Interviu cu jucătorul Chisum

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

carmi

Community Manager
Membru personal
Scor reacție
104
*Nume de joc
______________________________________

2. Salut, Chisum*, şi mulţumesc că ai acceptat să ne oferi acest interviu. Pentru început, ai putea să ne spui câte ceva despre cariera ta legată de Tribal Wars?

Per total, cariera mea activă nu este la fel de lungă ca cea a altor jucatori. Am început undeva spre sfârşitul anului 2004 – începutul 2005, când un cunoscut mi-a propus să joc cu el. Zis şi făcut, am început să joc pe World 3, unde am rămas pentru un an şi jumătate, până când a trebuit să renunţ din lipsă de timp. Dar “dependenţa” a fost puternică şi, după câteva perioade mai scurte pe DE6 şi DE10 în primăvara lui 2007, am intrat pe DE12.
Cred că era pe la sfârşitul lui 2009/începutul lui 2010 când din ce în ce mai mulţi colegi de trib au renunţat, din cauze legate de şcoală sau serviciu, aşa că, încet-încet, m-am retras şi eu – pentru că, fără ei, pur şi simplu jocul nu mai era acelaşi.
Ocazional, am mai jucat puţin pe DE15 şi DE16 şi chiar pe serverul .ES, pur şi simplu pentru a încerca lucruri noi. Să joc mai mult pe o singură lume nu era posibil, deoarece necesita prea mult timp, pe care nu îl aveam la dispoziţie, chiar dacă jobul îmi permitea să intru pe joc şi în timpul zilei. Apoi, când s-a lansat serverul beta anul trecut, dependenţa a revenit. De atunci, mă puteţi găsi de obicei acolo sau cu un alt cont pe .DE dacă un prieten are nevoie de “babysitter” sau dacă eu am nevoie de un cont mai mare în joc pentru a testa sau a relua anumite bug-uri sau caracteristici găsite pe serverul Beta. De asemenea, sunt implicat şi într-un proiect în afara jocului obişnuit, în care am intrat în urmă cu 2 sau 3 ani. Chiar şi aşa, noua versiune nu se mişcă pe cât de repede aş vrea, din cauza lipsei timpului.

3. Care crezi că este cea mai bună strategie pentru partea de început a jocului?

Strategia mea se bazează pe activitate. În opinia mea, pentru a avea succes, trebuie să fii foarte activ – să farmezi, să recrutezi în mod constant trupe de atac, să faci în aşa fel încât vecinii să stagneze, să construieşti cât mai repede Curtea nobilă pentru înnobilarea unui al doilea sat (de la un alt jucător şi care să merite) la o distanţă potrivită de primul sat. Acest lucru automat duce la o şi mai mare rată de creştere, având mai multe trupe pentru farmat etc. Punctele vin de la sine, chiar dacă nu creşti prea mult minele etc.

4. Şi care sunt cele mai mari capcane pentru jucătorii începători?

Din păcate, există câteva astfel de capcane pentru începători. Cea mai mare problemă este, după părerea mea, combinaţia între lipsa experienţei şi activitatea redusă pe joc. Jocul Tribal Wars este de fapt unul simplu, care poate fi învăţat de oricine destul de repede. De multe ori, jucătorii începători intră în joc şi subestimează valoarea factorului activitate, care, aşa cum am mai spus, este crucial. De asemenea, mulţi dintre ei nu citesc tutorialele, secţiunea Ajutor etc. Ca urmare, ei îşi cresc satul în defavoarea trupelor şi se bucură când cresc în punctaj, îşi fac sate mixte şi ajung ferme pentru vecini. Apoi, mulţi fac greşeala de a aştepta o nouă lume pentru a reîncepe jocul, crezând că, dacă se numără printre primii înscrişi pe o lume, au mai mult succes. După părerea mea, ar fi mult mai bine să înceapă din nou de la margine, încercând să prindă cât mai mult din secretele jocului. Nimeni nu ar trebui să fie descurajat dacă este atacat în mod constant, pentru că întotdeauna există modalităţi de a contraataca.

5. Deci am vorbit despre prima etapă a jocului, dar spune-ne cum e cu etapele mai avansate? Ce strategie foloseşti în acest caz şi de ce?

Când jocul avansează, cred că rezistenţa şi răbdarea sunt cele mai bune strategii. De multe ori, graniţele sunt blocate, astfel că nu se merită să încerci să le ataci în mod direct. Ca urmare, e nevoie să îţi epuizezi adversarul prin atacuri organizate de amploare, în mod constant. Propriul punctaj sau rank poate să aibă de suferit astfel, însă îţi dai seama că acest lucru este benefic pentru trib pe o anumită graniţă.

6. Cât de mult contează ceilalţi jucători/tribul tău în această strategie?

La început poţi rezista de unul singur, însă mai târziu acest lucru devine imposibil fără trib sau colegi. Altfel, îţi rămâne doar să stai şi să te uiţi cum contul îţi este distrus de inamici. Pe scurt: fără un trib funcţional, chiar şi cea mai bună strategie este inutilă.

7. Ce poţi să ne spui despre tipul de armată preferat?

Toate tipurile de armată au calităţi şi slăbiciuni. Să alegi una preferată este greu, până la urmă combinaţia de unităţi este cea esenţială pentru a avea succes. Mai bine să nu devii dependent de un singur tip de armată.

8. Voi încerca să nu fac asta! Ce semnificaţie are numele tău de joc pentru tine?

Să fiu sincer, nu am aşa o legătură strânsă cu nickul meu. Deoarece îmi lipseşte talentul creativ, pur şi simplu am ales titlul unui film care rula la TV atunci când am intrat pe lumea DE12. Încă îl mai folosesc, astfel că nu trebuie să reţin prea multe nick-uri şi parole. Dar nu pot să îmi spun că îmi place la nebunie ^^.

9. Foloseşti Cont Premium?

Bineînţeles. Contul Premium simplifică şi reduce timpul necesar pentru administrarea contului, astfel încât mă pot concentra la părţile mai importante din joc. Până la un anumit număr de puncte, te poţi descurca fără, dar în momentul în care apar primele atacuri în număr mare, deja devine stresant şi Contul premium devine necesar.

10. Ce ţi se pare că este cea mai mare provocare pe Tribal Wars?

Cea mai mare provocare este să găsesc noi modalităţi şi mijloace de a ne distruge inamicii împreună cu colegii de trib.

11. Ce îţi place cel mai mult la acest joc?

Dacă mă gândesc la motivul pentru care am renunţat prima dată, răspunsul cred că devine evident. Mai precis: comunicarea şi prietenia în trib sunt foarte importante pentru mine.

12. Şi nu în ultimul rând, poţi să ne recomanzi ce muzică merge să asculţi când joci Tribal Wars?

Pentru mine, depinde de momentul zilei sau de dispoziţie. De obicei, prefer să ascult rock la postul meu preferat de radio, dar uneori şi muzică clasică relaxantă. Este adevărat că e contrastul foarte mare, dar îmi place aşa. ^^

______________________________________
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus