La o cafea cu John Milton

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

DeletedUser

coffecupo.jpg

Sunt John Milton, moderatorul Lumii 16. Mi-am propus sa invit la o cafea o data pe saptamana diferiti jucatori care au legatura cu lumea 16. Vom discuta despre acest joc si nu numai. Daca doriti puteti comenta si voi pe seama discutiilor postate. V-as ruga sa folositi un ton decent in comentariile voastre. Daca aveti sugestii sau intrebari, le astept prin pm. Va rog sa respectati indicatiile.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

54909433.gif
Seria discutiilor la o cafea o voi incepe cu profaMaria. Am avut ocazia sa o cunosc pe L6. Se spune ca ciuline la ciuline trage si profesor la profesor.. Am fost atras de nick, plus faptul ca eram vecini pe harta. Acum pe L16 am avut ocazia sa ma reintalnesc cu profaMaria, de data asta din pozitii diferite: eu moderator, iar ea lider al tribului AoE.

Doresc sa ii multumesc inca o data pentru timpul acordat, sper ca si celorlalti le va placea aceasta discutie.


fdcof3.gif

John Milton: Buna. Pentru inceput ai putea sa ne spui cateva lucruri despre persoana din spatele nick-ului profaMaria?
profaMaria:In spatele acestui nick se afla doua persoane sociabile, deschise, "un el si o ea", sot si sotie, fiecare dupa timpul disponibil.
In viata de zi cu zi, sunt profesor si sotie, pasionata de lectura, pictura si jocurile de strategie, iar el medic pasionat de lectura si sport; amandoi alcatuim un " tot" si ne completam reciproc; putini stiu ca in spatele calculatorului sunt doua persoane sub acelasi nick avand aceleasi pasiuni.

John Milton: Cum ai ajuns sa joci acest joc, ce anume te-a atras la el?
profaMaria:Navigand pe internet, am vazut reclama la acest joc. Fiind iubitoare de jocuri strategice, m-am inscris imediat fara sa stau pe ganduri, desi pentru mine reprezenta "necunoscutul", nestiind ce reprezinta un joc strategic online.

John Milton:Exista o discutie intreaga privind moralitatea in joc. Unii spun ca este ca fiind un joc de razboi totul este permis. Care este opinia ta legata de acest subiect, ne poti impartasi cateva din principiile tale ?
profaMaria:Nu sunt de acord cu aceasta afirmatie "in razboi totul e permis"; pentru mine respectul si comunicarea in acest joc e mai presus de orice.
Desi are ca tema razboiul, aceste doua atribute nu trebuie sa lipseasca din strategia fiecaruia: respecta si vei fi respectat; vorbeste frumos si ti se va raspunde frumos; ignora mesajele cu limbaj vulgar; intr-un cuvant, fii "diplomat".


John Milton: Din cate stiu eu, ai jucat pe mai multe lumi pana acum. Ne poti spune care este lumea ta de suflet si motivele pentru care o consideri asa?
profaMaria:Lumea mea de suflet e lumea 5 . De ce? Deoarece e prima mea lume, e lumea unde am invatat sa joc, aici am facut primii pasi, mi-am facut primii prieteni, am pierdut cele mai multe nopti. Lumea 5 reprezinta "copilaria" mea in acest joc.

John Milton:Esti lider de trib. Care este tipul de conducere adoptat pe L16 (dictatura absoluta, democratie, semi dicatura, alt tip ) si motivul pentru care l-ai adoptat ?
profaMaria:Nu cred ca ma incadrez la una din categoriile enumerate de tine. Suntem un trib de prieteni, ne cunoastem fiecare stilul, stim ce vrem unii de la altii, iar pe cei noi care ni s-au alaturat incercam sa ii invatam ca prietenia si ajutorul reciproc inseamna trainicia tribului.


John Milton:Tribul condus de tine (AoE) este pe primul loc momentan. Ce anume l-a adus acolo, care sunt atuurile sale in raport cu celelalte triburi?
profaMaria:In primul rand vreau sa spun ca suntem o echipa, si nu datorita unuia sau altuia am ajuns pe primul loc, ci datorita faptului ca suntem si lucram ca o echipa, care comunica si in acelasi timp respecta parerea celuilalt.
Un trib bun are la baza unitatea, comunicarea si prietenia. Incercam sa ii cunoastem cat mai bine pe fiecare, sa construim un grup bazat pe prietenie in primul rand, apoi restul vine de la sine.


John Milton:Cum ai caracteriza celelalte triburi din top 10, ce relatii diplomatice aveti cu ele?
profaMaria: Din top 10, nu cunosc prea multe lucruri despre fiecare, desi cu o parte din ei m-am intalnit pe alte lumi, iar acest lucru se observa, facandu-ne mai usoara comunicarea.
Toate sunt triburi puternice, formate din jucatori experimentati.
Relatiile diplomatice ti le stabilesti in functie de pozitionarea pe harta.

John Milton:Care trib il considerati ca fiind principalul concurent pentru locul 1 pe L16?
profaMaria:E prea devreme sa ma pronunt, suntem abia la inceput, dar totusi, enumar urmatoarele: Quit, Enemy?, LoL.

John Milton:In acest joc exista momente in care esti placut surprins de ceva sau din contra. Pe L16 ce lucruri te-au surprins in mod placut si ce lucruri te-au surprins in mod neplacut?
profaMaria:In primul rand m-a surprins in mod placut dorinta si implicarea ta, de a ne face jocul si "lectura" de pe forumul extern mai placute.
Atat pe aceasta lume, cat si pe alte lumi, partea negativa o reprezinta unele mesaje cu caracter vulgar atribuite fara motiv.


John Milton: Dintre inamicii vostri care va pune cele mai multe probleme?
profaMaria:Nu pot sa afirm ca intampinam reale probleme, dar amintesc totusi tribul TNO, iar pe aceasta cale, tin sa ii felicit , in special pe cei care sunt la granita cu tribul nostru.


John Milton:Ai fost in conducerea mai multor triburi, ai experienta ca lider. Ce sfaturi ai avea pentru actualii sau viitorii lideri de trib?
profaMaria:Un lider bun ar trebui sa asculte pe fiecare jucator in parte, sa incerce sa evite orice tip de discutii in contradictoriu dintre doi sau mai multi membri ai tribului; si daca totusi se intampla asta, sa ia decizia corecta si argumentata.
Sa-i respecte pe toti in mod egal, indiferent de numarul punctelor, sa le induca spiritul de echipa

John Milton:Multi jucatori parasesc acest joc. Ce anume te tine pe tine aici?
profaMaria:Simplu si la obiect: prieteniile creeate aici.

John Milton: Din cate am observat tribul din care faci parte este o prezenta discreta pe forumul extern si tu la fel. Cum vezi forumul extern ?
profaMaria:Citesc tot ce se discuta pe forum, dar, ma deranjeaza unele acuze si jigniri aduse unor jucatori. Multi jucatori din tribul nostru citesc forumul, dar nu indraznesc sa posteze probabil din acelasi motiv, sau, unele lucruri sa nu se interpreteze in mod gresit.


John Milton: Cum acest topic se numeste "La o cafea cu John Milton" o sa te intreb ce fel de cafea preferi?
profaMaria: Sunt o cafengista inraita, sunt consumatoare de Jacobs (verde).

John Milton: Dintre jucatorii de pe L16 pe cine ai invita la o cafea?
profaMaria: As invita mai multe persoane..nu pot sa dau nume, sa nu neglijez pe cineva. As invita tot tribul AoE, nu as omite pe nimeni. Si as mai adauga cativa prieteni din alte triburi :)

John Milton:In incheiere doresti sa spui cateva cuvinte pentru cei de pe L16?
profaMaria:Respectati-va si veti fi respectati!
[ tin sa-ti multumesc pentru invitatia facuta la cafea ....placerea a fost de parte mea ]


ps: Am de dat o mica lamurire. In momentul in care am facut intrebarile si am initiat dialogul cu profaMaria AoE se afla pe primul loc, de aceasta fac referire la AoE ca fiind tribul de pe locul 1.

54909433.gif
Urmatorul invitat la o discutie este mesteruuu. Despre el recunosc ca nu stiam mai nimic, ce l-am mai putut vedea pe forumul extern. Tonul decent, argumentele folosite au fost unele din lucrurile pe care le-am remarcat la el.

As dori sa ii multumesc pentru timpul acordat, a fost o placere din partea mea sa ii citesc ce a scris, sper sa fie si pentru voi.

fdcof3.gif

John Milton: Imi poti spune cateva lucruri despre tine ca persoana, cel din viata de zi cu zi?
mesteruuu:Nascut sub zodia Leului ma consider si ma comport ca o persoana foarte ambitioasa.Iubitor al naturii si al frumosului pot petrece zile intregi in natura fara sa simt nevoia sa fac altceva.Adept al filosofiei japoneze,mai precis al artei samurailor incerc sa ating perfectiune si echilibrul in tot ceea ce fac.Uneori visator tind sa cred ca Adevarul,Dragostea,Rabdarea,Onoarea si Credinta sunt valori absolute pe care nu le intalnesti numai in filme.Pasionat de fotbal(pe care il am in sange,Catalin Hildan,jucatorul-emblema al lui Dinamo mi-a fost verisor),citit,scris si de sah.In cercurile mele de prieteni si de apropiati sunt cunoscut ca Gal,Maistru sau Mesteru'.
Daca ar fi sa enumar trei calitati acestea ar fi ambitia,leadershipul si rabdarea.Daca ar fi sa enumar trei defecte acestea ar fi mandria,increderea oarba in unele persoane care te pot dezamagi usor si nu de putine ori comoditatea.Deviza mea personala este:"Cel ce are puterea sa distruga,are si puterea de a creea ceva mai bun".

John Milton: Cum ai inceput jocul , pe ce lumi ai mai jucat?
mesteruuu:Jocul l-am inceput pe w5 tribalwars in tribul Fear Factor.Nu am inceput sa joc pe varianta beta si nici pe l1 nu am intrat cu contul acesta.Am jucat foarte putin pe contul fratelui meu anomaly23 in CT sub Morbent Fell.Am inceput sa joc pe l2 unde impreuna cu cativa colegi de clasa am infiintat RKW(Royal Knights of Walhalla),trib care a atins apogeul dupa 6 luni de joc clasandu-se pe locul 12,iar ca si longevitate in top 20 a rezistat 8 luni de zile.A fost lumea care m-a marcat cel mai mult,de unde mi-am facut majoritatea prietenilor

John Milton: Cum ai caracteriza tribul pe care il conduci, ce iti place la el si ce anume nu iti place?
mesteruuu:In primul rand tin sa mentionez ca nu eu sunt intemeietorul de drept al acestui trib,ci setzel.Eu sunt adjunctul lui si ma ocup de el atunci cand setzel nu are destul timp.Tribul a inceput cu o conducere in triumvirat,eu alaturi de Lord Maverick l-am legitimat pe setzel sa fie reprezentant pentru ca a avut o pondere mai mare in aducerea oamenilor in trib.Ca idee tot setzel ne-a invitat sa luam parte la acest proiect.
Tribul pe care il conducem este un trib elitist cu nume grele in componenta lui(craus,lighioana, whiteangel, noobstalker, shoshon etc...si aici imi cer scuze si celorlati colegi dar nu vreau sa lungesc lista).Un trib unit,razboinic si nu in ultimul rand un trib pretendent la primul loc al acestei lumi.Un trib cladit pe incredere si cooperare in care am inteles sa impartim puterea printre membrii de seama pentru a coagula o echipa cat mai competitiva.Un trib in care rezista cei puternici si au loc doar cei puternici.Ceea ce imi place la acest trib este seriozitatea jucatorilor si apetitul lor ofensiv.Nu pot sa omit nici nivelul ridicat de comunicare,in special la topicurile destinate spamului.Cu alte cuvinte este o onoare sa joc alaturi de o asemenea echipa,fiecare in parte este special si toti impreuna sunt minunati.Ceea ce nu imi place este ca avand o gramada de jucatori experimentati exista tot timpul riscul izbucnirii unui conflict fie el ideologic,fie el tactic,in permanenta incercare de a fi cooptat la conducerea tribului,dar care se rezolva datorita bunei comunicari si al exprientei acestor minunati jucatori.

John Milton: Exista diferite modele de conducere, pe care il consideri cel mai potrivit ?
mesteruuu: .Am fost si voi fi mereu adeptul democratiei si ideei de a dispersa puterea intre mai multi poli.Fiind student la Drept am avut posibilitatea sa studiez mai multe sisteme dar cel mai fiabil ramane sistemul democratic.Adevarul este ca si o organizare aristocratica mi-ar conveni insa nu responsabilizeaza toti jucatorii.Exista si o gramada de dezavantaje pentru ca in momentul in care ii conferi cuiva putere acesta tinde sa isi extinda sfera de aplicare si pot iesi certuri urate pe tema asta.De aceea am stabilit unele limite si actuala echipa joaca sub imperiul acestor reguli stricte si treaba merge ca unsa.Cheia,dupa parerea mea,sta in modul de organizare.Pentru cineva care nu reuseste sa organizeze cum trebuie un sistem democratic,sfatul meu este sa nici nu incerce macar pentru ca va iesi urat si va prinde o aversiune fata de acest stil de a conduce.

John Milton: Am vazut ca ai postat pe forumul extern modele de contracte diplomatice, le aplici si in joc, in speta pe L16?
mesteruuu: De diplomatie se ocupa setzel,el are darul de a incheia acorduri si talentul de a convinge insa pot sa spun ca din in pacate acele modele de tratate nu isi mai gasesc aplicabilitatea la acest nivel.Daca pe l2 cand am inceput tratatele diplomatice aratau asemanator cu ce am postat pe lumea 16 sunt in stare sa rada de tine daca ii abordezi intr-o asemenea maniera.Pe undeva nici nu merita judecati sau acuzati,la urma urmei triburile este un joc si foarte multi il trateaza asa.Poate ca daca nu alegeam o cariera juridica nici eu nu as fi formalizat continutul unui tratat insa o fac din placere si pentru a-mi imbunatatii si limbajul.

John Milton: Care este strategia ta legata de aliante pe L16?
mesteruuu: In prezent politica noastra diplomatica stagneaza.Am inchegat 2-3 aliante cu triburi zonale care domina in vederea monopolizarii zonei de nord-vest.Pe viitor cel mai probabil tribul nostru se va orienta catre margine.Razboaiele de la centru nu ne vor preocupa prea mult pentru ca le vom lasa in seama aliatilor nostrii.Oricum aliatii pe care ii avem acum sunt pana la sfarsit.Nu am jucat si nici nu vom juca cu o diplomatie relativa si fluctuanta.E daca vrei prima regula a unui trib elitist.

John Milton: Cum ti-au influentat jocul lumile anterioare? Esti mai precaut,neincrezator sau dimpotriva?
mesteruuu: Lumile anterioare m-au schimbat radical.Pe langa faptul ca am acumulat destula experienta in ceea ce priveste jocul,am acumulat totodata si mai multe cunostiinte cu privire la jucatori.Exista mai multe tipuri de jucatori.Jucatori care sunt gata sa fie sacrificati si jucatori care nu concep faptul ca trebuie sa piarda uneori un sat pentru a castiga mai multe.Exista jucatori care te-ar urma si in panzele albe si jucatori care parasesc corabia inainte sa inceapa furtuna.Am invatat sa imi dau seama care e neghina dintre grau,in cine pot si in cine nu pot avea incredere.In actuala echipa nu cred ca exista macar un jucator care nu s-ar sacrifica pentru colegii lui sau care ar disconsidera o comanda de la liderul lor de grupa.Ca si mentalitate nu m-a schimbat deloc,adica am ramas acelasi lider "moale"(cum ar zice unii),indulgent care mai degraba isi pierde jumatate de zi sa rezolve o problema decat sa o transeze decisiv si mai apoi sa regrete.

John Milton:Ai vreun model de jucator, vreun mentor?
mesteruuu: Jucatori model ar fi vreo 10,dar un singur mentor.Cat am jucat cu contul lui anomaly23 pe l1 in CT sub conducerea lui morbent fell am invatat jocul.Va marturisesc ca el este jucatorul caruia ii datorez astazi formatia mea militara in ceea ce priveste jocul.Nu am fost de acord cu maniera de a conduce,era un tiran si nu agreea deloc ideea de democratie,insa ca pregatire militara a fost un geniu.
Jucatori model ar bodu(diplomatul meu de pe l2),LizardKing(un lider innascut),setzel(un strateg si diplomat de nota 11),craus(o bomba cu ceas),ghismo(parerea mea cel mai profesionist jucator ever),sqrt(vecinul meu de pe l2) si ultimul dar nu cel din urma Raul Drake(un jucator din categoria "must have").

John Milton: Ce sfaturi ai pentru cei ce incep o lume noua?
mesteruuu: Sfatul meu este sa asculte de cei mai experimentati si sa aiba incredere in ei.E singurul mod prin care poti invata jocul fara sa urmezi calea "dureroasa" de la marginea hartii.Prima mea lume pe care am jucat(w5 tribalwars) am avut norocul sa dau peste un englez care imi dadea sfaturi cu privire la dezvoltare si am reusit sa ajung la 11000 de puncte(4 sate) dupa care am inceput l2 si i le-am cedat lui.

John Milton: Cum ai caracteriza restul triburilor din Top10?
mesteruuu: Cu exceptia triburilor cu care avem alianta,as zice simplu : ,,Dusmanii de maine".Cum am mai spus nu avem de gand sa jucam sim-city si aliatii alaturi de care am pornit vor fi pana la sfarsit."There are no pacts between lions and men" ca sa citez si un personaj dintr-un film.

John Milton: Ce sfaturi ai avea pentru dusmani?
mesteruuu: .Sincer nu stiu ce sa spun.Jucati corect fratilor,nu umblati cu cioara vopsita si spuneti ca e papagal.Nu vreau sa sune ca o amenintare dar v-as sfatui sa aveti grija cand atacati ca poate fi ultima data cand o faceti din k44 si celalte k-uri adiacente.Va mai sfatuiesc sa nu puneti la suflet pentru ca la urma urmei este un joc,cine stie pe ce lume jucam in aceeasi tabara si fie ca cei mai buni sa castige.

John Milton: Atunci cand ataci pe cineva acel jucator poate reactiona in diferite moduri prin mesaje. Ne poti impartasi cateva din experientele tale ca jucator aflat in aceasta postura?
mesteruuu: De obicei ma insulta si nu ii bag in seama,insa au fost si unii care m-au felicitat pentru actiune.Sincer sa fiu nu prea mai reactioneaza pe lumea asta.Am reputatia de a fi un jucator imprevizibil si cand se trezesc fara sate nu mai zic nimic.

John Milton: Ce cafea preferi?
mesteruuu: Neagra,cu zahar si alaturi de o companie placuta.

John Milton: De pe L16 pe cine ai invita la o cafea?
mesteruuu: kity girl si probabil cativa lideri din randul dusmanilor sa fiu sigur ca o beau in liniste

John Milton: In incheiere ce ai dori sa le transmiti celorlalti jucatori de pe aceasta lume?
mesteruuu:.Mult succes si spor la cat mai multe sate.Sa nu uite ca scopul jocului este sa te distrezi,castigi doar respectul si admiratia celorlalti.


54909433.gif
Urmatorul care mi-a acordat onoare de a discuta cu mine este analist. As dori sa ii multumes pentru timpul acordat, pentru promtitudinea cu care a raspuns la solicitarea mea. Sper sa va placa discutia la fel de mult cum mi-a placut si mie.
fdcof3.gif

John Milton: La inceput imi poti spune cateva lucruri despre tine, despre cum ai inceput sa joci acest joc?
analist: Ma numesc Bogdan, am 29, sunt din Roman, pasionat oarecat mult de jocurile de strategie, politic si sah ("politic" si nu neaparat "politica"). Triburile are din toate cate ceva si m-a prins in mreje, dar nu deosebit. Am inceput sa joc prin 2007, presupun. Eram afon si am fost multa vreme afon. Aici deviez: prefer autohtonul "afon" decat alogenul "noob" sau derivatele. E cumva pretentiozitate, snobism si conformis in termenul "noob" sau "noobism". Nu cred ca am folosit mai mult de o data, de doua ori termenii importati si foarte rar "afon" pentru ca evit vorbele dure sau judecatile de valoare verbalizate pt ca pot fi conflictuale.
Am inceput sa joc presupun pe lumea 2, pe k33, daca lumea 2 e cea unde s-a afirmat tribul CAG. Am infiintat un grup mic, crescut lent ca si calitate si cantitate, era tribul dominant pe k33. Am avut alianta cu CAG, la inceputul lumii, de asta legatura... Vizavi de termenii tehnici din joc...eram surprins, la negocieri de un termen folosit de o interlocutoare: "wing" pt ca gruparile noastre nu erau alaturate, dar ea conducand unul mai mare, mi-a zis ca ce propun eu e "wing" si eu am cerut clarificari.

La cateva sate, am parasit lumea, oarecum rusinos, m-am legat de o vecina priceputa sau cu trib mai mare si pe fundalul unei dezinteresari personale asupra jocului, am parasit cumva cu "coada intre picioare" insa fara sa imi pese afectiv ci doar pe plan competitiv...Nu retin pe ce lumi am mai fost,doar ceva incercari nesustinute, foarte scurte, pe lumi deja existente...Pana am intrat pe 7. Acolo am creat usor-usor un trib bunisor, cu un nucleu valoros. Cred ca am punct tare recrutarea: monitorizarea, convorbirile/abordarea si mentinerea, apoi promovarea celor activi si competenti...Am dat pe 7 de un jucator misterios, „martial law”: la prima mea abordare a fost tare reticent, condamna jocul in trib. Ma dezamagea ca nu comunica, singurul caz de reticenta acceptata de mine. Tribul meu parca se numea NORD24 sau pe aproape, era tribul dominant pe k24, fara rival. Am fost vreo 10-12 membri in total sau de baza, activi si solidari, apoi am fuzionat cu un grup, saltand pana pe la 30. Comunicam des, cativa se pricepeau, dar mai toti cu experienta redusa...Aproape toti eram entuziasti si invatam pe parcurs, cu o atmosfera foarte buna.

Retin doua "ispravi" din 7: eram suparat pe "adjuncta" mea ca nu luase un sat conform planificarii si am pus status pe mess: "cine se simte cu musca pe caciula sa se retraga singur"...cu referire generala la colegii care nu (mai) puneau umarul serios....dar statusul ala a produs cutremur in grup: au iesit vreo 2 inocenti/nevinovati ... iar ea a fost ultragiata putin. Dar unitatea a ramas, fara sechele, fusese doar un aspect tehnic din joc nesincronizarea aceea. De altfel, a fost una din cele doua fete foarte apropiate mie din triburile, cealalta fiind sufletul TLB din 8, „kalliopi”. A doua „isprava” ce o aduc din memorie a fost conflictul cu un trib slab dar care recrutase enorm in zona noastra. S-au contrat cativa jucatori intercalati din ambele triburi si am decis sa declansam razboiul: zilnic curgeau sprijinuri de la toti spre zona de conflict, figurat, puteai simti curentul ostilor de pedestri si calari...Am numit acel razboi „aplicatie militara”. In cateva zile am destructurat tribul ghinionist, dar in acele zile toti din NORD24 eram cu un moral si un tonus deosebit.


John Milton: Si pe L16 cum ai ajuns sa joci? Ti-ai ales colegii cu care sa intri sau cum?
analist: Pe L8 am fost in conducerea TLB, diplomat si organizator. Am pus mult suflet, timp si efort pt TLB, iar m-am simtit ca intr-o echipa, era primul trib de top mondial in care am fost. Acolo mi-am facut si un amic de mare anvergura: alin/razvan/madhorsefuzzy, pe langa multi alti talibani si am infiintat in 2, pe lumea 10, un grup...Am cooptat rapid inca un taliban, pe ddschet/harnic si cei 3 am inceput sa "speriem Vestul": madhorsefuzzy, analist si harnic. Eu eram portavocea si ala implicat in politica, madhorse era cel mai competent tehnic. Am inceput usurel sa cooptam pe cei activi si am construit, pe k24 parca, un trib mic dar foarte percutant, nu misca nimic in front acolo. Mai aveam mai la nord concurenti pe cei din MOH. Ii dibuisem noi de la inceput ca is buni, am aflat si din renume. Am avut neintelegere cu liderul MoH: i-am zis ca suntem aliati pe termen lung (aveam ambele competenta) dar nu am acceptat sfarsitul unui conflict dintre doi vecini, din cele doua triburi. Florin, liderul MoH a crezut ca sunt un nesimtit. Discutaseram anterior si de fuziune, dar nu acceptam eu nici numele lor, nici poza sinistra din profilul lor.
Pe k24 era un trib mamut, IK - adunati acolo o suta de aveniti si neaveniti. Eu ma ocupam de diplomatie si de coordonarea grupului, care a luat diverse nume: GRUP24, Potop, EST24, Acvila. Diplomatul IK, un adolescent isteric, ma sacaia cu cereri diplomatice si la un moment dat ii zic: va oferim alianta contra MOH. El si acolitii au abordat personal si au considerat-o alianta generala. Eu ii dadusem caracter vag in exprimare, tocmai in dispret fata de cei din IK. Dupa treaba asta mare parte din cei din afara Potop au considerat ca analist e mare magar si un perfid fara seaman. Cumva, in esenta, jocurile de putere dintre conducerile noastre au subliniat abordarea mea diplomatica mai "pragmatica". Ulterior, IK s-a rupt si partea consistenta s-a numit SH, un trib concurent noua, dar de acuma MoH devenise tribul dominant continental. Potop/GRUP24 si SH s-au aliat intr-un sfarsit. Eu abandonam lumea. GRUP24 si SH au fuzionat formand THG, trib de top mondial, ulterior fuzionat si el cu IMMO, dar eu eram iesit de mult. Am renuntat la lumea 10 din saturatie, acolo a aparut numele POTOP. Am avut aparitii efemere pana pe 16. Pe 16 am intrat de unul singur, de nebun. Incet am inceput recrutari: eram zi de zi multumit ca suntem putini, foarte bine grupati, sub numele Potop, o mana/doua de jucatori. Si de data asta Potop facea legea in zona sa. La un moment dat, unul, balabans, imi zice de un proiect de al lui, pe care l-am considerat exaltat: ca vor veni sau ii va aduce el pe multi altii in zona. Am crezut ca e un alt adolescent isteric sau exaltat, dar cu idee noua. Sergiu Balaban a pus osul la treaba, numele asta Potop sta in mare masura in lucrarea stransa dintre noi: el cu recrutarea masiva, eu "cu barda", cel exigent (ca in filmele de politisti: ala bun si ala rau). Dupa ce a intrat Sergiu in Potop am crescut mult numeric si am luat anvergura. Ne-am inhamat apoi ambii la caruta externului si am facut si propaganda. Am intrat pe extern datorita timpului liber si pt ca grupul POTOP mergea excelent intern. Intr-o saptamana ne umflaseram numeric dar eu am inceput sa concediez pt abateri de la reguli, cea mai „miscatoare” fiind nobilarea de sate mici. In acel timp primeam 30 de mesaje pe zi, majoritatea stupiditati: nebuni, isterici, copii nevinovati si cereri de recrutare total ilogice, tineam rubrica de forum: mesaje amuzante/ridicole....as putea scrie carte de bancuri bune cu mesajele alea. Ma supara mult in joc sustinerea acerba a unora de pretentii nejustificate, de inrolare sau diplomatie. Le lipseste multora atat bunulsimt cat si simtul masurii.


John Milton:Imi poti spune de cum ati ales Hard ptr a fuziona cu ei?
analist: Eu nu am ales hard, rolul meu a fost doar de a-i da lui sergiu binecuvantarea pt fuziunea cu hard sau celor din conducere care doreau fuziunea cu hard. Eu deja anuntasem in cercul restrans si in cadrul general ca ma retrag treptat si intr-adevar eram "ofiter in retragere". Ca paranteza, se implicau prea putini in conducere, nu puneau osul la treaba. Singurul remarcat de mine a fost „kingunu”, restul nu erau indeajuns de priceputi sau de implicati. Sergiu era implicat dar mai avea scapari, dupa gustul meu. Deci, am parasit l16 partial din cauza nepasarii colegilor cu potential, care nu si-au asumat rol. As mai fi stat, dar nu accept in acest joc sa fiu parazitat, sa se profite de sacrificiile mele. Revin: am postat pe forumul nostru sustinerea pt fuziunea cu hard, cu o anecdota despre Churchill: il intrebase o doamna de ce isi schimba opiniile des si el raspunde: „vremurile se schimba, ramai la fel?” Aici Sergiu/piciu-xxx probabil imi este oarecum recunoscator: eram probabil autoritatea suprema in Potop si daca ziceam nu, erau cel putin mari greutatii n fuziunea cu Hard. Apropo de asta, diplomatia Potop a stat mai tot timpul inchisa la aliati si PNA (eu personal nu am avut de-a face cu Hard, ii ignoram diplomatic pt ca nu se bagau in zona noastra). Din fericire nu am avut concurenti in zona si nu aveam cu cine sa ne "imprietenim", insa marcam des triburile care "ridicau capul", adica recrutau excesiv fermele. Sincer, Potop, pana am iesit eu din scena, deci mai tot timpul, nu a probat ca este un trib de varf, in absenta provacarilor de granita. Nefiind stress si tensiuni si bucataria noastra mergea bine, de asta in exterior apaream ca o familie fericita.Eram vreo 10 jucatori apropiati, comunicam des, deschis si organizam destul de bine grupele. O nemultumire a mea fata de fostii colegi tine de insuficienta implicare in conducere, eram doar vreo 4-5 care faceam treaba: piciul porno, eu, kingunu si slit. De altfel, alaturi de cytor/dragos, pe ei 3 i-am investit intemeietori cand am abandonat sentimental tribul. Un singur moment delicat a fost in Potop: cand piciul porni mi-a zis sec: plec, dai satele. Eu deja eram satul de delasarea colegilor si am decis scurt cum sa dau satele, el s-a razgandit si a emis pretentii cum sa dau satele. Dupa ce fluctuase anterior de cateva ori cu retragerile, de data aceea doream sa il scot din trib, dar numai motivat operativ. S-a razgandit asupra abandonarii, fara sa imi spuna explicit asta. Am ascultat de opinia lui cytor ca merita pastrat in trib Sergiu, dar am ascultat numai pt ca cytor avea dreptul sa spuna cum sa se aseze tribul, cine merita si cine nu. Daca nu era cytor mediator, istoria Potop era alta, probabil faceam dictatura si ramaneam sa joc, pe o abordare foarte pragmatica...cu Sergiu in afara echipei. Acuma, eu il apreciez pe Sergiu/quzor si il apreciam, dar la acel moment decisesem ca el era bun iesit. Cum erau cativa in Potop care puneau inima si se implicau in organizare (slit, kingunu, cytor, piciulxxx), am decis ca e pe maini destul de bune si nu stric jucaria, daca plec.

John Milton: Ai spus ca iti place sahul. Sahul e un joc de strategie, presupune sa anticipezi ce va face adversarul, sa iti planifici foarte bine mutarile. Aceasta pasiune s-a rasfrant si asupra modului in care ai actionat pe triburile?
analist: Cred ca da. Sahul mi-a folosit si imi foloseste extraordinar pe triburile:
1. planificarea pe termen mediu si lung (juma de luna, o luna): ce triburi au potential, ce interese au ele in functie de harta, cum putem folosi interesele lor in favoarea noastra...pe cine sa ducem de nas, pe cine trosnim fara risc, ce jucatori sunt buni, au potential, care sunt capete de pod, ce triburi merita alianta...etc;
2. tratarea jucatorilor. unii sunt "netrebnici" in sensul de nemerituosi si trebuie tratati ca pioni. dar altii se remarca si daca arata ca au in ranita bastonul, le-am acordat mereu bastonul (cooptati in conducere), uneori avant la lettre, ca sa ii stimulez sa se implice...Piesele in sah au doua valori: absoluta si relativa...asa si in acest joc, valoarea unui jucator e data de aprecierea noastra a relatiilor in care este prins acel jucator: valoros, dispensabil, promovabil sau o piese stanjenitoare in angrenaj...
3. jocul tehnic propriu zis: dodge, roiurile, curatarile, trenurile implica abordari asemenea sahului: unde concentram resurse, cum taiem calea jucatorilor in sensul de a-i priva de resurse, de colegi, de suportul tribului..etc. Un folos mare am tras din teoria schimburilor: schimba daca iti iese ceva. De exemplu, cineva dintr-un trib concurent mi-a cerut sa ii confirm daca ce zice un coleg de-al sau despre istoria sa in Potop era adevarat. Raspunsul meu a fost: ce imi dai tu, lider al unui trib concurent, pt informatiile mele.
Alt exemplu: conflictul dintre LoL si Yakuza l-am folosit atat tactic cat si strategic. Mai mult Potop a facut joc de glezne fata de Yakuza (la nobilari) dar am intarit coeziunea echipei cu promovarea unui inamic la granita. Deseori am propus fuziuni sau am pus in discutia tribului fuziuni, taman pt a crea un curent general de sustinere a identitatii Potop. Era o larga majoritate care zicea: faceti cum stiti voi conducerea, dar trib ca Potop mai rar...Pe finalul istoriei Potop am discutat cu Yakuza si LOL de o fuziune, dar cel din Yakuza parea neinteresat sau nestiutor in ale vietii (cand tratezi o afacere) iar corespondentul din LOL mi-a lasat raspuns ca imi va comunica decizia conducerii lui, pentru ca liderul istoric al LOL sa imi dea apoi mesaj hilar de genul: „v-ati hotarat, ce dracu faci, mai facem fuziunea?”, un soc din partea contactelor unui trib de top...


John Milton: De ce crezi ca nu exista un P&P de calitate pe forum?
analist: Ar fi calitatea celor ce ies pe extern, varsta lor si timpul de care dispun jucatorii. Cei cu varsta matura nu prea au timp de joc si mai ales de extern, cei cu studii sau cultura nu prea pierd timpul pe joc sau pe extern. Adolescentii sau tinerii de pe extern practica o "pseduomircuire" de asta spam la tot pasul. Deci e cumul de factori, motive, iar adolescentii in general nu prea se exprima elaborat, inchegat si timpul nebun al vremurilor noastre nu prea permite excursuri logice sau argumentatii pe forum si cum marea majoritate a "externilor" sunt tineri, se importa abordarea lor de zi cu zi. In cazul meu, stilul eclectic/aparte vine tocmai dintr-o exasperare fata de necalitatea P&P, scriu mai inflorit pentru a le arata adolescentilor o alta latura, o alta generatie. Am fost surprins placut de doi adolescenti: aresx/xshadow si quzor/piciuxxx. primul mai ales m-a surprins prin cultura si exprimare, dar a fost axat in extern pe spam desi poate mai mult ca reprezentant de trib.

John Milton: Ai niste principii in acest joc?
analist: Acuma, Voltaire zicea: defineste-ti termeni. Dar in echipa pe care o construiesc sau cu care sunt, mizez pe incredere, impartirea sarcinilor, impartirea beneficiilor, solidaritate...dar la modul factic, fara vorbe... De ex, deseori la inceputuri de lumi am multi intemeietori si conducatori...pt. ca nu e risc de prabusire sau dezamagiri: la 6-10 oameni nu e dezastru ca cineva calca stramb, insa nu s-a intamplat...
John Milton: Principii.. niste "reguli" autoimpuse pe care le urmezi in joc si nu le incalci indiferent de situatie.. pot tine de partea morala, de organizare..
analist: Eu nu gandesc jocul triburile dupa principii, sau cand joc sa urmez principii. Eu am abordare tehnica: cum e bine sa fie in trib: solidaritate, incredere, competenta, defavorizarea incompetentei. Daca astea folosesc echipei, tribului, asa trebuie jucat... In relatiile externe sunt cumva mai cinic: pacaleste-ti concurentii, domina si divide concurenta, stimeaza si arata ca stimezi calitatea altor grupuri ...astea ca linii directoare, nu principii. Daca e util sa practici criteriile etice, atunci ele se aplica, dar nu atat pt ca ele sunt etice, ci pt ca sunt utile, ele dau succesul: coeziune, comunicare, distractie, voiebuna . Daca ar fi sa zic de un principiu, singurul ar fi: fii competitiv, cauta performanta

John Milton: De ce joci tu triburile?
analist: Asta e si grea si usoara. Grea pt ca nu agreez sa dezvalui multe despre mine,usoara pt ca stiu de ce, cel putin presupun ca stiu de ce. E activitate/joc in care repet mecanisme, procedee din activitatile pe care le practic, din meseriile/ocupatiile mele productive, deci mai simt comod. Alt motiv tine de socializare iar al treilea tine de perioadele de timp liber intermitent. Lumea 16 m-a prins cu timp liber oarecum mai mult. mai nou, nu prea am timpul liber necesar si merg cu viteza 1 pe L17.

John Milton: Pentru cineva care ar dori sa se apuce de acest joc de sfaturi ai avea?
analist: Pai pt cei care s-ar apuca de joc: sa caute pe extern discutiile de pe general si de la sectiunea de intrebari despre aspectele tehnice din joc, sa bage de seama la ce fac vecinii, cum se misca triburile din zona si mai ales sa cugete de 3 ori in joc la sensul actiunilor: mai toate chestiunile pe care le stiu "profesionistii" pot fi deslusite si remarcate in mod autodidact, deci sa nu dispere incepatorii ca nu au experienta. Jucatorii buni au stiut sa caute si sa asimileze informatiile, in timp. Eu unul am invatat din experienta...Si jocul asta e la fel ca sahul: algoritmi: la un proces sau o actiune de genul X, se cuvine un raspuns ales dintre a,b,c, alea fiind mutarile-candidat. De exemplu, ce sa faca un incepator cand e atacat de vecin pe la inceput de lume: dodge/ sa taca/sa insulte/sa stea cu trupele acasa/sa scoata o parte ca sa il insele/sa aprecieze atacul ca fake/sa aprecieze atacul ca spionaj/sa il aprecieze ca premergator de nobili/ sa racneasca in trib dupa ajutor...etc. Pe baza informatiilor despre atacator si despre propriile resurse, va lua o decizie, fara se se panicheze.

John Milton: Ce melodie crezi ca te-ar reprezenta cel mai bine?
analist: Aci e intrebare din ciclul: „iti mai bati nevasta?” Sunt presupozitii: ca am nevasta, ca o bat eu si nu ea si ca as mai fi batut-o.
John Milton: Atunci o melodie preferata, una pe care o asculti tu des...
analist: Imi plac multe, sau cateva, cu genuri specifice...sau cateva genuri, dar nu au asa relevanta. plac piese folk (o mana), imi plac piese Roxette, cateva Directia 5, Iris, beyonce multe, cateva Madona, cateva B. Spears, cateva Ace of base, Anca-Dimineata (pe fundalul ei de la radio am castigat un concurs de sah)....cateva din repertoriul ASIA, imi place in general muzica tehno/dance de la mijloc de '90...

John Milton: Ce cafea bei ? Cu cine ai bea o cafea pe triburile?
analist: Exceptional beau cafea, beau doar ciocolata calda sau suc natural. Si alea rar sau bere/vin la ocazii rare. Nu am persoane anume din acest joc cu care as vrea sa beau un suc, dar am intalnit multi oameni simpatici si interesanti, daca i-as prinde pe cat mai multi.. la o socializare. Jocul asta e prielnic prieteniilor.

54909433.gif
O noua saptamana un nou interviu. De data aceasta cel care mi-a acordat onoare de a-mi fi invitat este Takeshi Tikano.
Multumesc pentru promtitudinea cu care a raspuns la propunerea mea, pentru timpul acordat.


fdcof3.gif


John Milton : Ne poti spune cateva lucruri despre tine, cum ai ajuns sa iti alegi acest nick?
Takeshi Tikano : Ma numesc Mircea, am 18 ani si sunt din Constanta. Nick-ul Takeshi Tikano il am de vreo 3 ani. Takeshi este un nume japonez, Tikano nu l-am vazut vreodata sa existe, pur si simplu mi-a venit in minte. Take my hand nu a fost ales de mine, nu am jucat de la inceput pe acest cont.

John Milton : Ce experienta ai pe triburile , pe ce lumi ai mai jucat?
Takeshi Tikano : Am inceput sa joc pe lumea 4. Deja era o lume cat de cat avansata, dar era ultima aparuta. Am anturat ceva prieteni si am facut un trib care nu a avut nici cea mai mica sansa. Cu timpul am ajuns in triburi mai bune, mi-am facut prieteni. Nu am avut mai mult de 3000 de puncte, acest lucru datorandu-se faptului ca nu stiam sa joc foarte bine. Am continuat pe lumile 5, 6, 7 cu proiecte personale esuate. Pe lumea 8 trebuia incepusem un proiect cu Helyas ( DanStoica ). Eu si cei pe care trebuia sa ii aduc in trib am intrat, dar el nu a mai intrat. Dupa asta m-am lasat o vreme de joc, dar urmaream forumul. M-am inscris in proiectul lui rookmaster de pe W28.net unde mi se pare ca am ramas ultimul care juca din ~RD~ ( fuziune intre noi si tribul lui aztecul ). Aceea a fost lumea unde am castigat experienta si prima lume unde am vazut ce inseamna sa ai mai multe sate si sa le organizezi. M-am lasat de acea lume. Motivul? Eram singur, inconjurat de tribul de pe primul loc. A urmat proiectul de pe lumea 12, Learn!, trib ce l-am facut cu iurka. Chiar am reusit sa invatam ceva lume sa joace. 13, 14 au fost lumi pe care am mai jucat. Nu mai am amintiri de pe acele lumi, nejucand foarte mult. Urmeaza si ceea ce ne intereseaza pe toti: lumea 16. Acolo am inceput sa joc cu propriul nick, Takeshi Tikano. Am ajuns in Potop, am jucat o vreme si m-am lasat. Dupa o vreme, iurka m-a invitat pe contul -Take my hand-, unde juca deja el si *Contesa C*. Iurka "s-a lasat" de joc, am ramas eu si Contesa care s-a lasat si ea..asa am ramas singur si m-am lasat din nou, dar am hotarat sa joc iar.

John Milton : Cateva lucruri despre L16 ce ne poti spune, ce lucruri ti-au ramas in minte?
Takeshi Tikano : Mi-a ramas in minte tribul STING. Pana cand iurka a decis pe neasteptate sa fuzionam cu Enemy? am fost o echipa foarte buna. Cam asa se intampla cu toate triburile bune, din pacate. De pe contul meu initial..Potop. Si Potop era o echipa buna, poate daca aveam mai mult de 1 membru din trib la distanta mai mica de 5 ore nu renuntam la joc.

John Milton : Ce iti place la jocul asta, de ce il joci?
Takeshi Tikano : Imi place ca mai mult ca orice trebuie sa socializezi cu colegii de trib, cu vecinii de pe harta si chiar cu dusmanii. E mult mai frumos decat sa ai un caracter pe care il plimbi dintr-un colt al hartii in alta pentru ca trebuie sa ii dai unui vrajitor fel de fel de obiecte. Pe langa asta, imi plac jocurile de strategie si razboi. Triburile m-a atras de cand am vazut reclama.

John Milton : De ce crezi ca se lasa oamenii de joc, care ar fi principalele cauze?
Takeshi Tikano : Si eu m-am lasat de multe lumi din cauza ca ma plictiseam de ele. Unii se lasa pentru ca se simt nedreptatiti de admini, altii pentru ca nu au sanse. Multi s-au lasat in ultima vreme si un fapt care mai tine numarul conturilor din joc la 178000 este ca o mare parte din jucatori au mai multe conturi. Exista doua motive principale : plictiseala si faptul ca se simt nedreptatiti. Exista multe alte motive pentru care se unii abandoneaza jocul, cum ar fi cearta cu colegii, dar acestea doua sunt cele mai frecvente.

John Milton : Te-am vazut des pe forumul extern. Ce opinie ai despre el, ce ai aduce tu daca ai avea aceasta putere?
Takeshi Tikano : Forumul extern s-a schimbat foarte mult. Pana la lumea 5 era o foarte mare placere sa intrii pe extern, acum a scazut. Au aparut tot felul de personaje care nu fac decat sa inrautateasca situatia forumului. Multi spun ca e din cauza moderatorilor actuali, dar eu cred ca e mai mult vina noastra. Cand am intrat eu pe forum nu prea ciripea nimeni, mai toata lumea avea bun simt. Daca as avea puterea sa schimb ceva, as schimba foarte multe. Primul lucru ar fi sa iau drepturile catorva moderatori. Nu spun cui. As mai incerca sa intetesc discutiile dintre utilizatori pe teme din joc, pentru ca in ultimul timp, in orice topic nu vezi pagina fara spam si certuri. Tu si Lord Adex mi se pare ca faceti o treaba buna pe tema asta. As incerca sa gasesc oameni in echipa care sa se comporte ca voi ;)

John Milton : Cum ai caracteriza tribul in care esti acum?
Takeshi Tikano : In momentul actual sunt in Enemy?. Neintrand de ceva vreme in joc nu stiu ce s-a mai intamplat in trib, dar am o parere foarte buna despre el. Organizarea e foarte buna, lucrul care este cel mai important intr-un trib. Mesteruuu si Setzel fac o treaba excelenta. Si ca sa nu fiu prea laudaros, o sa spun si ca atunci cand STING a fuzionat cu Enemy? era putina cearta pe forum. Avand drept de conducator, vedeam forumul ascuns unde cativa se plangeau de fuziune. Asta arata ca atunci exista o problema de organizare, dar in timp a fost remediata si acum toate merg perfect.

John Milton : Din prezentarea ta am inteles ca ai jucat pe .net. Care ar fi diferenta dintre .net si .ro ?
Takeshi Tikano : Exista jucatori mult mai agresivi pe .net. Triburile sunt mult mai bine organizate si bazate pe calitate, nu pe cantitate. Totusi, daca stii sa joci ai sanse sa te descurci oriunde, inclusiv pe .net. Tot ce trebuie sa stii e care sunt jucatorii buni de langa tine. Din cate am vazut cat am jucat ( aproximativ 1 an ) se pune mare accent pe aliantele personale. Insa diferente foarte mari nu exista. Sunt jucatori buni si jucatori mai putin buni, ca si pe .ro. Ai sansa sa intalnesti si foarte multi romani daca stii cum si unde sa cauti.

John Milton : Ai planuri de viitor pe triburile, vreun proiect ?
Takeshi Tikano : De-abea a inceput lumea 17 si joc acolo. Nu am proiecte momentan. Au trecut 2 lumi ( 16 si 17 ) in care am vrut sa fac trib si m-au atras prietenii prin ale lor. O sa mai treaca ceva vreme pana cand o sa am un proiect, dar cand o sa am, o sa fie ceva calumea, nu o fasaiala care sa dureze 1 luna.

John Milton : Cum preferi sa bei cafeaua?
Takeshi Tikano : Nu prea beau cafea. Cand beau o beau cu lapte si zahar .

John Milton : Daca ai putea sa inviti pe cineva la o cafea de pe L16 pe cine ai invita?
Takeshi Tikano : Pe Miss Piggy. Mi se pare o jucatoare si o persoana extraordinara.

John Milton : In final ai putea sa la transmiti ceva celor care joaca pe L16 sau citesc forumul acestei lumi?
Takeshi Tikano : Va urez succes si spor la joc! Si nu uitati ca cel mai important lucru in acest joc este distractia.


54909433.gif
La inceput as dori sa imi cer scuze pentru intarzirea cu care postez acest interviu. Sper sa fii meritat asteptarea insa. Invitatul meu la o cafea este Alizeea. In caz ca nu stiati pe langa functia de Super Moderator pe forum, Alizeea este si admin in joc, una din lumile unde activeaza fiind L16.
De ce am ales sa fac interviu si cu un admin? Jucatorii sunt o partea deosebit de importanta in viata oricarui joc, dar si cei care se ingrijesc ca jocul sa fie jucat corect consider ca sunt importanti. Am vazut pana acum discutii cu jucatori, mi-am dorit sa citim un interviu si cu cineva aflat in postura mentionata.

fdcof3.gif

John Milton: Pentru inceput ce ne-ai putea sa ne spui despre tine, despre persoana din spatele nickului Alizeea ?
Alizeea: In spatele acestui nick este o persoana deschisa, sociabila ( un varsator care vorbeste mult ), nascuta pe 14 februarie de Valentine`s Day ( mereu am spus ca sunt un copil facut din dragoste ), care adora copiii. Ca sa nu zic numai de bine trebuie sa recunosc ca sunt si foarte incapatanata si cheltuitoare ( cum ar spune un carcotas ).

John Milton: De ce ai ales acest nick, ce semnifica el pentru tine
Alizeea: Cu nick-ul este o intreaga poveste. Cand a inceput nebunia cu Mirc-ul imi cautam cu disperare un nume si mi-am adus aminte de o poveste citita in copilarie care ma impresionase, numai ca am gresit numele personajului principal, am pus Alizeea desi povestea se numea: Azaleea si printul din vis. Nu am mai modificat si am lasat asa desi ma straduisem sa caut acea carte prin cutiile din podul casei.

John Milton: Cum ai aflat despre acest joc ?
Alizeea: De la sotul meu, care incepuse sa nu ma mai bage in seama. Am observat ca venea acasa si direct la pc, ma suna de la munca sa ii ridic un nivel la resurse sau te mai miri ce. Incepuse sa imi placa dar m-a pacalit ca nu putem juca amandoi jocul si trebuie sa se " sacrifice" numai el, asta in speranta ca nu ramane fara masa calda probabil. Numai ca un bun prieten de al lui, care il initiase in joc m-a sunat odata sa imi transmita sa dau niste comenzi ca sotul meu drag nu avea cum sa ia legatura cu mine fiind la munca si din lipsa de semnal. Foarte suparata l-am intrebat pe el de ce nu pot juca si eu .... si m-a lamurit cu privire la acea setare a impartirii legaturii de net si de atunci s-a dus naibii totul. ( nu are rost sa mai zic ce a patit saracul om )

John Milton: Cum era jucatorul alizeea, pe ce lume ai jucat prima data ?
Alizeea: Am inceput sa joc pe lumea 2, unde mi-am facut cativa prieteni cu care pastrez si acum legatura. Ca jucator... nu pot sa ma laud, nu eram cine stie ce. Primele atacuri coordonate asupra mea au adus dupa sine si optiunea " Stergere cont", din lasitate si de ofticoasa ce eram. Apoi am inceput sa joc pe lumea 5 unde am activat mai mult timp si am amintiri foarte placute. O sa tin minte multa vreme prima cerere de sitter pentru verificare si cred ca o sa o tina minte si cel care a initiat-o (rainn21). Am renuntat la cont, cedand satele in momentul in care am fost acceptata ca admin, cam un an si 2 luni sa fie. M-am apucat de lumea 15, insa din lipsa de timp....am renuntat.

John Milton: Ai niste intamplari care ti-au ramas in minte din postura de jucator ?
Alizeea: Intamplari si peripetii ca orice jucator cred: nopti pierdute, pus ceasul sa sune pentru te miri ce atac trebuia sa dau, mers la munca cu ochii cat cepele, conferinte peste conferinte sunt atat de multe incat daca le-as spune pe toate cred ca as plictisi.

John Milton: Cum e sa fii admin ?
Alizeea: Off... e si frumos dar si neplacut cateodata. Am dat peste jucatori cu foarte mult bun simt, oameni decenti si rationali dar am avut parte si de foarte multe momente neplacute. As fi ipocrita sa nu recunosc ca nu m-am consumat, nu am plans la anumite mesaje primite. Sunt foarte multi jucatori care au impresia ca ai ceva personal cu ei sau cu tribul din care fac ei parte si e greu sa ii faci sa inteleaga ca de fapt rolul meu e sa respect strict un regulament si nimic mai mult, sa fiu cat mai rationala si impartiala.

John Milton: Vad ca au fost si momente neplacute ca admin. De ce faci asta, de ce continui ca admin
Alizeea: Am avut cateva tentative de dezertare cand ajunsesem la capatul rabdarii, insa in echipa sunt niste oameni minunati si nu am vrut sa ii dezamagesc si sa fiu lasa. Si asa am zis : Mergem mai departe! E adevarat ca si meseria mea de zi cu zi imi ofera mult timp liber iar tastele de la laptop parca au lipici. Am incercat sa vad daca pot sta deoparte, insa crezi ca am reusit? Nup...lipsea ceva..

John Milton: Multe persoane au parasit TT . Din cele care nu mai sunt acum carora le duci dorul, de care erai mai apropriata ?
Alizeea: Sincer? Le simt lipsa la toti, insa cu majoritatea pastrez legatura. Ti-am zis... am fost o echipa iar eu ma atasez foarte repede de oameni. Toti mi-au fost si imi sunt dragi.

John Milton: Cine ar fi mentorul tau ca admin ?
Alizeea: Nu am avut un mentor, am avut mai multi, adica pe toti. De la fiecare am avut de invatat cate ceva. Insa cel care m-a initiat si mi-a suportat crizele cand nu ii intelegeam explicatiile este Stil. Raspunsul asta merita un premiu ca l-am laudat si de obicei nu prea fac asa ceva

John Milton: O sa ii dam un premiu , promit. Esti admin pe mai multe lumi. Cum ti se pare L16 din punctul de vedere al adminului, e o lume mai grea sau mai usoara?
Alizeea: Fiind o lume relativ noua este o lume mult mai usoara decat celelalte. Greul de acum va incepe. Am observat foarte multi jucatori buni care sper sa se si tina de joc si sa nu renunte. Greu.... pot sa afirm ca este din punct de vedere al decentei unora din jucatori, este lumea cu cele mai multe mesaje ofensatoare unde adminez.

John Milton: Ca admin primesti tot felul de tickete. Cum este limbajul folosit,. ce reclama cel mai mult cei de pe L16 ?
Alizeea: Limbajul din tickete este unul decent atunci cand ai o sesizare : de multicont, de atacuri din sitter , de nume indecente la sate sau profiluri neadecvate. Insa in ultima perioada recunosc ca au fost foarte multe tikete care reclamau spargeri de cont, spargeri care in mare parte erau intemeiate. De aceea le recomand jucatorilor ca la primul semn suspect sa ne contacteze si sa isi puna o parola greu accesibila.

John Milton: Sistemul de tickete s-a schimbat. Noul sistem te ajuta mai mult ca admin ?
Alizeea: Recunosc ca la inceput eram disperata, parca nu mai stiam de unde sa le iau si unde sa ma uit, e foarte diferit de ce era inainte, insa m-am obisnuit acum si chiar mi se pare mult mai usor.

John Milton: Daca ai avea puterea ce ai schimba in privinta relatiei admini jucatori ?
Alizeea: As schimba: Increderea in echipa. Atata timp cat oamenii au incredere in echipa totul va fi ok, cand oamenii nu au incredere si acuza dupa vorbe ( din auzite ) nu o sa se imbunatateasca nimic

John Milton: Ce cafea favorita ai ?
Alizeea: Orice, sa fie cu lapte.

John Milton: Pentru sfarsit ce mesaj ai avea pentru jucatorii de pe L16 ?
Alizeea: Simplu: sa isi respecte mereu coechipierii dar si adversarii. Si mai ales sa nu uite ca o zi in care nu rad....e o zi pierduta!
p.s. ti-am zis ca vorbesc mult da nu ma credeai, sa stii ca mai puteam
Ma simt onorata ca te-ai gandit la mine.



54909433.gif
Urmatoarea mea invitata la o cafea este uv1921 . Din Lumea 4 mi-a atras atentia, curiozitatea, iar acum am avut placerea de a purta o discutie cu ea. Sper sa va placa si voua.

Vreau sa ii multumesc pentru timpul acordat, a fost o placere sa ii iau acest interviu.
fdcof3.gif

John Milton :Cine este persoana care joaca pe uv1921 ?
uv1921 : Ma numesc Sanda, joc triburi de trei ani si inca ma amuza jocul.
In real life am o munca de raspundere si o familie fericita

John Milton : De unde acest nick, ce semnifica el ?
uv1921 : Vine de la echipa mea de fotbal preferata, Poli Timisoara, fondata in 1921, iar uv de la ultraviola. Culorile echipei sunt alb violet.

John Milton : Cum ai aflat despre acest joc ?
uv1921 : De pe forumul polistilor am aflat de Tribalwars. Pe vremea aceea nu exista serverul romanesc. Am jucat pe W8, o lume de tip clasic.

John Milton : Ai spus ca ai o familie fericita. Cum se impaca familia cu jocul, din punctul de vedere al timpului ?
uv1921 : Este ok, prioritatile sunt prioritati.

