Team Leaders School

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

martzian

Avand in vedere ca multi jucatori mi-au scris in joc cerandu-mi sfatul si spunand ca regreta inchiderea topicului de unde ei puteau invata ceva, am decis sa redeschid topicul.

avand in vedere si motivele care au dus la inchiderea brutala a topicului trecut, propun urmatorul regulament de scriere pe acest topic:

se admit intrebari pertinente despre cum se conduce/dezvolta o echipa sau cu se poate rezolva o problema in cadrul unei echipe.

intrebarile despre devoltare personala sunt spam si nu vor fi bagate in seama.

atacurile la adresa celor care posteaza, fie ele si cuprinse in cadrul unui post mai mare, vor duce la considerarea intregului post ca spam.

oricine are dreptul de a raspunde cu un raspuns cat mai clar la orice intrebare pusa - sunt permise completarile la antevorbitori, sunt interzise criticile la persoana antevorbitorilor.

intrebarile suplimentare pot fi puse doar daca sunt la obiect.

incalcarea repetata a regulamentului mai sus mentionat sa duca la banarea contului de forum extern.

si iata primul post un raspuns la intrebarea cum dezvolti o echipa in primele zile ale unui server:

martzian a spus:
pentru a incepe o lume noua aveti nevoie de minim 10-15 cunostinte de pe lumile anterioare care sa doreasca sa va urmeze in acest proiect. este foarte bine sa ii alegeti dintre oamenii cu care v-ati inteles in alte echipe unde ati mai activat, si sa va accepte ca si formator de echipa. respectul reciproc este crucial.

in prima zi a unui server este important sa intrati destul de grupati pentru a avea sanse sa faceti rapid un nucleu.

trebuie sa explicati in mesajul de intampinare ce are de facut in primele zile fiecare membru- de preferat daca voi infiintati tribul sa va scrieti inca de dinainte de a incepe lumea pe un fisier word mesajul de intampinare (ca sa nu pierdeti minutele pretioase de la inceput stand sa scrieti ce are de facut fiecare la inceput) si doar sa il puneti dupa infiintarea tribului, dar inainte de a incepe sa va invitati colegii cu care ati hotarat sa intrati pe acea lume.

Exemplu de mesaj de intampinare:

Bine ati venit.

Cititi cu atentie instructiunile de mai jos!


ideea de baza a acestei echipe la care ati aderat este ca toti membrii ei sa lucreze impreuna, in echipa si in avantajul tuturor. iata de ce pentru inceput trebuie sa deveniti constienti ca zilele de dezvoltare din perioada de protectie sunt esentiale pentru dezvoltarea ulterioara a tuturor.

1. oferiti-va sa stati sitter cat mai des pentru cat mai multi dintre colegii de trib care nu pot sa fie on o perioada de timp. magaziile sunt mici, farmul este esential in primele zile, asa ca fiecare ora este necesara pentru o buna functionare. un om care lipseste 3 ore poate pierde startul si nu va va putea ajuta mai tarziu. daca din tot grupul intra o singura persoana sa faca farm de noapte, ar fi ideal ca el sa fie sitter in primele zile la cat mai multi colegi si sa farmeze din toate satele. nu lasati magaziile colegilor pe rosu! dezvoltati satele lor asa cum v-ar placea voua sa le gasiti daca ati lasa sitter(exemplu: daca vreti ca vecinul si colegul de trib care are treaba vreo doua zile la inceput de lume si nu poate intra prea des pentru farm si dezvoltare sa poata totusi sa va ajute cu trupe sau cu suport in atac dupa expirarea protectiei trebuie sa il ajutati si voi sa se dezvolte chiar si atunci cand liseste fiind sitter daca puteti si farmand si dezvoltandu-i voi satul cata vreme lipseste din joc).

2. daca ai lasat sitter pentru ca ai lipsit, multumeste celui-celor care ti-au fost sitteri si ti-au crescut satul, chiar daca poate nu l-au dezvoltat fix cum ai fi vrut tu (daca nu ti-ar fi fost nimeni sitter satul ar fi fost complet intapoiat, deci orice cladire ar fi ridicat e clar ca te-au ajutat)

3. lasa sitter in trib chiar si daca lipsesti doar cateva ore - este bine ca daca nu lipsesti, trupele tale sa farmeze totusi, si sa farmeze imprejuruimile cat mai des, limitand astfel dezvoltarea posibililor dusmani din farm.

4. daca stii ca ai timp cateva ore ofera-te sa stai sitter si daca tot te-ai oferit fa ceva pentru cel care a avut incredere si ti-a dat satul pe mana. Acele sate te vor ajuta cand vei avea nevoie!

5. fiti politicosi unii cu ceilalti! - daca cineva te supara incearca sa ii explici pe un ton cat mai politicos ce anume te-a deranjat si cum vezi tu colaborarea pe viitor: politetea nu a omorat pe nimeni, agresivitatea si impolitetea aducdoar necazuri

6. prietenii de pe alte lumi sau din viata reala v-a sunt prieteni pe alte lumi sau in viata reala. aici daca vorsa fie prieteni cu voi sunt prietenii intregii echipe. daca sunt adversarii tuturor, sunt adversarii vostri! asta inseamna sa jucati corect si sa nu tradati echipa din care faceti parte.

7. poarta-te cu ceilalti colegi cum ti-ar placea sa se poarte ei cu tine.

8. implica-te in tot ce e de facut si nu astepta recompense pentru treaba facuta! cea mai mare recompensa a celor care se implica in bunul mers al echipei este faptul ca echipa functioneaza corect.

9. folositi forumul! un forum bogat este esential pentru o echipa. un om care vi se va alatura mai tarziu nu va vedea niciun mesaj din cele de pe skype pe care le-ati schimbat cu colegii. asa ca nu va invata nimic din experientele voastre. asa ca veti fi putini si tot mai izolati -

10. Executa ordinul primit fara sa mai ridici obiectii. daca nu-ti convine ceva la un ordin, dupa ce il executi anunti seful tribului ca ai primit ordinul x, ca l-ai executat si ca nu iti convine din cauza ca... si expui motivul. seful tribului il va pedepsi pe cel care a dat ordinul gresit daca ordinul este gresit, si pe tine te va proteja si va cauta metode de compensare a pierderilor suferite de tine - daca ordinul dat a fost un ordin gresit. Daca ordinul este gresit dar nu l-ai executat vei fi pedepsit laolalta cu cel care a dat ordinul gresit. Daca ordinul este corect dar tu te crezi slabit din cauza pierderilor suferite, trebuie de fapt sa fii mandru ca prin pierderea temporara pe care ai suferit-o ai ajutat intreaga echipa sa functioneze!
si continuare:

martzian a spus:
este esential sa incurajati datul de sitter din primele zile. de asemenea este esential sa vedeti dispunerea pe harta a jucatorilor proprii. daca aveti jucatori izolati, cautati pe harta pe langa ei nume cunoscute din lumile anterioare. este esential daca aveti jucatori izolati sa stiti ce vecini au.

faceti forumul. titlurile din forum trebuie sa fie cat mai concise.

nu acceptati spam-ul pe forum decat la rubricile de spam. forumul este pentru comunicare spam-ul neserios ingreuneaza comunicarea.

pentru spam-ulinterzis cu desavarsire la rubricile importante se da avertisment, avertisment dur si inobilare

iata cum ar trebuie sa arate forumul:

subforum general

topicuri importante deschise:

Circulare in trib - contine circularele date de-a lungul timpului date de conducere in trib astfel incat noii veniti pot vedea si noile reguli aparute

reguli obligatorii pentru toti membri

lista cu conducerea tribului

lista cu nume secrete de spioni (voi explica mai tarziu cum functioneaza sistemul) si functionarea sistemului

topicuri simple deschise

prezentare membri

intrebari adresate conducerii

subforum aparare:

teme importante:

sunt atacat am nevoie de sprijin. aici se posteaza o singura data cererea de ajutor. se specifica cu bbcodes atacatorul, timpul de ajungere al atacului, satul atacat, absolut tot ca in manualele de pe toate forumurile tribale. spam interzis cu desavrasire

nu sunt atacat, dar am nevoie de sprijin - titlul topicului spune tot este vorba de sprijin temporar pana la refacerea defensivei celui expus - spam interzis cu desavarsire

sunt atacat dar nu am nevoie de sprijin - pentru a trece atacurile unde vecinii zgandare hotarele

sfaturi pentru aparare - topic cu reguli de aparare, spam cu desavarsire interzis

alarmari - aici se posteaza alarmarile primite de la sabierii de veghe trimisi vecinilor astfel incat toti colegii sa afle ca un coleg de-al lor este atacat si sa poata interveni urgent. cand apar nobilii de exemplu, daca se pierd toti sabierii de la un coleg se trimite aparare acolo indiferent daca sitterul preventiv a fost activat sau nu. se trimite cat se poate de repede pentru ca de cele mai multe ori rapiditatea de reactie inseamna salvarea colegului

topicuri simple:

spam pe teme de aparare. aici se vorbeste despre atacurile primite, se trec rapoartele se discuta pe marginea postarilor facute la celelalte forumuri

Subforum Atac:

Diponibilitati de atac in folosul tribului - se anunta nr de fulluri disponibile, disponibilitatea de fake, etc. - poate fi folosit prin postari false la dezinformarea inamicului.

organizare atac - se foloseste strict pentru a deruta posibilii spioni - de cele mai multe ori aici se trec tinte false

lista neagra - sunt trecute cu bbcodes numele celor care au atacat un membru al tribului - vor fi vanati cu prioritate cei care va ataca!

spam pe teme de atac - topic neimportant

subforumul tactic:

topic cu discutii despre diplomatie

informatii aflate din alte triburi - toti scri ce au aflat din alte triburi

alte toicuri despre tactica, scripturi folosirea acestora.

subforumul birt:

important: schimb de resurse
important : schimb de steaguri
important : am nevoie de resurse moka - se monitorizeaza cine este cersetor constant si inscrie singur pe lista de nobilari interne, nu pregetati sa cereti insa voi pentru cei care au nevoie dar sunt prea modesti sa ceara sau au prea mult bun simt.

bancuri,

spam

rubrici neimportante

sub-forum pentru membri de incredere

se discuta lucruri serioase, cei care sunt acceptati aici trebuie sa stie ca nu au voie sa lase sitter altor membri obisnuiti - aici discutati cu elita tribului vostru

topic lista cu spioni si verificarea veridicitatii acestora

sub-forum secret - forumul conducerii, aici discutati lucrurile strict secrete

topic cu lista completa de spioni si identitatea acestora - scris astfel incat sa poata fi vazut doar de cei care cunosc sistemul de citire

subforum arhiva - secret. se trec absolut toate temele de pe forum nimic nu se sterge se muta doar in arhiva.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser40961

Avand in vedere ca multi jucatori mi-au scris in joc cerandu-mi sfatul si spunand ca regreta inchiderea topicului de unde ei puteau invata ceva, am decis sa redeschid topicul.
Ha Ha!!!
pe bune??? ti-au scris tie multi jucatori spunand ca tu esti dumnezeul lor pe triburi si nu vor la tine in trib/scoala, in schimb isi doresc sa te vada pe extern.

[..]
incalcarea repetata a regulamentului mai sus mentionat sa duca la banarea contului de forum extern.
Foarte tare, eu ti-am spus ca esti comunist! Stat in stat, forum in forum, dar mai ales Pedepse, taticule, dar ce.. ne jucam aici? nu! pedepsim exemplar, facem un nou regulament de parca nu-i de ajuns unul ca sa plecam in vacanta.
"Noroc" ca tu nu te complici cu multe pedepse, puncte de penalitate, etc; una si buna - banarea contului

Deci martzianule, stiu ca-ti place sa te lauzi dar sorry, aici e forumul extern si toata lumea poate sa posteze cat timp o face in limitele regulamentului; vrei sa fii dumnezeul triburilor? ai tribuletul tau in care poti sa te joci.. dar e nasol ca-i plin de inactivi sau oricum de fapt nu te prea intreaba nimeni nimic pe-acolo, asa-i?
 

Nyx.

se admit intrebari pertinente despre cum se conduce/dezvolta o echipa sau cu se poate rezolva o problema in cadrul unei echipe.
daca mergi pe ideea de a crea lideri si nu de a dezvolta aptitudinile jucatorilor faci o greseala . poate daca vei reusi vei avea o armata de lideri dar liderii astia ... nu vor avea pe cine sa conduca :(

intrebarile despre devoltare personala sunt spam si nu vor fi bagate in seama.
astea trebuie puse in prim plan intai , dintr-o armata de jucatori buni vor aparea in mod cert si cativa lideri buni .


atomm , am inteles ca martzian iti e simpatic dar pls ... ia o pauza :)
 
Ultima editare de un moderator:

LadyLethal

member
Scor reacție
143
se admit intrebari pertinente despre cum se conduce/dezvolta o echipa sau cu se poate rezolva o problema in cadrul unei echipe.

intrebarile despre devoltare personala sunt spam si nu vor fi bagate in seama.

atacurile la adresa celor care posteaza, fie ele si cuprinse in cadrul unui post mai mare, vor duce la considerarea intregului post ca spam.

oricine are dreptul de a raspunde cu un raspuns cat mai clar la orice intrebare pusa - sunt permise completarile la antevorbitori, sunt interzise criticile la persoana antevorbitorilor.

intrebarile suplimentare pot fi puse doar daca sunt la obiect.

incalcarea repetata a regulamentului mai sus mentionat sa duca la banarea contului de forum extern.

si iata primul post un raspuns la intrebarea cum dezvolti o echipa in primele zile ale unui server:si continuare:

1.2 Membrii forumului nu au dreptul să se dea drept moderatori sau admini. Incearcarea de a acţiona ca un moderator sau admin este interzisă şi duce la primirea de sanctiuni.
 

martzian

singurul din cei mai de sus care au postat cat de cat la obiect a fost nyx, asa ca doar lui ii voi raspunde, evident cu placere:

nu cred ca eu sunt cel mai in masura sa fac dezvoltare personala a unui jucator. am recunoscut intotdeauna ca nu sunt cel mai bun jucator de triburile, si ca sunt multi care ma depasesc ca jucator. putini sunt insa cei care m-au surprins in mod placut in ceea ce priveste organizarea unei echipe. asa ca scriu despre ceea ce ma pricep: cum sa faci sa iti conduci echipa. daca ai in echipa doi jucatori buni, ei pot prelua formarea de noi vedete.

in opinia mea, o echipa cu jucatori ca Ev0lution, Rhadookoo, moko, illidian si altii de nivelul lor va fi o echipa frumoasa, care la un moment dat se va gripa asta daca nu cumva vreunul dintre cei enumerati mai sus, inteligenti cum ii stiu pe toti, nu vor realiza ca au nevoie in trib si de oameni care sa inobileze si sa creasca si barbarele din nucleu.

am fost de multe ori luat in ras ca eu sunt slab ca jucator de jucatorii pe care ii scoteam la margine. Pentru ca exista o parte de adevar( am scos la margine jucatori muuult mai buni si mai activi ca mine, dar niciodata eu nu am fost scos de pe harta de alti jucatori straini - exceptie face lumea 28 cred unde ultimele terei luni pe contul martzian a fost un coplayer) nu pot prezenta cum sa faci sa devii jucator bun. pot sa spun cum poti deveni un bun jucator de echipa: nu face nicio fapta de care sa-te faca sa-ti fie rusine tie, sa-i rusineze pe cunoscutii tai, sau pe echipa ta. respecta regulile grupului, respecta regulile jocului, indeplineste ordinul primit si poarta-te cu toti colegii de trib cum ai vrea sa se poarte ei cu tine. atunci esti un jucator de echipa bun.
 

DeletedUser3357

pentru ca de la capat
pentru ca Plec pe Marte - pentru ca cine vrea sa fie ca mine ?
pentru ca Plec pe Marte 2 - pentru ca martian.
pentru ca pot.
pentru ca admin.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.