Eu ma declar total impotriva cenzurii nick-urilor sau mesajelor pe motive politice.
Luam exemplul "Adolf Hitler". Nu stam sa ii analizam toata activitatea acestui dictator, toate crimele pe care le-a savarsit si legile antisemite date.
Dar - la fel de bine putem analiza personajul Stalin, pe imparatul Nero al Romei, putem vorbi despre inchizitia spaniola si arderea vrajitoarelor pe rug, si care se aseamana Ku Klux Klan-ului interzis prin regulamentul jocului. Ba, am putea sa ne referim si la cei 10.000 prunci ucisi de Irod - ca tot suntem in preajma Craciunului - facem referire la o istorie biblica, a carei veridicitate n-are nimeni cum sa o confirme, dar care are totusi o valoare de legenda, e un mit.
Cruciadele.. se spune ca in a doua cruciada, la caderea Jerusalimului, strazile orasului au fost spalate cu sange de musulman, formandu-se balti in anumite locuri care ajungeau pana la gleznele oamenilor. Sunt fapte povestite in cronicile vremii. Nu e - conform actualei mentalitati in judecarea nick-urilor/numelor de trib/mesajelor - o mentionare a antisemitismului, a denigrarii musulmanilor?
Sau de ce nu cenzuram cuvantul "canibal" de exemplu..? Este permis "consumatorul carnii umane" dar nu e permis "Adolf Hitler" ?
Pentru ce cenzuram atata? sunt niste personaje istorice, niste fapte petrecute in istoria omenirii.
In baza carui articol cenzuram? luam doar individualitati "care ni se par noua deplasate" si le cenzuram?
Asta tine de cultura generala a unui moderator/admin (luat in sensul de om obisnuit, nu e un atac la admini/moderatori), dar nu e mentionat in regulament, e ceva subiectiv, de care un "pedepsit/banat" are motive intemeiate sa fie nemultumit.
Adica - ori cenzuram orice cuvant care are legatura cu violenta, ori dam libertate totala, cu amendamentul ca totusi nu trebuie incalcate legile tarii, drepturile omului si demnitatea individului (altfel spus - libertatea mea se sfarseste acolo unde incepe libertatea ta).
Asta e parerea mea. Si ea s-ar traduce prin mai putine ban-uri/blocari pe atacabil daca ar fi luata in considerare, mai putine motive de nemultumire ale jucatorilor, si o corectitudine fata de istorie cat si un plus pentru libertatea si demnitatea jucatorilor.