Team Leaders School

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

DeletedUser

Orice jucator poate fi modelat cat de cat ca sa se integreze intr-un grup si pe oricine poti tine in frau atata timp cat stii cum sa o faci.


intradevar poate fi modelat doar daca se lasa modelat :D.....din pacate mai sunt si zmei si atunci decat sa ai haos in randul membrilor mai bine elimini....
 

DeletedUser

mi s-a atras atentia asupra unei greseli si pe aceasta cale imi cer scuze si rog un moderator sa repare greseala mea: in titlul topicului trebuie sa scrie school, nu scool. ce sa-i faci eu la scoala in orele de engleza citeam carti scrise in romana...


Daca orice om ar putea fi modelat sa faca poarte din societate si spitalele de nebuni si inchisorile ar fi goale. triburile este un joc unde agresivitatea este cultivata - e normal ca oameni cu tendinte agresive si cu dificultati de adaptare la viata reala sa aiba dificultati sa se adapteze si la rigorile unei echipe...

as mai avea o rugaminte pentru cei care citesc aceste randuri si cred ca ma pot asalta cu intrebari privind dezvoltarea lor personala. nu am fost un jucator excelent de triburile, intotdeauna am avut in echipa jucatori mai buni ca mine in joc. ce fac eu e o scoala despre conducatori de echipa, nu de dezvoltare personala. prin analogie nu-i poti cere unui general sa faca munca unui specialist in commando si nici unui pilot de avion sa fie strateg naval. nu raspund la intrebari de genul: e mai bine sa fac topoare sau e mai bine sa trag spre cai? face fiecare cum crede. eu il invat pe cel care va fi sef de echipa sa armonizeze lucrurile astfel incat in echipa sa aiba si oameni cu multe topoare (care curata zona) oameni care au tras pentru cai si fac farm intensiv (vor fi primii cu nobili) si oameni care fac deff. toti sunt utili intr-o echipa daca joaca in echipa.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

multumesc.

revin cu inca un citat, despre organizarea conducerii unui trib, ce posturi trebuie unui trib si ce fel de oameni pusi in posturi cheie - in viziunea mea. as apoate colegii vor intelege ca acesta e un trib scoala de lideri, nu un trib scoala unde oamenii invata ce trupe sa faca.

martzian a spus:
fiecare post din trib trebuie sa aiba minim doi oameni care sa se implice:

recruiter secundar - preferabil femeie ca au mai multa rabdare, ea este de fapt cea care face recrutarile propriu zise. e bine ca si voi daca aveti de recrutat pe cineva sa il bagati tot prin interviu cu doamna...

recruiter principal - este de fapt seful spionajului oficial extern - este anuntat la descrierea tribului ca fiind recruiter, trebuie sa fie un bun comunicator si imbarligator ca sa zic asa, cere informatii de la majoritatea celor care depun cereri, le posteaza pe forumul secret, recrutarile propriu zise le indreapta catre recruiterul secundar.

diplomat principal - este de obicei inlocuitor 1 la comanda, [ restule este editat din motive de siguranta nationala :)]

diplomat 2 - este insarcinat de obicei cu informarea exacta a conflictelor ce apar cu pna - aliati etc. el trebuie sa fie corect, nepartizan atent si minutios si sa fie in stare sa prezinte situatiile succint dar complet, fara sa partineasca colegii de trib in dauna aliatilor. - voi hotarati pe baza informatiilor lui.

sitteri de urgenta - revin ca e mult de vorba aici e un sistem intreg.
sitteri preventivi - sistemul de sitter preventiv este descris aici:http://ro39.triburile.ro/game.php?t...ead&forum_id=1869&thread_id=2149&screen=forumla pagina 1 postarea nr 5:

generali de atac - sunt cei care sunt desemnati cu organizarea atacurilor organizate

organizator pna-uri personale - e de fapt sef spionaj/contraspionaj, om de incredere, bun ascultator, inteligent voi explica in detaliu sistemul mai incolo.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser

in legatura cu jucatorii lipsiti de bun simt: cateodata e bine intr-adevar sa ai unul in trib, unul nesimtit rau care sa se dea mare si sa calce pe nervi pe toata lumea. sa aiba aere de jucator bun si chiar sa fie un jucator bun. pentru ca in momentul in care ai dat circulara ca acel jucator pentru nesimtiri si jigniri repetate este condamnat la inobilare interna si sentinta intra in vigoare din acel moment - iar oamenii insarcinati cu nobilarea interna il scot afara in doi timpi si trei miscari indiferent cat e de bun este, va asigur ca nimic altceva nu intareste la fel de strasnic disciplina in interiorul echipei. cu un exemplu asemanator incepe cartea de capatai a strategiei. arta razboiului a lui sun tzu
 

LadyLethal

member
Scor reacție
143
Asta cu nesimtirea e relativa,poate omul chiar are bun simt dar contesta deciziile Marelui Lider.Va fi considerata nesimtire cu siguranta o asemenea indrazneala.Pe alta parte sa ataci un trib intreg un singur jucator nu mi se pare un motiv de lauda,ca x a disparut in 2 timpi si 3 miscari atacat de tot tribul e ceva trist,macel si nu face cinste atacatorilor.Eu cred in ideea de colegi,fiecare e satul de sefi,autoritati,parinti etc cand aud de disciplina strasnica pe un joc prefer sa ma uit la un serial :p
 

DeletedUser

fara suparare, dar atunci decat sa citesti aici mai bine sa te uiti la un serial. este un joc ce simuleaza conditii de razboi. daca vrei sa il joci pentru a-l castiga, disciplina e obligatorie. fara disciplina, la fotbal portarul ar fi mereu in careul advers, la atletism s-ar pune piedica sau la rugby s-ar piti mingea sub tricou...

cand toti oamenii dintr-un trib sunt de acord sa te ajute dar tu nu vrei sa ajuti pe nimeni din echipa si ceri ajutor in mod repetat dar refuzi sa ajuti in mod repetat, cand ceri sate de la interne dar nu vrei sa trimiti suport pe granita, cand refuzi sa respecti regulile de rezervare, cand ceri ca tribul sa curete satele pe care tu urmeaza sa le nobilezi si sa te sustina dupa aia, iar tu dai informatii despre satele de unde ai primit suport adversarilor, atunci esti nesimtit si e normal ca echipa sa te dea afara. si sa-si ia inapoi tot ce ai construit cu ajutorul ei.

daca liderul da sentinte in mod arbitrar, toti cei din trib vor resimti nesiguranta, iar nesiguranta va duce la migrari din trib. nimeni nu sta sub comanda unuia care vrea sa profite de pe urma celor pe care-i conduce. asa cum nimeni nu apreciaza un lider care se nu vrea sa il nobileze intern pe unul care face tot ce am scris eu mai sus cu bold, iar daca nu iei acea masura aceeasi nesiguranta va fi resimtita de cei din trib.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser42770

fara suparare, dar atunci ar fi mai bine decat sa citesti aici mai bine sa te uiti la un serial. este un joc ce simuleaza conditii de razboi. daca vrei sa il joci pentru a-l castiga, disciplina e obligatorie. fara disciplina, la fotbal portarul ar fi mereu in careul advers, la atletism s-ar pune piedica sau la rugby s-ar piti mingea sub tricou...

Sustin ... total adevarat !
Ca o mica paranteza am jucat alaturi de mari conducatori inca incepand de pe Beta si toti merg cam pe acelasi principiu !
Respectul si Disciplina sunt Sfinte ... bine unele persoane ar considera asta o tenta de Comunism dar o tenta de Comunism care dadea roade mereu !
 

DeletedUser4133

Tiranismul in conducere intotdeauna a dat roade. Am incercat si eu tot felul de forme de conducere, de la democratie totala la tiranism si trebuie sa recunosc ca cel mai bine a mers cu a doua varianta. Omul , in general, atata timp cat are un leader vrea sa i se spuna ce sa faca. In momentul in care il lasi de capul lui omul nu mai da randament si incepe sa joace de unul singur, cum il taie capul.
Dar martzian, chiar crezi ca ai sa poti forma leaderi ? In primul rand omul trebuie sa aiba stofa de leader ca sa poti forma ceva din el. Cum ii selectezi pe acestia ? Ca discutie e placuta...hai sa vedem cum e sa fii lider. Dar ca realizare reala nu cred ca din 20 de participanti la curs poti scoate 1 sau 2 leaderi adevarati.
Revenim la o discutie veche despre ce inseamna a fi lider, ce calitati si ce defecte sunt necesare unei persoane ca sa fie capabila sa conduca masa de oameni intr-un razboi si sa si castige acest razboi.
Cel mai bun lider e cel criticat de toti, e cel invidiat de toti, e cel pe care toti il vorbesc pe la spate. De ce? Pt ca el trebuie sa aiba ceea ce unii numesc defecte, iar altii le numesc calitati pt a face TOT ceea ce trebuie pt a-si conduce echipa inspre victorie.

(Structura tribului o disecam intr-o postare viitoare :p)
 

DeletedUser489

E doar un site de jocuri, dar putina documentare nu a stricat nimanui. Cum ar fi sa nu confunzi disciplina cu dictatura (daca la asta te-ai referit prin comunism - care, iar, inseamna cu totul altceva). Nefiind o persoana convinsa de adevarurile personale si intrinseci, pot sa admit ca echipa noobs este un model bun, dar care nu se potriveste tuturor, o abordare paternalista ca la inceputurile jocului, care m-a fascinat, dar cam atat. In practica, nu este neaparat necesar ca o persoana care are alte pareri decat mine sa fie nesimtit sau prost, dimpotriva, un om inteligent are de invatat de la adversari sau dintr-o discutie in contradictoriu mai mult decat de la adeptii fideli. Cu alte cuvinte, totul este minunat, cu conditia sa iti placa sa traiesti printre sabloane. Sincer, as prefera un serial bun.
 

DeletedUser

Democratie , dictatura ... neah , nici una dintre ele . Calea de mijloc insa da . Lasi omul sa isi faca si de cap dar in acelasi timp trebuie sa te si urmeze cand ii ceri sa o faca . Ca lider trebuie sa stii sa te impui , sa te faci ascultat si sa asculti in acelasi timp .
 

DeletedUser

Bun si acum ce facem!!?...mai jucam sau intai trebuie sa mergem la scoala sa invatam ce si cum si apoi revenim sa jucam...banuiesc ca doar dupa ce trecem examenul de testare...unde ne inscriem...:D
 

DeletedUser523

Cel mai tare conducator de trib este cu siguranta Pablo Escobar, cel care a infiintat tribul Anonymus de pe LS4, trib care a dominat cu autoritate lumea de la un capat la altul! Conducator mai bun ca el nu am vazut! El in tot tribul nu a avut decat un singur merit dar care s-a dovedit a fi decisiv: a adunat la un loc cei mai buni jucatori si i-a dezlantuit asupra lumii si apoi a stat si s-a uitat cum echipa adunata de el matura tot in calea sa, fara ca el sa aiba vre-un fel de implicare in organizarea interna a tribului precum cele enunate mai sus pana acum...Asa ca daca sti sa-ti aduni o echipa formata din jucatori buni si activi, dinainte de a incepe o lume, ai mari sanse sa castigi acea lume fara ca apoi sa te implici in organizarea efectiva a tribului.Trebuie doar sa-l indrepti intr-o anumita directie si apoi stai pe spate si te uiti la macel :)
 

DeletedUser

Implicit

Cel mai tare conducator de trib este cu siguranta Pablo Escobar, cel care a infiintat tribul Anonymus de pe LS4, trib care a dominat cu autoritate lumea de la un capat la altul! Conducator mai bun ca el nu am vazut! El in tot tribul nu a avut decat un singur merit dar care s-a dovedit a fi decisiv: a adunat la un loc cei mai buni jucatori si i-a dezlantuit asupra lumii si apoi a stat si s-a uitat cum echipa adunata de el matura tot in calea sa, fara ca el sa aiba vre-un fel de implicare in organizarea interna a tribului precum cele enunate mai sus pana acum...Asa ca daca sti sa-ti aduni o echipa formata din jucatori buni si activi, dinainte de a incepe o lume, ai mari sanse sa castigi acea lume fara ca apoi sa te implici in organizarea efectiva a tribului.Trebuie doar sa-l indrepti intr-o anumita directie si apoi stai pe spate si te uiti la macel
E cumva Radoko care a infintat IMMO de PE L10?:) sau ma insel?:D:D
 

DeletedUser

martizane cand te apuci din nou de joc sa stii ca vin si eu in echipa ta:D
 

DeletedUser4133

tzepes spune-mi tu ce preferi : un trib in care stai si muncesti de iti sar capacele, in care toata lumea se cearta si e morocanoasa sau un trib in care te distezi si faci tot ce iti trece prin cap ? Si sa nu-mi spui ca nu le-ai incercat pe amandoua ca nu te cred . :)))
 

DeletedUser

este evident ca nu toti cei care vor intra in tls vor fi lideri de succes. daca unul va fi de succes iar ceilalti vor avea echipe bune inseamna ca 100-200 de jucatori de triburile (cei din echipele lor) vor juca in niste echipe unde respectul fata de bunul simt si munca primeaza dincolo de tupeu si infatuare. iar asta ar fi un castig. de asemenea sunt sigur ca ceea ce eu scriu - sau parti din ceea ce scriuu pe forumul intarn - vor fi copiate si vor aparea pe forumurile interne pe multe lumi de acum incolo. - si asta e iar un castig.

Daca cel laudat mai sus ca fiind pablo escobar este -conform tot celor spuse mai sus rhadookoo - as putea spune ca rhadookoo este un lider inascut pe care am avut onoarea sa-l intalnesc si care m-a invatat si l-am invatat o multime de lucruri. si daca e rhadokoo, in mod sigur nu a stat cu mainile in san cata vreme echipa lui cucerea lumea.

intotdeauna m-am declarat un dictator si fiecare om care intra in noobs era avertizat ca era apriga dictatura acolo. si pentru multi mi-am pastrat figura de inflexibil. pentru cei care auu avut acces dincolo de conditia de membru simplu au vazut ca intotdeauna ceream parerea colegilor, ceream sfaturi idei si stateam in cumpana in fata unor decizii grele - e omenesc.

pe L32 am intrat cu foarte putini oameni din noobs-ul de baza, din care multi s-au lasat, am inceput later game, farmam cu pladinul cand altii aveau 16 sate. am inceput cu alt nume, si ma amuza sa vad cu lideri fara experienta ale unor echipe de trei parale dar care avusesera sansa sa inceapa inaintea mea si aveau 4- sate credeau ca imi pot impune reguli cu nonsalanta cu care rusia a luat deunazi crimeea. au vazut ca nu e asa, acum, acolo, desi nu este trib de prim loc echipa mea condusa acolo are cea mai mica fluctuatie de personal - si asta inseamna stabilitate interna - cea mai mica rata de tradari - si aceea este o lume bazata pe tradari si schimbarea taberelorpeste noapte...

nu prea poti sa fii si lider bun si jucator bun sau ca sa le faci bine pe amandoua trebuie sa stai pe joc peste 8 ore si da-l incolo e joc nu serviciu! dar sut de acord cu danasav cu un mic amenament: un lider are datoria sa faca tot ce este legal posibil sa asigure victoria tribului sau
 

DeletedUser

Aici sunt de acord cu tine! Un lider poate sa faca orice este nevoie ca tribul lui sa castige! Eu actionez astfel desi nu am fost si nici nu vreau sa fiu un lider de trib: Dezbina si castiga:D E cel mai bun mod de a castiga!
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus