Sate adunate vs. Sate rasfirate

• Autor subiect DeletedUser2821
  • Data de început

DeletedUser

ba da cand va aud asa

la un organizat nu rezista nici dracu fara sprijinul tribului,asta va garantez eu oricat timp ai avea,daca esti singur tot cazi,sa ai tu apararea lui cristos

si gabi ,degeaba ai 90% aparare,ca pana la urma ramai fara blindaj,si cu ce dai recuperare???

poti sa zici ca joci singur pana la 10 sate,si ca rezisti fara trib,care zice altceva bate campii

DeletedUser27460

la un organizat rezista,dar are nevoie si de un sitter bun(ca doar nu poate sta non-stop pe cont timp de cateva zile). dar la al 2-lea,al 3-lea,al 4-lea,al n-lea organizat pe tine consecutiv...nu prea mai faci fata si atunci intervine tribu.

DeletedUser

Deci pana la urma , care e cea mai buna strategie ? Rasfirat sau Adunat

DeletedUser17342

dupa mine, un jucator bun cu satele compacte intr-o singura sfera(vorbind de cateva sute/mii) fara sa aiba nimic altceva intre el, inafara de colegi eventual, este cel mai greu de doborat. mai greu dacat orice alta strategie de dezvoltare

DeletedUser

si gabi ,degeaba ai 90% aparare,ca pana la urma ramai fara blindaj,si cu ce dai recuperare???

Cum sa ramai fara defensiva cand ea se reface la fel de repede ca atacul?

poti sa zici ca joci singur pana la 10 sate,si ca rezisti fara trib,care zice altceva bate campii

Eu am jucat pe 7 pana la 28 fara trib, defapt aveam tribul meu si eram singur, si m-am batut cu jucatori din MoD plus alte triburi si am fost pe plus mereu. Nimic nu e imposibil :).

DeletedUser

Nu te-au atacat bine mai gaby :)... Si ce fel de aparare rapida faci tu ? catapultele alea nu sunt asa bune :)..

DeletedUser

In satele defensive lanci, cav grea si catapulte. Iar in cele ofensive topoare, cav grea si berbeci :).
Testat cu succes pe multe lumi.

DeletedUser

In satele defensive lanci, cav grea si catapulte. Iar in cele ofensive topoare, cav grea si berbeci :).
Testat cu succes pe multe lumi.

si eu prefer sate "adunate"..asta cel putin cand ai peste 100-200 de sate..iti permite sa te distrezi cu inamicul/inamicii :p
tin minte ca pe L4, cand ma jucam de unul singur impotriva unei familii(STFU)..am avut satele cat mai compacte, si foloseam un sistem de recrutare cat mai rapid..cum spunea gabi mai sus: lanci si grei(10k lanci si 1700grei)..si asta pe satele defensive mai apropiate de "granita", pe celalalte la caldurica le faceam standard(6800 de fiecare)..

un exemplu care mi-a permis sa blindez un sat "din scurt" cu aparare rapida(pe langa sprijinul pe care il aveam trimis deja :D)
http://forum.triburile.ro/showpost.php?p=169493&postcount=26

DeletedUser

Cum sa ramai fara defensiva cand ea se reface la fel de repede ca atacul?

Eu am jucat pe 7 pana la 28 fara trib, defapt aveam tribul meu si eram singur, si m-am batut cu jucatori din MoD plus alte triburi si am fost pe plus mereu. Nimic nu e imposibil :).

deci tu zici ca defensiva se face la fel de repede ca atacul?:confused:

e clar...

DeletedUser

deci tu zici ca defensiva se face la fel de repede ca atacul?:confused:

e clar...

se face ... ii un topic pe aici, "cea mai buna aparare", da un ochi p-acolo ... de la un timp numai conteaza cat de eficient ii ci cat de repede se poate face... si eu intr-un timp aveam minim 200 sate numai cu lancii/arcuri si grei... in nici 2 saptamani se realizau si chiar daca nu lupta ca 6600 l/s/a are 2 avantaje mari dupa parerea mea:timpul pe camp(la distante de 6-7 k-uri se vede diferenta) si timpul de refacere..cat faci tu 6600 l/s/a eu fac aproape de 2 ori lancii/arcuri si CG

DeletedUser18437

se face ... ii un topic pe aici, "cea mai buna aparare", da un ochi p-acolo ... de la un timp numai conteaza cat de eficient ii ci cat de repede se poate face... si eu intr-un timp aveam minim 200 sate numai cu lancii/arcuri si grei... in nici 2 saptamani se realizau si chiar daca nu lupta ca 6600 l/s/a are 2 avantaje mari dupa parerea mea:timpul pe camp(la distante de 6-7 k-uri se vede diferenta) si timpul de refacere..cat faci tu 6600 l/s/a eu fac aproape de 2 ori lancii/arcuri si CG

si 2 sate de def is intotdeauna mai eficiente decat 1 ;):p

DeletedUser

nu cred asa ceva

e regula de baza ca apararea se face mai greu decat atacul...

DeletedUser

un sat de atac il faci in aproximativ 7 zile iar unul de aparare sa fie mai "rezistent" in 8-9 zile...dar daca vrei sa scazi faci un sat de aparare cu mai multa CG si mai putine lancii/arcuri...asta pe viteza 2

DeletedUser

nu cred asa ceva

e regula de baza ca apararea se face mai greu decat atacul...

regula de baza da..cam asa suna :p

dar daca e sa o calculam dupa modul eficienta/timp de recrutare:

9000 lanci si 1900 cav grea:
- se recruteaza in 16 zile (am ales viteza 1)
- se deplaseaza rapid in camp
- puterea defensiva in general e de 515.000

6800 lanci cu 6800 spade si 6800 arcuri:
- se recruteaza in 52 zile (de 3 ori mai greu)
- se deplaseaza mai greu in camp
- puterea defensiva in general e de 782.000

6000 topoare 2500 usori 500 arc calare si 300 ram:
- se recruteaza in 14 zile
- e cea mai rapida configuratie de recrutat
- putere de atac e de 670.000

simularile le puteti face si singuri :p cert e ca un sat defensiv care se recruteaza la fel de rapid ca si cel ofensiv poate face fata unui singur atac :)
cel putin asta e parerea mea pentru satele compacte, aflate pe granita ;)

DeletedUser

Daca joci tu singur si ai impotriva ta un trib, doua, ar trebui sa fii prost ca sa iti pese cate sate de atac le distrugi sau sa ti zidul sus. Cel mai important e sa le omori nobilii si/sau sa trimiti mereu atacuri la recuperare.
Si e asa amuzant sa vezi cum se crizeaza unii cand le omori zeci de nobili doar la o actiune, in timp ce ei pierd zile intregi cu coordonare, mesaje, atacuri si etc .. iar in 1 minut tu le-ai omorat 100 de nobili.
Cand joci cum ziceam eu, sate defensive cu lanci, cav grea si catapulte, iar ofensive cu topoare, cav grea si berbeci, ramai surprins cat de repede se muta trupele dintr-un un sat in altul.

Cat despre cei care au impresia ca atacul se reface mai repede ca apararea, mai aveti de jucat si de invatat :).
E diferenta mare intre atunci cand joci cu un trib in spate, care iti pazeste fundul, chiar daca doar cu numele si cand joci singur.
Cel mai mult conteaza sa umplii satul cat mai repede. Multi pun pret mare pe zid, cand cel mai important e satul.
Eu prefer sa las zidul sa pice, sa vad cum intra pe un sat 100 de atacuri ale inamicilor, chiar sa pierd satul si apoi sa imi intre imediat 2 nobili de ai mei, decat sa blindez un sat cu sute de mii de trupe si apoi sa las atacurile sa curga.
Conteaza de timpul fiecaruia si de felul in care joaca. Nu uitati doar ca daca vrei sa castigi foarte mult trebuie sa stii si cand sa pierzi si ce sa pierzi. Uneori pierzand un sat, poti castiga 10 mai usor.

DeletedUser

astea's povesti de inainte de a exista T-trainuri...:rolleyes: ca la fel ma distram si eu cu niste sate care le lasam special sa fie atacate si sa le recuperez(ele fiind mereu goale).

mai joaca tu la fel cand te trezesti cu vreo 100 de T-trainuri pe tine in acelasi interval :confused:

DeletedUser

astea's povesti de inainte de a exista T-trainuri...:rolleyes: ca la fel ma distram si eu cu niste sate care le lasam special sa fie atacate si sa le recuperez(ele fiind mereu goale).

mai joaca tu la fel cand te trezesti cu vreo 100 de T-trainuri pe tine in acelasi interval :confused:

Teoretic trimiti si tu sprijin tot cu T-trainuri :), si apoi poti sa dai ignore la atacurile de pe satu ala :p..Da , deh e naspa daca ai satele grupate si iti vin trenuri de nobili de la zeci de ore..Ca tu sprijinu il ai aproape .Ideea e ca fara sa fi ajutat de trib nu rezista nimeni contra unui trib intreg care stie cat de cat sa atace...Rezisti odata, de doua ori, de trei ori, apoi daca esti normal la cap mai te uiti si tu pe geam si vezi ca e soare afara, si il dai draq de joc =)

Sus