Sate adunate vs. Sate rasfirate

• Autor subiect DeletedUser2821
  • Data de început

DeletedUser40272

daca ai satele la 5 minute unu de altul,si contul tau e ca o "minge" ff compact,daca ai organizat pe tine,cu cate 2 atacuri pe fiecare sat ,si nobili peste tot iti iei adio de la cont

pe cand daca ai ceva mai rasfirat,poti sa te aperi local,mult mai usor,mai aduci sprijin din alta zona,si tot asa

1. Daca tu crezi ca asa de usor se iau satele atunci joaca "imprastiat" sa nu pierzi contul intr-o zi.
2. Ai 200 sate, 100 pe granita, 100 in mijlocul tribului, alea le lasi goale, ai atac pe cele 100 sate de pe granita, cate full-uri in plus trebuie sa dea pe ele ca sa ramai doar cu satele de la caldurica? unde deja nu prea mai ai continuare stralucita, ia in calcul ca acum se ataca 100 de sate si nu 200 cum ar fi in prima faza, nu baga tribul in joc ca nici in prima faza nu l-ai pus....mai ia in calcul ca pe granita ai putine sate defensive, banuiesc ca trebuie sa ai si atac.

La cum vezi tu jocul, cum se iau satele dupa parerea ta...ai mai ramane cu 100 sate in mijlocul tribului iar agresorul ar avea pierderi mai mici.

mai continui jocul daca pierzi jumatate din sate? si ramai inchis in mijlocul tribului...

Mult mai usor te descurci daca ai satele toate in acelasi loc, iti permiti sa faci mai mult atac, daca ai 2-3 colegi activi care sa te tina in joc (prin activitatea lor) faci ravagii pe granita aia.

Toate astea depind de timpul alocat acestui joc si de skill-urile fiecaruia.

Eu unul prefer sa am nucleu, m-as descurca mult mai usor, dar intotdeauna apare tribul care te blindeaza si atunci toate calculele astea sunt degeaba:)

DeletedUser

chiar tu ai zis ca nu iti place sa joci mai mult de 100 de sate, si ca nu ai ajuns pana la o asa perfornamtadeci nu inteleg de ce te bagi sincer :D

DeletedUser

Hmm... atunci am jucat pe lume cu biserica si degeaba am jucat...

Eu credeam ca trebuie sa ai Biserica in sat sau sa fie in raza bisericii ca in aparare sa lupte cu 100%. Iar in atac la fel, oamenii tai sa lupte cu 100% daca satul atacat e in raza bisericii...

Ma rog... sa zicem ca poate aveti dreptate. Cred ca m-am tampit.

atacul trebuie sa plece din sat religios
satul aparat trebuie sa fie religios
puterea de atac/ aparare nu scade daca satul atacat/aparat nu este sub raza bisericii tale

DeletedUser

daca ai satele la 5 minute unu de altul,si contul tau e ca o "minge" ff compact,daca ai organizat pe tine,cu cate 2 atacuri pe fiecare sat ,si nobili peste tot iti iei adio de la cont

Asta e o idee pe care o au multi, dar e gresita.
Daca ai satele foarte apropiate pe harta, nu te impiedica nimeni sa le imparti in grupuri.

Eu am 1400+ sate, din care 99% pe acelasi continent. Si am mai mult de 15 grupuri de sate.
Ce inseamna asta. Ca am cam 50-100 de sate intr-un grup, in functie de asezarea pe sate. Acele sate sunt impartite in ofensive, defensive, plus diverse. In plus, cand ajungi la un stadiu avansat al lumii trebuie sa ai cam 80-90% din sate defensive.
In momentul in care as fi atacat, m-as apara doar cu satele din grupul respectiv.
Daca imi ataca grupul 1, ma apar doar cu defensiva de acolo, lucru valabil si pentru restul. Pot sa fiu atacat pe toate o data, nu e problema. Astfel daca e sa pierd, pierd un grup, apoi poate altul si tot asa, daca e cazul. Nu e ca si cum ar putea sa imi ia cineva 1400 dintr-un singur foc si nici atat de multi nobili nu e in stare un trib sa trimita.

Sa mai zic si alta chestie. Acum cativa ani, eram sitter pe un cont de vreo 50 de sate, toate foarte apropiate intre ele, pe granita a doua continente. Eram inconjurat de adversari, atacat in acelasi timp de vreo 30 de jucatori din 3 triburi. Nu am pierdut nici macar un singur sat, defapt am si cucerit cateva. Mai cuceream, mai pierdeam. Dar dupa 2 luni cat am stat sitter, am iesit pe plus.
Multa lume uita ca degeaba e dat zidul jos, pierzi trupe, daca nobilul nu intra in sat, nu pierzi nimic. Si chiar daca se intampla sa intre pana la urma 4-5 nobili, nu te opreste nimeni sa ajunga alti doi de ai tai dupa.
De mentionat ca nu aveam sprijin deloc de la alti jucatori, numai si numai trupe proprii.
(sa nu aud discutii ca nu e posibil deoarece defensiva s-ar reface mai greu, pentru ca nu e asa .. defensiva se poate reface la fel de repede ca ofensiva, daca stii cum)

E gresit sa considerati ca vreun mod de joc ar fi mai bun sau mai prost. Fiecare are avantaje si dezavantaje, dar asta nu il face pe unul mai slab decat celalalt. Cel mai important pe un cont e jucatorul. Conteaza stilul lui si cum se simte el cel mai bine sa joace.

Ultima editare de un moderator:

DeletedUser40272

puterea de atac/ aparare nu scade daca satul atacat/aparat nu este sub raza bisericii tale

aici te contrazici singura.

cum ai zis prima data e ok

DeletedUser

Asta e o idee pe care o au multi, dar e gresita.
Daca ai satele foarte apropiate pe harta, nu te impiedica nimeni sa le imparti in grupuri.

Eu am 1400+ sate, din care 99% pe acelasi continent. Si am mai mult de 15 grupuri de sate.
Ce inseamna asta. Ca am cam 50-100 de sate intr-un grup, in functie de asezarea pe sate. Acele sate sunt impartite in ofensive, defensive, plus diverse. In plus, cand ajungi la un stadiu avansat al lumii trebuie sa ai cam 80-90% din sate defensive.
In momentul in care as fi atacat, m-as apara doar cu satele din grupul respectiv.
Daca imi ataca grupul 1, ma apar doar cu defensiva de acolo, lucru valabil si pentru restul. Pot sa fiu atacat pe toate o data, nu e problema. Astfel daca e sa pierd, pierd un grup, apoi poate altul si tot asa, daca e cazul. Nu e ca si cum ar putea sa imi ia cineva 1400 dintr-un singur foc si nici atat de multi nobili nu e in stare un trib sa trimita.

Sa mai zic si alta chestie. Acum cativa ani, eram sitter pe un cont de vreo 50 de sate, toate foarte apropiate intre ele, pe granita a doua continente. Eram inconjurat de adversari, atacat in acelasi timp de vreo 30 de jucatori din 3 triburi. Nu am pierdut nici macar un singur sat, defapt am si cucerit cateva. Mai cuceream, mai pierdeam. Dar dupa 2 luni cat am stat sitter, am iesit pe plus.
Multa lume uita ca degeaba e dat zidul jos, pierzi trupe, daca nobilul nu intra in sat, nu pierzi nimic. Si chiar daca se intampla sa intre pana la urma 4-5 nobili, nu te opreste nimeni sa ajunga alti doi de ai tai dupa.
De mentionat ca nu aveam sprijin de loc de la alti jucatori, numai si numai trupe proprii.
(sa nu aud discutii ca nu e posibil deoarece defensiva s-ar reface mai greu, pentru ca nu e asa .. defensiva se poate reface la fel de repede ca ofensiva, daca stii cum)

E gresit sa considerati ca vreun mod de joc ar fi mai bun sau mai prost. Fiecare are avantaje si dezavantaje, dar asta nu il face pe unul mai slab decat celalalt. Cel mai important pe un cont e jucatorul. Conteaza stilul lui si cum se simte cel mai bine sa joace.

si cat ai in granita din alea 1400?

iar faza cu nobilu'...pe 1 nu stiu cat circula nobilul dar daca dau in mijlocul tau cate 5 fulluri+nobil de la 20-30h va fi destul de greu sa te aperi, asta in caz ca ai un nucleu bine definit in granita

DeletedUser

http://maps.koalaworks.net/maps/ro1/topkplayers.png

k63, asta de dragul discutiei si ca sa iti faci o idee.

Inamici nu mai am decat pe 1 continent de langa mine, in rest au fost curatati toti. Desi sunt la marginea tribului, am granita doar cu aliatii. Am vorbit doar ipotetic, cum am eu organizat contul, ca sa stie lumea ca se poate. Voi avea in curand inamici pe 3 continente complete in jurul meu, plus 25% din satele de pe continentul meu.
Nobilul circula 100 de campuri pe lumea 1.
Apararea e si ea de mai multe tipuri. Important e la cine ramane satul la sfarsit cand se trage linie.

DeletedUser

ma uitasem inainte...degeaba vad cum stai tu pe harta daca nu stiu cat de rosie/albastra e pe langa(acu' am vazut-o mai bine) .. eu eram curios in caz ca ai cateva sute de sate in granita(40h maxim cu nobilii) cum te descurci,acu' am citit ca vorbeai doar de contul tau :p

DeletedUser

aici te contrazici singura.

cum ai zis prima data e ok

nu sunt o ea in primul rand

in al 2 lea rand , daca ai cont pe lume cu biserica verifica cele 2 simulari de mai jos ( ambele sunt cu noroc zero zid 20 )

29lbteh.jpg
1zviit.jpg

verifica-ti cunostintele despre biserica . nu conteaza ca satul aparat nu este sub una dintre bisericile tale ci conteaza doar sa fie sub raza unei biserici .

daca vrei si o simulare in care satul de atac este un sat cu bonus ferma ...
etek2q.jpg

DeletedUser

chiar trebuie sa iti desenez absolut tot ?
puterea aparare nu scade daca satul aparat nu este sub raza bisericii tale
poti apara satul unui altui jucator . nu conteaza al cui si unde este pe harta este satul pe care il aperi ci doar sa aiba religie . acum iti este clar ?
tu ai sat pe granita k43/k44 si aperi satul altuia la granitak44/k45 . tot aia e doar ca e obligatoriu si aiba religie altfel vei pierde enorm

suntem off topic

DeletedUser40272

raza nu inseamna biserica pe satul respectiv, vezi si tu cine are nevoie de desene

DeletedUser

imi perd timpul degeaba cu tine , ramai si joaca asa cum stii , nu suntem la topicul potrivit sa iti fac un tutorial despre biserica si sa iti explic ce inseamna sat cu biserica pe el si sat aflat in raza unei biserici .

DeletedUser40272

e acelasi lucru... importanta e religia nu nr. bisericilor, noapte buna !

DeletedUser

ba important e sa fie in raza unei biserici satele,fie ele atac sau aparare

DeletedUser

@john leguizamo : unde anume zic eu aberatia pe care ai postat-o tu acum ?
cred ca trebuie sa recitesti tot ce am scris despre biserica copile

nu sunt o ea in primul rand

in al 2 lea rand , daca ai cont pe lume cu biserica verifica cele 2 simulari de mai jos ( ambele sunt cu noroc zero zid 20 )

29lbteh.jpg
1zviit.jpg

verifica-ti cunostintele despre biserica . nu conteaza ca satul aparat nu este sub una dintre bisericile tale ci conteaza doar sa fie sub raza unei biserici .

daca vrei si o simulare in care satul de atac este un sat cu bonus ferma ...
etek2q.jpg

chiar trebuie sa iti desenez absolut tot ?
puterea aparare nu scade daca satul aparat nu este sub raza bisericii tale
poti apara satul unui altui jucator . nu conteaza al cui si unde este pe harta este satul pe care il aperi ci doar sa aiba religie . acum iti este clar ?
tu ai sat pe granita k43/k44 si aperi satul altuia la granitak44/k45 . tot aia e doar ca e obligatoriu si aiba religie altfel vei pierde enorm

suntem off topic
cand tu vei juca la cateva sute de sate asa : Prima biserică (inexistent) 160 200 50 5 0:04:13 Construire si nu datorita pierderii unui sat catre dusmani ci datorita necesitatii de a avea o biserica disponibila pentru ridicat in scurt timp pe granita sa vii sa te certi cu mine pe tema jocului cu biserica .

@ andreiuntaru : lasa-l sa ...doarma

revenim on topic ?

DeletedUser40272

Text original axevo

cum poti sa spui ca puterea in aparare nu scade daca satul aparat nu este sub raza unei biserici propri? (petru ca asta ai zis) tot eu dorm? tot eu aberez? ti-am zis din prima ca te contrazici, ti-am ingrosat, sa vezi mai bine din prima.

o intrebare...esti roman?

daca tot editezi iti editez si eu, nu ma cert, stiu foarte bine ce rol are biserica si cum se foloseste, doar ca e rau ca duci in eroare pe cei ce nu cunosc detalii despre biserica...poate ai vrut sa zici altceva dar modul tau de exprimare lasa de dorit

DeletedUser39696

@john leguizamo : unde anume zic eu aberatia pe care ai postat-o tu acum ?
cred ca trebuie sa recitesti tot ce am scris despre biserica copile
cand tu vei juca la cateva sute de sate asa : Prima biserică (inexistent) 160 200 50 5 0:04:13 Construire si nu datorita pierderii unui sat catre dusmani ci datorita necesitatii de a avea o biserica disponibila pentru ridicat in scurt timp pe granita sa vii sa te certi cu mine pe tema jocului cu biserica .

@ andreiuntaru : lasa-l sa ...doarma

revenim on topic ?

scuze ca sunt off topic putin dar ideea cu prima biserica inexistent pentru granita este geniala ... nu m-am gandit la ea ...

On topic : prefer adunate ....... deoarece poti trimite mai repede sprijin (faza lumii:inceput-intermediar)

Sus