanului,si de a iti minimaliza pierderile.Nu-mi place sa sparg fulluri in blindaje.Mi se pare o solutie "din topor",iar asta e un joc de strategie.


mythra: Tribul vostru vad ca este pe locul 4. Ce ne poti spune despre acesta, despre strategia voastra s.a.m.d.? Crezi ca isi merita locul actual in clasament, sa ne asteptam la un loc si mai bun in viitorul apropiat?


cristian ciura octav: Din ce am observat,asta e un subiect foarte controversat.Multi au blamat "familia" asta pentru faptul ca aduna o gramada de jucatori,din care majoritatea se presupune a fi noobi.De asemenea,presupusa lipsa de organizare,numarul mare de conducatori,numarul mare de interne,satele de barbari cucerite,si asa mai departe,is aspecte de care lumea tinde sa faca misto.
Acuma sa iti spun si parerea mea.

Cand am intrat in tribul asta si am vazut cum ne adunam 400 de jucatori,m-am prins de cap.Am vazut conducatori la vremea respectiva care nu stiau a vorbi/scrie.Ma asteptam la ce e mai rau,dar,pe masura ce a trecut timpul,am descoperit ca o parte din conducatorii astia,is mai buni decat credeam,iar cei incompetenti,s-au eliminat singuri.Am vazut cum multi jucatori considerati a fi noobi,isi dadeau interesul,in sensul in care,trimiteau sprijin,respectiv atacuri daca era nevoie.Am vazut destul de mult bun simt din partea jucatorilor(cu siguranta mai mult decat ma asteptam sa vad).

Eu nu pot sa iti spun daca tribul asta va avea un viitor frumos sau nu,dar ce pot sa iti spun,e ca,are in componenta oameni care vor sa faca ceva,si care isi sacrifica mult timp in interesul tribului(familiei).
Eu personal,nu as fi reusit sa conduc familia asta.


mythra: Ne povestesti putin mai mult despre el? De exemplu, despre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii)?


cristian ciura octav: Daca va povestesc tot,demontez un mit care dainuie de ani de zile pe .ro,si nu stiu daca vreau asta.Multi oameni prefera sa traiasca in minciuna,atata timp cat e frumoasa.
Cu siguranta cel mai relevant duel pe care tribul nostru il are,e cu On.E un duel in care ei porneau mari favoriti.Mizau pe faptul ca ar urma sa ne destramam pe fondul unei lipse de organizare interna.Practic,argumentul lor era si e in continuare,timpul,nu valoarea colectiva/individuala.

La un moment dat,au fost discutii avansate legate de o posibila alianta.Intamplator,eu am purtat discutia respectiva cu Martzian.Le-am oferit multe privilegii daca pot sa le numesc asa,si am facut asta din respectul neconditionat fata de un nume emblematic al serverului nostru.Am gresit,daca respectul neconditionat poate fi incadrat la capitolul greseli.
Acuma,ce sa zic,fie ca cel mai bun sa castige.


mythra: Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit? Dar referitor la deciziile luate de conducerea tribului in care te afli, ai incerca sa ii convingi sa procedeze diferit in anumit privinte?


cristian ciura octav: Nu regret nimic din ce am facut pe lumea asta.Legat de tentativa mea de a incerca sa-i conving pe conducatori sa actioneze intr-un anume fel,pot sa iti spun ca nu am avut si nu am astfel de intentii.Fiecare e responsabil de deciziile pe care le ia,iar eu nu pot sa propun ceva,si daca iese prost,sa ma fac ca ploua.Eu imi dau cu parerea vizavi de deciziile conducerii,doar in masura in care is intrebat,si nu o fac la nivel de propunere,ci la nivel de parere.
Practic,daca as fi vrut ca lucrurile sa fie facute dupa bunul meu plan,as fi acceptat o functie de conducere,dar ar fi fost nedrept sa fac asta.Nu mai am nici timpul,nici entuziasmul,nici rabdarea de a conduce un trib,cu atat mai mult unul asa numeros.


mythra: Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume? Unul, din cate am inteles, din categoria celor pozitive, ar putea fi cel referitor la tribul din care faci parte (numar mare de jucatori si de conducatori dar cu rezultate bune, cel putin pana acum), dar poate mai sunt si altele.


cristian ciura octav: Pai un aspect negativ e faptul ca am fost obligat sa-mi schimb perceptia vizavi de un anume jucator.

Un aspect pozitiv..chiar acuma mi-a picat fisa.Este un jucator nebagat in seama,pe numele lui dedei13, care se bate cu cei din Ibidem,si refuza sa mearga la ei,preferand sa se chinuie cu tribul lui,din care evident au plecat o gramada de jucatori.Nu mai gasesti multi oameni de genul asta.


mythra: Majoritatea schimba tabara cand dau de greu, asa este.
Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori de pe 41, care ar fi acesta? Imi poti argumenta alegerile? Dar in ceea ce priveste un top 3 al celor mai buni conducatori, in functie de criteriile dupa care te ghidezi tu pe acest joc?


cristian ciura octav: Cei mai buni 3 jucatori is 4 defapt:Illidan,Zammolxe,Immortal R,Th9one.Sa ma ierte Lutu,dar nu e la nivelul asta.
In privinta conducatorilor,nu vreau sa ma pronunt.


mythra: Ok, nu e problema, nu insist :) Care consideri ca sunt calitatile tale ca jucator si/sau conducator?


cristian ciura octav: Stii cum e cu lauda de sine.E cel mai usor de taxat.
Eu ma consider un jucator inteligent.Daca vrei o paralela din lumea fotbalului(ma indoiesc :)) ),is un fel de Andreea Pirlo.Altii joaca rolul lui Messi,Ronaldo sau Ibrahimovic.

Ca si conducator,consider ca am capacitatea de a intelege nevoile oamenilor,si in functie de ele sa ma adaptez si eu.Doar ca,in perioada asta a vietii mele,am total alte prioritati.Nu stiu daca ma voi mai afla vreodata in postura asta de conducator.


mythra: Ufff, fotbal...nu am nicio tangenta, pana si pe extern, la regulile acelui concurs de pronosticuri am fost nevoita abia recent sa le citesc :)) Lauda de sine....e usor de taxat, intr-adevar, dar o sa te intreb acum si de defecte, sa vedem ce imi poti spune :p


cristian ciura octav: Am o aroganta pe care am invatat sa mi-o tin in frau,dar din cand in cand,mai iese la iveala.De asemenea,nu ma prea pot conforma unor decizii cu care eu nu is de acord si care ma privesc pe mine in mod direct.De exemplu,nu o sa iti dau sitter de verificare daca tu nici in mesajul in care imi ceri asta,nu scrii corect de exemplu.Sau,nu voi ataca la "ordinul" unui jucator neexperimentat,care contextual a ajuns in postura de conducator,doar pentru ca asa isi imagineaza el ca e mai bine.
De asemenea,eu ca jucator is destul de imprastiat cand atac.Nu is jucatorul care sa iti dea 5 trenuri in aceasi secunda.Atac dupa ochi,si incerc sa speculez mai mult.Uneori e bine,alte ori nu.

Ca si conducator,incerc sa nu ma abat de la anumite principii morale care imi sunt destul de bine sedimentate,iar daca asta la prima vedere nu pare a fi un defect,daca judecam in termeni de scop/rezultat,devine un defect.


mythra: Ai mentionat mai devreme de un jucator ce prefera sa se apere pana la ultimul sat si nu sa treaca la inamici, asa cum se obisnuieste. Ce parere ai totusi despre fuziuni si recrutarea de la inamici (in special in cursul desfasurarii unui razboi intre cele 2 tabere)? A fost si cazul vostru pana acum?


cristian ciura octav: Pentru mine termenul de "dusman" nu mai prea mai inseamna mare lucru.Uneori jucatorii isi apara tribul sau colegii in fata dusmanului,fara ca acestia sa merite sa fie aparati.Nu exista un trib cu oameni mai de calitate decat altul,si nu exista coleg pe care sa il aperi neconditionat,cum nu exista dusman pe care il ataci econditionat(vorbim de dueluri verbale aici).

De curand am facut tot posibilul sa conving un "dusman" din ON sa revina pe cont.In mod evident,asta nu ne ajuta pe noi ca si trib cu nimic,dar asta era gestul normal pe care trebuia sa-l fac.
Ca sa iti raspund la intrebare,eu chiar ma bucur cand recrutam de la dusmani.Si asta nu pentru ca urcam in clasament,ci pentru ca am ocazia sa vad reactia mai multor oameni in astfel de situatii,si in masura in care pot,sa le modelez perceptia.


mythra: Despre diplomatie ce imi poti spune? Ma refer, de exemplu, la cat de importanta este aceasta pentru tribul din care faci parte. In conflictele aparute pana acum cu aliatii sau triburile aflate la PNA, s-a ocupat cineva anume de medierea acestora sau conflictele au fost lasate sa se stinga singure?


cristian ciura octav: Nici diplomatia nu se mai face cum se facea odata.Acuma toata lumea cunoaste pe toata lumea,astfel incat,aspectele de ordin tactic,trec de multe ori in plan secund.Adica eu conducator,blochez 30 de jucatori fara sa fie nevoie,doar pentru ca am oportunitatea sa arat lumii cati prieteni am eu prin alte triburi.

Ca sa iti raspund,diplomatia pentru noi e la fel de importanta ca pentru orice alt trib.Nu avem o persoana desemnata si unica care sa se ocupe de asa ceva,desi ar trebui sa avem.Pana acum nu au exista probleme majore intre noi si aliati,si cele care au existat,au fost rezolvate relativ rapid si cu vorba buna.


mythra: Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?


cristian ciura octav: O lume poate fi castigata in 90% din cazuri ca urmare a unui context favorabil.Asta inseamna diplomatie,complementaritatea oamenilor care iau decizii la nivel de trib,noroc(ca dusmanul x sa se retrage din diverse motive de exemplu),pozitionare pe harta,si asa mai departe.Din toate lumile care s-au incheiat pana acuma,cam 70% au fost castigate de un trib,din pura intamplare.Marea majoritate a jucatorilor care termina o lume,in marea majoritate a cazurilor,sunt noobi.Pentru mine,terminarea unei lumi de catre un jucator,nu e un criteriu in stabilirea calitatilor lui.Eu de exemplu,acuma termin l37 cu SH.Nu am facut absolut nimic ca sa merit asta.Si ca mine,au fost mii de jucatori pana acuma.

In razboi iti poti castiga respectul,dar daca duci prea multe,ramai cu respectul,iar cel care a stat la cutie primeste 600 de pp-uri la final de lume.


mythra: Ai fost pus vreodata in situatia de a face o alegere dificila pentru binele tribului? Dar pentru binele tau? Cum ai gestionat situatia?


cristian ciura octav: Da.De exemplu pe l24,am intemeiat pentru a 2a oara tribul "Spor".Am inceput initial intr-o formula de 28-30 de oameni,asemanatoare cu cea a Inbz-ului de pe lumea asta.Initial am dominat clasamentul,dar dupa 2-3 luni,o parte din jucatori au inceput sa se lase,asa ca,eu am preferat sa mai fac cate o recrutare,pe ici,pe colo.Am recrutat un jucator aflat la 17 ore cu nobilii de Sebica.De atata a fost nevoie.A inceput scandalul,in ideea in care,el de la distanta respectiva vroia sa il innobileze neaparat pe acest individ.A se intelege ca eram 30-40 in trib,si nu tin minte sa fi avut vreo diplomatie.Sebica era rang 1 sau 2 in momentul respectiv,iar eu tot ce trebuia sa fac ca sa aplanez conflictul,era sa il dau afara pe respectivul.Nu l-am dat afara,si am avut de tras de pe urma asta.Eram constient de urmari,dar am preferat sa actionez asa.

Pentru binele meu,rareori am facut cate ceva.Ca si conducator,ai toate atuurile pentru a profita de interne de exemplu,ori eu,de cate ori am condus,am luat relativ putine interne.Pe lumea asta cred ca am cel mai mare numar de innobilari interne,raportat la numarul total de sate,iar aici nu conduc pe nimeni.


mythra: Daca tribul in care joci acum, s-ar dizolva, ai continua intr-un alt trib (daca da, care anume si de ce) sau ai renunta la joc?


cristian ciura octav: Nu cred ca as continua.Am intrat aici pentru pp-uri,si am ramas pentru oameni.Daca tribul se destrama,nu mai am pentru ce sa raman.


mythra: Ce preferi mai mult: un jucator foarte bun si activ ce poate muta singur granita dar care este problematic si poate trada oricand daca se "supara".... un sau subaltern de incredere dar mai putin pregatit/activ, de care trebuie sa te ocupi sa il inveti si sa ii spui mai mereu ce sa faca?


cristian ciura octav: Un jucator problematic care poate trada oricand,e si un om care are mari carente in ceea ce priveste moralitatea,si nu numai.Mai devreme afirmasem ca pentru mine,performanta nu mai e o prioritate,motiv pentru care,prefer oameni de bun simt si echilibrati in dauna celor care vad in jocul asta,unica oportunitate de afirmare,respectiv acceptare sociala.


mythra: Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?


cristian ciura octav: In general,am evitat astfel de situatii.Am fost si amenintat in cateva randuri,dar eu in principiu am incercat sa fac o distinctie clara intre viata reala si tot ce inseamna mediul acesta virtual.Drept dovada,eu nu ma intalnesc cu jucatori de pe triburi,nu-mi dau numarul de telefon pe joc,si nu am skype.

Desigur,in toti acesti ani am auzit de diverse cazuri tragic/comice,in care nivelul de implicare al jucatorilor a adus la situatii greu de imaginat.Voi da un singur exemplu in acest sens,fara insa sa dau nume.Un anume jucator,in timp ce se certa pe skype cu colegii de trib,a facut un blocaj renal sau preinfarct(nu mai tin minte).A fost transportat de urgenta la spital,urmand ca apoi sa fie vizitat la spital de colegii lui de trib.Concluzia lui,spre surprinderea mea la momentul respectiv,a fost urmatoarea "Daca oamenii astia au venit sa ma viziteze,inseamna ca nu m-am jucat degeaba jocul asta,si merita sa il continui in aceasi nota".

Una peste alta,consider ca tot ce inseamna mediul virtual :facebook,twitter,jocuri online..etc,nu doar ca are darul de a creea dependenta,ci chiar are rolul de a substitui partial sau chiar total in unele cazuri,o parte din nevoile bazale ale omului,cum ar fi,nevoia de afectiune,de apartenenta,de siguranta,de autorealizare.E un fenomen social foarte periculos,la care nimeni nu are interesul de a gasi o rezolvare.


mythra: Ce parere ai despre expresia des intalnita in randul jucatorilor/conducatorilor de triburi, in speta: "scopul scuze mijloacele"? Care ar fi limita maxima la nivel de actiuni ce poate fi acceptata de catre tine sau chiar aplicata, in vederea castigarii unui razboi sau a unei lumi?


cristian ciura octav: Am avut de curand de-a face cu un conducator care a dus expresia asta la un cu totul alt nivel.Eu insa,am ajuns sa vad altfel lucrurile.Ma bucur cand vad ca un "dusman" ataca bine,ma bucur cand vad ca are bun simt,si nu empatizez in niciun fel cu un coleg slab care nu stie nici sa ceara sprijin.Eu m-as bucura mai mult sa constat ca nivelul serverului creste,decat sa castig eu si presupusul meu trib,un razboi.

Limita maxima?Sa zicem ca 2-3 spioni in tribul inamic,prind bine.Mai departe,jocurile de culise ma lasa rece.


mythra: Imi poti spune mai multe cu privire la parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri (setari, jocul in sine, jucatori, update-uri sau orice altceva consideri necesar)?


cristian ciura octav: Din punctul meu de vedere,nu mai ai cum sa imbunatatesti ceva.Produsul asta,tribalwars,e in faza de declin.Toate update-urile care se fac,se fac degeaba.Puteau sa lase grafica de acum 7 ani,sa nu introduca trofee,sa te oblige sa scrii [village](xxx|xxx)[/village] pe forum cand vroiai sa rezervi un sat,si asa mai departe,atata timp cat nu introduceau toate facilitatile astea pe baza de puncte premium.Toata lumea avea de castigat pe termen mediu si lung.
Legat de jucatori,ce sa zic..au ramas nostalgicii si copiii cu bani de aruncat.E trista situatia,si totodata,iremediabila.

mythra: Iar in ceea ce priveste activitatea utilizatorilor pe forumul extern, ce parere ai? Presupunand ca ai avea drepturi de moderator, ai schimba ceva? Ai realiza anumite teme, concursuri..? Daca da, ce si de ce?


cristian ciura octav: Nu mai e mare lucru de facut nici acolo.Nu se mai poarta discutii serioase de ani de zile.E doar spam,si e unul de proasta calitate.Inclusiv o parte din moderatori au mari carente de logica/exprimare.


mythra: Pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu si de ce? Cateva exemple de intrebari daca ne poti preciza, ar fi bine primite.


cristian ciura octav: Eu as vrea sa vad un interviu cu Zammolxe.Ma indoiesc ca ar accepta,dar ar fi interesant.


mythra: Il vom contacta. Daca doreste, vom posta interviul pe forumul extern. :)
In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?


cristian ciura octav: Da. Sa fie echilibrati in tot ceea ce fac. Excesele,indiferent de natura lor,is daunatoare.


mythra: Multumesc pentru timpul acordat. Multa bafta pe joc si in viata reala! :)


cristian ciura octav: Multumesc la fel.Mi-a facut placere :)
 
Ultima editare:

DeletedUser

Dark Eternal&Celentano Mahmurul

Nyx. Salut, multumesc pentru ca ne acorzi acest interviu.
Dark Eternal Salut, multumesc pentru alegere.

Nyx. In primul rand, spune-ne cateva cuvinte despre tine, despre persoana ce se afla in spatele acestui nick de joc.
Dark Eternal Fost mare fotbalist, posesor a 4 ghete de aur, 5 baloane de aur si trofeu de cel mai bun ratangiu :).
Acum serios vorbind, ma numesc Madalin si de ceva ani locuiesc cu familia mea in Saint-Tropez Nu mi-a placut niciodata franceza si pe principiul "de ce ti-e frica nu scapi”, am ajuns s-o vorbesc.

Nyx. Numele ales pentru joc are vreo semnificatie aparte? Daca da, care ar fi aceasta, cum l-ai ales?
Dark Eternal Am inceput sa joc pe L42 cu numele dark eternal. In spirit de gluma cu un prieten, am zis sa ne schimbam numele in ceva mai amuzant. Asa am ales Celentano Mahmurul si Ardiles cel Frumos. Pe Aspirina inca nu am reusit s-o convingem sa-si schimbe numele : ). E ceva provizoriu si voi reveni la numele de dark eternal.

Nyx. Despre experienta ta pe acest joc, ce ne poti spune, cand si cum ai inceput sa joci Triburile?
Dark Eternal Sunt ceva ani de cand joc Triburile, sa tot fie vreo 5 spre 6. Un prieten mi-a spus de joc si asa m-am apucat de treaba. Facand asa o statistica se pare ca din 3 in 3 ani fac performanta pe triburile si reusesc sa ma mentin pe locul 1 :).

Nyx. Ai jucat pe multe lumi? Care anume?
Dark Eternal Am inceput sa joc pe L13 si eram locul 1, am jucat aproape un an si am renuntat apoi. Am tot inceput cam fiecare lume aparuta insa am renuntat din diverse motive.

Nyx. Care dintre acestea ti-a placut cel mai mult si de ce?
Dark Eternal Hmmmm, cred ca tot L13 as zice, probabil fiind prima lume pe care jucam.

Nyx. Tinand cont de evolutia jocului incepand cu lumea 1 si pana la lumea 42, recent deschisa, ce parere ai despre modificarileupdate-urile aduse acestuia.
Dark Eternal Evolutia e buna, altfel am fi trait tot in pestera si n-as fi avut net sa joc triburile : )
Ca sa raspund serios, banul face diferenta.


Nyx. In toata aceasta perioada, ce anume te-a determinat sa ramai in joc?
Dark Eternal Fetele de pe joc :) si prietenii cu care am jucat pe alte lumi.

Nyx. De-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat sau ai invatat totul de unul singur ?
Dark Eternal Evident ca nimeni nu s-a nascut invatat, am avut multe de invatat de la colegii de joc si inca invat.

Nyx. Consideri ca mai poti invata lucruri noi pe acest joc sau crezi ca nimic nu te mai poate surprinde?
Dark Eternal Sunt pregatit sa nu fiu luat prin surprindere :)

Nyx. Sa trecem la lumea actuala pe care joci. Ce anume te-a determinat sa intri aici Ai intrat singur sau cu un grup de prieteni?
Dark Eternal Am intrat aici cu un grup de prieteni si mai mult de atat am gasit si altii noi.

Nyx. Despre stilul tau de joc, ce ne poti spune, este unul agresiv sau defensiv, in granita sau departe de ea?
Dark Eternal Joc agresiv insa nu-s kamikaze :)
Nyx. Dar despre tribul din care faci parte acum Crezi ca isi merita locul actual in clasament?
Dark Eternal Categoric DA. Avem o conducere cu experienta, colegi implicati , asta e cheia succesului. Vorba aceea cu fereste-te de un grup de oi conduse de un leu nu se aplica. Aici e o haita de lei condusa de niste lei :) .

Nyx. Ne povestesti putin despre momentele cheiedificile prin care a trecuttrece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii) ?
Dark Eternal Cred ca pe fiecare lume pe care am jucat au existat astfel de situatii, sa pomenesc numele acelor jucatori ar insemna sa-i fac celebri si nu merita . Pana la urma caracterul omului se reflecta in stilul de joc.

Nyx. Ai tradat vreodata pe acest joc? Daca da, ne povestesti putin?
Dark Eternal Niciodata, am intrat intr-un trib, acolo am jucat pana la final sau pana cand am dat stergere.

Nyx. Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?
Dark Eternal Nu, nu regret niciodata ce-am facut si n-as schimba nimic.

Nyx. Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?
Dark Eternal Probabil, insa nu suficient incat sa le tin minte.

Nyx. Care consideri ca sunt calitatile si defectele tale ca jucator si/sau conducator?
Dark Eternal Mi-am zis ca de cate ori dau semne ca ma enervez, ies de pe joc si revin cand imi trec dracii. Sunt vulcanic si fac poc :)

Nyx. O intamplare hazlie al carei 'erou' ai fost ?
Am fost banat de 3 ori pe alte lumi si tot rank 1 am ramas :)
20. Ce iti place mai mult, sa conduci sau sa ii lasi pe altii sa se ocupe de asta Preferi sa joci cu coplayer sau sa joci singur pe cont.
E greu sa fii conducator, pe langa ce ai tu de facut preiei automat si responsabilitatile tribului. Prefer sa joc singur, sa gasesti un coplayer cu care sa fii in rezonanta totala e destul de greu.


