poezii, citate, maxime preferate

  • Autor subiect DeletedUser184
  • Data de început

DeletedUser

"Daca te antrenezi cu greu nu numai ca vei fi greu dar vei fi si greu de batut" – Herschel Walker
 

DeletedUser

"Cele mai comune doua elemente ale universului sunt hidrogenul si prostia." Harlan Ellison.
 

DeletedUser

"Când prostia va primi aripi, se va întuneca cerul". Valeriu Butulescu
 

DeletedUser

"Sa te intrebi ce ai gresit in ziua in care vei vedea ca nu mai ai dusmani." Nicolae Iorga (1871-1940) - poet,academician,prim-ministru roman
 

DeletedUser

"Acasa este locul unde esti primit de cate ori te duci acolo."

Robert Frost
 

DeletedUser12196

[video=youtube;_H8HiNApDD0]https://www.youtube.com/watch?v=_H8HiNApDD0&feature=fvwrel[/video]
 

DeletedUser28967

479973_378212185599899_327030401_n.jpg cat de clar se poate intelege un text atat de gresit scris...
 

PUSKI-ILIE

member
Scor reacție
4
"Există celebritate şi popularitate
Vă rog foarte mult să nu le confundaţi
Unii rămân în istorie
Şi alţii nu rămân nicăieri … "

(Dem Rădulescu)
 

DeletedUser40689

Pomul veninos (A Poison Tree)

Pe-un prieten eu m-am mâniat:
Mi-am spus durerea, m-a lăsat.
M-am mâniat pe un duşman:
N-am spus-o, a crescut avan.

Şi am udat-o tot cu groază,
Cu lacrimi am ţinut-o trează;
Şi-am însorit-o cu zâmbiri,
Şi cu viclene uneltiri.

Şi-atât de mult crescu cumplita,
Încât un mândru măr rodit-a;
Şi-al meu duşman, zărindu-mi-l
Pe creangă sus, veni tiptil,

Furiş, în miezul nopţii-adânce,
La mărul meu, ca să mi-l mânce;
Şi-n zori, ferice sunt cât zece
Să-l văd sub pom, întins şi rece.


William Blake
 

DeletedUser28967

BHAGAVAD-GITA
Textul reprezintă evocarea conversației dintre Domnul Krishna - marea intrupare divină, și prințul Arjuna, ce are loc chiar in mijlocul câmpului de bătălie înainte de începerea Războiului Kurukshetra, de o parte și de alta aflându-se cele două armate gata de luptă. Problema este ca Arjuna cu armata sa are de infruntat rudele,familia razboinicilor lui condusa de Krishna(considerat zeul suprem sau Dumnezeu)

Răspunzând confuziei si dilemelor morale ale lui Arjuna în legatură cu o luptă în care se confruntau veri, rude si prieteni pentru a obține conducerea Imperiului, Domnul Krishna îi explică lui Arjuna ce datorii are ca prinț și războinic, explicație ce face referire la marile doctrine spirituale hinduse: Yoga, Samkhya, Reîncarnare, Eliberare (moksha), Karma yoga, JnanaYoga și altele.

Mari sfinți sau filozofi hinduși clasici, precum Shankara, Ramanuja, Madhva dar și contemporani, precum Sri Aurobindo, Swami Shivananda, Paramahansa Yogananda sau Mahatma Gandhi, au lăsat comentarii prețioase ale textului ce reprezintă pentru Hinduism ceea ce Noul Testament reprezintă pentru creștinism, unde Vedele ar putea sa țină locul Vechiului Testament în această comparație. Această comparație poate fi susținută și de volumele intregi dedicate asemănării uluitoare dintre cele mai mari doua intrupari divine (avatari), pe care umanitatea îi cunoaște, Krishna și Hristos.


Scriu asta aici ca am vrut sa te intreb PUSKI,Hristos e celebru sau popular?.....Sa inceapa lupta???
 

DeletedUser28967

[video=youtube;bLnKa4KIk5I]http://www.youtube.com/watch?v=bLnKa4KIk5I[/video]

si acum ** despre ce dracu sa scriu??????????????asta a dat toate raspunsurile corecteeeee:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )gata ** scriu despre 50 cent si Maryah Carey :))))))))))))))))))))))
 

DeletedUser23722

"Poate ca ceilalti or sa uite ceea ce ai spus, dar cu siguranta nu or sa uite felul in care i-ai facut sa se simta". -Carl W. Buechner
 
Scor reacție
209
"Putem numara stele de pe cer din nebunie ori din plictiseala. Uneori din ambele motive. Insa de cele mai multe ori uitam sa ne numaram si pe noi… singura stea… singura planeta, singurul soare care conteaza !… Privim Universul cu o ciudata neincredere, de parca nu am putea concepe ca mai exista si alte lumi, si alte realitati, si alte locuri in care alte forme de oameni iubesc, urasc, ucid, traiesc… Astfel ca, realitatea ne izbeste necontenit cu partea ei ascunsa in umbra: Ceea ce nu vedem ne vede. Ceea ce nu simtim ne simte. Ceea ce nu ne lipseste ne apartine. Treptat, insa, lucruri pe care nu le vedem devin vizibile iar lucrurilor pe care suntem obisnuiti sa le avem incepem sa le simtim lipsa. Natura noastra ne spune ca omul este un sistem dinamic in care o infinitate de lucruri pe care le avem face schimb de materie si spirit cu o infinitate de lucruri pe care nu le avem. Atat timp cat va exista un echilibru in acest sistem va exista si armonie. Insa omul este o fiinta haotica ce va tinde sa-si asume rolul cunoasterii si va claca in fata noilor infinituri de necunoastere pe care le va intrezari. Omul nu a fost creat pentru a fi fericit ci pentru a oscila intre nebunia descoperirii si plictisela de armonie. Fericirea este doar momeala ce-l va tine in cursa, pana la sfarsit…" - Octavian Paler
 

DeletedUser

" În lumea asta revolută, căcaţii scriu în loc să pută. "
Păstorel Teodoreanu
 

DeletedUser

"Moartea e un fenomen simplu în natură, numai oamenii îl fac înspăimantător. Vorbesc de moartea naturală, care adesea e o dulce ispită.(..)Dar moartea violentă, sinuciderea, la care eşti împins de către oameni? Tandra nepăsare faţă de lume te poate stăpani într-adevăr numai cand te simţi străin de propria-ţi fiinţă, dar cand, dimpotrivă, ai conştiinţa că ea este totul? Şi ştii cu certitudine că acest totul nu va mai fi liber niciodată? "
Marin Preda-Cel mai iubit dintre pamanteni
 
Sus