Care mai doreste,care mai pofteste , sa vina la mine... sa-l serveste io ,cat ai zice „peste„ prajit sau fiert,saramura,marinat,congelat,la conserva,din acvariu,mare/mic , da’ chiar si crud. Atata timp cat nu misca-n farfurie, va zice io: e bune de consumat(or)
-Ia d’aci argila neamule,ia si lemnu, ia si feru’ ,dar arata-mi prortofelu’. Portofelu’ cu pepeuri - combinatii ,scheme-şmenuri… totu’ merge ca pe roate – cercetezi berbecii ,frate! Daca vrei si zidu sus,o sa te coste-n plus. Nu conteaza cate-mi dai... important e ca vrei cai. Daca vrei si catapulta iti trebe argila multa. Am si d’aia! Cat oferi? 5 pepeuri daca vrei! Ai pepeuri pregatite,ai topoare ascutite. Daca-mi iese smecheria imi ridic si fieraria si cotetu’ si hambaru si-n 3 zile am si fullu…. Hai nu face pe nebunu ca te innobilez! Hai ca merge si chiar bine, negustorii is pe vine , im aduc pepeuri multe si te-am depasit in puncte. “ Lasa ca v-arat eu voua… dupa o injumatatire –noua,zece, poate chiar o mie ” “Cine e mai bun ca mine?!” Eu stau geana,sunt atent , sa ma scot cu-n asistent. Pt o luna ,poate doua si iarasi v-arat eu voua! Eu sunt bun, nu pe pepeu,ce vezi tu la satul meu, e doar munca. Eu sunt bun,asa sunt eu… n-am bagat nici-un pepeu’ Si ma jur pe negustor,eu sunt bun, tu joci nasol. Doua drumuri pan’ la banca ,uite-mi contu’ parca-parca… steroidu il ataca. Cand inveti sa joci ca mine..ne vedem pe alta lume.
Pamflet: tratati-l ca atare...sa nu se trateze singur.