Nyx. Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatoriconducatori de pe L4041, care ar fi acesta Imi poti argumenta alegerile? Dar un top al jucatorilor intalniti pe toate lumile pe care ai jucat?
Dark Eternal Quz0r ar fi cel mai bun conducator pe care l-am intalnit vreodata si ca jucator LegionNegro. Tot pe ei ii propun in topul de pe toate lumile pe care am jucat.

Nyx. Cat de importanta este diplomatia in tribul din care faci parte In conflictele aparute pana acum cu aliatii sau triburile aflate la PNA, s-a ocupat cineva anume de medierea acestora sau ati lasat sa se rezolve de la sine?
Dark Eternal Quz0r si mangotaru au facut diplomatia tribului si-i felicit pentru asta.

Nyx. Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?
Dark Eternal Fiecare lume are specificul ei si cred ca diplomatia ar fi cea mai importanta. Conteaza sa ai aliati de nadejde insa si fara razboaie ar fi o forma de farmville :)

Nyx. De fiecare data cand apare o lume noua, exista o tentatie mare a jucatorilor, inclusiv a celor activi, sa inceapa si pe aceasta. Te numeri printre ei?
Dark Eternal Nu mereu, depinde de mai multe variabile. Timpul liber, alte lumi pe care mai joc, etc.

Nyx. Ce parere ai, in general, despre schimbarea tribului si despre fuziuni?
Dark Eternal Sunt convins ca daca se pune problema unei fuziuni, conducerea face asta in cunostiinta de cauza si merg pe mana lor.

Nyx. A fost si cazul tau/vostru pana acum?
Dark Eternal Da, dar in sensul ca alte triburi au venit partial la noi, unii jucatori insa doar cu satele :)

Nyx. Dar cu privire la recrutarile de la dusmani in timpul razboiului, ce parere ai ?
Dark Eternal E o tactica si asta insa depinde si pe cine recrutezi.

Nyx. Ai fost pus vreodata in situatia de a face o alegere dificila pt binele tribului? Dar pt binele tau?
Dark Eternal Nu.

Nyx. Daca tribul tau s-ar dizolva in ce trib ai prefera sa continui?
Dark Eternal As da stergere cont.

Nyx. Ce preferi mai mult un jucator foarte bun si activ dar problematic....sau subaltern de incredere dar mai putin pregatit/activ?
Dark Eternal Prefer sa joc cu cineva in care am incredere.

Nyx. Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?
Dark Eternal Ei ,hai si voi acum :) . E un joc si-l joc in consecinta. Ca sa-ti raspund mai concret iti dau un link: http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/french-kiss-30-aprilie-daniel

Nyx. Ti-ai facut vreun prieten in acest joc cu care sa extinzi aceasta relatie de prietenie si in viata reala?
Dark Eternal Nu.

Nyx. Sunt jucatori pe care ii consideri cei mai mari inamici ai tai, de pe aceasta lume sau altele? Daca da, cum s-a ajuns aici (strict la joc ma refer, bineinteles)?
Dark Eternal 206cc :) .

Nyx. Esti de parere ca scopul scuza mijloacele in jocul triburile? Cateva exemple din experienta proprie?
Dark Eternal Nu intotdeauna. Se stie ca in dragoste si-n razboi totul e permis insa aici intervine caracterul omului.

Nyx. Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea triburile si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?
Dark Eternal Nu stiu cum, insa reusiti sa ne faceti sa ne intoarcem de fiecare data la voi. „Ma intorc la tine iar si iar, maaaare albastraaaa :)

Nyx. In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?
Dark Eternal Succese nebanuite :)

Nyx. Inca un aspect, pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu si de ce?
Dark Eternal L-as propune pe Ardiles cel frumos , intemeietor al tribului Nerv

Nyx. Iti multumesc pentru timpul acordat.
 

DeletedUser

Nyx. Salutare, iti multumesc pentru ca ai fost de acord cu acest interviu.
LegionNegro: Salutare tuturor celor care joaca triburile, mersi de invitatie Nyx.
Nyx. In primul rand, spune-ne cateva cuvinte despre tine, despre persoana ce se afla in spatele acestui nick de joc.
LegionNegro: Ei , pt asta ar mai trebui inca 2-3 interviuri , pe scurt , in spatele lui LegionNegro este Petre , 30 de ani din Baile Herculane, impatimit al jocurilor de strategie si de noroc :)
Nyx. Numele ales pentru joc are vreo semnificatie aparte? Daca da, care ar fi aceasta, cum l-ai ales?
LegionNegro: Initial a fost blacklegion, dar nu avea rezonanta cand il rosteam , asa ca a devenit negro ,echivalentul in spaniola :)
Nyx. Despre experienta ta pe acest joc,ce ne poti spune, cand si cum ai inceput sa joci Triburile?
LegionNegro: Am inceput sa joc triburile pe Lumea 18, dintr-o intamplare , eram in vizita la un verisor si am vazut ca dadea niste comenzi pe joc, mi s-a parut plictisitor ce facea el acolo , l-am si certat cu poate juca asa ceva cand sunt atatea jocuri mai "faine" , Dupa cateva zile , satul pana peste cap de Heroes, din curiozitate , mi-am facut cont pe triburile:).... au trecut 5 ani aproape de atunci , inca sunt aici .
Nyx. Ai jucat pe multe lumi ? Care anume?
LegionNegro: Am jucat pe lumea 18 cu blacklegion, 21,23,31,32,36,41 cu LegionNegro plus 2 experiente frumoase pe 26 cu MAMA ce Jucator si pe lumea 27 cu Supozitorul Din Umbra :))
Nyx. Care dintre acestea ti-a placut cel mai mult si de ce?
LegionNegro: Lumea 18 clar , senzatia primei cuceriri , primul razboi castigat nu se uita niciodata.
Nyx. Tinand cont de evolutia jocului incepand cu lumea 1 si pana la lumea 42, recent deschisa, ce parereai despre modificarile/update-urile aduse acestuia?
LegionNegro: Ma adaptez usor schimbarilor , totul mi se pare ok .
Nyx. In toata aceasta perioada, ce anume te-a determinat sa ramai in joc?
LegionNegro: Hmmmm.... competitia naste rivalitati , ambitia ne conduce pe toti in acest joc , toti vrem sa fim pe locul 1 , indiferent de ce zicem la un moment dat, echipa, prieteni, integritate ... cand se deschide o lume noua te gandesti :p poate aici ajung primul :) , dar ca sa-ti raspund la intrebare , unele placeri duc la dependenta!
Nyx. De-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat sau ai invatat totul de unul singur?
LegionNegro: Am invatat singur , dupa cum spuneam , prefer jocurile de strategie , dar ceva lipsea , simteam ca imi scapa ceva , ca nu vad imaginea de ansamblu , asa ca am cerut sfatul unui coleg , era locul 1 pe lumea 18 , la mare distanta de ceilalti . E vorba de proprietarul de drept al contului kottarainen , originar din Chisinau . Dupa o discutie cu el totul s-a schimbat , din acel moment imi imbunatatesc stilul de joc cu fiecare lume jucata.
Nyx. Consideri ca mai poti invata lucruri noi pe acest joc sau crezi ca nimic nu te mai poate surprinde?
LegionNegro: Nu ma mai poate surprinde nimic in acest joc, parerea mea , nu are rost sa intru in detalii , de la agonie la extaz sau invers la distanta de cateva zile cred ca am trecut toti macar o data in joc.
Nyx. Sa trecem la lumea actuala pe care joci. Ce anume te-a determinat sa intri aici? Ai intrat singur sau cu un grup de prieteni?
LegionNegro: Initial , am intrat la preinregistrare pe 42 singur , apoi am primit mesaj de la Q , apoi am vorbit cu 2-3 prieteni mai vechi , din vorba in vorba ne-am adunat mai multi , rezultatul de se vede cu ochiul liber :)
Nyx. Despre stilul tau de joc, ce ne poti spune, este unul agresiv sau defensiv, in granita sau departe de ea?
LegionNegro: Defensiv clar, oriunde m-as afla , eu sunt pasnic de felul meu! :)))) Glumesc ,de cele mai multe ori sunt nevoit din cauza stilului ofensiv sa cuceresc primele satela distante mari , raman de obicei fara vecini, am gandit tot timpul asa , decat sa dorm eu rau toata noaptea cu gandul daca ma ataca cumva vreun vecin din apropiere pe bonus de noapte , sau nu ma pot trezi la timp ? Nu mai bine ii bat eu pe toti de la inceput si stiu de-o treaba ? :)
Nyx. Buna logica :) Dar despre tribul din care faci parte acum? Crezi ca isi merita locul actual in clasament?
LegionNegro: Ibidem isi merita locul , fara discutie , am gasit aici cei mai activi membri care i-am vazut pana acum intr-un singur trib, prin activitate ma refer la tot, sprijin, atac, lucru in echipa.
Nyx. Ne povestesti putin despre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii) ?
LegionNegro: Tradarea de pe 36 se cunoaste , nu mai discutam , vreau doar sa clarific referitor la lumea32 , pe vremea cand eram dusman cu Ibidem . Nu eu sau echipa mea am invins ibidem , a fost o alianta de 3 triburi , eu am fost doar artizanul aliantei , am creat dusmanul comun :) subiect inchis.
Nyx. Ai tradat vreodata pe acest joc? Daca da, ne povestesti putin?
LegionNegro: Nu am tradat si nu cred ca imi voi trada vreodata tribul , in tribul in care incep , acolo si termin. Asta vizavi de colegi , in rest totul e permis , parca asa era o vorba.
Nyx. Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?
LegionNegro: Nu as schimba nimic , poate as face mai multi cai la inceput :)
Nyx. :) :)
Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?
LegionNegro: Revin cu afirmatia ca , nu ma mai poate surprinde nimic.
Nyx. Care consideri ca sunt calitatile si defectele tale ca jucator si/sau conducator?
LegionNegro: Sunt un tip cerebral , calculat , care nu ia decizii la cald, gandesc 2-3 mutari in avans si am talentul de a influenta oamenii din jurul meu .
Ca defecte , sunt ranchiunos , am o memorie prea buna de multe ori , deci daca m-ai suparat cumva , fii sigur ca pe o lume viitoare , daca esti in apropierea mea o sa ai viata grea :)))
Nyx. Deci trebuie sa te ocolim :p O intamplare hazlie al carei 'erou' ai fost??
LegionNegro: Revenim la lumea 18 , eram in razboi cu scorpionii lui Dark Eternal si cele 2 academii ale lor , noi , un trib de 30 de oameni , parca asta a fost limita de membri. eu incepator , atacam cu toate trupele inamicii , def si atac deopotriva aveam satul mixt :) normal ca , cu trupe putine , murea si nobilul ..... faza amuzanta e ca nu stiam ca trebuie doar sa refac nobilul , eu bateam talerii pt urmatoarea generatie si apoi il refaceam :)))) dupa 5-6 ture de astea am inceput sa ma enervez si am rabufnit pe forum , zic cum e dom'le posibil sa aveti atatia nobili in 2 zile cand eu ma dau de ceasul mortii aici ? :))))
Nyx. Ce iti place mai mult, sa conduci sau sa ii lasi pe altii sa se ocupe de asta? Preferi sa joci cu coplayer sau sa joci singur pe cont?
LegionNegro: Nu am jucat niciodata cu coplayer , nici nu o sa joc . Pot sa fiu si condus, nu e problema , e mai usor sa nu ai responsabilitati nu ?
Nyx. Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori/conducatori de pe L41, care ar fi acesta? Imi poti argumenta alegerile? Dar un top al jucatorilor intalniti pe toate lumile pe care ai jucat?
LegionNegro: Eu sunt cel mai bun normal, asta e intrebare capcana ? :)) Sunt multi jucatori buni si foarte buni , fiecare lume e diferita ,nu pot face un top , nu ar fi corect
Nyx. Si modest pe deasupra :)
Cat de importanta este diplomatia in tribul din care faci parte? In conflictele aparute pana acum cu aliatii sau triburile aflate la PNA, s-a ocupat cineva anume de medierea acestora sau ati lasat sa se rezolve de la sine?
LegionNegro: Diplomatia e importanta , incerc tot timpul sa respect conditiile stabilite. Mediaza cel care observa primul problema , nu e o ordine stabilita, conflictele intre aliati, rar se rezolva singure ... punct
Nyx. De fiecare data cand apare o lume noua, exista o tentatie mare a jucatorilor, inclusiv a celor activi, sa inceapa si pe aceasta. Te numeri printre ei?
LegionNegro: Nu , am ajuns la concluzia ca nu poti juca serios pe mai multe lumi in acelasi timp , de aceea nu ma vedeti decat la interval de 2-3 lumi.
Nyx. Ce parere ai, in general, despre schimbarea tribului si despre fuziuni?
LegionNegro: Sunt contra si contra , dar majoritatea decide in unele cazuri :)
Nyx. A fost si cazul tau/vostru pana acum?
LegionNegro: NU, nici nu o sa fie, decat daca o sa asimilam noi, nu invers.
Nyx. Ai fost pus vreodata in situatia de a face o alegere dificila pt binele tribului ? Dar pentru binele tau ?
LegionNegro: Singura alegere dificila in acest joc e cand esti nevoit sa renunti , daca te mai gandesti la zilele si noptile pierdute ...
Nyx. Daca tribul tau s-ar dizolva in ce trib ai prefera sa continui?
LegionNegro: Normal ca as continua...... ca barbar , in 5 zile dupa dizolvare.
Nyx. Ce preferi mai mult: un jucator foarte bun si activ dar problematic....sau subaltern de incredere dar mai putin pregatit/activ?
LegionNegro: pt cei activi dar problematici eu am o tactica proprie , se numeste innobilare , pe ceilalti incerc prin sfaturi sa ii transform in activi si buni , dar nu pe toti , ca doar nu imi creez singur competitie :) doar cei care merita , aici punem un semn de facut cu ochiul da ? :)
Nyx. Punem :) Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?
LegionNegro: Cand a trebuit sa renunt lalumea 32 , era la inceputul lunii mai , inceput de sezon turistic la herculane , nu am mai avut timpul liber necesar sa joc asa cum stiu ca pot , daca nu pot juca la capacitate maxima , prefer sa renunt.
Nyx. Ti-ai facut vreun prieten in acest joc cu care sa extinzi aceasta relatie de prietenie si in viata reala?
LegionNegro: Mi-am facut cativa prieteni, oameni cu care vorbesc de ani de zile chiar daca nu mai jucam impreuna si nu ne cunoastem in viata reala, la polul opus mi-am facut recent 2 prieteni de la mine din herculane, ii stiam din vedere dar nu aveam tangente, am vorbit pe joc, acum zici ca ne stim de o viata , cand a jucat romania cu irlanda eram la un club toti 3, repriza a doua toti se uitau la meci , noi eram la bar discutam despre triburi, va stiti voi care da ? :)
Nyx. Esti de parere ca "scopul scuza mijloacele" in jocul triburile ? Cateva exemple din experienta proprie?
LegionNegro: Scopul intotdeauna scuza mijloacele ! Atata timp cat incerci sa il atingi cat mai cavalereste posibil, nu pot exemplifica , unele strategii nu se dezvaluie!
Nyx. Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?
LegionNegro: Singura imbunatatire care as vrea sa o vad ar fi sa vad un numar mai mare de jucatori pe fiecare lume , cand am inceput sa joc erau minim 20 de mii , acum a scazut cam la 8 mii , din ce am observat eu . Poate se deschid lumi noi cam repede ? Parerea mea.
Nyx. In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?
LegionNegro; Un mesaj ? Hmmm , aa da ,mariti dragilor minele ca sa nu mai pierd eu timpul cu ele dupa ce va cuceresc satele da ? :)))))
Chiar daca nu am dat nume , apreciez multi jucatori sau jucatoare , voi ma faceti sa vreau sa fiu mai bun in fiecare zi :)))))))))))) ( Dark , Q, mango, adriada, diablo,sparcxxx,bad, etc etc )
Nyx. Inca un aspect, pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu si de ce?
LegionNegro: Nu sunt pretentios , surprindeti-ma voi :)
Nyx. Multumesc pentru timpul acordat. Spor la joc.
LegionNegro: Multumesc de intrebari , spor la tichete si voua :) Legion over
 

DeletedUser

Nyx: Salutare, iti multumesc pentru ca ai fost de acord sa stam putin de vorba.
Cavalerul Dodo: Salut! Placerea este departea mea.

Nyx: In primul rand, spune-ne cateva cuvinte despre tine, despre persoana din spatele nickname-ului de joc.
Cavalerul Dodo: Numele meu este Costin, dar din pricina nickname-ului folosit pana anul acesta , csty, majoritatea colegilor imi spun Costy. Sunt incapatanat , sociabil si urasc persoanele duplicitare.

Nyx: Numele ales pentru joc are vreo semnificatie aparte?
Cavalerul Dodo: Numele a fost ales de fiul meu, eu doar am aprobat...asa il alintam in familie.

Nyx: Despre experienta ta pe acest joc, ce ne poti spune, cand si cum ai inceput sa joci Triburile?
Cavalerul Dodo: In urma cu patru ani, intr-o seara ploioasa , cautam pe net ceva sa-mi "umple"timpul. Mi-am creat un cont pur si simplu din curiozitate, iar de atunci cu mici intreruperi am jucat continuu. Am inceput cu L21 unde am facut parte din tribul NDL (Nebuni de legat) avand ca intemeietoare pe Doidedoi, trib care ulterior a fuzionat si a format SMR-Samuraii. In acest trib mi-am facut pionieratul pe acest joc.

Nyx: Ai jucat pe multe lumi ? Care anume?
Cavalerul Dodo: Am jucat pe 21 in SMR, pe 26 in NRV, 30, 31, 32 in OFF si Drept, 36 ,41 Ibidem,

Nyx: Care dintre lumile jucate ti-a placut cel mai mult si de ce?
Cavalerul Dodo: Cu siguranta lumea de care-mi amintesc si acum cu mare placere este L21. Triburile nu era un joc, era o stare de spirit, tribul era ca o familie. Cu toate ca eram noob , niciodata colegii de trib n-au dat impresia ca le-as fi inferior.

Nyx: Tinand cont de evolutia jocului incepand cu lumea 1 si pana la lumea 42, recent deschisa, ce parere ai despre modificarile/update-urile aduse acestuia?
Cavalerul Dodo: Un pic dezamagit. Promoveaza individualismul si inechitatea. Sunt de acord ca , latura comerciala este foarte importanta, dar preferam un "abonament" lunar. In felul asta toti ar porni cu sanse egale.

Nyx: In toata aceasta perioada, ceanume te-a determinat sa ramai in joc?
Cavalerul Dodo: Cu siguranta prietenii virtuali pe care mi i-am facut si bineinteles ambitia. Imi place sa-mi depasesc realizarile cu fiecare lume pe care o incep.

Nyx. De-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat sau ai invatat totul de unul singur?
Cavalerul Dodo: Pot spune ca am invatat impreuna cu ceilalti colegi de trib. Lumea 32 a fost perioada cu cele mai multe acumulari pe triburi. Aveam discutii interminabile pe Skype cu Seinur(Erenarun), Nae (Nick581,22Anda), Claudiu (Nebunu999), Ciprian (Ciumpanezu), Adrian (Horia4). Apoi a urmat "era" Ibidem unde , intr-un topic, fiecare si-a adus partea lui de experienta despre strategiile de atac si aparare. Chiar imi luam notite de acolo.

Nyx; Consideri ca mai poti invata lucruri noi sau ca deja stii totul?
Cavalerul Dodo: A sti totul, inseamna a cunoaste absolutul, iar pana acum, nimeni n-a ajuns acolo.

Nyx: Sa trecem la lumea actuala pe care joci. Ce anume te-a determinat sa intri aici? Ai intrat singur sau cu un grup de prieteni?
Cavalerul Dodo: Dupa dezamagirea pecare am trait-o pe L36 coroborata cu faptul ca nu m-am putut adapta in colectivul Diablo de pe L40, am hotarat sa incep cu alt nume alta lume si-am dat de Sergiu cu al lui Ibidem. Eram vreo 7-8 in trib la preinregistrare, dar, pana la inceperea lumii acest trib a atras ca un magnet majoritatea jucatorilor buni. Atunci mi-am dat seama ca nu vom putea juca "la trecerea timpului"

Nyx: Despre stilul tau de joc, ce ne poti spune, este unul agresiv sau defensiv, in granita sau departe de ea?
Cavalerul Dodo:Am un stil de joc mai degraba prudent, acoperit, nu ma hazardez in granita decat daca stiu sigur ca nu va putea nimeni sa treaca de mine. Prefer jocul defensiv celui ofensiv. Chiar daca nu-i atat de spectaculos, realizarile pe termen lung sunt foarte mari.

Nyx: Ce ne poti spune despre tribul din care faci parte, crezi ca isi merita locul actual in clasament? Care crezi ca va fi evolutia lui in perioada urmatoare?
Cavalerul Dodo: IBIDEM a devenit un brand pe triburile,incepand cu L31. Aici am intalnit si cu siguranta voi intalni jucatori extraordinari. Ibidem-ul L41 cu siguranta isi merita locul in clasament. Este prima data cand conducatorii nu mai trebuie sa-si impinga de la spate jucatorii, fiecare stie ce are defacut iar coeziunea este atat de mare, incat zonal, aproape ne anticipam miscarile.

14. Ne povestesti putin despre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri deculise ) ?
Cavalerul Dodo: Cea mai urata tradarea fost cea a UNITED de pe L36. Despre acest subiect s-a vorbit destul si nu are sens detalierea sa.

15. Ai tradat vreodata pe acest joc? Daca da, ne povestesti putin?
Cavalerul Dodo: Nu in sensul propriu. O singura data cand am fost tradat am dat stergere si am preluat cont de la tribul advers.

16. Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?
Cavalerul Dodo: Probabil nu as schimba nimic. Deciziile pe care le-am luat au fost in functie de timpul pe care il puteam aloca jocului , a colegilor din vecinatate si a zonei unde am inceput.

17. Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?
Cavalerul Dodo: Pana acum, totul mergeasa cum a fost planificat, prin urmare chiar nu m-a surprins nimic.

18. Care consideri ca sunt calitatile si defectele tale ca jucator si/sau conducator?
Cavalerul Dodo: Imi recunosc defectul de a fi radical. In momentul cand am luat o decizie pe care o consider buna, nu mi-o mai schimba nimeni. Nu-mi place sa fiu conducator, nu am rabdarea necesara pentru a tine un grup, in schimb imi place mult jocul altruist .

19. O intamplare hazlie al carei 'erou'ai fost?
Cavalerul Dodo: O sa povestesc 2 pentruca ambele ma fac si acum sa rad.
Prima s-a intamplat pe L21 cand habar nu aveam de T-Train. Aveam un sentiment de automultumire cand imi ieseau taburile si dadeam nobilii la 1 s distanta. Intr-o seara m-am hotarat sa atac un vecin(avea nickname-ul fryshka23 parca). Astept cu infrigurare sa ajunga atacurile, intra 4 , se intorc 3, dau pe raport, vad "innobileaza" dar cand colo,"nu-i satul". M-am mai uitat inca o data, am verificat si monitorul, am dat restart la calculator, dar satul tot la el a ramas. Asa am invatat eu recuperarea la milisecunda:)))
A doua intamplare s-a petrecut pe L32 cand un coleg s-a lasat de joc si mi-a pasat sitter. M-am uitat la paladin si-am observat ca ii picase flama:):) prima arma. Repede mesaj la colegi, "mai trimite-ti resurse ca sa fac si eu atelierul". Cu greu in 6-7 zile am reusit sa recrutez vreo 60-70 de catapulte. Mai aveam ceva ramasite de armata, vreo 25 lanci si 30 spade spade cand un coleg cere sprijin. Eu ii trimit tot si iau sitter de la el. Jucatorul care-l ataca si-a facut armata praf. Asta n-a fost nimic, dar mesajul lui si acum il tin minte "O sa te raportez ca umbli cu coade. La simulare nu apare ca-mi "moare "300 de topoare, 50 de usoare. Pana si Paladinul mi l-ai ucis"-prin urmare , daca nu-i murea paladinul, n-aveam coade:)))

Nyx: Ce iti place mai mult, sa conduci sau sa ii lasi pe altii sa se ocupe de asta? Preferi sa joci cucoplayer sau sa joci singur pe cont?
In acest joc, eu n-as fi un bun conducator. Imi spun parerea il legatura cu anumite decizii, ajut cum pot si cat pot. Mi se pare normal ca fiecare sa joace pe contul sau din timpul sau. Este o competitie, dar una virtuala care a fost creata sa ne bucuram de ea in timpul liber.

Nyx. Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori/conducatori de pe L41, care ar fi acesta? Imi poti argumenta alegerile? Dar un top al jucatorilor intalniti petoate lumile pe care ai jucat?
Cavalerul Dodo: Sincer, n-as putea face un top, deoarece toti jucatorii pe care-i nominalizez sunt completi. Ordinea este aleatorie: LegionNegro, Ione.gunner, Celentano mahmurul.

Nyx. Cat de importanta este diplomatia in tribul din care faci parte? In conflictele aparute pana acum cu aliatii sau triburile aflate la PNA, s-a ocupat cineva anume de medierea acestora sau ati lasat sa se rezolve de la sine?
Cavalerul Dodo: Intr-un razboi, fie el si virtual, nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii. Diplomatiile pot castiga o lume, dar este trist atunci cand aceasta este castigata exclusiv prin diplomatii facute atent.

Nyx. Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?
Cavalerul Dodo: Un exemplu este L35, WOC+OFF+Aka. Deci se poate.

Nyx: De fiecare data cand apare o lume noua, exista o tentatie mare a jucatorilor, inclusiv a celor activi, sa inceapa si pe aceasta. Te numeri printre ei?
Cavalerul Dodo: Sunt tentat sa intru, dar nu si sa joc serios.

Nyx. Ce parere ai despre recrutarile de la dusmani in timpul razboiului?
Cavalerul Dodo: De multe ori, este pusa in aplicare teorema conform careea, jucatorii buni din triburile invinse sunt cooptati in tribul invingator, fie sub forma de fuziune fie invitati.
Si in viata, dar si pe triburi, atunci cand alegi o tabara trebuie sa mergi pana la capat. Cine vrea neaparat intr-un trib, il alege de la inceputul lumii. La mine nu a fost cazul.

Nyx: Ai fost pus vreodata in situatia de a face o alegere dificila pt binele tribului ? Dar pt binele tau ?
Cavalerul Dodo: O echipa care-si propune sa castige, poate juca impreuna si 2-3 ani pe o lume. Pe parcursul timpului apar multe situatii in care trebuie sa faci alegeri dificile. Important este ca aceste alegeri sa fie facute in interesul grupului.

Nyx: Daca tribul tau s-ar dizolva in ce trib ai prefera sa continui?
Cavalerul Dodo: Stergere cont...

Nyx: Ce preferi mai mult: un jucator foarte bun si activ dar problematic....sau subaltern de incredere dar mai putin pregatit/activ?
Cavalerul Dodo: Nu-mi plac jucatorii capriciosi. Consider ca oricine are ambitie, poate invata, se poate perfectiona. Aleg varianta a 2-a

Nyx: Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?
Cavalerul Dodo: Acest joc este un hobby. Asta presupune ca trebuie sa fie relaxant. Intr-adevar sunt stresante anumite perioade, dar eu prefer sa evit momentele care creeaza tensiuni.

Nyx: Ti-ai facut vreun prieten in acest joc cu care sa extinzi aceasta relatie de prietenie si in viatar eala?
Cavalerul Dodo: Din pacate, datorita serviciului, nu prea am timp si spatiu ca sa pot socializa si altfel decat pe joc. Mi-ar placea sa particip la o intalnire tribala.

Nyx: Sunt jucatori pe care ii considericei mai mari inamici ai tai, de pe aceasta lume sau altele, jucatori pe care nu ii ierti cand ai ocazia? Daca da, cum s-a ajuns aici? (strict referitor la joc bineinteles)
Cavalerul Dodo: S-a intamplat de atatea ori sa joc alaturi de dusmani de pe alte lumi, incat nu pot considera" inamici pe care sa nu-i iert". De regula evit sa joc intr-un trib unde recunosc printre jucatori persoane care folosesc un limbaj trivial, agresiv si care au probleme de comportament.

Nyx: Crezi ca in dragoste si razboitotul este permis?
Cavalerul Dodo: Cred ca lumea trebuie sa fie guvernata de reguli stricte.

Nyx:. Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?
Cavalerul Dodo: Mi-ar placea sa vad lucruri noi, in niciun caz cele cu taberele de negustori, vikingi samd. Poate competitii zonale fulger in interiorul unei lumi, ceva care sa scoata lumea din mersul liniar.

Nyx: Sa presupunem ca ai avea drepturide moderator pentru cateva ore. Ai schimba ceva? Ai realiza anumite teme, concursuri..? Daca da, ce si de ce?
Cavalerul Dodo: As acorda bile negre pentru fiecare exprimare jignitoare. La 2 stai pe bara-cartonas rosu pentru 24 h.

Nyx: In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?
Cavalerul Dodo: "Triburile"este un joc. Tratati-l ca atare. Bucuria voastra cea mai mare sa fie atunci cand, sunteti infranti printr-o modalitate pe care nu ati mai intalnit-o. Abia atunci ati invatat ceva.

Nyx: Pe viitor, cu cine ai dori sa veziun interviu si de ce?
Cavalerul Dodo: Erenarun ar avea multe de povestit.

Nyx: Multumesc pentru timpul acordat. Spor la joc.
Cavalerul Dodo: Si eu va multumesc!
 

DeletedUser

Nyx: Multumesc pentru ca ai fost de acord sa ne raspunzi la cateva intrebari!
In primul rand, spune-ne cateva cuvinte despre tine, despre persoana ce se afla in spatele acestui nick de joc.
ERENARUN: Seinur din Constanta 47 ani administratorul unei firme de import provile P.V.C.

Nyx: Numele ales pentru joc are vreo semnificatie aparte?
ERENARUN: Este numele baiatului meu.

Nyx: Despre experienta ta pe acest joc, ce ne poti spune? Cand si cum ai luat pentru prima data contact cu "triburile"?
ERENARUN: In iarna anului 2009 ma plictiseam si din intimplare am intrat pe server.

Nyx: Ai jucat pe multe lumi sau chiar si pe alte servere?
ERENARUN: Am inceput cu lumea 8.9.10.11.12.20.25.28.29.31.32.35.41 si 42.

Nyx: Care dintre acestea ti-a placut cel mai mult si de ce?
ERENARUN: Cred ca lumea 35 unde am avut o alianta formata din 3 triburi de la inceput si acum asteptam sa inchidem lumea.

Nyx: Tinand cont de evolutia jocului incepand cu lumea 1 si pana la lumea 42, recent deschisa, ce parere ai despre modificarile/update-urile aduse acestuia?
ERENARUN: Cu toate ca ma adaptez usor schimbarilor, sunt prea puține lucruri pentru încurajarea jocului colectiv, prea multe lucruri pentru individualiști.

Nyx: In toata aceasta perioada, ce anume te-a determinat sa ramai in joc?
ERENARUN: Prietenii care i-am facut pe joc.

Nyx: De-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat sau ai invatat totul de unul singur?
ERENARUN: Am avut si eu profesori nu stiu daca sunt cei mai buni dar pentru mine poate sunt cei mai buni. Bebeu de pe lumea 8, Romanticul. si Mic si necajit lumea 28.

Nyx: Consideri ca mai poti invata lucruri noi pe acest joc sau crezi ca nimic nu te mai poate surprinde?
ERENARUN: Da, mai am inca multe de invatat.

Nyx: Sa trecem la lumea actuala pe care joci. Ce anume te-a determinat sa intri aici? Ai intrat singur sau cu un grup de prieteni?
ERENARUN: Am intrat cu un grup de prieteni la o saptamana dupa deschiderea lumii deoarece lumea 35 devenise plictisitoare.

Nyx: Despre stilul tau de joc, ce ne poti spune? preferi sa joci agresiv, defensiv, pe granita sau cat mai departe de aceasta?
ERENARUN: Imi este indiferent unde joc, atit pe granita cat si in mijlocul tribului, nu sunt genul de jucator agresiv.

Nyx: Dar despre tribul din care faci parte acum? Care crezi ca va fi evolutia lui?
ERENARUN: Noi nu am intrat cu un obiectiv precis pe aceasta lume.

Nyx: Ne povestesti putin despre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii) ?
ERENARUN: Nu am avut momente cheie sau tradari.

Nyx: Ati intrat pana acum intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
ERENARUN: Da pe lumea 32 cind ne-am bazat pe vorbele unui om, dar el s-a folosit de trib ca un scut in fata inamicilor ca sa ii intarzie. Nu voi da nume.

Nyx: Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?
ERENARUN: Nu as schimba nimic, daca nu greseam nu aveam de unde sa invat.

Nyx: Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?
ERENARUN: Cred că atunci când a început lumea, 15 conturi banate în top 20 mi s-a părut un record. Pozitiv nu m-a mai surprins nimic pe jocul ăsta de foarte multă vreme.

Nyx: Care consideri ca sunt calitatile tale ca jucator si/sau conducator?
ERENARUN: Nu comentez.

Nyx: Dar defecte?
ERENARUN: Arogant.

Nyx: Ce preferi , pozitia de conducator sau de 'executant'?
ERENARUN: Cred ca mai mult cea de executant.

Nyx: Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori/conducatori de pe L41, care ar fi acesta? Imi poti argumenta alegerile?
ERENARUN: Quzor, Mangotaru, Romanticul . Nu le voi argumenta.

Nyx: Cat de importanta este diplomatia in tribul din care faci parte? In conflictele aparute pana acum cu aliatii sau triburile aflate la PNA, s-a ocupat cineva anume de medierea acestora sau ati lasat sa se rezolve de la sine?
ERENARUN: Tezeus si Romanticul. Ei sunt cei 2 care s-au ocupat de diplomatii.

Nyx: Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?
ERENARUN: Atat razboaiele cit si diplomatia fac parte din joc, amindoua isi au locul lor.

Nyx: De fiecare data cand apare o lume noua, exista o tentatie mare a jucatorilor, inclusiv a celor activi, sa inceapa si pe aceasta. Ai intampinat astfel de dificultati, cum i-ai tinut alaturi de tine?
ERENARUN: Noi nu am tinut pe nimeni cu forta, este liber sa plece.

Nyx: Ce parere ai, in general, despre schimbarea tribului si despre fuziuni?
ERENARUN: Depinde cum se fac fuziunile.

Nyx: A fost si cazul tau/vostru pana acum?
ERENARUN: Da, fuziunea dintre AKA! si ts/bi.

Nyx: Dar cu privire la recrutarile de la dusmani in timpul razboiului, ce parere ai?
ERENARUN: Si ele fac parte din joc, nu poti cistiga un razboi doar prin cuceriri.

Nyx: Ai fost pus vreodata in situatia de a face o alegere dificila pt binele tribului ? Dar pt binele tau ?
ERENARUN: Nu.

Nyx: Daca tribul tau s-ar dizolva in ce trib ai prefera sa continui?
ERENARUN: Voi da stergere cont.

Nyx: Ce preferi mai mult: un jucator foarte bun si activ dar problematic....sau subaltern de incredere dar mai putin pregatit/activ?
ERENARUN: Amandoi se pot modela iar atunci cind nu se poate ii pot rezolva colegii.

Nyx: Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?
ERENARUN: Nu am avut momente tensionate.

Nyx: Ti-ai facut vreun prieten in acest joc cu care sa extinzi aceasta relatie de prietenie si in viata reala?
ERENARUN: Da, chiar mai multi.

Nyx: Sunt jucatori pe care ii consideri cei mai mari inamici ai tai, de pe aceasta lume sau altele? Daca da, cum s-a ajuns aici? (strict la joc ma refer, bineinteles).
ERENARUN: Nu, este un joc si trebuie sa il tratam ca atare.

Nyx: Esti de parere ca "scopul scuza mijloacele" in jocul triburile ? Cateva exemple din experienta proprie?
ERENARUN: Nu, aliantele trebuie respectate.

Nyx: Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?
ERENARUN: Cit mai multe imbunatatiri pentru echipa nu pentru jucatorii individualisti.

Nyx: In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?
ERENARUN: Sa joace corect, sa lase orgoliile deoparte si sa nu implice viata reala. Este doar un joc.

Nyx: Inca un aspect, pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu si de ce?
ERENARUN: Romanticul, Dark lake, Bluewing cred ca vor avea multe de povestit.

Nyx: Iti multumesc pentru timpul acordat. O seara frumoasa.
 
Ultima editare de un moderator:

mythra

SuperModerator GameSuport
Membru personal
Scor reacție
91
drago bludvist

mythra: Multumim pentru raspunsul pozitiv in ceea ce priveste interviul. Avand in vedere faptul ca ai fost propus pe ambele lumi (40 si 41) o sa iti pun intrebari legate de ambele. :)
In primul rand, spune-ne cateva cuvinte despre tine, despre persoana ce se afla in spatele nick-urilor de joc folosite.


bunica din jamaica/drago bludvist: Cu placere :)

Numele meu e Alex, am 25 de ani, masterand in anul 2 la managementul informatiilor iar in timpul liber (adica marea majoritate a timpului) consumator de triburile.

mythra: Nick-urile de joc alese pentru fiecare lume in parte au vreo semnificatie aparte (ma refer la cele folosite pe lumile 40 si 41)? In functie de ce criterii ti le-ai ales?

bunica din jamaica/drago bludvist: De-a lungul timpului am capatat un obicei (nu stiu cat de sanatos este), pe fiecare lume noua intru cu cont nou. Cel de pe lumea 40 (Bunica din jamaica) are o poveste mai simpatica, l-am facut un memoria unui vechi camarad de razboi, cazut in patimile alcoolului si a substantelor stupefiante (Bunica din Cuba), o sa-ti povestesc mai multe la intrebarea ce urmeaza (ca sigur ma intrebi de lumea 40 :D ). Cel de pe 41 (Drago Bludvist) are o poveste destul de banala. Vorbisem cu trupa sa intram pe 41, sa consumam ppurile facute pe 40 si imi trebuia nume nou. Cum tocmai vazusem "How to train your dragon 2", rotita s-a invartit si m-am ales cu numele respectiv.

mythra: Deja anticipezi intrebarile, nu-i rau. :p Dar, mai intai, sa vorbim despre experienta ta pe acest joc. Povesteste-mi cand si cum ai luat pentru prima data contact cu "triburile" intrucat sigur nu a fost "bunica din jamaica" primul tau cont respectiv.

bunica din jamaica/drago bludvist: Primul contact cu jocul l-am luat undeva pe la inceputul anului 2008, pe lumea 4. Eu eram jucator de travian si la o ora de informatica in liceu, ma tot plimbam printre sate cand ma vede un coleg. Respectivul imi explica faptul ca travianu e un joc de cacao in comparatie cu triburile si asa, din curiozitate, am ajuns sa-mi fac cont si pe triburile. Initial nu prea ma atragea dar usor usor am facut schimbarea, renuntand definitiv la travian in favoarea triburilor.

Iar primul cont creat pe triburile s-a numit unguru89. S-a vrut a fi un nume ironic care ulterior mi-a adus multe urari de sanatate mamei mele.

mythra: Urat ca s-a intamplat asa ceva, dar nimic nu ma mai mira. Ai jucat pe multe lumi sau chiar si pe alte servere in toata aceasta perioada (2008-2014)?

bunica din jamaica/drago bludvist: Am jucat pe mult prea multe lumi, pe unele serios, pe altele mai putin serios. Hai sa insir lumile unde am innobilat cel putin 1 sat :))
L4, l7, l13 (putin), l14(putin), l15, l17, l18 (putin), l20(putin), l21, l24(putin), speciala 1, speciala 2, l34, l38, l40, l41 si mai nou, l42 (da, stiu...). Pe servere externe n-am jucat, doar pe ro.
Vrei sa-ti insir si triburile in care am jucat de-a lungu' timpului?

mythra: Nu este nevoie, banuiesc ca ai o lista foarte lunga :D As prefera sa imi spui care din lumile mentionate mai devreme si pe care ai jucat "serios" (ca sa folosesc un termen utilizat frecvent de catre jucatori) ti-au placut mai mult si de ce?

bunica din jamaica/drago bludvist: Lumile de suflet sunt lumea 21 si lumea 34 (lumile pe care le-am castigat), insa foarte mult mi-au placut si lumea 7, lumea 15, lumea 17 (chiar daca mi-am luat bataie rau pe lumile respective). Am intalnit niste oameni deosebiti, oameni cu care inca mai tin legatura chiar si dupa cativa ani de cand nu mai jucam impreuna, oameni cu care m-am intalnit si in afara jocului la un pahar de vorba.
Lumile 38/40/41 is prea recente ca sa ma atasez asa mult emotional de ele :p

mythra: Pe masura ce trece timpul, poate o sa atasezi si de acestea. :) In toata aceasta perioada, ce anume te-a determinat sa ramai in joc?

bunica din jamaica/drago bludvist: Sincer sa fiu, nu stiu sa-ti raspund la aceasta intrebare. Nici eu nu stiu ce ma mentine pe joc. As putea spune "colegii", insa nu este 100% adevarat, pentru ca la fiecare lume noua, in afara contului, de cele mai multe ori schimb si colectivul. Rar mi s-a intamplat sa intru cu aceiasi colegi pe mai multe lumi (desi repet, am intalnit niste oameni deosebiti pe acest joc, insa asa-s eu...).
Nu prea imi plac jumatatile de masura. Cand intru pe o lume, nu intru sa joc 3 saptamani si apoi sa ma mut ca tiganu' cu cortu pe alta (bine, de curand mi-am achizitionat un cort nou si din aceasta cauza am tot intrat pe lumile noi aparute, insa le-am dus in paralel, nu am renuntat la o lume in detrimentul alteia). Cand intru pe o lume, vreau sa o castig si fac tot ce-mi sta in putita sa se intample asta.

mythra: Poate si obisnuinta/rutina te determina sa ramai. :) Tinand cont de evolutia jocului incepand cu lumea 4 (cea pe care ai intrat prima data) si pana la lumea 42, recent deschisa, ce parere ai despre modificarile/update-urile aduse acestuia? Dar despre calitatea jucatorilor si a jocului in sine?

bunica din jamaica/drago bludvist: Jucatorii au evoluat foarte mult in ultimii ani. Daca inainte, 1 jucator din 10 stia sa faca split si daca dadeai trenuletu in 2-3 secunde, era mare chestie, acum daca nu bagi 10 curatari, 5 nobili si 3 sprijinuri in aceasi secunda, nu esti jucator. Mai nou s-a ajuns sa se bage cate 400 de atacuri in 200 milisecunde (wink f'kin wink) de catre marii jucatori, pacat ca se barbarizeaza sate din cauza asta.

Jocul insa a scazut foarte mult calitativ, dar si cantitativ. Inainte, pe lumile vechi, la fiecare inceput de lume se strangeau cate 15-20 mii de jucatori. Se umpleau toate continentele si jocurile diplomatice contau mult mai mult. Acum insa, abia se umple 4 continente si toata lumea se cunoaste cu toata lumea. Inainte, fiecare juca pana la ultimu sat, si cand un trib pierdea razboiul, intemeietorii dadeau stergere. Acum, dupa ce un trib pierde cateva sate, intemeietorul e primul care paraseste corabia si isi lasa oamenii balta. Fuziunile fac legea, razboaiele conteaza mai putin.
Modificarile/updateurile...ce sa zic, unele is utile, altele mai putin utile. Depinde de punctul fiecaruia de vedere. Mie insa imi placea mai mult jocul inainte, cand era tot mai simplu. De scripturi nu mai zic, ca nu folosesc decat 2-3.

mythra: Care dintre update-uri le consideri utile pentru tine si le folosesti cu placere in mod frecvent?

bunica din jamaica/drago bludvist: Nu stiu sa le zic pe cifre, insa pot sa detaliez cateva din ele. Asistentul de farmare e util, usureaza foarte mult munca din start. Nu mai trebuie sa te chinui cu scriptul ala infernal de farm. Functia de etichetare a atacurilor, bunicica si aia. Filtrele de la rapoarte, utile si alea. Colorarea grupelor/jucatorilor pe harta. Planificatorul de innobilari, foarte bun. Ar mai fi cateva, dar ajunge pt moment :D ca deja va laud prea mult.

mythra: Printre acuzatii si alte cele, mai meritam si noi din cand in cand si cate o lauda. (chuckle) De-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat sau ai invatat totul de unul singur? Mai precis, ai avut vreun "mentor" in cadrul acestui joc?

bunica din jamaica/drago bludvist: Nu, nu pot sa zic ca am un mentor pe joc. Nici persoane care sa ma indrume in ale jocului, nu au fost. Tot ce stiu pe joc, fie am invatat singur pe propria piele, fie am vazut la cineva si am exersat pana mi-a iesit si mie. Dar n-a stat nimeni sa-mi zica "fa aia si aia si aia". Am preferat mereu sa ma descurc singur...

mythra: In acest moment, consideri ca mai poti invata lucruri noi pe acest joc sau crezi ca nimic nu te mai poate surprinde?

bunica din jamaica/drago bludvist: Omul cat traieste invata.

mythra: Sa trecem la 2 dintre lumile actuale pe care joci, in speta, 40 si 41. Am inteles ca pe fiecare lume intri cu un colectiv nou. Ce imi poti spune despre motivele ce au stat la baza intrarii pe 40? Cum ti-ai ales colectivul? Dar in ceea ce priveste lumea 41?

bunica din jamaica/drago bludvist: Cand s-a anuntat lumea 40, activam deja pe lumile 34 si 38 si nu voiam sa intru. Insa, intr-o zi cu soare, cu 2 zile inainte de a se deschida l40 am aflat de la un moldovean pe nume Lucian (i se mai zice si poarta) ca 2 prieteni buni ai mei (Corli si 206) isi fac trib pe 40. Am stat o zi pe ganduri, am cugetat profund si dupa multe clipe de emotii adolescentine, m-am hotarat sa strang 2-3-5 insi ca sa le stricam joaca prietenilor care ulterior si-au pus numele Med. In prima faza eram 3 (eu, Cristina si Radu). Apoi, fiecare a inceput sa-si aduca diversi prieteni, si de la un trib micut, de maxim 10 insi, care sa intram undercover si sa le dam in cap prietenilor, ne-am trezit cu ditamai tribu de 50 de insi. Pe 41 insa am intrat cu o parte din cei de pe 40, acolo facand ceea ce voiam initial sa facem pe 40, adica un trib de elita cu numar de membri redus care sa faca legea in zona lor.

mythra: Povesteste-mi putin despre tribul de pe lumea 40. In ciuda obiectivelor, aparent stabilite pe termen scurt, vad ca este pe locul 4 in prezent si se mentine destul de bine. Suntem curiosi sa aflam cateva dintre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii), in mod special.

bunica din jamaica/drago bludvist: Bun, ca tot am revenit la lumea 40, sa continui povestea numelui "bunica din jamaica". Cand ne-am hotarat noi sa intram, discutam pe conferinta de atunci metoda cum s-o facem. Deoarece in prima faza era vorba de un trib mic, undercover, cu conturi noi, m-am gandit sa ne facem trib de bunicute (in memoria prietenului Bunica din Cuba, dupa cum am zis mai sus). Si asa ne-am trezit cu conturi in trib, cu nume care mai decare mai tampite. Pe langa clasicele Buncia din jamaica, bunica de pe feleac, bunicul din italia, bunicul atomic, mai aveam si-un "mirel joaca bine", "urzica florin", "themistocle", "scufita rosie", "ciolanul roz", etc. de nici noi nu stiam care-i care. Tribul de pe 40, in prima faza s-a numit Taxi. Tribul taxi a fost creat cu un singur scop, eliminarea tribului med. Dupa ce ne-am indepinit obiectivu (marea majoritate a membrilor med au dat inceput nou in alta zona dupa 3 saptamani de joc), o parte din membrii taxi au renuntat la joc si asa ne-am unit cu tribul lui mafy (shock), astfel formand un trib nou din membrii activi ai celor 2 triburi. In prima faza am pus numele tribului Time (ca sa ne ofticam alti prieteni, lucru care a functionat...) si-a ramas asa pentru o perioada pana cand am renuntat la intemeietor si am dat puterea lui portile iadului si profucv, ei 2 punand numele tribului diablo. Tradari sau jocuri de culise, pana acum nu prea a fost cazu ca e lume deschisa recent, diplomatiile fiind foarte clare. E ca in campania electorala, DTul e un fel de Victor Ponta, ii uneste pe toti impotriva lor. Asa s-a format coalitia Leon-PR-Diablo, iar de partea cealalta DT- Zig- Wind.

mythra: Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la lumea 40, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?

bunica din jamaica/drago bludvist: As alege NE in loc de SE ca directie de start la inceputul lumii 40.

mythra: Dar despre tribul de "elita", dupa cum l-ai numit, de pe lumea 41, ce imi poti spune? Ati reusit ceea ce v-ati propus?
Au existat momente cheie/dificile cu care v-ati confruntat (tradari, jocuri de culise si alte picanterii)? Daca da, povesteste-mi cateva dintre ele si cum le-ati depasit.


bunica din jamaica/drago bludvist: Am reusit ce ne-am propus, pe termen scurt. Insa e o lume recent deschisa, n-are decat 2 luni, nu a fost timp de tradari/jocuri de culise. Ne-am facut damblaua cu Inbzul, am reusit sa stam pe podiumul lumii 41 mult timp, desi eram 20 de insi (din care o parte jucau def) cand altii erau 100. Pana la urma am hotarat, cand ne-au renuntat cativa jucatori, sa intram cei care ramanem sa jucam in tribul RS (chiar daca, sincer sa fiu, ideea de familie de 5 triburi nu m-a atras niciodata si mereu am fost impotriva, am zis sa o incerc si p-asta, o data in viata). Cel mai entuziasmat am fost, in momentul intrarii in RS, de gandul ca voi fi in conferinta cu 500 de insi. Ma asteptam sa fie nebunie curata, eram ca o fata mare in noaptea nuntii, si...atat de mare mi-a fost dezamagirea cand am aflat ca RSul nu avea conferinta a tribului. M-am desumflat complet, nici nu mai dormeam noaptea. Aproape ca-mi pierdusem motivatia de a juca pe lumea 41...greu, foarte greu am trecut peste.

mythra: Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la lumea 41, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?

bunica din jamaica/drago bludvist: Oh, o singura chestie as modifica. La inceput, cand aveam un singur sat, in momentul cand am vrut sa innobilez primul sat, m-am lacomit ca ulimul tigan. Ca sa nu pierd resursele de 1 nobil, am trimis doar 4 nobili pe tovarasu respectiv (nu mai stiu cum ii zice) si m-am trezit ca las adeziunea 2. Cand am dat a 2-a oara dupa 12 ore (ca faceam vreo 6 ore pe drum), tovarasu a primit sprijin si m-am trezit ca sparg fullul, nobilii si nici satu nu l-am luat. Asa am pierdut 10 zile si am ramas mult in urma. A trebuit sa trag tare ca sa revin in top, ca picasem din top 10 in afara topului 100. Pana la urma l-am innobilat pe respectivul, dar m-a costat enorm de mult greseala asta. Daca ar fi sa schimb, as face blestematul ala de nobil 5 si toata treaba asta as fi evitat-o.

mythra: Ai fost zgarcit in ceea ce priveste resursele. :) Despre stilul tau de joc, in general, ce ne poti spune? preferi sa joci agresiv, defensiv, pe granita sau cat mai departe de aceasta?

bunica din jamaica/drago bludvist: Niciodata n-am fugit de granita, mereu m-am bagat in prima linie. Eu de fel is agresor, nu-mi place sa ma apar. Deobicei joc 1:1, insa in functie de harta, ma adaptez.

mythra: Comparand cele doua lumi (40 si 41), exista diferente in ceea ce priveste stilul de joc? Daca da, care ar fi acelea?

bunica din jamaica/drago bludvist: Da, exista diferente destul de mari din cauza setarii "sprijin doar in trib". Din aceasta cauza sunt obligat sa joc ceva mai defensiv pe 40. Foarte aiurea setarea respectiva, au dat peste cap multe strategii deoarece nu te poti sprijini decat abia dupa ce iei satul si pana iti ajunge sprijinul de la mama dracu, iti da recupereare de 10 ori.

mythra: Totusi, reprezinta si o provocare din perspectiva gestionarii eficiente a resurselor. Care consideri ca sunt calitatile tale ca jucator? Dar ca si conducator?

bunica din jamaica/drago bludvist: Sunt un jucator mediocru si un conducator si mai slab. Am mai mult defecte decat calitati. Printre putinele calitatie bune pe care le am s-ar numara coplayerul extraordinar pe care il am, o jucatoare de nota 10 pe care nici eu nu stiu cum am pacalit-o sa joace cu mine...si, nu stiu. Poate faptul ca de-a lungul timpului mi-am facut multe cunostinte pe joc, relatii, ma ajuta destul de mult in ziua de azi cand intervin diverse probleme.

mythra: Si dintre defecte?

bunica din jamaica/drago bludvist: Ma enervez repede si nu ma pot abtine sa nu ma bag ca supozitorul cand vad scandaluri. Mereu in prima linie...

mythra: Cat de importanta este diplomatia, in general, pentru triburile din care faci parte? Consideri ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?

bunica din jamaica/drago bludvist: O intrebare foarte grea. In sensul asta iti pot da 2 exemple, lumea 21 si lumea 34. Lumea 21 am castigat-o prin razboi, de la inceput pana la sfarsit n-am avut decat 1 singur aliat , tribul Cent (trib pe care l-am adus la noi in momentul cand au dat de greu). Lume frumoasa, harta rosie, razboaie crancene. La un moment dat s-a ajuns ca harta sa fie impartita pe jumatate, in SUD eram noi (RP) iar in nord dusmanii (PDB, Burn, Viespile). Pana in acel moment am mai recrutat pe unu, pe altu, insa din momentul in care am ajuns la jumatate tu - jumatate eu harta, nu s-a mai recrutat nici macar un jucator si totul a fost decis de atacuri. Pe 34 insa, diplomatia a jucat un rol extrem de important. Tribul meu nu a fost extraordinar de bun, n-am avut numai vedete sau super jucatori (aveam si jucatori buni, si jucatori medii, si incepatori, un amalgam) , insa print-o diplomatie desteapta si datorita unitatii jucatorilor, am trecut peste toate momentele grele si am castigat. S-au schimbat de atat de multe ori taberele si diplomatiile, incat cu majoritatea triburilor de pe 34 am fost atat aliat cat si dusman la un moment dat al jocului.

mythra: Ce parere ai, in general, despre schimbarea tribului si despre fuziuni? Dar despre recrutarea de la inamici, in timpul razboiului in mod special?

bunica din jamaica/drago bludvist: Nu am o parere foarte buna insa as fi ipocrit daca as nega faptul ca si eu o practic. Fuziunile au ajuns noua fita pe triburile.ro . Toata lumea face fuziune. Ai atacat si n-ai luat decat 2 sate? Fa fuziune. Ti-au renuntat 3 jucatori si nu mai faci fata cu internele? Fa fuziune. Te-a injurat de mama colegu de trib? Fa fuziune. Ti-a zis tatal tau ca esti o lepra a societatii si nu faci nimic constructiv pentru viata ta? Fa fuziune. Nu mai exista sentimentul de loialitate, nu mai exista atasament pentru trib, nu mai exista spirit de lupta. Majoritatea jucatorilor sunt mercenari. Foarte putini jucatori isi mai pastreaza spiritul civic de acum 2-3 ani. Fuziunile, academiile fara numar si alianta cu juma de harta. Asta e cheia succesului...

mythra: Ce preferi mai mult: un jucator foarte bun si activ dar problematic....sau subaltern de incredere dar mai putin pregatit/activ?

bunica din jamaica/drago bludvist: Jucator foarte bun si activ, dar problematic. Nu am ce sa fac cu un jucator slab/inactiv deoarece nu stau sa trag de nimeni. Nu mai am rabdarea de inainte...

mythra: Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori/conducatori de pe 41, care ar fi acesta? Imi poti argumenta alegerile?

bunica din jamaica/drago bludvist: De pe 41? Conducatori:
Rhadookoo (immortal R)
Martzian
Cristian Ciura Octav

Jucatori:
Zammolxe
Rhadookoo
Th9one
Illidan Stormrage

mythra: Imi poti argumenta putin alegerile?

bunica din jamaica/drago bludvist: Jucatori foarte vechi cu foarte multa experienta in spate. Peste tot pe unde au jucat, au dominat cu autoritate harta.
Pe lumile unde intrau ei, nu aveai loc pe podium...primele 4 locuri erau amanetate din momentul cand intrau pana cand renuntau la joc.

mythra: Dar de pe lumea 40, un top similar?

bunica din jamaica/drago bludvist: Pe lumea 40? Hmmm... dintre conducatori: Profucv, Portile iadului, Montecount

Iar jucatori: Hager, trfik, profucv
Pe ei ii stiu, cu altii nu am avut ocazia sa interactionez.

mythra: Ne poti povesti un moment hazliu din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?

bunica din jamaica/drago bludvist: Hmmm, jucam pe lumea 17. Era vara si am fost cateva zile la tovarasu' bunica din cuba la timisoara in vizita. Ajung eu la el si dupa ce desfac bagajul, mergem pe la un vecin de-al lui (habar n-aveam cine era). Intru la el in casa, ne face cunostinta (si el jucator de triburile). Ma uit eu pe calculatorul lui, era logat pe joc. Oh, si eu joc triburile, pe ce lume joci? il intreb eu. Pe lumea 17, imi raspunde. Ce tare, si eu joc pe 17. Ce tare, da in ce trib esti? SR imi zice, ooo dusmane, eu sunt in Spor. Ce faci tu acolo? Pai avem organizat pe voi, imi zice. Cand ma uit ma bine, individul ma ataca pe mine fara sa stie :)) Pun repede mana pe telefon, imi sun un coleg de trib si ii dau parola sa-si dea sitter. Intre timp, il tineam de vorba sa rateze din atacuri. Dupa multe rugaminti, nu m-a mai atacat. Am facut pna personal o saptamana, pana am ajuns acasa, om de cuvant...
Mai aveam, dar ai zis doar un moment :D

mythra: Mai povesteste unul :D

bunica din jamaica/drago bludvist: Tot pe lumea 17, era pe vremea cand inca eram la facultate in bucuresti si stateam in regie. Intr-o zi, dupa cursuri, m-am dus cu cativa colegi de facultate la o bere intr-un pub. Beau eu juma de bere si imi suna telefonu. Unu din colegii de trib (fazy), disperat "intra ba urgent pe cont ca esti atacat, ai pierdut 20 de sate". Du-te ma ca nu te cred, lasa vrajeala, si ii inchid. Ma suna iar, "ma tu esti tampit, intra dracu pe cont ca pierzi toata granita". Panicat, las jumatatea de bere pe masa, imi salut colegii si plec spre camin. Cum ies din pub, sun alt coleg de trib (victor) sa-l intreb care-i treaba. Imi raspunde omu si imi confirma povestea. Panicat, o rup la fuga prin regie, printre camine sa ajung repede in camera. Ajung la camin, urc cele 2 etaje in timp record, 2 secunde/etaj, intru in camera, dau drumu la laptop si cand intru pe joc, liniste si pace. Dau pe rapoarte, nimic, dau pe comenzi, nimic. Ce dracu?! Cand intru pe skype, astia 2 aveau conferinta voce. Deja mi-am dat seama ca ceva e in neregula. Dau sa intru pe conferinta si ii aud pe tampiti cum radeau ca spartii...asa rau mi-a parut de berea aia ca am lasat-o jumate plina pe masa.

mythra: Cred ca ai strans multe astfel de momente hazlii :)) Imi poti povesti si unul mai tensionat?

bunica din jamaica/drago bludvist: Sa stii ca s-au strans destule momente frumoase de-a lungu' timpului...moment tensionat? Si d-astea au fost destule, insa cel mai grav a fost pe lumea 34. Tribul time, dominam harta, era ca si castigata pana cand a intervenit cearta in interior. Goloie, co-intemeietor Time alaturi de mine si Cristina (Black prince) intr-un moment de sensibilitate pubertara, a hotarat ca noi, ceilalti membrii din conducere, suntem niste nenorociti cu care nu mai poate juca si s-a hotarat sa paraseasca barca alaturi de 1/3 din trib (echipa lui + 2/3 rataciti) si sa intre in alt trib. Asta dupa un organizat al tribului pe HV (tribul dusman). Asa m-am trezit cu 3 sferturi din cont in mare rosie, fara atac acasa, fara aparare acasa. HVul s-a spart si marea majoritate de acolo au intrat si ei in tribul nou al lui goloie, si asa acaparasera baietii undeva la 3 sferturi din harta, noi avand restu de 1 sfert. Insa dupa cateva discutii si apeluri unde trebuie, s-a reusit refacerea HVului si schimbarea radicala a hartii. De la 3 sferturi goloie-1 sfert noi la 1/3 goloie si 2/3 noi+HV. Dupa o saptamana de atacuri in care am pierdut ceva sate, ce aveam gol printre ei, ne-a ajuns sprijinu pe sate de la colegi si am putut sa ne revenim. A fost o saptamana tare grea, cu atacuri zilnice. Bafta noastra ca s-au oprit si ne-au dat timp sa ne organizam, ca daca ar fi continuat in ritmu ala inca o saptamana, nu stiu daca faceam fata. Asa ne-am organizat si am inceput contra-ofensiva, si usor usor i-am scos dintre noi si am inceput sa impingem granita. Pana la urma i-am scos pe rand si am trecut peste momentul dificil. Acum ne pregatim sa inchidem lumea, mai sunt 40 de zile din numaratoarea inversa...

mythra: Felicitari pentru lumea 34! :) Esti de parere ca "scopul scuza mijloacele" in jocul triburile ? Cateva exemple din experienta triburilor in care ai jucat/joci?

bunica din jamaica/drago bludvist: Multumesc. Da, sunt de parere ca "scopul scuza mijloacele". Desi e un foarte mare cliseu, in dragoste si in razboi, totul e permis. Cand vine vorba de tribul meu, nu am greturi daca e nevoie sa fac un lucru imoral (cat timp nu incalc regulamentul). Un exemplu de astfel de actiune pot da de pe lumea 21. Aveam razboi cu tribul URSS, noi trib de centru, ei trib de margine (cu o margine foarte mare). Razboiul era strans, cu un mic avantaj pentru ei (nu major, ci recuperabil) insa, din cauza unui masterban luat aiurea de un coleg de-al meu (poveste lunga, nu el era de vina ci vechiul proprietar), contul respectiv a fost banat pe atacabil. Si, desi acel cont ne tinea granita de 1 continent cu URSSu, in semn de respect pentru colegul respectiv, pana nu s-a barbarizat nu l-am innobilat (chiar daca a pierdut niste sate la dusmani). In acel moment, toata granita cu URSS s-a destabilizat si nu credeam ca ne mai revenim pe partea aia. Insa, ne-a pus dumnezeu mana in cap si un coleg a facut rost de parola intemeietorului (nu stiu cum, nu m-a interesat), si la primul organizat al nostru pe ei, un coleg a intrat pe contul intemeietorului advers si le-a dat disband. In invalmaseala produsa am reusit sa le luam multe sate, oamenii s-au demoralizat, am inceput recrutarile de la ei, intemeietorii lor au dat stergere si asa am castigat razboiul.

mythra: Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?

bunica din jamaica/drago bludvist: Cand zici comunitatea "triburile", la ce anume te referi?

mythra: Atat la joc, din punct de vedere al update-urilor/facilitatilor ce pot fi implementate cat si la joc in sine (jucatori, triburi, setari). In plus, ma refer si la forumul extern (teme noi, concursuri etc).

bunica din jamaica/drago bludvist: Nu prea vad cu ce ar mai putea fi imbunatatit jocul, si-a cam atins limitele. Iar in ultimul timp, sunt de parere ca noile facilitati mai mult au stricat jocul decat sa-l imbunatateasca. In ziua de azi, diferentele intre jucatorii cu mii de ppuri si jucatorii normal sunt foarte mari. Efectiv nu poti concura cu un jucator care baga ppuri la greu (mai ales daca are putin habar de joc), nu ai cum sa te tii de el oricat de activ si bun ai fi. Da, sunt multi care zic ca nu conteaza atat de mult, ca pe termen lung iesi in castig, insa balanta poate inclina decisiv in favoarea lui pe termen scurt. Implementari noi, nu prea vad ce s-ar mai putea baga. Poate unele scripturi sa le implementeze in joc, insa nu prea ma intereseaz aspectul asta deoarece nu folosesc scripturi. Prefer un joc cat mai oldschool. Triburile in ziua de azi a ajuns un joc mult prea automatizat. Singura activitate efectiva pe care o faci manual e sa bati taleri. In rest, recrutari iti da manageru, constructii tot manageru, balansare resruse tot manageru, atacuri/sprijinuri ai diverse tooluri (colegii de pe 40 stiu mai bine). S-a dus tot farmecul jocului... iar legat de forum, e in moarte clinica, e pa. Oricate teme noi sau concursuri ati face, nu aveti cum sa-l mai resuscitati. Si asta, in primul rand, pentru ca v-ati pierdut forumistii de calitate. Foarte putini forumisti vechi au mai ramas sa frecventeze externu, si multi dintre noi o facem de pe clone, ca pe conturile noastre suntem banati. Activitatea de pe extern in prezent consta in: scandaluri, spam de proasta calitate, injuraturi, acuze, cateva concurusi de poze si pronosticuri, laudarosi si persoane care se cred zeii universului. Ah, am uitat de certuri...

mythra: Sa presupunem ca ai avea drepturi de moderator pentru cateva ore. Ai schimba totusi ceva? Ai realiza anumite teme, concursuri..? Daca da, ce si de ce?

bunica din jamaica/drago bludvist: Daca as avea drept de moderator cateva ore, nu as face nicio tema, nu as face niciun concurs ci mi-as debana toate conturile. Atat mie cat si lui radu, gicu, cristina, gabi, catalina, kala, etc

mythra: Pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu si de ce? O sa te rog sa imi spui pentru fiecare lume in parte (40 si 41), eventual si cateva exemple de intrebari.

bunica din jamaica/drago bludvist: Pe lumea 40: Montecount, hager, phedrinho (vrea sa ajunga si el cunoscut pe joc, hai sa-l ajutam)
Pe lumea 41: Immortal R, Wulf lion, illidan stormrage

Cu intrebarile revin cand/daca iti accepta interviul.

mythra: In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe L 40 si L 41?

bunica din jamaica/drago bludvist: Da. Dragi colegi si non-colegi, cand renuntati la lumea 40/41, va rog insistent sa-mi lasati mie sitter ca stiu eu ce am de facut mai departe. Multumesc anticipat...

PS: Spor la joc.

mythra: Multumesc pentru timpul alocat. Multa bafta pe joc si in viata reala! :)

bunica din jamaica/drago bludvist: Placerea e de partea mea, multa bafta si tie atat pe joc (poate terminam si noi l38 mai repede) cat si in viata reala si mai ales la sistemul de suport.
PS: Vezi propunerea de pe 38, poate ne faci si noua onoarea :p
 
Ultima editare:

mythra

SuperModerator GameSuport
Membru personal
Scor reacție
91
martzian

mythra: Multumim pentru raspunsul pozitiv in ceea ce priveste interviul. In primul rand, spune-ne cateva cuvinte despre tine, despre persoana ce se afla in spatele acestui nick de joc.

martzian: Ma numesc martzian, acesta este prenumele meu. am 42 de ani, doi copii, sunt fost jurnalist de televiziune - am iesit din bransa si acum predau un curs de initiere in televiziune. Sunt pasionat de istorie, strategie (strategie mai mult decat tactica) si literatura, film...

mythra: Numele ales pentru joc are vreo semnificatie aparte? Daca da, care ar fi aceasta, cum l-ai ales?

martzian: E clar ca daca ma cheama martzian mi-a fost simplu sa imi aleg un nick pe care toata lumea sa il creada fals dar care sa spuna adevarul intr-o anumita masura despre mine. Daca ar fi sa imi aleg un nick care sa reprezinte ce gandesc ar fi cred... filip al II cred, pentru ca a fost primul monarh european care a pus in practica strategii elaborate pentru extinderea macedoniei asupra greciei.

mythra: Despre experienta ta pe acest joc, ce ne poti spune? Cand si cum ai luat pentru prima data contact cu "triburile"?

martzian: Am jucat prima oara pe world 2 pe .net. Am avut cont pe pe world 1 dar nu am facut nicio branza pe .net. Am trisat la greu, am fost banat, pe buna dreptate, si am invatat jocul. Abia pe .ro am inceput sa aplic ceea ce invatasem acolo. Am invatat mult de la un lider al unui trib advers de pe world 4 sau 5 cred, parmenion se numea, un conducator cel putin la fel de bun ca si generalul macedonean dupa care si-a luat numele.

mythra: Ai jucat pe multe lumi sau chiar si pe alte servere?

martzian: Am jucat mai mult sau mai putin serios pe lumile 1, 2, 5, 7, 10, 19, 25, 32 si 41. Am mai fost prezent pe alte servere, dar atat se rezuma participarea, la a fi prezent.

mythra: Care dintre acestea ti-a placut cel mai mult si de ce?

martzian: Cred ca lumea 5 pentru mine si echipa mea desi a fost cea mai grea a fost cea mai frumoasa.

mythra: Tinand cont de evolutia jocului incepand cu lumea 1 si pana la lumea 42, recent deschisa, ce parere ai despre modificarile/update-urile aduse acestuia?

martzian: Jocul a scazut in valoare si a crescut in dinamica. A scazut in seriozitate si a crescut in agresivitate. Este mai putin atractiv, si mai scump chiar si atunci cand nu consumi pp-uri iti cere sa ii aloci o resursa uneori mai importanta ca banii: si asta inseamna ca trebuie sa aloci timp.

mythra: In toata aceasta perioada, ce anume te-a determinat sa ramai in joc?

martzian: Nu am ramas. Am avut prezente sporadice, facand ceea ce simteam ca pot face pentru echipa mea. Cand imi dau seama ca nu am ce face pentru echipa mea, ma cuprinde un sentiment de singuratate si ma retrag.

mythra: De-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat sau ai invatat totul de unul singur?

martzian: Intotdeauna inveti. Am invatat si pe 41 de exemplu. Si daca de la ciura ma asteptam sa invat ceva nu ma asteptam sa invat de la memo. Si totusi da, oamenii cu care interactionezi te invata lucruri, fie ca vor fie ca nu.

mythra: Consideri ca mai poti invata lucruri noi pe acest joc sau crezi ca nimic nu te mai poate surprinde?

martzian: Intotdeauna mai ai de invatat ceva.

mythra: Sa trecem la lumea actuala pe care joci. Ce anume te-a determinat sa intri aici? Ai intrat singur sau cu un grup de prieteni?

martzian: Nu mai joc. satele erau in curs de predare cand m-ai contactat. Am vrut sa intru alaturi de vechii colegi si sa ne "simtem" bine. Din pacate petrecerea am stricat-o eu prea repede.

mythra: Despre stilul tau de joc, ce ne poti spune? preferi sa joci agresiv, defensiv, pe granita sau cat mai departe de aceasta?

martzian: Prefer sa joc defensiv. Sunt cunoscut ca sunt un adept al defensivei, desi pe aceasta lume nu mi-a iesit ... sunt adeptul strategiei si asta inseamna ca daca e nevoie de un sat pe granita, iei sat pe granita. Dar in general sunt foarte prudent cu satele mele pentru ca atunci cand un membru de trib pierde un sat e o infrangere neglijabila, cand seful tribului pierde un sat poate fi un semnal care sa duca la degringolada in randul echipei.

mythra: Dar despre tribul din care faci parte acum? Crezi ca isi merita locul actual in clasament?

martzian: Despre on pot spune ca isi merita cu siguranta locul la inamici invisi ca aparatori. Avand acolo un punctaj dublu fata de urmatorul clasat. Asta arata cat de tare a fost lovita aceasta echipa. Razboiul a fost inca de la inceput extrem de dezechilibrat in favoarea gtg care a avut un numar imens de jucatori fata de noi. Asta insa este strategia si faptul ca eu nu am reusit este un fapt pe care mi-l asum in totalitate. A fost prima oara cand am avut o idee preconceputa despre adversar, si asta a costat.

mythra: Ne povestesti putin despre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii) ?

martzian: Momentul cheie ratat de mine a fost alianta ratata cu gtg. Nu a fost doar ratarea unei lumi, ci si a unor relatii interumane pe care le regret. Pur si simplu nu am vrut sa accept ideea ca uneori, adversarii pot fi mai credinciosi decat.. hai sa lasam asta asa.

mythra: Ati intrat pana acum intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?

martzian: Intotdeuna cu echipa pe care am avut-o am intrat in astfel de razboaie. Asta e frumusetea jocului. sa joci cu harta albastra si sa asmuti 500 de jucatori contra unui singur trib, nu este de demn in opinia mea. Este o strategie gen victor ponta, care asigura de multe ori succesul, dar inca odata nu cred ca e ceva demn in asta.

mythra: Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?

martzian: Nu se poate da timpul inapoi. atunci cand ai gresit, este determinant pentru viitorul tau. Indiferent cat regreti greseala, odata facuta nu o mai poti lua inapoi. Asa ca nu are rost sa te gandesti cum ar fi fost daca. Poti spune: am invata din asta.

mythra: Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?

martzian: Se poate spune si asta. M-a surprins suficienta de care am dat dovada.

mythra: Care consideri ca sunt calitatile tale ca jucator si/sau conducator?

martzian: Eu nu sunt un jucator bun de triburile, si nici nu mi-as dori sa fiu. Sa trimit atacuri la secunda este o abilitate pe care o pot avea daca e neaparata nevoie, dar pe care nu o plac, si nu o cultiv. Pentru ca sunt alti jucatori carora le place sa faca asta si atunci intr-o echipa fiecare trebuie sa faca ce-i place si mie imi place sa fac ce trebuie.

mythra: Dar defecte?

martzian: Oho. Am destule! Ceilalti le vad mai bine ca mine.

mythra: Ai accepta vreodata sa fi condus nu doar sa conduci (pe acest joc evident)?

martzian: Eu joc pe postul unde ma simt util. Un sef de trib care stie sa te faca sa te simti util, e un sef bun.

mythra: Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori/conducatori de pe L41, care ar fi acesta? Imi poti argumenta alegerile?

martzian: ciura shugadude si immortalR

mythra: Cat de importanta este diplomatia in tribul din care faci parte? In conflictele aparute pana acum cu aliatii sau triburile aflate la PNA, s-a ocupat cineva anume de medierea acestora sau ati lasat sa se rezolve de la sine?

martzian: Nu poti lasa ceva sa se rezolve de la sine pentru ca o relatie e ca o gradina: daca nu dai cu sapa se umple de balarii.

mythra: Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?

martzian: O lume se castiga cu rabdare si strategie. Strategia presupune sa folosesti si diplomatia si lupta. Daca ar fi sa ne luam dupa sun tzu, suprema strategie ar fi sa castigi o lume intreaga fara sa lansezi vreun atac. Asa cum spune tot sun tzu ar face ca meritele strategului sa fie contestate pentru ca nu si-a aratat valoare in lupta.

mythra: De fiecare data cand apare o lume noua, exista o tentatie mare a jucatorilor, inclusiv a celor activi, sa inceapa si pe aceasta. Ai intampinat astfel de dificultati, cum i-ai tinut alaturi de tine?

martzian: Ii tii langa tine daca se simt utili. Daca nu, nu poti.

mythra: Ce parere ai, in general, despre schimbarea tribului si despre fuziuni?

martzian: Sa renunti la un trib care nu este trib e ceva normal. Oamenii pleaca din tara in care s-au nascut atunci cand se simt inutili, cum ar putea fi tinuti intr-un trib? fuziunile... trebuie facute cu foarte mare grija si dupa o foarte lunga istorie comuna a celor doua triburi ca sa iasa ceva bun.

mythra: A fost si cazul tau/vostru pana acum?

martzian: Nu prea am plecat din tribul pe care l-am condus. Ca si regula impusa de mine si pe care o respect, daca te retragi sa lasi satele tribului.

mythra: Dar cu privire la recrutarile de la dusmani in timpul razboiului, ce parere ai?

martzian: Fac parte din strategie. Sau mai degraba din tactica pentru ca de cele mai multe ori ele iti asigura un avataj pe termen scurt.

mythra: Ai fost pus vreodata in situatia de a face o alegere dificila pt binele tribului ? Dar pt binele tau ?

martzian: Tu ce crezi? evident ca faci alegeri grele pentru binele tribului. Pentru binele meu? Nu. Au fost multe cazuri cand am lasat binele meu pentru binele tribului...

mythra: Daca tribul tau s-ar dizolva in ce trib ai prefera sa continui?

martzian: Nu as continua

mythra: Ce preferi mai mult: un jucator foarte bun si activ dar problematic....sau subaltern de incredere dar mai putin pregatit/activ?

martzian: A doua varianta este intotdeauna superioara tactic si strategic. Soldatii in sine nu sunt la fel de bine pregatiti ca si teroristii - individual vorbind. Si totusi armata se bazeaza pe soldati in randul ei nu pe teroristi.

mythra: Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?

martzian: Au fost multe momente tensionate. Unele le depasesti aplanandu-le altele lasa in urma animozitati pentru ani de zile

mythra: Ti-ai facut vreun prieten in acest joc cu care sa extinzi aceasta relatie de prietenie si in viata reala?

martzian: As putea spune si asta.

mythra: Sunt jucatori pe care ii consideri cei mai mari inamici ai tai, de pe aceasta lume sau altele? Daca da, cum s-a ajuns aici? (strict la joc ma refer, bineinteles)

martzian: Sunt persoane adaugate pe o lista de viitori nu la recrutari. La asta se rezuma a fi adversari pe alta lume - oameni care m-au inselat odata nu vor mai putea sa ma pacaleasca iar... dar sunt sigur ca eu am devenit si pe aceasta lume un inamic pentru altii;

mythra: Esti de parere ca "scopul scuza mijloacele" in jocul triburile ? Cateva exemple din experienta proprie?

martzian: Inclinam sa cred ca da. Pentru binele echipei tale scopul scuza mijloacele. Aici am fost invatat ca nu e asa. Si nu a fost o lectie usor de inghitit.

mythra: Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri? Dar despre cresterea inactivitatii utilizatorilor pe forumul extern?

martzian: Lipsa oamenilor cu o cultura solida se vede pe forum cel mai mult dar ei au cam disparut si din joc, nu doar de pe forum.

mythra: Sa presupunem ca ai avea drepturi de moderator pentru cateva ore. Ai schimba ceva? Ai realiza anumite teme, concursuri..? Daca da, ce si de ce?

martzian: Nu imi doresc sa fiu admin sau moderator si va sigur ca nu as fi nici unul bun, pentru ca as fi mult, mult, mult prea aspru.

mythra: In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?

martzian: Succes si scuze celor pe care i-am dezamagit.

mythra: Inca un aspect, te rog: pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu si de ce?

martzian: Interviu? cu memo14, seful gtg. de ce? de ce nu?

mythra: Multumesc pentru timpul acordat. Multa bafta in tot ceea ce iti propui!

martzian: Multumesc si eu si succes!
 
Ultima editare:

DeletedUser

Nyx: Salut Bad, multumesc pentru ca ai fost de acord cu propunerea noastra.
baD rullz: Salut Nyx și salutări tuturor cititorilor, mă simt onorat să pot da primul meu interviu.

Nyx: In primul rand, spune-ne cateva cuvinte despre tine, despre persoana ce se afla in spatele acestui nick de joc.
baD rullz: Mă numesc Ionuț originar din Caracal, împătimit al jocurilor online care-ți oferă șansa de a te relaționa cu un anumit personaj totodată creând relații de prietenie și invidei ori dușmănie.

Nyx: Numele ales pentru joc are vreo semnificatie aparte? Daca da, care ar fi aceasta, cum l-ai ales?
baD rullz: Pentru fiecare jucator numele are o semnificație. Eu nu sunt un împatimit al regulilor, majoritatea sunt făcute pentru a fi încalcate atât voluntar cât și involuntar.
Numele ”bad rullz„ a venit după o întâmplare amuzantă prin care vechiul meu cont ”bad and crazzy„ a fost exclus din joc.


Nyx: Despre experienta ta pe acest joc, ce ne poti spune? Cand si cum ai luat pentru prima data contact cu "triburile"?
baD rullz: Cu ”Triburile„ am luat contact pentru prima dată prin decembrie acum vreo 4 ani. Un văr care mai jucase și care își făcuse un trib cu colegii de clasă mi-a zis și mie să intru. La început am fost pierdut prin lumea aceasta pe care ți-o oferă acest joc. Încă de la început am simțit că eu trebuie să conduc,nu să fiu condus.

Nyx: Ai jucat pe multe lumi sau chiar si pe alte servere?
baD rullz: Am început pe L23 într-un moment în care în sud vest se afla Tribul ASGARD sau ceva de genul. Trib ce avea 100 membrii dar care era total dominat de alt trib =xXx=. La început m-am tot plimbat prin triburi până am ajuns în TraGe (Imperiul Traco-Get), un trib care m-a format ca și jucător. Acolo am întâlnit personaje ca Demona10, baba69, georgeniky, Spike, MicaPrintesa, caine de stepa, jucători care m-au făcut să ințeleg jocul și menirea lui. Din păcate acum 1 an Vali(Demona10) s-a stins din viată din cauza unor probleme medicale, odihnește-te în pace drag prieten !
Am jucat și internațional pe master la primul SummerGames dar n-am putut ține pasul cu ceilalți și n-am continuat. Apoi a urmat o serie de intrări pe diferite lumi pe master împreuna cu 206cc, superpandev, google.ro.
Și ocazional mai joc speed pe uk, fr, cz si .ro
După un an de jucat lumi normale am descoperit și serveul speed, unde am învațat jocul și mi-am descoperit noi skill-suri. Aici am perfecționat tehnicile de back-snipe-split.


Nyx: Care dintre serverele pe care ai jucat ti-a placut cel mai mult si de ce?
baD rullz: Cea mai plăcută lume este servărul speed, pentru că acțiunea este de 100 până la 400 de ori mai mare decât pe o lume normală. Acolo se leagă unele dintre cele mai strânse alianțe, pentru că majoritatea jucătorilor au început să joace și acolo în echipă indiferent de tribul în care joacă.

Nyx: Tinand cont de evolutia jocului incepand cu lumea 1 si pana la lumea 42, recent deschisa, ce parere ai despre modificarile/update-urile aduse acestuia?
baD rullz: Noile modificări/updateuri aduse acestui joc sunt bune dacă ți le permiți.
În primul rând acesta este un joc free dar totodată trebuie să se câștige și ceva bani prin oferirea lui. Acum datorită noilor facilități oricine poate avea cont premium și asistent, manager sau alte facilități plătite ale jocului. Pe L42 mi-am întâlnit mai mulți foști colegi de trib și îmi ziceau că îsi consumă punctele premium făcute pe alte lumi, deci în concluzie numai este nevoie să băgăm bani în acest joc atâta timp cât îi alocam suficient timp pentru a face puncte premium pe lumile nou deschise.


Nyx: In toata aceasta perioada, ce anume te-a determinat sa ramai in joc?
baD rullz: Probabil oamenii pe care i-am întâlnit pe acest joc, relațiile de prietenie și totodată dorința de a deveni cel mai bun.

Nyx: De-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat sau ai invatat totul de unul singur?
baD rullz: Cum am zis si la intrebare numarul 5, tribul TraGe m-a definit ca si jucator dar majoritatea lucrurilor le-am invatat si perfectionat pe speed.
Dar sunt un urmaritor al lui Sergiu(Quzor) si pot spune ca si el este un mentor, dar mai mult moral.
:)

Nyx: Consideri ca mai poti invata lucruri noi pe acest joc sau crezi ca nimic nu te mai poate surprinde?
baD rullz: Atata timp cat vor fi adaugate noi modificari/updateuri la acest joc, cu totii invatam lucruri noi. Dar nu, nimic nu ma mai poate surprinde pe acest joc.

Nyx: Sa trecem la lumea actuala pe care joci. Ce anume te-a determinat sa intri aici? Ai intrat singur sau cu un grup de prieteni?
baD rullz: Ca pentru oricare lume nou deschisa pe forum apare o anumita sectiune. Acolo am glumit, am ras si m-am oferit sa intri in mai multe triburi, pana am vazut ca Sergiu va infinta din nou tribul Ibidem, trib ce m-a scos de pe lumea 36. Am ignorat toate celelalte invitatii si am intrat in Ibidem.

Nyx: Despre stilul tau de joc, ce ne poti spune? preferi sa joci agresiv, defensiv, pe granita sau cat mai departe de aceasta?
baD rullz: Eu sunt un jucator ofensiv, primul sat il fac de atac. Nu sunt agresiv decat in momentul cand trec la inobilare, farmez mai mult barbare decat jucatori. :D
Nu pot spune prea multe lucruri despre stilul meu de joc, asa imi poate periclita jocul.


Nyx: Dar despre tribul din care faci parte acum? Crezi ca isi merita locul actual in clasament?
baD rullz: Tribul Ibidem este un trib care dupa parerea mea a demonstrat ca-si merita locul in clasament. Este un trib care functioneaza aproape perfect. Dar probabil toate astea o sa le vedeti si voi :)
Ibidem este o echipa coordonata de un singur jucator,care dupa parerea mea ridica si coboara prea usor atributiile in trib. Poate asta este singurul defect al lu' Sergiu.


Nyx: Ne povestesti putin despre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii) ?
baD rullz: Nu stiu ce sa zic, momentan nu am avut parte de tradari, mai mult de jocuri de culise. Dupa mine un moment mai dificil a fost cand Sevan si Albu(White.) au decis sa -si opreasca activitatea tribala.

Nyx: Ati intrat pana acum intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
baD rullz: Da am intrat. Lumea 36 Mvp vs Ibidem-United-Hugo. Am tot tras de T-j sa faca si ei un pas catre razboi dar n-au facut, acum sper sa-i devoreze ceilalti pentru momentele de lasitate pe care le-au avut

Nyx: Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?
baD rullz: Pentru trib m-as fi sacrificat mai mult si as fi stopat unele actiuni pe care mi-am facut mai fara cap. Dar personal privind strict contul meu nu as schimba nimic.

Nyx: Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?
baD rullz: Sergiu si intreaga echipa Ibidem m-au uimit cu coordonarile si stilurile de joc gandite astfel incat triburile adverse sa se autodistruga.
In mod negativ m-au uimit cei din Inbz cand au fuzionat cu rs, dar totodata aceiasi echipa m-a uimit pozitiv cand i-au oferit sprijin lu Dani (Waterloo) cand era atacat la inceput de rs.
Pozitiv m-a mai uimit si un inamic pe care Legion l-a scos la inceputul lumii iar apoi cand un coleg a avut atacuri pe el acest jucator i-a oferit ca suport 7k din fiecare.


Nyx: Care consideri ca sunt calitatile tale ca jucator si/sau conducator?
baD rullz: Sunt un jucator caruia ii plac deciziile bine gandite din timp, imi place sa ascult ambele parti intr-un conflict, intelept, intelegator, cu simtul umorului si simpatic.

Nyx: Dar defecte?
baD rullz: Poate sunt prea direct atunci cand vreau sa-mi prezint punctul meu de vedere iar prin asta jignesc anumite persoane.

Nyx: In ce pozitie iti place cel mai mult sa fii, in cea de conducator sau in cea de executant?
baD rullz: Imi place sa conduc, dar sa fiu inconjurat si de oameni care vor sa se implice, daca nu este implicare raman un simplu membru si execut prostiile altora.

Nyx: Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori/conducatori de pe L41, care ar fi acesta?
baD rullz: Pentru ca nu stiu cum sunt ceilalti conducatori din triburile adverse o sa fac un top al jucatorilor/conducatorilor din Ibidem.
1. Sergiu (Quzor) pentru implicarea si devotamentul sau fata de trib.
2. Legion, elijah, white,seven, waterloo pentru implicarile pe care le-au avut in acest trib.
3. Restul membrilor pentru implicarea lor si pentru respectarea deciziilor conducerii indiferent de acestea.


Nyx: Cat de importanta este diplomatia in tribul din care faci parte? In conflictele aparute pana acum cu aliatii sau triburile aflate la PNA, s-a ocupat cineva anume de medierea acestora sau ati lasat sa se rezolve de la sine?
baD rullz: Diplomatia este foarte importanta pentru toate triburile. Momentan sunt bucuros ca nu au fost conflicte cat timp am fost in conducere. :)

Nyx: Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?
baD rullz: Atata timp cat acesta este un joc de razboi aliantele sunt facute pentru un anumit timp. Niciodata nu am suportat cand mai multe triburi fac alianta intre ele si ajung sa domine lumea iar apoi fac fuziune si inchid lumea, in trib intrand doar prietenii si cei cu care se aveau mai bine..

Nyx: Ce parere ai, in general, despre schimbarea tribului si despre fuziuni?
baD rullz: Fuziunile mi se par o mare prostie. Un act de slabiciune.

Nyx: A fost si cazul tau/vostru pana acum?
baD rullz: Nu, niciodata n-as sustine o asemenea prostie.

Nyx: Dar cu privire la recrutarile de la dusmani in timpul razboiului, ce parere ai?
baD rullz: Recrutari strategice facute sa dezbina, dar acesti jucatori care sunt recrutati nu-si dau seama ca ei sunt doar folositi pentru a castiga un razboi. Si acestea mi se par o prostie.

Nyx: Ai fost pus vreodata in situatia de a face o alegere dificila pt binele tribului ? Dar pt binele tau ?
baD rullz: Da, pe aceasta lume am fost nevoit sa iau 2 decizii dintre care 1 mi-a fost contestata iar pe cealalta si acum imi pare rau ca am luat-o.

Nyx: Daca tribul tau s-ar dizolva in ce trib ai prefera sa continui?
baD rullz: Daca tribul s-ar dizolva probabil as strange ce a mai ramas din el si as forma o echipa care sa incerce sa duca la bun sfarsit ceea ce ceilalti nu au crezut ca pot duce.

Nyx: Ce preferi mai mult: un coleg de trib foarte bun si activ dar problematic sau unul de incredere dar mai putin pregatit/activ?
baD rullz: Un coleg de trib activ, pot tine in frau pe oricine.

Nyx: Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?
baD rullz: Cel mai tensionat moment a fost pe lumea 36 cand ceilalti conducatori au disparut dintr-odata ramanand singur in conducere impotriva Ibidem, United si Hugo..
Mi-am frecat creierii ore in sir sa gasesc un mic schepsis sa pot salva tribul, dar zarurile erau deja aruncate de fostii conducatori.


Nyx: Ti-ai facut vreun prieten in acest joc cu care sa extinzi aceasta relatie de prietenie si in viata reala?
baD rullz: Sigur, sunt multi prieteni care mi i-am facut pe acest joc si multi prieteni cu care am intarit prietenia prin acest joc. Unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am facut pe acest joc este Georgeniky. :)

Nyx: Sunt jucatori pe care ii consideri cei mai mari inamici ai tai, de pe aceasta lume sau altele? Daca da, cum s-a ajuns aici? (strict la joc ma refer, bineinteles)
baD rullz: În timpul partidelor de speed sunt cativa jucatori pe care majoritatea ii vede ca si inamici, dar cel mai urat jucator de speed ramane Gocio2000 aka Lord xD, cu care te aliai si dupa te ataca si mai e si Nustiucine care la un moment reusise sa-si puna toti jucatorii pe cap pentru ca ataca orbeste .:)

Nyx: Esti de parere ca "scopul scuza mijloacele" in jocul triburile ? Cateva exemple din experienta proprie?
baD rullz: Da, scopul scuza mijloacele pentru ca fiecare vrea sa fie pe primul loc si se recurge la tot felul de mijloace pentru asa, unele mai putin ortodoxe. Experiente proprii cred ca au fost atunci cand s-au banat conturile alea la inceputul lumii, acei jucatori care au intrat cu n conturi pe care le farmau doar ca sa fie pe locul 1.

Nyx: Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?
baD rullz: Comunitatea „triburile” face o treaba foarte buna dar as vrea sa vad o activitate mai mare la suport, sunt tikete la care vin raspunsuri si dupa 5-6-12 ore..

Nyx: Dar despre cresterea inactivitatii utilizatorilor pe forumul extern?
baD rullz: Acesta este un subiect pe care nu pot sa-l dezbat. Si eu am trecut prin motive de inactivitate pe forum, dar asta pentru ca ori n-am avut cu cine sa discut ori n-am fost bagat inseama :)

Nyx: Sa presupunem ca ai avea drepturi de moderator pentru cateva ore. Ai schimba ceva? Ai realiza anumite teme, concursuri..? Daca da, ce si de ce?
baD rullz: In cateva ore n-as putea face mai nimic, poate doar readucerea reputatiei pe forumul extern. :D

Nyx: In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?
baD rullz: Dragi jucatori de pe lumea 41 si nu numai, jucati acest joc corect si cumsecade prin strategii militare si atacuri organizate, nu prin jigniri, falsuri si sisteme de spionat forumul intern si diplomatia triburilor adverse.

Nyx: Inca un aspect Pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu si de ce?
baD rullz: Pe viitor as dori sa vad un interviu cu Rakanishu sau cu Oboro, jucatorul care ma tot streseaza cu mesaje sunt sigur ca amandoi au multe de povestit.

Nyx: Iti multumesc pentru timpul acordat.
baD rullz: Si eu iti multumesc pentru acesti interviu, a fost o onoare pentru mine sa spun cateva cuvinte cititorilor si fanilor mei. Va pup, ma !
 

DeletedUser

Nyx. nov 21, 20:02
Multumesc pentru raspunsul pozitiv pe care mi l-ai dat.
In primul rand spune-ne ceva despre tine, despre persoana din spatele nickname-ului BlueWing.


BlueWing nov 21, 20:05
Ma numesc Valentin,locuiesc in Bucuresti, casatorit, 47de ani, IT-ist de meserie, stau toata ziua cu nasul in calculator prin natura serviciului, joc triburile de 9 ani... microb rau..:p

Nyx. nov 21, 20:07
Numele ales pentru joc are vreo semnificatie aparte sau l-ai ales la intamplare?

BlueWing nov 21, 20:08
N-are nicio semnificate, a fost o inspiratie de moment pe lumea 9.

Nyx. nov 21, 20:10
Ai spus mai devreme ca joci ca joci de 9 ani, banuiesc ca pe mai multe platforme ( servere ). Care ti-a placut cel mai mult, RO sau altul?

BlueWing nov 21, 20:15
Evident .RO
Jocul asta mai mult de 50% e socializare. Mi-am facut o gramada de prieteni in RL, cunoscuti pe joc.
Sunt la a doua casatorie, nasii de cununie i-am cunoscut pe joc si jucam in continuare impreuna.


Nyx. nov 21, 20:19
Foarte frumos :)

Tinand cont de evolutia jocului incepand cu lumea 1 si pana la lumea 42, recent deschisa, ce parere ai despre modificarile/update-urile aduse acestuia de-a lungul timpului?

BlueWing nov 21, 20:26
Mi-a placut ca jocul si-a pastrat structura, si de-a lungul timpului ni s-au pus la dispozitie din ce in ce mai multe unelte utile, scurtaturi si facilitati care au facut browsingul prin paginile jocului mult mai simplu.
Mi-a mai placut faptul ca ni s-au lasat la dispozitie elemente din grafica mai veche, nu toti imbratisand anumite update-uri grafice. (personal nu-mi place grafica noua la harta de niciun fel! E prea incarcata..cu "coroanele" alea stupide pe post de sate..)


Nyx. nov 21, 20:28
In afara nasilor :) si a faptului ca lucrezi in domeniul IT, ce anume te-a facut sa continui sa joci in toti acesti ani?

BlueWing nov 21, 20:35
Cunosc mai multa lume, si mai vorbim la telefon, ne tragem unul pe celalalt, suntem o mica comunitate aici...
Se intalnesc cativa pe o lume, si daca e ceva interesant se da "sfoara-n tara"...
Dupa ce ajungi la cateva sute de sate, te apuca nostalgia sa ai un satuc mic pe care sa-l cresti...


Nyx. nov 21, 20:39
De-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat sau ai invatat totul de unul singur?

BlueWing nov 21, 20:45
Am avut un mentor pe L1, care m-a invatat bazele. Dupa o perioada s-a deschis L3 si am luat-o pe propriile picioare.

Nyx. nov 21, 20:46
Consideri ca mai poti invata lucruri noi pe acest joc sau crezi ca nimic nu te mai poate surprinde?

BlueWing nov 21, 20:47
Intotdeauna poti afla ceva nou, niciodata nu le stii pe toate.

Nyx. nov 21, 20:50
Sa trecem la lumea actuala pe care joci. Ce anume te-a determinat sa intri aici?

BlueWing nov 21, 20:55
L35 e pe ultima suta, nu mai e nimic de facut acolo si ne-am "mutat" aici.

Nyx. nov 21, 20:57
Despre stilul tau de joc, ce ne poti spune? Preferi sa joci agresiv, defensiv, pe granita sau cat mai departe de aceasta?

BlueWing nov 21, 21:03
Mmm... undeva intre...
Prefer sa intru mai tarziu, sa prind o margine, ma dezvolt repede cu ajutorul prietenilor care au intrat mai devreme, imi fac un grup defensiv la margine, si urc cu innobilarile spre front unde fac atac cat imi permit sa sustin. De obicei nu apelez la ajutorul colegilor decat daca se face vreun organizat pe mine.


Nyx. nov 21, 21:03
Dar despre tribul din care faci parte acum? Crezi ca isi merita locul actual in clasament?

BlueWing nov 21, 21:06
De ce sa nu merite? Meritul este in primul rand al liderului, care a stiut sa tina oamenii impreuna. Aici inca nu sunt toate lucrurile asezate, oamenii nu s-au obisnuit unii cu ceilalti, e de lucru mult la organizare inca.

Nyx. nov 21, 21:08
Ne povestesti putin despre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii) ?

BlueWing nov 21, 21:19
Tribul poarta numele unui trib cu care am avut alianta pe L35 si ne cunoastem de acolo. Liderul lor nu prea mai are tip de condus tribul, si am preluat noi conducerea tribului. Am facut si cateva fuziuni, si in acest moment sunt oameni grupati in diferite cercuri. Evident ca in exces de zel, apar abuzuri si contre intre indivizi ale diferitelor grupuri. Tradari n-au fost, oamenii raman cu liderii lor, si in ciuda certurilor, liderii au ramas impreuna. Avem 3 academii pe langa tribul mare, si inca n-am avut probleme de dezbinare. Ca intotdeauna circul incepe de la ambitiile fetelor, care se balacaresc intre ele.

Nyx. nov 21, 21:20
Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?

BlueWing nov 21, 21:22
Nimic. Am abia 2 saptamani pe lumea asta...si totul a mers bine pana acum.

Nyx. nov 21, 21:27
Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?

BlueWing nov 21, 21:32
Imi place ca nu mai are biserica si paladin cu arme. E mai previzibil ce se intampla in joc.

Nyx. nov 21, 21:33
Care consideri ca sunt calitatile si defectele tale ca jucator si/sau conducator?

BlueWing nov 21, 21:41
Calitati... mi-e greu sa ma laud, prefer sa-mi fac autocritica...
De obicei sunt calm si impaciuitor, dar si cand imi sare tandara... de multe ori regret actiunile pe care le intreprind la nervi. As fi vrut sa fiu mai nonsalant, dar din pacate imi fac 1000 de planuri si scenarii pana sa trec la fapte.


Nyx. nov 21, 21:42
Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori/conducatori de pe L41 sau un top 3 al celor cu care ai jucat care ar fi acesta?

BlueWing nov 21, 21:49
Nu pot amesteca intr-un clasament jucatori cu conducatori. Ar fi irelevant. Stiu jucatori foarte buni, dar care sunt lideri jalnici sau nici nu incarca sa fie lideri, si Lideri care stiu sa vorbesca cu oamenii in schimb nu pun accent pe partea razboinica.

Nyx. nov 21, 21:50
Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers? Ce parere ai, in general, despre schimbarea tribului si despre fuziuni?

BlueWing nov 21, 21:55
Diplomatia e de baza. Numai prin razboi este extraordinar de greu sa obtii majoritatea covarsitoare pe o lume pentru a castiga. Schimbarea tribului nu o vad cu ochi buni. De obicei cu tribul in care intru de la inceput, cu ala termin jocul pe lumea respectiva. La un moment dat fuziunile sunt inevitabile. Nu poti racola oameni de valoare fara fuziuni. Oamenii de valoare odata intrati intr-un trib, nu-i mai poti lua la tine decat cu trib cu tot.

Nyx. nov 21, 21:57
Recrutarile de la dusmani in timpul razboiului, esti pro sau contra lor?

BlueWing nov 21, 22:00
Uneori sunt necesare! Daca vrei sa castigi, inamicul trebuie destabilizat prin orice mijloace. Dar asta sa nu devina un obicei.

Nyx. nov 21, 22:03
Daca tribul tau s-ar dizolva in ce trib ai prefera sa continui?

BlueWing nov 21, 22:06
Daca s-ar dizolva, probabil ne vom grupa intr-un trib nou. Aici triburile sunt deja conturate pe zone geografice.
Desi nobilii pot merge foarte mult, distanta e mereu cruciala.


Nyx. nov 21, 22:09
Ce preferi mai mult: un coleg de trib foarte bun si activ dar problematic sau unul de incredere dar mai putin pregatit/activ?

BlueWing nov 21, 22:12
Prefer unul de incredere, pe care ma pot baza, ce sa trebuie sa faca si cum, il invat eu.

Nyx. nov 21, 22:13
Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?

BlueWing nov 21, 22:18
M-am indragostit pe L16 de o colega de trib, s-a nascut o idila reciproca de aproape 2 ani. Eu eram singur, ea era maritata. A trebuit sa parasesc jocul, ca sa reusesc sa pun capat relatiei care nu avea nicio finalizare. Am reinceput pe o lume mai noua, dupa o perioada de "doliu"

Nyx. nov 21, 22:22
Sunt jucatori pe care ii consideri cei mai mari inamici ai tai, de pe aceasta lume sau altele? Daca da, cum s-a ajuns aici (strict la joc ma refer, bineinteles)?

BlueWing nov 21, 22:26
Nu, nu m-am dusmanit niciodata cu nimeni. Jocul e joc, satele sunt unicul motiv de disputa, cum e mingea in fotbal. In rest iau pe fiecare asa cum e, mai corect sau mai misel.

Nyx. nov 21, 22:27
Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?

BlueWing nov 21, 22:36
Imbunatatiri...
Mai multe skinuri si/sau pachete grafice cum le zice, prin care fiecare jucator (platitor de CP) sa-si poata personaliza intreg jocul, nu numai imaginea satului si harta.
Eventual un aparat de radio online integrat in joc. Daca tot sta jocul deschis toata ziua, macar sa ascult niste muzica acolo..
In rest sunt multumit de joc in forma in care e.

Fara sa vreau compar mereu cu TW2, care mi se pare o catastrofa totala. Poate ca tipul de jucator vizat e altul, dar eu nu ma numar printre ei.


Nyx. nov 21, 22:37
Frecventezi forumul extern? Sa presupunem ca ai avea drepturi de moderator pentru cateva ore. Ai schimba ceva? Ai realiza anumite teme, concursuri..? Daca da, ce si de ce?

BlueWing nov 21, 22:42
Nu frecventez forumul extern aproape deloc. Nu gasesc nimic util in el, decat comunicarile staf-ului. Actiunea se intampla pe forumul local, care este partajat intre toate triburile familiei, si aliati.

Nyx. nov 21, 22:42
In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?

BlueWing nov 21, 22:44
Sa faca ce stiu ei mai bine, si sa ne imbratisam la inchiderea lumii!

Nyx. nov 21, 22:45
Iti multumesc pentru timpul acordat. O seara frumoasa in continuare.

BlueWing nov 21, 22:49
Ok, multa bafta si tie in tot ce faci, ca nu-i usor!
...
 

mythra

SuperModerator GameSuport
Membru personal
Scor reacție
91
podolsky24

mythra: Multumim pentru raspunul pozitiv in ceea ce priveste acest interviu.
Pentru inceput, spune-mi cateva cuvinte despre tine, despre persoana ce se afla in spatele acestui nick de joc.


podolsky24: Numele meu este Iulian, am 22 de ani. Desi sunt student pentru un viitor in contabilitate, lucrez in domeniul IT.

mythra: IT..suntem 'colegi de breasla' inseamna
Nick-ul de joc cum l-ai ales? Ce semnificatie are pentru tine?


podolsky24: Sunt un mare fan al fotbalului. Imi placea tare mult cuplul Podolski - Klose. Nu am avut inspiratie cand mi-am facut contul asa ca am apelat la Podolski. Dar nu a mers cu i la sfarsit asa ca am pus y. Iar numarul 24 este ziua nasterii.

mythra: Despre experienta ta pe acest joc, ce imi poti spune? Cand si cum ai luat pentru prima data contact cu "triburile"?

podolsky24: Unchiul meu juca travian si am hotarat sa joc si eu dar impotriva lui. Un prieten m-a invatat cu ce se mananca asa ca am intrat, dupa cateva luni am castigat lumea Apoi acelasi unchi(tulica18) juca in paralel si triburile, pe lumea 14. Am intrat si acolo cu gandul ca nu e prea diferit de travian..dupa 2 inceputuri noi si o innobilare m-am impus. Am invatat jocul din mers, am cunoscut jucatorii cu care am terminat si acea lume. L-am batut din nou Insa nu m-am mai putut lasa de joc de atunci.

mythra: Ai jucat pe multe lumi sau chiar si pe alte servere?

podolsky24: Am jucat serios pe lumea 14, ultima clasica si 31, o lume uk si doua pe .de. In rest, ori am crescut satul pentru altcineva ori pur si simplu am inceput slab.

mythra: Care dintre acestea (inclusiv cea actuala, L41) ti-a placut cel mai mult si de ce?

podolsky24: Sper sa nu se supere nimeni de pe lumea 31 dar clasica are un loc mai special..acolo m-am batut cu toti si in care pana un punct mult mai avansat nu am avut prieteni in afara de white ninja care sa ma ajute indiferent de situatie. Am fost concediat si bagat la interne de 2-3 ori, am avut chiar si un duel 1 vs 1 cu intemeietorul acelui trib pe care l-am si castigat in final. Am intrat inapoi, s-a facut fuziune..in urma careia din nou am fost lasat pe dinafara si toata lumea a inceput sa ma atace din toate partile. Am rezistat, am convins si am intrat in tribul fuzionat protejat oarecum de "gasca nebuna" cum era denumit atunci un grup de jucatori buni: mikni, breaz, cheloo, zana maseluta...Dar din pacate am pierdut lumea.

mythra: Inseamna ca ai avut parte de multe peripetii pe lumea respectiva.
Fiind un jucator vechi si tinand cont de evolutia jocului, ce parere ai despre modificarile/update-urile aduse acestuia? Dar despre jucatori si jocul in sine?


podolsky24: Planificatorul cred ca este cea mai buna modifcare a jocului. Imi aduc aminte ce pateam cu rezervarile pe forum...
Jucatorii s-au schimbat mult. Nu mai sunt atasati de tribul cu care intra. Prefera sa continue jocul cu orice pret, chiar si prin tradari, ducandu-si satul/satele mai presus decat grupul. Am preferat sa elimin acesti jucatori cand am avut ocazia. Dar desigur sunt si exceptii.

mythra: Ce anume te-a determinat sa ramai in joc, in tot acest timp?

podolsky24: Prietenii. Am dorit sa intru pe lumea 42 singur dar nu am reusit. Tot de ei am dat )

mythra: Presupun ca si pe aceasta lume (41) ai intrat tot cu un grup de prieteni, nu?
Ce anume te-a/v-a determinat sa intri/intrati si aici?


podolsky24: Da. S-a dorit oarecum continuarea lumii 31...dar a lipsit mult organizarea la nivelul de conducere. Personal, am intrat mai mult sa joc alaturi de ei pentru ca este greu sa ii refuzi. Nu cred ca mi-am dorit suficient ca tribul sa treaca peste acel nivel al jocului si nu am mai avut aceeasi implicare ca pe lumea 31 sau cele straine. Din cauza asta s-a realizat si fuziunea cu ibidem.

mythra: Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 41 avand in vedere experienta jucatorilor? Dar a conducatorilor?

podolsky24: Sunt destui jucatori buni si cu experienta dar si jucatori mai "necunoscuti" care vor sa faca o impresie cat mai buna. E prea devreme sa fac o comparatie cu jucatorii de pe alte lumi. Cred ca intr-un stadiu mai avansat vom vedea nivelul lumii deci implicit si al jucatorilor.
Nu am fost subalternul niciunui conducator al unui trib ramas inca in joc pana la aceasta fuziune recenta cu ibidem. Nu am apucat sa ii cunosc si sa pot trage o concluzie despre ei dar atat mangotaru cat si quzor sunt destul de respectati iar asta spune tot, nu este nevoie sa intru in alte detalii.

mythra: Despre tribul din care faci parte acum, ce imi poti spune?
Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ati avut pe aceasta lume (inclusiv tradari, jocuri de culise si alte picanterii) de cand ati facut fuziunea si pana in prezent?


podolsky24: Este cu siguranta este unul dintre triburile cu sanse reale la castigarea lumii datorita organizarii de lux. Mai multe o sa stiu dupa ce voi prinde radacini
Pe lumea asta nu am avut parte de jocuri murdare, din fericire. Esecul major si cel care a declansat caderea tribului nostru(moft) a fost lipsa organizarii de fier. Alta problema au fost si jucatorii care se credeau mai presus de regulament doar pentru ca ne cunosteau. Odata ce am concediat si internat cativa, restul au sarit ca lupii si au intervenit certurile. Singura realizare pe care o pot aminti este ca acelasi grup cu care am intrat cu o singura exceptie, continua si in medibi/ibidem. Asta este cel mai important.

mythra: Exceptia de care ai mentionat, s-a lasat de joc sau v-a "tradat"?

podolsky24: Nu am reusit sa il bag in medibi/ibidem. A avut fetita in spital, a fost inactiv in momentul fuziunii. Satele lui s-au rezervat si mi-a fost imposibil sa il mai ajut. Dar l-am luat cu mine pe 42

mythra: De-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat pe acest joc sau ai invatat totul de unul singur?

podolsky24: Am invatat singur cat am putut insa au fost si jucatori de la care au luat destul de multe: sanpodis, knowhow, white ninja si daiony.

mythra: Consideri ca mai poti invata lucruri noi pe acest joc sau crezi ca nimic nu te mai poate surprinde?

podolsky24: Mereu e loc de mai bine iar jocul e in continua dezvoltare.

mythra: Despre stilul tau de joc, ce imi poti spune? preferi sa joci agresiv, defensiv, pe granita sau cat mai departe de aceasta?

podolsky24: Defensiv si pe granita
Daca mi-ai da 100 de sate sa le pun unde vreau eu, 50 le-as pune in albastru(dintre care 45 de aparare), 50 in granita. Iar pe cele din granita le-as imparti in 35 cu 15. Aparare si atac.

mythra: Imi poti spune si dupa ce principii te ghidezi in joc? Sau orice e permis?

podolsky24: Orice este permis pentru tribul tau. Ca drept exemplu iti ofer lumea 31 fiind cea mai recenta unde am luat multe decizii la limita pentru a pastra grupul intact. Totul pentru trib. Doar el conteaza, restul acum sunt, maine nu mai sunt.

mythra: Dar ai fost pus vreodata (pe aceasta lume sau cele anterioare) in situatia de a face o alegere dificila pentru binele tau, dar care sa afecteze tribul/colegii? Daca da, cum ai gestionat situatia?

podolsky24: Da. Pe lumea 41 nu am avut ocazia inca, insa pe lumea 31 a trebuit sa bag la interne jucatorul numarul 1 pe lume detasat(new champ) dar si pe maruskk, o prietena apropiata. Putini au inteles decizia dar toti au respectat-o. Stiu insa ca i-au deranjat dar nu am avut de ales. Ignorau tot timpul actiunile comune. Tot acolo, s-a facut o fuziune iar eu am fost intemeietor din partea fame si nairpic din partea nofa. Jucatorii din partea nofei mi-au cerut sa iau drepturile lui nairpic si apoi sa il concediez, desi nu au fost probleme intre ei, cel putin publice. Am refuzat iar a doua zi totul s-a intors impotriva lmea iar nairpic mi-a luat drepturile mie dand vina pe jucatorii din fame. Am iesit din trib, am refacut fame si in 24 de ore totul a revenit la normal pentru noi, ei s-au certat si mai rau, au renuntat la lume, i-am innobilat noi sau s-au banat intre ei. Intr-un final doar 3 au mai ramas pe harta.
Pe lumea 14 am fost nevoit sa imi atac un bun prieten si pentru fiecare atac m-a pus sa dau o bere. Inca sunt dator.

mythra: Dator vandut banuiesc.
Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?


podolsky24: M-as fi dat bolnav cand am fost sunat sa intru ) glumesc..
i-as fi dat sitter lui everythingisverde sa imi creasca contul pana la 2-3 sate )

mythra: Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?

podolsky24: Nu pot spune ca m-au surprins dar e urat sa vezi ca unii isi poarta pica de pe o lume pe alta in asemenea maniera incat isi risca propriul trib, proprii colegii pentru a castiga un razboi personal. Nu se merita.

mythra: Ce imi poti spune despre diplomatie, cat de importanta este pentru un trib? Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?

podolsky24: Diplomatia ajuta strategia. Nu poti castiga o lume numai cu diplomatie sau numai cu razboaie. Ai nevoie de aliati pentru a-ti asigura anumite zone dar si de razboi pentru a impune respect.

mythra: Dar ce parere ai, in general, despre recrutarile de la dusmani in timpul razboiului? A fost si cazul tau/vostru pana acum?