John Milton : Ce ne poti spune despre experienta ta de pe w8 ?
uv1921 : Prea putin, am fost un n00b. Luam sate de barbari. Mi-am facut trib impreuna cu un jucator din Porto Rico. Lumea era destul de avansata cand am intrat, eram pe RIM. Am avut noroc sa supravietuiesc si am "fuzionat" cu un trib mare, se numea K85. Atunci am dat primele atacuri coordonate si am fost impresionata, 2000 de atacuri ajungand intr-un interval de cateva secunde. Mi-a placut ca acolo nu era limita la distanta nobilului si mi-a mai placut ca jucatorii mari aveau foarte multa rabdare cu noi, exista un program de instruire foarte bine pus la punct. Erau acolo jucatori care jucau de peste 5 ani. Am plecat cand a inceput lumea beta pe serverul romanesc si le-am lasat contul meu sa il innobileze

John Milton : Pe .ro din lumile jucate care ti-au placut mai mult si de ce?
uv1921 : Cel mai mult am jucat pe 1, 4 si 16. Acum prefer lumea 16 dar fiecare a avut farmecul ei. Pe lumea 1 a fost nebunia inceputului, atunci am pierdut si eu simtul masurii. Eram pe triburi zi si noapte. Faceam parte dintr-un trib mamut, GD. Jucatorii aveau foarte mult spirit de sacrificiu. Din nesansa, eram situata la 35 de minute cu nobilul de primul sat al lui Valiusha, iar TLD-ul era inamicul nostru. Ei jucau bine, noi mai mult la plesneala. Totusi, am supravietuit acolo. Cand a incercat sa-mi ia satul, mi-a trimis suport tot tribul. Cred ca niciodata nu am mai avut atata suport pe un sat. Atacul a esuat si de atunci m-a lasat in pace. El a fost unul din cei mai buni jucatori si lideri de pe Triburi; nu stiu daca mai joaca acum pe vreun server. Apoi am jucat pe lumea 4. Si aceasta mi-a ramas in memorie. Am avut sansa sa fac parte din tribul MaSoN pe la inceputuri. M-a impresionat organizarea spartana,functiile distribuite cu zgarcenie doar unui grup mic de jucatori experimentati si vechi in trib si mai ales harta rosie de jur imprejur si continua expansiune a tribului. Aveam un singur aliat si acest trib ne-a facut felul. De aceea recomand conducatorilor de trib sa fie foarte atenti la aliante. Acum sunt in alt trib mare, care domina harta si clasamentele. Si joc si pe lumea 16 care imi place cel mai mult. Este frumos ca nu are bonus de noapte. Sunt foarte multumita de tribul pe care il conduc, impreuna cu trei amici. Am incercat sa imprim ceva din disciplina si organizarea MaSoN-ului. La inceput jucatorii au reactionat negativ insa acum sunt mandra cand vad cat sunt de activi, de agresivi, ca se ajuta si colaboreaza si iau sate dupa sate,ca nu ii sperie numarul mare al adversarilor si ca respecta regulile tribului. Daca ar fi sa aleg cel mai bun trib in care am avut oportunitatea sa joc, pe toate lumile, as alege fara ezitare Quit.

John Milton : In alegerea diplomatiei tribului ce criterii ai in vedere ?
uv1921 : Aliante cat mai putine si cat mai solide, de lunga durata. PNA pe termen limitat, in baza unor interese comune. In rest - sa lasam fiecarei zone posibilitatea de dezvoltare. Razboaiele tribului Quit au fost declansate de adversari. Cred ca lumea 16 este inca prea la inceput ca sa se declanseze razboaie adevarate

John Milton : Dintre adversarii actuali pe care il consideri cel mai dificil ?
uv1921 : AoE pare cel mai bine organizat dintre adversarii nostrii.

John Milton : Ai avut parte de dezamagiri pe L16, daca da, ne poti spune care a fost cea mai mare dintre ele?
uv1921 : Am avut doar dezamagiri mici, in general imi place aceasta lume. Cea mai mare dintre dezamagirile mici a fost desfiintarea tribului STING, in care am inceput sa joc.

John Milton : Ce anume te face sa mai joci acest joc, ce te tine inca aici ?
uv1921 : Dupa desfiintarea tribului STING am intrat impreuna cu o parte din colegi in Quit si m-am implicat tot mai mult in organizarea tribului. Echipa cu care joc este foarte buna si exista mult entuziasm. Cred ca prieteniile pe care le legam si oamenii cu care colaboram conteaza foarte mult.

John Milton : Daca ar fi sa alegi 10 persoane cu care ai jucat pe .ro pentru a infiinta un trib pe cine ai alege si de ce ?
uv1921 : Este greu, cred ca as alege mai multe. Pe Valiusha l-as alege ca lider de trib deoarece a fost cel mai bun lider pe care l-am cunoscut. Tot de pe lumea 1 pe Mladie pentru minutiozitatea cu care isi pregatea atacurile. De pe lumea 4 am o intreaga trupa: xtc62 ca strateg, blueeyes16 ca varf de lance - sparge orice aparare, hackvirus ca recrutor, stie el de ce ("vii tu la mine sau vin eu la tine?"), armany ca moderator de forum si astaeste pentru afaceri interne. Pe 16 sunt si mai multi dar nu vreau sa ii numesc pentru ca incep sa-i recruteze altii.

John Milton : Pe cine ai invita la o cafea de pe L16 ?
uv1921 : Pe Miss Piggy, Setzel sau Hammerhand.

John Milton : Ai mai avea ceva de completat, poate sa mai spui ceva ce nu te-am intrebat? orice...
uv1921 : Ma bucur ca pana la urma nu a fost desfiintat offtopicul de pe forumul mare, acolo sunt cele mai frumoase povesti.

John Milton : La sfarsit ai putea sa ne spui cateva cuvinte pentru cei din L16 ?
uv1921 : Ma bucur ca jucam impreuna pe acest server, sper ca respectul si bunul simt sa predomine, iar cei mai buni sa castige. Sa nu uitati ca este doar un joc, iar inamicul de azi poate fi prietenul de maine. Succes tuturor si bucurati-va de joc!

54909433.gif
Urmatorul interviu il are drept invitat pe b3sT. As dori sa ii multumesc pentru acceptul sau, timpul acordat. A fost o placere sa discut cu el.

fdcof3.gif


John Milton: Ai putea sa ne faci o scurta prezentare a ta pentru inceput ?
b3sT: O sa fiu cat mai scurt ca sa nu-ti ocup nici tie foarte mult timp. In spatele contului b3sT, se afla un tanar de 20 de ani pe nume Marius, nascut si crescut in Bucuresti :D, pasionat in special de fotbal si... cam atat despre mine... Sa auzim cateva si despre tine.

John Milton: Nu eu sunt subiectul discutiei, dar ma prezint si eu. Am 23 de ani, din valcea, pasionat de fotbal, dar vazut la TV.
b3sT: Eu doresc ca discutia dintre noi sa nu fie chiar un interviu ... vreau sa cunosc si persoana cu care stau de vorba.

John Milton: In regula, atunci asa va fi. Cum ai aflat de acest joc, de triburile ?
b3sT: In anul 2006, mi-am schimbat PC-ul si nu ma descurcam cu instalatul windowsului asa ca am chemat un prieten la mine sa ma ajute iar dupa ce am rezolvat treaba a spus ca vrea sa imi arate un joc super tare(pe vremea aia juca pe serverul german). Recunosc ca la inceput nu m-a pasionat absolut deloc mai ales ca nu intelegeam limba. Dar tu? :D

John Milton: Anul doi de facultate, colegul de camera mi-a aratat ce joaca el. Am intrat si eu, nu mi-a placut deloc, am abandonat rapid. Am intrat si pe o lume mai veche,care incepuse de ceva vreme, pe w3 cred.
b3sT: Se pare ca nici tu nu ai facut 'cunostinta' cu jocul pe serverul romanesc

John Milton: Asa este. Ai jucat pe .net sau doar pe germani?
b3sT: La germani nu am jucat decat cateva saptamani pentru ca nu stiam absolut deloc limba. Apoi am aflat de serverul englezilor unde am jucat pe w4 si w9. Mai tarziu m-am apucat sa joc si pe .ro pe L1 iar la scurt timp de la deschiderea lumii 3 am intrat in TT.

John Milton: Am jucat si pe w4,w5, w6 a fost ultima mea lume. Pe W6 am si jucat cel mai mult pe net, a fost lumea mea favorita. Cum ai intrat in TT , ce impresia ti-a facut la inceput TT-ul?
b3sT: Am fost "adus" de dave in TT. Primul lucru pe care l-am observat a fost ca sunt foarte uniti si ca tot ce fac este pentru a fi un joc cat mai curat, nu cum spun majoritatea jucatorilor acum, ca adminii nu respecta regulamentul

John Milton: Cum l-ai cunoscut pe Dave?
b3sT: La vremea aia, jucam runde de speed pe .net si stiam niste 'trucuri' de la germanii care jucau acolo. Daca iti aduci aminte cand a fost modificat regulamentul din cauza "atacurilor multiple", am avut o mare implicare. Era o chestie pe care daca o modificai la browser puteai sa trimiti mai mult de 5 atacuri pe secunda. Atunci a fost rezolvat acel bug. Mai exact, dave m-a banat pentru ca i-am trimis lui HUN73R vreo 120 de atacuri in numai cateva secunde

John Milton: Ca jucator ai o lume de suflet , o lume favorita pe care joci, ai jucat?
b3sT: Lumea 6 este si probabil o sa ramana lumea mea de suflet pentru ca aici mi-am facut cei mai multi prieteni si este singura lume careia incerc sa-i acord mai mult timp.Acest loc ar fi fost ocupat de lumea 3 daca nu ar fi avut acel sfarsit dezamagitor.

John Milton: M-ai facut curios, la ce anume te referi cand spui sfarsit dezamagitor, poti detalia ?
b3sT: Era martie 2008, conduceam tribul n00b intr-un razboi cu GoW(actual Die), ne mergea foarte bine, eu erau pe primul loc la jucatori DAR, ca intotdeauna exista un dar, simteam cum vine 'peste mine" BACul si am facut o miscare gresita unind n00b cu TLB si lasand sitter permanent pana dupa BAC, afland mai tarziu ca cei din TLB le-au spus celor din GoW sa atace contul meu ca nu sunt eu pe cont si ca nu vor trimite sprijin.

John Milton: Ai persoane pe care le admiri in joc, daca da, de ce ?
b3sT: Sunt destule persoane pe care le admir in jocul asta si o fac pentru ca au dat dovada de maturitate si nu s-au dat niciodata loviti cand era nevoie de ei. Sunt prea multi ca sa ii enumar si nu as vrea sa fac o lista pentru ca sigur as uita pe cineva.

John Milton: Ai un stil de a evita o intrebare desavarsit. As fi dorit macar cateva nume, eram curios pe cine admiri tu si de ce.
b3sT: Cateodata este nevoie sa mai si eviti raspunsurile, totusi o sa iti spun ca ii admir pe Stil si Alizeea pentru ca sunt acolo si fac tot ce le sta in putinta pentru a pastra jocul cat mai corect si forumul cat mai curat

John Milton: Esti un bun jucator si un lider la fel de bun. Relatiile din viata de zi de zi, prieteniile sau dusmaniile , cum se impaca cu jocul, il influenteaza ?
b3sT: Nu stiu daca sunt un jucator sau un lider bun... s-a ajuns intr-un stadiu in care jucatorii buni sunt cei care sunt cei mai activi, nu cei care sunt cei mai vechi. Prieteniile nu sunt deloc influentate, pentru mine ele sunt pe primul loc, de asta nici nu vreau sa imi invat prietenii sa joace pentru ca stiu cat de greu e sa renunti la acest "drog".

John Milton: Cum organizezi tu un trib, trib de incepatori sa spunem ?
b3sT: Asta e o intrebare grea pentru ca in ultimul timp am jucat doar cu cei care cunosc foarte bine jocul insa daca ar trebui sa organizez un trib de incepatori, in primul rand le-as spune sa farmeze foarte mult si sa inceapa cu primul sat pe ofensiva pentru ca daca am invatat ceva pe speed, am invatat ca cea mai buna aparare e atacul

John Milton: Parca ai fi um membru MoD. Mi s-a spus ca cei din MoD erau foarte ofensivi.
b3sT: La inceputul lumii 3, triburile n00b si MoD aveau razboi, ajungand pana la urma sa formeze acelasi trib si sa lupte contra celor din actualul Die.

John Milton: Sa ajungem acum si la L16, cum ti se pare aceasta lume ?
b3sT: Nu imi place deloc versiunea cu biserica. Mai sunt pe Lumea16 doar pentru cativa prieteni dar nu stiu pentru cat timp.

John Milton: In ce trib joci, ai vreo functie acolo ?
b3sT: Tribul LoH a aparut prin unirea tribului in care eram intemeietor(PoLNo) cu tribul TC. Pana acum cateva saptamani eram intemeietor si aici dar am decis sa renunt la drepturi pentru ca nu mai eram si nici nu mai sunt la fel de implicat in aceasta lume.

John Milton: In viata reala, ce hobby-uri mai ai, inafara de fotbal ?
b3sT: Imi mai place muzica, in special Hip Hopul si rezulta o combinatie foarte buna daca vrei sa joci o runda de speed si sa asculti hip hop.

John Milton: Unii te considera arogant cand e vorba despre atitudinea ta in joc, pe forum. Esti arogant ?
b3sT: Da, sunt arogant cand e vorba de dusmani dar cand e vorba de colegi sau aliati le sar in ajutor cat pot de repede. Si ca o paranteza, aroganta din joc nu are nicio legatura cu persoana din spatele contului, in viata de zi cu zi nu sunt deloc arogant, doar foarte ambitios si incapatanat.

John Milton: Ce ti-a adus jocul pozitiv si negativ in viata ta ?
b3sT: Noptile pierdute alaturi de prieteni atacand si aparandu-ne le incadram si la pozitiv, si la negativ :)
Erau foarte tari noptile alea dar totodata era si foarte chinuitor sa stai treaz pana la 5.


John Milton: Ce iti place si ce nu iti place la forumul nostru, mai ales la sectiunile de p&p ? In paranteze fie spus, eu sunt moderatorul care ti-a sters acele doua postari pe L6.
b3sT: Este foarte strict regulamentul in ceea ce priveste limbajul. Nu stiu ce e atat de ofensator sa ii zici cuiva ca e penibil sau alte chestii de genul. Si imi plac statisticile de care te ocupi chiar tu

John Milton: Pe L6 sa stii ca limbajul l-am lasat destul de liber, am observat ca lumea se calmeaza singura in cele din urma.
b3sT: Sincer, nu am observat asta, mai ales cu cele 2 posturi pe care spui ca le-ai sters tu. Nu mai stiu exact ce am scris in ele dar nu era mare chestie pentru ca nu imi sta in fire sa injur pe extern

John Milton: Pe cine din cei ce joaca pe L16 ai invita la o cafea ?
b3sT: Pot sa enumar mai multi?

John Milton: Bineinteles ca da.
b3sT: bogji,profaMaria.crash72,mamulus,riladi,zenonni. Sunt foarte multi cei pe care as vrea sa-i cunosc mai bine.

John Milton : Daca s-ar anunta L18 si ti-ar placea setarile, ai avea timpul necesar pentru a juca, pe cine ai invita intr-un trib condus de tine?
b3sT : Pe cine as invita in mod special sau toti pe care i-as invita?

John Milton : Pe toti pe care i-ai invita tu sa spunem.
b3sT : Mi-ar placea sa joc cu cei care s-au lasat pe L6 si L16. Cum ar fi bogji, BloddyEva etc. Si daca as intra pe L18, as vrea sa conduc un trib alaturi de profaMaria.

John Milton : Un mesaj pentru cei de pe forum, cei care joaca acest joc, daca doresti sa spui.
b3sT : Sa nu strice prietenii pentru sate si sa incerce sa se distreze cat mai mult, nu sa se consume pentru un joc.



 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

54909433.gif
Urmatoarea mea invitata este Miss Piggy. Pe L7, mi-a atras pentru prima data atentie facand propaganda pentru tribul din care facea parte. Asa am cunoscut-o, ulterior am jucat si pe acelasi cont pe mai multe lumi.

Doresc sa ii multumesc inca o data pentru timpul acordat, sper sa va placa aceasta discutie.


fdcof3.gif

John Milton : O scurta prezentare pentru inceput cred ca ar fi potrivita
Miss Piggy : Numele e Oana, numele cu care am jucat ...destule de la Yettisor, Miss Piggy, Strange Identity, Knight of Avalon, mai nou Carla.Bruni (17). In unele lumi mi-a mers mai bine, in altele mai prost, am mai multa incredere in baieti decat in fete si-mi place culoarea rosie, tortul de ciocolata si muzica rock.



Miss Piggy :Da, am uitat sa-ti spun ca nu beau cafea, dar te las sa ma servesti cu o ciocolata calda cremoasa si fierbinte. Pune si putina scortisoara la ciocolata, te rog.
John Milton : Nu ai prefera vin fiert cu scortisoara ?
Miss Piggy :Vinul fiert cand vrei sa visez cu ochii deschisi, ciocolata acum daca vrei sa fiu atenta .


John Milton : Cum ai aflat de joc?
Miss Piggy : Eram membra a unui forum cu totul si cu totul special unde ma plangeam de dependenta pe care pare ca o dau jocurile on-line si, dintr-o data, toata lumea a fost sedusa de un joc anume...trebuia sa incerc.


John Milton : Totusi, cum ai inceput sa joci, unde ?
Miss Piggy : In lumea 2 am inceput cu o ferma...si la propriu si la figurat..am luat satul si obisnuita cu Caesar am facut ferma, nu iesea nimeni sa are campul, i-am mai facut un nivel, la cand expira protectia eram ferma si nici nu stiam ce-i aia. A aparut un cavaler ratacitor care mi-a explicat ce si cum. M-a furat in world 2 pe tribalwars, mi-a dat resurse si teste saptamanale pana visam cum se fac cercetarile si clusterele. Pe ro am intrat in forta in lumea 3, ca yettisor.Politica e altfel, triburile sunt altfel , dar am avut norocul sa-l intalnesc pe Lord Rayden un tip HOT ca si mine (ah cata modestie) din world 2 (HOT era tribul nostru). Si-asta poti sa spui ca a fost inceputul, el m-a bagat in MoD si mi-a dat toata increderea lui.

John Milton : Mentorul tau avea experienta in joc , care erau metodele sale de ,, predare "?
Miss Piggy : Mentorul meu era viconte HOT si manualele erau tutorialele de pe forum.Experienta de joc..cat cuprinde. Era o chestie extrem de bine organizata, cum n-am intalnit deloc in Ro. Aveam rege si regina ce conduceau familia HOT si-apoi erau triburile impartite pe est, vest , nord, sud. Contii conduceau triburile, curtea avea date fixe la care se reunea si sambelanul (sau ofiterul de propaganda cum ii mai spuneau) ne arata cu pompa statisticile, ce linii sa urmam in dezvoltare(cu cine am vrea razboi ) si ne imbarbata din timp in timp. Fiecare incepator avea un senior in fata caruia dadea rapoarte cum sta cu dezvoltarea, cu el se consulta in toate cele legate de trib. Pe scurt: tinem legatura permanenta si-mi verifica dezvoltatea o data pe saptamana(sitting si intrebari), imi trimitea resurse (eram ca un pui indopat).

John Milton : Din lumile pe care le-ai jucat , pe care ai stat cel mai mult ?
Miss Piggy : Asta e simplu 3,7,13.

John Milton : Ce ne poti spune despre experienta ta pe L 3 ?
Miss Piggy : Agitata , plangeam si radeam in fiecare zi, mi-a dat cei mai multi din prietenii din acest joc si nici nu s-a comparat cu ea mai tarziu

John Milton : Din ce trib ai facut parte , care sunt acei prieteni de care vorbesti ?
Miss Piggy : Am inceput in MoD: hun73r in drepta, eek! jos, lamine in stanga si ah. Javrix era intre mine si eek!, lord, rayden jessie, dani, noisette, sanyx, hiotkiri sobolanul. si nu mai stiu cine, imi cer scuze. Eram 13 initial mergeam la rupere si rupeam, pana l-am intalnit pe b3st. Eek avea ziar aproape zilnic cu titluri , cate atacuri am pierdut, pe cine am spart. Intre timp am si primit membrii noi, dar am si fuzionat in final cu n00b-ul lui b3st. Prieteni dragi cunoscuti acolo sunt broscoporcul, controversatul, Daff , Geoxxl, Hun73r, yettisor (pe atunci imouthless), nightman (cu el chiar n-am mai vorbit demult), purple haze wicth, sm.art, sir marrio, the reapper si...sa ma ierte cei pe care i-am sarit.

John Milton : Ai fost si in conducerea unor triburi. Cum vezi tu tribul ideal din punctul de vedere al experientei jucatorilor, al conducerii ?
Miss Piggy : O treime as pune jucatori de durata, o treime jucatori de inceput care merg tare si conduc si-o treime novici, care invata si se formeaza( ei vin cu pasiunea).Conducerea as pune maxim 3 si ofiterul de propaganda. Un praf de sare, piper si de spam si-amestec bine bine pana la omogenizare.

John Milton : Si politica externa ?
Miss Piggy : In functie de harta dar, trebuie sa marturisesc, mie-mi place rosul si n-as vrea mai mult de 2 aliati.

John Milton : Avem triburi pe care sa le putem considera brand-uri ?
Miss Piggy : Da, bineinteles! Nu stiu nimic despre lumile in care nu am jucat, dar MoD este un brand(doar l-am sustinut atat ), =nbz=, noobs-ul lui martzian si Immo al lui Rhadookoo la fel. Probabil sunt si altele in lumile in care nu am participat.

John Milton : Dar de ce consideri branduri aceste triburi?
Miss Piggy : Au stil ,gratie,emblema si oameni-emblema, le recunosti dintr-o suta. Cum sa nu fie brand?

John Milton : Ca lideri de trib pe cine admiri tu si de ce ?
Miss Piggy : Ii admir pe toti care i-am cunoscut ca lideri ai mei, de la eek! la dorm doze pe toti (b3st,sebica19,illidan stormrage, rhadookoo, agrael). De ce? Pentru ca eu nu pot sa fac asta. Nu pot sa iau decizii, sa am spioni, contraspioni , sa rezolv , probleme interne si externe sa mai si joc. Pot sa-i ajut, dar nu pot sa fac totul.

John Milton : Ce iti place la acest joc ?
Miss Piggy : Oamenii

John Milton :In ce sens oamenii ?
Miss Piggy :oamenii pe care ii cunosti , oamenii de care te legi, oamenii in armonie cu tine sau atat de speciali incat te bucuri din toata inima ca i-ai cunoscut, oamenii care sunt frumosi intr-adevar.

John Milton : Cum ti se pare L16 ?
Miss Piggy : Of...lumea 16 mi se pare o lume de tranzitie si sacrificiu, o lume peticita pe isi si colo. Multi o acuza ca fiind una dintre cele mai slabe, poate asa este, dar a cui e vina ca ne-am dorit baiat puternic si e fetita delicata? Voiam viteza 2 si ne-a dezamagit la inceput, dar am intrat oricum, mai bine-asa pana la 17...asa o luna , asa doua, asa s-au lasat unul cate unul cei cu care am intrat desi 17 a fost o dezamagire si mai mare cu viteza 1 dupa atatea luni de planuri si asteptari. Probabil din aceeasi cauza am si ramas in top 50 desi n-am cucerit prea mult in ultima perioada

John Milton : Daca ti-ai face un trib pe cine ai invita in el si de ce ?
Miss Piggy : Mi-as invita prietenii pentru spam si cuceriri de sate. Mi-as invita dusmanii sa-i imbat. As chema protectia divina in biserica mea upgradata si adminii la cantina(sustin in continuare constructia de cantina pentru trupe cu bucatari burtosi si foarte priceputi-in special in preajma sarbatorilor ) Din aceeasi fantezie fac parte si grajdurile cu aer conditionat, piscina si cinematograful .

John Milton : La sfarsit, un mesaj pentru cei care joaca acest joc ?
Miss Piggy :
Miss Piggy : Acum inchide ochii si intinde mainile
nescafe_dolce_gusto_4.jpg
pentru variatia cafelei.

54909433.gif
Urmatoarea persoana invitata la cafea este una pe care o apreciez in mod deosebit. Sa o prezint mi se pare destul de dificil, mi-ar fi teama sa uit ceva. Invitata mea este Rucsi sau raquel / Rumi / Noisette / mosaique (la inceput)/ etc.

Multumesc pentru timpul acordat Rucsi
.
fdcof3.gif

John Milton : La inceput cred ca ar fi bine sa ne spui cateva lucruri despre tine, persoana din viata de zi cu zi.
Rucsi : Persoana din viata de zi cu zi, din spatele numelui/numelor de joc, este chiar una obisnuita, cu tente de banal. Am aproape 31 de ani, sunt economist, fosta asistenta medicala. Imi place sa ma distrez, sa calatoresc, cu conditia sa fiu eu soferul, sa ies in oras, sa citesc (sunt o mare amatoare de SF), sunt o melomana, sunt (obositor, ar zice unii) de vorbareata. Cam atat despre mine, nu-mi vine altceva in minte, oricat de spirituala ma straduiesc sa fiu :p

John Milton : Cum ai aflat de triburile ?
Rucsi : Ma aflam pe un canal de IRC (da, am incercat si asta) si trei persoane se targuiau pe main chat, pentru resurse. Am urmarit un timp discutia, pana n-am mai rezistat si-am intrebat despre ce este vorba. Unul dintre ei mi-a dat link-ul si a fost suficient sa capat microbul.

John Milton : Cateva experiente care ti-au ramas in minte de pe lumile pe care ai jucat ai putea sa imi spui ?
Rucsi : Prima experienta, pe care nu cred ca o s-o uit, este cand incercam sa-mi mai cresc satucul si jocul mi-a dat mesajul ca nu aveam suficient spatiu in ferma pentru a face acest lucru, iar eu am inteles ca nu farmasem suficient, drept pentru care, m-am grabit sa dau o raita prin satele din jur.
O alta experienta de neuitat este momentul cand am intrat in tribul Avalon, pe lumea 1. Atunci am cunoscut cu adevarat ideea de trib, de grup unit, de oameni frumosi. Cea mai frumoasa perioada din joc, acolo s-a petrecut. Si nu pot sa nu-l amintesc aici, pe Sir Soreen, seful tribului Avalon, cel mai bun si elegant conducator, pe care l-a avut vreun trib.
O alta experienta frumoasa a fost tribul FIRE!! de pe lumea 3, pentru o vreme m-am simtit extraordinar jucand alaturi de acei oameni, si chiar daca FIRE!! este istorie veche, amintirea lui ramane una frumoasa.
In final, vreau sa amintesc lumea clasica, de care initial am ras, data fiind grafica mai ciudatica, dar care mi-a creat posibilitatea sa cunosc niste oameni exceptionali, pecare cu drag si cu mandrie, acum ii pot numi prieteni.

John Milton : Daca as fi un jucator incepator si te-as ruga sa imi dai niste sfaturi ce mi-ai spune ?
Rucsi : Te-as sfatui sa citesti tutorialele (desi, eu n-am facut-o ), sa citesti sectiunile utile ale forumului extern, dar mai ales sa incerci sa cunosti jucatori mai vechi, poate chiar sa te imprietenesti cu ei, pentru ca acestia ar constitui cea mai buna sursa de informare.

John Milton : Exista onoare in acest joc ?
Rucsi : Categoric, exista! Faptul ca intalnim personaje lipsite de onoare sau se petrec lucruri prea putin onorabile, aceasta nu inseamna ca nu exista destui oameni deosebit de verticali, care nu fac rabat, indiferent de circumstante sau de miza, de la onoarea lor.
Am cunoscut astfel de oameni frumosi, chiar si din postura de adversari, asa ca pot depune marturie pentru existenta lor in acest joc.

John Milton : Care lume iti este cea mai draga ?
Rucsi : Pana de curand, as fi zis fara sa clipesc, lumea 3, dar acum lumea clasica a devenit un concurent serios la acest titlu. Inca nu m-am hotarat care dintre cele doua ocupa primul loc.

John Milton : Cum ai ajuns in team ?
Rucsi : Vorbareata si vesnic rebel fara cauza, cum sunt, faceam galagie mare pe forumul extern, pe vremea celebrelor rollback-uri. Am primit avertisment de la Dave, care s-a oferit, prin mesageria privata, sa-mi raspunda punctual, la toate nemultumirile afisate de mine. Si intr-adevar, a facut-o, am ajuns sa ne cunoastem si imprietenim, si dupa o vreme mi-a propus acest lucru, si anume sa intru in echipa de administrare.

John Milton : Cum era teamul in acea perioada, cum ti s-a parut perioada petrecuta acolo ?
Rucsi : Eram mai putini decat sunt acum, ma rog, si lumile erau mai putine. Era o atmosfera frumoasa, de cele mai multe ori. Existau momente tensionate, cred ca sunt inerente in orice grup de oameni, dar nimic foarte grav sau insurmontabil. Eram o mana de oameni, dar faceam treaba buna, zic eu.

John Milton : Esti un membru cu experienta pe forum, cum ti se parea forumul atunci ? Ce anume il deosebeste de cel de acum ?
Rucsi : Forumul extern era, in foarte multe cazuri, un liant pentru jucatorii de pe aceeasi lume, sau chiar traversa granite lumilor. Se posta mult, chiar foarte mult, in unele cazuri cu frenezie. Imi placea sa intru, sa citesc, sa postez, sa vin cu idei noi, sau sa le imbratisez pe cele aduse de altii. Nienna, albertus, Bloom, valiusha, sunt doar cativa dintre cei care faceau, la vremea respectiva, deliciul forumului extern. Si Politica si Propaganda se faceau la un nivel superior celor de acum.
Acum, forumul extern a ajuns un teren de batalie sau un mediu de defulare pentru toate refularile membrilor. Si desi, nu e de neglijat vina celor care posteaza, totusi, cea mai mare parte de vina, apartine moderatorilor.
Pe vremea de inceput a forumului, moderatorii aveau aparitii mai rare, mai reci, mai drastice. Erau doua barricade, noi si ei. In momentul cand au aparut prea multi moderatori, nepriceputi, din pacate, si au inceput sa creeze in jurul lor, datorita unor prietenii, anumite bisericute, forumul extern a incetat sa mai fie ceea ce stiam.

John Milton : Cum vezi tu moderatorul pe forum, ce ar trebui sa faca el ?
Rucsi : Moderatorul de forum, de orice forum, trebuie sa stie sa isi creeze o aura de personaj care se situeaza deasupra unui limbaj marunt, a unor certuri marunte. Ar trebui sa stie cand sa intervina, si cum s-o faca. Adica membrul obisnuit de forum sa vada in intervenitia moderatorului un moment deosebit, sa stie ca s-a intrecut mult o limita, daca moderatorula intervenit. Moderatorul trebuie sa fie mai rece, mai distant, nu sa vina cu mesaje de genul: “va trag de urechiuse, simpaticutlor, daca nu va potoliti si acum ma pun pe dat sanctiuni:p” O astfel de atitudine poate functioneaza pe un forum intern de trib, dar cu siguranta nu pe forumul extern.
In plus, moderatorul trebuie sa faca abstractie de prieteniile lui din joc, sau din viata reala, si sa nu le permita sa influenteze in vreun fel modul in care el actioneaza. Sa nu se dedea la spam, nici macar la rubricile cu tematica aferenta. In momentul in care face acelasi lucru ca restul membrilor, isi stirbeste imaginea, isi diminueaza autoritatea.
Aici pot aminti doua exemple pozitive: Dave si lamine, dincolo de ei, eu n-am mai intalnit un moderator bun pe acest forum, poate doar Bloom, intr-o anumita perioada, pana cand a incetat sa mai fie echidistant

John Milton : Exista numereoase thread-uri pe forum. Ne poti da exemple de thread-uri care au o anumita valoare pentru tine ?
Rucsi : In acest moment, nu mai sunt o consumatoare de forum extern, mai vizitez doar rubrica de anunturi. Forumul extern nu mai reprezinta pentru mine un loc unde sa poposesc cu placere.

John Milton : E 1 decembrie, la ce anume te gandesti cand vine aceasta zi ?
Rucsi : Din pacate, la fel ca foarte multi alti romani, ma gandesc in primul rand ca este o zi libera, de care sa ma bucur. Pe parcursul zilei, ajung sa-mi amintesc, fugar, de insemnatatea ei, dar nu atat cat ar trebui. Poate suntem prea cinici, prea satui, prea robotizati, nu stiu, dar cert este ca multe evenimente si-au pierdut din insemnatatea lor de drept, in ceea ce ne priveste.

John Milton : Daca ai un mesaj pentru cei de pe forum il poti scrie.
Rucsi : Fiti frumosi, bucurati-va de tot ce va ofera ziua, si lasati nervii deoparte. Cand esti nervos, nu te poti distra

54909433.gif
Asa cum v-am anuntat acum o saptamana invitatul meu de astazi este lamine. Vreau sa ii multumesc pentru timpul acordat. A fost o placere pentru mine sa ii iau interviul.

fdcof3.gif


John Milton: Asa cum v-am obisnuit pana acum, invitatul meu este rugat sa spuna cateva lucruri despre persoana lui, omul din spatele nick-ului.
lamine: O persoana simpla, cu un job cu program de munca flexibil, cu ceva timp liber ce face acest lucru din pasiune si de ce nu ambitie.
Ce as putea sa mai zic despre mine? Ei bine dupa cum cred ca majoritatea stiti am 25 ani, din Bucuresti si ma cheama Alex.

Cred ca este de ajuns pentru moment - vorba aia...ce e mult strica.


John Milton: Cum ai aflat de joc ?
lamine: Eram intr-o seara la penultimul meu loc de munca (eram administrator la o sala de internet) pe cand am vazut un coleg ca juca versiunea beta (abia se lansase pe vremea aceea).


John Milton:
Din lumile jucate care iti sunt cele mai dragi si de ce ?
lamine: Din toate lumile pe care am jucat pot spune ca lumea 1 a ramas in amintirea mea - acolo am intalnit majoritatea prietenilor si persoanelor importante cu care inca mai discut din cand in cand. Nu ma pun acum pe enumerat caci ar fi incorect pentru cei care i-as omite.



John Milton: Cum ai intrat in Team Triburile?
lamine: Initial am pornit de jos (vorba vine de jos, insa initial am fost moderator de forum) - asta inainte sa inceapa lumea 2 cu ceva timp.
Mi-am incercat norocul pe vremea respectiva si iata ca am avut noroc - am cel putin 2 ani de "experienta" pe forum si in administrarea jocului.


John Milton: Ne-ai putea povesti o intamplare amuzanta din vrea cand erai inca novice in TT ?
lamine: Intamplare amuzanta…au fost destule, dar acum nu imi vine niciuna. Poate cu alta ocazie.


John Milton: Cat timp stai tu in medie pe triburile pe zi (forum si joc ) ?
lamine: Este variabil acest timp, dar in medie am laptopul deschis pe joc si forum aproximativ 6-8 ore sau chiar mai bine. Imagineaza-ti ca la birou stau 7 ore si nu am nicio restrictie in ceea ce priveste navigarea, iar acasa tot mai stau 3-4 ore.


John Milton: Esti unul din conducatorii acestui team. Ai si prieteni pe triburile, forum. Cum reuseste sa se impace lamine adminul cu lamine-omul , cum iti pastrezi obiectivitatea ?
lamine: De-a lungul timpului am invatat ca intre joc/forum si realitate exista o bariera ce nu poate fi depasita. Au fost cazuri in care am banat prieteni foarte buni fara a clipi - nu fac diferenta intre prieten si utilizator normal (toti sunt la fel in cazul abaterilor de regulament).


John Milton: Ai destula vechime pe forum. Prin ce difera forumul din perioada de inceput cu forumul de acum?
lamine: Diferente de atunci si acum...Sunt multe:
1. numarul userilor activi
2. numarul sectiunilor
3. modul de desfasurare a unei sectiuni de politica si propaganda. Pe atunci citeai cu placere P&P-ul, dar acum nu vezi decat ofense, certuri, acuze etc.
As mai putea gasi diferente insa nu are rost. Intre ce a fost si ce este in prezent exista o diferenta de la cer la pamant.


John Milton: Daca ar fi sa incepi o lume noua, pe cine ai invita cu tine in trib si de ce ?
lamine: As mai incepe o lume alaturi de prietenii mei foarte buni, dar slabe sanse sa ii adun pe toti in acelasi loc.

John Milton: De ce “lamine” ca nick, ce inseamna el ? lamine: Sincer nici eu nu stiu de la ce vine. De fapt il foloseam pe mirc acum ceva timp (era in engleza de fapt "tome"), cineva mi-a zis candva "citeste-l invers "enimal" "...

John Milton: Ti se mai spune si Infamul. Mereu am vrut sa stiu de ce, ne poti lamuri ?
lamine: Nu mai tin minte motivul, insa stiu persoana care a zis asa initial, Rucsandra (Noisette, Rumi, Gebeliza, etc) si vine de la stalpul infamiei. Cine doreste definitia sa caute in dex.


John Milton: Ce anume te face sa ramai in team, de ce continui aceasta munca ?
lamine: Mai multe motive, dar pot spune ca ambitia si prietenii ma tin in acest team.

John Milton:
Cand vom mai avea placerea sa te vedem jucand pe o lume ?
lamine: Inca nu stiu ce sa raspund la aceasta intrebare.

John Milton: Ai putea sa ne spui cum decurge o zi din viata ta ?
lamine: O zi de lucru poate. Trezirea pe la un 7:20, mancat un sandwich ,plecat spre birou, ajuns la 9 in birou - aprins laptop, deschis opera, mozilla, verificat outlook. Ora 4 - plecat de la birou spre casa.
Ajung acasa, mananc, dupa care aprind televizor si laptop-ul. La 12 noaptea bagat la somn.

John Milton: .Ce fel de ciocolata iti place ?
lamine: nu am un anumit gen de ciocolata preferata, mai ales ca nu sunt innebunit dupa dulciuri.

John Milton: Stilul tau de moderare de al carui moderator (fost sau actual) crezi tu ca se aproprie mai mult si de ce ?
lamine: Mi-am creat propriul stil de moderare, pe vremea cand intrasem eu ca moderator nu erau asa de multi ca sa pot avea un model.


John Milton: Carmi estie team manager pentru triburile.ro, iar tu adjunctul ei . Ai putea sa ne faci o prezentare a modului in care decurge relatia profesionala dintre voi (ce atributii ai tu, ce atributii are ea, etc) ?
lamine: Ceea ce mentionezi aici este partial adevarat - Carmi nu are un singur ajutor de baza ci doi (stil si eu) dar nu trebuie sa ii uitam si pe ceilalti care fac parte din echipa de administrare. Fiecare isi are locul in echipa - fara ei jocul nu ar fi la fel de placut.

