Interviuri

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

DeletedUser

Discutiile aici !



Gore88

Pentru inceput ai putea sa ne spui cateva lucruri despre persoana din spatele nick-ului gore88?

Salutare tuturor,ma numesc Andronache Georgian,sunt din Bucuresti si am 32 ani...Imi plac jocurile de strategie,fotbalul si tin cu echipa Dinamo!

Cum ai inceput sa joci "Triburile" si de ce ai ales L4?

In iarna lui 2007,plictisit in casa am cerut unui prieten sa-mi recomande un "joc de strategie"...mi-a dat linkul pt Triburile.ro si mi-am facut contul pe lumea 4,fiind ultima aparuta la acel moment.Nu stiam absolut nimic despre acest joc in momentul respectiv!

De ce ai ales acest nick ? Ce reprezinta pentru tine?

Nick-ul gore88 a fost creeat cu mult inainte,pe diferite site-uri si chiar adresa de mess...Cu exceptia mamei,aproape toata lumea(familia si prietenii) ma striga Gore,iar cifra 88 a fost aleasa la intamplare.

Ai mai jucat pe alte lumi ? Sau pe alte servere?

Da,la inceput am incercat sa ma aventurez si in alte lumi,paralel cu cea pe care evoluam,dar nu am reusit sa stau mult,ca parere personala,acest joc necesita o atentie deosebita,iar pretul care trebuie sa-l platesti este timpul!Timpul pe care il pierzi zilnic,de aceea am ales sa joc pe cat ,mai putine lumi!Alaturi de cativa prieteni am intemeiat un tribulet pe lumea 19...
Pe alte servere nu am jucat!


Ce te-a facut sa ramai pe acest joc?

Oups...O intrebare chiar grea!Recunosc ca am avut cateva perioade in care am vrut sa renunt,dar m-am gandit la munca depusa pana in acel moment si la colegii pe care i-as fi dezamagit!

Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 22, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?

Aici trebuie sa va felicit,ati adus niste imbunatatiri care fara ele ar fi facut acest joc imposibil de jucat!Ma refer la scripturi de recrutare,noii taleri la pret redus,hartile diplomatice,ajutor pt construirea cladirilor,forumul comun si multe altele.Totul este un bonus la ceea ce aveam.

Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?

Absolut,sunt multi jucatori noi care au mare nevoie de ele,chiar si pe lumile vechi,pentru ca trebuie populata toata harta pt a "inchide" lumea.Spre exemplu,pe lumea 4 mai sunt aproximativ 8 continente goale, cate 3000-3600 de sate fiecare!

Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?

Consider ca era mai simplu si mai avantajos in sistemul vechi,insa si acesta mi se pare ok...Tinand cont de beneficiile CP si ca fara el nu poti administra corect nici 30 de sate ,trebuie sa te multumesti asa cum il ai!

Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?

Referitor la experienta,pot spune ca se gasesc jucatori cu experienta atat pe lumile avansate cat si pe cele noi,doar ca pe lumile vechi pretentiile sunt mai mari iar nooby nu prea mai gasesti!
Referitor la conducatori,pot spune ca am intalnit multi conducatori "buni strategi",iar printre ei as nominaliza pe McBecks,Sp@rt@nu,Meteora,Demerzel, cdef,lvescan,paul **,gasti2008persoane care pot tine in frau un trib de rang 1 plus academiile!Binenteles conducatori buni sunt si in triburile adverse,raduflo,geani29,cgal si multi altii...de pe alte lumi,admir conducerea tribului SCTII,lumea 3


Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ in cadrul acestui joc?

La nivelul acesta nu prea se mai gasesc lucruri care sa ma surprinda,de-a lungul timpului am trait dezamagiri dar si bucurii in triburile iin care am evoluat...Pot spune ca m-a surprins pozitiv distrugerea tribului Shadow in scurt timp cu ajutorul a 2-3 colegi! Negativ...nu cred,sunt doar curios cum va fi a 2 a zi dupa ce se va termina aceasta lume...:)

Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?

Da,Demerzel si Meteora,eram la inceput si nu stiam nimic despre acest joc...M-au invitat in academia lor si m-au ajutat cu sfaturi si strategii care le respect si azi!...Toate satele grupate este una din strategii,eu nu prea ma aventurez,joc grupat,iar daca am un sat sau un nucleu de sate mai indepartat le cedez celui care domina zona!..plus,sunt un jucator defensiv,doar 1/4 este sat de atac!

Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?

La esecuri pot mentiona destramarea TRX-ului,un trib format numai din jucatori activi si cu o conducere de exceptie!
Realizari...hmm,ar fi foarte multe de spus aici,ca am rezistat aproape 3 ani si nivelul la care am ajuns a insemnat multa munca si seriozitate,nopti nedormite,calcule,conferinte,prieteniile care le-am legat cu ceilalti jucatori in afara jocului,...cam acestea ar fi doar cateva din realizari.


Cum ai fost privit de ceilalti? Ai fost vreodata criticat pentru ceea ce faci? Pentru actiunile tribului tau?

Nu,niciodata nu am luat o decizie de unul singur!Faptul ca avem o conferinta pe skype ne ajuta sa tinem strans legatura intre noi.

Dupa tine care este cel mai bun trib de pe L4, mai bine zis cel mai experimentat?

Pe lumea 4,au ramas 3 triburi si academiile lor,restul sunt de umplutura!Atat Armada cat si GTC sau Master consider ca au multi mebrii experimentati!Clasamentul arata ca Master este pe primul loc,Statisticile cuceririlor arata GTC-ul in frunte dar tinand cont ca avem dusmani aceste 2 triburi plus restul triburilor de pe harta inclin sa cred ca Armada are in momentul acesta un atuu in fata celorlalti!...cred ca mai este mult de jucat,iar una din aceste 3 forte va acapara in final harta!

Ce crezi despre tribul din care faci parte acum? Isi merita locul?

In momentul acesta suntem pe locul 2,nu e un loc rau insa se putea si mai bine...unii membrii s-au retras,altii au dat stregere cont...

Ce ne poti spune de evolutia/intemeierea tribului tau si momentele dificile prin care a trecut (tradari, jocuri de culise,diplomatice etc.) ?

Tribul Armada s-a format din unirea altor 2 triburi :RF si TRX,iar o mare parte din conducerea care a realizat aceasta fuziune nu mai este!..:(...Jocuri de culise au exista mereu,la fel si tradarile diplomatice sau spionii din tribul advers fac parte din acest joc!


Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?

Da,nu ne-am gandit ca vom pierde acel razboi,cu toate ca era enorma diferenta dintre cele 2 triburi!

Daca tribul tau s-ar dizolva in ce trib ai prefera sa continui?

E greu de crezut asa ceva,insa viitorul nu se stie ce ne rezerva...

Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?

Imi placea cand eram in TRX,daca as da timpul inapoi cum zici tu,nu as destrama acel trib

Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?

Ciprian(Sp@rt@nu),Mircea(McBecks),Funky(radudoubleg),Marius(gasti2008),cheloo(chelovdv),Darius(bartimeus),cornel(paracetamol),pary,sibiuro mcloid si multi altii

Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?

1.Sp@rt@nu
2.McBecks
3.gore88
4.the good
5.velni
Nu neaparat in ordinea asta...i-am mentionat pe cei 4 pt ca 2 din ei au dominat topurile 2 ani jumate(McBecks si Sp@rt@nu),iar ceilalti 2 domina in prezent(Velni si The Good)


Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .

Din tribul meu as vrea pe McBecks,din trib dusman pe cgal si de la aliati pe SirDevil.

Esti pe locul trei momentan. Ce anume te-a adus acolo, care sunt calitatile tale in paralel cu ceilalti jucatori?

Nu ma intereseaza clasamentul individual sau alte statistici!
Trupele sunt foarte importante!
Eu ti-am spus,sunt un jucator de aparare,joc grupat si ma bazez pe aparare....


In incheiere,ai dori sa transmiti un mesaj jucatorilor de pe L4 ?

Iti multumesc sincer pentru acest interviu, chiar nu credeam ca va veni vreodata. Pentru ceilalti, ii rog sa-si calculeze bine timpul petrecut pe acest site, pentru ca acesta va trece si nu se va intoarce niciodata. Sa ai grija de cateva sate stand 10 ore pe zi, arata doar ca ceva nu merge bine in viata voastra si trebuie schimbat.Celor "normali" le urez dragoste, fericire si sanatate.

Eu iti multumesc pt timpul acordat,stiu ca nu a fost putin :)
Bafta pe joc si tot ce-ti doresti in viata!
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Velni

La inceputul discutiei am vrea sa stim cate ceva despre omul din satele contului Velni.
Numele complet e Adi Gherman, am 31 de ani, sunt din Blaj, lucrez in domeniul IT si printre hobby-uri se numara: masinile, berea, jocuri PS3, arta fotografica Velni (nu neaparat in ordinea asta).

"Triburile" l-ai descoperit singur sau ti-a fost recomandat?
Am inceput sa joc la insistenta celui mai bun prieten al meu, klau2k pe joc. Am "rezistat" tentatiei vreo 4-5 luni pana cand intr-o zi am intrat mai mult de curiozitate sa vad si eu cu ce isi pierdea vremea zilnic. De atunci nu am mai reusit sa ma desprind de lumea asta virtuala.

Atunci L4 tot recomandarea lui a fost?
Da, era lumea pe care activa si el in acel moment.

O scurta istorie a nick-ul ales de tine?
In momentul in care m-am decis sa ma alatur prietenului meu pe L4, lumea era deja destul de dezvoltata. Astfel primul meu sat era la cateva sute de ore distanta cu negustorii de satele lui klau2k. Eram in teritoriu necunoscut si la o distanta considerabila de tribul UNION din care faceam parte in acel moment. La vreo 2-3 saptamani de joc, un membru UNION cu nick-ul Velni (venea de la Velniciuc Florin) s-a decis sa renunte la cont si m-am oferit sa il preiau eu. Astfel am ajuns sa am acest nick in joc.

Acum esti in tribul Master,ne povestesti cum ai ajuns aici ?
Am inceput in UNION, ce in acel moment se afla la carma abila a lui gimmylove moon. Acolo am luat prima data contact cu multi din actualii mei colegi si prieteni. La vreo 2-3 luni ne-am decis sa fuzionam cu academia tribului Master(Mast3r condus in acel moment Ino) avand ca scop final fuziunea cu Master(in acel moment la conducerea tribului erau Gabby, Comy, Pepi, Magia Sarbatorilor...). Urmatorul pas, a fost sa intru in tribul ECT, pentru a sonda terenul referitor la o eventuala fuziune cu Master. Acolo am intalnit o mana de oameni, si spun o mana pentru ca efectiv eram sub 40 de membrii, care m-au impresionat prin nivelul ridicat al relatiilor dintre ei si maniera in care jucau. Alaturi de conducatorii din acel moment: xenimus si nansen, pe care sunt mandru sa ii numar si printre prietenii intalniti in acest joc, am decis sa fuzionam cu Master. Astfel, dupa 6 luni de joc, am ajuns sa ma numar printre membri Master .


Iar acum te numeri printre conducatorii acestui trib.De la jucator venit prin fuziune la conducator e ceva drum,nu trecem peste acest aspect,deci...?
Da, sunt unul din actualii conducatori Master si pot spune ca am alaturi de mine o echipa extraordinara. Drumul a fost intr-adevar lung, dar am incercat mereu sa descopar persoana din spatele fiecarui nick si astfel mi-am facut o gramada de prieteni/pile :p Prima data am fost la conducerea tribului UNION, gimmylove a fost generos cu bulinele verzi pe vremea aceea. Apoi am intrat ca simplu membru in ECT si dupa cateva saptamani echipa de conducatori din acel moment, xenimus si nansen, au decis sa ma invite si pe mine in cercul lor. Urmatorul pas a fost fuziunea cu Master si am intrat cu drepturi de conducere, fiind unul din conducatorii tribului ECT. De atunci nu am renuntat la conducerea Master si sper ca si in viitor sa am onoarea de a ma numara printre conducatorii acestui trib.

Ce ne poti spune de evolutia tribului Master din momentul in care i te-ai alaturat si momentele dificile prin care a trecut (tradari, jocuri de culise,diplomatice etc.) ?
Da, recunosc au fost destule momente dificile, relatii diplomatice tensionate si jocuri de culise, cred ca fara aceste ingrediente jocul nu ar mai avea acelasi farmec. Au fost cateva momente delicate, momente in care existenta tribului era pusa in primejdie si acestea in mare parte au fost rezultatul tensiunilor interne. Cred ca am ajuns unde suntem tocmai pentru ca am reusit sa tinem sub control cel mai mare dusman al fiecarui trib de pe lumea asta: pe noi insine. Au existat destule triburi pe aceasta lume, triburi de top ce nu au reusit aceasta lucru si s-au macinat din interior. Abordarea noastra a variat: am fost aspri si am taiat in stanga si in dreapta unde a fost nevoie, dar de asemenea am dat dovada de calm si echilibru in alte situatii. Un lucru a fost clar intotdeauna pentru noi si am incercat sa il punem in aplicare la fiecare decizie: tribul este mai presus decat oricare dintre indivizii ce il formeaza. Din punct de vedere diplomatic, am incercat sa nu schimbam pozitia mai mult decat este necesar si mereu ne-am respectat in egala masura atat aliatii cat si adversarii.
Faptul ca in momentul de fata impartim podiumul L4 cu Armada si colegii din GTC nu poate insemna decat ca, per total, am facut mai multe lucruri bune dacat rele.



Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
Sincer nu stiu in ce se masoara sansele de castig pe L4. Intotdeauna am fost de parere ca, calitatea oamenilor ce ii ai alaturi conteaza cel mai mult in cazul unui conflict si nu numarul de sate sau orice alta masura cantitativa. Conform acestei pareri pot spune ca am mers mereu la sigur si asta se poate observa cu usurinta din istoria conflictelor noastre.

Ce calitati trebuie sa aiba un bun lider de trib?
Cred ca printre cele mai importante calitati ale unui lider de trib se numara rabdarea. Am intalnit destule cazuri in care actiuni negandite si in graba au pus in primejdie siguranta unui trib. De asemenea, un bun lider de trib trebuie sa fie capabil sa inspire incredere membrilor, sa fie echidistant si sa ia in considerare absolut fiecare propunere indiferent de unde vine. Un lider bun va trata cu acelasi respect atat un aliat cat si un dusman si va fi in stare sa vada oamenii din spatele nick-urilor. Bineinteles, exista si alte calitati care ar face dintr-un simplu jucator un lider bun dar am enumerat doar cateva, care dupa parerea mea sunt esentiale.

Nu sunt multi jucatori care s-ar stradui sa continuie sa conduca un trib pana la sfarsitul acestei lumi, pe tine ce te face sa continui ?
Imi place mereu sa termin ceea ce am inceput. Este simplu si convenabil sa te retragi, indiferent de situatia in care se gaseste tribul la conducerea caruia esti, mai ales in ziua de azi cand viata reala ne consuma fiecare picatura de timp liber disponibila. Dar, fiecare din noi am investit timp si suflet alaturi de oamenii cu care am impartit lumea asta virtuala, am format relatii de prietenie si am trecut prin nenumarate situatii impreuna, inca mai avem destul drum de parcurs impreuna.


Ce parere ai despre tribul pe care il conduci? Isi merita locul pe care il are in clasament?
E ca o familie, cu tot cu berbecii negri (glumesc, nu avem asa de multi). Locul actual in clasament este intr-adevar meritat, este rezultatul a ani de munca si dovada ca daca suntem focusati putem realiza orice. Oricum clasamentul este realizat pe baza punctajului primilor 40 din trib si desi conducem acolo inca mai avem putin de lucru pana a ajunge in top si la celelalte criterii.


Ce parere ai despre recrutarile de la dusmani in timpui razboiului?
Acesta e un subiect delicat si parerea mea difera de la un caz la altul. In principiu eu unul nu sunt de acord cu ele, mai ales cand cererea vine din partea celui aflat sub asediu. Lumea 4 a fost o lume dinamica si fiecare jucator are istoria lui, astfel multi dintre actualii mei colegi au fost la un moment dat colegi de trib cu unii din dusmanii de astazi. Prietenii s-au legat si, desi aflati de parti diferite ale baricadei, relatiile au continuat sa existe. Astfel s-a ajuns la recrutari de aceasta natura.


Ai putea sa faci niste previziuni asupra viitorului lumii L4, directia in care se indreapta?
Cred ca Armada inca mai are un cuvant de spus pe lumea asta. In lunile ce urmeaza o granita mai clara se va contura si apoi va incepe distractia, aici ma refer la Master pentru ca aliatii din GTC au deja granita destul de bine definita. Lucrurile nu se vor misca foarte repede din lipsa de nobili, va fi un razboi lung si de uzura, cel mai probabil ultimul de pe lumea aceasta.

Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Nu exista o singura persoana de la care am deprins “meseria” aceasta. Pe parcursul celor 2 ani jumate petrecuti in lumea aceasta virtuala am invatat cate putin de la fiecare din oamenii cu care am luat contact.

Ai niste principii dupa care te ghidezi in joc?
Desigur, acest joc este o metoda de interactiune intre persoane reale, ca atare fiecare din noi ar trebui sa ne ghidam dupa anumite principii dictate de societatea din care facem parte. Pentru mine respectul si corectitudinea sunt foarte importante si imi place sa cred ca fiecare actiune a mea este dictata de ele.

Esti pe locul doi momentan. Ce anume te-a adus acolo, care sunt calitatile tale in paralel cu ceilalti jucatori ?
Am fost constant si, din pacate, am devotat prea mult timp acestui joc :) De asemenea am avut nenorocul sa pierd multi prieteni care din lipsa de timp au renuntat la joc si au dorit sa imi lase si mie o parte din munca lor. Locul doi este doar la puncte si nu si la numarul de sate, asa ca mai am inca de lucru.


Multi jucatori s-au retras de pe aceasta lume din diferite motive, pe tine ce te face sa continui?
Prietenii ce i-am intalnit aici si alaturi de care mi-am petrecut ultimii doi ani jumate din viata.

Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Orice realizare sau esec este strans legata de tribul din care faci parte. Pot spune ca una din cele mai mari realizari a fost faptul ca alaturi de aceasta grupa extraordinara de oameni am reusit sa construim si sa mentinem acest trib. Esecurile de cele mai multe ori au fost de natura diplomatica si din pacate inca nu am descoperit o metoda de a contracara orgoliile personale. Este dusmanul numarul 1 al acestei lumi si mereu a avut un cuvant greu de spus.

Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
Ar fi cateva situatii ce le-as aborda diferit daca as putea sa ma intorc in timp. As vrea sa pot sa repar din timp ruptura in urma careia tribul Master a pierdut cativa membrii importanti, prieteni personali.


Ne poti povestii un moment amuzant din „viata” de jucator triburile?
Din fericire au fost destule si sper sa mai fie. In acest moment imi vine in minte o intamplare de pe vremea cand eram la conducerea tribului UNION. Probabil multi din cei ce mai joaca in acest moment pe L4 isi aduc aminte ca la inceputuri fiecare trib avea cate o grupa de copii incepatori care aveau prea mult timp liber si vroiau sa fie bagati in seama. Aveam si eu un coleg de acest gen pe vremea aceea si eu incercam sa ii impartasesc din experienta proprie (nu foarte multa, eram si eu la inceput de drum). Dupa vreo cateva saptamani de mesaje schimbate in joc, a inceput sa imi ceara o functie in trib. Ar fi vrut sa fie recrutor si, din pacate pentru el nu avea maturitatea necesara pentru o asemenea functie. L-am refuzat de vreo 4-5 ori, dar baiatul era insustent. Asa ca intr-o zi l-am anuntat ca am discutat cu conducerea din acel moment si ne-am decis sa il facem liaison. A fost extaziat, a promis ca va face treaba buna si ca nu ne va parea rau. Vreo 3-4 zile nu mi-a mai dat nici un mesaj, apoi am primit mesajul prin care isi dadea demisia din functia de liaison. Motivul a fost ca nu stie ce trebuie sa faca si ca nu e 100% sigur ce e ala liaison. I-am acceptat demisia si a fost ultima data cand a mai cerut o functie in trib.

Dar un moment tensionat?
Unul din momentele tensionate care imi vin in minte in acest moment a fost cauzat de remarca unui coleg de trib, om matur cu multi ani vechime, remarca facuta la adresa unei colege noi de trib ce era si prietena unui alt coleg. Nu voi reda aici cuvintele spuse, dar pot spune ca a fost un soc total si ca asemena vorbe nu ar trebui niciodata adresate unei femei. A urmat o saptamana de certuri pe forum si nervi irositi. Nici pana acuma nu am reusit sa aflam ce a fost in mintea lui si ce l-a determinat sa recurga la un asemenea gest (intre timp colegul a dat stergere de cont).

Jucatorii L4 obisnuiesc sa se intalneasca si face to face sau raman prieteni numai prin intermediul internetului?
Am avut placerea sa ma intalnesc cu unii din colegii mei. Domiciliul meu nu este in Romania si din pacate nu am posibilitatea de a vizita tara atat de des pe cat as vrea. Dar, de fiecare data cand ajung inapoi nu ratez ocazia sa beau o bere cu prietenii mei de pe L4.


Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Nu, am intrat doar pe L4 si voi iesi la pensie pe L4.

Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ in cadrul acestui joc?
Am fost placut surprins de calitatea unora dintre oamenii intalniti prin intermediul acestui joc. Dar, in acelasi timp, total dezgustat de comportamentul si atitudinea altora. Din pacate traim intr-o societate in care cei 7 ani de acasa nu mai sunt absolut necesari si acest lucru se reflecta si in acest joc.

Tinand cont ca de cand a inceput jocul...respectiv lumea 1, si a avansat pana la Lumea 22, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Imi pare bine sa vad ca platforma triburile este imbunatatita constant. Multe modificari ne-au facut viata mult mai usoara, atat ca jucatori individuali cat si ca membrii ai unui trib. Inca imi aduc aminte de perioada in care rezervarile se faceau pe forum, transmiterea zilnica a listei de sate rezervate catre aliati si alte lucruri asemanatoare care ne scoteau peri albi.


Ce sfaturi ai da unui incepator care vrea sa se apuce de joc?
As incepe cu rugamintea de a citi cu atentie regulamentul jocului. Multi il accepta fara sa stie exact ce contine si mai devreme sau mai tarziu pot avea surprize neplacute. Este important sa mentina un dialog deschis cu colegii/vecinii si sa incerce sa acumuleze experienta de la fiecare din ei. Cel mai probabil l-as indruma spre una din lumile recent deschise urmand ca dupa ce are experienta destula sa isi incerce mana pe o lume mai veche.

Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
Da, e bine sa existe un loc unde incepatorii sa poata sa se familiarizeze cu jocul.

Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Nu imi pot imagina viata de jucator triburile fara contul premium. Personal preferam metoda anterioara, imi plac numerele mai mici, era parca mai clar, dar m-am obisnuit si cu sistemul nou.

Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Desigur, sunt fericitul posesor al unei liste destul de lungi si voi reda doar cateva nume aici, imi cer scuze celor nementionati si promit sa dau o bere cu prima ocazie. Ordinea e aleatoare: gimmylove moon, xenimus, comy the bad, gabby ghost, mary lou, viktor 2007, klau2k, cipcirip80, Magia Sarbatorilor, Nansen, dakyno77, Cassual, tack35, gugu mugu, keiraknightley, king lee, king Gandalf, cypher1, rebel4you.

Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
E greu de facut un top pe L4. E greu sa definesc criteriile conform carora jucatorii ar fi pozitionati in acest top. Am destui colegi in trib care cu usurinta s-ar clasa pe pozitii fruntase in acest top dar consider cu clasamentul nu ar fi 100% corect deoarece nu cunosc destui jucatori din celelalte triburi. Voi reveni asupra acestei intrebari in ziua urmatoare celei in care L4 va fi oprit.

Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
As dori sa vad un interviu cu Cassual (Master), cgal(GTC), DeathAdder(Armada) si keiraknightley(Master).

De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
Cred ca este impartita vina intre jucatori si cei care au moderat acest forum de-a lungul timpului. Eu unul nu am postat niciodata nimic pe acest forum si nici nu cred ca o voi face pana nu simt ca intradevar situatia s-a schimbat (pe aceasta cale iti urez bafta Ramo, sper sa reusesti aceasta performanta). Motivul principal il constituie rautatea, lipsa de respect si politete de care dau dovada unii din cei ce posteaza aici si faptul ca batjocura este sport national. Degeaba incercam sa avem o discutie normala daca avem jucatori care nu doresc altceva decat sa fie bagati in seama si abuzeaza de o sumedenie de conturi pentru a instiga la scandal. Este de speriat faptul ca exista 2-3 indivizi de acest gen pe care se pare moderatorii nu reusesc sa ii calmeze definitiv. Sper sa se schimbe situatia, sa putem avea un dialog civilizat prin intermediul acestui forum, sa ajungem sa ne cunoastem mai bine intre noi indiferent de tribul din care facem parte sau conflictele in desfasurare.

In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Desi cu o luna in avans le-as transmite Sarbatori Fericite. In ceea ce priveste L4, le-as reaminti ca e un joc si sfatul meu e sa incerce sa descopere cat mai multe persoane reale ce se ascund in spatele nick-urilor. Acesta este de fapt cel mai important aspect al jocului, interactiunile dintre noi. Cel ce va fi castigator in aceasta lume nu va fi cel ce are cele mai multe sate sau puncte, va fi cel care la sfarsitul L4, cand se va stinge becul va ramane cu cei mai multi prieteni.

Multumesc frumos pentru timpul acordat si sper ca nu am fost o pacoste.
Iti doresc sa ai parte de tot ce ai nevoie sa fi fericit :*


P.S. O adevarata placere sa discuti cu astfel de oameni !
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Raduflo

Buna,am dori sa cunoastem persoana din spatele nick-ului raduflo.

Ma numesc Florin, am 43 de ani, casatorit, doi baieti, imi plac calculatoarele, jocurile, socializarea in general, imi place sa imi fac prieteni si sa mi-i pastrez.. :)

Cum ai descoperit "Triburile" si de ce ai ales L4?
O amica de pe un alt joc online, Scrabble, m-a invitat sa joc alaturi de ea, dar din nefereicire, ea era pe L3 si eu am intrat pe 4 ca asa mi-a "recomandat" serverul.. nu stiam care-i diferenta intre lumi asa ca nu m-a deranjat.. mai tarziu am aflat ca de fapt lumile nu au nicio legatura intre ele..
Timpul a trecut, ea s-a mutat pe L5, apoi am pierdut legatura.. pana aseara cand mi-a spus ca inca mai joaca pe L21..
Eu am ramas pe L4, aici am intalnit niste oameni deosebiti, ei sunt: (in ordinea aparitiei in "peisaj")
Kurtweitz, Qandrewro, Reptar, Norbi777 si gabriel68, alaturi de ei pot spune ca am petrecut momente speciale, atat la distractie cat si la razboi.
Dupa ei au mai aparut si altii, la fel de speciali, Cruel@, JeanReno, Nicksan, Voda Bibescu si altii (imi pare rau ca nu ii pot nominaliza pe toti)


Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Nu, am incercat sa nu ma iau dupa nimeni. Nu pot spune ca nu m-am sfatuit cu nimeni si aici vreau sa amintesc pe FRDC, care mi-a dat destule sfaturi bune pe vremea cand eram mic si vulnerabil. Apoi a fost Vangx, un strateg deosebit. Orlov, Nutrides, Yrunnery si altii.. dar nu pot spune ca am adoptat un stil al lor ci mai degraba ca l-am adaptat.. :)

Esti intemeietorul initial al tribului Raflo?
As putea spune ca da, desi nu ar fi asa pentru ca actualul trib este defapt fosta academie a tribului RE, fostul trib ~RE~ pe care am preluat-o de la mary2006, aducand aici toti membri tribului si desfiintand tribul meu.. apoi, am schimbat numele tribului inapoi in Raflo.. de fapt mary2006 (sau mari2006) a facut-o inainte sa se lase.. :)

Ce ne poti spune de evolutia tribului tau si momentele dificile prin care a trecut (tradari, jocuri de culise,diplomatice etc.) ?
Am plecat de jos, am infiintat tribul cand aveam un sat, am fost si diplomat, si luptator, si organizator.. apoi, au inceput sa se adune oameni cu caracter, oameni in care am putut avea incredere.. oameni pe care m-am putut baza in momentele grele, oameni cu care am stat 36 de ore in timpul unui atac venit de la un trib cu care eram in razboi, oameni pe care n-as putea niciodata sa ii uit.
Intrucat am fost uniti si mereu am tinut legatura atat pe joc cat si prin metode alternative, skype, telefoane sau mess, niciodata nu am putut fi tradati sau prinsi pe picior gresit.
Din punct de vedere diplomatic, mereu am incercat sa ne pastram o oarecare independenta si o autonomie astfel incat sa nu fim prinsi la mijloc.
Apoi, am incercat sa fim un trib de prieteni nu in care sa existe un conducator si restul condusi, fiecare membru a avut un cuvat de spus si intotdeauna am incercat sa ajutam pe toata lumea. Poate asta este secretul "longevitatii" noastre pe L4.


Cum ai fost privit de ceilalti? Ai fost vreodata criticat pentru ceea ce faci? Pentru actiunile tribului tau?
De multe ori am fost criticat de unii dintre conducatorii altor triburi cu care aveam relatii diplomatice ca sunt prea bland cu jucatorii si ca ar trebui sa "pun saua pe ei" dar, mereu am incercat sa nu o fac pentru ca e un joc, pentru ca e un joc in care ei investesc timp, nervi, energie si nu in ultimul rand bani, iar eu nu sunt decat un alt player ca si ei, suntem egali, din punctul meu de vedere si respect mereu parerea celorlalti, nu am dreptul sa le cer sa investeasca in joc pentru a-mi duce mie planurile la bun sfarsit..
Intotdeauna i-am lasat pe colegi sa isi aleaga tribul in care vor sa joace, unii au ramas iar altii au plecat..
Tribul? Tribul e aici si cred ca va fi si dupa ce eu nu voi mai fi.. (in joc) :))


Nu sunt multi jucatori care s-ar stradui sa continue sa conduca un trib pana la sfarsitul acestei lumi, pe tine ce te face sa continui ?
Nu as putea sa imi las prietenii si sa ma retrag.. e ceva care ne tine uniti si apropiati. Pentru ei am ramas si voi ramane in continuare pana la final.

Ce parere ai despre tribul pe care il conduci? Isi merita locul pe care il are in clasament?
Fiecare trib isi merita soarta, probabil ca se aplica si la noi.

Ce parere ai despre recrutarile de la dusmani in timpui razboiului?
E mai usor sa cuceresti 100 de sate pe cale diplomatica decat prin atacuri, deci, mi se pare o strategie buna. Pe de alta parte, asta e momentul in care se vede ce a facut tribul pentru jucator.

Ai putea sa faci niste previziuni asupra viitorului lumii L4, directia in care se indreapta?
Previziuni nu cred ca pot face, mi-e greu sa intrezareasc un viitor clar, L4 nu a fost niciodata o lume cu directii clare, mereu au aparut modificari de diplomatie si s-au creat fronturi noi, insa, fiind o lume lenta, ai timp sa te adaptezi destul de bine la orice schimbare aparuta asa ca nu prevad o inchidere a L4 intr-un viitor apropiat..

Ai niste principii dupa care te ghidezi in joc?
Da, pot spune ca intotdeauna am aplicat principiul: "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".. :)Nu intotdeauna mi-a mers dar pot spune ca m-am pastrat cat de cat pe o linie de plutire..

Ce anume te-a adus acolo sus in clasament, care sunt calitatile tale in paralel cu ceilalti jucatori ?
Am o gramada de defecte, daca vrei, vorbim despre ele. Despre calitati, ii las pe altii sa vorbeasca.
Cat despre pozitia in clasament, nu pot spune decat ca am ajuns acolo multumita prietenilor si poate a norocului.. dar tu stai mai bine ca mine.. cum ai ajuns acolo sus?.. :)

Pe mine nu ma poate intrece nimeni,sper sa nu incerce :)

Multi jucatori s-au retras de pe aceasta lume din diferite motive, pe tine ce te face sa continui?
E un joc care imi place, am multi prieteni aici, prieteni pe care nu i-as putea parasi, mergem impreuna pana la capat!

Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Mi-e greu sa fac un rezumat, sunt multe si bune si rele.. Insa, cred eu, cea mai importanta realizare este faptul ca am reusit sa aduc tribul pana aici.
Esecuri au fost multe, dar cele mai dureroase au fost tradarile unor oameni in care am avut incredere si se laudau ca ne vor binele.. nu era asa, voiau doar binele lor.. nu le-a iesit, insa m-au dezgustat rau.


Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
Nu cred ca regret ceva, a fost frumos asa cum a fost. Cat despre decizii, mereu am incercat sa le iau pe cele mai bune in special pentru trib si apoi pentru mine.

Ne poti povestii un moment amuzant din „viata” de jucator triburile?
Era o seara linistita de toamna tarzie. Era vineri. Eu Kurt si Reptar stateam de vorba despre noua masina a lui Kurt si ne spunea ca dimineata la ora 9:00 trebuie sa fie cu ea la revizia de 5000 km si ca are kilometri deja facuti si ca exact pana la service i-ar face. Si stand de vorba, apare un atac la el, calculam repede si vedem ca-i spionaj, bagam repede spioni la el in sat sa nu vada atacatorul nimic si ne linistim.. dar dupa cateva minute, atacurile incep sa se inmulteasca. Apoi apar si la noi, intai la mine apoi la Reptar..
-Ehei.. baieti, e groasa! zise Reptar si se duse la frigider si scoase un "bebelus" cum ii placea lui sa-i zica unei sticle de bere.. Fac si eu la fel, Kurt lua o sticla de vin si ne punem pe asteptare..
Incep sa curga atacurile, fentam cateva, rupem ceva trupe ale atacatorilor, se mai inmultesc atacurile, mai mutam sprijinul dintr-un sat in altul, mai rupem cativa nobili, mai cad cateva ziduri, dam la construit.. mai vin atacuri, mai fentam cativa nobili, mai un pahar de bere, un banc.. si.. cand ne uitam la ceas... era deja ora 12... a doua zi.. Kurt nu si-a mai dus masina la service.. a trebuit sa o reprogrameze si l-au reprogramat peste cateva zile, timp in care a fost nevoit sa mearga pe jos sa nu depaseasca numarul de km ai masinii.. dar, eram cu totii fericiti ca dupa mai bine de 100 de atacuri, nu s-a pierdut nici macar un sat.. :)



Dar un moment tensionat?
Era vacanta de iarna.. Imi aranjez un weekend la munte cu familia si inca doua grupuri de prieteni. Inchiriem o vila la munte si ne facem o gramada de planuri.. schiuri, sanuis, bere, muzica... ce mai, o adevarata vacanta..
Vineri, eram la serviciu si pe la ora 13 ma trezesc cu doua atacuri pe doua sate.. bag ceva sprijin in ele si imi fac socoteala ca pana la ora 19:30 cand ajungeau atacurile voi fi in fata laptopului la munte si o sa fentez atacurile.. Ii anunt pe cei doi, Reptar si Kurtweitz despre atacuri, le spun ca nu e cazul sa isi faca probleme ca am ceva sprijin in cele doua sate si ca oricum voi fi ON in momentul atacului...
Dar, socoteala de acasa nu se potriveste cu aia din targ.. :)
Pe la 15:30 plecam spre munte. Toate bune si frumoase.. Frig afara, zapada pe jos dar se circula bine. Ajungem la Ploiesti pe la 16:30, intram la Metro, facem ultimele cumparaturi si plecam mai departe.. era deja 17:30... Ne-am continuat drumul pana pe la Comarnic.. acolo.. blocaj.. cazuse un copac pe sosea si nu se putea trece.. lucrau de zor sa-l scoata de pe carosabil.. coada era de cel putin 8-10km.. inca mai era timp.. dar s-a facut 18:30 si noi nu ne miscam.. s-a facut 19:15.. zic: Asta e.. scot laptopul, bag modemul in el si dau sa ma conectez sa vad cum stau si daca nu cumva au mai crescut atacurile.. dar.. stupoare.. nu aveam acoperire in zona aia.. deci.. nema conexiune.. in momentul ala am simtit ca se prabuseste cerul pe mine.. cautam disperat o varianta de a ma conecta la net.. dar n-am gasit.. eram morcovit rau.. il sun pe Reptar si ii povestesc in ce situatie sunt.. dar, nici el si nici Kurt nu puteau face nimic intrucat atacam si ne sprijineam mereu, deci nu era nici unul care sa ma poata ajuta si sa preia sitterul la mine.. asa ca.. a ramas sa le lasam sa treaca si sa incerc mai tarziu sa ma conectez... s-a facut 19:45... coloana incepe sa se miste.. eu eram la volan si a trebuit sa las laptopul si sa imi vad de drum.. doar ca eu numai la drum nu ma gandeam ci la satele atacate... :) Eram asa de tensionat de parca pierdeam salariul pe 3 luni...
Pe la 21:30 am ajuns la vila si am reusit sa intru pe net.. dar.. nu eram decat spectator la rapoarte.. pierdusem doua sate si alte 4 erau goale si fara zid... Corbanus era invingator.. de data asta castigase..


Jucatorii L4 obisnuiesc sa se intalneasca si face to face sau raman prieteni numai prin intermediul internetului?
Intotdeauna, intalnirile in RL sunt prezente, nu la fel de dese ca cele virtuale, dar sunt, se bea bere, se discuta strategii.. glume.. povesti fara nicio legatura cu jocul.. si in general, toate intalnirile fac jocul mai placut si rezolva multe probleme aparute in joc..

Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Am jucat pe L1, L2, L5, L8 cat si pe tribalwar.com si am incercat si pe speed-uri.. dar am ramas fidel tot L4.. cred ca asta e viteza care se potriveste cel mai bine timpului pe care il am si pana la urma, ce e mult strica, mai bine una si buna.

Poti face o simpla comparatie intre serverele straine si cel romanesc?
Sincer, pe vremea aia, serverele straine se miscau mult mai bine ca ale noastre, acum nu mai stiu cum este, nu mai am timp sa incerc..

Ne poti spune cateva lucruri despre L4? Ce are diferit fata de celelalte?
Pentru mine, L4 e acasa, ce pot spune mai mult?

Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ in cadrul acestui joc?
Da, m-a surprins sa vad cat de mici sunt unii oameni mari..

Tinand cont ca de cand a inceput jocul...respectiv lumea 1, si a avansat pana la Lumea 22, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Modificarile sunt in favoarea jucatorilor si fac jocul mai usor si mai prietenos cu utilizatorul.
Dupa parerea mea, ar mai fi binevenite cateva optiuni de sortare a rapoartelor sau de redirectionare automata a lor catre anumite grupe cat si o sortare a atacurilor in lista de comenzi dupa satele atacate sau satele de pe care se ataca.. cred ca ar fi una din cele mai utile sortari si poate si altele, adica, sa poti sorta satele in functie de numele coloanei pe care apar datele..


Ce sfaturi ai da unui incepator care vrea sa se apuce de joc?
Sa nu uite niciodata ca e un joc si ca orice s-ar intampla aici, nu ii afecteaza viata reala.

Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
Desi sunt peste 500 de jucatori cu punctaj peste 1 milion, sunt cel putin inca odata mai multi cei cu puncte sub milion asa ca un tutorial bine facut, e util oricand.

Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Sincer, nu imi dau seama care e diferenta.. oricum, iau mereu de 10e si am 3 luni, n-am incercat alte variante.. deci nu pot spune nimic de fractii sau de cele mai mari..

Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Am foarte multi prieteni, unii mai adevarati altii mai putin adevarati. Nu vreau sa fac o lista care sa fie incompleta sau ireala.

Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
Topul jucatorilor, este cel afisat de clasament, nu il pot contesta, e o statistica bazata pe calcule reale.

Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
Mi-ar placea sa-i vad pe Reptar, un coleg de trib, un tip super ok, cruel@ un aliat de nadejde, si Sp@rt@nu un "dusman" :)

In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Jucati ca sa va destindeti! Viata reala nu e aici!

Multumesc frumos pt timpul acordat,bafta in joc si toate cele bune!
 

DeletedUser

MCBecks - interviu real,gata cu gluma :)

Buna,eu sunt Ramo,cu cine am placerea sa discut?
Buna Ramo. Mircea/Becks de partea asta a tastaturii!

Incantata!
Si eu.

Spune-ne te rog cum ai descoperit "Triburile" si de ce ai ales Lumea 4.
Triburile nu l-am descoperit eu, dar au avut grija colegii mei de grupa de la facultate sa faca aceasta descoperire. Cat despre L4, nu a fost prima pe care am avut sate, dar pot sa spun ca a fost prima pe care intr-adevar am jucat. Dupa L4 am mai incercat pe cate lumi, dar am renuntat relativ repede pe fiecare.

Si de unde acest nick?
Mi se spune Becks de vreo... 10 ani! Sunt un suporter Manchester United din 1994... dar nu unul care doar zice ca tine cu ei, ci unul care nu pierde absolut niciun meci! Colegii de liceu au inceput sa-mi spuna Becks de la Beckham, care juca la Manchester United in acea vreme!

Mai joci ?
Din pacate nu mai joc... cel putin nu deocamdata.

Daca ai jucat si pe alte lumi poti face o comparatie intre L4 si celelalte?
Bineinteles ca aici o sa tind sa fiu subiectiv, deoarece L4 este lumea pe care eu personal am avut cele mai bune rezultate, desi si pe L8 am fost cu tribul pe locul 1 o buna perioada de timp. Fiecare lume are farmecul ei, insa cred ca L4 a fost peste majoritatea lumilor de pe serverul .ro pentru ca pur si simplu a avut de toate (ca o pizza din Roma)... de la cei mai buni strategi (cgal, Vangx), la cei mai buni jucatori (Spartanu (scris cu coada de maimutza), gore) si la cei mai buni diplomati (Jubei, DeathAdder). Bineinteles, a avut si partile ei negative, iar jucatorii precum MarioLacatus sau burg00a chiar nu fac cinste acestei lumi. Sper ca nu e o problema ca dau nume, dar imi place sa nu ma ascund dupa deget...

Ai avut pe cineva care te-a ajutat sa descifrezi tainele jocului?
Nu pot spune ca a fost cineva care m-a ajutat neaparat, dar au fost 3 jucatori langa care am inceput si alaturi de care am invatat ce inseamna jocul in echipa. Poate unii isi amintesc de ei: lvescan, motoflete si valdes. Au mai fost si jucatori pe care ii cunosteam si inainte sa incep jocul: sani, sibiuro... In fine, jocul l-am invatat in mare parte singur si cred ca la fel ar trebui sa faca toti jucatorii noi. Exista un sistem de ajutor foarte bine pus la punct al celor de la triburie.ro si cu putin creier oricine poate sa devina expert la jocul asta, dar nu oricine are putin creier...

Povesteste-ne putin despre tribul/triburile al carui membru ai fost.
Da, o sa va povestesc despre tribul pe care l-am facut alaturi de Paul **, si anume TRX. Ei bine, TRX a avut un inceput foarte haotic pe L4, deoarece majoritatea eram incepatori, iar recrutarile erau pur si simplu aleatorii, facute pe baza unui singur criteriu: punctele. Imi aduc aminte si acuma si inca ma amuza, ca la inceputul lumii 4 am reusit sa facem o alianta cu un trib (PZBN daca nu ma insel) care era pe locul 1 in acea vreme. Eram foarte mandrii ca am reusit acest lucru si de fiecare data cand dadeam o invitatie tineam neaparat sa specificam asta, desi tribul acela era exact in coltul opus al hartii. In fine, in timp ne-am maturizat si in urma unor recrutari am ajuns un trib de top nu numai prin punctaje ci si prin valoarea jucatorilor.
Era o vreme cand daca spuneai L4 te gandeai automat la TRX. Consider ca noi eram singurul trib care a tinut in viata L4 dupa disparitia masonilor. A fost o perioada cand TRX a devenit "Bo$hii", iar profilul nostru continea dedicatii din „muzica latino romaneasca” pentru diferite personaje de pe L4. A fost o perioada amuzanta, desi putini au gustat gluma. De asemenea, au mai fost perioade amuzante chiar aici, pe forumul extern, unde s-au purtat adevarate razboaie, numai in scris din pacate. Oricum, TRX a fost o poveste frumoasa! Pe triburile mereu am fost jumatate coleric si jumatate melancolic, iar cand vine vorba de TRX, atunci tind sa-mi arat doar jumatatea mai melancolica... vreau sa ma rezum 'doar' la atat despre TRX la aceasta intrebare si despre conflictele avute cu alte triburi voi spune mai incolo.


E singurul trib in care ai jucat?
Nu! Am mai parasit tribul la suparare... Mi-am facut alaturi de Gore, Spartanu, SirDevil si chellovdv. Am avut alianta chiar cu dusmanii de o viata! Bineinteles, in triburile lucrurile sunt schimbatoare si am ajuns sa am un respect deosebit pentru cei din GTC si Master, desi cgal stie mai bine ca oricine ca razboiul l-a pornit el, si nu eu, asa cum a spus in repetate randuri.

Ai jucat tinand cont de niste pricipii? Sau totul e permis in joc?
Da, intr-adevar e o intrebare dificila... Am inceput sa joc tinand cont de niste principii, dar mai tarziu in joc tineam cont de o singura regula, care a devenit si prima regula a tribului: "REGULA BUNULUI SIMT!". Era permis orice in joc, atata timp cat nu incalcai aceasta regula. Recunosc, am fost si impartial de multe ori, pedepsindu-mi unul dintre prietenii de pe joc (paracetamol) pentru cele mai mici greseli si am tolerat foarte mult nesimtirea altora (burg00a). Dupa fuziune si transformarea TRX-ului in Armada, aceasta regula era ignorata de multi, iar oamenii de la care aveam asteptari mari de tot (cdef, gasti2008, Paul **, uzzy1981) au ignorat aceasta regula de fiecare data cand era vorba de niste jucatorii pozitionati mai bine. Ca s-o spun cu alte cuvinte: ... a triumfat nesimtirea in fata principiilor!

Sa inteleg ca ai fost si in conducerea TRX-ului?
:) Am fost intemeietorul TRX-ului si implicit al Armadei. Cat timp am jucat acolo, TRX a fost pe locul 1 ca trib agresor, ca trib aparator, ca numar de sate si ca punctaj, iar in componenta tribului erau cei mai buni agresori din joc, dar si jucatori clasati cel mai bine. Nu vreau sa spun ca este meritul meu, deoarece erau multi jucatori mai buni ca mine si tin neaparat sa fac aceasta lista, pentru ca sunt dator fata de acesti jucatori sa le multumesc ca au tinut tribul acolo sus: Spartanu, gore, cdef, SirDevil, chellovdv, DeathAdder, radddu si lvescan!!! Stiu ca uneori nu pot fi modest, dar in fata acestor jucatori sunt obligat sa imi dau jos shapca... pe cand in fata altora simt ca trebuie sa imi dau jos boxerii.

Deci supararile si parasirile tribului au venit cand tribul era in top de mult?

Da, si consider ca au fost justificate mereu. Bineinteles, ca si conducator ar fi trebuit sa dau alt exemplu colegilor de trib, dar unii dintre ei nu meritau sa aiba in trib jucatori precum noi: gravi, magici, fini, senzationali... (uite-o... lipsa de modestie)

Te ocupai si de diplomatia tribului sau ai avut un coleg mult mai diplomat?
Ma ocupam din cand in cand si de diplomatie, insa aveam colegi care se ocupau in special de asta: sani si DeathAdder. Erau doi jucatori ce se completau reciproc... DeathAdder era foarte diplomat, iar sani era putin mai impulsiv, insa in sensul bun.

De ce are nevoie un jucator sa fie un bun conductor?
De verticalitate... de coloana vertebrala si mai ales de cojones! Un bun conducator arata ca este intr-adevar un bun conducator atunci cand e nevoit sa ia decizii impotriva unor jucatori importanti pentru trib. Daca nu poate sa judece impartial deciziile, atunci nu a fost si nu o sa fie niciodata un conducator corect. In plus, eu consider slabi conducatorii care tolereaza greselile, deoarece acestea vor duce intr-un final la declinul tribului.

Daca recitim paragraful urmator: "Recunosc, am fost si impartial de multe ori, pedepsindu-mi unul dintre prietenii de pe joc (paracetamol) pentru cele mai mici greseli si am tolerat foarte mult nesimtirea altora (burg00a)." putem intelege ca nu te consideri un bun conducator?
Deloc. Consider ca am fost singurul conducator pe care l-a avut TRX-ul in istoria sa, insa stii cum se spune, nu poti lupta singur impotriva unui numar mare de oameni. Daca am tolerat nesimtirea altora a fost pentru ca s-au opus extrem de multi masurilor pe care le luam impotriva acelor persoane. Stii... cateodata nu poti sa faci unele chestii contra vantului pentru ca s-ar putea sa le faci pe tine...

Ai vrea sa dai vreun sfat conducatorilor de triburi de pe L4?
Da, as vrea sa le transmit lui gasti si lui uzzy sa incerce sa scape de jucatorii fara caracter daca vor sa aiba vreo sansa in razboiul impotriva imposibilului.

Cum esti ca jucator? Esti unul ofensiv sau unul mai precaut? Ne poi spune ce strategie ai adoptat pe L4 si de ce?

Am fost un jucator din mijlocul tribului... Un jucator care mai mult a innobilat intern decat de la dusmani, insa am fost si un jucator care a pierdut multe nopti dand atacuri pentru trib si saltand atacurile dusmanilor de pe alte conturi decat al meu. Daca as fi fost un jucator de granita as fi fost unul defensiv, deoarece atacul poate sa castige o batalie, dar un razboi este castigat de aparare...
Pe langa asta, nu e important cum e cineva ca jucator, ci important este grupul!

Care sunt calitatile tale in paralel cu ceilalti playeri ?
Pfff, am atatea calitati incat daca as sta sa le emumar te-ai plictisi. In primul rand pot spune ca am fost un jucator inteligent care a stiut cum sa iasa din toate situatiile cu fruntea sus, ca Hagi cand canta imnul nationalei. In al doilea rand am avut noroc de prietenii de calitate si nu in ultimul rand am un simt al umorului atat de smecher, ca atunci cand incep sa vorBecks, toti sunt numai urechi, ca puii de Basset Hound!

Cum ai fost privit de ceilalti? Ai fost vreodata criticat pentru ceea ce ai facut ca jucator?
Da, mereu am fost criticat de cei din triburile rivale. Am fost acuzat mereu ca am legaturi cu adminii si alte chestii de genul asta, dar multi dintre cei care m-au criticat mi-au devenit colegi si si-au schimbat parerea. Bineinteles, au fost multi cu care am devenit coleg si inca au tinut neaparat sa aiba un dinte impotriva mea orice as fi facut. Din cauza acestora o sa regret mereu ca nu m-am apucat de Tae Kwon-Do... i-as fi ajutat sa nu mai aiba acel dinte impotriva mea.

Pentru actiunile tribului tau ai fost tras la raspundere?
Da. Mi-au spus unii colegi de trib (din conducere) ca sunt spion si joc impotriva tribului (impotriva tribului al carui intemeietor eram... daca poti sa-ti dai seama), moment in care am renuntat la joc! Oricum, poate fostii mei colegi vad acuma ca nu eram spion, deoarece cu mine au fost pe locul 1 fara probleme, iar acuma au devenit niste jucatori ce se zbat in mediocritate. Si merci ca mi-au adus aminte, vreau sa le multumesc celor care au facut tot posibilul sa renunt la joc: GBoss23 (elea, estea... omul cu cea mai mare cultura lipsa din trib... omul conspiratiilor), radddu (omul care nu stia cum sa devina el mai intemeietor decat mine, nestiind ca nu e suficienta functia de intemeietor, ci conteaza atitudinea), cdef (omul care iti vorbea frumos in fata... dar numai in fata), Paul ** (omul in care am avut incredere mare si s-a lasat influentat de toti), uzzy1981 (cel care a reusit sa ii convinga pe unii ca sunt spion... si culmea, NU era 1 Aprilie)

Eu sunt curioasa-si in mod sigur nu sunt singura- sa aflu despre aliantele si razboaiele TRX-ului din vremea in care ai jucat....aici te rog sa nu uiti nimic :)

Pot spune ca TRX-ul a avut un singur aliat de nadejde, pe DEF si pe ei numai datorita lui VangX. In rest, cred ca am avut razboaie cu toate triburile de pe L4 si absolut toate s-au terminat cu noi in prim plan. Povestea incepe undeva pe K34, singurul continent pe care-l domina TRX-ul! Ascensiunea a inceput spre K33 dupa ce am castigat 2 razboaie cu mete si Navajo acolo, apoi am continuat pe K44 unde am reusit sa avem 100% din continent in destul de scurt timp, dupa ce jucatorii importanti din triburile dusmane de acolo ni s-au alaturat si am reusit sa ii terminam fara emotii pe restul. Au urmat pe rand continentele: K35, K45, K43, K54, K53, K42... etc etc... dupa care am reusit in urma unei fuziuni importante sa avem si tot nordul: K24, K23, K14, K13... etc etc... Tribul crestea vazand cu ochii, avantajul fata de urmaritoare marindu-se in fiecare zi. Bineinteles, cum orice nas isi are nasul, cei din GTC ne-au intors "serviciul" facut de noi altor triburi si au rupt alianta cu noi cand ne asteptam mai putin. Am fost luati prin surprindere... am pierdut mult la inceput, dar s-a echilibrat balanta si acolo. Lucrurile au devenit dificile la un moment dat deoarece cei din sud ne-au taiat elanul, ca macelarii la polul nord, insa castigam suficient pe alte fronturi, iar distanta continua sa creasca fata de urmaritoare. Mereu s-a spus ca toate mariile imperii au avut un sfarsit, iar inceputul sfarsitului Armadei a fost atunci cand majoritatea din conducere a decis ruperea aliantei cu prietenii din DEF. Ruperea aliantei a fost ceva extrem de productiv pe termen scurt, deoarece am mai castigat extrem de multe continente. Practic in acel moment Armada avea aproape jumatate de harta, insa nu mai avea ceva de ce avea cea mai mare nevoie: prieteni! Cu toate astea, cel mai mare rival ar Armadei a ramas „membrii tribului”, iar cand acestia au inceput sa se critice unul pe altul lucrurile au inceput sa se intoarca impotriva tribului. De aici nu mai stiu mare lucru ce s-a intamplat, pentru ca asta s-a intamplat cand am renuntat la joc.
Ca sa nu uit, la aceasta intrebare vreau neaparat sa precizez ca Armada a fost un trib pe care aliatii se puteau baza, cel putin din punctul meu de vedere si NICIODATA nu a rupt o alianta doar de dragul de a o rupe, ci mereu au fost motive. Oricum, tribul a jucat pe principiul: "Live fast, die young!"


Tradari, jocuri de culise,diplomatice ...ceva picanterii ne servesti?
Bineinteles. Cand eram pe locul 2 ca trib, iar BW era pe locul 1, doi dintre jucatorii lor, care atunci erau rang 1 si rang 2 pe L4 au fost blocati definitiv, pierzandu-si conturile. In urma acelui lucru, TRX a trecut pe 1, loc pe care nu l-a mai pierdut pana recent din cate am observat. Ei bine, unele evenimente nu au fost intamplatoare! ... Cat despre diplomatie, daca ar fi sa dau cartile pe fata, atunci vreau sa spun ca Armada planuia de foarte mult timp ruperea aliantei cu singurii prieteni, si anume DEF, desi acestia s-au purtat exemplar fata de noi. Eu m-am spalat pe maini, consider ca nu am avut nicio vina in ruperea acelei aliante. Jucatorii care au vrut si au reusit sa rupa alianta cu DEF au fost: uzzy1981, GBoss23 (elea, este... conspirationistul) si radddu. Ceea ce ma intristeaza cel mai tare e faptul ca acea alianta a fost rupta din cauza unor orgolii personale ale celor 3, iar cei in care aveam incredere din Armada au fost de acord ca acea alianta sa fie rupta... Bineinteles, succesul nostru a constat in faptul ca am avut incredere doar in noi si rand pe rand am rupt aliantele la cele mai mici banuieli, insa atunci cand iti tradezi prietenii, asa cum am facut noi cu DEF, nu poti sa ramai nepedepsit...

Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
Da, am intrat. Am intrat in razboi cu grupul mic plecat din trib, si anume: Spartanu, gore, chellovdv, SirDevil si inca vreo 3 oameni, stiind cu siguranta ca nu avem cum sa castigam acel razboi, deoarece acestia aveau prieteni la noi in trib care-i ajutau. In acel razboi am intrat din prostia unora, insa au fost si razboaie in care am intrat de buna voie si stiam ca nu le putem castiga, si ma refer aici la RF si GTC simultan. Era practic imposibil sa castigam atunci, dar am avut principiile noastre si intr-un final am iesit bine de aici, pentru ca s-a format Armada.

Dupa tine care este cel mai bun trib de pe L4, mai bine zis cel mai experimentat?
Nu cred ca cel mai bun este acelasi cu cel mai experimentat.
Imi mentin parerea ca cel mai bun trib este Armada, insa cel mai experimentat este GTC-ul si asta s-a vazut mai ales prin prisma faptului ca au fost constanti.


Care trib il vezi in viitor dominand lumea …?

La modul in care se desfasoara, niciun trib nu o sa domine niciodata pentru ca nu are cum sa domine din moment ce toate sunt aliate intre ele. Nu e o lupta echilibrata in acest moment pe L4, ci e un fel de gangbang. Armada sta si restul toate ataca... Armada joaca triburile, restul joaca Sim City.
Ca sa descriu mai bine situatia, as spune ca in acest moment L4 este ca un meci de fotbal intre Barcelona si Victoria Branesti, unde Barcelona este Armada, iar Victoria Branesti este reprezentata de celelalte triburi. Singurul motiv pentru care Victoria Branesti reuseste sa domine este faptul ca Barcelona joaca cu 4 oameni mai putin! Va dati seama ce macel ar fi fost cu Barcelona in efectiv complet...


Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ in cadrul acestui joc?
Nu. Totul a fost exact cum ma asteptam... stiam ca o sa dau de tot felul de oameni si nu m-a surprins nimic.

Ce ai reusit sa faci pe L4 si ce fi vrut sa faci dar din aumite motive nu ai reusit?
Cred ca am reusit tot ce mi-am propus atata timp cat am jucat. As fi vrut sa reusesc sa tin in joc multi din jucatorii care s-au lasat, dar nu am reusit. De asemenea, as fi vrut ca Armada sa castige L4... daca acest joc are vreun final! Desi unii vor nega, nu cred ca exista jucator pe L4 care sa nu isi fi dorit vreo secunda sa fie in TRX atunci cand acesta era in zilele lui bune, iar asta spune multe despre ce am reusit sa fac.

Ai schimba ceva din "istoria" ta pe L4 ?
Da!!! Am crezut ca nu mai intrebi asta...:)) Nu as mai fuziona cu RF, ci m-as orienta spre DEF. E singurul lucru major pe care l-as schimba. Si in plus, l-as face pe Spartanu principalul meu subaltern (i-as da voie sa-mi faca papucii cu crema), iar pe Gore sublaternul lui Spartanu'!!!

Acum vrem un moment amuzant din viata de tribal!
Ok, va trebui sa ma gandesc, ca in genere am fost protagonistul momentelor amuzante, si mai rar am fost cel care s-a amuzat. In plus, momentele amuzante sunt fie indecente, fie vor jigni anumite persoane, dar stai o secunda, sa ma gandesc (... acuma ma gandesc ...). Ok, mi-am adus aminte: Era noapte, cam 2-3, si eram intr-o conferinta cu uzzy1981, cdef, spargatorul de triburi, gore, etc. Initial conferinta era text, dar odata cu venirea lui uzzy s-a transformat intr-o conferinta audio. Bineinteles, discutia a deviat de la triburi, iar uzzy a inceput sa ne puna niste melodii de la Mafia, la un volum exagerat de mare pentru acea ora, moment in care a aparut si sotia lui in conferinta (in calitate de sotie, normal) si a inceput discutia cu ceva de genul: "Florine, iara ai fost la o bere si s-a transformat in 10", dupa care au urmat minute bune in care i-a fost tinuta morala, iar noi toti stateam intr-o liniste greu de descris, ascultand discutia. Bineinteles... mai trebuie mentionat faptul ca nu stiu cate beri a baut Florin, dar nimeni din conferinta nu intelegea o iota din ceea ce spunea, dar aveam noroc cu spargatorul de triburi ca era prezent pe post de translator. Poate povestea nu pare amuzanta din exterior, dar daca intr-adevar rasul ingrasa, in acea seara am pus cel putin 5kg pe mine. Cum am mai spus, restul povestirilor sunt fie ofensatoare fie indecente si le cunosc doar cei mai apropiati prieteni ai mei de pe triburile.
Mai este si povestea cand dormeam in schimburi cu gore si cand am invatat „cum sa devii erou” si a mai fost ceea ce noi am numit „operatiunea monstru!”, insa au fost momente amuzante din pozitia de protagonisti, si au fost amuzante pentru noi, nu neaparat si pentru dusmani... btw, fanescu le transmite salutari prietenilor sai din GTC!


Dar unul tensionat?
Aveam in RF un prieten foarte bun, pe numele lui: gh0sts. El avea mare incredere in mine si in alianta dintre triburile noastre si si-a trimis trupele din sate sprijin la colegii de trib. In noaptea in care am rupt alianta cu RF le-am spus colegilor de trib: "Vreau ca primul pe care-l atacati sa fie gh0sts pentru ca are satele goale!". Bineinteles, cu el au inceput si l-au facut praf, iar apoi mi-a parut rau. O perioada destul de lunga nu am mai vorbit cu el, dar i-a trecut supararea intr-un final. ... inca un moment tensionat a fost cand verma si-a sters contul, deoarece astepta de la mai multi aceeasi atitudine, iar noi nu am facut acelasi lucru.

Ce parere ai despre recrutarile de la dusmani in timpui razboiului?

Cred ca sunt absolut normale in conditiile in care incepi jocul cu vreo 30 de jucatori de calitate si foarte multi se lasa pe parcurs. Daca nu aduci inlocuitori atunci nu ai nicio sansa... esti ca o echipa de fotbal cu titularii accidentati. A fost pe L4 o tentativa de trib puternic, si anume "Mason", iar toti jucatorii aveau numele: "Mason <nume>". Dupa scurt timp, cand jucatorii au inceput sa renunte la joc (cred ca in acest moment nu mai exista niciunul), tribul pur si simplu a disparut. In spatele nick-urilor sunt oameni, nu dusmani, si cred ca daca stii sa discuti si sa te intelegi cu ei, toti iti pot fi aliati mai devreme sau mai tarziu.

Jucatorii L4 obisnuiesc sa se intalneasca si face to face sau raman prieteni numai prin intermediul internetului?
Din cate stiu, jucatorii din GTC sau Master se intalnesc. Chiar si cei din Armada, mai din nord, s-au mai intalnit. Eu nu am avut ocazia sa cunosc personal pe nimeni din Armada (pe unii i-am cunoscut inainte sa fie in Armada si ulterior au facut transferul). Oricum, cred ca un trib puternic e format din acei oameni care se cunosc inca dinainte sa inceapa jocul, nu din cei care se cunosc prin intermediul jocului.
In plus, mie personal nu mi-ar face placere sa ies la discutii cu niste oameni pe care nu-i stiu si sa discut despre un joc. Am preferat sa tin triburile la un nivel virtual, fara sa amestec realitatea cu internetul.


Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
1. Spartanu... a aratat mereu ca nu are adversar si mereu cand i s-a pus pata pe cineva l-a scos din joc.
2. gore... cel mai organizat jucator pe care l-am vazut. Are un caiet intreg in care isi trece timpii si tot.
3. sibiuro... un jucator extraordinar ca agresor. De multe ori neatent, dar mereu fara adversar adevarat cand isi dadea interesul.
4. lvescan... nu stiu unde isi gasea timpul, dar ceea ce a organizat el nu a dat gres niciodata
5. cdef/verma... amandoi au fost jucatori buni care puneau suflet si alocau foarte mult timp jocului
Bineinteles, nu m-am inclus pe mine aici, ca as fi fost pe 1. De asemenea, nu am inclus rivalii pentru ca nu i-am cunoscut la fel de bine cum i-am cunoscut pe cei mentionati mai sus. Cu siguranta sunt jucatori extraordinari si in triburile rivale...

Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
In ordinea in care i-am cunoscut: motoflete, valdes, Spartanu, paracetamol, gore. Ar fi multi, dar am vrut sa fac doar un top 5.

Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce?
As vrea sa mai vad un interviu cu mine... pentru ca merit! ... Lasand gluma, as vrea sa vad interviuri cu: Spartanu, GBoss (elea, estea), sani (pentru un interviu mai spumos) si nu in ultimul rand cu fanescu!!! Nu o sa ma apuc sa-i insir aici si pe ceilalti jucatori pe care deja ii ai in vizor.
In plus, NU as vrea sa vad interviuri chiar cu toti jucatorii de pe L4 pentru ca as citi cele mai multe clisee din istorie! Ar fi mai bine sa faci si tu o selectie a jucatorilor si sa-i alegi doar pe cei care merita, pentru ca de unii pe care-i ai in vizor nu am auzit in viata mea. E ca si cum ai lua un interviu despre politica lui badea Gheo din Spermezeu pentru ca e consilier local.


De ce crezi ca forumul extern este atat de pustiu?
Pentru ca pe L4 sunt mai multe conturi decat jucatori, iar cum de la Armada nu posteaza nimeni pe extern, cum ai vrea sa fie activ? Sa-si faca declaratii de dragoste unii celorlalti?... pentru ca toate triburile sunt aliate.

Si de ce nu posteaza Armada? E vreun pact,o promisiune?
Nu stiu... eu atata timp cat am jucat si am fost conducator acolo am postat mereu pe extern, indiferent daca situatia tribului era roz sau gri... Acuma ar trebui sa intrebi pe cineva de acolo ce s-a intamplat.

Un mesaj catre cei care inca joaca pe L4?
Nu... doar multe salutari din Bora Bora! :)

Serios?
N-ar fi fost rau sa fie serios. Nu prea am ce sa le transmit jucatorilor de pe L4, ci doar sa trateze triburile ca pe un joc si sa nu uite ca pe langa el mai exista si ispite blonde, Jack si cuburi de gheata! :)

Multumesc frumos pt timpul acordat,a fost o placere…dar am o rugaminte….fara blonde :p
Toate cele bune si sper sa te mai vedem pe forum !

... si cand zic de blonde, nu bat vreun apropo :)
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Vangx

Pt inceput am vrea sa stim cu cine stam de vorba.
Numele meu este Valentin Ionescu,35 ani, profesie economist,casatorit,domiciliul Antwerpen,Belgia.

De ce Triburile si de ce L4?
In primul rand, eram in cautarea unui joc de strategie si un prieten mi-a recomandat triburile.Am inceput pe L3 ,o lume deja matura unde schimbarile de harta se produceau rapid.Acolo am invatat bazele,am schimbat cateva triburi ,le copiam forumul,citeam strategii si probleme ale jucatorilor.Acolo am aflat despre twstats.Intre timp a aparut L4 pe care m-am si inscris si am nimerit in k35 tribul RE ,Rome Empire un trib fara diplomatie,format din veteranii L3 .

Ce inseamna pt tine nick-ul ales?
Numele provine din Danemarca (este de origine vikinga) si este numele primei mele firme din Romania si anume Vangard.L-am folosit si in Belgia in varianta Avangarde. Foloseam foarte mult Vang.Pentru ca nu a fost disponibil am ales Vangx.

O istorie a perindarii tale pe L4 se poate sa ne spui?
Da de ce nu...
Am inceput in RE unde de la 2000 pct sat atacam tot ce era vecin si farmam tot, ca inamicii sa nu creasca.Am avut primul meci cu jucatori Divin,care a fost foarte strans,dar am inteles lectia nr 1 pe trib: Impreuna suntem puternici!.
Lectia nr 2 ,a fost usoara : Saluta-ti vecinii!.Cand se lasa de joc primesti satele,cand esti atacat te ajuta.
Am reusit dupa primele doua sate si implicare sa decid in trib,si atunci am reusit sa privesc mai bine harta si sa gandim planuri.Avand jucatori cu experienta care dominau zona si cand se aflau in dificultate tineam si cu dintii de ei,sprijineam cu ultima lance (tack35 stie).
Am invatat si lectia 3 . Un trib fara diplomatie e sortit disparitiei!.Asta inseamana ca nu sunt oameni capabili la compromisuri si la discutie ,care stiu sa asculte intai si apoi sa decida.De aceea ,avand suficienta rabdare,am ales sa ma ocup doar de diplomatia cu alte triburi.
Dupa asta totul a mers rapid ,prin aliante ,atacuri sau prinderea pe picior gresit am realizat un trib compus din membrii RE,Divin,VM-EC,-DA-,JHG,KMD,R4H,Raflo.... Cu numele de DEF ,pe care l-am lasat cu o diplomatie simpla si frumoasa,alianta Armada ,PNA GTC,razboi Master.Diplomatie perfecta sa te joci si sa iti vezi de viata personala.Acum cand ma intorc dupa mult timp,observ ca totul sa schimbat.Daca nu ai pe nimeni in rolul de mediator ,fiecare crede in dreptatea lui iar rezultatele sunt catastrofale.

Consideri ca DEF a disparut atunci de pe harta datorita lipsei unui bun diplomat?
Absolut,un mediator cu putere de decizie in trib e tot ce lipsea din ecuatie.

Ce calitati trebuie sa aiba un bun lider de trib?
In viziunea mea ar trebui sa aiba f multa rabdare, tenacitate, capacitatea de a motiva echipa , optimism,previziune(calitate care nu o au multi),respect si nu in ultimul rand timp disponibil.

Ce te-a facut sa renunti si ce te-a facut sa revii pe L4?
Am jucat pt ca aveam f mult timp disponibil si banii veneau f usor. Am renuntat pentru ca m-am casatorit si aveam alte cerinte si prioritati de rezolvat.Am revenit pentru ca aacum am timp ,iar ultimul meu sat a stat gol timp de doua saptamani pe harta ,trupele trimise sprijin la altii ,iar cand am intrat era plin cu trupe la loc,sprijine primite de la 3 jucatori diferiti,fara sa cer sau sa mai vorbesc cu ei,de f mult timp.Iar sa nu uitam ceva f imp,am multi prieteni aici,si cu unii dintre ei chiar vreau sa am sansa sa beau o bere impreuna.

Ce parere ai despre recrutarile de la dusmani in timpul razboiului?
Fac deliciul jocului,dar tb facute cu cap si la momentul oportun.La noi era simplu daca pe sat scria DEF ,renunta sa il ataci,nu il vei cuceri.

Ai putea sa faci niste previziuni asupra viitorului lumii L4, directia in care se indreapta?
Cred ca vor fi doua tabere familia Master si Armada castigat de Master si finalizat cu unirea fireasca cu GTC indiferent de nume.Respectul, jocul de grup, prietenia vor castiga in fata solutiei inobilarilor interne.Tinta unui trib nu sunt punctele,ci doar satele.Tinta mea sunt jucatorii si prieteniile care raman dupa.Dar sunt prea mic sa imi dau eu cu parerea .Eu ma bucur de un atac, doua pe jucatori care au crescut artificial,in rest fiecare sa isi pastreze satele.

Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Nu neaparat ,am invatat de la o echipa intreaga vechiul LR din lumea 3.mari2006,indu,Master Zdac.

Ai niste principii dupa care te ghidezi in joc?
Da imi caut mereu o echipa cu care se poate juca placut si discuta onorabil.Fara echipa nu joc si nu am ce cauta in joc.Cu 1000 puncte sau 1000 sate e acelasi lucru.

Care consideri ca sunt calitatile tale in paralel cu ceilalti jucatori de pe L4?
Capacitatea de a asculta,respectarea cuvantului si nu in ultimul rand faptul ca sunt mereu alaturi de colegii mei.

Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Realizari ma refer aici la realizarile tuturor nu personale:
Trib de locul 1,pct sate si inamici invinsi ca atacator.
Esecuri: Faptul ca nu am fost mai atent la oportunitati si ca am fost prea corect fata de aliati.

Ce ai schimba,daca ai putea,din trecutul tau de pe L4?
As fi mult mai selectiv cand imi aleg partenerii de joc cred,si cine ar gresi fata de trib ar avea ocazia sa o faca doar odata sau de doua ori maxim.

Ne poti povestii un moment amuzant din „viata” de jucator triburile?
In afara de un plan de atac perfect cu 40 curatiri si nobilii dati la secunda si sprijinul la fel,nobilul 4 a fost dat ca sprijin cu sat full defensiv(satul a ramas la cel atacat).As dori sa amintesc un moment "tragic"" cum nu recomand nimanui sa faca sau sa joace trib.pe vara eram la Constanta cu gogut nebun si ne pregateam sa mergem plaja Mamaia. Ajunsi acolo cu tot bagajul, saltele si toate nebuniile cu un copil mic,am primit un tel ca cineva a pierdut un sat in K36 cu inamicii nostri traditionali VM-EC.Imediat am fost in masina, inapoi acasa si pana la 18 seara recuperari si atacuri.Pe seara ne-am intrebat care a fost scopul intoarcerii moastre ,am ramas fara plaja, fara bere si am castigat un sat in o lume virtuala.

Si un moment incordat?
Cand sa terminat cu tribul -DA- si nu mai aveam ce ataca,atunci a trebuit sa alegem alta tinta, RF insista sa atacam Armada(TRX) impreuna cu ei si apoi fuziune,eu am ales Master pentru ca ei au preluat Q ultimul trib inamic atacat de noi.

Jucatorii L4 obisnuiesc sa se intalneasca si face to face sau raman prieteni numai prin intermediul internetului?
Eu ma intalnesc mereu cand am ocazia cu ei.Atata timp cat in joc limbajul a fost ok, nu vad de ce nu.M-am intalnit cu cel putin 15-20 persoane de pe serverul asta.

Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Pe 3 un pic ,si pe international cateva luni.Am intrat pentru alti prieteni.

Poti face o diferenta intre .ro si .net?
Pentru mine diferenta o fac doar colegii,rest nimic altceva.

Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ in cadrul acestui joc?
Da foarte mult sunt surprins negativ de caracterul oammenilor,ce pot face oamenii pentru un sat ,injura,implora se enerveaza,cred ca isi bat si copiii acasa dar am intalnit si persoane deosebite .

Tinand cont ca de cand a inceput jocul...respectiv lumea 1, si a avansat pana la Lumea 22, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Ajuta foarte mult special pe cei cu sate multe,asta e un avantaj major pentru ei.

Ce sfaturi ai da unui incepator care vrea sa se apuce de joc?
Sa citeasca tutoriale intai.

Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Banuiesc ca fost o metoda de aparare pentru punctele furate sau cedate de persoane cu acces la server.Ce stiu ca uni dintre noi cumparam premium cu euro si altii obtineau gratis pe preturi de nimic.Prea scump totusi cumpararea prin sms ,fata de transfer bancar,o diferenta mare tinand cont ca avem destui copii in joc care pt 3 euro primesc premium cateva zile.

Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Lista e mult prea mare ,dar sigur orice jucator din fostul DEF,care a jucat alaturi de mine indiferent in ce trib este acum,eu il consider prieten.Din Armada ii pot enumera pe cei cu care am reusit sa port discutii normale si de cuvant,si se stiu ei foarte bine.Chiar daca e la capatul hartii din cei vechi cu care discutam cred ca a ramas Sp@rt@nu.E singurul jucator cu care ma intreceam de pe harta la atacator,si care avea acelasi stil de joc,puncte putine pe sat,sate multe ,si trupe defensive destule.Din =GTC= desigur cgal cu care am ** putin dar ce am vorbit a ramas valabil ani de zile.Din Master incerc sa cunosc acum,am cateva discutii in desfasurare si am ** cu comy the bad.

Care crezi ca sunt pasii de urmat pentru a inchide L4? Cat ar dura pana atunci?
Cred ca va ramane familia Master,si se va face prin recrutari din Armada.Timpul va fi diferit in functie de cat de incapatanate sunt unele persoane sau deschise la nou si compromisuri.Aproximativ un an sper eu.

Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
O intrebare grea oricum.Voi enumera cativa care ataca la secunda ,cu plan atac si e de preferat sa nu ii ai prin preajma.3 dintre ei erau vecinii mei.
Sp@rt@nu
mariusa34
cgal
Gugu Mugu
Velni

Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
pompierul67
Gugu Mugu
mariusa34.
Pentru ca sunt jucatori care tac si fac.Opinia lor este importanta pentru mine

Ce parere ai despre Teague si despre stilul ei de joc pe L4?
O parere f simpla .Am incredere in ea.Sunt convins ca a facut greseli dar e greu sa faci fata cand 10 insi se grabesc sa te acuze ,uitand ca la un moment dat au fost ajutati de ea.Acum o luna imi pare rau ,am fost la Timisoara am sunat sa ne intalnim la o inghetata cu alti prieteni dar nu a fost in oras.Cine ridica piatra sa fie sigur ca el e destul de curat sa o arunce.Eu atata spun.Sincer daca nu joaca imi lipseste.Langa mine nu tin decat incapatanati si cu personalitati puternice.Stiti de ce? Pentru ca ei de fapt vor lupta prin toate mijloacele sa atingem scopul comun.Sincer daca mi-ar cere o favoare personala sa dau stergere la cont cu o motivatie suficienta as face-o din dorinta de apartenenta si de suport pt cei in care am incredere.Este valabil si pentru gogut nebun.

Inchei cu o rugaminte catre inamicii ei. Cei care aveti un pic de respect pentru mine incercati sa treceti cu vederea adversiunile personale la adresa ei,pentru ca chiar am nevoie de ea, daca ma gandesc bine pe doi dintre voi va ajutat si acum cu sprijin de pe sitter,pentru ca i-am cerut.Incercati sa mai si iertati pt ca la un moment in viata aveti si voi nevoie de asta.

Totusi a fost acuzata de multicont,cu asta esti de acord pt a atinge un scop?
Acuzata? De catre cine? faptul ca a primit o parola si o da la altii nu stiu cat de vinovata poate fi.Daca reusesti sa imi numesti un singur jucator mare de pe l4 care nu sa folosit in un fel sau altul de un cont primit in sitter sau cu parola sa goleasca sate si sa inobileze ,sincer eu imi dau stergere cont in secunda doi.Pai nu ne uitam la inobilarile fiecaruia? Daca nu poseda un cont cum poate inobila un jucator de peste 1000 sate ,200 sate in doua luni fara sa ii goleasca cineva satele? Tot ce e mare primeste sate moca golite de diversi sitteri sau parole date la vecini si colegi de serviciu.
Pentru curiosi da marturisesc cand am parasit l4 ,i-am dat pasul lui Teague si am spus sa faca ce vrea cu contul.Cine e mai vinovat ea ca la lasat pe sitteri in Armada si ei goleau satele din spate cu defensiva,sau sitteri pentru ca incalcau regulamentul jocului?


Ai avut un trib bun, cu oameni de calitate si i-ai abandonat fara sa iti iei ramas bun.Crezi ca acesti jucatori mai pot avea incredere in tine?
Da fara probleme.Cine gandeste, stie f bine ca viata si familia primeaza unui joc.

De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
F multi inactivi si nu determina rezultate pe joc .Apreciez eforturile pe care le depui in incercarea de animare a forumului.este un inceput.

In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Da ,sa nu uite fiecare ca este un joc la urma urmei ,sa il joace cu masura fara sa isi neglijeze jobul si familia. Distrativa si jucati cu placere si relaxare si ignorati idiotii.Ei ne fac jocul mai greu si neplacut.


Multumesc pt timpul acordat.
 

DeletedUser

Gasti2008

Buna,in primul rand spune-ne ceva despre omul care joaca pe contul gasti008.
Buna,um spuneam de la inceputul discutiei, ma numesc Marius, am 34 de ani, sunt casatorit recent(mai precis din 21 august anul acesta!) cu cea mai frumoasa si iubitoare fata pe care doar in visele mele le credeam ca se pot indeplini! Sunt inginer in transporturi, iar ca hobby si nu numai am apicultura de pe urma careia chiar imi si suplimentez veniturile! Si apropos de apicultura, in tribul nostru mai avem si alti apiculturi dintre care Ionica cunoscut sub nick-ul de "cdef" este unul dintre cei mai mari din zona Baraganului-el avand in jur de 300 de familii de albine, in comparatie cu mine care deabia am 60!

Cum ai descoperit acest joc?
Era la inceputul anului 2008, si intrucat aveam putin mai mult timp liber la dispozitie la serviciu, am cautat pe internet un joc online; acum sincer sa fiu, eu cautam ceva joc de strategie gen warcraft, insa negasind am intrat pe triburile.ro; aici prima problema a fost sa-mi aleg un nick si intrucat vedeam acest joc ca pe niste gasti unde se aduna mai multi, a rezultat aceasta denumire de gasti2008, care pe parcurs a devenit, sa zicem fara lipsa de modestie, o marca inregistrata pentru colegii cu care jucam dar si pentru adversari-aici fie spus in treacat ca mai nou s-a creat un cont clona foarte asemanator cu nick-ul meu (in locuul celor doi de zero au aparut vocalele OO) doar pentru a face lucruri murdare in dauna tribului din care fac eu parte (numesc lucruri murdare prin cereri de sitter la jucatori mai mici si care nu sunt prea atenti)-si bineinteles ca aceste lucruri le fac unii din triburile adverse care nu stiu cum sa faca sa creeze tot felul de diversiuni , numai-numai or sa poata sa distruga mitul numit Armada!

Joci in Armada,esti si diplomat....cum ai ajuns aici?
Pai sa o luam cu inceputul. Prima data am fost in tribul TGH unde am cunoscut foarte multi oameni cu care m-am inteles excelent. Legat de acest trib ce trebuie sa spun este ca jucatorii din acest grup cautau sa domine continentul K33, iar cat tine de mine este ca eu eram acela care pe langa ca recrutam jucatori de pe acel continent, eram si diplomatul care cautam sa-i fac sa inteleaga si pe alti diplomati din alte triburi de pe k33 ca doar uniti putem sa fim o putere. Si cum mie imi place ca orice lucru ce-l intreprind sa dea si roade, pot spune ca mi-a reusit; TGH-ul a ajuns un trib care era o putere pe aceasta lume - eram in primele 20 de triburi de pe L4. Pe urma a venit momentul in care a trebuit sa luam o decizie foarte importanta: a trebuit sa fuzionam cu TRX-ul-dar de venit in TRX nu am venit ca invinsi, pentru ca nu era cazul-chiar daca aveam razboi cu TRX-ul, pierderile erau nesemnificative. TRX-ul a devenit pentru mine si echipa cu care am venit un loc caldut si in care am intilnit alti oameni de mare calitate. Urmatorul moment de maxima importanta in economia jocului a fost crearea proiectului actula numit Armada. Un rol important in negocierile de fuziune intre TRX si RF l-am avut si eu, care alaturi de Florin allias Uzzy1981 am putut trece peste orgolii si "ranile" razboiului dintre cele 2 mari triburi si am ajuns sa facem acest frumos proiect. Bine , acum urma dupa mine si urmatoarea etapa care ar fi fost consider eu cruciala, adica unirea nordului contra celor din sud...Insa acest lucru nu s-a mai intamplat datorita jocurilor de culise nefavorabile noua. Consider ca aici noi am pierdut , iar cei care au stat mai bine au fost cei din Master. Bine aici a intervenit si faptul ca unii din fostii nostri colegi printre care mariusa34, johny90, cruel@ si altii , atunci cand s-au vazut catusi de putin amenintati , au trecut de cealalta parte; aici eu consider ca intervine caracterul respectivilor jucatori care dupa mine lasa de dorit. Spun acest lucru si il accentuiez, eu considerand ca asa cum sunt in viata reala, jucatorii se manifesta si pe joc; deci daca in viata reala lor de exemplu le place sa tradeze in dragoste, inselandu-si iubita/iubitul, asa si pe joc ei isi tradeaza fara nici un pic de regret amicii care au avut incredere in ei..In concluzie era mai frumos jocul daca era o infruntare finala intre Nord si Sud.

Ce ne poti spune de evolutia tribului Armada din momentul in care i te-ai alaturat si momentele dificile prin care a trecut (tradari, jocuri de culise,diplomatice etc.) ?
Aici trebuie sa spun ca am fost, sunt si voi fi mereu alaturi de acest trib, implicit de oamenii din spatele fiecarui jucator din Armada. Totodata sunt de parere contrara amicului meu Mircea-McBecks care spune ca era mai bine inainte in TRX, din simplul fapt ca TRX era limitat doar la o parte mai mica a hartii si era inconjurat din aproape toate partile de dusmani. Prin fuziunea cu cei din RF, noi ne-am acoperit partea nordica si astfel am putut sa ne concentram doar pe granita cu =GTC=-ul. Un moment dificil a fost atunci cand o parte din colegi au infiintat asa zisul " varf de lance" numit ca trib "abc" si care la un momendat datorita orgoliilor si mai ales faptului ca s-au simtit jicniti de alti colegi, au creat o diversiune extrem de neplacuta noua celor ramasi in aramada si au atacat peste noapte, din alianta cu ei (mai binezis familie) a doua zi ne-am trezit dusmani. A fost momentul in care atat eu cat si Ionica (Cdef), dar si altii, am stat ore intregi sa vorbim cu cei care erau in abc si factorul decisiv a fost Ciprian(Sp@rt@nu) caruia ii venea destul de greu sa dea in fostii lui colegii si pana la urma s-a revenit si au trecut din nou de partea noastra...Oricum cu fff mare bataie de cap. Tin sa multumesc si totodata sa le cer scuze pentru jicnirile aduse celor din abc ca au inteles ca doar impreuna putem sa fim un trib care sa conteze pe aceasta lume.
Cat tine de actuala diplomatie este putin de spus: Armada are razboi cu toate triburile de pe aceasta lume iar viitorul apropiat nu cred ca poate sa schimbe nimic. Bineinteles ca sunt total contra celor ce spun ca vina este doar a noastra , a celor din Armada care spun ei ca n-am stiut sa respectam oamenii si alte baliverne de acest gen. Eu spun transat ca aceste lucruri s-au intamplat datorita simplului motiv ca toti voiau sa muste din noi intrucat nu le convenea ca noi suntem mult prea inaintea lor. Oricum ar spune unii sau altii, acest joc consider ca nu este un joc de mielusei, ci este un joc in care trebuie sa ai cat mai multe sate, sa domini orice statistica. Fiindca imi plac statisticile tin sa evidentiez ca punctele atat de la inamici invinsi ca aparator cat si ca atacator sunt cat cele insumate de restul triburilor de pe aceasta lume-asta demonstreaza faptul ca doar cu o treime de sate la dispozitie dominam orice statistici. Cat tine de locul unu dorit in mod normal si de altii si chiar obtinut de Master prin tot felul de recrutari inclusiv de la noi, pot spune doar ca este un loc relativ, iar ca sa fie pastrat de cei din Master atata timp cat noi l-am avut nu prea cred ca o sa se poata, intrucat sunt destule tabere si printre ei care la un momendat o sa rupa unitatea lor. Adica acei traseisti care au plecat de la noi la un momendat nu vor pleca si de la ei? Timpul va decide acest lucru!! Prietenii stiu de ce!!!

Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
Nu cred ca se poate pune problema asa-eu consider ca toate razboaiele sunt puse la cale in asa fel incat noi sa le castigam; oricum un razboi in care am fost luati prin surprindere deci implicit nu ni-l doream a fost, si acum ma repet, acel razboi cu abc-ul-aici intra in ecuatie si faptul ca era ca un razboi civil, fraticid si in care de exemplu de pe un cont pe care eu am fost sitter o buna bucata de vreme si cu care castigasem multe sate a ajuns sa ma atace si sa-mi ia sate mie ( chiar daca stiam ca pe acel cont nu mai era titularul tot imi venea greu sa cred ca e posibil sa fiu atacat de acel cont!). Multa lume acum cauta sa dea in noi si sa ne atace pe toate fronturile si prin orice mijloace ca sa ne distruga-eu as avea doar un lucru sa le spun:ARMADA MERGE MAI DEPARTE chiar daca pierde pe un front invizibil asa cum ii place amicului meu Cristi-Cgal sa-i spuna la acel front cu Master-Raflo unde nu se stie care al cui cont este si mai ales in ce moment inca vreun cont trece in cealalta barca( ultimul exemplu "doarnimeni" parca a stiut sa-si aleaga acest nume predestinat!). Si ca o parere personala eu mai cred ca acea uniune dintre Master si =GTC= nu va dura o vesnicie si undeva pe parcurs se va rupe si acel moment nici macar nu-l cred asa indepartat. Istoria ne-a invatat ca orice mare imperiu a avut momentul apogeului iar imediat dupa a avut cadere, iar ce e si mai important este ca perioada de la apogeu la cadere este mult mai scurt, as putea spune mai abrupt, decat urcusul.

Ce calitati trebuie sa aiba un bun lider de trib? Dar un bun diplomat?
Da,aici ai pus intrebari clasice dar totodata de profunzime! Ca sa fii un bun lider ce trebuie sa ai? Eu spun ca in primul rand e sa ai noroc! De ce spun asta? Cred ca daca ai noroc de jucatori buni in echipa nici ca-ti mai trebuie ceva! Dar hai sa punem si "raul" in fata, adica sa spunem ca e normal sa ai si jucatori mai putin interesati de acest joc, sau mai pe limbajul nostru mai inactivi; in cazul acesta trebuie sa faci in asa fel incat sa-i atragi mai mult pe joc si asta o poti face doar prin aducerea lor pe vreo granita, cedandu-le sate sa-si faca vreo baza in zona respectiva. In plus ceea ce trebuie sa mai faci in cazul acesta este sa ai o baza de date cu numerele de telefon, IP-uri de mess sau skype ale tuturor jucatorilor la care sa apelezi in momentele stringente(eu consider aceste momente cand vad ca cineva pierde un sat-si acest lucru il vad rapid apeland la scriptul de cuceriri on). Oricum ce trebuie sa mai ai este rabdarea de care trebuie sa dai dovada atunci cand vrei sa faci sa-i ajuti sa inteleahga anumite strategii pe unii jucatori-apropos de strategii cred ca un bun lider trebuie sa fie si un bun strateg-aici, chiar daca voi supara pe multi din colegii mei de trib, eu consider ca cel mai bun strateg de pe aceasta lume este Cgal (al carui interviu il astept cu interes); acum ca sa mai inbunez si colegii din conducerea Armadei, trebuie sa se stie ca tot strategi excelenti sunt la noi si gore88, ab73, king mishu, chellovdv, sp@rt@nu si de cine imi pare rau de tot ca nu vrea sa se mai implice este Mcbecks-dupa mine persoana cu cel mai mare IQ de pe aceasta lume! Sa nu uitam inca o calitate a unui lider: sa stie sa ofere respect tuturor jucatorilor indiferent de varsta lor.
Cat tine de diplomatie, trebuie sa ai spirit de bun negociator, sa stii sa te faci inteles , sa stii sa mai si lasi acolo unde nu-ti afecteaza pozitiile strategice. Cat tine de pozitia actuala a diplomatiei de pe aceasta lume nu cred ca se mai pot face multe. Pozitiile sunt bine definite de fiecare parte implicata in conflict, deci nu stiu daca se mai poate schimba ceva. Consider ca in acest fel lumea nu se va inchide prea curand si asa ca vor mai trece multi ani pana sa se arate ca cineva este castigator.

Esti totusi diplomatul tribului(unul din ei),crezi ca ai luat deciziile corecte pentru trib pana acum ? Ai ceva regrete ca si diplomat?
Nu pot spune ca deciziile le iau eu de unul singur-din contra aceste decizii se dezbat in consiliul de conducere. Unul din regretele mele de pe acest joc este ca nu s-a realizat acel maret vis de a se unifica Nordul contra celor din Sud; intre timp cei care trebuiau sa ni se ataseze (vechiul DEF) au ales calea luptelor de culise, unde au putut- ne-au lucrat pe la spate, iar rezultatul este cel actual. As mai regreta ca a fost un moment in care a existat posibilitatea fuziunii cu un alt trib mare de pe aceasta lume, insa ca in orice alta institutie unde decid mai multe capete, s-a tergiversat foarte mult si nu s-a mai realizat acea fuziune benefica pentru ambele triburi. Poate si din cauza ca noi fiind adversari de mult timp nu s-a avut incredere in cuvantul dat unul altuia.Ar trebui totusi ca pe acest joc sa existe mai multi oameni de cuvant, adevarati gentelmani care prin puetrea pe care o ocupa in trib sa poata decide soarta tuturor. Intotdeauna anarhiei i se pune capat prin instaurarea unei dictaturi-iar pentru a fi un dictator care sa scoti lucrurile din impas trebuie sa ai o personalitate si o carisma puternica. Acum e normal ca cer prea mult pentru un simplu joc, insa m-as bucura macar capii conducerilor de la cele mari 3 triburi le-ar avea. Inca odata regret neimplicarea lui Mircea-Mcbecks pe care il consider ca are o carisma de invidiat de tot restul jucatoriilor de pe aceasta lume-chiar daca avea si el defecte.

Nu sunt multi jucatori care s-ar stradui sa continuie sa conduca un trib pana la sfarsitul acestei lumi, pe tine ce te face sa continui ?
Pe o corabie fie si naufragiata ultima persoana care o paraseste este capitanul ei; cum ar fi ca eu sa spal putina inainte de terminarea felului principal, si sa plec tocmai cand se serveste desertul?! Tocmai acum cand satele sunt deja crescute, si nu trebuie decat putin ca sa le poti inobila, tocmai acum cand lumea s-a separat in doua mari familii, triburile mici nemaivand loc de cele 2 mari forte!
Nu cred ca e nici moral , cu atat mai putin etic, pentru colegii mei care isi pun mereu sperante in mine atunci cand sunt atacati si cand le organizez defensiva, sau atunci cand atacam sa ne distram si sa castigam sate o facem tot cand punem in aplicare un anumit plan strategic.Daca eu as pleca dupa mine ati mai pierde destui jucatori care stau pe acest joc datorita insistentelor mele.

Ce parere ai despre tribul pe care il conduci? Isi merita locul pe care il are in clasament?
Fiidca ai readus vorba de acest aspect destul de important orice ai juca , locul care si-l doreste mereu cineva este LOCUL I, ceilalti sunt doar participanti la jocul respoectiv, eu stiu poate chiar parteneri de antrenament! Intre timp de cand purtam discutia aceasta noi ca trib am revenit pe locul I datorita ca imprumutul jucatorului the good la echipa celor din master a luat sfarsit. Oricum ceea ce nu inteleg eu de ce cele doua mari combatante ale noastre care sunt aliate nu fuzioneaza si astfel acest loc unu care si-l doresc cei din Master l-ar avea definitiv; sa fie totusi ceva orgolii ranite intre cele doua mari forte aliate?! Oricum noi, tribul Armada, vom continua sa existam chiar daca probleme avem cu nemiluita, si cine stie , poate roata va schimba soarta noastra si dupa ce vom avea o granita cat de cat stiuta pe partea nordica atunci cu siguranta vom arata si forta contraatacului nostru. Acum strict vorbind doar de faptul de a ne merita locul , eu cred ca da si asta datorita doar unitatii de care acum dam dovada.

Ce parere ai despre recrutarile de la dusmani in timpul razboiului?
In cazul recrutarilor de la dusmani exista 2 cazuri oarecum distincte: un ca cand se fac recrutari de catre tribul invingator de la tribul invins (e si cazul formarii TRX-ului care recruta elementele cele mai bune de la invinsi!), si al 2-lea caz este atunci cand aceste recrutari se fac de la triburi inamice de potential egal in care razboiul dintre ele nu inclina balanta nici pentru unul nici pentru celalat; aici e cazul trecerii asa zisilor de mine traseisti, printre ei numindu-i pe mariusa34, johny90, cruel@, adistir(si sincer sa fiu chiar imi pare rau ca am enumerat aceste elemente care in niciun caz nu fac cinste cuvantului de om cu coloana verticala dreapta-ei avand deja o cocoasa mai ceva decat Cocosatul de la Notre- Dame!!!). Cat tine de parerea mea despre cele 2 cazuri e normal sa fie favorabila pentru primul caz si in totalitate in dezacord cu cea dea doua grupare.

Ai putea sa faci niste previziuni asupra viitorului lumii L4, directia in care se indreapta?
As face niste dezvaluiri, insa nu cred ca are in interesul nostru ca trib ca adversarii nostri sa afle ce asi avem in maneca; o sa-i scoatem la momentul prielnic, si va spun ca vor fi surprize mari-trebuie sa stiti totusi ca Armada inca mai face si ea jocuri de culise si spiritul Armada inca e viu si nu doarme! Ce pot spune este ca Masterul este un trib umflat artificial si o simpla scanteie si se va desumfla! Si acest lucru se va intampla cat mai curand posibil-nici chiar ei nu cred in unitatea lor si asta-i face sa apeleze la tot felul de viclesuguri sa aiba si ei trecut in ** locul I, pentru ca in curand Master va deveni istorie. De castigat din acest caz va avea tribul de pe locul 3 acum adica GTC-ul care chiar daca imi sunt adversari spun ca ei chiar merita sa aiba cat mai mult din prajitura numita Master-bineintelesca si Armada va lua ceva dar greul va fi la GTC. Deci previziunea mea este ca tot la infruntarea finala intre Nord si Sud se va ajunge!

Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
E mult prea mult spus acest lucru. Nu exista lucruri care sa nu le poti invata singur (cel putin pentru mine) pe un joc destul de banal , problema de a fi bun sta doar in timpul alocat jocului. Cred ca experienta de joc se poate compensa foarte mult de catre cei care au timp mai mult alocat acestui joc; bineinteles avand timp si capatand si experienta devii un jucator de care ceilalti se vor teme fie macar sa-ti dea si un simplu spionaj!

Ai niste principii dupa care te ghidezi in joc?
Pot spune ca nu poti sa nu incalci anumite principii-te forteaza altii sa raspunzi cu aceeasi moneda pe care si ei o folosesc-aici cred ca amicii mei din GTC stiu despre ce e vorba. De ce oare unii pot sa faca anumite ilegalitati pe acest joc , iar altii daca fac aceleasi lucruri imediat sunt taxati ca fiind oaia neagra! Oare unii sunt mai drepti si altii trebuie doar sa se plece , inchinandu-se lor? NU! Trebuie sa le platesti cu aceesi moneda. Dar in mare principiul corectitudinii fiind incalcat de toti, fortat fiind, si eu il incalc; raman oricum alte principii in picioare cum ar fi de exemplu respectul fata de orice jucator de pe acest joc, indiferent de varsta sau chiar daca respectivul nu foloseste un limbaj tocmai adecvat.

Care sunt calitatile tale in paralel cu ceilalti jucatori ?
In primul rand la mine ca si in viata reala am o mare calitate : ceea ce fac sa o fac cu simt de raspundere, implicit inseamna responsabilitate marita. Ar mai fi in plus fata de multi jucatori nu stiu daca e calitate, insa am dezvoltat simtul de a prevedea punctele slabe ale adversarilor. De multe ori pun colegii sa atace anumite sate pe care dupa ce le castiga le denumesc :ce ochi are gasti!

Multi jucatori s-au retras de pe aceasta lume din diferite motive, pe tine ce te face sa continui?
Pe aceasta lume mi-am facut multi amici pe care daca m-as retrage si eu atunci i-as dezamagi si pe ei; in alta ordine de idei imi place ca ce incep sa duc la final in general.Mi-as dori totodata ca multi dintre fosti combatanti care s-au retras sa revina-aici as nominaliza pe ursu martinel cu care am facut o echipa minunata la inceputul jocului.

Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Pe scurt ca realizare consider fuziunea intre RF si TRX , iar esec ar fi nerelizarea fuziunii cu DEF-ul.

Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
Mi-as fi dorit intr-un moment al evolutie i noastre si mai ales intr-un context favorabil sa fuzionam cu GTC-ul ; insa intrucat am avut colegi care s-au impotrivit sa dam in aliatii din momentul respectiv numiti RAFLO , nu s-a mai intamplat.Intamplarea a facut ca tocmai cei pentru care le-am luat apararea(RAFLO) la scurt timp de la acea situatie sa ne intoarca spatele ca niste nerecunascatori si ne-au declarat razboi.Asta e : pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti! Dar nu-i nimic-cum se spune si in Biblie: au ridicat sabia , de sabie vor muri!

Ne poti povestii un moment amuzant din „viata” de jucator triburile?
Nu stiu daca e amuzant insa e destul de interesant: exista un club in Bucuresti pe undeva prin Lipscani numit Armada. In acest club ne-am mai intalnit si cativa bucuresteni de cateva ori. La ultima intalnire a venit si Cgal-bineinteles a fost ceva amuzant spunandu-i ca e pe terenul nostru, iar in viitor asteptam sa ne invite si el la vreun club numit Ghotic de exemplu---cine stie poate chiar exista?!

Si unul tensionat?
Momente tensionate sunt la tot pasul-insa cel mai tensionat a fost cand contul prietenului meu Cdef a fost barbarizat-era un cont de rang 1-3 mai mereu - si atunci adversarii nostri s-au infiltrat pe k44 unde noi aveam suprematia; bine si acum avem majoritatea, insa problema e ca tinem blocate acasa destule trupe in loc sa le avem pe granita propriu-zisa.

Ce parere ai despre stilul de joc al lui claire marigny?
Nu inteleg prea bine unde vrei sa ajungi...dar ma rog daca e sa vorbim de prima mea "intalnire" intre mine si jucatoarea claire sa stiti ca am o parere foarte buna-de la ea am invatat stilul care il si practic acum cand atac puternic un sat care este in interiorul nostru; acest stil consta in a nu trimite niciun fel de spionaj ci de a sprijini aproape constant cu cate 100 de unitati satul atacat ca sa vad evolutia defensivei de pe sat(bine acum ma bazez ca respectivul nu se mai gandeste sa arunce afara tot sprijinul, iar daca o face tot il prind la secunda cu sprijin de-al meu inaintea unui atac !). Aducandu-mi aminte de claire imi readuc aminte si de sirdevil din acea perioada-cei doi m-au "convins" sa ajung in TRX.

Jucatorii L4 obisnuiesc sa se intalneasca si face to face sau raman prieteni numai prin intermediul internetului?
Eu as prefera sa ne intalnim macar odata pe an organizat cat mai multi din tribul meu; oricum ne intalnim cativa dar dupa mine nu suficient de multi. Am ramas impresionat ca acum vreo 2 ani cand ne-am intalnit in clubul Armada jucatorul [player]momalau[/player] a venit tocmai de la Cernavoda dupa orele de program-a fost ceva care a fost peste asteptarile mele ca cineva de la o distanta considerabila a venit la intalnire, iar unii care se puteau pune in metrou cateva statii si de la care aveam mai multe asteptari nu au venit. Cred ca e destul de placut sa te cunosti face to face ,sa stii cine e in spatele calculatorului, si sa poti sa vorbesti diverse, sa stii ce face altceva in afara jocului in realitatea zilnica.

Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Am jucat doar putin timp pe alte lumi-acum o sa joc pana ajung sa dezvolt satul la maxim pe L23--ce pot spune e ca imi dedic tot timpul care-l am la dispozitie pentru acest joc doar pentru aceasta lume, pe care o consider cea mai interesanta dpdv al politicilor si al diplomatiei.

Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 23, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Ramona unde nu stiu sa raspund nu vin sa bat campii-insa oricum evolutie inseamna ceva pozitiv...eu sunt de acord ca jocul a evoluat si nu invers! As propune ca si grafica de la L4 sa fie ca cea de pe L23.

Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?
Nu am termeni de comparatie pentru ca nu am avut contact cu celelalte lumi asa cum am spus mai sus, insa conducatorii de pe aceasta lume pot spune ca sunt foarte versati si as spune competenti in a tine sau a aduce jucatorii pe care ii coordoneaza la un nivel ridicat al experientei pe acest joc. Toate aceste lucruri nu ar fi posibile insa fara a avea contact pe skype sau pe telefon!

Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Pe mine personal nu ma afecteaza, insa din cate stiu de la colegi a fost foarte deranjanta aceasta situatie de marire mai ales ca acum e criza ar trebui sa scada!

Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
Nu cred ca mai sunt necesare la ora actuala mai ales pentru jucatori cu experienta, iar pt jucatorii noi intr-o mica masura cred ca ii ajuta destul de putin.

Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Sunt foarte multi si de aceea imi voi cere scuze la cei pe care nu ii voi enumera : cel mai bun prieten este Ionioca-Cdef (si el apicultor ca siu mine!), indeaproape urmat de gore, de Ciprian-sp@rt@nu,Nicu-burg00a, Chellovdv, king mishu, Florin-uzzy1981, Vlad-deathadder, Andrei-Tarleaa, Dana-antonioni, Alin-ab73, Vali-therock1988,nicuga, Ada-yarayana,Mihai-leontes, pamacs1,cioksi, razvan2hot, Costi-spargatorul de triburi; ar trebui sa nu uit de Mircea-mcbecks care nu prea il mai intereseaza acest joc si sincer regret, la fel trebuie sa-mi aduc aminte de ursu martinel.

Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
Sunt multi jucatori buni, insa hai sa spunem ca in acest TOP5 ar intra sp@rt@nu, gore88, geani29,cgal si bineinteles eu fara lipsa de modestie! Sper sa nu se supere ceilalti colegi care oricum se stiu si ei ca sunt buni, dar aici am pus doar jucatori care sunt buni strategi sau asezati strategic!

Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
Multi din care mi i-as dori oricum deja sunt nominalizati, insa mi-as dori sa citesc un interviu cu Vali-[player]therock1988[/player] de la noi, cu [player]geani29[/player] de la adversari care cred ca are un stil asemanator mie de joc si cu care mi-as dori sa fiu aliat si nu dusman, iar de la aliati nu avem, asa ca nu nominalizez!

De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
Lipsa timpului cat si interesul scazut pentru majoritatea jucatorilor; in plus am observat ca in afara de a se da unii mai rotunzi ca altii, putine lucruri gasesti pe forum.

Tu ce ai vrea sa gaseti? Ce te-ar face sa fi mai activ pe forumul extern?
Nu ma astept sa gasesc fair-play din partea tuturor celor care posteaza, insa daca ar exista mai multa transparenta din partea lor as intra si eu mai des si poate as posta si eu diverse realitati ale jocului. As dori sa aveti mai multe sondaje de opinii.

Sondaje de oprinii legate de ce teme? Poti da cateva exemple?
Nu cred ca pot da vreun exemplu , dar pot spune doar ca aceste sondaje pot fi si pe teme diverse nu numai legate de joc in sine.

In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Suntem la sfarsitul unui an in care problemele au fost destule, in consecinta tin sa urez tuturor ca anul ce vine sa aduca numai bucurii, fericire si cat mai multi bani!

Multumesc ca ai reusit sa ma suporti atata timp,casa de piatra si tot ce va trebuie sa fiti fericiti :)
 

DeletedUser

Mary Lou

Ne poti spune cine e in spatele contului Mary Lou ?
Ma numesc Gavris Claudiu Eugen,am 31 ani,sunt casatorit si am o fetita de 6 luni si 25 de zile, sunt angajat al M.Ap.N.
As mai adauga ca imi plac jocurile pe calculator,sunt pasoionat de Hochei (am practicat 10 ani la Clubul Steaua nivel juniori)si in ultimul timp pasionat de Poker


De ce ai ales Triburile,cum l-ai descoperit?
Jocul l-am descoperit de la televizor.Eram pe stirile ProTv si au dat o stire despre joc.Era vorba de nick-ul pe care il avea un jucator, Traian basescu:).Si cum curiozitatea e mare am spus sa intru si eu sa vad cum este acest joc.Am intrat pe joc si dupa cum vezi nu am mai putut iesi.

De ce acest nick?...am fost uimita sa aflu ca nu vorbesc cu o fata!
Primul meu nick a fost Claus Dacul.Am dorit sa ii fac si sotiei mele un cont sa joace si ea, astfel a aparut Mary Lou.Din pacate ea neavand timpul necesar sa joace am ramas eu pe el fiind trecuti la impartirea legaturii.Dezvoltandu-ma mai repede cu Mary lou si conducand tribul Ablai am hotarat sa renunt la celalalt cont si sa raman doar cu acesta.Asa s-a nascut Mary Lou.

O istorie a ta pe L4 legata de schimbarile de trib?
Am inceput cu tribul Ablai pe care l-am infiintat la data de 09.03.2008.Am condus acest trib alaturi de lucyk93 si Ghita...Am infiintat alianta Tribal Home formata din mai multe triburi si o perioada de timp ne-am putut dezvolta destul de bine.

1.excel ---- eduardpersonal
2.@tena ---- sorinelo6
3.Soveja ---- ovyo
4.R.A. ---- ticorez
5.K.O.H ---- danyalves
6.SUD ---- pierztor
7.~S.H~ ---- S4nDok4N
8.N E A ---- Swordsmaster
9.D.K ---- vio23
10.ablai ---- Mary Lou
11.~STS~ ---- romantic
12.G.D.L ---- appolionyaniv
13.C-T ---- Ratman49
14.~RkW~ ---- Dinky-d
15.G-Unit ---- momalau

Am ramas putini dar cu multi m-am intalnit pe alte lumi si respectul a ramas acelasi.

Au urmat razboaie cu triburile ST (conducatori = nansen, denzel, xenimus) Union (conducatori = gimmylove moon,Velni,Ino cel Roz)si =ECT= (xenimus,Nansen).Dupa cum se observa cu majoritatea sunt acum coleg.A fost un razboi frumos cu Union cu bune si rele din care am inteles un lucru.Cu cat esti mai orgolios cu atat pierzi mai repede in acest joc.
Au urmat discutii cu comy the bad care era in Master si cu Velni care era in Union si am hotarat sa luptam impreuna chiar daca am fost dusmani.Asa am urcat in Master tribul in care ma aflu si la ora actuala si in care sper sa raman pana la inchiderea acestei lumi.Am plecat de jos in noul trib dar loialitatea si incrancenarea cu care am luptat in razboaie alaturi de Master m-a adus in stadiul actual.De o buna bucata de timp sunt moderatorul forumului si incerc sa actualizez si sa improspatez forumul nostru asa cum bine faci tu acum cu forumul extern.


Ce ne poti spune de evolutia tribului Master din momentul in care i te-ai alaturat si momentele dificile prin care a trecut (tradari, jocuri de culise,diplomatice etc.) ?
Dupa venirea celor din Ablai a celor din Union si mai tarziu a celor din ECT tribul Master a inceput sa domine partea de Sud-Est a lumii 4.Am purtat multe razboaie cu DTR ,K85 ,DEF si pe toate le-am castigat cu ajutorul tuturor membrilor din trib chiar daca unii au contribuit mai mult sau mai putin , au fost victorii datorate unitatii tribului si nu a individualitatii vreunui jucator.
Tradari au fost si vor mai..acesta e jocul acestia sunt oamenii.E un joc de strategie si tradarea face parte din decor.Binenteles cei care ne tradeaza vor fi inobilati mai curand sau mai tarziu,timp este destul pana la incheierea lumii 4.
La jocurile de culise nu prea ma bag ...avem 6 conducatori si ei hotarasc la fel ca si cele diplomatice.
Momentele grele de cand am venit eu au fost doar de natura interna in rest tribul nostru a marsaluit pana a ajuns pe locul 1.
Problemele interne exista peste tot dar noi am stiut mai bine sa le gestionam decat celelalte triburi si asta ne-a ajutat sa devenim mai uniti.Chiar daca ne certam tribul va continua sa existe si la greu se vor uita discutiile in contradictoriu pe care le-am avut in trecutul recent sau indepartat.


Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
Daca nu am pierdut vreun razboi pana acum si la momentul actual suntem in razboi cu tribul care a fost pe locul 1 inseamna ca intotdeauna ne-am calculat pasii corect si am plecat la razboi cu incredere totala in fortele noastre.
Chiar daca in unele razboaie ne-am urnit mai greu la inceput intotdeauna finalul a fost al nostru.


Dupa tine ce calitati trebuie sa aiba un bun lider de trib?
Fiecare trib e condus de catre un lider sau mai multi lideri care au mai multe calitati si de acolo apar si problemele dintre ei.
Eu zic ca in primul rand trebuie sa fie un bun orator.Sa stie sa comunice cu membri tribului si cu diplomatii celorlalte triburi.Sa stie cand sa fie dur si cand sa fie intelegator.Sa aiba orgoliu dar sa nu il ridice prea sus ca atunci poate sa derapeze si sa o ia la vale.


Ce parere ai despre tribul pe care il conduci? Isi merita locul pe care il are in clasament?
Binenteles ca il merita.Nu am pierdut nici un razboi nici inainte sa intru eu aici si nici dupa.Eu nu conduc acest trib sunt moderator forum intern.Sunt 6 lideri care iau decizile importante in acest trib.Oricum noi suntem un grup unit si increderea este foarte mare mai ales in membrii vechi ai tribului.Cei noi care au intrat recent trebuie sa ne castige increderea si astfel tribul sa continue bunul parcurs de pana acum.

Ce parere ai despre recrutarile de la dusmani in timpui razboiului?
Aceste recrutari fac parte din strategia jocului.Atata timp cat razboiul e castigat sau e pe cale de a fi castigat recrutarile sunt binevenite.Asa se poate avansa spre telul urmator.Daca am sta sa inobilam toate satele dintr-un trib inseamna ca vom imbatrani pe acest joc ceea ce nu imi doresc.

Ai putea sa faci niste previziuni asupra viitorului lumii L4, directia in care se indreapta?
Lumea 4 merge spe o singura directie.Familia Per Aspera Ad Astra va domina aceasta lume.E greu sa se mai formeze alte aliante sau noi triburi.


Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?

Nu am mentor am invatatde la unul altul am intrebat in stanga si dreapta ,am studiat regulamentul si am ajuns astazi sa fiu respectat pe acest joc.

Dupa ce principii te ghidezi in acest joc?
Respecta ca sa fi respectat

Care sunt calitatile tale in paralel cu ceilalti jucatori ?
Ma adaptez la orice situatie care apare indiferent de dificultatea ei.Pot citi majoritatea jucatorilor dupa felul in care vorbesc si se comporta.Le pot intelege gandurile inainte ca ei sa mi le citeasca mie.


Multi jucatori s-au retras de pe aceasta lume din diferite motive, pe tine ce te face sa continui?

Au fost multe momente in care si eu am dorit sa ma retrag.Dar de fiecare data prietenii pe care mi i-am facut aici m-au intors siastfel mai sunt si azi aici.Deci in primul rand joc pentru prieteniile pe care le-am obtinut prin acest joc si iti spun ca nu sunt putine.In al doilea rand am investit timp,suflet si binenteles bani.Cam acestea ar fi motivele pentru care inca mai joc.

Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Prima realizare a fost formarea tribului Ablai Han (Ablai).Chiar daca eram la inceputul jocului am reusit sa formez un trib destul de bun pentru un incepator.O alta realizare destul de importanta pentru mine a fost formarea Familiei Tribal Home ce cuprindea 15 triburi de pe L4.M-am ocupat personal de aceasta realizare si o buna bucata de timp a functionat foarte bine.Celelalte realizari le-am obtinut sub numele tribului Master si anume castigarea tuturor razboaielor de pana acum.Referitor la esecuri nu prea imi amintesc sa fi avut.

Ti-ai dorit sa pleci odata cu colegii tai din Ablai in Master?
Nu am dorit dar am renuntat la orgoliul meu pentru a le salva satele.M-am atasat prea mult de ei si asta m-a slabit oarecum.Dupa ce m-am inteles cu cei din Master era evident ca toti ma vor urma.Unii au facut pasul spre Master alti au ramas in tribul Ablai care a devenit academia tribului Master pe atunci.Mai tarziu am sters personal tribul Ablai pentru a fi dedicat tribului Master.

Pare o solutie buna totusi...de ce nu doreai sa faci acest pas?
Din orgoliu.Ca toti conducatorii de trib te atasezi de numele tribului,de oameni,de tot.Am tinut piept unor triburi care erau peste punctajul nostru deci ne consideram a fi un grup de jucatori puternic.Si odata cu asta creste orgoliul,mandria...Dar am stiut cand sa ma opresc si acum continui pe aceasta lume.Dusmanii mi-au devenit prieteni si asta cred ca e cel mai frumos lucru de pe acest joc.Ai prieteni ai si lumea 4 la picioare.

Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
As face totul la fel.Nu regret nimic.

Jucatorii L4 obisnuiesc sa se intalneasca si face to face sau raman prieteni numai prin intermediul internetului?
Dupa un an si jumatate de la inceputul jocului am fost la prima intalnire cu membrii tribului Master.A fost o intalnire frumoasa care ne-a facut sa ne apropiem mai mult unii de altii.Nu pot spune ca am ramas prieten cu toti dar cu majoritatea da.De atunci au mai urmat intalniri si usor usor sa format o gasca frumoasa.Nu doar de pe L4 ci si de pe alte lumi pe care am mai jucat .Ne intalnim aproape in fiecare luna si ne distram de minune.

Ne poti povestii un moment amuzant din „viata” de jucator triburile?
Da.Aveam un jucator mai tinerel in trib si impreuna cu alti colegi ii spuneam ca il vom ataca chiar daca era in trib cu noi.Ii trimitam cativa spioni si incepea sa se planga pe forum la ceilalti colegi.Dupa aceea ii spuneam ca a fost o gluma dar de fiecare data cand ii trimiteam spioni el chiar credea ca e atacat.

Si unul tensionat?
Nu ma asteptam la un coleg cu care m-am intalnit la prima intalnire a tribului ca dupa o perioada sa imi dea un mesaj care m-a facut sa sufar.Nu dau nume.

Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Am jucat pe :
L?-Danemarca
L?-Italia
L5- 150 sate
L6-500 sate
L7-8 sate
L10-120 sate
L14-20 sate
L17-140 sate
L22-1 sat
L23 1sat momentan



Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 23, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?

Am inceput pe L4 dar am intrat si pe L1 putin.Evolutia e foarte spectaculosa si cred ca pe viitor se va dezvolta mult mai repede decat pana acum.

O comparatie intre .ro si alte servere?
Pe serverele romanesti se joaca mult mai bine decat pe serverele din strainatate pe care le-am jucat.Suntem mai inteligenti decat ceilalti si avem o mai buna organizare.Timpul alocat jocului este mai mare la noi decat la ei.

Exista lucruri care te-au surprins, pozitiv sau negativ in cadrul acestui joc?
Pozitiv--Poti sa iti faci multi prieteni cu care sa te intelegi in real life
Negativ--Sunt foarte multe persoane rele care nu stiu decat sa faca rau


Ce sfaturi ai da unui incepator care vrea sa se apuce de joc?
Sa citeasca regulamentul mai intai ca acest lucru e cel mai important.Sa invete strategiile de dezvoltare care sunt puse pe forumul oricarui trib care incepe o lume noua.Sa invete de la jucatori mai experimentati si astfel poate deveni un jucator important pe orice lume.


Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?

Pe L4 nu doar pentru triburile care incep o noua lume.Mai sunt jucatori care afla acum de acest joc si se inscriu.Si atunci trebuie sa ii ajutam si pe ei sa priceapa cat mai repede acest joc.

Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Schimbarea sistemului mi se pare o proasta idee manageriala.Cand intr-o tara salariile scad si criza se adanceste nu mi se pare corect sa se scumpeasca preturile ca contul premium.Si eu nu stiu cat o sa mai rezist cu aceste preturi.Mai bine iau ceva la fetita decat sa bag in acest joc.
Daca era un joc cu o limita de timp era ok dar cand acest joc poate dura si 10 ani nu mi se pare normal.
Multi jucatori au renuntat din aceasta cauza.


Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?

Acestia sunt doar o parte
Agnar
alexaur71
ancutzone
aniska
appolionyaniv
cheers
cipcar
comy the bad
Draki
gimmylove moon
Gugu Mugu
GabbY-Ghost
keiraknightley
King Gandalf
king lee 1
lord lau
magarel69
mario2k
mohahijj4
rebel4you
romeo72
stepy
Velni
VIKTOR2007
xenimus


Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
Velni--Un foarte bun strateg,comunicare foarte buna,inteligent
comy the bad--un jucator istet care se descurca in situatii grele
GabbY-Ghost--foarte bun la comunicare (circulare,mesaje,discutii forum intern,extern)
Lucyk 93--joaca foarte bine in echipa alaturi de mine
Cgal--bun organizator,impune respect,orgolios


Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
Coleg de trib

VIKTOR2007---Poate spune multe lucruri interesante
Gabby-Ghost---Comunica cel mai bine pe aceasta lume
Aliati
Draki---Cunoaste foarte bine jocul si e un tip inteligent
Dusmani
YaraYana---Vreau sa o cunosc mai bine


De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
Jocul ia prea mult timp si astfel jucatorii nu mai acceseaza forumul extern.E o logare in plus si pentru majoritatea e un timp pierdut.Altii nu sunt interesati de forumul extern,altii nu stiu ce e acela forum extern.Cauzele sunt multiple.Lumea 4 s-a mai restrans.Nu mai sunt asa de multi jucatori activi ca acum 3 ani cand a inceput aceasta lume.

De ce crezi ca nu discuta jucatorii pe extern,daca tot mi-ai runcat mingea la fileu mai devreme ?
Dupa parerea mea 2 din cauzele lipsei jucatorilor de pe forumul extern sunt:
1.Forumul propriului trib care cateodata este foarte aglomerat cu multe topicuri si extrem de multe teme deschise.
2.Lipsa de timp


Iar tu...de ce nu postezi pe extern?
Nu am fost atras niciodata de forumurile exterioare ale jocurilor.Am cont pe extern dar intru destul de rar cand imi mai prezinta colegii anumite discutii .
Daca se poate implementa un topic pe forumul intern prin care sa intri direct in forumul extern probabil jucatorii ar intra mai des pe extern.


In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
In primul rand doresc sa le urez Sarbatori fericite cu ocazia zilelor de Craciun si La Multi Ani!!! in anul care vine 2011.Sa fie mai buni,sa lase orgoliile deoparte si sa continuam impreuna acest joc minunat.
 

DeletedUser

Made in Romania

Cu cine am onoarea sa discut?
Sunt Alex joc pe Made-In-Romania,doar pe L4. Date personale, hmmm.. ei bine nu mi-am adus inca aportul. Vreau sa las ceva bun in urma mea, cat de mic dar ceva mai bun, orice, un plus pentru generatiile viitoare. Iar daca nu voi reusi acest lucru, voi avea grija, sa ofer copilului meu toate condiitile, astfel incat el la randul lui sa aduca ceva util, mai bun pe lumea asta.
Erata: nu vorbesc de L4 triburile, ci de viata.. :)


Cum ai descoperit Triburile?
Eram intr-o zi la iubita mea acasa..si la un moment dat mi-am dat seama ca sunt ignorat si ca mestereste ceva la calculator.. habar n-am unde descoperise jocul, insa o ataca unu' si nu avea trupe, un singur satuc..ca si in viata reala, am vrut s-o apar, s-o protejez.. am intrat pe contul ei de-acasa, insa nu i-am putut salva satul.. era in mijlocul hartii si cei din jurul ei aveau deja zeci de sate..mi-am facut si eu cont, si am inceput iar amandoi in aceeasi zona a hartii, si, pana cand s-a lasat de joc nu a mai avut vreo problema pe harta, poate de-asta s-a si lasat, devenise plictisitor, nimeni nu se mai lua de ea..

De ce ai ales acest nick?
Il am pe Diablo2, un joc unde am ajuns printre cei mai buni si pe care l-am jucat constant mai mult de 3 ani. L-am facut dupa un amic Made-In-Poland (evident polonez) cel mai bun jucator pe care l-am cunoscut acolo.

Ne spui in ce triburi ai jucat si de ce ai ales sa schimbi tribul?
Pai e simplu.. pe harta am inceput intr-un trib in care stiam pe cineva, nu era insa in zona noastra, asa ca in 2-3 saptamani am ales sa-mi fac un trib micut, am fuzionat cu alt trib mic, nu mi-a palcut si mi-am facut propriul trib, trib care a ajuns puternic, f puternic!
Am gresit insa si am fuzionat deoarece tribul meu era impartit in doua zone pe harta, zone aflate la 5-6 continente departare.
Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei in viata normala si unul dintre cei mai buni jucatori de triburi, paladin82 era in cealalta zona a tribului, el isi facuse o super echipa acolo, eu o superechipa in zona mea, dar tribul era tot impartit in doua.
Am fuzionat asadar cu tribul din mijloc, fostul R4B si de-aici totul s-a dus in jos pentru noi.
Acel trib era numai rezultatul a n fuzionari succesive, fara filtru pe oameni ci doar pe puncte,
calitatea oamenilor deci, f slaba!
Pentru a scapa de cei de acolo am plecat in DEF, trib condus de un alt bun prieten, Vali (Vangx) si am plecat singur, pt a nu distruge tribul din acare am plecat.
Au urmat o serie de telenovele si de mizerii care in final m-au facut sa parasesc jocul.
Am revenit acum, pentru ca timpul la serviciu imi permite acest lucru, ma distrez si sunt cu paladin82 in aceeasi zona. 
In plus toti in jur sunt rosu deschis, ce poti vrea mai mult de-atat?
Imi pare rau doar ca nu am fost inspirat la inceput sa aleg SE in loc de NV, Master si =GTC= au oameni de o cu totul alta calitate decat triburile din NV.


Esti in conducerea actualului trib?
Nu conduc nimic acum.
S-ar putea sa am un mic rol la nivel global de L4, in sensul ca datorita experientei acumulate jucatorii imi mai cer sfaturi, imi pun intrebari, ma intreba de una sau alta stiind ca eu stiu cel mai bine acel lucru de care ma intreaba.
Deocamdata abia am revenit am un trib micut cu 7 oameni si sute de atacuri de respins :)
Eu intemeietor, insa le-am dat tuturor drept de conducere pentru ca toti suntem egali! In plus nu e nevoie sa-i conduc pe ei, pt ca sunt al naibii de buni.
Misiunea noastra este sa punem umarul la exterminarea Armadei si implicit inchiderea L4 astfel.


Ai o istorie lunga pe L4...ne spui cateva picanterii legate de diplomatia,tradarile,prieteniile L4?
Ce intelegi prin picanterii? Stiam oameni care s-au combinat (inselat apoi) cunoscandu-se pe joc, insa pe mine asta nu m-a interesat niciodata.. pentru mine jocul a fost strict joc si am vrut si vreau sa castig. Sunt genul pentru care locul 2 nu exista.. ori castigi ori nu mai castigi, ca sa-l parafrazez pe individul cu perversa de pe Tg. Ocna..
Tradari da si m-au lovit puternic. Imagineaza-ti cum e sa-l inveti pe unu’ sa joace de la 0, apoi cand are belele in viata reala, sa-i tii contul luni de zile, sa-i cresti sate, sa-i cuceresti noi sate, sa-i bagi premium de la tine, scripturi totul pentru a avea un cont puternic exact cum era si al meu si el sa plece in tribul dusman de frica la primul atac , lasandu-i astfel de izbeliste pe toti care i-au fost aproape mai mult de 2 ani. Acum imagineaza-ti ca asta sunt de fapt vreo 50 de oameni, tinuti in spate de alti 50 pe care prin ceea ce au facut i-au facut praf pe aia 50 care-i sustineau. Si evident aia facuti praf erau aia bunii..
In viata reala eu nu am fost vreodata atat de dezamagit, pentru ca fiecare avem cercul nostru de oameni cu care iesim/muncim/ ne distram, oameni care au chestii in comun cu noi, ca altfel nu am face parte din acelasi grup.
Aici suntem la gramada si iti zic sincer ca eu nu am intalnit mai multa mizerie ca in jocul acesta nicaieri in alta parte, si ma refer strict la oameni..


Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?

Niciodata!
Orice razboi poate fi castigat. In cazul triburilor insa conteaza mult ce ai in jurul tau.
Daca filtrezi oamenii si te inconjori de oameni valorosi nu poti pierde! Tocmai de-asta Master si =GTC= vor castiga!
Ia =GTC=-ul ca exemplu: eu i-am vazut si pe locul 20 in mijlocul hartii inconjurati de inamici.. nimeni nu se gandea ca vor rezista.. si iata rezultatul..


Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Nu! Am un prieten care jucase triburile la un nivel mediocru si am invatat de la el la inceput, dupa 2 saptamani insa stiam deja mai mult decat el.
Dar toti jucatorii din jurul meu, cu care am colaborat sau luptat pot fi considerati mentori
pt ca vazand la ei si bune si rele am invatat la randu-mi multe.
Ca mentor totusi il voi mentiona pe cgal.. Stii de ce? era calm cand eu eram vulcanic.. si am invatat sa fiu ca el, sa nu ma mai agit aiurea. Pot mentiona multi altii, doar ca mi-e frica daca enumar sa nu uit vreunul. N-ar fi frumos..


Dupa ce principii te ghidezi in joc? Sau orice e permis?
In joc ma ghidez dupa aceleasi principii ca si in viata. Eu nu mint si nu insel.
Tin mult la aceste 2 lucruri si daca le-as incalca m-as lovi de fapt pe mine, pt ca nu as mai fi eu insumi impacat cu mine si eu chiar cred ca asa cum esti in asa esti si in realitate.
Am cunoscut tot felul de oameni.. de la analfabeti pana la manageri cu peste 100 de angajati sub ei, unii chiar in afara tarii.. din pacate, cei mai multi buni se retrag dupa o vreme si astfel apar triburi gen Armada.
Per total acum cand stiu cum sa iau jocul, e o experienta utila.


Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Am fondat 4H (R4H) – realizare;
Am fondat RF – esec;
Am pierdut in DEF – esec; dar am schimbat diplomatia DEF-ului si inclinarea catre Master impotriva Armadei, pana atunci fiind invers (razboi cu Master si alianta cu Armada) - asta o consider o realizare excelenta, cei mai buni DEF sunt acum in Master iar Master are o super echipa!
Am cunoscut multi oameni, cu unii sunt prieten si in realitate - realizare
Am invatat sa cunosc mai bine oamenii, sa fiu dezamagit – realizare


Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
Nu as fuziona cu R4B si l-as convinge pe Vali (Vangx) sa luptam contra TRX, DEF fiind aliat cu TRX la acel moment. Tribul meu insa a mers mereu cot la cot cu DEF-ul si cum ei au mers pe alianta cu TRX am zis ok si am mers si eu la fel..

Povesteste-ne un moment amuzant din viata de tribal !
Cam greu pentru ca cele din viata reala evident le eclipseaza, cum spuneam pentru mine jocul e joc, nu e „o lume virtuala” asa cum vad multi lucrurile.
Totusi, daca e sa-ti povestesc un moment funny tribal practic el are loc tot in realitate, poate si de-asta l-am retinut: am facut noi o intalnire odata la munte R4B cu R4H tribul meu, noi fiind aia mai mici... si am jucat fotbal, si am luat-o oarecum in serios si i-am snopit in bataie pe R4B.. mentionez insa ca cei din R4B erau oameni casatoriti la casa lor era normal sa fie asa.. pt noi insa a fost f fun, in genul "na ma ca aici nu mai sunteti atat de smecheri"


Dar unul tensionat?
Nu exista asa ceva,e doar un joc. Eu nu ma enervez pt joc.

Jucatorii L4 se intalnesc face-to-face?
Eu unul m-am intalnit cu cativa face-to-face si bine am facut, deoarece cu multi dintre cei cu care m-am intalnit am ramas amici.

Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Acum nu,dupa ce m-am lasat de L4 insa am incercat pe .net.Ajunsesem insa primul pe continent si m-am lasat.Nu de alta dar asa am facut si aici.Primul pe continent, apoi sa fiu in top 100 apoi in top 20 sa ma vad pe prima pagina..si nu te mai opresti pana ajungi primul.
Si n-am vrut sa ajugn si acolo sa fac asta,nu de alta dar mi-ar lua mult timp jocul si nu merita.
Pt mine asta e ca un virus.in viata reala eu joc sa castig, sa fiu cel mai bun.
Stiu ca unii zic ca importanta e distractia, dar daca joc wist de exemplu, ca sa ma distrez trebuie sa castig, asa ca trebuie sa fiu mereu atent sa nu ma ia valul..


Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 23, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Sunt f bune, f utile si venite pe masura necesitatilor,dar e normal sa fie asa, daca vor sa pastreze interesul in joc trebuie mereu sa imbunatateasca ceva.

Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?
Pai cum spuneam in afara de L4 am jucat doar pe o lume pe .net. Comparandu-le…mult mai buni jucatorii de aici..ca experienta si valoare in joc suntem mult peste
totusi pt ca suntem romani o dam in bara la caracter si relatii interumane
Acolo nu exista mizerii ca aici,de altfel ce am vazut pe triburi nu am vazut in viata reala, ma refer la mizerii..
In viata reala insa am cercurile mele in care ma invart si nu dau peste tot felul de oameni ca aici,aici suntem pusi gramada,fara a conta educatia,mediul din care provii, anturajul etc


Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Imi este indiferent.

Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
Da, apar emreu jucatori noi,poate nu mai sunt necesare pt cei de pe primele lumi, insa pe ceilalti ii pot ajuta,interes sa fie sa le citeasca ei.. pe mine inca ma mai ataca unii cu defense noaptea..deci..

Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Ii consider pe toti alaturi de care joc prieteni, am prieteni si in triburile dusmane isna evident nu le pot da numele.
Si consider astfel fair=play sa nu dau niciun nume.
Insa repet consider orice jucator Master, =GTC=, DEF, DiViN, Raflo si NG prieten



Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?

Top 5 al jucatorilor cu care am interactionat este:
1 vangx
2 paladin82
3 mariusa34
4 keiraknightley
5 aniska
Nu am interactionat insa cu multi jucatori, sunt sigur ca toti cei vechi din =GTC= de exemplu sunt buni, altfel nu rezistau in mijlocul hartii inconjurati de triburi mult mai mari la un mom dat..


Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
paladin82 -coleg de trib
cgal, Gabby-Ghost, comy the bad, Velni, keiraknightley, mariusa34, cruel@, VIKTOR2007, alexaur71, saget29, tack35, mario2k dintre aliati
Sp@rt@nu dintre dusmani
Dusmanii nu prea ma intereseaza, este evident ca suntem diferiti.., Sp@rt@nu insa e bun, sa-i dam cezarului, ce-i al cezarului..
A era sa uit: si Draki neaparat, e din DiViN si natzionalistul din Raflo


De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
Nu este promovat suficient.

Tu ce ai vrea sa gaseti? Ce te-ar face sa fi mai activ pe forumul extern?

Informatii despre jucatori, istorii ale tirburilor in genul cum s-au format, in ce context, cine le-a fondat etc
Practic altfel de informatii legate de joc, dar care nu pot fi gasite in alta parte, gen twstats.


In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Niciunul !

(Aici imi permit sa postez discutia necorectata,mie mi-a placut foarte mult si cred ca si voua v-ar place.)
Serios?
Serios..nu-mi place sa fac pe smekerul dand sfaturi si tinand predici.
Era vorba de un mesaj nu un sfat…
Am acceptat interviul pt cei ce vor sa stie mai multe despre mine, cum si eu am citit si am aflat multe despre altii prin interviurile tale,dar nu am niciun mesaj de dat.
Ok
Macar un la revedere ?
:))))
Nu are final interviul :))
Ar fi o idee..pai de ce trebuie sa aiba?Buna idee, interviul cu mine va fi altfel: fara final.. :))
Ok....cum doresti …
In fond nu plec nicaieri pana nu se inchide harta..

Multumesc frumos pentru timpul acordat,mai ales fiind primul interviu in care am gafat :)
 

DeletedUser

Cgal


1.Cu cine am onoarea sa discut?
Cristi

2.Cum ai descoperit Triburile?
In urma cu trei ani sotia l-a incercat la indemnul unor prieteni si eu l-am preluat de la ea

3.De ce ai ales acest nick?
Deobicei imi uitam nick-urile pe care le mai puneam prin diverse jocuri, cum nu credeam ca voi sta foarte mult pe acest joc am ales userul pe care il aveam pe echipamentele de la servici, am ramas cu el de atunci :)

4.Ne spui in ce triburi ai jucat? Si de ce ai ales sa schimbi tribul?(daca este cazul)
4. Joc in GTC din prima zi, nu l-am schimbat niciodata.

5.Ai o istorie lunga pe L4...ne spui cateva picanterii legate de diplomatia,tradarile,prieteniile L4?
L4 are 3 ani de zile, o istorie lunga, au fost multe multe chestii. Nici nu as stii pe care sa le mentionez sau nu. In tot acest timp insa s-au legat multe prietenii iar unele dintre ele au ramas in timp chiar si in afara jocului.

6.Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
Nu, fiecare miscare a noastra a fost gandita in prealabil. Ultimul conflict insa nu l-am vrut si nici nu l-am pregatit asa ca inca momentan lucram sa ne revenim.

7.Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Greu sa zici ca exista mentori in jocul asta, jocul e prea banal si prea simplu ca sa ai nevoie de un mentor. Jucatorii cu adevarat speciali sunt jucatorii care stiu sa adune in jurul lor alti jucatori, sa-i tina impreuna conectati la joc cat mai mult timp fara a le afecta prea mult viata din afara jocului. Mi-a placut tot timpul organizarea facuta de andurill pe L3.


8.Dupa ce principii te ghidezi in joc? Sau orice e permis?
Singurul principiu dupa care ma ghidez eu personal este ca fac orice pentru colegii din tribul pe care-l reprezint. Nu ar trebui sa fie permis orice insa din pacate intr-o lume virtuala e greu sa eviti astfel de chestii, tot timpul vor fi persoane care isi vor urmari interesul personal si vor manipula grupuri de jucatori pentru a realiza ceea ce doresc.

9.Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Realizari ... una ar fi faptul ca GTC e singurul trib infiitat la inceputul L4 care inca mai exista, alta ar fi ca dealungul timpului impreuna cu alti 2-3 jucatori am tinut unit un grup de jucatori importanti care au facut fata oricarui conflict avut in decursul timpului. Dezamagiri sunt multe insa nu merita mentionate :)

10.Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
Singurul lucru pe care l-as schimba s-ar referi la actualul conflict pe care-l avem, m-am inselat cand am mers pe ideea ca anumiti jucatori nu vor fi atacati. Daca as repeta miscarea i-as sprijini serios inainte de toate.

11.Povesteste-ne un moment amuzant din viata de tribal !
Un moment amuzant a fost cand am reusit sa organizam un atac pe un jucator care a avut in jur de 9000 de atacuri si ne chinuiam sa obtinem un print screen de la el :)

12.Dar unul tensionat?
Momente tensionate au fost mai multe si cam fiecare este legat de problemele pe care le avem unul sau altul in viata de zi cu zi. Unii am vrut sa renuntam, altii si-au sters conturile, e greu cand timpul nu-ti permite sa imbini jocul cu viata reala.

13.Jucatorii L4 se intalnesc face-to-face?
Da, normal ca se intalnesc. In GTC avem intalniri frecvente in oras la o bere. Deasemenea anual ne vedem undeva la munte cei care pot sa se rupa un weekend de oras, ne distram, mancam bine si mai uitam de joc.

14.Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Nu, as juca pe .net, pe .ro nu mai calc dupa ce voi renunta la ro4.

15.Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 24, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Grafic e imbunatatit jocul, ca facilitati sunt multe imbunatatiri fata de versiunile mai vechi. Din pacate se deschid prea multe lumi prea rapid iar masurile de protectie al jucatorilor activi sunt aproape inexistente, jocul pe proxy si multiconturile sunt la noi acasa atata timp cat CP-ul curge.

16.Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?
Am stat prea putin pe L2 si L3 ca sa pot face comparatii. In plus viteza dubla a lumii 3 fata de lumea 4 promoveaza alt timp de jucatori si alt stil de joc, nu pot fi comparate.

17.Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Niciuna, nu prea ma afecteaza, in realitate e doar o mascare a cresterii cp-ului pentru jucatorii care cumpara des si putin. pentru cei care achizitioneaza de la 1000 de puncte in sus nu se simte diferenta.

18.Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
Nu, oricarui jucator care se apuca de triburi ii recomand o lume proaspat deschisa nu una veche de 3 ani :)

19.Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Teo (marunteanu), Adina (Heracleea), Seby (Bladeking), Geani29 (desi e suparata pe mine acu), Marius (Gasti), Kenzo, Jubei, Vlaicu si multi multi altii.

20.Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
pe primul loc ar fi clar geani29, traieste prea intens jocul ca sa nu fie pe locul asta, e capabila sa tina de una singura o granita intreaga. gasti2008, urmatorul, e varianta de gen masculin a lui geani :). bladeking foarte bun jucator, aladin cel mare si robertone. la conducatori mi-e greu, nu exista 5 conducatori pe L4 care sa merite sa faca parte dintr-un top, toti am gresit sau gresim ca sa meritam un top.

21.Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
Grea intrebare ... YaraYana de la noi (se implica mult), n-avem aliati :), iar de dusmani Cassual (Robert). Sunt cam singurii care mi-ar facea placere sa-i vad pe la interviuri.

22.De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
Forumul extern nu este populat pentru ca e greu sa faci P&P pe extern, in afara de o statistica doua orice ai pune pe extern se transforma intr-o mirific scandal monstru intre doua tabere, fiecare considerand ca are dreptate. P&P care ducea la schimbari pe harta, la jocuri de culise, la rasturnari de situatie s-a cam oprit dupa primul an de joc iar la ora actuala poti sa-l faci doar pe privat cu fiecare jucator in parte.

23.Tu ce ai vrea sa gaseti? Ce te-ar face sa fi mai activ pe forumul extern?
In afara de forumul general pe cel al fiecarei lumi in parte e greu de zis ce ar fi atractiv. Poate o istorie integrata a fiecarui trib (din top10) din twstats, forum, joc ar fi interesant. Ceva mai complex decat partea de razboi din cadrul jocului, o modalitatea de a putea justifica schimbarile de diplomatie, concedieri, recrutari ...

24.In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Sa nu uite ca in spatele conturilor sunt oameni, toti diferiti dar totusi oameni.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Expurtucontabil


1.Cu cine am onoarea sa discut?
Ma numesc Alexandru,am deja 33 de anisori, sunt din Bran, maritat la Sibiu, dar imi place sa spun ca sunt român şi ardelean. De formatie sunt istoric prin excelenta, dar si teolog, arheolog, formator de caractere si, imi place sa cred, OM. Traind bine ancorat in prezent,imi permit sa visez si la intunecatul Ev Mediu in care, poate, as fi fost un cavaler ratacitor sau un taran indragostit de pamant.

2.Cum ai descoperit Triburile?
Fiind medievist impatimit, o colega profesoara mi-a recomandat acest joc.Ea a renuntat sa-l mai joace la cateva zile, eu ...continui.

3.De ce ai ales acest nick?
M-am gandit sa imbin utilul cu placutul si sa-mi fac si reclama firmei de conta la care sunt actionar, gandind ca poate voi mai gasi noi clienti. Nu este primul cont pe care am jucat, am inceput cu alexdum si acest cont de expurtucontabil l-am creat pentru sotie, ea fiind expert contabil, dar ea nu a indragit acest joc. Iar expurtu in loc de expertu cum initial voiam s-a datorat tastarii gresite.

4.Ne spui in ce triburi ai jucat? Si de ce ai ales sa schimbi tribul?(daca este cazul)
Am jucat de la inceput in propiul trib, Tracii,unde am adunat in timp destui colegi de caracter care mi-au fost intotdeauna aproape, pana in prezent.Pentru a proteja tribul, la un moment dat am trecut cu cativa colegi in tribul -DA- Dark Engels, iar ceilalti au ramas in tracii unde erau protejati de noi. Ne-am intors apoi in Tracii, intrand in familia -DA- si noi,pana la urma -DA- s-a desfiintat, au urmat razboaiele cu LS, Ldt~Da, si am fuzionat cu Divin si cu DEF, care la acel moment erau in plin proces de fuziune. Dupa desfiintarea DEF am ales ceea ce am crezut a fi calea cea dreapta, adica continuarea alaturi de un adversar pe care l-am respectat si care m-a respectat, decat alaturi de un aliat care a facut tot posibilul sa ma desfiinteze. Si asa am ajuns un Master, decizia luata atunci dovedindu-se a fi cea corecta si singura onorabila. Am pierdut cateva syte de sate, le-am recuperat, si am pastrat pe adevaratii prieteni aproape, indiferent de tribul in care erau.

5.Ai o istorie lunga pe L4...ne spui cateva picanterii legate de diplomatia,tradarile,prieteniile L4?

