Discutii libere ( spam ) !

DeletedUser

Eu voi fi noul coleg al LYKAN-ilor :D
2zqrk08.jpg
 

DeletedUser

vrei sa spui ca iar ma spamezi zilnic ? pffff , am dat de dracu :(:(

Nu te spamez bre. Si-asa se plange lumea pe la admini ca se spameaza in draci .De azi inainte o sa postam subiecte educative. Sa-l mai aud eu pe-ala care mai tipa dupa admini ca se spameaza. Esti in Lykan? Vezi ca acolo vin , zilnic avem ore si cursuri. Eu zic sa incepem cu agricultura :D
 

DeletedUser

Cultura de ceapa

Ceapa este cultivata pentru bulbi frunze si tulpina falsa.Bulbii sunt folositi pentru prepararea diferitelor mancaruri, dar si sub forma conservata. Sub forma de ceapa verde se consuma in stare proaspata. Ceapa contine numeroase elemente nutritive cum ar fi: lipide, saruri minerale, hidrati de carbon, proteine, vitamine (B1, B2), fier, potasiu, si substante volatile cu continut de sulf, numite ”fitoncide” care au actiune antibiotica. Datorita efectului terapeutic ceapa este recomandata in prevenirea si tratarea arterosclerozei, a bolilor coronariene, scaderea nivelului colesterolului. Soiurile si hibrizii de ceapa sunt specializati pe sisteme de cultura si destinatia bulbilor: pentru arpagic este recomandata un soi cu o perioada de vegetatie de 110-130 de zile, acestea sunt destinate pentru pastrare in timpul iernii pentru cultura prin semanat direct in camp se utilizeaza un soi cu o perioada de vegetatie de 130-150 de zile, acestea sunt destinate consumului proaspat pentru cultura prin sarad se recomanda a se folosi un soi cu o perioada de vegetatie de 150 de zile Cultivarea bulbilor de ceapa se realizeaza in camp.Dupa modul de infiintare se deosebesc trei tipuri de culturi: prin arpagic, prin semanat direct in camp si prin rasad.
 

DeletedUser

Arpagicul

Soiuri de samanta de ceapa importata si distribuita de firma noastra: Stuttgarter Riesen - tara de provenienta: Olanda - categoria biologica: standard - dimensiune: 8 - 16 mm Sturon - tara de provenienta: Olanda - categoria biologica: standard - dimensiune: 8 - 16 mm Producerea arpagicului Primavara cat ma itimpuriu ( februarie - martie ) se executa semanatul pw straturi inaltate. Pentru un contact cat mai bun al semintelor cu solul, dupa semanat se face o tavalugire a acestuia. Se iriga de 2 -3 ori, eventual de 4 ori in zonele mai secetoase dar nu mai mult deoarece umiditatea excesiva duce la obtinerea de bulbi mari. Recoltarea arpagicului se face in iulie - august manual prin smulgere sau mecanizat. Momentul optim de recoltare este atunci cand la baza tulpina falsa s-a inmuiat si frunzele s-au ingalbenit la varf. Dupa recoltare bulbii se lasa pentru uscare in camp timp de 3 - 4 zile si nu pe arsita puternica pentru a nu se "opari". Dupa uscare, bulbii se sorteaza in functie de diametru pe 3 calitati: - calitatea I: 7 - 14 mm - calitatea II: 14 - 20 mm - calitatea III: peste 20 mm Depozitare Se mentin temperaturi de 1 - 3 grade Celsius sau 18 - 20 grade Celsius pentru impiedicarea diferentierii mugurilor floriferi si ca atare aparitia tulpinilor florale in cultura
 

DeletedUser

CULTIVAREA CARTOFILOR


Cultivarea cartofilor este foarta usoara si nu cere cunostinte tehnice deosebite. Este de ajuns sa respecti cateva reguli simple pentru a recolta cartofi buni de pe pamantul tau.
1.Afaneaza bine solul Cartofului ii plac solurile usoare, destul de profunde si bogate in substante nutritive. Pentru aceasta, este necesar ca la ingrasamantul de baza, sa completezi cu o substanta fertilizanta bogata in potasiu. Cultura cartofului va pune in valoare aceste elemente cu conditia sa nu fie in exces. Apoi, solul va trebui afanat bine in profunzime, fara a lasa bulgari mari de pamant. In final, curata pamantul la suprafata cu o grebla.
2.Nu te grabi sa plantezi ! Reusita plantarii tine de rabdare. Astfel, este nevoie de un sol bine uscat si suficient incalzit in profunzime (la cel putin 10 grade Celsius). Nu te grabi : primele raze de soare nu sunt suficiente. Odata ce conditiile sunt favorabile si riscurile ingheturilor au trecut, poti incepe plantarea : nu inainte de 15 martie pentru regiunile cu temperaturi mai ridicate si la inflorirea liliacului pentru celelalte. Pune tuberculii cu grija, cu coltii in sus, intr-o brazda adanca de 8-10 cm. Lasa intre tuberculi o distanta de 30-40 cm pe brazde distantate la 55-60 cm. Acopera-le apoi cu pamant fin. Trebuie sa procedezi delicat pentru a nu face rau coltilor. Daca nu poti sa plantezi imediat tuberulii incoltiti, pune-i intr-un loc rece sub 10 grade Celsius, la adapost de inghet si luminos, fara expunere directa la soare.
3.Musuroieste pentru o productie abundenta si de calitate Odata ce coltii au 15-20 cm inaltime, ingramadeste pamantul la baza lor. Aceasta favorizeaza formarea tuberculilor si evita eventuala inverzire a coltilor. In plus, aceste brazde favorizeaza strangerea apei de ploaie si irigarea. Repeta ulterior operatia pentru a creste productia. Din punctul de vedere al ingrijirii, cateva prasile sunt necesare pentru eliminarea buruienilor care cresc intre brazde. In cazul perioadelor favorabile aparitiei bolilor, va fi uneori dezirabil sa tratezi cultura. Daca intrezaresti o tulpina atinsa de mucegai, culege-o imediat pentru a limita raspandirea. Pentru a evita dezvoltarea bolilor, este convenabil sa nu cultivi cartofi doi ani la rand in acelasi loc, nici aproape de rosii sau vinete (Si ardei,chiar daca nu scrie :p). Evita de asemenea udarea prin aspersie.
4.Recolteaza la momentul potrivit Recolta va putea incepe din luna iunie pentru varietatile timpurii plantate in martie si se poate prelungi pana in octombrie pentru varietatile tardive. Daca vremea este arida, ia fiecare tulpina cu ajutorul unei cazmale avand grija sa nu faci rau tuberculilor. Lasa-i sa se usuce putin la soare inainte sa ii pui inauntru. Pentru recoltarea in vederea depozitarii, trebuie asteptat ca frunzele sa fie complet uscate. Dupa ce se elimina tuberculii stricati, recolta se va pastra intr-un loc aerisit, uscat si la adapost de lumina. In functie de datele de plantare si soiuri, veti putea savura cartofii din iunie pana iarna.
 

DeletedUser

DAR AVEM NENUMARATE DOMENII .De-asta iti faci tu griji bre?!!!Cand termin de predat agricultura ,trecem la fizica cuantica si matematici speciale ...hahaha


Cultivarea castravetilor

Semanati primavarara devreme daca aveti de gand sa cresteti plante intr-o sera incalzita sau la mijlocul primaverii pentru sere neincalzite sau pentru aer liber. Umpleti cu compost de seminte un ghiveci de 7.5 cm si faceti o gaura de 2 cm cu un plantator. Impingeti in gaura doua seminte cu partea plata pe verticala. Acoperiti, udati si etichetati. Ingrijirea ulterioara a castravetilor Semintele ar trebui sa germineze intr-o saptamana. Cand rasadurile ating o inaltime de 2 cm , se indeparteaza cea mai slaba plantuta din pereche. Pastrati plantele in umezeala si oferiti-le suport cu o mica trestie de zahar. Plantarea rasadurilor Daca-i cultivati in interior, plantati doi castraveti intr-o punga de crestere la sfarsitul lunii mai si sprijiniti-i cu o trestie de gradina legata de plafonul serei. Daca sera este incalzita, plantele pot intra in saci din luna martie. Plantati castravetii in aer liber la inceputul verii. Cu aproximativ o saptamana inainte de plantarea rasadurilor, aclimatizati plantele punandu-le intr-un loc rece. Alternativ, puneti-le la adapostul unui zid umbrit si acoperiti-le cu lana. Pregatiti bine solul, adaugand o multime de gunoi de grajd bine putrezit si asezati plantele la 90 cm una de alta. Dupa plantare, partea de sus a bulbului radacinii ar trebui sa stea la acelasi nivel cu suprafata solului. Pregatirea castravetilor Legati cu regularitate tulpinile soiurilor de interior de trestia de zahar si dupa ce a ajuns la acoperis, ciupiti virful. Ciupiti mladitele din ramurile laterale care au rod, lasand doua frunze dupa fiecare. Deoarece toate soiurile de sex feminin produc fructe pe tulpina principala, trebuie sa eliminati cu totul excrescentele laterale. Dati-le voie soiurilor care cresc in aer liber sa se intinda pe pamant la fel ca dovleceii. Cand plantele au cinci sau sase frunze, ciupiti varful de crestere si permiteti ramurilor laterale sa creasca. In cazul in care tulpinile nu au flori, ciupiti-le dupa a saptea frunza. Indepartarea florilor Multe soiuri au pe aceeasi planta atat flori masculine cat si feminine. Ambele ar trebui sa fie lasate pe soiurile care cresc in aer liber, dar trebuie ciupite florile masculine atunci cand ele apar pe soiurile de interior, pentru a evita ca fructele sa devina amare. Florile sunt usor de recunoscut. Florile de sex feminin au o umflatura sub ele ce se va trasforma intr-un castravete. Alternativ, alegeti toate soiurile de flori de sex feminin. Udarea si hranirea castravetilor Castravetii trebuie sa fie mentinuti umezi, dar nu inmuiati, pentru a preveni o oprire brusca a fructelor. Odata ce apar fructele, dati-le un impuls prin hranirea la fiecare doua saptamani, cu un ingrasamant bogat in potasiu.
 

DeletedUser41917

Ma bucur pentru tine chevix , vei achizitiona o adevarata enciclopedie , nu stii ceva ?

Frizerul e raspunsul !
 

DeletedUser

Musetelui. Cultivarea, prelucrarea, utilizarea musetelului.



Musetelul este o specie anuala, erbacee. Radacina este pivotanta, fusiforma, cu putine ramificatii repartizate in stratul superficial al solului. Tulpina este erecta, rotunda glabra sau fin pubescenta si foarte ramificata, inalta de 30-50 cm la populatiile locale si 50-75 cm la soiurile ameliorate poliploide. Frunzele sunt sesile, inserate altern, leifidat compuse, leisan tri-penat sectate, glalere, frunzele de la baza tulpinii fiind mai lungi de 12-18 cm. Frunzele sunt dispuse altern, de la subsoara lor dezvoltandu-se ramuri terminate printr-un capitul. Florile reprezentate prin inflorescente, sunt grupate in capitule terminale cu diametrul de 1,5-2 cm situate pe un peduncul lung de 5-10 cm. Florile marginale sunt de culoare alba, iar cele interne sunt galben-aurii. Capitulul este compus din 12-18 flori ligulate, de culoare alba, lungi de 5-9 mm, cu latimea de 3-4 mm, prevazute cu nervuri longitudinale si cu 3-4 zimti. Receptaculul este format din flori tubulare, de culoare galbena-aurie, are o forma plata la inceputul infloririi, devine apoi semisferic iar spre sfarsitul perioadei de inflorire devine conic, fiind conic in interior. Infloreste din luna mai pana in iulie. Fructul este o achena mica putin arcuita, de culoare argintie, lunga de 1-2 mm. O planta poate sa produca aproximativ 45000 fructe. I . 2 . Raspandire Musetelul este o specie spontana, raspandita in intreaga Europa mai ales in zona centrala si meridionala, in Asia Centrala si zona sudica a Siberiei, in Asia Mica, in America de Nord si in Australia. In cultura s-a extins intr-o serie de tari ca Germania, Ungaria, Iugoslavia, Rusia, Bulgaria, etc. La noi in tara musetelul creste in toate zonele tarii fiind o specie cu o mare plasticitate ecologica. Cele mai favorabile conditii de cultura sunt in Campia Crisurilor si in Campia Timisului. De asemenea poate fi cultivat cu bune rezultate in sudul si estul tarii, in Campia Burzanului, Campia Baraganului, Campia Moldovei. I . 3. Particularitati si cerinte biologice Factorii de mediu diferiti de la unul la altul influenteaza habitusul plantei si continutul in principii active. In climat continental continutul in ulei volatil si cel in azulene este mai redus. Temperatura - musetelul este o specie iubitoare de caldura. Semintele rasar mai bine la temperaturi ridicate, in conditii de laborator
 

DeletedUser35749

Buna seara, va rog sa-mi scuzati inactivitatea din ultimul timp, dar m-am angajat si nu prea mai am timp de stat la pc, intru doar sa citesc sectiuniile si cam atat, nu mai am timp de interviuri, imi pare rau.
 
Sus