podolsky24: Depinde..cred ca recrutarile de la dusmani ar trebui facute pe baza de recomandare a unuia dintre colegi sau daca zona lui este strategica si recrutarea lui este un plus de evolutie pentru trib.
In unele cazuri e bine sa faci insa si o recrutare cantitativa pentru a destabiliza adversarul. Pana la urma..in razboi si in dragoste totul e permis. Mai o innobilare, mai o recrutare..de ce nu?
Pe lumea 41, am facut cateva recrutari in razboiul direct cu rip. Au fost alegeri bune, tinand cont ca aceia inca mai sunt si acum.

mythra: Ce preferi mai mult: un jucator foarte bun si activ dar problematic....sau subaltern de incredere dar mai putin pregatit/activ pe care ar trebui sa il "dadacesti" la fiecare pas?

podolsky24: Eu sunt o persoana calma si rabdatoare. Daca ma enervez inseamna ca s-a depasit o limita. Mi-am facut intotdeana timp sa invat jucatorii sa imi fie loiali atat mie dar si tribului. Am incercat si de multe ori am reusit sa ii invat jocul atat cat il stiu si eu. Le-am facut tutoriale de la a la z, in scris, in poze, video..Sunt posesiv, am grija de tot ce e al meu, iar ei sub comanda mea "imi apartin"(in sensul larg al cuvantului, nu ma face comunist) ). Deci am tot timpul grija de ei si asta implica si partea cu invatatul.
Sa raspund la intrebare ta: eu prefer un jucator mai putin pregatit sau chiar deloc pregatit decat unul problematic, cu conditia sa vrea sa evolueze bineinteles.

mythra: Departe de mine gandul de a te face comunist
In afara de a fi calm si rabdator, care mai consideri ca sunt calitatile tale ca jucator dar si conducator?


podolsky24: integritate si corectitudine..desigur jucatorii imi pot face o descriere mult mai sigura.

mythra: Dar defecte?

podolsky24: Mi s-a atras atentia de catre un coleg, ca tot timpul circularele mele nu mai sunt doar un mesaj ci o poveste cu concluzii motivationale Prefer sa dau circulare lungi, tocmai pentru a explica exact cum sta situatia si ce este de facut pe intelesul tuturor, iar in ceea ce privesc concluziile..psihologia face parte din orice joc. Consider necesar sa ii certi dar sa ii si feliciti cand trebuie.

mythra: Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?

podolsky24: Pe lumea 14 a murit unul dintre colegii de trib: thor27. Tribul nu a mai fost la fel. Totul s-a intunecat dintr-o data. Nu cred ca am depasit..inca mai vorbim de el cand ne intalnim la o bere sau la o vorba pe skype de parca ar fi si el cu noi.

mythra: Imi pare rau sa citesc asta.
Sper totusi ca ai avut parte de mult mai multe momente frumoase pe acest joc. Mi-ai putea povesti unul dintre acestea?


podolsky24: Sunt foarte multe..In fame a fost dintotdeauna o rivalitate in ceea ce priveste fotbalul. La fiecare derby steaua - dinamo, cine pierdea trebuia sa isi redenumeasca satele cu o declaratie de dragoste pentru echipa adversa, acelasi lucru si pentru profil si poza. el.magnific0/dinmihai a fost jucatorul cel mai ghinionist pentru ca uita tot timpul sa mai stearga acele texte ). Din fericire pentru mine steaua nu a mai pierdut de 3 ani in fata lui dinamo si m-a cam sarit in ultimii ani umilintele de genul.
Inca una ar fi cand am lasat sitter unui coleg de trib(pe lumea 14-masterd1) iar el "mi-a facut lipeala" cu o fata de acolo, i-a dat numarul de telefon si toate detaliile..a fost foarte stresanta. Mi-a trebuit mai mult de o luna sa scap de ea.

mythra: Cam mult :))
Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori respectiv, conducatori de pe 41, care ar fi acesta? Imi poti argumenta alegerile?


podolsky24: Jucatori buni cu siguranta sunt foarte multi dar nu am avut ocazia sa joc cu ei sau impotriva lor sa ii pot include in top. Asa ca o sa enumar cativa pe care ii stiu: marnou, onra, seerose1, annya18, ryuuuguuu. Ordinea nu este importanta.
Conducatori, cred ca mangotaru si quzor pot face diferenta daca se tin de joc. Nu pot face un top, nu ii cunosc suficient, nu prea am fost subaltern si nu ar fi corecte concluziile

mythra: Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?

podolsky24: Ar fi bine daca s-ar lucra la capitolul "corectitudine". Suntem intr-un joc online. Nu castigam bani daca terminam lumea, doar respect pe care nu il capeti daca trisezi. Deci ce rost are? Fara trisat, jocuri murdare..dar nu stiu daca voi, adminii, aveti puterea sa curatati jocul de astfel de lucruri.

mythra: Noi incercam, prin verificari, banari s.a.m.d. Mai ne scapa, destui din pacate, dar curatanie tot facem :) Dar despre forumul extern, in mod special, ce imi poti spune? Ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?

podolsky24: Nu stiu..insa poate mai multe teme de discutie, sondaje(pe fiecare lume in parte)cu subiecte care sa se potriveasca evolutiei hartii..

mythra: Un exemplu concret pentru lumea 41?

podolsky24: Ahhh..m-ai prins aici )
Hmm..sa vedem..poate: ce se va intampla cu Activ? Raman cu Ibidem sau GTG? Intre doua nu te ploua, dar nici bine nu iti e.

mythra: Deci astfel de dezbateri ti-ar placea sa vezi pe extern :p
Pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu? Cateva exemple de intrebari, ar fi bine primite.


podolsky24: Imi plac orice fel de dezbateri numai sa fie in limita bunului simt.
Marnou, cine se plimba ziua?, annya18..sau cine doriti voi.

mythra: Sa vedem daca vor.
In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?


podolsky24: Sa se respecte pe ei, pe colegi dar si pe adversari si sa fie tot timpul pro grup, individual nu insemni prea mult in jocul asta.

mythra: Multumesc pentru timpul acordat. Multa bafta pe joc si in viata reala!

podolsky24: Multumesc la fel si scuze inca o data pentru unele raspunsuri cu intarziere.
 

mythra

SuperModerator GameSuport
Membru personal
Scor reacție
91
onra

mythra: Multumim pentru raspunsul pozitiv in ceea ce priveste interviul.
Pentru inceput, spune-ne cateva cuvinte despre tine, despre persoana ce se afla in spatele acestui nick de joc.


Onra: Reprezentat de nik-ul "Onra" e Radu, 45 de ani, fizician teoretician, cu un bun (spun unii) sens al umorului si un nesuferit (spun tot unii) narav de a nu suporta prostia sub orice aspect s-ar manifesta ea.


mythra: Numele ales pentru joc are vreo semnificatie aparte pentru tine? Daca da, care ar fi aceasta, cum l-ai ales?


Onra: Eram gata sa ma laud ca sunt si politicos, taman bine... am uitat sa multumesc si eu pentru onoarea de a fi intervievat.


Numele are o valoare ... hmmmmm... nici sentimentala nu i-as spune, mai degraba valooare prin datoria fata de el. Nu l-am ales eu, l-am primit. Pe o oarece lume trecuta am pierdut satele dupa începerea jocului (povestesc si despre asta daca e potrivit) si, ca sa continui jocul, am primit cadou contul "Onra". De la cel care, pe 41, joaca sub numele Wulf Lion. Nu l-am întrebat niciodata de ce anume astfel de nume. Chestia e ca mi s-a potrivit, multi asa ma cunosc si de atunci nu am mai revenit la numele mai vechi.


mythra: Cu siguranta lumea ar fi curioasa sa stie mai multe detalii despre situatia respectiva, ca atare, chiar te rog sa povestesti putin.


Onra: Hi hi hi...
Ma enerveaza întotdeauna spikes-urile. Si, pe lumea de care pomeneam (L31 parca) am dat de spikes. Am promis solemn ca, daca-l prind pe cel care le-a pus în satele de barbari, îl fac teren arabil. Si s-a întâmplat ca respectivul sa se laude pe extern.... Daredevil mi-a atras atentia, "uite, bre, cine ce spune". Era propriul meu întemeietor de trib. Nu-l cunosteam. Eu aveam deja doua sate, lipite de-al lui. În doua ore a fost la margine. Evident, au luat atitudine amicii lui, vreo patru. Si am pierdut satele, nu fara paguba pentru ei, apucasem între timp sa încheg oarece discutie cu Wulf (smoothie pe atunci) care s-a oferit sa-mi dea lânga el un satuc mititel, sub numele Onra.


mythra: L31 a fost prima lume pe care ai intrat? Imi poti spune mai multe cu privire la experienta ta pe acest joc, de exemplu, cand si cum ai luat pentru prima data contact cu "triburile"?


Onra: O, nu! Am început pe Clasica (cea veche, cu grafica aceea mai saracuta), în King Lion. Cu Merlin, Megara, Bluevaler, Highlander, Pischiper.... sa ma ierte cei pe care nu-i mai pomenesc ca ne apuca dimineata.
Ma interesa pe atunci evolutia civilizatiilor, modelate de ecuatii de tip Verhulst si sisteme Lotka-Volterra. Nimic nu putea sa-mi ofere un test "pe viu" ca un joc de strategie, un kriegspiel în care sa fie implicati jucatori reali. Eram familiarizat cu jocuri de gen, jucam "Civilization" înca prin anii '94-'95 (1994-1995, sa nu creada cineva ca e vorba de alt secol dec\t cel trecut, ultimul, nu sunt chiar atât de dinozaur) si "Age of Empires" în browser. Triburile mi s-a parut un excelent teren de testare. Si m-a prins. DD
Asa m-a prins ca am continuat pe L5, tot în King Lion, ca si conducator. Acolo m-am lamurit ca nu am stofa de sef de trib.
A urmat L10, unde am dat cu nasul de primul meu mare trib, IMMO. Sammo, Crioli, fratiorul Rookmaster, Highlander din nou, Raducu parca era... Din pacate eram foarte izolat de trib si a trebuit sa ma mut în EW (Elite Warriors) unde am ajuns sa ocup un continent, de sus pâna jos. Am renuntat, de plictiseala. IMMO era tot departe de mine.
Am revenit, tot în IMMO, pe L15. Spate-n spate cu Crioli si cu La Pescuit - actualul ei sot - trei luni cât am jucat acolo a fost un regal. Fara bonus de noapte, dusman de moarte Hopa-Tropa (excelent jucator, ne-am revazut apoi pe o alta lume si-am depanat prieteneste amintiri, el m-a învatat ce-i aceea recuperare la secunda). A trebuit sa plec prin strainataturi însa si sa ma las de L15.
O mica pauza de vre-un an, timp în care am încercat Grepolis - lumea alfa, abia fusese lansata atunci. Mi s-a parut prea simplu si am revenit la Tribal Wars. Pe L23 de data asta. Crioli cauta jucatori si cum puteam eu sa nu raspund, când ea ma numise "Black Knight". Am pornit lumea, era si Aurica - Ricautza acolo, Rookmaster îmi era vecin dar nu am ajuns la 3 sate. Mi-a crapat calculatorul, Samo nu mai juca, Crioli a dat contul lui Ricauta, am pierdut ritmul si m-am lasat. Dupa 2-3 luni am revenit, tribul se numea deja WoC si continea oarece membrii (nu as vrea sa dau nume, nu ar fi frumos) cu a caror atitudine si abordare a jocului nu am fost compatibil. M-am certat acolo destul, am ajuns la chestii jenante, am renuntat în cele din urma. Retin de acolo pe Will Wallace, un deosebit organizator de atacuri.
A urmat L31 de care am povestit mai sus (când cu înnobilarea propriului întemeietor), de unde mi se trage si datoria fata de Onra. Nu mi-a placut. Cu exceptia începutului, jocul a fost slab. Multi inactivi, multa cearta, multe interne de la care propriii mei subalterni se certau. O retin de acolo pe Marie Curie, o deosebit de fina colega de joc.
L35, la chemarea (la oaste) a lui Ricauta. Nu stiam ca erau invitati si cei cu care ma certasem pe 23. Am jucat ce-am jucat, din nou am admirat exceptionala capacitate de organizare a lui Will, dar inevitabil am renuntat. Din varii motive.
O noua pauza de aproape un an.
Prin primavara, telefon ici-telefon colo, vorbim (cu fratele Daredevil, cu Ardiles, cu vechi jucatori) sa punem la cale de-un trib mic si rau, dar rau de tot. Ok, L41 sa fie. De exercitiu, sa nu-mi fi iesit din mâna, am mai facut un stagiu pe L40, în Leon.
Am ajuns la final, L41. Initial în FUN, am înteles repede ca nu era ceea ce gândisem cu Dare si Ardiles si, pentru ca stiam pe Mangotaru si Q, am intrat în Ibidem.




V-am plictisit de tot.
Propun un concurs cu premii, pe tema "Cine poate face un rezumat la povestile de mosneag scrise de Onra". DD


mythra: Nu plictisesti pe nimeni, stai linistit
Care dintre aceste lumi pe care ai jucat ti-a placut cel mai mult si de ce?


Onra: L15 si clasica - la egalitate de puncte.
Clasica pentru ca acolo am învatat jocul, m-am certat prima data, am trait primele emotii la înnobilarea... unui sat de barbari ( DD ), pentru colegii de acolo si pentru cel care era Sir Soreen, de la care am furat cu nerusinare meserie dar mai ales atitudine de joc.
L15, desi nu a durat prea mult, pentru excelentii colegi de acolo. Pentru jocul teribil "spate-n spate" cu Crioli, joc în care nu conta ale cui sunt satele, erau efectiv puse în comun - apararea ei era la dispozitia mea oricând, atacul meu era indiscutabil trimis unde avea ea nevoie - pentru atmosfera excelenta de pe forum, aparent un spamm interminabil pe toate topicurile, în realitate o consistenta pemanenta în idei. Indiferent unde discutam firele se legau de discutii anterioare de pe alte topicuri, glumeam tot timpul, postam toata noaptea toate trasnaile si dimineata ne tragea Sefa de urechi si stergea magariile, dar totul avea un sens comun, toti îl cunosteam si-l simteam. Nu era nevoie sa ceara cineva sprijin. Stiam dinainte si era sprijinit. Nu era nevoie sa spuna ce sat urmeaza sa ia. Cunosteam harta si vecinii la perfectie si întrebam doar când si cu ce sa dam ca sa ia satul. Saream de la un topic la altul continuând discutiile, ma repet, nu deranja pe nimeni ca spamam pe topicul de atacuri si ne mutam apoi (toata gloata de nedormiti) la taverna. Exista o implicare, un grad de comunicare si un spirit de amicitie pe care rar l-am mai întâlnit pe joc. Acolo m-a învatat Soul Bow sa farmez.


mythra: In afara de Soul Bow, de-a lungul timpului, au mai fost persoane care te-au indrumat sau ai invatat de unul singur celelalte aspecte legate de joc?


Onra: Sigur, sigur ca da.
Cum spuneam de Sir Soreen, mai mult am furat meserie decât am avut mentori.
Stând în sitter la diferiti jucatori, am vazut cum lucreaza si mi-am însusit partile bune.
În ultimul timp nu prea mai las sitter, dar când am mai lasat am cerut întotdeauna sfaturi.
Am urmarit jocul marilor jucatori si am încercat sa aplic.
Nu am cerut niciodata îndrumari de joc. Din orgoliu, cred.


(Era un banc, cam magaresc asa... daca ti se pare deplasat, recunosc ca este, nu-l posta în interviu)
Când esti n00b, esti precum Tarzan.
Tarzan facea prostioare cu Jane.
- Tarzan draga, vezi ca ai gresit, nu e bine, acolo nu am nici o gaura, muta mai sus nitel.
- Tarzan nu muta, Tarzan puternic, Tarzan da alta gaura.
Cam asa e si cu n00bii, cred ca le stiu pe toate.




N00b sunt si acum, nu ma feresc s-o spun.


Onra: Completez:
Rookmaster, Highlander, Merlin, Samo, WillWallace, Daredevil, Natasha Romanoff, Mesagerul, Giubilancamataru, Bluevaler, pischiper, Amiralul (tiany).... unii m-au îndrumat în bine, altii mi-au aratat cum sa nu fiu.


mythra: Intr-adevar, exemplele negative ne invata si ele cum sa nu fim.
Tinand cont de evolutia jocului, ce parere ai despre modificarile/update-urile aduse acestuia (inclusiv cele implemenatate azi, prin versiunea 8.29)?


Onra: Excelenta.
Jocul e mereu îmbunatatit, din punctul meu de vedere. Eu ma si adaptez repede, nu ma supara deloc schimbarile.
Despre update-ul de azi, pare util sa trimit direct rezultatul simularii si de asemenea utila partajarea folosirii pp-urilor. Mai rapid, mai cu directie. Are nevoie de asistent? Îi dau asistent, nu pp-uri sa activeze el. Poate sa para un artificiu, dar e în spiritul a ceea ce spuneam mai sus - a pune totul în comun cu colegul de trib.
Se mai vede ceva aici si-mi place (o mie de dusmani au sa spuna ca perii) si anume munca unei echipe care cauta permanent sa îmbunatateasca produsul pe care-l ofera. Puteau sa lase la nivelul L5, era ok cu setarile si modul de joc de atunci. Baza tot aceea este. Dar o fundita ici, una colo, uite ca mai conteaza si ambalajul.


Apreciez în mod deosebit partajarea comenzilor introdusa recent. Prietenii stiu de ce.


mythra: Despre stilul tau de joc, ce ne poti spune? preferi sa joci agresiv, defensiv, echilibrat, pe granita sau cat mai departe de aceasta?


Onra: Îmi place sa compar varstele jocului cu vârstele devenirii unui om.
Un n00bisor e ca un copil. Tace si papa informatii.
Creste nitel si devine agresiv fata de lume, fata de el însusi, fata de tot. Nu te poti întelege cu el, mai ales daca are necazuri la orele de Limba si Literatura Româna.
Devine apoi spre vârsta adolescentei si nu te mai întelegi cu el. E complet agresiv, rebel, fanatic în sensul bun. E un jucator orientat pe atac, totul e pentru el o provocare.
Trece etapa, vine vârsta raspunsurilor. A asezarii. Devine defensiv daca harta dicteaza asta, pentru ca a învatat valoarea jocului asezat. E ofensiv daca are cu cine, pentru ca stie deja sa atace.


Eu pot juca ofensiv sau defensiv, totuna mi-e. Prefer sa nu fiu închis totusi, pentru ca nici sa ma plictisesc în centrul tribului nu pot a fi. Mai bine îmi mai ia fratele Illidan un sat decât sa stau sa fac deff. ))))


Trecând prin toate etapele jocului, acum m-as considera mai degraba echilibrat. Mi-ar place sa ma compar nu cu un Don Quijote, nici cu un Uhland, dar mai degraba cu un calugar.
Desprins de sâcâielile si orgoliile specifice rebelei vârsta a 3-a, joc cu placere, de placere, nu pentru sate, nu pentru palmares dar pentru doar a fi si eu pe aici, cu cei care au încredere în mine.


mythra: Frumos :)
Despre tribul din care faci parte, ce imi poti spune? Eventual, imi poti povesti putin despre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii)?


Onra: Ibidem e un trib gigantic, un trib de monstri sacri, un trib a carui istorie abia se scrie. Multe lumi va închide Ibidem. Are forta pentru asa ceva, dar e un trib care acum intra în varsta raspunsurilor. Un trib care înca decanteaza radacinile trecutului. Un trib care a gasit semnificatia termenului "zaur". Ei bine, oarecum.
Un trib în care voi mai juca.


Picanterii? Daaaaaaaaaaaaaa, delicatesuri. ))


Bre surioarelor si fratilor, eram pe 40, gata sa ma las ca sa ma ocup numai de 41 si-mi scrie o maimuta de jucatoare - nici nu-i mai stiu numele - s-o ajut cu resurse, **** ce, cred ca pp-uri nu i-am dat.
Cum tot ma lasam, i-am spus frumos fetei ca iau sat lânga ea, îl cresc, i-l dau. Resurse i-am dat, sat i-am facut. Am plecat de pe 40 ca sa joc aici, pe 41 - am mai spus care era ideea, cu fratele Ardiles (ce ma enerveaza schimbarile de nume! putea sa-si spuna si el Apollo, tot frumos era) si Sorin.
Ma tata, si dau aici de asta... eu eram în Fun, plec din Fun si intru sub polonicul Ramonei, în Ibidem. Pleosk. Cum am plecat din Fun, s-a si acivat bârfa satului: Onra intra aici ca sa agate gagici, ca uite, imediat ce simte o fata draguta (vezi L40) se si ofera cu trupe de sprijin si sate.
Bre, asta eu fac pentru oricine. Vecinii mei sunt martori (vecinii de joc, nu aia reali carora le-am zidit usa pe exterior peste noapte, hi-hi-hi)
La cei 45 de ani ai mei, daca vad o fata goala îi dau repede haina, sa nu raceasca. Agatat pe jocuri îmi trebuie? )))))))))))))))))))


mythra: Bun asa ) pe 38 n-ai intrat sa trimiti niste resurse (glumesc):p
Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?


Onra: A existat si o L38? Mea culpa, mi-a scapat. )))


Ma surprinde mereu, negativ, tendinta de a trada.


mythra: Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?


Onra: Nimic nu as face diferit.
Nu regret nici schimbarea de trib facuta, nici satul frumos câstigat de Illidan.
Tribul în care sunt? În nici un caz nu regret ca sunt aici.


mythra: Ia sa vedem cum stam la capitolul auto-caracterizare
Care consideri ca sunt calitatile tale ca jucator? Dar ca si conducator?


Onra: Loialitate, e al doilea prenume al meu.
Sunt precum D'Artagnan, rup spada pe genunchi înainte de-a o preda.
Ca si conducator, sunt (am fost, ca de-o vreme refuz sistematic functii de conducere) o catastrofa. Am prea multa încredere în oameni.


mythra: Ce parere ai despre diplomatie? Cat de importanta este pentru un trib? Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?


Onra: Din clipa în care vorbim despre triburi, vorbim despre diplomatie. Un trib e rezultatul unei diplomatii, un trib este un sistem stabilit pe baza unui numitor comun - atitudinea în joc - care prin diplomatie e constiituit. Aderarea la un trib e un act diplomatic.
La urmatorul nivel, despre diplomatia între triburi am o foarte proasta parere, din ceea ce am jucat: alianta sau macar PNA-ul dintre doua triburi au reguli nescrise de bun-simt care sunt invariabil încalcate (fie si în necunostinta de cauza, totuna) ceea ce duce, tot invariabil, la discutii în cel mai bun caz, la conflicte în cel mai obisnuit.
Prefer razboiul, diplomatiei înselatoare. Prefer o diplomatie sigura, unui razboi.
Eterna problema e încrederea în cei cu care joci. Un inamic bun e preferabil unui aliat care te tradeaza.
"Love your brother, enemy hate" ar fi frumos, dar mai bine parabellum.


mythra: Dar ce parere ai, in general, despre schimbarea tribului, fuziuni si recrutarea de la dusmani, in special in timpul razboiului? A fost si cazul vostru pana acum?


Onra: Privesc cu suspiciune, ca sa nu spun cu neplacere, schimbarea de trib si mai ales recrutarea de la dusmani. Procesul de adaptare e întotdeuna dificil.
Avem colegi noi veniti din alte triburi, dar despre asta poate sa spuna conducerea tribului. Nu eu.


mythra: O intamplare hazlie, ne povestesti si noua?


Onra: Hazlie cu mine, sau hazlie cu Quzor?
Hai sa fie cu mine, ca o stiu mai bine si am mai spus-o.


Când eram eu n00b, mai n00b ca acum daca asta e posibil, descoperisem cu maxima încântare posibilitatea de-a farma cu cavalerie. Minune mare!
Aveam oarece experienta de pe Clasica, intrasem (n-am pomenit mai sus de asta ca a fost de tranzit) pe L3 sau L4, nu mai stiu.... si aveam si trib, 4 jucatori. Unul, pe lânga mine.
Cum sunt eu milos de felul meu, ce judec? Îi trimit vreo 20 de cai sprijin... si-i mai si scriu: "Vezi ca ti-am trimis 20 de cai, folosete-i la farmat ca tare bine merge".


Alta, tot de când eram tânar si luam sate multe, s-ar putea s-o stiti ca e intrata în preistorie deja:
- Auzi, da-mi si mie niste resurse.
- Bre, eu ti-as da, dar n-am negustori. Da tu un farm si-ti iei. Dar nu da cu cavalerie sau aia-aia.... da si tu cu lanca, ca alea cara mai mult.
Si a dat omul, a dat cu lanci.


mythra: Toti am fost incepatori :)
Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori/conducatori de pe L41, care ar fi acesta, dupa parerea ta? Imi poti argumenta alegerile?


Onra: Ca jucator în Ibidem, nu pot face lobby pentru ai mei. Deci, nu voi face. Nu voi pomeni de Legion, Ione, elijah, Steluta, dracul de Bad, oameni care fac ei singuri cât un trib.
Nu pomenesc de Q sau Mangotaru, aproape ajunsi si ei la vârsta calugariei ( Vad eu ce cefteala iau de dimineata de la Ramona)


Pomenesc de altii.
Jucatorii se împart în doua: de anduranta si starteri.
Starter care poate sa dea lectii e dusmanul meu, Sting.
Jucator de anduranta este Wulf, daca are chef.


Conducatorii se disting deja. Q e un conducator prin definitie, orice ar spune gura-lumei. Ramona e indiscutabil o Sefa.
Martian - **** ce e cu el - are mare potential.
Alex (ardiles) si Codrin (Wulf), doua extreme care se ating acum. Amândoi stiu cu ce se pupa jocul, vedem ce iese din asta.


Cred ca un top 3 al jucatorilor e prematur. Lumea abia îmboboceste.


mythra: Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?


Onra: E un joc pe moarte. Serios.
Pentru noi mosnegii, jucatori de supaplex, simcity, tanks si Prince of Persia, poate sa para ok.
Si pentru cei mici care aleg sa intre nitel pe TribalWars în loc de **** ce alt game.
Necazul e ca în foarte scurt timp nu vor mai fi copilasi care sa stie sa-si faca un cont pe un joc, nu mai spun sa mai si joace decent.
Asta, ca parere. sper sa nu am dreptate.


Ca îmbunatatire: Sa primeasca Onra câte 2000 de pp pe luna. Nu-l cunosc, e un gest onorabil. DDD


mythra: Pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu? Cateva exemple de intrebari/curiozitati, sunt bine primite.


Onra: As fi vrut sa propun doua extreme. Cea fina nu mai este... a ramas ce agresiva: [player]giubilancamataru[/player], un pol al agresivitatii.


mythra: In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?


Onra: Un joc frumos si cavaleresc.


mythra: Multumesc pentru timpul acordat. Mult succes pe joc si in viata reala!


Onra: Multumesc de asemenea.
 

mythra

SuperModerator GameSuport
Membru personal
Scor reacție
91
memo14

mythra nov 25, 12:23
Multumim pentru raspunul pozitiv in ceea ce priveste acest interviu.

Pentru inceput, spune-mi cateva cuvinte despre tine, despre persoana ce se afla in spatele acestui nick de joc.

Memo14 nov 25, 12:28
Ma bucur sa pot lua parte la actiunea desfasurata de catre voi!

Numele meu este cristi,am 25 de ani,am un job in domeniul it,mai exact asistent cybernetic la o firma importanta din austria!


mythra nov 25, 12:30
Numele ales pentru joc are vreo semnificatie aparte? Daca da, care ar fi aceasta, cum l-ai ales?

Memo14 nov 25, 12:33
Nu pot sa zic ca are o semnificatie aparte,pentru ca de-a lungul anilor petrecuti pe triburile,am avut diverse nick-uri,am mai avut un nick asemanator pe lumea 17,pur si simplu mi-a venit in minte memo!


mythra nov 25, 12:44
Despre experienta ta pe acest joc, ce ne poti spune? Cand si cum ai luat pentru prima data contact cu "triburile"?

Memo14 nov 25, 13:01
Contact cu triburile am luat chiar de la inceput,mai exact lumea 1,dar nu la nivel inalt,eram la prietena\iubita,tot facea ceva la calculator si nu stiam ce,injura..se enerva..pana la un moment dat cand mi-a zis ca se joaca un joc numit triburile,atunci am aflat si eu,si normal dornic de a incerca\juca..jocuri noi,am zis sa incep si eu,apoi am inceput cu lumea 2,o lume unde pot sa zic ca am intalnit cei mai dragi colegi de pe acest joc,multi s-au lasat de joc,altii inca mai joaca,apoi lumea 5,unde la fel caracterele oamenilor mi s-au parut ok,o lume cu jucatori foarte buni,conducatori de la care aveai ce sa inveti,lumea 16,aici am invatat ce inseamna oameni parsivi,oameni cu mai multe fete pe un joc; lumea 17,unde la inceput se anunta o lumea frumoasa,cu jucatori vechi,pana la urma s-a dovedit o lumea usoara,care a fost dusa la bun sfarsit linistit,felicit colegi din Sr si nu numai!
De pe lumea 17 am luat o pauza de pe serverele .ro,de ce?prea multi oameni fara bun simt,cariera tribala nu s-a sfarsit,pentru ca imediat am inceput sa joc afara,pe serverele straine am invatat ce inseamna caracterul unui om,ce inseamna prietenii la nevoie si ce inseamna sa fii un jucator complet,ce inseamna sa lucrezi in echipa,ce inseamna sa faci schimb-uri pe cont,in asa fel incat tot timpul conturile sa fie urmarite de cineva,mai exact,o echipa de anonimi,adunati la un loc,sa faca ce si-au propus,distrugerea unei echipe rivale,de temut pe serverele de afara,tin sa ii salut,pentru ca o sa ajunga interviul si la ei!


mythra nov 25, 13:04
Dintre toate lumile pe care ai jucat (inclusiv ro41, dar si cele de pe serverele straine), care ti-a placut cel mai mult si de ce?


Memo14 nov 25, 13:19
Peste tot mi-a placut unde am jucat,dar doar pe unele am scos in evidenta ceva,pe altele nu am scos in evidenta nimic,imi place sa joc cu prieteni,de ce?..pentru ca un prieten te cunoaste,iti cunoaste calitatile si defectele pe acest joc si nu numai!
Sunt adeptul jocului cinstit,simt unele miscari,chiar le pot contra ataca daca este nevoie,asa s-a intamplat pe ro41,unde am intrat alaturi de prieteni de pe .ro,am zis sa reunim cat de cat o echipa,o echipa care urmarind-o din anonimat devenise lenesa,o echipa care incepuse sa nu mai tina legaturi,sa nu mai discute cum discuta odata,sa nu mai se distreze cum se distrau odata pe acest joc,o echipa care are nevoie de un lider,o mana de fier care sa le motiveze activitatea si scopul!


mythra nov 25, 13:21
Tinand cont de evolutia jocului incepand cu lumea 1 si pana la lumea 42, recent deschisa, ce parere ai despre modificarile/update-urile aduse acestuia (inclusiv cele de azi - versiunea 8.29)?

Memo14 nov 25, 13:30
Sunt si calitati si defecte la aceste schimbari,s-au modificat multe in dorinta de a avea un joc mai placut,pentru generatia veche aceste schimbari nu aduc nimic nou,pentru tineretul care intra acum pe joc,sunt foarte bune aceste schimbari,mi-a fost dat sa vad o generatie noua,care desi vrea puterea de cum intra pe joc,trebuie sa si poata,nu imi plac asa zisii *lideri* care au o varsta frageda si incearca sa dea sfaturi unor lideri din generatia veche,care sunt sub anonimat pe diferite lumi!
Trebuie sa invete,sa fie educati,ca pe viitor sa avem un joc la fel de placut,sa stie sa se comporte in diferite situatii,sa anticipeze miscarile adversarilor,nu sa isi duca echipa la moarte sigura!
Personal am incercat sa invat multi din generatia noua cate ceva,dar cum ei le stiu pe toate,nu prea poti sa ii educi,bine mai sunt si jucatori care se lasa invatati,dar sunt foarte putini si acestia vor avea viitor pe dragul nostru joc triburile.ro!


mythra nov 25, 13:32
Dar in ceea ce te priveste, de-a lungul timpului, au fost persoane care te-au indrumat pe acest joc sau ai invatat totul de unul singur?

Memo14 nov 25, 13:39
Normal ca am fost indrumat si eu la randul meu,cum au fost aproape toti,nimeni nu s-a nascut invatat pe jocul asta,de altfel pe nici-un joc nu s-a nascut nimeni invatat!
Nu dau nume pentru ca probabil as omite pe cineva si nu doresc asta,multi s-au lasat,putini mai joaca!
Dar tin sa precizez un nume,defapt un prieten,care a ramas aici si care la rugamintea mea a intrat alaturi de echipa pe ro41!
Cristian ciura octav este unul din generatia veche,un om educat,cu bun simt care daca vrea sa faca ceva face,care daca are motivatie joaca,el este unul din acei prieteni si jucatori,care cei din generatia noua au ce invata!


mythra nov 25, 13:40
Ce anume te-a determinat sa intri aici, pe ro41? Ai intrat singur sau cu un grup de prieteni?

Memo14 nov 25, 14:32
Dupa cum ti-am zis,sunt adeptul jocului in echipa si cu prieteni,aici am intrat cu prietenii!
Bine inteles ca pe langa prietenii vechi,am intalnit si niste caractere deosebite aici care imbunatatesc echipa si care asigura o buna coordonare a echipei!
Asa a fost sa fie,sa intru pe ro41,motivul sa adun echipa la loc iarasi,dar i-am reintalnit foarte orgoliosi si dezorientati,incet incet ii aduc spre suprafata,pe parcurs ne-am facut un obiectiv,tribul on
Condus de catre martzian,stiind-ul de pe alte lumi,stiam ce fel de persoana este,cum joaca si cum isi motiveaza echipa,el nestiind cine este anonimul de memo,a incercat sa isi conduca echipa ca acum 6-7 ani...cu strategii de infiltrare a spionilor,mesaje false,care niciodata nu au avut loc,asa isi motiva el echipa,este un conducator bun,dar triburile nu se mai conduc ca pe timpuri!
Probabil ca aici harta si colegii mei nu iau putut face plac!


mythra nov 25, 14:53
Despre stilul tau de joc, ce ne poti spune? preferi sa joci agresiv, defensiv, pe granita sau cat mai departe de aceasta?

Memo14 nov 25, 15:37
Pot sa spun ca pana acum am jucat mai mult defensiv,deoarece imi place sa astept adversarul sa faca primul pas,dar bine inteles joc bine si in atac,chestia asta cu jucator ofensiv si defensiv nu mi se pare ok,de ex daca dai de un jucator bun,un jucator care stie sa se si apere,sa si atace...poti sa joci cat vrei tu de agresiv,ca o sa fiti la egal,prefer sa cred ca activitatea e un mare avantaj,poti fi online mai mult ca adversarul,ai un avantaj in fata lui,este el mai online ca tine,are el un avatantaj si tot asa!


mythra nov 25, 15:44
Dar despre tribul din care faci parte acum, ce imi poti spune? Ne povestesti putin si despre momentele cheie/dificile prin care a trecut/trece (tradari, jocuri de culise si alte picanterii)?

Memo14 nov 25, 15:56
Pana acum nu am avut nici-un moment dificil,sper sa nu avem deloc,ne distram cat putem!
Este un trib,o familie alcatuita din prieteni vechi si prieteni noi,care pana acum si-a atins scopul,am realizat distrugerea tribului on,un trib in care erau destule nume vechi si cu experienta pe acest joc,un trib care a fost sustinut de ibidem,cand ma refer la sustinut,nu ma refer numai la moral,jucatori sustinuti cu defensiva in granita noastra,un trib care la inceputul lumii a incercat distrugerea familiei GTG prin diferite mijloace!
Colegii au reactionat rapid,ne-am atins obiectivul si pentru asta multumesc tututor colegilor,au dat dovada de profesionalism!


mythra nov 25, 15:58
Ati intrat pana acum intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?

Memo14 nov 25, 16:05
Niciodata!
Nu exista razboi sa nu fie sanse de castig,daca ar fi fost asa,nici cei 300 de spartani,Insusi Leonidas nu ar fi mers la razboi,stia ca nu are sanse de castig,dar si-a jucat cartile,pentru prieteni,familie,pentru insusi supusii lui,a vrut sa dovedeasca ceva,ca in orice razboi exista sanse!
Asa si familia condusa de mine,niciodata nu o sa dea inapoi,orice ar fi mergem cu capul sus,pierdem\castigam,o sa luptam indiferent de adversar!


mythra nov 25, 16:08
Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la aceasta lume, la deciziile luate pana acum, ce ai face diferit?

Memo14 nov 25, 16:11
Nu as schimba nimic,totul decurge conform planului,trecutul nu poate sa mai faca nimic,viitorul ne asteapta si noi vrem sa ne incheiem misiunea!


mythra nov 25, 16:15
Cat de importanta este diplomatia in tribul din care faci parte? Crezi ca o lume poate fi castigata mai mult prin diplomatie si mai putin prin razboaie sau invers?

Memo14 nov 25, 16:28
Diplomatia este un lucru important in tribul in tribul din care fac parte,dar cel mai important este echipa tribului,ne respectam aliatii,ne ajutam intre noi,organizam atacuri impreuna,dar ma bazez pe colectivul meu!
Sigur ca se poate castiga o lumea prin diplomatie,pe asta mizeaza unele triburi pe lumea asta,dar aici probabil nu o sa fie o lume care se castiga prin diplomatie,asta este o lumea a naibii de grea,prin prisma faptului ca si setarile sunt cum sunt!


mythra nov 25, 16:32
Ce parere ai, in general, despre recrutarile de la dusmani in timpul razboiului? A fost si cazul tau/vostru pana acum?

Memo14 nov 25, 16:35
Sunt omul care mai da o sansa din cand in cand,chiar si dusmanilor,nu ei sunt de vina pentru politica aleasa de noi sau de conducerea lui,depinde acum daca si merita,daca confirma ca poate ajuta echipa,daca poate fi in pas cu echipa in ceea ce priveste echipa!
Da am recrutat de la dusmani pe lumea asta,dar cativa membrii care ii stiu de pe lumea 4 si care stiu ca pot!


mythra nov 25, 16:40
Care consideri ca sunt calitatile tale ca jucator si/sau conducator?

Memo14 nov 25, 16:47
Prefer sa nu ma laud,bine inteles ca orice conducator cat si jucator au calitatile si defectele lor,ca sa iti raspund cat de cat la intrebare,sunt destul de inteligent in ambele variante,pot sa spun chiar cu un pas in fata jucatorului,respectiv tribului din care face parte,cat despre conducator,trebuie sa simti,sa anticipezi miscarile adversarului,prin orice chestie,spion,mesaje prin alte triburi,sunt multe chestii care un conducator bun le poate gasii,sa afle miscarile adversarului!


mythra nov 25, 16:51
Dar defecte?

Memo14 nov 25, 16:56
Sunt si defecte,un lider si un jucator nu poate avea numai calitati!
Perfectiunea nu a existat si nu o sa existe niciodata,mai ales pe un joc!
Prefer sa las dusmanii sa afle defectele singuri,nu-mi place sa ma autocaracterizez!


mythra nov 25, 17:00
Ai fost pus vreodata in situatia de a face o alegere dificila pentru binele tau dar care sa afecteze tribul/colegii? Daca da, povesteste-ne putin ce s-a intamplat si cum ai gestionat situatia.

Memo14 nov 25, 17:03
Niciodata si nici nu as face ceva sa-mi fie mie bine si colegilor rau,sunt adeptul grupului,renunta grupul renunt si eu,renunt eu,renunta grupul!
Un lider este atunci cand face orice sa fie binele tribului,nu cand isi face numai lui bine!


mythra nov 25, 17:09
Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ pe aceasta lume?

Memo14 nov 25, 17:14
Nu ma mai surprinde nimic la jocul asta,sunt obisnuit si cu spionii si cu jucatori parsivi,cu conducatorii unor triburi,care joaca dupa cum le spun alti conducatori!
Si pe lumea asta exista astfel de specimene,dar le las sub forma anonimatului,ca tot anonimi vor ramane!
Pozitiv ca de fiecare data ma surprinde forta grupului meu,rapiditatea de care dau dovada in diferite actiuni,colegialitate de care dau dovada cu jucatorii noi introdusi in grup si ajutorul care il ofera atunci cand este nevoie!


mythra nov 25, 17:17
Esti de parere ca "scopul scuza mijloacele" in jocul triburile? Cateva exemple din experienta tribului vostru?

Memo14 nov 25, 17:29
Sunt de parere ca *scopul scuza mijloacele* si pe acest joc,da trebuie sa avem in vedere rezultatul final!
In momentul de fata nu iti pot da asemenea exemple,viitorul decide ce si cum,noi ne vedem de joaca in continuare!


mythra nov 25, 17:32
Daca ar fi sa faci un top 3 al celor mai buni jucatori/conducatori de pe L41, care ar fi acesta? Imi poti argumenta alegerile?

Memo14 nov 25, 17:36
Nu pot sa fac un top 3 in nici unul din cazuri pentru ca sunt multi jucatori buni si la fel de multi conducatori buni,as neglija pe cineva si nu este scopul meu asta!
Sa speram ca pentru frumusetea jocului sa ramana pe ro41 aceiasi jucatori care sunt in momentul de fata,asta pentru o lumea cat mai frumoasa!


mythra nov 25, 17:38
Ne poti povesti un moment tensionant din „viata” de jucator triburile si cum l-ai depasit?

Memo14 nov 25, 17:59
Au fost multe,dar cel mai important si amuzant moment era cand eram invitat la o iesire in oras,o sarbatoare ceva,eu eram cel mai tacut dintre toti,cu telefonul in mana chiar cu leptopul prin masina,deh eram in faima jocului atunci,acum e ceva mai lejer,am revenit si incerc sa joc de distractie,sa las faima pentru generatia noua,dar tot ma indeamna colegii sa luptam,sa luptam,al dracului de mult as vrea sa nu mai lupt,dar chestia este ca o am implantata in sange,invingi sau mori incercand,asa incerc sa educ generatia noua,nu renuntati la lupta,indiferent de sanse,nu numai pe joc si in viata reala,ceea ce faceti in viata reala,se reflecta in eternitate!


mythra nov 25, 18:06
Ai vrea sa ne spui parerea ta generala despre comunitatea "triburile" si ce anume ti-ar placea sa vezi ca si imbunatatiri?

Memo14 nov 25, 18:17
Este o comunitate frumoasa,in care ca in orice padure,mai sunt si uscaturi!
Degeaba va chinuiti sa ii educati pe unii in comportament,cei care nu au respect,nu vor avea niciodata!
Imbunatatiri ii las pe liderii de la inno sa se ocupe de asta,stiu sa isi faca meseria,cum nici eu n-as accepta sa intervina cineva in meseria mea,nici lor nu cred ca le-ar placea sa auda parerile la cateva sute de mii de utilizatori ai jocului!
La nivel de admini,as vrea sa vad mai multa rabdare,mai multa inteligenta din partea unora,as vrea sa lasam orgoliile deoparte,sa lasam problemele din viata reala-in viata reala!
Am observat de-a lungul timpului o nervozitate in unele cazuri la tikete,cum nu am observat nici in viata reala,intelegi ca mai gresim,suntem oameni,nu putem fi perfecti cum nici dumneavostra nu sunteti!
Vrem sa fim tratati in mod egal,nu conteaza ca aveti drepturi sau un rang mai mare ca noi,cum si in cazul dumneavoastra exista greseli,asa si in cazul nostru!


mythra nov 25, 18:19
Si despre forumul extern, ce imi poti spune? Ce imbunatatiri ti-ar placea sa vezi? Sa presupunem, de exemplu, ca ai avea drepturi de moderator pentru cateva ore. Ai schimba ceva? Ai realiza anumite teme, concursuri..? Daca da, ce si de ce?

Memo14 nov 25, 18:24
De asemenea cred ca va puteti face treaba in liniste si ca o faceti bine!
Pe extern ar trebui sa vedem mai multe teme legate de joc,legate de strategii de joc,legate de jucatori anume,de o generatie veche care nu trebuie sa fie data uitarii,ei au fost cei care au jucat jocul,care au invat jucatorii noi ce inseamna comunitatea *triburile*!
De ex:In familia GTG moderatorul forumului este Cristian ciura octav,el taie si spanzura,temele deschise de multe ori sunt teme pentru a invata ceva,pentru a starnii jucatorul sa citeasca forumul intern,pentru ca in ultima perioada observ ca spam-ul este unul de o proasta calitate si jucatorii nu mai citesc forumul intern cu atat mai putin cel extern!
Trebuie motivata intr-un fel lenea asta,numai cu teme bine alese si gandite ii putem motiva sa ramana in comunitatea *triburile*!


mythra nov 25, 18:27
Pe viitor, cu cine ai dori sa vezi un interviu? Cateve exemple de intrebari/curiozitati?

Memo14 nov 25, 18:30
Pe viitor as dori sa vad mai multe interviuri cu generatiile noi de jucatori!
Sa vedem cum gandesc,cum gestioneaza ei problemele,unde putem sa ii ajutam,ca sa mentinem o comunitate buna spre foarte buna aici!
Va pot da un exemplu din echipa mea-babi


mythra nov 25, 18:35
In incheiere, ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe aceasta lume?

Memo14 nov 25, 18:37
Sa se distreze si sa nu uite ca este doar un joc!


mythra nov 25, 18:38
Multumesc pentru timpul acordat. O seara placuta si multa bafta!

Memo14 nov 25, 18:39
Multumesc si eu,succes in tot ceea ce faci!
Placerea a fost de partea mea!
 
Ultima editare:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus