Cum ma apar?

Discuție în 'Întrebări' creată de buretepletos, 1. Dec 2009.

Distribuie această pagină

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
 1. buretepletos

  buretepletos member

  Înscris:
  15. Noi 2009
  Mesaje:
  6
  Imi cer scuze daca exista deja un topic pe tema asta, dar nu l-am gasit.Am fost anuntat ca sunt atacat din 2 directii, nu am nobil si m-ar interesa cum sa ma apar efectiv.
  Multumesc.
   
 2. Takeshi Tikano

  Takeshi Tikano Banned In Vacanta

  Înscris:
  2. Feb 2008
  Mesaje:
  2.096
  Trupe de aparare sunt lanci, spade, arcasi si cavalerie grea.
  Daca ai ceva mai mult din aceste trupe, lasa-le in sat. Restul scoate-le. Daca nu ai destule trupe, scoate tot ce ai din sat si da cateva comenzi pentru a consuma resursele, sa nu aiba ce sa iti fure.
  Ridica zidul si ascunzatoarea si fa ceva aparare..daca ai trib sau prieteni in jurul tau cere-le ajutorul :)
  Nu uita sa citesti FAQ, Ajutorul si Wiki.
   
 3. Grima

  Grima member

  Înscris:
  3. Sep 2007
  Mesaje:
  388
  recomandare de aparare

  In functie de context poti alege dintre mai multe variante de aparare:

  1. Daca adversarii iti vor satul. Solutii posibile:
  - ceri aparare de la cunostinte
  - (in cazul in care nu e timp pentru intariri) trimiti trupele din satul tau undeva in afara si le "chemi inapoi" astfel incat sa ajunga inaintea atacurilor care contin nobili si, de preferat, dupa toate atacurile de curatare (tehnica numita dodge)

  2. Daca vor sa te farmeze (adica sa te atace si sa iti fure resursele din sat)
  - scoti trupele din sat ca sa nu ai pierderi inutile si cheltui resursele pentru a nu putea fi furate de atacator
  - ceri aparare

  Observatii:

  - sunt mai multe de povestit pe tema asta

  - la situatia 2, in cazul in care atacatorul foloseste arme de asediu (berbeci, catapulte) , e de preferat sa ceri ajutor

  - observati ordinea solutiilor pentru fiecare situatie. La 2 e mai bine sa eviti atacurile decat sa prapadesti trupe (depinde si de interese, poate vrei sa elimini trupele de atac ale agresorilor), pe cand la situatia 1 e mai avantajos sa te aperi
   
 4. j123

  j123 member

  Înscris:
  24. Dec 2007
  Mesaje:
  891
  TEHNICI DE APARARE

  blindajul satului

  este tehnica cea mai des utilizata. prezinta avantaje dar si dezavantaje. blindajul inseamna umplerea satului atacat cu cat mai multe trupe defensive proprii sau primite suport de la altii. un sat blindat cu cate 100.000 de trupe defensive de fiecare fel si sa zicem 20.000 cavalerie grea, rezista la o sarja de 50 de atacuri full, cu berbeci, fara sa-i fie data jos o caramida din zid. asta deoarece v-am explicat cum se desfasoara bataliile: fiecare trupa atacatoare se bate proportional cu fiecare trupa aparatoare si vor iesi niste semilupte gen 400 cavalerie usoara contra 30000 lancieri sau 1000 topoare contra 30000 sabii. si cum atacurile sunt independente si nu se cumuleaza, fiecare sat de atac va lua lupta de la zero impotriva trupelor aparatoare dar si a zidului care este intact, nu se mai considera damage de la atacul precedent. la fel si infimele pierderi de damage ale trupelor aparatoare se anuleaza.
  cand folosim aceasta tehnica ce este aproape sigura atunci cand avem trupe suficiente?...o folosim cand suntem atacati pe un numar mic de sate, astfel incat din satele neatacate ne permitem sa trimitem suport suficient fara a le pune in primejdie. un factor de mare ajutor ne este identificarea atacurilor. daca putem separa satele atacate cu fake de cele atacate real vom putea trimite suport doar in satele atacate real. cum identificam fake-urile? pai aici e mai mult vorba de intuitie, daca vedem ca dintr-un sat sunt plecate mai multe atacuri pe sate diferite atunci sunt fake-uri. sau daca vin cu viteza de sabii este posibil sa fie fake. daca am identificat o parte din fake suma atacurilor din coltul paginii nu ni se va mai parea atat de mare.

  daca nu suntem siguri ca omoram toate atacurile mai bine nu folosim blindajul, vom avea pierderi de trupe inutile.in acest caz vom folosi alte tehnici pe care vi le voi explica in alte tutoriale.

  cum trimitem suportul? eu recomand sa ne formam un "sat de interventie rapida" facut din numai trupe aparatoare pedestre (fara cavalerie grea) de toate tipurile in proportie egala dar care sa contina si paladinul. trupele trimise sprijin se vor deplasa toate f rapid cu viteza paladinului. se mai pot forma si alte "sate de interventie semirapida" care sa contina de data asta f multa cavalerie grea. din celelalte sate trupele se trimit esalonat in functie de viteza de deplasare: spioni, cavalerie grea(eventual impreuna pt ca au viteza relativ apropiata), lancieri si arcasi impreuna, sabiile si ultimele catapultele. deci trimitem sprijin de mai multe ori din acelasi sat.

  pentru o refacere cat mai rapida a trupelor defensive eu recomand urmatoarea manevra: decat sa trimitem o ferma sau mai multe full mai bine trimitem din toate satele trupe mai putine, de ce?...pai in cazul in care avem 20.000 de pierderi din 3 sate le vom reface in peste o saptamana. vor fi cam 6600 de pierderi pe sat. dar daca avem 20.000 de pierderi din 20 de sate le vom reface intr-o zi maxim 2. astfel capacitatea noastra de aparare se reface mult mai repede decat atacul adversarilor. pe cand in primul caz vom avea 3 ferme incomplete si aproape inutilizabile. dupa cum v-am mai explicat, cele mai bune trupe aparatoare sunt trupele pedestre si nu cavaleria grea. dar, de multe ori viteza este mai importanta decat cantitatea si calitatea trupelor. deci este f utila si cavaleria grea.

  mai am o singura recomandare: de multe ori , la apelurile colegilor trimitem suport. si deasemenea primim rapaorte cum ca o parte din suportul nostru a murit in lupta. multi se multumesc sa citeasca si atat. GRESIT. trupele trebuiesc inlocuite rapid. pai daca satul aparat slabeste mereu atunci este evident ca cu timpul va fi pierdut si odata cu el si trupele noastre. daca vedem ca ne-au murit 100 de trupe, putem trimite altele din alt sat si noi pana seara le-am refacut pe cele pierdute. dar colegul pe care il sprijinim, daca nu ii reimprospatam suportul nu are de unde sa le refaca. si ramane mereu cu din ce in ce mai putine trupe.

  evitarea atacurilor de radere(farmare) sau dodge-ul, interceptarea nobililor

  aceasta tehnica se foloseste atunci cand satul dispune numai de trupele proprii sau de f putin sprijin. pentru a intelege exact cum se procedeaza vom lua cateva exemple. tehhnica este folosita avand scopul de a pastra trupele defensive intacte, pentru a lupta impotriva nobilului si a garzilor sale.

  sa o luam cu inceputul.

  suntem la inceputul jocului. avem un singur sat cu trupe putine, mixte si suntem vai de capul nostru: o tentativa de gard ca zid nu-i putem spune, mine mici, resurse putine si greu de gasit. apare atacul. ce facem?. pai ca la orice atac il identificam. in cazul asta pot fi urmatoarele cazuri:
  - spioni
  - lancieri sau topoare ( vin cu acriasi viteza)
  - sabii (ataca vre-un noob cu toate trupele
  - cavalerie usoara
  - berbeci f rar, catapulte si mai rar.
  avem 2 variante:
  - suntem bazati si ii rupem capul
  - il lasam sa se plimbe.
  daca optam pentru al doilea caz, scoatem trupele din sat trimitandu-le chiar si la farmat linistit, "ascundem" resursele ( dam orice comenzi de cladiri si trupe, chiar daca nu avem nevoie de ele. dupa ce trece atacul, intrerupem si primi 90% din resurse inapoi). daca ne mai raman ceva resurse vedem la piata ce schimb putem face sau daca e permis le trimitem catre un alt sat sau coleg. dupa ce trece atacul intrerupem comanda si resursele revin in sat. dezavantajul este ca daca exista berbeci in atac ramanem fara zid. dar...mai bine ramanem fara zid decat fara nici o trupa.
  Atentie!. la piata se poate intrerupe comanda doar in primele 10 minute daca nu ma insel.


  (aici cred ca e cazul tau- presupun ca joci pe l17)


  suntem mai avansati:

  alt scop al evitarii atacurilor este tragerea de timp pana ne vine suportul. de multe ori, cand cerem sprijin observam ca acesta ajunge dupa primul sau primele atacuri. daca noi facem greseala de a ne bate cu adversarii cu trupele proprii pana ne vine sprijinul, si pierdem, apoi suntem legati si de maini si de picioare pt ca nu putem sa manevram. daca evitam atacurile de radere, castigam timp pana ne vine sprijinul;. si apoi cu toate trupele, chiar daca nu mai avem zid putem sa ne batem cu ultimele atacuri si eventual sa facem dodge cu ale noastre pana la atacurile cu nobili

  daca dupa atacul de radere este si un nobil atunci trebuie sa fim putin mai atenti si sa ne facem planul din timp. avem 2 variante si aici:
  - trimitem trupele din timp catre un alt sat. calculam prin diferite mijloace ( pe harta daca avem activata optiunea si avem cont premium, pe twstats, babeste, cum vreti voi...) in cat timp ni se reintorc trupele in sat. si le rechemam inapoi astfel incat sa ajunga cu cateva secunde inainte de atacul cu nobil mai ales ca de multe ori nobilii nu sunt inotiti de asa multe trupe. le putem rechema toate sau doar partial in functie de viteza de deplasare. ( este posibil ca atunci cand le rechemam toate sa nu mai ajunga in timp util si atunci le rechemam doar pe cele care ajung: cav grea, lancieri, arcasi, eventual sabii, si chemam pt mai tarziu, in mod separat, berbecii, catapultele, nobilii ( trupe care incetinesc viteza).
  omorand nobilii, scapam cu satul intreg si inca in proprietatea noastra. nu trebuie omorati toti nobilii, uneori este de ajuns unul si de obicei se baga trupele sa omoare ultimul sau ultimii nobili, iar primul e lasat sa traiasca. important e sa moara cel putin un nobil.

  - varianta 2 este mai de finete. ce facem daca nu avem timp sa trimitem trupele in alt sat si mai ales sa le si rechemam in timp util? atunci le trimitem sprijin oriunde cu cateva clipe inainte de atac. ce trebuie sa stim? in primul rand sa identificam corect atacurile.

  exemplu concret:
  presupunem ca mai sunt 2 minute pana la atacul de radere. trimitem trupele oriunde ca sprijin. daca intrerupem sprijinul dupa 1 min si 1 secunda, tinand cont ca atacul facea 2 minute, in cat timp se reintorc trupele in sat?...tot dupa inca 1 min si 1 secunda. deci la 2 secunde dupa atac avem trupele inapoi in sat gata sa lupte cu nobilul si garda lui. veti pune intrebarea fireasca de ce ma chinui si nu stau sa treaca atacul, apoi intrerup batraneste mai ales ca nobilul vine sa zicem dupa 1 minut jumate. e foarte simplu si logic. daca atacatorul are in atac si catapulte, iar tinta lor este piata centrala, distrugand-o , nu vom mai avea de unde sa dam comanda de intrerupere a sprijinului, iar trupele se vor tot duce pana refacem noi piata ( dureaza intre 2 si 4 min refacerea ei). pentru a putea face cat mai bine operatiunea de dodge de finete este bine sa lucram cu doua ferestre. pe prima urmarim timpul in care ajunge atacul iar in a doua trimitem sprijinul si facem dodge-ul.
  Atentie!
  cand trimitem sprijinul, cronometrul ne va arata timpul descrescator pana la satul tinta si nu ne este de prea mare folos. asa ca trebuie sa ne orientam dupa timpul in care vine atacul ca sa intrerupem. si de aceea trebuie facut planul din timp pentru operatiuni. conform acestui plan, noi deja stim exact ce si cand trebuie sa facem.

  de aceea repet exemplul:

  situatia este urmatoarea: atac de radere sau atacuri urmate de un trenulet de nobili trimisi la secunda. doar cei mai buni jucatori ii pot trimite intr-o singura secunda pe toti 4(caz f f rar), iar o secunda sau doua se mai pierde pentru siguranta atacului cu nobili( sa nu ajunga inainte de raderi). deci avem la dispozitie un interval de 2-3 secunde intre ultima radere si ultimul nobil. cum gandim? zicem asa:

  "1. evit toate raderile
  2. trupele imi raman intacte
  3. cu 2 minute (1 minut; 10 minute) inainte de ultima radere fac ultimul dodge
  4. dupa 1 min si 1 secunda (31 de secunde; 5 minute si 1 secunda) intrerup comanda {asta inseamna urmatorul lucru: atacul mai are 59 de secunde( 29 de secunde; 4 minute si 59 de secunde) pana ajunge in sat}
  5. cam la o secunda maxim doua dupa ultima radere trupele noastre ar trebui sa fie inapoi in sat
  6. avem mari sanse sa omoram ultimul nobil

  dupa cum observati am pus un triplu exemplu iar cel cu 10 minute l-am pus pentru cazul in care trebuie sa evitam mai multe atacuri odata.

  aceasta tehnica este si mai eficienta daca o combinam cu un sprijin trimis din alt sat care sa ajunga tot asa la fix :).

  trimiterea unui sprijin la fix este destul de simpla. se lucreaza cu 2 ferestre: in una urmarim cronometrul atacului, din a doua trimitem sprijinul. jocul deja ne spune in cat timp ajunge sprijinul. daca face 1 h, 31 min 14 secunde, cand in prima fereastra atacul a ajuns la cronometrul descrescator la 1 h 31 min 13 secunde, am dat ok la sprijin si ajunge la o secunda dupa radere dar inaintea nobililor. sau luam ca reper nobilii si atunci dam ok-ul cand mai sunt 1 h 31 min si 16 secunde sa zicem pana cand atacul cu nobil ajunge. trebuie insa sa fim prevazatori, deoarece serverul se mai blocheaza si mai apar delay-uri. pt asta putem incerca ori sa trimitem trupe din mai multe sate sprijin, ori luam o marja mai mare de siguranta, ori sa trimitem trupele conform vitezelor lor de deplasare. in acest mod sporim sansele de a intercepta corect atacurile cu nobili.

  p.s. daca raderea este fara berbeci, atunci linistiti o putem evita fara nici un fel de problema.

  mult succes.
   
  Ultima editare: 2. Dec 2009
 5. Guns.n.Rose

  Guns.n.Rose member

  Înscris:
  5. Oct 2008
  Mesaje:
  165
  am si eu o intrebare care nu este legata de aparare sau de atac...ci doar de poze...cum postez o poza...daca nu va suparati astept un mesaj din partea voastra personal...va multumesc.
   
 6. horatiu98

  horatiu98 member

  Înscris:
  16. Oct 2008
  Mesaje:
  379
  Daca vrei sa pui o poza de pe net:

  sa zicem ca o iei de pe Google Images.
  cauti imaginea, dai pe ea, dai pe vedeti la dimensiunea completa, copiezi linkul pozei la dimensiunea completa (inclusiv cu http://), ii dai paste si il pui intre
  Cod:
  [img][/img]
  (asta pe forumul tribului; pe extern pui IMG cu majuscule)
   
 7. connct-r

  connct-r member

  Înscris:
  23. Iun 2008
  Mesaje:
  18
  Pentru inceput nu e bine sa ceri sprijin si sa-ti blindezi satul. Cel mai bine e sa scoti resursele si trupele din sat! Daca te ataca cu nobil este vizibil. Nu iti fa probleme.
   
 8. cossackzerozerounu

  cossackzerozerounu member

  Înscris:
  6. Oct 2009
  Mesaje:
  143
  Cand ai un singur sat e destul de simplu...si cand ai 10 sate e simplu.
  Dar cand ai de la 50 in sus devine dificil...:(
  Deci cred ca pentru tine o sa fie simplu :D
   
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.