Sistem de punctare a posturilor

DeletedUser

Nume sugestie: Sistem de punctare a posturilor pe forum

Descriere: Ideea nu-mi apartine, e imprumutata de pe un forum tehnic pe care l-am frecventat, si e posibil ca si alte forumuri (sint milioane in lumea asta) sa aiba un sistem similar.

In momentul de fata punctarea userilor se face pe baza numarului de posturi, indiferent de cit de util, la obiect si civilizat e postul respectiv. Sugestia este de a puncta si depuncta posturile in functie de cit de util, interesant, civilizat, uman, inspiring etc. sau nu e considerat postul unui user. Un forum este de fapt un spatiu public in care fiecare ar trebui sa se exprime liber fara teama de a fi “admonestat” de ceilalti (pina la urma, e opinia fiecaruia, chiar daca esti de acord cu ea sau nu) si o comunitate care ar trebui sa asigure si o educare, ajutorare, indrumare etc. in afara orelor de scoala sau de job si a problemelor legate strict de joc.

Punctarea si depunctarea se face de catre ceilalti useri. Fiecare post al oricarui user sa poata fi votat cu (+1), respectiv cu (-1) de catre oricare alt user, bineinteles, daca doreste sa voteze, fiecare user putind vota o singura data un post si doar intr-o singura directie (+1 sau -1). Suma totala a acestor voturi va da balanta fiecarui user care va fi luata in considerare la stabilirea rank-ului (stelutele).

Optional, se poate crea o pagina speciala pe forum unde sa fie clasamentul userilor in functie de voturile primite, si un clasament saptaminal sau lunar cu primii 5 useri care au cea mai buna balanta in saptamina/luna respectiva (un fel de "Master of the week/month”).

La momentul implementarii sistemului, “contorul” tuturor userilor sa se treaca la zero, urmind ca voturile sa se ia in considerare din acel moment, la evaluare participind si posturile anterioare momentului aplicarii sistemului.

Avantaje:
- eliminarea spam-ului si a posthunting-ului
- limbaj decent si discutii civilizate pe forum
- cresterea respectului intre jucatori
- o imagine mai corecta a “clasamentului” userilor

Dezavantaje:
- posibil abuz de voturi: unii isi pot da voturi unii altora, in interiorul unor “gashti”
- posibila utilizare distorsionata a sistemului de voturi: de exemplu, simpatii/antipatii, acordarea prea usoara a voturilor etc.
__________________
 

DeletedUser6558

Evident ca "triburile" e o lume inchisa, pe al carei forum scriu cam aceleasi persoane, si asta pentru ca aceia care isi fac veacul pe aici au obiceiul sa se considere importanti, si ii trateaza cu aroganta pe cei nou veniti. Motiv pentru care forumul acesta e o lume inchisa. Motiv pentru care sistemul acesta , care functioneaza cu un oarecare succes prin alte parti, nu ar functiona aici. Pentru ca un spatiu luat in stapinire de niste nulitati agresive nu reprezinta un mediu propice pentru dialog, si in principiu meciurile de ping pong care devin concursuri de injuraturi pe net sunt apanajul unei anume categorii.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

Si eu sunt nou venit, si sincer ma simnt cam ignorat :)
Dar asa sunt toate forumurile de video game multiplayer (nu dau exemple pentru ca s-ar considera reclama), dar oricum nu prea imi place ideea cu sistemul de punctare
 
Sus