John Milton: Uneori (din fericire din ce in ce mai rar) avem probleme cu serverele. Fiind admin detii mai mai multe informatii, din ce motive s-au intamplat si daca stii ce masuri s-au luat pentru a se preveni repetarea lor ?
lamine: Dupa cum cred ca stiti cu totii, un joc online sau un server in general este supus problemelor de ordin tehnic (conflicte, hard failure, etc) [foarte rare cazurile deoarece serverele sunt redundante], dar si problemelor de tip atac informatic - concurenta in bransa este foarte mare si nu se stie niciodata.


John Milton: Daca maine ar fi sa iesi din team ce ai face, cum s-ar schimba viata ?
lamine: Daca maine ar fi sa ies din team....la intrebarea asta nu m-am gandit niciodata, dar cred ca nu s-ar schimba mare lucru, caci programul meu ar fi acelasi sau poate mi-as gasi o alta ocupatie.

John Milton: Exista lucruri , decizii pe care le regreti petrecute in acest joc, ma refer la team, administrarea jocului/forumului ?
lamine: De-a lungul "carierei" mele nu am luat decizii de care sa imi para rau, dar totusi regret faptul ca au plecat o parte din moderatorii foarte buni.


John Milton: Mai apari si anumite acuzatii la adresa adminilor din joc cum ca acestia ar favoriza un trib sau altul, unele din deciziile lor sunt considerate gresite, neregulamentare. Cum sunt ei verificati, cine ii verifica pentru a se asigura de corectitudinea lor ?
lamine: Intreaga echipa este verificata periodic de catre carmi,echipa din germania si de catre echipa de administratori "superiori". Fiecare comanda/click este "stocata" pe server si poate fi verificata oricand, existand loguri inca de pe lumea1 . In acelasi timp fiecare sesizare se analizeaza de 3 administratori (sesizari ce se refera la decizii incorecte) deci slabe sanse sa existe greseli.


John Milton: Cum crezi ca se poate rezolva conflictul dintre useri si moderatori pe forum ? Care ar fi propunerile tale pentru un forum de calitate ?
lamine: Acest conflict va exista intotdeauna - nu poti impaca pe toata lumea.


John Milton: Ce te solicita mai mult, forumul sau jocul ?
lamine: In ultima vreme forumul.

John Milton: Ce fel de cafea preferi ?
lamine: In general beau cafea simpla, neagra.

John Milton: Pe cine ai invita la o cafea de pe forum, din joc ?
lamine: Asa de multe persoane, mi-e greu sa aleg, dar totusi sa incercam un nume: stil.

John Milton: La sfarsit daca doresti sa spui cateva cuvinte celor de pe www.triburile.ro ?
lamine: Cineva zicea "fiti buni si fiti nebuni". Acum, in prag de sarbatori fiti mai blanzi si nu va mai certati atat. Va doresc sa aveti un Craciun fericit alaturi de cei dragi

54909433.gif
Imi primul rand imi cer scuze pentru intarzirea cu care postez noul interviu, sper sa fii meritat insa asteptarea. Invitatul meu pentru o noua discutie la o cafea este Dave.

Doresc sa ii multumesc pentru timpul acordat, pentru rabdare si pentru ca este un "doamne doamne al calculatoarelor" .

fdcof3.gif

John Milton: Imi poti spune cateva lucruri despre tine?
Dave: 35 de ani, Ploiesti, mwc (married with children).

John Milton: Cum ai aflat de acest joc ?
Dave: Niste prieteni, undeva prin 2006, jucau pe .net. Hai mai si tu mi-au zis. La prima vedere bleah. Dupa am intalnit cateva persoane acolo care au reusit sa ma lege si cu ele am ajuns si pe ro, pe beta.

John Milton
: Cum erau pe net jucatorii, triburile ? Poti detalia un pic experianta ta de pe net ?
Dave: Am jucat in world 2, total diferit fata de lumile noi si de ro. Exista un imens respect de sine care se pastra, no matter what, respect pentru ceilalti. Un joc jucat cu pasiune, politica, strategie, dedicatie si niste oameni cu care mi-a facut placere sa joc.

John Milton: Din ce trib faceai partea, aveai vreo functie ceva ?
Dave: Am inceput de jos, simplu membru intr-un trib. Incet incet am urcat pe toata scara pana am ajuns family leader in Atlantis, o familie relativ mica. Dupa un razboi global am considerat ca singura sansa e fuzionarea cu o familie mai mare. Dupa care am fost leaderul unei aripi a familiei, HOTSW2.

John Milton: O adevarata poveste de succes din cate vad, romanian dream.
Dave: Succes.... E o poveste si atat, cu urcusuri si coborasuri, dar una care a ramas la amintirile care te fac sa zambesti. Am mai jucat si pe alte lumi. Am jucat cu melania (albertus) in 5, in Owls, o alta poveste frumoasa si cativa romani cu care ti-ar place sa joci. Pe 13, pe 15 cu Oana (Miss Piggy), Shadowdancer. Am dat si de purtatorul de stindard romanesc pe acolo, de aztecul. Avea o gasca de prapaditi si s-a ofticat ca am ras de el.

John Milton: Ai ajuns pe .ro, pe beta . Ce parcurs ai mai avut dupa aceea ?
Dave: Pai, pe beta era frenezia de inceput. Am cunoscut cativa baieti buni, nu multi, dar de nadejde. Apoi am inceput pe ro1, dar destul de repede si-au facut aparitia micile mizerii, ro style care-ti lasa un gust aiurea. Intre timp am aplicat pentru un post in TT. Ajutat si de experienta pe net m-am facut TT-ist. Interesul pentru joc a scazut pana cand l-am lasat de tot.

John Milton: Ce te-a facut sa aplici pentru acel post, dorinte de marire ?
Dave: Of course, trebuie sa hranesc si eu ego-ul cumva. Vroiai sa moara de foame? Mi-a placut dintotdeauna sa ma implic, sa coordonez. Triburile la vremea aia era sat fara caini si am crezut ca pot face ceva.

John Milton: Sa fii sef ?
Dave: E o diferenta.... Nu conduci ca sa fii sef, esti sef atunci cand conduci. Un pic mai nebuloasa ideea, dar intelegi ce vreau sa spun. Nu ma tenteaza sa fiu sef si atat. Ma tenteaza sa vad ca se intampla ceva, ca lucrurile functioneaza asa cum le asezi. Tu faci , ego-ul sta intr-un colt si roade la osul de sef, gustos de-i flutura urechile.

John Milton: Ai depus cererea, ai intrat in team. Ce s-a intamplat mai departe , cine era in team in acea perioada ?
Dave: Chiar nu mai stiu exact cine era sau nu mai retin nick-urile, oricum, erau 4-5 oameni cu totul. Esti mataluta un dragut si sapi in forum, dupa postari vechi, daca vrei si gasesti oasele celor de mult dusi.

John Milton: Admin , moderator , ce anume erai tu la inceput in TT ?
Dave: Admin/mod, initial de nivel 1 dupa care am evoluat.

John Milton: Daca tot ajuns la partea cu adminii si nivelele lor. Imi poti explica mai bine nivelul adminilor si ce anume presupune unul si altul ?
Dave: Basic, e vorba de nivelul de acces si posibilitatile de verificare/decizie. Cum partea de admin presupune foarte multa munca de conexiune a unor date si crearea de realitati din posibilitati, automat asta impune un rodaj, un timp de dezvoltare. In principiu cei noi primesc posibilitati de verificare reduse si isi compara deciziile cu cele ale celor de nivel superior. Pe masura ce se dezvolta instinctele de vanator, primesti mai multe posibilitati de verificare/ nivele de decizie. Cam asta ar fi in mare.

John Milton: De la admin de nivel 1 la administrator cum a fost traseul ?
Dave: Simplut. Fiind perioada de inceput cuplata cu microbul personal de implicare erau foarte multe lucruri care trebuiau create. Le-am preluat si incet incet m-am trezit la nivelul maxim.

John Milton: Cum era forumul in perioada de inceput ? Ce impresie ti-a facut ?
Dave: Era ca-n westul salbatic, daca vrei. Care cum i se nazarea scotea pistoalele si incepea sa traga-n stanga si-n dreapta. Existau foarte multe conflicte, acuzatii, luari de pozitie, etc. Modul de raspuns nu era neaparat cel mai fericit. O seara pe forum era ceva de genul arena romana cu lei, cu gladiatori. Cel care a schimbat asta, atitudinea, abordarea, stilul si are tot respectul meu pentru asta, chiar am avut ce invata de la el, a fost Ciuly.

John Milton: Ciuly.. am auzit si eu adevarate legende despre el.
Dave: Ti le pot confirma, ti-ar fi taiat capul fara sa clipeasca, dar cu o motivatie solida si reala. O combinatie intre dur si fair, daca vrei.

John Milton: Ce iti placea la forum in acea perioada ?
Dave: IC sau BC?

John Milton: Ambele perioade.
Dave: Inainte… sincer, mai nimic. Era debandada, se arunca cu noroi in voie care cum ii tuna. Dupa aceea, forumul a devenit un loc cu niste reguli si canalizat intr-o directie de forum de discutii pe marginea unui joc, ce ar trebui sa fie, de fapt.

John Milton: Cum vezi tu moderatorul ideal, ce ar trebui sa faca el ?
Dave: Sa modereze, pur si simplu. O persoana strict obiectiva care tine o discutie pe un drum trasat de niste norme de comportament. In momentul in care se derapeaza ia orice masura este necesara pentru a readuce discutia la ceea ce s-a intentionat, DAR cu conditia ca deciziile si actiunile lui sa fie strict obiective si motivate, fara motivatii personale sau partizane.

John Milton: Din cate stiu nu mai esti implicat activ pe triburile, conduci un alt proiect, the west. Cum s-a ajuns aici ?
Dave: Innogames au lansat un alt proiect, the west. Dupa perioada de testare, a fost lansat in variantele internationale. Cum fiecare comunitate are nevoie de un manager, propunerea logica pentru ro am fost eu. Si chiar imi doream ceva de genul asta, o comunitate pe care sa o pot modela dupa lectiile primite in TT.

John Milton: Egoul tau din nou ?
Dave: Bineinteles. Nu poti sa construiesti ceva fara o motivatie. Daca motivatia este asta, sa te simti multumit ca realizezi ceva, da e o motivatie imensa.

John Milton: Esti team manager pe the west, stii bine si triburile. Ce au in comun aceste jocuri si ce deosebiri sunt, ma refer aici inclusiv la cei care le joaca ?
Dave: Ambele sunt jocuri browsebased bazate pe cooperarea intre jucatori diferiti. E unul din lucrurile care face din jocurile inno jocuri de succes. Jocuri relativ simplute, care stimuleaza cooperarea intre jucatori. Mai sunt, dar e un punct important. In rest, triburile e un joc de strategie, the-west e un RPG, total diferite, daca vrei. Au in comun asta, cooperarea, sentimentul ca joci cu ceilalti, cu prietenii si contra celorlalti care de multe ori inseamna o provocare, sa dovedesti ca esti mai bun, tie, celorlalti, depinde de fiecare.

John Milton: Cum ti-ai ales teamul, dupa ce criterii ?
Dave: Jucatori deosebiti care ies in evidenta prin prezenta, prin implicare, prin modul lor de a reactiona si a se comporta si prin dorinta de a face ceva. Trec de un interviu, de o perioada de evaluare dupa care sunt membri cu drepturi depline in teamul west.

John Milton: Ce cuprinde interviul tau ?
Dave : E mai simplu ca al tau. Initial imi colectez toate datele posibile despre tine, candidatul. asa ca basic, stiu cu cine am de-a face. Interviul e o simpla luare de contact, prezentare, acomodare si un set strict de conditii la care raspunzi cu da sau nu. Daca raspunzi da la ele, va trebui sa dovedesti ca raspunsurile-s reale. Daca nu, multumesc, mi-a facut placere. Nu e nimic la costum si cravata.

John Milton: Merg si recomandarile ? Sa stiu si eu pe viitor, cine stie ce se mai intampla, poate ajunge sa imi placa the westul si vreau sa incep o cariera acolo ca moderator .
Dave: Mai tot teamul e selectat pe criteriul asta, oameni despre care pot avea informatii si o garantie de credibilitate. Daca vrei, poti incerca, o sa regreti.

John Milton: Las ca stiu eu cat de mult ma apreciezi si cat iti placeau ticketele mele.
Dave: Ok, te-am pus pe lista. Daca ai inclinatii sadice si-ti face placere sa fii chinuit, o sa te simti ca-n rai.

John Milton: Ce planuri de viitor ai cu the west ?
Dave: Planurile de viitor depind de dezvoltarea jocului. Cum asta e catalizatorul comunitatii, jocul, automat comunitatea va depinde de joc. Poate in joc lipseste dinamica, e oarecum liniar. A existat un plus de dinamica, prin introducerea forturilor, dar e loc si de mai bine. Pentru comunitate, la fel. Poate e un pic prea linistita, un pic de dinamism si de implicare nu i-ar strica. E de lucrat si la asta.

John Milton: Cum decurge relatia ta in calitate de team manager cu Inno Games, cei din Germania ce rol au ?
Dave: Ce rol, mai precis?

John Milton: Ei ce anume fac, ce asigura jocului , serverele ? Impun anumite directii de dezvoltare ?
Dave: Cei din germania asigura jocul, dezvoltarea lui, partea tehnica si de coordonare globala. Tu, ca team manager iti creezi, dezvolti si mentii comunitatea si pe baza dorintelor comunitatii, pe baza problemelor intampinate cooperezi cu dezvoltatorii, pentru imbunatatirea lui. Fiecare dezvoltare a jocului, are la baza o idee, idee care de multe ori vine din comunitati si este rafinata impreuna cu ceilalti manageri, cu echipa de dezvoltatori. Atmosfera din inside? E destul de provocatoare, poti vorbi, poti cere, iti poti exprima nemultumirile si te poti implica activ in tot procesul asta, nu e nimic fortat sau batut in cuie. Daca as lucra intr-o companie, da, mi-ar place la nebunie modelul asta.

John Milton: Ajungem si la subiectul bani. Nu o sa te intreb de salariul tau, dar mi-ai putea spune cum sta jocul la partea financiara ?
Dave: Te referi la partea de profit?

John Milton: Da, la profit
Dave: Daca e gaina cu oua de aur?

John Milton: Da, pe vremurile acestea de criza the westul aduce sau nu profit Inno Games ?
Dave: Din pacate nu am acces la sinteze financiare, astea-s apanajul contabililor, dar ca medie castigurile ar fi undeva la nivelul unei companii medii, cred. Plus ca in spatele jocului exista o infrastructura destul de mare, developeri, tehnic, management, structura care trebuie sustinuta financiar. Profit, logic, aduce. Asta e si intentia pentru un bussines, sa aduca profit. Cat, habar nu am.

John Milton: Daca tot vorbeam de Ciuly, exista vreun Ciuly al the westului ?
Dave: A existat la inceput, DiM. A fost unul din primii componenti ai teamului, un tip de nota 10 si o mare parte din westul de acum e si munca lui. Din pacate, la un moment dat a renuntat. Pacat, dar ramane la oameni cu care mi-a placut sa fiu impreuna.

John Milton: E posibil sa te intorci ca jucator pe triburile ?
Dave: Putin probabil, ultima incercare a fost Omerta si sfarsitul ideii de trib de prieteni, jucatori buni, whatever. Poate, exista un concept pe care nu l-am incercat si pe care mi-ar face placere sa-l aplic, dar nu stiu prea multi oameni care sa fie capabili de asa ceva. Un trib organizat dupa modelul Delta Force. Din pacate, inca o data, marea majoritate a jucatorilor din ro, au o doza mult prea mare de individualism si ar fi un fiasco.

John Milton: Pe cine ai alege pentru acest proiect totusi ?
Dave: Numarul 1? Albertus. E singurul nume care-mi rasare-n minte acum.

John Milton: Alte nume nu ne poti da ?
Dave: Pe jucatorii din triburile ii cunosc mai putin, mai mult din postura de admin, decat din cea de jucator. Altii nu imi vin in minte, dar reprezentativ pentru modelul de comportament e albertus, number one. Restul, cei pe care-i stiu au un grad mai mic sau mai mare de individualism. Cu scuzele de rigoare, Shadowdancer/Agrael sau orice alte nume mai poarta

John Milton: Am auzit ca e foarte buna jucatoare pe partea defensiva, plus lucruri bune despre ea ca persoana.
Dave: Pai, despre ea iti pot da un exemplu. Satele mele in world 2, pe net, erau imprastiate-n clustere k14, k17, k42, k87, samd. Clusterul din k17 era oarecum izolat, continentul era populat de o alta familie aliata. Eu eram pe acolo gringo cu vreo 35 de sate. La un moment dat au aparut tensiuni, escaladate la razboi. Dimineata am ajuns la munca. Deschid tribalwars harta rosie, dar rosie la nivel de continent si continente imprejur. In conditiile de acolo, suportul imi ajungea intr-o saptamana. Lucram, automat trebuia sa ma impart. Am pus mana pe telefon: „Denisa, mamicule, te combini?”, „okee dokee”. Si am jucat impreuna aproximativ 2 luni cu atacuri constante intre 100-500, non stop. In final, la sfarsitul razboiului, pierdusem vreo 15 sate. Sarisem cam 3 mil/3 mil in clasamentul atacatori aparatori, vreo 500 de nobili la activ si au fost doua luni dementiale cand simti ca joci, iar din asta, Shadowdancer are cel putin 50%. Nu ti-ai dori-o drept adversara, prietena da si cu DA mare.

John Milton: Ce fel de cafea preferi cand esti sanatos ?
Dave: 3 in 1, strong. Cafea nu mai beau in mod curent, doar contextual. Daca nu ai 3 in 1, una tare si amara.

John Milton: De pe triburile pe cine ai invita la o cafea ?
Dave: Sunt destul de multi pe care ii pastrez drept prieteni.

John Milton: Cu atat mai bine pentru cafenea, o nota de plata mai mare pentru tine.
Dave: Albertus, Shadowdancer, Miss piggy, sir soreen, valiusha, vokiel, hades1234, Mater Dolores si mai sunt o multime. Nu vrei lista intreaga, sper.

John Milton: La final un mesaj pentru cei de pe triburile.ro ne-ai putea spune ?
Dave: Ca de multe ori prietenii si cei de langa tine ar trebui pusi pe aceeasi treapta cu tine. E un joc, e pacat sa nu-ti faca placere sa-l joci. si sa-l strici cu rabufniri absurde de individualism

54909433.gif
Anul 2009 a trecut, 2010 va aduce un nou invitat, pe Kampfstier. Ii multumesc ptr timpul acordat, pentru promptitudinea sa.

fdcof3.gif


John Milton: La inceput poti sa imi spui cateva lucruri despre tine ?
Kampfstier : Ma numesc Florin. Am 32 de ani, sunt inginer biochimist, casatorit si sunt din Bacau. Imi place muzica anilor 70-80 (cea mai buna dupa parerea mea) sa joc sah, imi place muntele si nu marea si as putea continua dar cred ca ajunge.


John Milton: Cum ai aflat de joc ?
Kampfstier : Eram in vizita la un prieten si la un moment dat m-a lasat sa vorbesc singur ca el avea atacuri pe un joc si trebuia sa fie on. Si din curiozitate m-am dus si eu sa vad ce face. Mi-a placut ca isi trimitea mesaje si radea cu cel care il ataca. Si cum imi plac jocurile de strategie am zis sa incerc si eu.

John Milton: Cum a fost jocul la inceput, cum ti s-a parut ?
Kampfstier : Eu nu joc chiar de la inceput. Am inceput pe lumea 4. La inceput a fost greu un pic, dar am avut norocul sa dau peste jucatori care mi-au impartasit din experienta lor. Imi aduc aminte ca eram vreo 3 jucatori noi in perioada aia unul langa altul. Si ne tot intrebam cum facem aia cum facem cealalta. A fost frumos. La tine cum a fost ?
John Milton: Colegul de camera din facultate a zis ca stie un joc online , poate imi place si mie. Prima data am intrat pe net, pe w3 cred. Nu mi-a placut deloc, nici nu stiam prea bine ce sa fac. Apoi am intrat pe lumile urmatoare cu un prieten si am inceput treptat sa invat.
Kampfstier : Si bineinteles ca la inceput din exces de zel si pentru ca aveam timp am intrat pe toate lumile care au urmat pana la l8. Si la lumea 8 m-am oprit. Si am sters toate conturile de pe celelalte lumi. Lumea 8 e lumea mea de suflet. Acolo am invatat sa joc cu adevarat, acolo mi-am facut cei mai multi prieteni.

John Milton: Poveste-mi despre experienta ta de acolo.
Kampfstier: Sa nu ma pui sa iti spun triburile in care am fost la inceput pentru ca sincer nu-mi aduc aminte. Au fost atatea schimbari la inceput ca m-au pierdut pe drum. Frumos a inceput sa fie cand am dat de Analist, un super caracter. El era in Tlb atunci si era exact langa mine cu tori prietenii lui pe care ulterior i-am cunoscut si eu. Imi aduc aminte ca mi-a trimis un atac numai cu berbeci. Si l-am intrebat de ce a facut asta? Nnestiind la inceput cu cine am de-a face am inceput sa ii explic ca atacurile de genul asta n-au nici o sansa de reusita. Stiu ca mi-a zis sa nu mai dau raportul mai departe.. Cataline, inainte de toate ar trebui facute niste precizari. Trebuiau facute la inceput. Pe lumea 16 eu nu am inceput pe Kampfstier. Am inceput cu alt nick si treptat am ajuns in conducerea hard, iar cand Kampfstier s-a lasat am preluat eu contul. Pe l8 nickul meu a fost Florin1977 la inceput dupa care am contopit contul meu si Crashooo si am jucat in continuare pe Crashooo doi oameni, eu si Sebi un baiat deosebit. Si ca sa scurtam lumea 8 iti spun ca din dusman cu Analist am devenit prieten. M-a invitat in academia Tlb si de acolo a inceput cel mai frumos joc de pana acum. Am cunoscut oameni care m-au facut sa stau nopti la rand pe joc si pe skype si sa radem de la inceput pana la sfarsit. Ca sa enumar din ei sunt multi dar o sa ii amintesc pe Kalliopi (Ana care daca citeste aici ii transmit tot respectul meu si o astept pe o noua lume alaturi de noi), Ariciuecc (cu care acuma ma intalnesc pe 9dragons), ariciutzu (tot pe 9dragons :D), Cutia Pandorei (Mihai- unul din cei mai buni jucatori pe care ii cunosc daca nu cel mai bun), Plete (la fel un jucator foarte bun si o persoana deosebita) si multi altii pe care ii rog sa ma scuze ca nu ii trec aici dar ar fi lista prea lunga. Ma revansez fata de ei la o bere sau la un suc (ce vor fiecare). Lumea care ti-a placut cel mai mult care a fost la tine?
John Milton: Sincer cred ca w6 pe net. Cred ca era si mai la inceput, aveam mai multa pofta de joc, jocul la inceput e mai placut parca.


John Milton: Mai joci pe L8 ?
Kampfstier: Da, mai intru din cand in cand. S-au schimbat multe si acolo. Si am acolo prietenii mei care nu ii pot lasa singuri. De cate ori au nevoie Crashooo e prezent


John Milton: Am jucam si eu pe L8.
Kampfstier : In ce trib si cu ce nick?
John Milton: Strange Identity, in noobz cu cu illidan si sebica.
Kampfstier : Pe ilidan nu il stiu dar am aflat ca e un conducator foarte bun. Pe sebica il stiu.
John Milton: Eu am jucat acolo cu Miss Piggy pe cont, de fapt ultimele lumi jucate de mine sunt cu ea pe cont. Ambii sunt niste conducatori foarte buni, mi-au placut.
Kampfstier : In ultimul timp sa stii ca si eu am adoptat acelasi mod de joc. Ma refer la 2 jucatori pe cont. E o modalitate mult mai eficienta (vorbind strict despre joc).

John Milton: Si pe L16 cum ai ajuns sa joci, sa preiei contul ?
Kampfstier : Am intrat datorita unei prietene. Dar din pacate am intrat mai tarziu decat ea si nu am apucat sa intru aproape. Am ajutat-o cat am putut la inceput dar distanta a impus sa intru in alt trib. Si bineinteles ca si pe alte lumi am inceput sa-mi fac prieteni din cei care ma atacau sau pe care ii atacam eu. Unul din ei este Kitikot din Vechiul Hard care acum s-a lasat
Si asa am ajuns in Hard unde din aproape in aproape am ajuns coordonator sprijin. Cand s-a format Pohar am primit drept de conducere insa am stat mai retras. Nu era inca lumea mea, parca nu ma atragea la fel ca 8. Nu ii aveam pe prietenii mei aici, cei care mi-i facusem aici din lipsa de timp se lasau. A fost o perioada in care ma gandeam sa las lumea 16. Au fost si o gramada de certuri in perioada aia in trib (piciu ca i s-a furat contul si multe altele). Kampfstier cel care juca de la inceput nu prea mai intra din lipsa de timp. Si pana la urma s-a lasat de tot si am preluat eu contul moment in care conducerea pohar s-a schimbat. Eram 3 oameni cam cu aceleasi idei si care voiam (inca vrem) sa facem un joc frumos aici. Si rand pe rand unii jucatori s-au lasat, unii m-au rugat sa le gasesc un al doilea sa joace cu ei pe cont
Am preferat la cei care s-au lasat sa aduc alti jucatori pe cont. Si ghici pe cine am adus?Pe prietenii mei din l8, o parte cel putin.

John Milton: Cum ti se pare L16, daca ar fi sa o descrie ce ai spune despre ea ?
Kampfstier: E o lume frumoasa daca ne referim la joc. Sunt multi jucatori buni si o placere sa lupti cu ei. Insa mi se pare ca nu mai e acelasi respect care era pe lumile de inceput. Multe injuraturi, multe insulte pe care sincer eu pe alte lumi n-am avut parte de ele. Tie cum ti se pare?Cel putin din postura de moderator pe forum.
John Milton: Pe forum o vad ca ca lume inactiva, cel putin in ultima vreme asa este. Razboaiele duse pe harta nu sunt promovate si pe forumul extern destul de mult, mai mult statistici si acelea destul de rar.
Kampfstier: Sincer nici eu nu prea sunt activ pe extern. Intru il citesc dar postez mai rar

John Milton: Ce ne poti spune despre diplomatia tribului tau, cu cine purtati razboaie ?
Kampfstier: Pai cam cu toata lumea
Aliaţi
Quit sfârşit
~DAMN~ sfârşit
Quit~A sfârşit
W-W sfârşit
B. sfârşit
-damn- sfârşit

Pact de neatacare (PNA)

Duşmani
AoE sfârşit
FELINA sfârşit
~AS~ sfârşit
LoH sfârşit
A LoH sfârşit
AoE II sfârşit
ASSALT sfârşit
~B~W~ sfârşit
Potop sfârşit
Aasta e diplomatia noastra. Dupa cum vezi doua triburi aliate mari si academiile lor, fara pna (nu prea sunt adeptul pna) si multe razboaie. Mai e unul cu gr12 dar ca sa ii deosebim de potop nu i-am trecut in diplomatie

John Milton: Presupun ca aveti niste statistici si voi facute, cum merg razboaiele voastre ?
Kampfstier: Binisor zic eu. Avem o statistica foarte buna pe ultimele 24 de ore. Dar statisticile azi sunt bune si te bucuri maine nu mai sunt si te intrebi ce ai de facut. Nu cred ca statisticile spun totul despre un razboi. E suficient sa prinzi un jucator inactiv la tribul dusman si sa cresti in statistici. Dar nu are nici un impact asta asupra razboiului care il duci. Cred ca vor castiga cei care la urma vor avea mai multi jucatori activi. Asta cred eu ca e important cand duci un razboi. Degeaba ai 150 de membri daca in realitate joaca si se implica numai 15-20. In rest tot respectul pentru cei din Loh. Avem un razboi frumos cu ei zic eu. Cu AoE inca ne tachinam. Ceva atacuri pe la granite, dar nimic serios inca. Cu potop la fel. GR12 abia s-au format asa ca nu pot sa iti zic nimic inca. Au avut un avans la inceput, dar am recuperat rapid.

John Milton: Jocul ocupa mult timp. Cum se impaca jocul cu viata reala din punctul asta de vedere ?
Kampfstier: Foarte buna intrebarea. Cu multa intelegere din partea sotiei acasa, si cu mult noroc la servici (ca mai pot intra) incerc sa fiu cat mai mult. Insa nu se pune problema si nici nu se va pune vreodata in privinta prioritatilor. Si aici jocul nu e pe primele locuri. Pana la urma e doar un joc. Chiar daca multi dintre noi uita des asta.

John Milton: Ai niste setari favorite pentru o lume pe care iti place sa joci in mod deseosebit sau nu conteaza ptr tine ?
Kampfstier : Nu conteaza. E mai lejer pe lumile cu viteza mica ai timp mai mult dar e mai palpitant pe cele cu viteza mai mare. Pe cele cu bonus de noapte dormi mai linistit pe cele fara stai la vorba cu prietenii si astepti sa iti ajunga atacurile tale la dusmani si invers. Ceea ce vreau sa zic e ca fiecare lume are farmecul e, important e sa ai cu cine juca. Ca daca ai poate fi viteza 0.1 si eu mai stiu ce alte setari mai ciudate si tot se va juca. Doar din placere
se pare ca pana la urma e genul intrebare raspuns discutia noastra.

John Milton: Ai ceva planuri de viitor legate de L16 , vreun obiectiv ?
Kampfstier : Sa reusesc sa imi tin tribul unit. Ca daca reusesc asta (cred ca e o problema in general a conducatorilor dar eu sunt nou in postura asta si poate gresesc) atunci nu avem probleme majore. Aliantele sunt pentru noi pana la sfarsit (nu am rupt si nu o sa rup niciodata o alianta). Mai ramane sa ne castigam razboaiele si sa ne distram cat mai mult


John Milton: Ce fel de cafea preferi ?
Kampfstier : Nu beau cafea. Dar la un suc natural te invit oricand cu placere. Tot m-ai intrebat de razboaie. Cum se vede din perspectiva ta lumea 16? Ti se pare o lume echilibrata?

John Milton: Quit are un avans in fata celorlalte triburi, in rest mi se pare ca totul pare posibil, nu am impresia ca un trib domina clar lumea. Dar eu nu joc, e o privire din afara doar, nu stiu cat de exacta este. Posibil sa ma insel.
Kampfstier: Exact de asta te-am intrebat. Pentru cei care joaca e greu sa aiba o parere obiectiva. Oricat ai vrea influentele din joc sunt destule. Tu mai joci acuma?
John Milton: Pe L17 joc tot cu Miss Piggy pe cont. E viteza mica, dar pe o parte e bine, nu prea avem niciunul timp asa de mult in acest moment

Kampfstier: Vreun mod de a te lasa de joc stii? Ca si eu si multi prieteni incercam de mult, dar nu ne iese niciodata.
John Milton: Sa te certi cu cineva rau si sa iesi ? Eu cel putin asa am iesit de pe .net.
Kampfstier: Nu e genul meu (nostru). Aveam o speranta ca stii vreo metoda.
John Milton: Sa dea inno games faliment , cred ca asta e solutia.
Kampfstier: E o solutie.

John Milton: Pe cine ai mai invita la un suc de pe triburile ?
Kampfstier : Pe multi. In primul pe toti de la mine, pe forever and one, uv1921, aielo (chiar daca e in loh e un baiat deosebit dupa parerea mea si cei din loh sunt norocosi sa il aiba), pe tine (nu ca sa iti intorc favoarea ci pentru ca sincer mi-as dori sa stiu mai multe despre tine) pe b3st cu care m-am intalnit si pe 13, cu profa maria (una din cele mai corecte jucatoare de pe toate lumile si pentru care am un respect deosebit; ar fi extraordinar sa fim mai multi pe triburi care sa isi respecte cuvantul dat cum o face ea) si multi altii. Am dat cateva exemple.

John Milton: "Interviul" a luat sfarsit, daca ai un mesaj pentru cei de pe L16 si nu numai il poti spune.
Kampfstier : Spor la joc tuturor. Sa incercam sa jucam cat mai corect si sa ne respectam unii pe altii si le doresc sa se distreze pe joc cel putin cat o facem noi cei din H-H. Asta pe joc.
In viata reala le doresc tuturor un an nou mai bun, sanatate multa si tot ce isi doresc sa li se implineasca

54909433.gif
Invitata mea este albertus. M-am gandit cum sa o descriu cel mai bine, dar pana la urma am ramas ceva care consider ca spune totul: o adevarata doamna .

fdcof3.gif


John Milton : Ce imi poti spune despre tine, cine e albertus ?
albertus : Melania, 57 de ani (foarte curand), sunt medic in medicina de laborator si mama a doi baieti , adulti deja, dar care nu joaca nici un joc online.

John Milton : Cum ai inceput sa joci acest joc ?
albertus : Din versiunea beta, sunt deja 3 ani. Jucam Caesar 3 un joc de stragegie care imi placea teribil si ma laudam cu performantele mele elevilor mei de la scoala sanitara. Probabil satui de atatea ispravi, ei mi-au spus despre triburile, un joc de stragegie online interactiv. Recunosc, m-am indragostit la prima vedere.

John Milton : Unde ai inceput sa joci ?
albertus : Am inceput pe ro in versiunea beta , cred ca rula de vreo 10 zile, dar repede mi-am facut cont si pe net pe w 6, acolo unde , de altfel, ne-am si cunoscut. Azi, ma emotioneaza curiozitatea cu care incercam sa descopar mersul jocului si mai ales greselile pe care le faceam
Recunosc, am atacat la inceput cu 2 nobili odata, convinsa fiind ca adeziunea va scadea dublu. Ba chiar am fost mirata cand raportul atacului imi zicea ca ne asa.


John Milton : Ce ti-a placut asa de mult la joc ?
albertus : Dupa atatia ani pot spune fara sa gresesc ca de fapt mi-a placut faptul ca jocul era interactiv, mi-au placut relatiile care s-au stabilit intre mine si o parte dintre colegi si adversari. Unii mi-au devenit adevarati prieteni in viata reala.

John Milton : Ai intrat in joc pe beta. Apoi L1. Ce ne poti povesti despre acea lume ?
albertus : Nu mai joc pe lumea 1, asta fiindca majoritatea jucatorilor cu care am inceput s-au retras , satele mele erau fara perspectiva fiind intr-o mare albastra, interesul pentru acea lume disparuse. Totusi a fost o perioada de doi ani care mi-au umplut viata. Acolo am invatat jocul, acolo i-am cunoscut pe marii jucatori, de acolo am ajuns admin pe joc intrand intr-o echipa alaturi de care m-am simtit bine, in ciuda diferentei de varsta.

John Milton : Totusi, ai putea sa ne spui in ce trib ai jucat, ceva din persoanele cunoscute de tine acolo ?
albertus : De ce nu? Nu e nici un secret. Am jucat in NWO, numai in NWO, ba, la un moment dat am impartit conducerea tribului cu barbaru. In Nwo i-am cunoscut pe barbaru, pe fixx si pe Noryaky, care au ramas tovarasii mei si pe lumea clasica si pe west. Practic am ramas o echipa care am migrat impreuna si pe alte jocuri. Dar pe lumea 1 am cunoscut cativa jucatori care au facut legenda si care in ciuda faptului ca mi-erau adversari mi-au devenit prieteni : SirSoreen, Asfaloth, Bloom, Slim Slick, Timonierul, Thorak 30. Uite, nu pot sa nu ma laud: Sir Soreen spune ca singurul sat pe care l-a pierdut pe lumea 1 , l-a pierdut la mine. E drept ca eu am pierdut mult mai multe la Thorak, dar inconjurata de Avalon nu aveam nici o sansa.


John Milton : Omerta iti spune ceva ?
albertus : Omerta ar fi putut fi cel mai frumos proiect de pe acest joc. Oricum ramane cel mai ambitios si desi nu s-a realizat conform dorintele noastre este un trib frumos care ma mai tine inca legate de triburi.


John Milton : Ce anume isi propunea Omerta mai precis ?
albertus : Sir Soreen juca deja pe lumea clasica cu nick-ul Simavo. Si intr-o zi si-a pus in aplicare o idee: a chemat pe toti jucatorii pe care ii aprecia , cunoscuti in lumea 1 , colegi sau adversari.El, lacry si godzilla au fondat Omerta si ne-au crescut satucele. Apoi am inceput ocuparea teritoriilor. Sate mici parasite din marginea de atunci a hartii. In 2 luni ajunsesem un trib cu oarecare importanta , mai ales remarcat prin agresivitate. Era un trib elitist, recunosc, conditia de a intra era recomandarea, sa fii activ, sa fii un om de echipa. Omerta se voia un trib de prieteni, devotati unul pentru ceilalti, un trib democratic in care ideile fiecaruia erau discutate si respectate. O vreme chiar asa a fost. Din pacate, majoritatea jucatorilor sunt persoane active intre 25 si 40 de ani si pentru care viata reala are prioritate. Pe rand s-au retras definitiv din joc jucatori importanti: Vokiel, Dave, Thorak, Talibanul, Noryaky, iar retragerea lui Sorin a insemnat de fapt moartea proiectului.

albertus : Stiu e si vina mea.
John Milton : De ce e si vina ta ?
albertus : Sorin mi-a lasat tribul mostenire, cunoscandu-mi tenacitatea. Dar eu sunt mai degraba un om de echipa si nu un lider. In orice caz nu un lider cum este Sorin. Pot spune fara nici o urma de indoiala ca a fost cel mai bun lider de trib de pe acest joc.

John Milton : Ne-am cunoscut pe net, pe w6. Ce opinie ti-a facut jocul de acolo in comparatie cu cel de aici ?
albertus : Chiar daca jucatorii de pe .ro se vor supara pe mine, desi toti cei care joaca si pe net, imi vor da dreptate, trebuie sa recunosc ca e o diferenta in favoarea celor de pe net. Mult mai multa seriozitate si implicare. Mai multa corectitudine, mai mult respect intre jucatori. Pe lumea 6 am facut parte din tribul aflat pe locul 1, KOD. Un trib extrem de bine organizat, cu o strategie clara, cu disciplina si de aici si succesul pe care l-a avut.

John Milton : Unul din liderii KOD era roman, mihaip. Cum era el ca lider ?
albertus : El era Liderul . Ca si Sorin, o persoana facuta sa fie lider. Ceea ce ma uimea si nu numai pe mine, ci pe multi dintre membrii tribului era prezenta lui permanenta pe joc, pe forum, la cele mai diverse topicuri. Era omniprezent si asta ne stimula si pe noi. Aveam un topic in care un englez ne punea 5 intrebari de cultura generala la care cine raspundea primul primea un punctaj si se facea un clasament. Nu stiu cum facea Mihai, dar el raspundea primul la 90 % din intrebari, nu aveai nici o sansa. Se punea intrebarea si in urmatoarele trei minute aparea raspunsul lui.

John Milton : Ai fost admin pe triburile ceva vreme. Ce ne poti spune despre aceasta etapa ?
albertus : A fost pentru mine o provocare. O provocare careia in ciuda faptului ca eram convinsa ca nu o sa ii fac fata, am promovat-o multumitor. Mai multa incredere a avut Dave in mine decat aveam eu in momentul in care mi-a fost propusa. Nu sunt un geniu informatic, dar asta are mai putina important ca sa fii un admin bun. Tehnicile le poti invata. Important e sa fii o persoana corecta, cu mult discernamant si cu ...destula rezistenta psihica si fizica. Am cunoscut in echipa oameni deosebiti si mi-a facut placere sa fiu alaturi de ei. Chiar daca acum nu mai fac parte dinteam triburile, tot mai comunicam, fiindca dupa un an in care am fost impreuna pe mess zi de zi am ramas cu multi prietena.


John Milton : Atunci cand am intrebat diverse persoane ce opinie au despre tine mi s-a raspuns : "o adevarata doamna". Acest raspuns l-am primit de la oameni din TT, de pe forum, din joc, chiar si de la jucatori banati de tine. Care este secretul tau ?
albertus : Stiu si eu? La intrebarea asta ar trebui sa iti raspunda ei. Eu ii suspectez de ceva interese concrete: cred ca li s-a facut dor de tortul meu de portocale, pe care de ceva vreme nu l-am mai dus pe la intalniri, fiindca in ultima vreme nici intalniri nu au mai fost

John Milton : Sa stii ca toata lumea ti-a laudat tortul, e unul faimos. Am zis mereu ca iti cer reteta, dar uit.
albertus : Reteta e secreta. Daca devine publica , eu cu ce ii mai santajez?
John Milton : Pe Dave il poti santaja cu parasirea sectei lui , cred ca ar merge, ce opinie ai ?
albertus : Sper ca glumesti. Dave alaturi de Sorin si Denisa (Asfaloth) sunt prietenii mei cei mai buni de care m-am legat si in viata reala. Nu-mi santajez prietenii. De altfel, Dave cred ca a beneficiat cel mai mult de tortul meu. Lui i-am facut si clatite.

John Milton : Ai parasit TT si ai ajuns in secta (the west). Esti si moderator si admin. Cum ti se par jucatorii de acolo, forumul cum este ?
albertus : The west nu e un joc complicat si nici nu iti mananca atat de mult timp ca triburile. Sunt doua motive pentru care media de varsta a jucatorilor este mult mai mica decat a celor de pe triburi. Dar eu ma inteleg bine si cu jucatorii de varste scolare. Forumul nostru e mai putin sofisticat decat cel al triburilor, mai usor de moderat, as spune eu. Cel mai mult ma amuza cand uneori se mai incaiera pustimea pe forum si repede striga dupa mine sa pun lucrurile la punct. Copiii accepta mai senin pedepsele si le intelg rostul mai bine decat adultii. Sigur, obiectiv, ei au antrenament la asta.

John Milton : Am fost in acelasi oras cu tine in the west. Crunta ta disctatura mai exista [ptr cei care isi amintesc sau erau acolo am scris chiar un mesaj de protest contra ta ]?
albertus : Am plecat de bunavoie ca sa nu ajung la ghilotina. Am mai fondat alte orase, am mai plecat dupa cumparaturi. Fiind admin pe joc si moderator de forum imi petrec destul timp pe tool-uri, asa ca jocul propriu zis nu inseamna pentru mine performanta ci doar distractie. Acum am o noua pasiune: speed-ul pe triburi.

John Milton : Eu era cat pe aci sa ajunga la ghilotina dupa acea postare, iti multumesc inca o data ptr interventia ta.
albertus : Hmm, de cate ori ti-am salvat eu pielea?
John Milton : De cateva ori, mi-ai fi salvat-o de mai multe ori daca te ascultam. Nu am stat prea bine la capitolul ascultat insa.
albertus : Fiindca esti cea mai incapatanata persoana din cate cunosc?
John Milton : Nu-s incapatanat deloc, ti se pare doar.
albertus : Ok, daca zici tu.

John Milton : Lasa ca nici cu tine nu imi este rusine la capitolul asta, incapatanarea. De cate ori m-am rugat de tine sa iesi din secta (the west) si nimic. Ti-am oferit si mita, dar nimic. Ceva planuri de viitor legate de triburile sau the west ai ?
albertus : Nu am planuri de viitor, voi ramane pe west cat imi va face placere sau cat dave ma va accepta acolo ca admin. In rest cate un speed pe triburi din cand in cand si lumea clasica atata timp cat va mai fi nevoie de mine acolo.


John Milton : Ce fel de cafea preferi ?
albertus : Foarte tare si foarte dulce

John Milton : Pe cine ai invitat la o cafea de pe triburile ?
albertus : Lista e foarte lunga. Pe tine, Dave, Sorin, Denisa, Rumi, barbaru,fixx, aviotom, Noryaky, lamine, aquilla, Yna, RockGirl, Vokiel, Thorak, davyddoff,toata echipa de admini de pe west. Cred ca ar fi o intalnire de pomina. L-am uitat pe valiusha, dar el e in echipa adminilor de pe west.

John Milton : La incheiere ai un mesaj pentru cei de pe triburile ?
albertus : Triburile este un joc in care colaborarea este esentiala. Este un joc eminamente de echipa si numai cei ce intelg asta si joaca ca atare vor avea succes. In rest, doresc viata lunga acestui joc, iar jucatorilor toate cele bune in viata reala.

54909433.gif
Invitatul meu la o cafea este BlackBook. Numele sau mi-a fost sugerat pentru o discutie de mai multe ori, iata ca acum a sosit si momentul pentru el. As dori sa ii multumesc pentru acceptul sau, timpul acordat.


fdcof3.gif


John Milton: La inceput cred ca cel mai bine ar fi sa te prezinti, sa ne spui cate ceva despre tine.
BlackBook: Eugen , 27 de ani Romania.Cate ceva despre mine .. o fire care intelege tot, dar nu prea imi place sa comunic in sensul ca nu`mi plac oameni prosti , copii etc. Multe despre mine ca om nu cred ca intereseaza pe cineva de pe aici

John Milton: De ce ai ales nickul BlackBook ?
BlackBook: Nu am ales nickul asta pentru un motiv anume , mi`a placut cum suna in primul rand si e si o legatura cu lumea 7 .. un trib facut acolo pe vremea cand nu stiam multe despre jocul asta .. BlackList. Dupa am spus hai sa facem cartea si am ales BlackBook.


John Milton: Cum ai aflat de joc si unde ai inceput ?
BlackBook: De la un coleg de munca cred , juca el, dar asa doar din cand in cand. Mi s-a parut interesant. Stiam de jocul asta cu mult inainte de asta, dar nu am incercat sa il joc cum trebuie decat atunci. Am inceput pe lumea 6 parca, dar cu alt nume si doar asa in treacat dupa pe lumea 7 si dupa pe 9 si aici. Pe 7 cu alt nick in rest cu nickul asta.


John Milton: Ce alte jocuri online mai joci ?
BlackBook: Nu mai joc nici un alt joc online


John Milton: De ce joci triburile ?
BlackBook: Aici raspunsul e cam greu .. adica motivul real pentru care am inceput odata sa joc acest joc a fost curiozitatea sincer spun asta, dar dupa ceva sa intamplat si faptul ca sunt si acum aici tine strict de un eveniment personal.Nu joc triburile ca vai doamne imi place la nebunie acest joc , nu joc triburile pentru ca am obsesia jocurilor online sau asa ceva .. joc triburile pentru cineva. E greu de inteles si imposibil de explicat


John Milton: Cat timp aloci in medie pe zi jocului?
BlackBook: Cat se poate , sunt altele mai importante de facut si niciodata nu imi fac programul in functie de jocul acesta.

John Milton: Cum este organizat tribul tau (conducerea cati membrii are, exista grupe , etc)?
BlackBook: Organizarea e simpla, fiecare lupta pentru trib , regulile sunt reguli si se respecta, iar conducerea e formata din cei ce vad ca au putere in luarea unor decizii. Dar practic aici conducere exista doar in sens diplomatic si in luarea unor decizii importante nu exista conducere si oau eu sunt conducatorul suprem. Toti suntem egali si toti muncim in echipa. Da exista grupe si fronturi de lupta dar in general acolo unde sunt probleme actionam toti membrii tribului indiferent unde si la ce distanta e problema. Si asta cred ca se stie deja de dusmani nostri :)


John Milton: Fiecare trib are unul sau poate mai multi jucatori emblema, pe care atunci cand ii numesti te duce gandul la tribul respectiv. In tribul Snow, ce jucator/i ar fi acela/ia ?
BlackBook: Nu cred ca putem vorbi de un jucator emblema in snow toti alcatuim un intreg cand vorbim de snow vorbim de un trib nu de o persoana.


John Milton: Ce ne poti spune despre diplomatia tribului SNOW, cine sunt aliatii si cine dusmanii ?
BlackBook: Diplomatia noastra e data de circumstante mai putin si mai mult de ce ne intereseaza pe noi si de oameni in general , adica de discutiile cu intemeietori altor triburi etc .. Aliati nu avem decat strategic cum ar veni , adica aliati pentru acelasi scop nu aliati cu care sa ne ajutam. Alianta suntem noi , tribul SNOW si snow-a in nord ,impreuna cu Wizz despre care eu personal nu pot spune multe pentru ca nu eu direct m`am ocupat de alianta asta. In razboi suntem cu Quit de mult timp.E un razboi frumos facut din pacate din arogantele unora.


John Milton: Pe ce criterii alegeti aliatii in joc ?
BlackBook: Aliati in acest joc ii alegem dupa interesul zonal , dar cel mai important dupa oameni ma repet.Adica nu am putea face alianta cu niste oameni care nu sunt oameni .. intelege fiecare ce vrea de aici.O alianta e importanta in jocul acesta dar trebuie sa si merite.Adica nu sunt de principiul ca facem alianta doar pentru a nu face razboi .. mai bine razboi atunci daca nu gasim puncte comune


John Milton: In joc ai parte de multe intamplari. O intamplare care ti-a ramas in minte ai putea sa ne spui ?
BlackBook: Pai intamplari sunt zi de zi in jocul acesta , incepand de la uni care se cearta pe prostii , pana la injuraturile prin care o saluta pe mama a altora , nu stiu daca e ceva ce ma fascinat peste masura , dar pentru mine e interesant sa vad cum gandeste unul altul .. pentru ca practic gandirea lor de pe aici e o oglinda a cum sunt ei defapt real.Si ca sa fiu ontopic ultima intamplare amuzanta a fost plecarea unora din trib si ce sa intamplat dupa au vazut si ei


John Milton: Cum ti-ai descrie tribul ?
BlackBook: Un trib facut pentru oameni nu pentru obsedati de joc , de sate de etc .. Un trib unit cat de cat , nu pot spune ca e tribul perfect pentru ca nu e nici pe departe asa , adica toti suntem oameni toti avem ganduri idei etc .. dar un trib in care comunicarea e un factor important si as putea spune cat de cat un trib unit.


John Milton:Dream teamul tau pe cine ar avea in el (fara colegii tai de pe L16) ?
BlackBook: Ar fi format din alti colegi care ar fi de tipul celor de pe l16.Adica nu am idoli , nu am jucatori langa care as vrea neaparat sa joc.De`a lungul timpului am cunoscut multi jucatori dar numele lor sunt neimportante pentru cei care citesc forumul extern ,cunosc mai multi si importanti vorba aia si mai neimportanti de pe jocul acesta dar ca si nume de mentionat nu cred ca conteaza asa de mult.Oameni mei de suflet sunt pe l16 si cativa pe l9.



John Milton: Ce planuri de viitor ai pe aceasta lume?
BlackBook: Nu am planuri de viitor pe aceasta lume.Adica sa tin SNOW cat pot eu , sa il tin in picioare si sa fac ca oameni din SNOW sa se simta ok atunci cand deschid triburile.ro.Dupa cum ai observat nu am obsesii legat de jocul asta cum ca vom cuceri lumea si vom fi cei mai tari.E un joc il tratam ca atare.Planurile mele de viitor se vor indeplini oricum.SNOW va exista mereu Indiferent cum.



John Milton: Ce opinie ai de forumul extern ?
BlackBook: Dupa cum poate ai observat e citit mai rar si de catre noi si de catre alti.Partea buna e ca sunt expuse multe pareri idei acolo, partea rea e ca multi isi arata puterea inexistenta real acolo prin discutii de 2 lei si alte povesti de tipul.E vorba aia .. lasati muzica sa vorbeasca .. asa spun si eu , lasati jocul in sine sa vorbeasca nu fiti copii.Parerea generala e ca e structurat bine , e bine facut!



John Milton: Bei cafea? Daca da, ce fel de cafea preferi?
BlackBook: Beau cafea , in general cafea simpla , scurta si cat de cat tare sa fie , uneori merge si putin zahar dar depinde de momentele in care o beau.



John Milton: In incheiere un mesaj pentru cei din joc daca ai te rog sa il scrii
BlackBook: Un mesaj pentru cei din joc ... nu stiu ce sa spun , oricum la toti le e indiferent ce spun eu , dar totusi .. jucati acest joc ca un simplu joc, nu il jucati pentru puterea falsa ce e indusa de jocul acesta.Jucati din placere , jucati pentru ceva nu pentru a deveni oameni cu multe sate, comunicati , vorbiti cu oameni si vedeti cine se ascunde in spatele nickurilor.Asta conteaza , daca nu ve`ti ramane cu satele + falsa impresie de putere.E un joc nu uitati asta niciodata!



 
Ultima editare de un moderator:

quz0r

member
Scor reacție
144
Frumos...este tot ce pot spune.
Mulţumim pentru mica lecţie profaMaria, mulţumim John Milton pentru interviu.
 

DeletedUser

Frumos... dar pacat ca in 7 pagini a spus ce puteam eu sa spun in 3 randuri. Unii poate vroiau mai multe detalii picante. Oricum ideea e buna.
 

DeletedUser

7 pagini ? inseamna ca stai foarte prost cu numaratul :D . A spus ce a spus intr-un mod placut si prezentabil la fel ca o profesoara demna de postul ei .

Bravo johny' ptr interviu si bravo si "profei" ptr raspunsurile date :)
 

DeletedUser

7 pagini ? inseamna ca stai foarte prost cu numaratul :D . A spus ce a spus intr-un mod placut si prezentabil la fel ca o profesoara demna de postul ei .

Bravo johny' ptr interviu si bravo si "profei" ptr raspunsurile date :)

Stau prost cu cititul... inca silabisesc, pentru mine e un efort destul de mare sa citesc atat si sa nu aflu prea multe.

Inca o data felicitari pentru idee, asteptam si alti lideri la microfon :)
 

DeletedUser

profa e mult prea modesta. si asa ii sta si bine. eu stiu ca si ca jucator e foate foarte buna si daca nu ar fi stat sitter la multi din trib probabil nu ar mai fi existat tribul. oricum is doi oamneni extraordinari si in viata reala si au tot respectul si iubirea mea. nu stiu multi oameni atat de deosebiti ca ei.

va pup
 

DeletedUser

De cand am intalnit-o pe era in l16 am mai multa incredere in mine in joc si joc mai bine ca ianinte!De a ea am invatat multe lucruri si inca mai am de invatat.
 

DeletedUser

Felicitari intrebatorului si respondentei/tilor, e o lectura placuta, tonica.
O chestiune majora de fundal: prezenta in liniste pe extern a celor care dezaproba elemente de porcaiala, lipsa de politica si propaganda si lipsa de bunacuviinta a prea multor postatori. Sa iesi pe extern in mijlocul necalitatii e durere nenecesara. Ce politica si propaganda poate fi cand batjocura si inconsistenta logica domina?
 

DeletedUser

profa e mult prea modesta. si asa ii sta si bine. eu stiu ca si ca jucator e foate foarte buna si daca nu ar fi stat sitter la multi din trib probabil nu ar mai fi existat tribul. oricum is doi oamneni extraordinari si in viata reala si au tot respectul si iubirea mea. nu stiu multi oameni atat de deosebiti ca ei.

va pup



Ai uitat-o pe Deza ?!
 

DeletedUser

nu. deza e altceva. si ea + el are tot respectul meu dar alaturi de profa am inceput pe l 5 si am invatat jocul. profa e prima iubire.
 

DeletedUser

Felicitari intrebatorului si respondentei/tilor, e o lectura placuta, tonica.
O chestiune majora de fundal: prezenta in liniste pe extern a celor care dezaproba elemente de porcaiala, lipsa de politica si propaganda si lipsa de bunacuviinta a prea multor postatori. Sa iesi pe extern in mijlocul necalitatii e durere nenecesara. Ce politica si propaganda poate fi cand batjocura si inconsistenta logica domina?

E moarte cu dvs. :)) Cei ca mine nu au nicio sansa sa inteleaga ce vreti sa spuneti. Uneori, desi va adresati unor mii de playeri, am impresia ca vorbiti cu nimeni.
 

quz0r

member
Scor reacție
144
Dar, totuşi lasă urma de respect.
Cei care îl înteleg nu sunt nimeni.
 

DeletedUser

Felicitari.Un dialog foarte frumos.Mult succes in continuare profaMaria.
 

DeletedUser

Felicitari pentru idee, dar prima incercare e una din cele mai plictisitoate insiruiri de cuvinte de pe acest forum.
 

DeletedUser26904

mi-au placut intreabrile si tonul raspunsurilor, calmul si intelegerea promovate.
o sa spuneti ca sunt rea(mi se intampla des) si totusi ... ma asteptam la raspunsuri mai eleborate dupa 2 zile de asteptare...ceva sa se apropie de roman(de capa si spada) sau macar poveste cu aventuri.inceputul a fost destul de promitator cu 2in 1...a fost intr-adevar o surpriza(si tin sa-i felicit pe aceasta cale pentru buna intelegere, stiu cat de rara este)
 

DeletedUser

Felicitari.Un dialog foarte frumos.Mult succes in continuare profaMaria.

multumesc frumos, la fel si tie, si tuturor

@blonda dulce:
poate unii ar fi vrut cuvinte acuzatoare, vulcanice, un stil aprins...dar nu e cazul la mine
..probabil e cam plictisitor pentru unii, dar chiar asa gandesc :)

..mult succes !
 
Ultima editare de un moderator:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus