Sondaj - Cum preferati sa castigati un razboi ?

Cum preferati sa castigati un razboi ?

  • 1- Rapid, prin orice metoda

    Voturi: 31 36,9%
  • 2- In lupta corecta pe harta

    Voturi: 48 57,1%
  • 3- Ma abtin

    Voturi: 5 6,0%

  • Total votanți
    84

Vis Lo Lop

member
Scor reacție
0
La intrebarea : practicati un joc murdar sau curat, din totalul de 313 raspunsuri, 231 (sau 73.80 %) au ales ultima varianta. Polemicile legate de ce inseamna un joc curat si care sunt limitele acestuia sunt inca vii. Dar in razboi cum se pune problema ? Este o justificare suficienta existenta unui conflict pentru a apela la orice mijloace in dorinta de a infringe adversarul ?

Multi jucatori (in special lideri de trib) isi justifica anumite actiuni prin explicatia ca in razboi nu exista reguli asa ca absolut orice ar trebui sa fie permis, si prea putini sustin varianta a 2-a (metode curate), si mai putini au curajul sa o spuna public.

Atunci cand lupta corecta pe harta nu aduce rezultate trebuie sa apelam la alte metode ? Care ar fi toleranta, ce anume nu am suporta sa se intample ?

Sunt onoarea si bunul simt puncte slabe pe care este bine sa nu le aratam sau sa le folosim cat mai putin ?

Voi ce parere aveti ?

Credit : Sir Merlin The Great, multumesc.
 

DeletedUser

Pentru ca eu am votat primul : 2- In lupta corecta pe harta.
Parerea mea este ca in razboi nu exista reguli. It's true BUT, in razboi exista ONOARE. Nu este onorabil sa facem orice doar pentru a castiga. Mai bine iesim cu capul sus si cu onoare, dar infranti.Eu spun ca o victorie "murdara" este mai putin pretioasa decat o infrangere "curata".
head-gear027.gif
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser25287

Varianta 2 fara ezitare, pentru mine nu conteaza prea mult finalul unui razboi, nu este o catastrofa daca il castig sau nu, mai important este cum lupt ca astfel pana si adversarii sa aprecieze ca au avut un partener de lupta care a meritat efortul si nu unul care fuge la primul semn de probleme, trebuie ca bunul simt si asa cum si @spawn15 spune, onoarea sa domine, este adevarat ca este vorba despre razboi insa pana la o limita, nu trebuie sa confundam razboaiele din RL unde intr-adevar multe lucruri neplacute sa intampla in numele invingerii adversarului si unde miza este infinit mai importanta, cu razboaiele de aici pe un simplu joc, unde pierderea unor sate nu este un sfarsit de lume, intotdeauna poti incerca din nou pe o alta lume, insa respectul eventual castigat printr-un joc curat este mult mai important.
 

DeletedUser

Pai .. categoric nu orice metoda... adica metodele ilegale categoric excluse .. in rest cred ca astea sunt armele razboiului .. cu spioni prin triburi, cu lucruri denastea ... :D
 

DeletedUser35749

Prefer sa vad inamicul cat mai repede invins, dar asta nu inseamna ca o sa apelez la spargeri de conturi, ca o sa joc pe nu stiu cate conturi sau chestii de genu. Tinand cont ca prefer sa mai fac manevre exceptandu-le pe cele enumerate mai sus am votat optiunea 1.
 

DeletedUser18865

Ce conteaza cum castigi un razboi.Conteaza ca esti lipsit de scrupule?In opinia mea NU.Un razboi e un razboi si trebuie tratat ca atare.Scopul scuza mijloacele.In plus cu cat termini mai repede un razboi te poti apuca de alte 3.(=>optiunea 1).
P.S:Exista cazuri in care chiar conteaza caracterul si metodele pe care le practici conteaza extrem de mult,dar nu cred ca e cazul unui razboi pe triburile.ro.
 

Gabyy89

Clone Wars
Scor reacție
38
Rapid , prin orice mijloace :D

Ador jocurile de culise, spionajele, razboiul psihologic...etc

Impotriva celor care practica un joc infect ( aici ma refer la spargeri de conturi- personal, daca as fi admin as da ban global pentru asa ceva ).
 

DeletedUser

Poti sa castigi rapid un razboi si purtand o lupta corecta pe harta. Poti sa o faci prin diplomatie, poti sa o faci prin stategie, prin atacuri scurte in punctele cheie ale tribului advers care duc la dizolvarea in scurt timp a tribului respectiv. Orice alianta a respectivului trib se poate schimba in doar cateva zile in PNA sau razboi (declararea lui din timp, e o abordare corecta). Legat de conturi sparte, atacuri interne... asta tine de cat de mult iti respecti dusmanul si pe tine insuti la o adica. Cu ce imi demonstrez superioritatea daca nu castig onest? Ce orgasm am daca dizolv un trib spargand parola intemeietorului si dand disband? Asta ma face mai bun? Sau demonstreaza doar cat de ahtiat sunt dupa castigarea unui razboi virtual? Sunt de acord cu circularele in tribul advers pentru intimidare, cu recrutarea dusmanilor pt a creea senzatia de imputinare a membrilor si scoaterea lasilor. Dar, recrutand un las, nu faci decat sa castigi un las. Spionajele in schimb mi se par corecte, mai ales ca am ajuns la un nivel al jocului unde vrei sau nu, toti cei ce au jucat pe mai multe lumi au cel putin o cunostinta in tribul advers care e dornic sa te ajute cu informatii in schimbul protectiei. Dar, asta de regula se intampla in ambele tabere si de-aia o consider o tactica demna, fiind sanse egale de partea ambelor tabere, asta facand doar mai palpitanta vanarea vrajitoarelor si folosirea lor dand informatii eronate tribului advers.
deci... pt un razboi curat pe harta
 

DeletedUser38895

Adex.. Exista mai multe mijloace si combinatii pentru victorie decat ai mentionat acolo..
De exemplu, poti castiga si rapid prin lucta corecta pe harta ..
 

DeletedUser

In lupta corecta pe harta ca de aia e joc.E doar un joc si il jucam de distractie,nu sa faci magarii ca iti ia satul ala, dar unii au uitat ca e doar un joc...
 

DeletedUser24788

@mine cred ca esti dependentade orgasme 1/2 posturi ale tale au cuvantul "orgasm" :))
 

DeletedUser

votat ma abtin . asa cum joci contra mea joc si eu contra ta . ma spionezi te spionez , ma discretitezi o fac si eu . joci ok joc si eu ok .
merlin , nu vei obtine raspunsul scontat aici pentru ca nu ai pus de fapt intrebarea care te framanta ( stii la ce ma refer )
 

DeletedUser

Unul dintre profesorii mei de facultate insista: politica este arta compromisului rezonabil.

Rezonabila este incheierea unui razboi folosind mix de politici: cuceriri de sate, desfiintarea unei grupe active prin recrutare, incitarea altor triburi, jonglerii diplomatice, presiune psihica, spionaj, standarde severe de calitate etc
Am cautat mereu sa castig razboaie, dar nu in majoritate sa fie decise repede. Un razboi lung iti da sanse bune de sudare, de coeziune, de activitate, de motivare. Un razboi mi-l doresc castigat pe termen lung cu mijloace "artistice", un altul mi-l doresc scurt caci este teribil daca se lungeste, un altul se poate lichida prin terminarea psihica a 2-4 oameni, un altul se incheie prin lichidarea a 1-2 lideri, un altul se termina lesne prin fuziune si impartirea puterii.
Intrebarea asta prinde la cei obstinati. Liiceanu in duet cu Plesu spuneau la o televiziune, ambii invitati: inversunarea e caracteristica unui intelect scazut. De ce respondentii de aici privesc in 2 culori? Sunt atatea culori si ele se amesteca in viata: uneori verdele e putin maroniu, galbanul are ceva rosiatic..
In fata unei probleme sari sa aplici 3 solutii universale?. Fiecare razboi are cai de terminare. Acelasi lider poate sa il termine prin manevre de culise (si e bun lider) sau sa roage 3 colegi vanjosi sa lichideze repede 2 tinte (si ei o fac). Acelasi lider poate sa ignore un razboi pe o lume si sa se concentreze pe altul pe alta lume, cu factori identici in majoritate. Versatilitatea e calitate pt un lider. Ala sau aia care se inclina pana in pamant in fata unui dusman (japonia) isi poate pierde capul si altul care vrea sa demaste multicontul prin tradari masive va fi acuzat ca si-a pierdut capul. Un politist poate ierta un tanar pt ca aruncat seminte dar il poate pedepsi pe altul, un politician va face un favor dar va refuza altul similar aceluiasi.
Cine raspunde intrebarii prin vot, dupa mine, dovedeste perspectiva ingusta la adresa razboaielor pe triburile.
 

DeletedUser24788

cine imi da si mie exemplu de "presiune psihica pe triburi" ca vad ca 2-3 de pe aici au pomenit de asta... io hambar nam ce presiunea draq poate fi
 

DeletedUser

@sahmatpe23 Cumetre hai ca neai plictisit.
In Costitutie scrie clar.
România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate. [TITLUL I/ARTICOLUL 1/ALN.(2)]
Deci oricine poate vota.
 

DeletedUser

Cine raspunde intrebarii prin vot, dupa mine, dovedeste perspectiva ingusta la adresa razboaielor pe triburile.
Ia citeste aici prietene. E tot ceva de genul, nu mai votati.
 

DeletedUser

cine imi da si mie exemplu de "presiune psihica pe triburi" ca vad ca 2-3 de pe aici au pomenit de asta... io hambar nam ce presiunea draq poate fi

- scoti juma de conducere intr-o noapte... membrii or sa urle ca daca le-au picat "capetele luminate" ei nu au sanse;
- circulare diverse in tribul dusman: "trimite sprijin urgent pe satu' x"... mai vine un coleg care da o circulara similara, inca unu care cere atacuri pe y (din tribul tau)... la 10-15 circulare de genul asta iti spun eu ca macar 5-10 se conformeaza. mai ales ca dupa astfel de circulare, vine si conducerea proprie si mai arunca nu stiu cate circulare ca sa le dezminta pe cele date din afara... si, tu, un umil jucator, ajungi sa iti bagi picioarele si in cel mai bun caz nu mai deschizi circularele;
- un alt stil de circulara e in cazul in care ai cont in tribul dusman sau practici "clonarea conducerii" (adica, la mine in trib da "mime" sau "Mine" circulara ca "gheorghe", membru in tribul dusman e spion acolo si trebuie sprijinit ca o sa intre peste X zile la "noi"... sau, mai simplu, iei fiecare membru mai anemic al tribului la mana si ii dai un mesaj cu "ai juma de ora de la deschiderea mesajului sa iesi din trib ca altfel te innobilam intern"
- alta forma... ales un nucleu din tribul dusman pe care sa il incingi cu o ditamai lista de fake-urui, printre care strecori cate un real (macar la incepu ca sa vada ca e si pe bune cate ceva): ce rezolvi? fie grupul ala e blindat si atunci ai alte tinte usor ce cucerit, fie dai de ceva lasi care dupa ce vad primele 50 de atacuri iti dau mesaj ca facorice doar sa nu ii mai ataci.

exemple sunt destule, cred ca se pot scrie romane pe tema asta

legat de postul tau de mai sus: e naspa cand nu le ai :p plus ca mereu in joc gasesti similitudini... atunci cand jocul nu iti mai aduce nici un fel de satisfactie, ce rost mai are sa il joci? plus ca nu poti sa spui ca nu ai avut macar o data o stare euforica apropiata de un orgasm. de-aia fac comparatia asta :p
 
Ultima editare de un moderator:
Sus