DeletedUser17342
de ce oare, ca e .ro ?
adevarul e ca....triburile.ro prin definite se joca murdar
un topic hilar
de ce nu definesti intai ce inseamna "murdar" si "curat" ?eu iti pot demonstra oricand ca nu exista jucator care sa nu fi incalcat cel putin o data regulamentul ( fara sa fie obligatoriu prins si fara sa o fi facut obligatoriu cu intentie).asta cu conditia sa fie cinstit si sa imi spuna toate miscarile.
Ideea mi-a venit de la o expunere a lui mesteruu, pe care eu o consider bine argumentata, clara si de calibru intelectual.
Postarea e la razboaiele lumii 21. M-am gandit sa postez acolo, caci sunt razboaie, o discutie pe fond...dar cel care a deschis tema nu prea a lasat loc de discutii pe fond, deci e locul ei aici.
Ma refer cumva la o slabiciune a postarii
"Murdar" si "curat" sunt termeni care sunt supraextinsi conceptual, in sensul ca multi jucatori se refera la curatenie sau mizerie cand vorbesc de acte, actiuni, nelasand loc de dubiu.
In opinia mea, abia atunci cand sunt implinite niste criterii, putem considera niste tactici sau actiuni ca fiind mizere sau curate.
Evidentiez ca sunt multi jucatori de joasa conditie intelectuala si/sau afectiva care sar ca arsi si atribuie epitetul de "murdar" doar pentru a demonta stapanirea de sine si autocontrolul preopinentilor.
Iata interpretarea mea pentru murdar/curat: aprecierea sincera si intemeiata rational de catre o larga majoritate a jucatorilor priceputi, experimentati, maturi in gandire, apreciere bazata pe experienta de viata, pe simtul comun si pe criteriile sociale ale vietii reale.
Ca exemple: 90% dintre 121 jucatori maturi, versati, cu preferinta spre gandire care au luat la cunostinta de faptul ca cineva si-a atacat un vecin dupa ce au fost in relatii cordiale si nimic nu a intervenit in relatie, apreciaza ca a jucat "murdar".
60% dintre 345 jucatori de triburi care au aflat de cazul unui diplomat care a tergiversat discutiile si negocierile cu un trib pana ce situatia a impus razboi intre cele doua, desi se trata o alianta, considera o magarie.
63% dintre 101 jucatori versati, maturi considera ca cineva care a atacat un vecin cu care era in concurenta, dupa ce acesta, increzator in "cinste" l-a informat ca timp de 12 ore este indisponibil si nu stie daca va avea sitter, a procedat bine si nu rau.
70% dintre 453 de jucatori apreciaza ca obligarea membrilor proaspeti a unui trib sa trimita resurse catre membrii de frunte care au adus faima tribului este "murdara", sanctiunea fiind pentru cei care se opun cel putin eliminarea din trib.
89% dintre 34 jucatori maturi, experimentati care iau la cunostinta de cazul cuiva care a refuzat sa inapoieze un sat rezervat de un coleg apreciaza ca a jucat "cinstit" prin refuz.
Mesajul meu catre cei ce citesc asta este ca etichetele de murdar si curat sunt de prea multe ori folosite abuziv si cu reacredinta pentru a obtine un avantaj prin timorarea celui acuzat.
acum partea suculenta: consideri ca joci murdar sau curat, daca faptele tale ar fi supuse opiniei publice?
Te cam contrazici sau ai relevat un paradox : cu practici ilegale precum mai multe conturi nu esti de acord, dar daca sunt in interesul tribului mai mai ca s-ar accepta.
Eventualele mustrari de constiinta se previn si trateaza cu : e doar un joc, de fapt eu sunt corect dar ... face parte din joc si poate fi considerata chiar o strategie.
Nu cumva ucide placerea de a juca ?
Cu ceva timp in urma am jucat Sanitarium - un quest destul de complex care m-a prins saptamani bune. Aproape de sfarsit si la un grad de dificultate foarte mare un amic a venit cu ideea unor "cheat-uri" care au dus la finalizarea jocului foarte rapid. Abia apoi am realizat ca nu asta era ideea, scopul scuza mijloacele este un concept prost, nepotrivit. Mi-a parut rau, de atunci nici nu vreau sa aud de astfel de metode. Pe triburi situatia sta putin altfel, fiind o competitie deschisa, intervin orgolii etc. insa spiritul de fair ar trebui sa fie mult mai prezent. Eventual sub amenintarea unor pedepse descurajante.
Concluzia : inasprirea pedepselor ar fi benefica, incalcarile de reguli dovedite si evidente ar trebui drastic penalizate.
pot sa te contrazic?
oricat de mult "iubesc" adminii, nu toti favorizeaza tribul din care fac parte. ca sunt si ei oameni... e normal sa mai ajute cate un prieten, dar asta nu inseamna ca ajuta neaparat prieteni din tribul in care fac parte.
alta chestie... cu atacurile date noaptea... azi noapte am zis sa imi spionez un vecin. am dat pe la 2 atac sa ajunga pe la 4 jumate... pe la 3 ma conversam cu el, ca era on. daca ii dadeam de dimineata, la 7-8, clar se intorcea pe partea ailalta in pat. care din noi a sfidat bunul simt? aaaa... si, pt ca noaptea a fost on, am dat drumu la nobili pe la 9, ca sa ajunga in plina zi si sa ii vada. ce-am facut urat? ca am vrut sa vad peste ce ma duc? si ca profil de faptul ca unii mai si dorm noaptea si nu au sitter sa le stea de veghe? asta e jocul... o jungla unde cine gestioneaza cel mai eficient timpul si cine isi face un grup destul de decent de prieteni castiga. nu e nici joc de socializare si nici de strategie. jocul e 30% matematica, 30% minte si "papagal" si restul noroc (cum pici, langa cine, cu cine)
-nu folosesc scripturi,mai exact nu folosesc CP
Cine a jucat la inceputurile lumilor l1-l5 au jucat cu adevarat acest joc.
Eu iti spun sincer ca fara "mass recrut" in secunda 2 as renunta la joc. Fa tu trupe pt 3-400 de sate...no offence![]()
sa fim seriosi, asta inseamna ca esti printre singurii jucatori buni..daca nu cumva singurul..la peste 1000 sateeu am facut pentru 1000 si ceva de sate asta...daca tu zici ca fara scripturi nu rezisti, inseamna ca nu esti un jucator bun
nu ma refer la mass recrut...se pare ca ati luat-o personal. imi cer scuze dar sa fim seriosi, poate chiar vreau sa trec din sat in sat...care e problema?
ca sa nu zic ca sunteti off-topic...subiectul discutiei nu este massrecrutul.