Mda, au fost multe momente in care iti venea sa-ti smulgi parul din cap, sau in care radeai de te durea burta. Unul din acele momente a fost cand, in timp ce eram in DEF, a aparut un cont aproape cu acelasi nume ca al meu, care ii cerea printre altii si unui jucator unde eram eu sitter sa trimita trupe sprijin aiurea. Am intrat in poveste si i-am spus acelui "expurt" ca e ok, ba i-am facut si confidente despre un jucator din tribul advers care imi e prieten si vrea sa vina la noi,doar sa-l sprijinim. Nimic nu era adevarat, dar a doua zi acel jucator a fost concediat si inobilat de catre colegii lui.

6.Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
Nu exista razboi in care sa nu ai sanse de castig, iar de cate ori ne-a fost aruncata manusa, am ridicat-o. Pana la urma, e doar un joc, nu vad de ce ai accepta sa te umilesti ca sa nu fi atacat nici macar in spatiul virtual...

7.Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Nu, am invatat acest joc bucatica cu bucatica, si probabil ca inca mai am de invatat. Sa spunem ca sunt un autodidact.

8.Dupa ce principii te ghidezi in joc? Sau orice e permis?
Dupa aceleasi principii ca in viata reala. Fi liber, exprima-te liber, si tine minte ca libertatea ta se termina atunci cand loveste in libertatea altuia. Respect si sper sa fiu respectat, spun direct ceea ce vreau si nu-mi plac ocolisurile. Cred in puterea iertarii si in putinta indreptarii celui ce a gresit.

9.Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
O realizare mare este faptul ca inca mai exist pe acest joc, si nu singur, ci impreuna cu multi prieteni din Tracii si divin, la care s-au adaugat destui prieteni adevarati din DEF, Master sau Raflo. De fapt, si in =GTC= mai am cativa prieteni, si cred ca prietenia poate depasi limitele inguste ale conflictelor virtuale in care suntem angajati.

10.Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
Poate ar fi trebuit sa incercam o fuziune Master/Def si sa rupem relatiile cu armada la primul semn pe care armada l-a dat slabeste DEF. Si ar fi trebuit sa declaram razboi =GTC= din primul moment in care a inceput fuziunea lor cu armada. Dar jocul continua si lucrurile se indreapta in timp.

11.Povesteste-ne un moment amuzant din viata de tribal !
Eram sitter la un cont mic intr-o mare rosie si am cautat prietenia unui rosu mai mare. Apoi i-am spus ca ma ataca expurtucontabil si el imi trimitea sprijin destul de mult, in timp ce contul era atacat de un coleg de-al lui.

12.Dar unul tensionat?
Prima data cand am avut peste 500 de atacuri pe mine, dupa ce pana atunci nu avusesem mai mult de 20 toate in cateva luni, m-am cam speriat. Dupa vreo 200 de atacuri si 3-4 sate pierdute, am clacat putin si am dat de vacanta colegilor, doar sa nu mai vad ce se intampla. Bogdi77m si vangx au fost cei care m-au salvat atunci, limitand pierderile, apoi am prins curaj, am reintrat si dupa ce am primit ceva sprijin pe unele sate am recuperat cu varf si indesat ce pierdusem . Atunci am invatat ca am prieteni pe care pot conta, dar si ca nu e bine sa ai 80% sate de atac!!

13.Jucatorii L4 se intalnesc face-to-face?
Sa speram ca da. Personal m-am intalnit doar cu 3 alti jucatori de pe L4, in schimb vorbesc destul de des la tel. cu multi dintre prieteni.

14.Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Am jucat pe serverul din Spania, in prima lor lume, insa ajunsesem sa ma plictisesc. Aveam un trib doar de romani, si nu eram putini. Pana la urma m-am lasat pagubas. Am mai jucat si pe alte lumi, dar am ramas fidel doar L4 si nu cred ca voi mai juca in alta parte.

15.Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 24, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Am asistat de-a lungul timpului la multe imbunatatiri, dar niciuna dintre ele nu m-a dat pe spate. Este cam aceeasi Marie,cu alta palarie. Desigur, fiecare lume are specificul ei la viteza de joc, resurse pentru taleri, etc...

16.Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?
Fiind cea mai veche lume pe care joc, cred ca, desi putini ramasi, jucatorii sunt cu multa experienta in spate, mai ales cei ce au avut ocazia sa aiba permanent o mica bucatica de granita. Granita ii face pe oameni mai activi, mai comunicativi si mai dibaci. Conducatorii, cei care au mai ramas, sunt dedicati triburilor lor. Nu este usor sa conduci, mai ales in vreme de razboi, iar ei, pana la urma,sunt tot oameni, cu probleme, pasiuni si animozitati.

17.Ce parere ai de schimbarea modului de folosire a sistemului de cont premium?
A descurajat multi jucatori sa ramana in joc, in special din cei tineri care plateau prin SMS. Pacat, unii erau plini de energie, iar plecarea lor a lasat un gol in joc.

18.Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
Nu,cei ce joaca aici nu le mai folosesc, iar incepatorii ar trebui sa inceapa pe lumi mai noi. Daca totusi se hotarasc sa vina aici, colegii le pot explica mult mai repede si usor cu ce se mananca jocul.

19.Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Printre cei mai vechi ar fi bogdi77m, Deoo, Cruel@, the patriot, Adistir3, GGG3G,Ciprianovici,Sergiu0328, keiraknightley, mariusa34, narcotiq,tack35,mario2k, raduflo,nusi,Draki, mihaelap,la care se adauga toata gasca nebuna din Master, Mihai-The Good,razvr6,MIR,aniska, etc...

20.Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
Nu fac un top 5, ci doar o enumerare de jucatori care mi-au placut cum joaca: Viktor2007 - Luci, keiraknightley, Mariusa34,Geani29,Rebel4you, Mary Lou,comy the bad, gabby fantoma, alexaur71, tack35,aniska,Bogdi77m...

21.Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
keiraknightley - o adevarata doamna a L4,diplomat cu ""pedigree".
Cruel@ - mereu emana o unda de mister, mereu este aproape la nevoie
Bogdi77m, victor2007 - mi-ar placea sa-i vad "stresati" de un interviu
geani29 si LegioXIII Gemina de la inamici, geani este interesanta si Legio...imi place numele ales.
the patriot de la aliati, e unul dintre primii mei prieteni pe L4.

22.De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
Lumea abia are timp de joc, viata reala este destul de plina de evenimente si abia mai gasesc oamenii timp sa vada daca mai au sau nu toate satele. Asta pe de o parte. Pe langa acestia, exista si jucatori care tin mult prea multe conturi in mana si nu mai au timp de forum extern, mai ales ca ar trebui sa se certe ei cu ei, de pe mai multe conturi.

23.Tu ce ai vrea sa gaseti? Ce te-ar face sa fi mai activ pe forumul extern?
Poze goale cu femei? Glumesc. Nu personal, dar pe multi i-ar atrage niste concursuri premiate cu PP.Mi-ar place sa gasesc niste discutii interesante, purtate intre jucatori care mai exista pe L4, discutii in care sa nu-si gaseasca loc vulgaritatea de limbaj, ci finetea de discurs, ironia fina si argumentarea logica a ceea ce se sustine.

24.In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Daca as fi incheiat cu versurile de mai jos de la Pasarea colibri,poate unii ar fi zis ca am ceva cu ei.
Piesa ii gata
Draga blondo
Hei ce ploaie e afara,
Daca v-au placut bufonii, mai poftiti si ïn alta seara!

Inchei insa cu indemnul adresat tuturor de a-si duce batalia pana la capat.A fi invins sau invingator depinde doar de ce obiectiv ti-ai propus sa atingi la final. Si, cu siguranta, toti cei ramasi pana acum in joc au facut-o pentru prieteni, deci toti sunt niste invingatori.

Multumesc frumos pt timpul acordat si felicitari!
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Nabu


1.Cu cine am onoarea sa discut?
Catalin , 43 , Constanta...specialist in Constructii , manager , antreprenor general .

2.Cum ai descoperit Triburile?
Acum 3 ani si mai bine (cred:)) eram project manager la un obiectiv deosebit de important si am observat ca o doamna inginer care superviza din partea beneficiarului lucrarile era pe zi ce trece mai obosita , mai absenta...am intrebat-o ce se intampla si daca pot sa o ajut...a urmat o tirada a dumneaei din care nu am inteles pe moment mare lucru : construieste sate pe o lume virtuala , face negot zi si noapte , jefuieste , se lupta cu vecinii , se teme sa nu piarda tempoul :))))etc.
Curiozitatea m-a indemnat sa vad despre ce este vorba , oricum doream sa invat cate ceva despre jocurile virtuale avand fiice adolescente care isi petreceau destul timp pe internet...eu nu am pierdut nici o noapte pe acest joc , singurul pentru care imi fac timp .

3.De ce ai ales acest nick?
Nu l-am ales eu , sotia mea m-a "botezat" cu diminutivul lui Nabucodonosor (Nabu-kudurri-usur având sensul de Nabu, apărătorul hotarului).

4.Ne spui in ce triburi ai jucat? Si de ce ai ales sa schimbi tribul?(daca este cazul)
Intai am intemeiat eu un trib , Excelsior , un trib scoala , nu stiam nimic despre joc si eram convins ca trebuie sa intemeiezi un trib :)). a fost tribul in care am descoperit placerea jocului si cativa colegi de nadejde , alaturi de care am descifrat regulile jocului si am creat o atmosfera nemaintalnita nicaieri...pe urma , am fuzionat cu alt trib , Soveja , dar tot am ramas fara jucatori activi cat sa facem fata provocarilor...in acest timp , alte triburi , mai norocoase poate , mai ferite sau mai bine organizate incepusera sa-si dispute jucatorii de calitate din aceasta zona a hartii...Master voia sa ne innobileze dupa ce ii refuzaseram , K85 ne-a luat dar nu ne-am adaptat cooperativei care functiona acolo...am plecat in Master cand K85 a fuzionat cu niste vechi inamici ai Excelsiorului , DTR , trib aflat in razboi cu familia PAA...practic K85 a iesit din alianta cu Master astfel dar noi am considerat ca nu aveau si posibilitati de exprimare pe masura Masterului...in plus , nu ne-am simtit respectati indeajuns , acolo un singur om taia si spanzura...noi eram obisnuiti sa jucam in echipa...Master ne-a ofertat simtind momentul si speculand eroarea K85 care intrase in razboi cu GTC si-a asigurat serviciile noastre...noi atacaseram GTC fiind inca in K85 dar DTR-istii veniti in K85 au refuzat sa-si atace colegii intrati in GTC...deja razboiul era pierdut inainte sa inceapa...am protestat dar ni s-au sters postarile...acolo in K85 se decretase ca tribul este o organizatie militara , ceea ce diferea de conceptia noastra despre un trib...

5.Ai o istorie lunga pe L4...ne spui cateva picanterii legate de diplomatia,tradarile,prieteniile L4?
La acest punct nu voi glumi , daca la asta va asteptati...diplomatia in zona in care am activat s-a bazat la inceputuri pe relatiile personale...oameni care s-au intalnit de 2-3 ori la o bere s-au intitulat cu superficialitate prieteni...functiile prin triburi s-au impartit pe astfel de criterii si prea putin bazat pe activitatea efectiva in cadrul tribului . astfel s-a ajuns ca pe forumul conducerii Master un mesean sa isi permita sa jigneasca grav , incalificabil , un coleg care in Master a fost mereu model de comportament . ceilalti meseni nu au intervenit desi era de datoria lor doar pentru ca pe primul il cunosteau , pe al doilea nu...ca mai apoi acesti meseni au inceput sa se injure reciproc a fost ceva firesc...la greu , mesenii au alte treburi , nu au timp sau au propriile interese pe care dansii le numesc strategie de joc...din fericire vorbesc despre o minoritate care nu a putut influenta in rau activitatea tribului in general . cei mai multi dintre ei nici nu au dorit raul tribului vreodata , cu siguranta...altii insa...mai spera . ceea ce vreau sa se inteleaga este ca eu condamn faptul ca niste relatii personale din afara jocului sunt lasate sa afecteze activitatea unui trib de sute de membrii .

6.Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
Depinde ce intelegeti prin castig si pierdere . depinde care este miza jocului . pentru unii miza inseamna sate , cat mai multe sate...pentru Master miza este mentinerea si dezvoltarea unei comunitati in cadrul careia sa te relaxezi , bazata pe respectul reciproc intre membri . aceasta miza nu a fost atinsa deocamdata . calitatea membrilor ne da sperante si compenseaza slaba pregatire manageriala a unora dintre lideri , aceia pentru care relatiile personale sunt mai presus decat interesul intregii comunitati...incontestabil , Master este cel mai bine conturat trib de pe Lumea 4 , cel mai aproape de obiectiv .

7.Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Nu . Am invatat jucand si nu am fost influentat de nimeni .

8.Dupa ce principii te ghidezi in joc? Sau orice e permis?
Interesul tribului . ordine si progres . consecventa . altruism . scopul nu scuza mijloacele iar o victorie dobandita nedemn este o victorie a la Pirus...costul moral al unei astfel de victorii este devastator pentru respectul de sine al comunitatii si pune in pericol insasi existenta ei . mai bine o batalie pierduta decat un intreg razboi . puterea unei comunitati se vede in modul cum trece peste un esec de moment , daca strange randurile si continua..."Ai castigat , continua , n-ai castigat , continua "...

9.Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Pe un joc nu poate fi vorba de asa ceva...nu mi-am propus un obiectiv personal si nu am nimic de demonstrat .

10.Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
Nu as schimba nimic .

11Povesteste-ne un moment amuzant din viata de tribal !
Comedia umana nu este neaparat amuzanta...dar este un spectacol mereu fascinant si plin de sensuri . atmosfera de voie buna este prezenta in toate dialogurile private cu cei apropiati . motivele amuzamentului nu au neaparat legatura cu acest joc .

12.Dar unul tensionat?
Orice izbucnire de golanie si ura te face sa-ti intorci fata de la joc...nesimtirea la fel...viata reala mai da buzna si pe acest joc...societatea romaneasca este din ce in ce mai agresiva , dominata de incultura si de superficialitate...seamana cu un joc care recreaza Evul Mediu .

13.Jucatorii L4 se intalnesc face-to-face?
Din cate stiu , da , desigur...

14.Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Am jucat uneori...acum nu

15.Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 24, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Se vede ca se incearca mentinerea interesului pentru joc , doar este o afacere...

16.Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?
Experienta jucatorilor de pe L4 este o buna carte de vizita a lor pe alte lumi...conducatorii sunt de toate categoriile . unii sunt exemple demne de urmat , altii sunt niste smecherasi superficiali , altii nu sunt deloc dar au drepturi...intr-un trib de calitate cum este tribul Master conducatorii nu sunt decisivi pentru evolutia tribului . valoarea membrilor a facut ca acest trib sa fie invingatorul absolut din punct de vedere moral al lumii 4...orice alt trib de pe L4 va fi o copie palida a Masterului . forta morala a grupului Master a stat si va sta mereu in calea incompetentei , tradarilor , orgoliilor , impostorilor , aventurierilor . calitatea de necontestat a conducatorilor Master este verticalitatea , aceasta fiind caracteristica predominanta a tuturor colegilor mei de trib .

17.Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Gandita sa aduca profituri marite patronilor . multi colegi vor abandona jocul fiindu-le tot mai greu sa plateasca . vremurile sunt grele . multi jucatori sunt oameni tineri care au dificultati specifice oricarui inceput .

18.Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
Pe lumea 4 sunt din ce in ce mai putin necesare .

19.Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Toti colegii din Master sunt prietenii mei pe aceasta lume virtuala . prietenul care nu te ajuta sa progresezi ca om nu-si merita statutul . prieten este un cuvant foarte mare , foarte greu...recomand folosirea lui cu maxima responsabilitate . alt cuvant colosal...

20.Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
Top 5 al jucatorilor cu care am interactionat este :

1.Cornelius22
2.VIKTOR2007
3.lefterescu
4.artificie
5.saget29

21.Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
Va asigur ca nu am intrat niciodata pe forumul extern din lipsa de timp...slabe sperante sa intru vreodata . dar sunt convins ca pentru cei care intra acolo ar fi interesante niste interviuri cu :
VIKTOR2007

22.De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
Cei ca mine nu au timp...razbate totusi zvonul ca acolo se discutiile sunt monopolizate de oameni lipsiti de calitati , sunt de nivel inferior .

23.Tu ce ai vrea sa gaseti? Ce te-ar face sa fi mai activ pe forumul extern?
Ce m-ar face pe mine mai activ pe forumul extern nimeni nu-mi poate oferi...timp.

24.In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Jucati cu zambetul pe buze !

Multumesc pt timpul acordat si inca astept sa fi exigent ;)
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Nikodim


1.Cu cine am onoarea sa discut?
Sunt Nicodim, student la Roma, 24 de ani.

2.Cum ai descoperit Triburile?
Un prieten mi-a aratat acum 3 ani.

3.De ce ai ales acest nick?
E numele meu, nu imi place sa utilizez nume straine sau inspaimantatoare.

4.Ne spui in ce triburi ai jucat? Si de ce ai ales sa schimbi tribul?(daca este cazul)
Nu am inceput L4 cu =GTC=, eram intr-un trib ce nu-i mai tin minte numele, pentru ca am stat foarte putin, apoi datorita faptului ca eram inconjurat de GTC am intrat si nu am mai schimbat niciodata tribul, ramanand fidel.

5.Ai o istorie lunga pe L4...ne spui cateva picanterii legate de diplomatia,tradarile,prieteniile L4?
Istoria e lunga, 3 ani, si au fost multe tradari si incercari de tradari, noi am incercat mereu sa facem alegerile in asa mod incat sa mentinem cea ce am legat, surprinzator de cele mai multe ori am reusit.

6.Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
In orice razboi in care am intrat era bine gandita strategia pentru a putea castiga si fiecare jucator era constient de cea ce trebuie sa faca, un pic mai greu a fost cu razboaiele incepute de altii, unde trebuia gandit si de organizat rapid.

7.Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Un mentor nu as zice, dar utilizez strategiile antice de lupta.

8.Dupa ce principii te ghidezi in joc? Sau orice e permis?
Este o vorba "in dragoste si in razboi totul e permis", dar eu merg pe principiul kantian "omul este scop si niciodata mijloc" si multe alte principi filosofice.

9.Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Ca intentii intotdeauna am dorit ca tribul sa mearga bine si sa fie bine organizat, pregatit de orice imprevizibil si am reusit; esecuri pot numii cand un jucator stergea contu sau trada tribul si au fost si de astea.

10.Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
Probabil as interactiona mai mult cu jucatorii si i-as cunoaste mai bine, astfel incat sa colaboram si mai fructuos.

11.Povesteste-ne un moment amuzant din viata de tribal !
Trebuia sa cuceresc un sat si am trimis atacul bine si nobili pe altu, am ras eu si tot tribul cat de noob pot sa fiu in anumite momente.

12.Dar unul tensionat?
Intotdeauna cand a fost adeziunea la limita.


13.Jucatorii L4 se intalnesc face-to-face?
Cam de 2 ori pe an, din cate stiu eu, dar nu particip pentru ca sunt la scoala, apoi mai sunt si intalnirile individuale ce am practicat si eu.

14.Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Am jucat si pe alte lumi sau servere dar numai de fun, fara sa ma implic.

15.Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 24, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Sunt multe modificari ce ajuta jucatorul, oferite de premium, dar se mai pot adauga, de exemplu trimitere de atacuri\aparare de pe o grupa pe un sat doar cu cateva clikuri si ieftinirea nobililor.

16.Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?
Nu am jucat mult pe alte lumi, dar din putina experianta ce o am dobandit-o am observat ca erau buni jucatorii si conducatorii care au jucat in lumile anterioare.

17.Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Ca orice student sunt nemultumit de scumpiri, era mai corect daca se aplica la lumile ce urmau sa apara, dar asta nu decidem noi jucatorii.

18.Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
NU.

19.Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Prieteni vechi ramasi in joc sunt putini, dar mi-am facut alti: deliamisu, =Kenzo=, cgal, excess, geani29, GoldenCity, marunteanu, YaraYana, weraxsa, Robertone, gasti2008, mai sunt pentru ca eu sunt foarte sociabil.

20.Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
0. 6 cai frumosi
Nu pot sa zic ca unu este mai bun decat celalalt, ii consider cei mai buni pentru ca au stiut si au reusit sa se apere sau sa atace in momente dificile:
geani29, Aladin cel Mare, SAMSARU, deliamisu

21.Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
deliamisu e om cu caracter
sir22 am dat pe el tare
cruel@ cred ca stie sa joace

22.De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
Sincer si eu consider lipsa timpului principala cauza a neprezentei pe extern.

23.Tu ce ai vrea sa gaseti? Ce te-ar face sa fi mai activ pe forumul extern?
Cand intru gasesc destul de multe chesti interesante dar nu pot sa stau cate o ora pe zi pe extern sa citesc tot ce se discuta.

24.In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Hai sa inchidem lumea si apoi sa castige cel mai bun.

Multumesc frumos pt timpul acordat,un joc placut in continuare !
 

DeletedUser

ab73

1.Cu cine am onoarea sa discut?
Ma numesc Badea Alin, sunt din Craiova, am 37 de ani, sunt casatorit si am 2 fetite minunate. De profesie sunt informatician si lucrez in propria firma de software. Imi plac foarte mult jocurile de strategie acesta fiind probabil si motivul pentru care am fost atras de triburile.

2.Cum ai descoperit Triburile?
Am inceput sa joc in 2008 dupa ce pustiul unui foarte bun prieten a descoperit acest joc la colegii sai de clasa. Am inceput sa joc intrand pe fiecare din cele 6 lumi care existau la acel moment. Pe L3 si L5 am si jucat o perioada ceva mai lunga.

3.De ce ai ales acest nick?
In ceea ce priveste nickul cred ca este destul de clar de unde vine fiind vorba de initialele numelui si de anul nasterii. L-am folosit si il mai folosesc si pe alte site-uri fie in aceasta forma fie in varianta ab1973.

4.Ne spui in ce triburi ai jucat? Si de ce ai ales sa schimbi tribul?(daca este cazul)
Sa fiu sincer nu mai tineam minte perfect lista si ordinea triburilor asa ca am apelat la twstats:
Trib vechi Trib nou Dată/Timp Puncte
Nimeni SW*FOR 02nd May 2008 - 20:23:38 153
SW*FOR Nimeni 02nd May 2008 - 21:23:52 161
Nimeni POLICE 22nd May 2008 - 17:28:18 1,196
POLICE Nimeni 17th June 2008 - 17:23:39 4,343
Nimeni A~Celt 22nd June 2008 - 22:30:46 6,272
A~Celt 4 H-A 05th August 2008 - 11:46:16 33,256
4 H-A R4H-A 19th August 2008 - 11:00:01 53,338
R4H-A *R4B* 14th September 2008 - 20:00:01 110,449
*R4B* RF1 19th October 2008 - 17:00:01 212,905
RF1 GTC-A 13th December 2008 - 23:00:02 621,825
GTC-A Armada 11th July 2009 - 11:00:02 3,420,302
Nimeni Armada 07th April 2010 - 02:00:02 7,612,511
Armada =GTC= 21st February 2011 - 10:15:32 12,948,062

*Primele 2 triburi in care am jucat au fost intr-un moment in care nu prea imi era foarte clar daca voi continua sa joc sau nu pe L4.
*Urmatoarele miscari sunt in cadrul aceleeasi familii pornind de la A~Celt pana la RF (mutarile fiind generate fie de anumite fuziuni fie de treceri din tribul mare in academie pentru anumite perioade)
*Ultimele doua schimbari de trib(RF->Armada si Armada->GTC) constituie dupa parerea mea cele mai importante 2 miscari "strategice" de care L4 a avut parte de la crearea sa.

5.Ai o istorie lunga pe L4...ne spui cateva picanterii legate de diplomatia,tradarile,prieteniile L4?
Voi incepe prin a spune ca intodeauna anumite miscari vor fi privite ca tradari de unii iar de altii ca mutari normale sau logice, unii le vor spune strategice pentru ca fiecare vede lucrurile doar din punctul sau de vedere si doar in limita informatiilor pe care le detine.
*picanterii legate de diplomatie: imi amintesc ca la un anumit moment cand eram in RF si tribul era pe o panta descendenta (deoarece unul dintre lideri tribului plecase in DEF si desi spuses ca face asta spre binele tribului si promisese ca nu va mai invita alti oameni in noul sau trib, ducea o campanie agresiva de recrutare de jucatori din RF, asta desi noi, RF, tribul de pe locul 4-5 in acel moment eram in razboi cu tribul de pe locul 1 TRX) analizam de zor ce am putea face sa salvam ce se mai putea salva si am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa ii convingem pe cei din TRX ca o fuziune ar fi benefica pentru toti desi stiam ca daca am fi lungit acea perioada de incertitudine multi jucatori ar fi cedat presiunilor si ar fi plecat. Nu mica ne-a fost mirarea, dupa fuziune, sa constatam ca si cei din TRX erau la fel de disperati ca si noi si ei se stresau ca si noi ca cealalta parte ar fi refuzat sa mai faca fuziunea.
*tradari: voi reda una din povestile care m-a avut pe mine in prim plan desi sunt convins ca au fost si sunt o multime de acte ce pot fi considerate tradari. La un moment dat Armada si GTC purtau discutii cu privire la o fuziune. Desi 99% din conducerea Armada era profuziune singura persoana care s-a opus am fost eu deoarece ni se solictase sa renuntam la teague si un grup de conturi precum si la grupul jhony90, cruel@, etc. La scurt timp dupa ce acele discutii au picat grupul jhony90, cruel@, etc ne parasesc ca dupa un alt scurt timp sa treaca in tabara inamica noua. Din punctul meu de vedere a fost si va ramane o tradare din partea unui om pe care chiar il ajutasem mult inclusiv in perioada in care parasisera pentru o perioada tribul pt a ataca un trib cu care noi aveam PNA.
*prietenii: desi pare tare ciudat pana acum nu am vazut pe L4 o prietenie care sa tina "forever". Singurele prietenii sunt cele legate intre jucatori si aici sunt convins ca sunt foarte multe.

6.Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
Nu. Ca sa fiu sincer eu personal nu sunt convins ca exista lupte pierdute inca de la inceput.

7.Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Nu am nici un mentor. Tot ceea ce stiu despre acest joc am invatat in general pe propria piele sau alteori din experienta impartasita de altii.

8.Dupa ce principii te ghidezi in joc? Sau orice e permis?
Singurul principiu dupa care ma ghidez este acela al bunului simt. Nu cred ca exista vreo persoana/jucator de pe L4 care sa imi poata reprosa ca mi-as fi permis sa il jignesc vreodata chiar si cu cea mai mica afirmatie.

9.Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Cred ca cele mai importante realizari sunt legate de prieteniile pe care le-am legat cu multi dintre cei cu care am jucat dealungul timpului. Daca este sa ne referim la realizari si esecuri legate strict de joc, realizarile ar fi legate de faptul ca am participat ca factor decizional la cele 2 fuziuni pe care asa cum am spus mai sus le consider cele mai importante 2 miscari strategice de pe L4. Ca esec ar putea fi pus faptul ca proiectul Armada nu a putut fi dus pana la capat dar aici este o alta poveste prea lunga pentru a o detalia.

10.Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
Nu sunt foarte multe lucruri pe care le-as schimba in ceea ce am facut. Cred ca singurul lcru pe care l-as pute face ar fi sa insist mai mult pe langa anumiti jucatori sa nu renunte la acest joc.

11.Povesteste-ne un moment amuzant din viata de tribal !
Un moment amuzant? In Armada exista un anumit jucator care "ne asasina" cu mesaje prin care ne cerea puncte premium sau diverse sume pe telefonul mobil ca sa isi poata cumpara. La un moment disperati de aceste solicitari am hotarat imrepuna cu un grup de jucatori sa incepem sa ii trimitem mesaje in care sa ii solicitam sa ne dea si noua niste puncte premium lasand la latitudinea fiecaruia modul in care o va face (rugaminte, amenintare, etc). Trebuie sa recunosc faptul ca reactiile respectivei persoane au fost tare haioase.

12.Dar unul tensionat?
Nu imi aduc aminte sa fi avut momente tensionate deoarece deviza mea legata de acest joc este aceea de a-l juca doar atata timp cat voi gasi o placere in acest fapt.

13.Jucatorii L4 se intalnesc face-to-face?
Din cate stiu eu da se intalnesc. Eu personal am avut ocazia sa ma intalnesc cu cativa din colegi cu care am jucat sau inca joc pe L4. Cred ca marele castig al unui astfel de joc sunt relatiile ce se creeaza intre membri acestei comunitati.

14.Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Asa cum am spus am jucat la inceput pe toate cele 6 lumi existente insa perioade foarte, foarte scurte de timp. Exceptie sunt lumea 3 unde am jucat o perioada mai lunga si lumea 7 pe care am prins-o la inceput si am jucat si aici o anume perioada. Abia dupa ce am renuntat al L3 si L7 am inceput sa joc serios pe L4. Actualmente la rugaminea unr colegi de pe L4 am inceput sa joc pe L22 cu un alt nick insa nu cred ca voi avea timpul necesar si pt acel cont.
Pe alte servere nu am jucat.

15.Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 24, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Sa fiu sincer ca IT-ist, ca programator dar mai ales ca manager de proiecte IT ma asteptam la mai mult in ceea ce priveste imbunatatirile aduse jocului insa cred ca se poate acorda totusi o nota de trecere la capitolul "imbunatatiri aduse".

16. Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?
Dupa cum am spus am jucat destul de putin pe celelalte lumi ca sa pot face o comparatie. Cel mult pot spune ca am intalnit acum pe L22 un grup de jucatori foarte buni. In ceea In ceea ce priveste calitatile de conducatori nu ma pot pronunta deoarece am evitat implicarea in asa ceva pe L22 :))

17.Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Mi s-a parut un mod voalat de a ascunde o scumpire a contului premium. Eu sunt si voi ramane de parere ca un cont premium mai ieftin ar fi adus mai multi cumparatori si implicit venituri mai mari insa asta tine strict de politicile de marketing ale fiecaruia.

18.Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
Da, deoarece intotdeauna sunt oameni care mai au de invatat.

19.Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Ma bucur sa cred ca am multi prieteni pe L4 si imi cer anticipat scuze daca voi omite din viteza vreunul dintre ei. Sunt convins ca ei se stiu.
Cristina - miky mause
Puiu - soimul carpatin
Nicu - bandidas
Marius - gasti2008
Florin - uzzy1981
Ada - yarayana
Gabi - gboss23
Sorin - macloid
Ionel - cdef
Costu - spargatorul de triburi
si cred ca lista ar continua mult.
Inca odata imi cer scuze fata de cei pe care i-am omis.

20.Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
Top 5 al jucatorilor cu care am interactionat este:

Cred ca a doua parte a intrebari este mai corecta si anume:"jucatori cu care m-am intersectat", deoarece nu poti face aprecieri la adresa unor oameni cu care nu ai avut deaface. Mai mult de asta trebuie spus ca notiunea de jucator bun este foarte relativa in acest joc pentru ca pe langa strategii conteaza foarte mult cat timp poti aloca acestui joc ba as putea spune ca este unul din ingredientele primordiale.
O sa spun primele nume care imi vin in minte (fara a stabili o ordine):

-morpheos
-geani29
-macloid
-duconne - un jucator cu care m-am ciocnit personal
-gasti2008

21.Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
Dintre colegi: miky mause sau soimul carpatin - deoarece in spatele acestor 2 conturi sunt 2 oameni care au niste povesti de viata absolut impresionante.
Aliati - nu este cazul
Adversari: cruel@ - deoarece nu am prea vazut interviuri cu doamne/domnisoare pana acum.

22.De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
Cred ca din cauza "nivelului la care se discuta".

23.Tu ce ai vrea sa gaseti? Ce te-ar face sa fi mai activ pe forumul extern?
Personal cred ca un forum este locul in care poti discuta civilizat cu oameni care e posibil sa nu ai aceleasi pareri ca tine dar care sunt capabili sa poarte un dialog sau sa isi exprime in mod civilizat opiniile. De cateva ori am vrut sa imi fac cont si sa postez pe forumul extern insa de fiecare data m-am oprit din cauza celor care cred ca jignind sau fiind neciopliti par mai inteligenti sau mai "importanti". Cred cu tarie in proverbul: "daca intri in troaca te manaca porcii". Imi cer scuze colegilor de bun simt care au postat pe forum dar sunt printre ei si specimene cu mult sub nivelul animalelor din proverb.

24.In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
As dori sa le spun colegilor de pe L4 doua lucruri:
- Nu uitati ca acesta este doar un joc si ca nu aveti nimic de castigat fiind vulgari sau folosind trivialitati si jigniri la adresa colegilor de joc incercati sa jucati acest joc doar din placere.
- Este doar un joc insa daca tot il jucati nu va bateti joc de timpul vostru, jucati-l sa castigati.

Multumesc frumos pentru timpul acordat!
Imi cer scuze pentru intarzierea cu care a aparut pe forum(amanunte in PM).



Intrebare suplimentara :
Care este motivul pt care razboiul actual a izbucnit, si crezi ca era necesar ?
La prima parte a intrebarii exista doua variante de raspuns si o sa le expun pe ambele:
- varianta scurta: parerea mea este ca a inceput din neintelegerea voita sau nu a unei idei care ar fi venit in sprijinul intregii colectivitati de pe L4
-varianta lunga: cred ca actuali inamici din Master nu au inteles ca si fara aceasta fuziune Armada-GTC o victorie impotriva Armada ar fi fost daca nu imposibila cel putin foarte greu de realizat si ar fi durat extrem de mult. Am si argumente pentru asta deoarece sunt convins ca multi vor sari ca arsi. In momentul fuziunii Armada avea 2 mari granite cu GTC si cu Master.
Pe granita cu GTC lucrurile erau foarte clare si se castigau maxim 5-10 sate pe luna de catre o parte sau alta si odata la cateva luni mai reusea cate unul din triburi sa fure un cont(cazuri "fanescu") care oricum era inghitit in scurt timp.
Pe granita cu Master situatia a fost in favoarea Master o buna perioada de timp insa si aici a existat o explicatie destul de simpla pe care nimeni nu a vrut sa o asculte (sa fiu sincer nici fostii colegi din conducerea Armada nu au ascultat-o). Explicatia consta in faptul ca Armada a pierdut foarte multe sate din conturile care oricum nu fusesera ale ei ci venisera la pachet din raflo aduse de grupul Teague-Johny90-Nicksan.
Parerea mea este ca dupa ce granita se stabiliza undeva in K4-K14-K24 s-ar fi ajuns la acelasi razboi de uzura ca si cel cu GTC. Au existat si cazuri de jucatori care nu fac parte din grupul venit din Raflo care au pierdut destul de multe sate in favoarea Master insa si aici exista motive mai mult sau mai putin obiective ce tin de anumite relatii si ambitii personale ale unor persoane din Armada.

Referitor la partea a doua a intrebarii raspunsul meu sincer este DA desi nu mi-am dorit asta. O scurta explicatie si aici. Desi mi-as fi dorit sincer sa realizam inchiderea L4 eu personal cred ca prin neinceperea unui conflict am fi pierdut foarte multi jucatori activi care s-ar fi plictisit. Pana la urma cred ca se poate realiza ce ne-am propus chiar si in conditiile existentei unui conflict.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

DeathAdder

1.Cu cine am onoarea sa discut?

Buna, ma numesc Vlad, am 23 ani, de loc sunt din Petrosani, iar acum sunt masterand, urmand cursurile de Evaluarea Riscului si Securitatea Mediului in cadrul UBB din Cluj-Napoca, oras in care m-am si mutat aproape definitiv.

2.Cum ai descoperit Triburile?

In 2007, chiar in anul I de facultate am mers la un prieten in vizita. In timp ce povesteam vazusem ca are deschis pe PC un site cu un joc numit Triburile, joc in care trebuia sa creasca si sa dezvolte un sat ( el avea atunci vreo 1500 puncte ceea ce mie mi se parea enorm). Mi-a povestit putin de joc si cand am ajuns inapoi la camin am cautat site-ul...asa a inceput ,,relatia’’ mea cu acest joc.

3.De ce ai ales acest nick?

Nick-ul acesta il folosisem de ceva vreme si pe BiteFight si a fost chiar un nume care mi-a venit cand urmaream pe Discovery un documentar despre Vipera Mortii din Africa de Sud, o specie de vipera ce este printre cele mai veninoase din lume (unii o considera mai periculoasa chiar decat o cobra regala). De aici vine DeathAdder = Vipera Mortii

4.Ne spui in ce triburi ai jucat? Si de ce ai ales sa schimbi tribul?(daca este cazul)

Chiar la inceputul L4 am jucat in tribul HH (Hunii), o reeditare a tribului in care incepusem sa joc pe L3, trib ce a tinut multa vreme fata celor din Die.
Eram un trib micut de cca 20 jucatori ce am inceput sa fim destul de agresivi pe K44. Astfel am ajuns sa discutam cu cei din DL (Dacii Liberi – ce aveam conducator pe maldinioo) ca sa facem o fuziune pentru a domina in acel moment K44.

Dupa fuziune am ales un nou nume: NWO (New World Order) trib ce a ajuns pe locul 3 in clasamentul triburilor de pe L4. Aliati ne erau cei din SW (Sword) alaturi de care dominam intrek K44 si incepusem sa ne extindem spre K43 (unde aveam razboi cu Chaos si Fratia) si spre K45 unde inca nu era o situatie stabila.

Din pacate colegii din SW au inceput razboiul cu C-Ro si tribul lor infratit (imi scapa numele) triburi ce au fuzionat si au format TRX.
Incercarile noastre de organizare a triburilor pentru a le face fata nu au reusit asa ca am decis sa unim NWO cu SW pentru o mai buna cooperare.
Am mers acolo ca si intemeietor alaturi de maldinioo si am pastrat denumirea de SW.
Din pacate miscarea noastra nu a avut succesul dorit si organizarea deficitara au dus la destramarea noului trib dupa circa o luna de la formarea lui prin migrarea jucatorilor catre TRX. (a fost un fel de fuziune fortata deoarece nu existau alternative in acel moment)
Am luat legatura cu McBecks pentru a stabili termenii fuziunii si am fost primit in conducerea TRX cu conditia de a tine sub control K44.

In TRX am inceput practic sa ne dezvoltam ca si conducere si sa invatam ce inseamna sa atragi jucatori noi catre trib prin tactica ,,ataca prima data si apoi propune-i o colaborare’’. Aceasta tactica a pastrat TRX pe primul loc si a dus la noi conflicte chiar cu aliati de-ai nostri.

Ne-am pierdut unul dintre aliatii de baza (RF- Familia Raptor) din cauza relatiilor pe care Becks nu a stiut sa le mentina ( probabil multi o sa ma critice pentru aceste afirmatii, insa consider ca Becks nu a stiut mereu sa mentita buna colaborare cu aliatii tocmai din cauza ca incerca mereu sa-i aiba la mana cu ceva).

In acel momentr ajunsesem intr-o situatie destul de disperata, TRX avand razboi pe aproape toate granitele: in SE cu =GTC=, in SV cu Banda (fostul RN), in N cu RF iar aliati ne mai erau doar cei din DEF.

Constienti ca nu o putem duce multa vreme am fuzionat cu cei din RF, fuziune din care a rezultat deja binecunoscutul trib Armada.
Aici am ramas in conducerea tribului alaturi de noii colegi din RF si am ajuns ca in sfarsit sa fiu coleg cu bunul meu prieten si coleg de camin Radu (radddu).

Dupa multa vreme petrecuta in Armada, s-a decis ca trebuie sa ne maturizam si sa urmam pasul firesc de a ne alatura colegilor din GTC pentru o eficientizare a jocului si pentru a urmari un scop maret: inchiderea L4.



5.Ai o istorie lunga pe L4...ne spui cateva picanterii legate de diplomatia,tradarile,prieteniile L4?

Diplomatie...din fericire (sau din pacate) am fost martor la multe aliante, tradari si prietenii frumoase care au fost pe L4.

Tradarile si diplomatia facuta pe doua parti au reprezentat o parte importanta a cursului L4.
Unul dintre oamenii care a jucat cel mai mult la 2 capete a fost Becks, lucru cu care eu si Radu (radddu) nu am fost niciodata de acord, fapt ce ne-a si adus multe probleme, unele chiar cauzate de motive ridicole cauzate de oameni care nu credeau ca 2 prieteni din viata reala pot fi adversari intr-un joc virtual fara ca sa-si tradeze echipa.

Un lucru interesant s-a pentrecut chiar la inceputul razboiului dintre TRX si RF cand Becks si Verma erau convinsi ca eu si Radu suntem aceeasi persoana si ca jucam pro-RF.
Dupa ce s-au convins ca suntem 2 jucatori diferiti au ales sa-mi retraga drepturile de conducere pe motiv ca sunt spion RF in conducerea TRX (lucru pe care nu l-am facut niciodata) si pot spune ca am avut chiar de ,,suferit’’ de pe urma faptului ca noi 2 eram buni prieteni. Era chiar interesant sa vezi cum unele persoane nu mai fac diferenta intre viata reala si cea de jucator de triburi. S-a lasat atunci cu cuvinte grele venite chiar din cauza unei doamne cum se pretindea a fi Verma.
Atunci mi-am propus sa joc mai mult cu macar o zi ca cei 2 si sa apuc sa iau sate de la ei chiar si prin innobilare interna :)) [trebuie sa avem si obiective, nu? :)) ]

Aparenta buna intelegere a mea, Radu si Becks a fost de multe ori pe muchie de cutit, Becks plecand de multe ori din TRX din cauza noastra. De multe ori aceste certuri erau cauzate de faptul ca Becks obtinea prin metode mai mult sau mai putin ortodoxe, parolele de la conturile colegilor ca apoi sa anunte ca sunt tradatori si ca putem sa-i innobilam intern (evident cateva sate ajugeau unde trebuie in zestrele personale de sate).

Cazul cel mai concret este legat de jucatorul Ursul Gri, care m-a sunat intr-o dupa amiaza, disperat ca Becks l-a bagat fara motiv la innobilari interne si ca il si ataca.
Atunci i-am pus in vedere lui Mircea (Becks) ca nu tolerez jocurile de culise pe seama jucatorilor mai mici...drept urmare, a 2-a zi plecase deja din TRX pe motiv ca nu se poate intelege cu mine.

Prietenii: evident cea a jucatorilor din Cluj. Stand in camin, am cam reusit sa influentez multi colegi de camin sa se apuce. Astfel au aparut jucatori ca agnita (Dan), AngeloKing (Boldi – colegul meu de camera), TakaHato (Calin –un bun prieten) si multi altii ale caror nume de joc nu-l mai retin.

6.Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?

Am mers mereu pe ideea ca e un joc. Daca mi-e frica sa incep un razboi intr-un joc atunci ce pretentii sa am de la mine ca si om in societate, om care trebuie sa faca fata unor provocari si sa ia decizii in conditii uneori dificile.
De aceea nu am fugit de razboaie, singurul lucru de care am incercat sa tin cont este sa-mi respect adversarii, atata timp cat si ei ma respecta pe mine.

7.Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?

Sa fim seriosi, jocul asta se invata foarte usor, efectiv nu ai nevoie de un mentor.
Aici am ceva de spus in legatura cu cei care spun sau se considera jucatori fenomenali: Nu exista jucatori extraordinari, jucatori de pluton si jucatori slabi, exista doar persoane care aloca extrem de mult timp acestui joc si jucatori care intra cateva minute pe zi.

Daca toti am avea enorm de mult timp liber pe care sa-l alocam triburilor atunci ar fi doar jucatori exceptionali pe L4.


8.Dupa ce principii te ghidezi in joc? Sau orice e permis?

Ma ghidez dupa ideea de a respecta un om si de a pretinde respect. Practic regula bunului simt pe care multi nu o mai au demult. Vorbesc aici chiar si de persoane trecute bine de 30 ani.
Am ajuns in situatia de a cunoaste oameni de toate varstele pe acest joc si pot spune ca atata vreme cat stii sa oferi respect nu vei avea probleme. Cu mici exceptii bineinteles :)

Ca idee de joc, trebuie sa-ti respecti atat aliatii cat si dusmanii. De multe ori se sare calul insa trebuie sa ne controlam pe cat mai mult posibil si sa realizam ca in spatele monitorului e un alt om.
Uneori reusim asta....uneori nu...

9.Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?

Realizari: am cunoscut multi oameni noi si interesani, am legat cateva prietenii frumoase, am considerat ca daca tot ma apuc de acest joc atunci sa-l joc cat pot de bine si consider ca am reusit (lucru reflectat de clasament) si mi-am ocupat timpul liber facand ceva ce imi place.

Esecuri: uneori am reactionat impulsiv la unele mesaje de amenintare pe care le-am primit si nu am reusit sa pastrez legatura cu toti jucatorii ce mi-au fost apropiati.
Si evident uneori ma gandesc ce as fi facut daca mi-as fi folosit intr-un scop constructiv tot timpul pierdut pe triburi....asta e marea mea dilema :))


10.Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?

As fi pastrat de la bun inceput alianta si buna relatie a TRX cu RF si l-as fi impiedicat pe Becks sa distruga alianta pe care o avea TRX la acel moment cu =GTC=. Cgal poate ca isi mai aduce aminte ca am luat legatura cu el imediat dupa ce au inceput problemele in ,,relatia’’ TRX – GTC insa Becks rezolvase definitiv orice incercare de redresare a situatiei.

11.Povesteste-ne un moment amuzant din viata de tribal !

Sunt multe astfel de momente.
Insa amuzant mi se parea de multe ori cand ma intalneam cu Radu la chefurile din camin, ne imbatam si incepeam amandoi sa discutam aprinsi problemele tribului nostru, ca apoi sa realizam ca celilalti oameni de la chef stateau si se uitau la noi ca la extraterestrii :))

Amuzat e si ca eu cu TakaTora eram jucatori inraiti si stateam noptile calculand atacuri la secunda. Intr-o noapte chiar am fost nevoiti sa dormim in acelasi pat de camin si puneam telefonul sa sune la diferite ore noaptea pentru a mai da cate un atac. Pentru ca sa si reusim sa mai dormim ne trezeam cu randul pentru a mai trimite cate un atac...asta cu toate glumele colegilor facute pe seama noastra, glume legate mai ales de faptul ca dormeam impreuna :))


12.Dar unul tensionat?

Probabil ca cel in care eram acuzat de tradare din cauza faptului ca in viata reala sunt bun prieten cu Radu (radddu). Era neplacut sa vezi ca ceilalti conducatori (in acest caz Verma si Becks) nu puteau concepe ideea de prietenie in afara jocului. In acel moment eu ma aflam in TRX iar Radu in RF.

13.Jucatorii L4 se intalnesc face-to-face?

Da, asa cum spuneam in camin eram o gramada de jucatori de triburi jucatori ce s-au lasat in schimb si nu au continuat.
De pe L4 insa am reusit sa ma intalnesc cu Paul **.
Insa ma bucur mult ca reusesc sa tin legatura cu multi alti jucatori de pe L4.

14.Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?

Da, ucenicia mi-am facut-o oarecum pe TW, pe L1, L2 si L3 pana cand m-am hotarat sa ma apuc serios de joc odata cu inceperea L4.

15.Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 24, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?

In generau au fost aduse mici imbunatatiri, gen optiuni de harti, baterea talerilor, optiuni de setari, insa per ansamblu s-a pastrat aceeasi linie a jocului fara a aduce modificari masive.
Probabil ca pe viitor o sa trebuiasca o midificare radicala a jocului pentru a pastra oamenii interesati de acest joc.
Observ cu parere de rau ca numarul jucatorilor a scazut la cca 100.000 si daca-mi aduc eu bine aminte si nu ma inseala memoria, erau la un moment aproape 200.000.

16.Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?

Deoarece este o lume veche, putem afirma cu tarie ca aici sunt jucatori cu experienta deoarece au avut cativa ani la dispozitie ca sa se joace pe aceasta lume.
Conducatorii difera...multi repeta aceleasi greseli pe care le-am vazut sau de care am auzit ca au fost pe alte lumi.

17.Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?

Nu prea am observat dicferente la CP (pe L4 mi-am luat prima data CP cand aveam deja 4,5 mil puncte si ma saturasem sa ma tot rog de colegul de camera sa-mi bata talerii :) ) Insa pot sa spun ca preferam vechiul sistem.

18.Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?

Da, sunt necesare atata vreme lumea nu este inchisa. Sunt inca jucatori ce descopera acum Triburile si au nevoie de indrumare. Chiar discutam acum cateva zile cu o jucatoare noua, Amanra ce mi-a spus ca a studiat aceste tutoriale si ca au ajutat-o.

19.Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?

Evident radddu, gasti2008, cdef, zevzec, geani29, soimul carpatin, antonioni, YaraYana, firststar1, spargatorul de triburi, ab73, pompierul67, claire marigny (oantz), Paul ** si multi altii plus multi jucatori ce s-au retras dar cu care mai pastrez legatura.

20.Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de
ce?


Cum spuneam, nu pot spune ca exista cei mai buni jucatori din cauza ca nu toti aloca la fel de mult timp acestui joc.

Insa ca si organizare a contului, ca si schema de repartizare a satelor de atac-aparare si ca impresie ce mi-au lasat-o mie, ii pot enumera pe gasti2008, radddu, cdef, Morpheos si zevzec.

Top 5 al jucatorilor cu care am interactionat este:
1. radddu
2. cdef
3. gasti2008
4. zevzec
5. TakaHato

21.Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .

Evident as vrea sa vad un interviu cu djangel (Pentru cunoscatori Ionica – a..b..C...D...E...F...) dintre colegii de trib. Asta pentru ca stie si el multe lucruri interesante legate de L4.

Aliati nu prea mai avem :)) asa ca-l voi nominaliza in continuare pe soimul carpatin – un om deosebit cu care am interactionat mult in ultima perioada si de la care am avea multe de invatat.

Pe dusmani nu-i prea cunosc si nu am interactionat prea mult cu ei in afara de Velni care a si raspuns la intrebarile adresate de dumneavoastra asa ca nominalizez pe mihaelap, jucatoare cu care am avut o relatie destul de buna in perioada de alianta Armada-Raflo. Din pacate acum nu mai schimbam mesaje insa sunt curios sa vad ce mai face si cum o mai duce.

22.De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?

Eu stiu sigur de ce nu postez pe extern: pentru ca observ multe persoane puse pe cearta, persoane care am impresia ca uita uneori ca e forumul unui JOC (va rog sa lasati cuvantul joc scris cu litere mari pentru ca mai sunt jucatori ce trebuie sa realizeze ca e un spariu virtual si ca nu are rost sa o dam in texte ,,razboinice’’)

Plus de astea, exista rautatea jucatorilor si impresia de ,,preamarire’’ pe care o au jucatorii limiteaza multe persoane in a accesa forumul extern.

Adica sa fim sinceri, cine ar vrea sa posteze o parere ca apoi sa vada ca vin inca 5 ,,handralai’’ care cred ca sunt buricul pamantului si incep sa jigneasca in incercarea de a ne arata cat de ,,bine’’ dotati intelectual sunt ei.

23.Tu ce ai vrea sa gaseti? Ce te-ar face sa fi mai activ pe forumul extern?

Nu stiu exact, probabil chestii amuzante, sectiuni de bancuri, lucruri care sa ne binedispuna si sa ne faca sa intram cu placere sau chiar cu nerabdare ( sa fie ceva de genul ,,hai sa intru si azi sa vad ce banc a mai postat x’’)

24.In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?

Va salut pe toti, sper ca nu am suparat pe nimeni cu declaratiile facute. Sunt doar parerile mele personale si pot fi gresite sau nu :)

Nu uitati ca in spatele fiecarui nick se gaseste o persoana. Jucati de placere triburile si bucurati-va de faptul ca puteti cunoaste oameni noi si foarte interesaniti.

Toate cele bune si un Paste fericit!

Vlad


Intrebare suplimentara :
Care este motivul pt care razboiul actual a izbucnit, si crezi ca era necesar ?


Deoarece nu am avut prea multe tangente cu jucatorii din zona de contact a celor doua triburi, nu cunosc exact care erau relatiile dintre actualii mei colegi si cei din tribul Master.
Insa din ce imi dau seama, cei din Master imi par mult prea conservatori si nu doreau sa existe o schimbare majora pe L4.
Schimbare care era extrem de necesara pentru a salva jocul si pentru a aduce un plus de noutate.
Asa cum zicea si Alin, era clar ca ar fi fost o lupta surda intre Armada, GTC si Master, ce ar fi devenit total neinteresanta pentru noi si ducea la pierderea multor jucatori activi care descopereau ca placerea de a lua parte la un razboi se reduce doar la blindarea undei granite si la spionarea unui sat dusman din 2 in 2 saptamani.
Sper ca acest conflict sa fie unul de bun augur pentru ca L4 o sa aiba nevoie la un moment dat de un sfarsit frumos care sa faca oamenii sa-si aminteasca cu placere de perioada cand innobilau satele dusmane.
Fie ca cel mai bun sa castige!

Multumesc frumos pt timpul acordat si un Paste fericit!
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

YaraYana

1.Cu cine am onoarea sa discut?
Adelina (Ada) Popa, 34 de ani (o sa ii implinesc in 15 iunie), absolventa de Jurnalistica-Filozofie, apoi de Psihologie. Cei mai frumosi ani din viata mea i-am petrecut lucrand in presa. Marea mea dragoste – televiziune. Am visat sa ma inscriu la o a doua facultate si sa urmez Regie de film, dar ar fi trebuit sa ma mut la Bucuresti, iar eu urma Bucurestiul. Am ales in cele din urma Psihologia, ca si a doua facultate, ca si curiozitate. (Spuneam eu ca toti cunoscutii mei care sunt absolventi de Psihologie au urmat facultatea asta ca sa gaseasca raspunsuri la propriile probleme :))).
Sunt casatorita, am un baietzel de 1 an si 7 luni. Pe ansamblu, pot spune despre mine ca sunt linistita si multumita de ce mi-a rezervt destinul pana acum. In linii mari, asta este Ada Popa.

2.Cum ai descoperit Triburile?
Eheee…. Buna intrebare :D Un colg de serviciu juca triburile de ceva vreme si imi tot povestea diverse combinatii de pe joc. Era in tribul CDP, Cetatea de Piatra. Cred ca vreun an m-a tot bazait cu Triburile lui, iar eu am tot refuzat sa imi fac cont. Pana intr-o zi, in 1 aprilie 2008, cand am spus ca cea mai buna gluma ar fi sa imi pun colegul sa imi faca cont pe triburile. Cum el juca pe L 4, mi-a facut cont acolo. Am intrat, m-am uitat pe joc, m-am enervate si mi-am spus ca niciodata nu voi juca prostia asta de joc si am iesit. Peste cateva ore am reintrat pe cont, am mai dat niste comenzi si tot asa :D pana am inceput sa stau in permanenta cu jocul deschis.

3.De ce ai ales acest nick?
Imi place sa caut si sa creez nume. YaraYana mi-a placut cum suna.

4.Ne spui in ce triburi ai jucat? Si de ce ai ales sa schimbi tribul?(daca este cazul)
* La Apus
* 4H
*R4H
*DEF
*Armada
*GTC. Aaa, si Master, pentru vreo saptamana. Amanuntele, la punctual urmator

5.Ai o istorie lunga pe L4...ne spui cateva picanterii legate de diplomatia,tradarile,prieteniile L4?
In ziua in care mi s-a facut contul, mi-am si facut repede un trib, Yaramo. Am stat in el cateva ore, apoi am primit o invitatie in tribul La Apus. (Lorzii Apusului). Aveam langa mine triburi ca: R4B, Clanul lupilor galbeni (HH-CLG), 4H, Hunii si alte triburi, toate marisoare. Care ma invitasera si ele. Dar am intrat in Lorzii Apusului pentru ca… mi-a placut numele. Nu mai spun ca nu aveam pe langa mine niciun coleg de trib ) Dar nu mi-a pasat. Aveam satul (respective urmatoarele sate) blindat cu trupe de la colegul meu se serviciu. Am ajuns in scurt timp liderul academiei tribului La Apus, cam in perioada in care tribul mare s-a destramat. A ramas in schimb academia. Am crescut-o marisoara, am fuzionat cu tribul Hammer si astfel am creat tribul HM. Am rezistat o vreme buna, probabil datorita capacitatii mele de a crea relatii ok cu toti cei din jur. Apoi a trebuit sa decid in ce directive mergem si am stabilit ca fuzionam cu HH-CLG. Lidrul lor… uzzy1981. Intamplator, am decis fuziunea in ziua in care urma sa plec in concediu. Lupii galbeni nu au mai avut rabdare sa revin, au atacat etc. Ca sa nu ii dau satisfactie lui uzzy am intrat in 4H. tribul lui Made_in_Romania. Am ramas ramas acolo. Tribul a fuzionat dupa o vreme cu HH-CLG, devenind R4H (Ready to fight). Trib pe care, de altfel, l-am iubit, pot pune. Am ajuns colega de trib si cu uzzy, apoi chiar intemeietoare alaturi de el. Dupa o cearta aprinsa in care eu pledam pentru o schimbare de strategie a jocului, prin fuziunea cu TRX cu care eram in razboi, iar colegul meu nu voia asta, am plecat in DEF, plina de spume. Am devenit poi dupa o vreme, intre timp R4H fuzionasera cu… TRX ) Ei, mi-am vazut de treaba in Armada. Rezultatul fuziunii celor doua triburi. Apoi cand ai mei colegi din conducerea Armada au decis o fuziune cu GTC si au si pus-o in aplicare, m-am ciufulit putin si am facut ceea ce am mai facut acum cativa ani, adica mi-am luat boccelutza si am plecat. In Master. Asa, de ciuda. Apoi am revenit, pana la urma acasa e acasa, iar pe colegii care am consderat eu ca au gresit, i-am iertat.

6.Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
Cred ca in toate razboaiele in care am intrat in ultima veme, cat exista Armada, am intrat cu ochii inchisi.

7.Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Nope

8.Dupa ce principii te ghidezi in joc? Sau orice e permis?
Imi place sa joc correct. Intotdeauna am jucat asa. Reactionez la minciuna, falsitate si mai ales nesimtire.

9.Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
Realizari si esecuri… Realizarile tin nu neaparat de joc ci in mare parte din cazuri, de relatiile dintre colegi. Esecurile – nu am idee

10.Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
As pleda de 100 de ori la fuziune aceea cu TRX asa cum am facut-o. Insa as lupta din toate puterile pentru mentinerea DEF la aliati. Decizia legata de schimbrea diplomatiei cu ei nu mi-a apartinut, se intampla la scurt timp dupa revenirea mea din DEF in Armada si inca nu primisem inapoi drepturile de la fostii colegi, suparati pe mine ca am parasit tribul din postura de intemeietor. Dar am considerat intotdeauna ca a fost o mare mare greseala. Miscarea aceea as schimba-o, daca s-ar putea. Aaaa, si mai regret ceva: prin iarna anului trecut negociam o fuziune cu GTC, care a pus conditia renuntarii la relatia cu Raflo. Regret ca nu am insistat mai mult in privinta colegilor care sustineau pastrarea relatiilor cu ei. S-a dovedit ca nu se merita investitia.

11.Povesteste-ne un moment amuzant din viata de tribal !
Amuzant: eram pe la inceputul jocului, avem vreo 20 de sate si ma simteam mare goanga :D Vine la mine verisorul meu primar, ma vede cu pagina de triburi deschisa si ma pune sa ii explic una alta. Eu, prinsa de microbul numit Triburi, incep si dau din gura vreo jumatate de ora. Si la un moment dat, in timp ce vorbeam, varul meu ma delogheaza si se logheaza el si… M-a apucat dambalaua :D Omul avea vreo 500 de sate si juca si pe vreo 4 lumi. Iar eu ma apucasem sa ii explic ce e cu triburile…. :d

12.Dar unul tensionat?
Momentele tensionate au fost mai degraba cu cei ai casei, decat legate de joc.

13.Jucatorii L4 se intalnesc face-to-face?
Da, se intalnesc, insa din pacate eu inca nu am reusit sa ma intlnesc decat cu vreo cativa colegi.

14.Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Pe alte servere nu, insa am jucat pe L 1, L 2, L 3 cu nikul Cristimoto, cu YaraYana pe L 4 si acum, asa, sa nu ma plictisesc, pe L 23 si L 24

15.Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 24, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
Orice modificare adduce o facilitate in plus jucatorilor, ceea ce e excellent.

16.Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?
Au evoluat mult lucrurile pe L 4. Sunt jucatoricu experienta aici. Nu siu ce e in present pe lumile de inceput, nu mai joc acolo. Ceea ce pot spune, insa, este ca e dezastru la nivel de conducere pe lumile nou aparute. Si chiar Ia la nivelul jucatorilor, pot spune.

17.Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
Nu am inteles intrebarea: ce schimbare a modului de folosire???

18.Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
Nu. Eventual pe lumile nou aparute

19.Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Am multi prieteni pe L 4: as incepe cu acualii colegi gasti2008, ab73, uzzy1981, lica dej, king mishu, cgal, nikodim, geani, firststar1, anonioni, alecuceritoarea, matto sahco, Morpheos, soimul carpatin etc. S a ma ierte cei pe care nu i-am mentionat. De asemenea, paladin82, aniska, Made-in-Romania, bogdi77m, etc. Probabil pare ciudat sa ii mentionez, fiind dusmani, ca si trib, insa sunt oameni pe care ii stiu de cand joc triburile.

20.Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
Top 5 al jucatorilor cu care am interactionat este:

1. Gasti2008,
2. Uzzy1981
3. Gore88
4. Soimul carpatin
5. YaraYana )

Dar e o neconcordantza aici: hotarast-te: cei mai buni jucatori sau cei mai buni jucatori cu care am interactionat????

21.Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
uzzy1981, ca se plictiseste

22.De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
PROBABIL CA NU ATRAGE. Eu insami am intrat acolo de 2 ori de cand joc tiburile.

23.Tu ce ai vrea sa gaseti? Ce te-ar face sa fi mai activ pe forumul extern?
Mie una mi-e egal.

24.Care este motivul pt care razboiul actual a izbucnit, si crezi ca era necesar ?
E un razboi de orgolii. Daca e necesar? Cata vreme exista orgolii, e un rau necesar. Din punctul meu de vedere, nu e necesar.

25.In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Nu uitati, Triburile este doar un joc. Nu-l lasati sa devina un mod de viatza.

Multumesc pt timpul acordat!
 

DeletedUser

Legio XIII Gemina

1.Cu cine am onoarea sa discut?
Tiberiu, 33 de ani, din Bucureşti

2.Cum ai descoperit Triburile?
Cred că din …greşeală.
S-a întâmplat să accesez 2 bannere din căsuţa de e-mail, unul era de la Imperia On-line şi celălalt de la Triburile.ro.
Mi-am făcut cont pe ambele …şi atât…
Peste vreo 2-3 săptămâni am primit un mesaj pe e-mail de la triburile.ro cum că “satul tău îţi duce lipsa”. Am intrat din nou pe joc şi am început să mă distrez construind prin sat…. Chiar un coleg din primul meu trib, care ştia “să citească” TwStats-ul mi-a spus că eu chiar din prima zi am fost inactiv …2 săptămâni.
De la ceilalţi nu am primit nici un e-mail…:))

3.De ce ai ales acest nick?
Asta e o poveste mai veche şi vine din timpurile când organizam cu prietenii mei sângeroasele războaie de caft şi cucerire în Starcraft Broodwar, la vreun net-café din cartier. Căutam un nick-name care să fie reprezentativ pentru acel RTS şi l-am ales pe acesta. Pentru că îmi place istoria, şi m-a fascinat perioada daco-romană, mi-am ales acest nick, şi culmea, în pofida fobiei mele cu numărul 13 (nici un sat al meu nu are cifra 13 în componenţă). În plus se pare că s-a potrivit ca o mânuşă pentru specificul jocului, iar eroismul istoricei Legio XIII Gemina, m-a inspirat în dezvoltarea contului meu. Într-un fel, imaginația mea a făcut o paralelă între cele cele două, dar ce ar fi o carte sau un joc fără să existe proiecția imaginativă a poveștii respective, în mintea ta...:)
Un bun coleg şi prieten din joc, Pic74 (Petric) este chiar originar din Alba Iulia, locul unde Legio XIII Gemina şi-a avut cartierul general după instalarea în provincia Dacia de către Împăratul Traian.

4.Ne spui in ce triburi ai jucat? Si de ce ai ales sa schimbi tribul?(daca este cazul)
Primul trib în care am fost s-a numit DTR2 şi era academia tribului DTR (Dragon Trib România), dar acolo nu am stat mult, când s-a considerat că sunt pregătit am fost mutat în tribul mare. DTR-ul a fost, în opinia mea un trib complet, cu o foarte bună organizare şi colaborare între jucători, în plus erau foarte mulți jucători activi. Am avut noroc atunci şi de un conducător de excepţie – Danyela7 (lidera de facto a DTR) – care a ştiut să menţină bine închegat într-un singur nucleu tribul.
Apoi între DTR şi NOA a existat o fuziune care nu a mers bine şi s-a dizolvat repede. După aceea s-a făcut o altă încercare cu K85 care şi ea a fost sortită eşecului.
Iar în ultima instanţă, “dragonii” care încă erau activi au fost absorbiţi în GTC, trib în care suntem şi acum, cei care mai suntem…
Poate că asta mi-a plăcut la colegii mei din DTR, că nu am fost “plimbăreţi” ci am stat în principiu ca un nucleu grupat şi cred că tocmai datorită prieteniei legate între noi în perioada de început a jocului, am ştiut că ne putem baza unii pe alţii (timpul a arătat acest lucru) şi de aceea toţi am migrat către GTC (chiar şi pe cei 2-3 rătăciţi în fostul Kings i-am readus printre noi), iar când s-a întâmplat ca un conflict să ne găsească în tabere adverse, între noi nu au existat niciodată intenţii sau acţiuni războinice.
Îmi place GTC-ul, pentru că este un fel de DTR, dar la o scară mai mare, şi că toţi jucători trag în aceeaşi direcţie şi către acelaşi scop, de bună voie, nu împinşi de la spate sau forţaţi într-un fel sau altul.

5.Ai o istorie lunga pe L4...ne spui cateva picanterii legate de diplomatia, tradarile, prieteniile L4?
Deşi am avut oarece funcţii în trecut în tribul DTR (în perioada de final a tribului), nu mi-am arogat rol de conducere, pentru că nu prea mi-am dorit.
M-a atras, mai mult rolul de organizator de acţiuni militare pentru zona de conflict în care activam… ce pompos sună…J
A fost o perioadă când aveam sate doar pe 2 continente iar graniţa de război era printre satele mele – era mai uşor de organizat şi de susţinut atacuri masive şi “la secundă”. Acum când sunt împrăştiat pe 16-17 continente, când atac şi de la 250 de ore, şi nu mai e deloc o surpriză pentru adversar, planificarea la secundă devine un pic “desuetă”, şi chiar am păţit să mi se facă ticket pentru asta – pentru că împreună cu mai mulţi colegi din fostul DTR am atacat “la secundă” un anumit sat aflat la vreo 3 K-uri distanţă (150-170 ore cu berbeci), am “auzit” că cel atacat a dorit să ne verifice …urmarea a fost cea aşteptată de noi – am atacat corect, fiecare de la casa şi net-ul lui din …Bucureşti, Zalău, Cluj-Napoca şi Tg. Mureş…J
Trădări… poate că unii jucători care acum sunt în Master, nu ar mai fi existat dacă cei din K85, aliaţi tribului meu din acea vreme, nu le-ar fi oferit acum vreo 2 ani protecţie…dar asta e, cursul evenimentelor se schimbă în funcţie de multe necunoscute strategice.

6.Ati intrat vreodata intr-un razboi in care stiati de la inceput ca nu aveti sanse de castig?
Nu cred că te gândeşti vreodată când intri într-un război că nu ai şanse de câştig – întotdeauna gândeşti pozitiv pe principiul “buturugii mici”. Cam în toate războaiele pe care le-am avut, ori am fost pe graniţa, ori într-un fel sau altul am mers acolo. Am şi câştigat, am şi pierdut, după cum au fost sorţii războiului.

7.Ai vreun ''mentor'' in jocul triburile?
Mentorul este cel din a cărui experienţă tragi învăţături, dar experienţa personală o capeţi de unul singur, exersând tacticile despre care citeşti sau pe care ţi le spune x sau y.
Începutul jocului, pentru că eram “începător absolut”, mi-a fost ghidat de 2 jucători. Unul dintre ei a fost Danyela7 (lidera DTR), ea având o mai mare experienţă, în special pe serverele .com şi .de. Ea ne-a tot povestit despre epicele bătălii care se dădeau acolo unde activa, miile de atacuri şi sprijinuri date la secunda, despre tribul care era foarte activ, despre folosirea planificatorului de atacuri şi încă multe altele, iar asta cred că ne-a entuziasmat pe toţi cei din DTR, nu doar pe mine, şi ne-a făcut să ne perfecţionăm. Aveam des acţiunii organizate, în războaiele noastre, cu sute de atacuri reale sau fake, urmate de sprijinuri reale sau fake, când nobilam în jur de o duzină de sate la aceaşi oră (plus minus câteva secunde sau minute)… era un sentiment foarte plăcut când vedeam rezultatele pe TwStatus.
Aveam chiar şi o oră favorită pentru finalizarea atacurilor, 08:09:50 – 08:10:10 dimineaţa, pe care veteranii din DTR încă o numesc “ora obişnuită”
Deşi ne-am tot certat de multe ori, caracterul meu de “Gică-contra” e foarte puternic, pot spune că ne-am înţeles bine, şi mai ales, am colaborat bine.
Al 2-lea jucător a fost King Danciu The Great la care am văzut pentru prima dată sate specializate de atac şi apărare – pentru cineva care avea doar 3 sate de câte 2-3.000 de puncte, era mare lucru – în plus tot el m-a învăţat cum să “citesc” TwStats-ul.

8.Dupa ce principii te ghidezi in joc? Sau orice e permis?
Consider că există un singur principiu – respectul – aplicabil pentru toţi jucătorii, indiferent de tabară din care fac parte – colegi de trib, aliaţi sau duşmani.
Sunt o persoană încăpăţânată şi uneori orgolioasă, dar ţin la tot ce înseamnp fair-play în jocul acesta, şi încerc să judec fiecare lucru în termenii ambelor părţi.
Chiar dacă ai mai multe sau mai puţine puncte, ce e corect, trebuie să fie mereu respectat de către tine sau de către celălalt.
Nu-mi plac jucătorii care se supra-apreciază în joc.
Să nu uităm că este un joc şi important este să ne simţim bine, indiferent dacă pierdem sau cucerim sate…J

9.Poti sa faci un rezumat al realizarilor si esecurilor pe care le-ai avut dea lungul timpului pe aceasta lume?
O realizare este că am reuşit să rămân în joc, deşi am avut momente când problemele din viaţa reală îmi spuneau că trebuie să îi pun capăt. Într-un joc nu poţi să ai eşecuri.

10.Daca ai putea sa dai timpul inapoi si sa schimbi ceva, referitor la L4 desigur, deciziile care le-ai luat aici,ce ai face diferit?
Nu ştiu ce să spun. Traseul pe care l-am avut până acum mi s-a părut ok, şi cu mici ajustări l-aş repeta fără probleme. Poate doar să încerc să-i determin pe alţi (foşti) colegi să-şi schimbe hotărârile luate în trib, care au schimbat cursul jocului la un moment dat şi au dus, ulterior, la ieşirea lor din joc. M-a întristat întotdeauna când jucători buni au părăsit jocul (cedând celor rămaşi satele) şi am considerat întotdeauna că cel mai important lucru sunt oamenii din joc, nu un surplus de sate în contul meu.

11.Povesteste-ne un moment amuzant din viata de tribal !
Când l-am cunoscut pe Cassual… personal…J
Era în perioada când tribul meu (DTR) şi cel al lui Cassual (K85) erau în plin război.
Lucram la o companie care împărţea acelaşi open-space cu o altă companie-soră – dar lucrurile erau diferite, conducerea, specificul firmelor, reţelele de computere, inclusiv provideri de net. Un coleg, de la cealaltă companie, a venit la mine şi m-a rugat să-I dau voie să intre pe net un pic. Nu ştiam ce doreşte şi l-am lăsat. A intrat pe triburi. M-au trecut toate transpiraţiile când am văzut asta, dar am avut norocul să intre pe o altă lume, pe care eu nu jucam (lor, fiind mai mulţi jucători, le fusese inchis accesul la site-ul vostru, ca să “nu mai piardă vremea”, eu, în schimb, eram singurul jucător de triburi din firmă, şi eram neglijabil pt cei de la IT). L-am întrebat dacă mai joacă şi pe alte Lumi, iar în răspunsul lui a intrat şi L4. M-a întrebat dacă şi şi eu joc şi i-am răspuns că sunt pe L4 cu nick-ul Legio XIII Gemina. Iniţial a crezut că în tribul cu numele acesta, dar când s-a lămuri că era de fapt nick-ul meu m-a rugat să vin în partea de etaj a lor. Ajuns acolo a aruncat doar o propoziţie – “Robert, ţi-l prezint pe Legio XIII Gemina”… de după un monitor a apărut o faţă mirată, care m-a măsurat preţ de câteva secunde, a zâmbit şi a spus… “Ştii cine sunt eu?”…”Nu” …”Cassual, şi-mi eşti dator cu un sat”. Am râs amândoi de situaţia respectivă, iar satul în cauză fusese cucerit de mine într-o acţiune mai veche din acel război… Colegul care mă “descoperise” avea nick-ul Gerula (şi activa tot în tribul K85 de pe L4) iar printre cei prezenţi mai erau încă două persoane care activau tot în K85 (din păcate nu le mai reţin nick-urile). A fost tare ciudat să constat că “duşmanul” contra căruia organizam acţiuni ofensive era doar la …o lăţime de hol distanţă (avea doar 2 metri).
Şi ce a fost şi mai distractiv, era că după “întâlnirea” noastră, războiul a continuat, cu aceiaşi înverşunare ca până atunci, doar că acum, eu cel puţin, îmi ştiam oponenţii.

12.Dar unul tensionat?
Nu cred că a fost aşa ceva.
Poate doar o dată, la început, când aveam doar 4 sate, şi au fost declarate 3 războaie în aproximativ acelaşi timp, cu ZNA, GLX şi PLND şi m-am trezit în plină mare roşie…J Era o situaţie nouă pentru mine, dar am avut noroc de sprijinul tribului şi totul a fost bine.
In rest am aplicat mereu principiul “câştigi, pierzi, jucător te numeşti”…J… şi nu am privit vreo situaţie ca fiind tensionată. Chiar dacă ştiam că voi pierde inevitabil sate, am făcut tot posibilul să le dau cât mai scump…J

13.Jucatorii L4 se intalnesc face-to-face?
Da, am avut câteva întâlniri cu cei din DTR, pe vremea când exista tribul, şi de curând am avut şi o întâlnire cu cei din GTC – după ce cunoşti omul personal, se consolidează prietenia legată în modul virtual. Consider că în acest fel componenta socială dată de forumul tribului şi de conferinţele de pe Messenger sau Skype se continuă şi în realitate.

14.Ai jucat/joci si pe alte lumi? Dar pe alte servere?
Da, am avut câteva încercări şi pe alte Lumi, dar am renunţat la ele – motivul principal a fost timpul. Alte servere în afară de .ro nu am mai încercat.

15.Tinand cont de evolutia jocului de la lumea 1 pana la lumea 24, ce parere ai despre modificarile aduse jocului?
În privinţa unor schimbări în joc (taberele militare, distincţiile, apărarea oraşului) nu pot să-mi dau cu părerea pentru că nu am jucat pe serverele care le aveau setate. Presupun că distincţiile şi apărarea oraşului sunt asemănătoare cu cele din Grepolis, celălalt joc al Inno Games pe care-l joc.
Pot spune cu certitudine că serverele cu Biserică nu prea m-au atras.
Dar de la versiunea din februarie 2008 şi până la cea nouă din 2011 se vede un salt al graficii, al comenzilor (Planificatorul de Nobilări, statisticile de război), al facilităţilor de Cont Premium (baterea talerilor, rezervarea direct de pe hartă, integrarea calculatorului de distanţă, situaţia atacurilor/sprijinului pentru fiecare sat, cererea de sprijin).
Ceea ce nu-mi place este că aţi schimbat locul meniurilor, şi, chiar şi acum, după 3 luni de la aplicarea noii versiuni, mă trezesc că vreau să citesc mesajele deschizând rubrica de …SETĂRI…J

16.Spre deosebire de celelalte lumile pe care ai jucat, cum ai cataloga lumea 4 ca nivel al jucatorilor din punct de vedere a experientei? Dar a conducatorilor?
L4 este o lume cu o viteză mică de joc (respectiv x1) şi consider că cel care joacă pe o astfel de lume are alte “calităţi” decât cineva care joacă pe o lume mai rapidă şi nu prea pot fi comparaţi. O comparaţie între L4 şi alte lumi nu prea pot face pentru că nu am prea jucat intens pe alte lumi, dar după cum ştiţi, oriunde întâlneşti noobi sau jucători cu care chiar să te înfrunţi este o plăcere.
În privinţa conducătorilor consider că un şef de trib adult şi matur este cheia succesului unui trib şi a coeziunii dintre membri săi, şi, spre norocul meu, am avut şansa să întâlnesc doar persoane mature în fruntea triburilor prin care am trecut pe L4.
Pe celelate lumi unde am jucat, ori nu am avut trib, ori am avut un trib format de mine.

17.Ce parere ai de schimbare modului de folosire a sistemului de cont premium?
A reprezentat o scumpire pentru modalitatea mea de a achiziţiona puncte premium – luam pachetul de 20 de puncte cu achitare prin abonamentul de telefon, care îmi ajungea pentru 4 luni. După scumpire pachetul echivalent îmi ajungea doar pentru 3 luni – a însemnat un plus de 25% care nu prea mi-a plăcut. Dar mai nou m-am orientat către pachete de puncte premium mai mari, unde beneficiezi de un raport mai bun preţ-cantitate, în plus am profitat şi de anumite oferte speciale cum a fost cea de Crăciun când s-a dat un bonus de 50%, iar în loc de 5000 de puncte, am luat, cu încă un coleg, 7500 puncte, suficiente fiecăruia pentru un an jumătate.


18.Crezi ca la ora actuala mai sunt necesare tutorialele pe forum?
La care Forum te referi ? Cel al tribului sau cel extern ?
Consider că orice tutorial este necesar, pe orice Lume de joc. Întotdeauna apar jucători începători care vor avea neclarităţi şi e bine să existe o sursă de informare oficială.

19.Ne poti enumera cativa prieteni de pe L4?
Da, o să numesc câţiva deşi sunt foarte mulţi…J
În primul rând vor rămâne în inima mea toţi colegii mei din vechiul DTR, aici nu voi da nume pentru că oricum ei ştiu acest lucru.
Apoi, mergând pe “firul” migraţiei tribale îi voi aminti pe Cassual (un tip corect şi fair-play, dar cu care am avut destule ciocniri de “principii”), Cgal (îmi place la el foarte mult echilibrul lui bănăţean şi corectitudinea deciziilor), Mărunteanu (ne-am cunoscut când ne duelam din triburi adverse, şi am ajuns să închegăm o amiciţie) Sensey43 (deşi momentan este în tribul duşman, îmi aduc aminte cu bucurie de timpurile când eram aliaţi şi făceam nopţi albe vorbind pe joc sau pe messenger despre toate prostiile imaginabile)

20.Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai buni jucatori de pe L4 , care ar fi acel top si de ce?
Danyela7 – mi-a plăcut ce a realizat cât timp a activat în joc pe L4
Cgal – consider că este un conducător cu viziune, are calm, mi se pare vertical şi a reuşit să aducă tribul pe locul 1, unde sper că va rămâne până la sfârşitul jocului.
Geani29 – este un jucător experimentat, foarte activă şi mai ales încăpăţânată la fel ca mine, în plus îmi place că foloseşte diacritice în mesajele din joc.
The Good – nu degeaba a ajuns pe locul 1
Dj2009 – într-un fel era tiz-ul meu şi ne completam, dar s-a retras prematur, consider eu, din joc.

Top 5 al jucatorilor cu care am interactionat este:
Interacţiune în ce sens?
Winnetu, Merphoo, Cgal, Pic74, Mărunteanu, Vlad231 – pentru diverse motive – acţiuni comune, sprijin, discuţii diverse, etc.

21.Pe viitor cu cine ai dori sa vezi un interviu, si de ce? Te-as ruga sa numesti cel putin un coleg de trib,un aliat si un „dusman” .
Trib: Marunteanu, Geani29, The Good, David1999, Nikodim, Excess, Spartachuss Pic74
Aliaţi: Sir22 – sunt curios dacă va vorbi de acţiunea GTC-ului asupra sa
Duşmani: Cassual, Dasimo, Xenimus, Magarel69, Vanitoasa

22.De ce crezi ca forumul L 4 este atat de "nepopulat"?
Nu ştiu ce să spun.
Poate pentru că de multe ori orice subiect de discuţie degenerează în vreo ceartă stupidă, iar asta a dus la retragera treptată a celor care activau pe acest forum.
Din ce am înţeles ar exista şi parti pri-uri ale unor moderatori cu un trib sau altul, iar acest lucru, chiar dacă este şi zvon, nu oferă o prea mare şansă de popularitate forumului.

23.Tu ce ai vrea sa gasesti? Ce te-ar face sa fi mai activ pe forumul extern?
Eu nu prea am frecventat forumul extern. L-am mai citit câteodată în calitate de “oaspete”, dar doar atât. Mi-am făcut la început cont, dar au fost ceva probleme cu logarea şi am renunţat să mai intru.
Nu cred că aş putea fi activ pe forumul extern din cauza timpului.
De cele mai multe ori abia am timpul necesar pe care să-l dedic contului de joc.

24. Care este motivul pt care razboiul actual a izbucnit, si crezi ca era necesar ?
Eu cred că totul se reduce la goana după locul 1...:)
O bună perioadă de timp, podiumul arăta cam aşa – locul 1 şi 2 (în alternanţă) era ocupat de Master şi Armada (duşmanu’), iar locul 3 de GTC (prietenu’ aliat)...
Din dorinţa de a depăşii cât mai mult Armada, Master a tot recrutat jucători din Armada, sau din triburile aliate acestora – DiViN, DEF, Raflo, şi cele care mai erau pe acolo.
Nu de puţine ori eram anunţaţi de conducerea GTC că jucătorul X sau Y nu se atacă (deşi era cu roşu pe hartă) pt că ...
Chiar s-a întâmplat ca peste noapte unii jucători să se coloreze în bleul aliaţilor, şi asta a fost... s-au căutat alte ţinte.
Dar la un moment dat s-a întâmplat ceva ciudat – a dispărut duşmanu’ iar prietenu’ aliat crescuse dintr-o dată peste măsură de mult, iar acest lucru nu prea a fost pe placul unora cu drepturi de conducere din Master...
Cu alte cuvinte – recrutărilor treptate practicate de Master li s-au opus una singură, dar în masă, sub forma unei fuziuni între GTC şi Armada.
Evident că acest fapt a nemulţumit profund o parte din Master, şi pe fondul unor schimburi de replici mai tăioase între conducerile celor 2 triburi s-a trecut la un fel de conflict neoficial – în care cei din Master au trecut şi la atacarea conturilor GTC, nu doar a celor ex-Armada pe care îi considerau „refugiaţi” – confruntându-ne cu o reorganizare a tribului în urma fuziunii, a mutării defensivei de la o graniţă la alta şi cu anumite pierderi în plan activ ale unor jucători, iniţial, GTC s-a rezumat doar la a se apăra, organizând doar sporadic acţiuni ofensive, iar de aici rezultă şi diferenţa de sate cucerite între GTC şi Master (trebuie subliniat faptul că unele conturi ale GTC erau chiar în mijlocul satelor Master şi evident că au putut fi nobilate uşor satele respective)
Dar încet, situaţia se va schimba – eu consider că diferenţa dintre GTC şi Master se va vedea până la urmă – dacă Master, în războiul cu Armada, a avansat în mare parte datorită recrutărilor sau a conturilor inactive pe care le-au putut nobila uşor, de partea GTC cei din Armada s-au dovedit a fi foarte activi, şi asta se poate observa din statistici cu sate luate şi de o parte şi de alta, iar asta cred că este un plus in fuziunea noastră deoarece „activ” + „activ” nu cred că va putea da „inactiv”.
Consider că fuziunea a venit în mod firesc, între nişte jucători care, fiind activi (şi dornici de joc în orice circumstanţe), şi-au dat seama că pentru a putea ajunge la un deziderat comun – închiderea L4 – trebuie, într-un fel sau altul, să scoată din joc şi cât mai repede conturile jucătorilor de ocazie.
Master a procedat exact cum a făcut şi în războaiele iniţiate cu alte triburi mai mici în trecut – a dictat nişte cerinţe şi a aşteptat să fie executate necondiţionat, sub sancţiunea războiului, dacă nu erau îndeplinite...
Însă a uitat să ia în calcul un aspect – acela că de data aceasta nu mai are în faţă un trib mic, înconjurat de altele (poate aliate Master) care l-ar putea încolţii, ci unul egal ca mărime, şi chiar ceva mai activ, ca număr de jucători, decât cele 2 triburi Master.
Poate că acest război nu era necesar acum, când în ambele tabere există multe lucruri de pus la punct, în special la capitolul inactivitate, dar tot ar fi izbucnit mai târziu, pentru a cerne învingătorii.
În GTC se tinde spre reformare radicală a tribului, reducerea strict la jucătorii activi, iar avantajele ce vor deriva din acest lucru vor fi imense, şi va reprezenta cu siguranţă un pas important către închiderea L4, dar acest lucru este încă de durată, unul din impedimente fiind chiar preţul talerilor, care în opinia mea sunt nişte „scumpi”, şi la propriu şi la figurat...:)).
Ieftinirea talerilor ar duce cu siguranţă la o animare mai mare a activităţii de pe L4 – pt că de multe ori oportunităţile de nobilare sunt multe, dar dacă nu există Nobili pentru a le concretiza, evident că lucrurile se vor mişca tot „bătrâneşte” - în acest moment, fără să recrutezi trupe sau să ridici clădiri, se pot bate zilnic taleri pentru 1,92 Nobili – ori dacă mai ai şi de recrutat (iar dacă eşti activ trebuie neapărat să faci asta) – se poate obţine echivalentul a maxim 1,1-1,2 Nobili zilnic, ori în condiţiile actualului război, cu 1 Nobil obţinut pe zi, nu prea sunt şanse să existe o animaţie prea mare pe L4.


25.In incheiere, ai vreun mesaj de transmis jucatorilor de pe L4?
Să privească jocul cu seninătate şi să nu uite care este menirea lui …distracţia.
În plus în spatele fiecărui cont este un om, iar oamenii au sentimente, care pot fi rănite de vorbe nesăbuite spuse într-o doară.

Şi cu ocazia sărbătorilor pascale vă urez Sărbători Fericite!!! şi Christos A Înviat!
 
Ultima editare de un moderator:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus