Tribul ILLYRIA

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Albanesul

Mentii intotdeauna identitatea

Ilirii este un termen ce defineşte un grup larg de popoare ce au locuit în antichitate în vestul peninsuleui Balcanice şi probabil şi în sudul Italiei. Provincia romanâ Iliria este numită după aceştia.

Ilirii au fost un popor indoeuropean împărţit în mai multe neamuri, care s-au aşezat în locuri diferite: în Epir şi Macedonia în secolul al XII-lea î.Ch. în timpul migrării dorice; în sudul Italiei - neamul iapigilor care traversaseră Marea Ionică; şi în nordul Italiei - neamul veneţilor. Începând din secolul III î.Ch., romanii au început să se impună în faţa ilirilor, astfel încât, Octavian i-a supus definitiv în anii 35-33 î.Ch.

Ilirii romanizaţi din Peninsula Balcanică au contribuit la formarea poporului român atât prin prezenţa coloniiilor romane din Dacia, în care ei reprezentau un număr însemnat, cât şi prin existenţa istroromânilor şi a macedoromânilor. Urmaşii vechilor iliri nedeznaţionalizaţi sunt probabil albanezii de astăzi, în a căror limbă se întâlnesc şi multe elemente latine (ca. 30%) , dar se remarcă şi o influenţă celtică şi grecească.

http://www.illyriaentertainment.com/projects-warrior-trailer.htm
http://www.youtube.com/watch?v=rVCPQScwd1U&feature=related
 
Ultima editare de un moderator:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.