Tratat de politica

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

DeletedUser523

Politik​
de tzepes

Pana este mai puternica decat sabia a zis cineva odata si timpul i-a dat mai mereu dreptate!
Desi razboaiele se poarta pe campul de lupta, ele sunt decise, de obicei, departe de front, in spatele usilor inchise, de catre politicieni, la masa tratativelor. Degeaba lupta soldatii cu onoare si vitejie pe front, degeaba isi jertfesc viata pe altarul natiunii, ca nu faptele lor decid soarta razboiului, ci doar sunt un motiv in plus de discutie intre diplomati. Cand se incheie un razboi, majoritatea soldatilor habar nu au motivul si afla intotdeauna ultimii si nu au nici un cuvant de spus in aceasta privinta. Ei nu raman decat cu povestile faptelor de vitejie ori lasitate pe care le-au facut in timpul razboiului iar cu laurii victoriei se aleg politicienii care au condus mereu cum au vrut desfasurarea conflictului. Mie personal, nu-mi place sa fiu un simplu soldat care asculta orbeste ordinele, tocmai pt a evita asemenea situatii, care nu-mi convin deloc! Dar asta sunt eu :)
Tu cum esti? Ce preferi sa fi: soldat sau diplomat?
Astept o dezbatere interesanta pe marginea acestui subiect...
 

DeletedUser

Eu am renuntat la rolul de politician pe triburile acum mult timp.Prefer sa fiu un simplu soldat care totusi are habar de ce se intampla :))
Un fel de sfetnic...
 

DeletedUser12196

:rolleyes:detest sa fiu un simplu soldat.diplomatia m-a ajutat mereu...;)totusi nu ma intereseaza functiile intr-un trib.:D
(:eek:am scris eu asta? nu-mi vine sa cred!)
 

DeletedUser1195

Un subiect interesant, care inevitabil, ca intotdeauna pe forumul asta se va sfarsi in derizoriu prin proferarea de jigniri.
Totusi macar acum la inceput sa incercam sa discutam rational.
Pe toate lumile acestui joc nu s-a castigat niciun razboi prin lupta dreapta, cum de altfel nu se castiga razboaiele nici in realitate. Doar in basme Fat-Frumos se lupta cu zmeul "in lupta dreapta" unu la unu,si, culmea, si castiga intotdeauna. Dar sa lasam basmele, ele sunt apanajul naivitatii copilariei.

Totdeauna de cand joc triburi am avut un rol "oficial" in tribul din care faceam parte, dar rolul meu a fost eficient doar ca mediator intre membrii tribului si nu in diplomatie. Nu am abilitati de diplomat, nu sesizez nici in viata reala minciuna si prefacatoria, iar de minciuna, prefacatorie si tradare e plina lumea virtuala a triburilor fiindca aici sub anonimatul nick-ului poti trece peste orice repere morale pe care in viata reala nu le poti depasi. (unii nu le pot depasi,fiindca altii nu au nicio jena :) )
De aceea prefer rolul de soldat, informat ,ca si horance, consultat eventual, dar nu decident.

Sincer, cred ca genul de conducere dictatoriala a unui trib intr-un astfel de joc e mult mai eficient decat democratia. :)
 

DeletedUser523

Si cum faci fata la deciziile conducerii, cand aceasta are un mod de conducere diferit de al tau?
 

DeletedUser

Daca ai incredere in conducere atunci esti de acord ca deciziile luate sunt pentru binele tribului, si pana la urma despre asta este vorba in acest joc. Chiar daca sunt anumite decizii cu care nu esti de acord le poti discuta si la fel de bine cum uneori se ia inseama si se face asa cum iti doresti tu, alteori trebuie sa stii sa pierzi.
Din pacate am intalnit destui oameni pe triburile care chiar daca au o varsta nu sunt in stare sa accepte ca nu au intotdeauna dreptate, de unde si concluzia ca nu intotdeauna cu anii vine si intelepciunea.

Sunt de acord cu tine albertus in privinta conducerii de tip dictatorial, dar asta inseamna sa ai mereu cel putin 3,4 oameni care sa fie buni organizatori atat interni cat si externi. Oameni de genul acesta sunt destui, nu zic nu, problema apare cand din orgoliu personal nu pot accepta un lucru care nu e pe placul lor. Am vazut multe triburi promitatoare cu jucatori de prima mana care s-au destramat din cauza unor detalii atat de minore incat daca te uiti inapoi ai impresia ca au fost decizii luate de copii de 5 ani si nu de oameni cu familie si copii.
 

DeletedUser

mie intotdeauna mi-au placut razboaiele vazute si cele nevazute. am ales sa fiu simplu soldat atunci cand credeam ca actuala conducere isi face treaba, iar cand nu, am preluat initiativa de a fii eu liderul. asa ca intrebarea ca si raspunsul sunt relative...lumea alege functie de situatie, cred eu.
exista o vorba, razboaiele incep atunci cand diplomatiile inceteaza sa mai existe...si de aici as putea face o intreaga poveste despre ce si cum...:)
 

DeletedUser

In general am fost politicianul pe triburile, intrucat cunosc si aplic stiintele politice in RL. Am avut succes mereu in acest joc cu manevrele diplomatice, cu moderarea factiunilor interne si cu mecanismul de selectie, recrutare, promovare. Razboaiele se decid si prin tratative sau manevre politice, pe langa opunerea resurselor militare si politice. Am cautat sa nu am conflicte cu triburi puternice, conduse si alcatuite din jucatori competenti, pentru ca sansele sunt reduse de a da politicii importanta.
Pe unele lumi am fost si soldat, insa doar membru in triburi de top, conduse competent. Acolo nu m-a preocupat implicarea organizatorica, fiind oameni competenti.
Cred ca abilitatea politica este cea care decide succesul pe triburile, clar in mai mare masura decat puterea armata.
 

DeletedUser523

Si atunci ce este mai bine,mai interesant,mai distractiv: sa fi soldat sau diplomat?Desi e clar ca un trib nu poate avea numai diplomati ori numai soldati...
 

DeletedUser

Pentru mine incitant a fost sa fiu politicianul, nu soldatul.
In general, din 60 de membri intr-un trib pe 28, abia maxim 5 sunt politicienii, restul sodati cu diverse grade.
 

Gabyy89

Clone Wars
Scor reacție
38
Eu sunt Gheorghe de la tara, cu barda in mana! Prefer sa dau in cap, si apoi sa intreb cu frumosul :D
 

DeletedUser523

Faceti topic separat pt mason si clasic, va rog frumos :p:)
emy la intrebarea ta sigur gasesti raspuns la politicienii din mason si clasic ;) ce sa-ti fac daca esti un simplu soldat :D
 

DeletedUser

Bun topic... dar cred eu, un bun politician pe triburile trebuie sa fie un soldat mai bun decat media si sa munceasca mai mult decat restul, pentru ca nimic nu e mai important in diplomatie decat cunoasterea adversarului, iar daca nu muncesti pentru trib, pierzi respectul colegilor tai. Si mai cred ca daca acesta nu e o femeie, ar trebui neaparat sa aibe una in cercul diplomatilor care sa transmita cu glas mieros informatiile inflamabile. Inca n-am vazut conducere a unui trib fara vreo femeie in componenta. ;)
Precum spunea unul dintre cei de mai sus, pe triburile, cea mai buna politica interna e dictatura, dar aceasta trebuie sa aibe la baza increderea reciproca care se castiga greu.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus