Imi cer scuze ca intervin in discutiile voastre despre strategia razboaielor, lupte onorabile, frumusetea jocului etc.
dar citesc forumul extern de mult timp, si desi m-am abtinut de la comentarii de luni de zile, cred ca multi dintre noi sint uimiti sa vada cum miscarile diplomatice esuate si deciziile gresite sint pre-schimbate si reformulate pe extern pina devin calitati si "succesuri" rasunatoare.
SPOR a mizat pe cistigarea hartii pe cale diplomatica, acest lucru fiind clar din miscarile si asimilarile lor pe harta cu RAZESI, CK, TEUTON.
O idee proasta emisa de o fusta disperata si plina pe la gura de chestii maronii a fost imbratisata si pusa in aplicare.
Si a esuat, asa cum esueaza toate fuziunile si asimilarile masive daca nu exista o viziune de viitor comuna la mai multi de 3 oameni care stau la o bere si pun tarea la cale sau pe skype sa viseze la maretie si glorie.
Pe cei din SPOR, RAZESI, CK, TEUTON nu ii unea decit faptul ca aveau fantezii cu admini in SUAT si duhuri malefice care le pun bete in roate la luat sate.
TEUTONUL era mort in apa, de abia plutea si cu toate asta nu erau de vina deciziile proaste si inactivitatea conducerii, nuuu, devina erau adminii care la cel 50 de atacuri pe care le dadea TEUTONUL, si alea vai de mama lor li se raspundea cu citeva mii. Sigur erau adminii, nici nu se concepea ca "prostii, jucatorii slabi din SUAT, incapabilii" sa stie defapt sa faca razboi de durata si sutele de sate pierdute nu erau pe bune, ci pe ochii frumosi ai celor sin SUAT

)
Deci nu inteleg defapt de ce atitea lamentari.
SPOR a mizat pe unificarea mai multor triburi cu care aveau alianta ptr a forma un conglomerat in mijlocul hartii.
Miza lor a fost gresita si au esuat.
Conglomeratul se farimiteaza pe zi ce trece, afirmatii viteze de "inca sintem pe harta" ar trebui s afie ingrijoratoare ptr ei, ptr ca demonstreaza ca sint in defensiva si nu ofensiva.
Nu i-a pus nimeni pe SPOR sa asimileze si triburile de linga ei si razboaiele acestora. Nu i-a pus nimeni din SUAT sa ii ia pe jucatorii slabi din Teuton si sa asimileze si granita cu SUAT pe inca 2+ continente.
SUAT nu se concentrase niciodata pe razboiul cu SPOR ptr ca era o granitza mica, de guerilla, pe cind granitza cu TEUTON era mult mai mare si importanta.
Deci acum ce ar trebui sa faca toate triburile care se luptau cu RAZESI, CK si TEUTON?? Sa se lase de joc ptr ca SPOR nu a stiut ca se vor razboi de jur imprejur si saracii nu e cinstit sa fie asa un trib macinat de toate triburile din jurul lui.
Sincer, inteleg sa regreti decizii pripite si esuate, slava domnului si eu le regret pe toate ale mele.
Si nu cunosc jucatorii din SPOR, unii poate ca sint foarte buni, cu vechime. Dar cam asa sint multi pe harta asta. Incet incet incepatorii au disparut, gurile mari si proaste care nu stiu sa joace decit cu satele full de sprijin sint si ei mai mult sau mai putin pe cale de disparitie, asa ca de acum e mai greu sa spui "ce buni sintem noi si ce prosti ceilalti".
Cred ca tribul/familia cea mai constanta, care isi pastreaza aceleasi aliante si formula cit mai mult timp pina la urma va cistiga. In general toate triburile au inactivi si inutili, cel care va reusi sa pastreze numarul la un minim va cistiga.
SPOR impotriva celorlalti poate nu va fi un razboi ce se cistiga spectacular in citeva zile, dar nici nu cred ca va dura citeva luni

.