Cand minimalizezi procesul de dezvoltare intr-o faza incipienta a jocului,rezumandu-l la "ai timp si stai sa dai comenzi de constructie" , cred ca nu ai ce discuta despre triburi.Eu iti garantez,ca tu daca stai(ipotetic) 24/24 pe joc la inceput,nu prinzi top 100..am jucat in ambele faze ale jocului,si crede-ma ca esti mai jucator cand stii daca un backtime la secunda e util sau nu,cand stii ce ai de facut astfel incat sa minimalizezi pierderile aferente atacurilor pe vecini,cand stii sa-ti imparti cateva mii de lanci si spade eficient,decat intr-o faza avansata unde jucatorii ramasi sunt in mare parte norocosii care au scapat de innobilare la inceput,unde ti-ai pus un script si ai lansat 500 de fakeuri,asa,la vrajeala,si inca 100 de reale pe care le dai tu cum poti,unde stau satele blindate pe granita si tu te mandresti cu o gramada de inamici invinsi cand tu nu te stii lega la sireturi
Problema jucatorilor de pe lumiile vechi,jucatori cu zeci de milioane de puncte,cand vin pe un server nou , e ca , vin cu impresia ca ei chiar stiu triburi,si cand ajung la margine,isi aduc aminte de cuvantul "starter" si se folosesc de el cu fiecare ocazie..
Nciodata nu o sa intelege-ti asta..90% din jucatorii "de succes" pe o lume veche,au ajuns sa aiba succes datorita unui context favorabil,si atat !,in timp ce,90% din jucatorii "de succes" la inceput server,au ajuns sa aiba succes bazandu-se pe fortele proprii...La inceputul fiecarui server,domina aceasi jucatori,in timp ce,pe lumiile vechi domina tot felu de personaje care au nesimtirea sa se infiga la toate internele posibile..